Spring til hovedindholdet
Emne: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB (Læst 5551 gange) forrige emne - næste emne

Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

PLAYOFF

Jeg har valgt at køre semifinalerne som en dobbelttråd.
Det vil som sædvanligt betyder at alt det spændende kommer i det første indlæg, mens mit indlæg efter første kamp vil indeholde de tørre tal frem mod kamp nr 2


5 hurtige om kampene
Hvem møder vi:
AaB
Deres vigtigste spiller:
Det må blive Lukas Andersen, der på sine bedste dage er et niveau højere end de andre spillere
Hvor spilles kampen:
Live:
Aalborg Portland Park
Harald Jensens Vej 9
9000 Aalborg

TV:
Tidspunkt:
Søndag d. 5.5.2019 kl. 12.00
Billetter købes HER

Form barometer:
AaB: U - V - U
AGF: V - V - V

AaB skal være taknemmelige for at de ikke blev placeret i vores pulje.
De ville være i fare for at komme i nedrykningskampene med deres resultater 
2 nederlag, 3 uafgjorte og 1 sejr.

Karantæne info:
AGF:
Næste gule kort: Daniel Thøgersen, Adama Guira
Gult kort - 6 points: Tobias Sana

AaB::
Næste gule kort: Frederik Børsting, Rasmus Thellufsen, Oliver Abildgaard
Gult kort - 4 points: Rasmus Würtz
Gult kort - 6 points: Magnus Christensen

RFC:
Næste gule kort: André Rømer, Emil Riis, Marvin Erho, Mads Aaquist
Gult kort - 4 points: Nicolai Poulsen
Gult Kort - 6 points: Frederik Lauenborg

SE:
Karantæne denne runde: Niki Zimling, Eggert Jonsson
Næste gule kort: Thomas Juel-Nielsen
Gult kort - 6 points: Stefan GartenmannGæstefan i denne omgang er Lasse Bjørnstrup, som tidligere har hjulpet mig i forbindelse med en AaB kamp

Hvad kunne du godt tænke dig mere af/om omkring din klub?
Jeg kunne godt tænke mig mere/bedre kommunikation fra vores sportschef Gaarde. Jeg syntes der er lidt for meget leverpostej over hvad der kommer fra ham. Jeg ved godt at han ikke er Lynge, men der mangler at komme lidt power fra ham. Han virker lidt for tilfreds med en 6-9 plads, hvilket selvfølgelig kan være fint i 1-2år i en genopbygningsfase, men ikke 5 år i streg. På transfersiden er der selvfølgelig plusser som Lucas A., Rinne, få penge + Van Weert samt vores +30mil. Salg af Bassogog Men der har været for langt mellem snapsene i transferne, og i forhold til at vi nu skal nedjustere spillerbudgettet, så har Gaarde bare ikke fået nok ud af det. Når man så samtidig kigger på at vi har fyret 2 trænere under Gaarde, så peger pilen kraftigt mod at det er nu eller aldrig for Gaarde. Der er ikke råd til mange flere svipsere fra ham.

AaB har meldt ud at der skal endnu flere af egne talenter på holdet i årene fremover.
Hvilken betydning mener du det får for AaB?

Jeg er rigtig glad for at man vil satse endnu mere på de unge i AaB fremfor en ligegyldig lottokupon fra Slovakiet eller lign. Dog skal man ikke tro at man kan vinde et mesterskab med 11 Aalborg drenge på banen, men kan man supplere de talenter med nogle etablerede profiler udefra så ser det godt ud. Lidt ligesom i 2014. Når man ser på u19 holdet er der rigtig meget kvalitet på holdet (Ross (allerede rykket fast op), Bærtelsen, 2 x Kiltten, Pedersen, Tengstedt, Kaufmann) ser utroligt spændende ud og nogle der er høje forventninger til i AaB. Men vi kan ikke forvente at bygge et hold op om dem, så vi er nød til at der kan komme nogle bærende folk ind der kan blive profiler fra dag 1. som de kan læne sig op ad. Også med henblik på at vi mister 2 kæmpe kulturbærere efter sæsonen i Würtz og Risgård.
AaB - AGF er et opgør mellem to af Jyllands største klubber.


Hvilket af de to hold går videre til kampen om 7. pladsen
Den rigtige kamp om Jylland😊
Du spurgte mig inden sidste runde i grundspillet om nogenlunde det samme, hvor jeg mente at vi forholdsvise store favoritter mod jer dengang, Der er desværre sket meget siden der gør at den er meget mere tæt denne gang. Vi har spillet som var det er serie 4 hold på sommertur mens i nærmest har vundet alle jeres kampe virker det til. Det kombineret med at i fået Patrick Mortensen på det rigtige tidspunkt gør at det bliver en 50/50 kamp. Jeg var glad for at se at det blev jer vi skulle op mod og ikke Sønderjyske eller Horsens som meget gerne vil stå +10 mand bag bolden. Der er vi bare ikke gode. Men heldigvis har i vist at i gerne vil frem af banen, hvilket gør at vi forhåbentlig kan få gang nogle omstillinger med Lucas, Van Weert og Kusk især. Jeg tror/håber at vi går videre, og jeg kan godt se at det bliver 2 kampe med masser af mål. Jeg tror vi går samlet videre med +1 i målscore, måske 5-4 samlet😊
Jeg håber at i kommer rigtig mange så vi kan få den fest opgøret fortjener.


Jeg er utrolig glad for at have fået fat i en person der har indgående kendskab til AGF.
Lars Fournais har været i AGFs bestyrelse siden 2008 - formand siden 2012.

Jeg har bedt Lars se lidt tilbage på sæsonen og kommenterer på hvad planerne er for fremtiden.


Sportslig har det været en svingende sæson med flere højdepunkter, men jo også skuffelser. Først og fremmest er det naturligvis en skuffelse, at vi ikke nåede vores sportslige målsætning om deltagelse i mesterskabsspillet. Vi var tæt på, men måtte konstatere, at vi betalte en for stor pris med vores dårlige oktober og november, der i den sidste ende kostede for mange point. Det var også i samme periode en stor skuffelse, at vi røg ud af DBU pokalen så tidligt som vi gjorde - det var bestemt ikke tilfredsstillende, når vi sætter pokalturneringen så højt som vi gør.

Undervejs har der dog heldigvis været store fodboldoplevelser i Ceres Park. Som sejren over Brøndby eller kampen mod FC København, hvor en af vores egne i skikkelse af Jens Stage scorede og vi var et øjeblik fra en flot sejr. Det har i foråret også været flot at se holdet rejse sig i slutspillet og endnu en gang sikre os en plads i Europa Playoff kampene med mange sejre på stribe og flotte kampe ude som hjemme. Ja, med 3-1 sejren over Horsens i går har vi vundet 5 kampe i træk, hvilket er rekord for AGF i Superligaen. Det er vigtigt for os at holde det momentum i de to næste vigtige Play Off kampe mod Aab.

Det har også været glædeligt at følge vores unge talenter, hvor mange har fået debut og spilletid i denne sæson - og det vel og mærke med succes.

Uden for banen fortsætter vi den positive udvikling - senest med en succesfuld rettet emission, der giver os mulighed for investere yderligere i vores talentudvikling og i Superligaholdet - blandt andet i opførelse af akademiboliger i forlængelse af de nyopførte klubhusfaciliteter på Fredensvang.

Det er også glædeligt, at konstatere, at vores sponsoromsætning fortsat er i fremgang og tilskuertallene i Ceres Park også fortsætter med at stige. Sammen med gode spillersalg er dette er stærkt medvirkende til at vi kommer ud af dette regnskabsår 2018-19 med et overskud i størrelsesordenen 0-5 mio. kr. Det er vigtig, fordi en sund økonomi i AGF er en forudsætning for, at vi kan udvikle os sportsligt.

Så hvor vi gerne havde klaret os bedre på banen, så går det godt uden for, og man kan sammenligne det lidt med et isbjerg. Det omverden for det meste interesserer sig for, er det, man kan se over vandoverfladen. Det, man ser der, er et Superliga-hold, der ikke præsterer helt så godt, som vi gerne vil, når vi ser på resultaterne og de point, vi har skrabet sammen. Og så sker der så mange andre ting under havoverfladen - i resten af isbjerget - som jeg, bestyrelsen, ledelsen og vores dygtige administration og sportslige stab bruger meget tid og hjerteblod på. Og dér går rigtig mange ting godt.

På den korte bane handler det for os nu om at få sluttet sæsonen så godt af som muligt og så sikre os, at vi står så stærkt rustet, som overhovedet muligt til den kommende sæson.

På den lange bane har vi investeret kraftigt i vores ungdomssektor i de senere år. Vi har investeret meget på ledersiden og gjort meget ud af, hvilke typer, vi skal have ind i forhold til vores værdier og det udtryk, vi vil have af AGF’ere inde på banen, og som vi gerne vil se på Superliga-holdet. Det arbejde starter i ungdomsafdelingen og det tror jeg man i de kommende år i endnu højere grad vil se komme til udtryk på Superliga-holdet.

Og i fremtiden vil de spillere så forhåbentlig spille på et nyt Ceres Park, hvor vi fornylig - sammen med alle andre aktører i Ceres Park & Arena - har fremlagt en spændende vision for Aarhus Folkepark, der fornyer og moderniserer den vision byen havde for 100 år siden for området i skoven. Det bliver også rigtig spændende at følge det arbejde i de kommende år. I den forbindelse har jeg en opfordring til alle jer,  der ønsker et rigtigt og tidsvarende fodboldstadion i Aarhus. Vær aktiv i debatten, hvor det er relevant - i trykte og sociale medier - der er et meget lille lokalt mindretal, der ikke ønsker forandringer i området. Det er vigtigt, at det ikke kun er det mindretal der præger debatten - desværre er det situationen nu. Så kom ind i kampen for et nyt stadion til Aarhus - og for bedre vilkår til alle sportsgrene i det grønne Aarhus Folkepark projekt.

Så der er nok af udfordringer for os i AGF i de kommende år - på og udenfor banen.
Hellere en ”grim” sejr end at tabe 1-4 på en naiv omgang ”fremad, march”.
Det ligger i klubbens DNA.
Knofedt fremfor kæleri.
AGF

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #1
Som altid en fantastisk kamptråd! Keep up the good work!

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #2
En lille måske træls kommentar, men er det ikke mere en kvartfinale off sorts da finale jo er kampen mod holdet fra mesterskabsslutspillet?
Kender du det når man ikke kan huske sin signatur efter så mange år.... Det er godt nok træls.

Mon ikke det er som vittigheden om boomerangen man ikke kan huske.

Den skal nok komme tilbage til dig.

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #3
En lille måske træls kommentar, men er det ikke mere en kvartfinale off sorts da finale jo er kampen mod holdet fra mesterskabsslutspillet?
Jo, det var også det første jeg tænkte. Jeg opfatter også de her kampe som kvartfinaler. Men det er vist en subjektiv ting, for reelt har de jo ikke noget navn. Man kan jo også argumentere for, at vi vandt det her playoff sidste år (selvom vi tabte "finalen").

Tak for endnu en flot kamptråd!

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #4
Shit en kanon at fiske frem til en kamptråd! Flot arbejde @Salling!  :))

Jeg synes Fournais som sædvanlig siger kloge ting, og jeg er temmelig enig i det hele - for mig er sæsonen nu officielt godkendt, vi har i temmelig sikker stil sikret os en ny sæson i superligaen, og det endda i en gruppe som af alle, blev vurderet som ekstremt tæt. Det holdt den ret hurtigt op med at være for vores vedkommende, og det er flot. Så selvom det er med en snert af skuffelse, over det missede mesterskabsslutspil, så synes jeg sæsnonen er godkendt. Kommer vi hele vejen gennem playoff, er der mulighed for mere end godkendt, men lige nu er det akkurat godkendt.

I forhold til alt det, der foregår i klubben, som ikke direkte handler om førsteholdet, så tænker jeg, at pilen peger alene i én retning for tiden. Opad.

Kampen mod AaB: Jeg her helt på linje med vor nordjyske ven - den er helt 50/50. Holdenes form plejer at betyde mindre i de opgør, dertil kommer at det er playoff format osv... på den mentale side må vi dog have en lille fordel i at være virkelig godt kørende. Måske den bliver næsten udlignet af, at AaB vandt senest vi mødtes. Over to kampe tror jeg godt vi kan tage dem, men kampen i Aalborg er helt åben.
"Hold kæft, Glen. Hold kæft!" - David Nielsen, 18 april 2019

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #5
Jeg var faktisk også selv i tvivl om hvad jeg skulle kalde det.
Hellere en ”grim” sejr end at tabe 1-4 på en naiv omgang ”fremad, march”.
Det ligger i klubbens DNA.
Knofedt fremfor kæleri.
AGF

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #6
Hvis man spørger det hold der ender på 3./4. pladsen, så vil de nok ikke kalde Europa-kampen for en finale 😉

Vores vej til Europa svarer til kvartfinale-vejen, men overhovedet at få chancen som den kun syvende bedste klub er vel en præmie for at vinde bund-finalen.

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #7
Vores situation er da i den grad bedre, end hvad FCN, Brøndby og OB har af muligheder. Med det rygstød 5 sejre i træk giver, er jeg tæt på at mene, at AAB er værste hurdle i forhold til EL pladsen. Randers får vel stryg af SE, som vi har haft krammet på. Og de hold, er er sat af i top 6, er helt væk, Kan vi pacificere Lukas Andersen? Kan de indkapsle Patrick Mortensen? Det er vel det, der afgør, om vi får en kamp i Parken - gerne mod Brøndby.
55 år med AGF-i tykt og tyndt!

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #8
Hvis vi får en forsvarslinje med Backman og Munksgaard så kan Lukas Andersen bare komme med det han har, og med Stage, Amini og Ankersen der har fået en pause, så burde der også være mere power på midtbanen. Det bliver ikke sjovt at være AaB. 

I øvrigt så skal kampen spilles på Brøndby stadion, hvis det er Brøndby der er modstander, ikke i parken, jeg tror nu mere på OB som modstander.

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #9
I øvrigt så skal kampen spilles på Brøndby stadion, hvis det er Brøndby der er modstander, ikke i parken, jeg tror nu mere på OB som modstander.
Præcis. 

Derfor håber jeg også at det bliver Esbjerg eller OB, da det burde betyde en af de der 2200+ udefans-kampe. 
BIF kan jo også vinde pokalen over FCM, så er det pt mest sandsynligt at det bliver Esbjerg som 3'er. Det er jo kun hvis vinderen af pokalen allerede er kvalificeret/står til kvalifikation at den går til 4'eren. Kort fortalt: Hvis nummer 1, 2 eller 3 vinder pokalen bliver det nummer 4 der skal i playoff (er sket hvert år med denne struktur)

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #10
I øvrigt så skal kampen spilles på Brøndby stadion, hvis det er Brøndby der er modstander, ikke i parken, jeg tror nu mere på OB som modstander.
Præcis.

Derfor håber jeg også at det bliver Esbjerg eller OB, da det burde betyde en af de der 2200+ udefans-kampe.
BIF kan jo også vinde pokalen over FCM, så er det pt mest sandsynligt at det bliver Esbjerg som 3'er. Det er jo kun hvis vinderen af pokalen allerede er kvalificeret/står til kvalifikation at den går til 4'eren. Kort fortalt: Hvis nummer 1, 2 eller 3 vinder pokalen bliver det nummer 4 der skal i playoff (er sket hvert år med denne struktur)
::Esbjerg er vel favorit til bronzen nu. OB er en tand bedre end Brøndby og FCN lige nu. Men det er naturligvis set tidligere, at et hold kommer buldrende fra baghjul. FCN var jo ikke ligefrem i glansposition til Top 6 før sidste runde. Men undgår naturligvis helst Brøndby, selv om de egentlig har været ret sløje på hjemmebanen i år. Nå, lad os ikke sælge bjørnen, før skindet er skudt, lad os ikke kaste med glas, når vi bor i et glashus, altså lad os ikke være blærede. Først gælder det AAB, og det kan blive svært nok.
55 år med AGF-i tykt og tyndt!

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #11
Enig.

Personligt tror jeg ikke vi klarer os til playoff-finalen i år. Har en dårlig fornemmelse om, at AaB igen igen bare er et af de hold vi har det skide svært imod. Det var vores individualister der vandt pokal-semifinalen i Aalborg for os, og det er vores individualister der skal vinde det igen denne gang tror jeg. AaBs spillere stod efter sidste kamp og sagde, at de glæder sig over at skulle møde AGF, fordi vi også gerne vil have bolden, og vil spille fodbold, og det har de det bedst med, og at de ikke kan finde ud af at spille imod hold der står lavt....

Så jeg håber at vi laver en "kedelig" 0-0 i Aalborg :D

Og min fornemmelse af at vi ikke når finalen er kun forstærket af, at vi skal møde Randers hvis vi klarer den imod AaB.
Velsagtens to af de hold vi har haft det allersværest imod de sidste 4 år.

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #12
Personligt tror jeg ikke vi klarer os til playoff-finalen i år.
Det tror jeg heller ikke. Men det er udelukkende baseret på, at træerne selvfølgelig ikke vokser ind i himlen, og vi naturligvis ikke kan vinde så mange kampe i træk. Det ville være helt naturstridigt.

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #13
Personligt tror jeg ikke vi klarer os til playoff-finalen i år.
Det tror jeg heller ikke. Men det er udelukkende baseret på, at træerne selvfølgelig ikke vokser ind i himlen, og vi naturligvis ikke kan vinde så mange kampe i træk. Det ville være helt naturstridigt.
Den del ved jeg nu ikke. (EDIT: altså ift at der lidt bliver trykket "reset" efter disse kampe) Sidste år gjorde vi præcis det samme, med undtagelse af, at de to "slappe" kampe imod Hobro og Helsingør blev tabt 0-1, istedet for at blive vundet som vi gjorde imod SøE hjemme, og Vejle ude. Vi vandt 4 af 6 kampe sidste år, og 5 af 6 i år.

Og i EL-playoff mødte vi så OB og SøE og vandt 3 af 4. Det er nok med 0 af 4, så altså mindre kan jo også gøre det. 1-1 ude og 0-0 hjem = videre :D

Så hvis vi dominerer EL-playoff mindre i år end sidst, så er det fint med mig, så længe vi sniger os videre. Men jeg tror bare altid vi taber imod AaB og Randers. Det er min default setting efterhånden, desværre. Jeg var selv i Aalborg til pokal-semifinalen for et par år siden, og det var surrealistisk at køre hjem i bilen derfra med en flot 2-0 sejr !! Det var næsten ikke til at forstå.

Sv: Kamptråd: Europa Playoff seminalerne mod AaB

Svar #14
Det er spændende, om AaB har tænkt sig at lægge deres taktiske oplæg ind i vores system igen... Denne gang må vi hellere lade være med at forberede os efter det, i givet fald.

 
Simple Audio Video Embedder