Spring til hovedindholdet
Emne: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd (Læst 4105 gange) forrige emne - næste emne

Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Denne kamptråd bliver lidt speciel, da vi indenfor 3 dage skal møde Søndejyske
Første part af tråden kommer nu, mens anden part, der udelukkende kommer til at bestå af fakta oplysninger, bliver smidt ind som et indlæg i tråden dagen efter kamp 1
Indenfor et par dage kommer der også en vurdering fra vores ven fra Horsens Nikolaj Birk, som kommer med i tråden til kampen herHvornår spilles kamp 1:
Mandag d. 15.04.2019 kl. 19.00

Live:
Sydbank Park
Stadionvej 7
6100 Haderslev
Opført 2009


TV:
TV3Sport

Deres vigtigste spiller:   Topscorer Mart Lieder har scoret 6 mål

Head to Head

Indbyrdes kampe:
Der er spillet 32 kampe mellem de to klubber
Set fra vores side: V 12, U 10, T 10


03.08.2019: AGF - Sønderjyske 1-015.02.2019: Sønderjyske - AGF 2-0
Form barometer
Sønderjyske: T - U - T
AGF: T - U - V


Generelt for Dødens pulje:
Karantæne info:
AGF:
Karantæne ved næste gule kort: Jakob Andersen
Karantæne - Gult Kort 6 points: Jens Stage

ACH:
Karantæne ved næste gule kort:  Sivert Heltne Nilsen, Mads Juel Andersen, Peter Nymann, Mathias Nielsen
Karantæne gult kort 6 points: Oliver Drost

SE:
Karantæne ved næste gule kort: Thomas Juel-Nielsen, Johan Absolonsen
VB:
Karantæne næste gule kort: Kjartan Finnbogason, Melker Hallberg, Allan Sousa, Vladis Emmerson
Karantæne - gult kort 4 points: Arbnor Mucolli, Tobias Mølgaard, Adam Jakobsen
Karantæne - gult kort 6 points: Imed Louati og Jacob SchoopTabel:
Nr.NavnK.P.
1.AGF2835
2.ACH2832
3.SE2829
4.VB2824

Udover at være Vejle fan, så er denne uges fan også journalist.

Sebastian Stanbury, 32 år gammel Journalist på Tipsbladet siden oktober 2012.


Hvis du skulle smide en slutstilling op i puljen bedømt på forårets kampe indtil videre hvordan ville den så se ud?
AGF
SønderjyskE
Horsens
Vejle
AGF er det bedste af de fire hold. Det bør I i hvert fald være det.
Vejle er i nogenlunde spillemæsig form, men der er for langt op, og det kniber med hver gang at få de resultater, som spillet berettiger til.
Horsens har gang i et dårlig forår – én sejr i foråret, mod Vendsyssel der spillede en time i undertal – så selv om SønderjyskE er svingende, rykker de op på andenpladsen i puljen.


Hvordan ser du på Sønderjyske som klub?
Jeg er ikke imponeret af SønderjyskE i denne sæson. Der er ikke profiler i størrelse med nogen af dem, vi tidligere har set i Haderslev, og resultaterne har været svingende med pil nedad. Desuden var forløbet omkring trænerskiftet fra Claus Nørgaard til Glen Riddersholm ganske usmidigt. Og SønderjyskE ligger lige nu til at skulle i playoff, hvilket selvsagt ikke matcher målsætningen.
Set over det seneste årti har SønderjyskE til gengæld gjorde det langt bedre end forventet. Da klubben rykkede op i 2008, forventede mange, den ville rykke ned efter én sæson. 11 år senere er den der endnu. I mellemtiden har følgende klubber prøvet at rykke ud af Superligaen: Vejle (én gang), AC Horsens (to gange), AGF (to gange), HB Køge (to gange), Randers (én gang), Esbjerg (to gange), Lyngby (to gange), Silkeborg (tre gange), Viborg (to gange), FC Vestsjælland (én gang), Hobro (én gang) og FC Helsingør (én gang). Så SønderjyskE har haft en imponerende stabilitet og har oven i købet vundet medaljer og spillet i Europa undervejs.


Hvordan ser du på AGF som klub?
AGF er jo den klub, som hele Superligaen holder af at pege fingre af, når det ikke går, som man drømmer om i Aarhus – og det er jo ret tit. Når det så er sagt, synes jeg egentlig, at AGF'erne ikke kan kritiseres alt for meget i denne sæson. Ja, de ville gerne have været i top seks, men nåleøjet er smalt. Fire klubber, FCK, FC Midtjylland, Brøndby og FC Nordsjælland, har været med i top seks alle tre sæsoner, man har spillet efter den nuværende struktur. Det efterlader to pladser til de resterende 10 Superliga-klubber, som alle ønsker at nå derop. Derfor bliver det nogle gange lidt af et lotteri om, hvem der kommer med, og det var ikke AGF's tur i år. Det bliver det i en af de kommende sæsoner. Men når man ikke er vant til at spille top seks, kan man heller ikke tage det for givet, at man kommer derop i en given sæson.

Hvordan ender kampen?
Det er efterhånden mange kampe siden, AGF har tabt til SønderjyskE. Det sker heller ikke denne gang. AGF får ét point med fra Haderslev efter en kamp, der slutter 1-1.Denne gang har jeg bedt en journalist med indgående kendskab til AGF svare på spørgsmålene til kamptråden.


Kim Robin Graahede,
Sportsjournalist på Århus Stiftstidende, tidligere BT og Tips-bladet
Har dækket AGF tæt i mere end 15 år


Hvis du skulle udpege en spiller fra hvert hold, som vi skal holde øje med.
Hvilke spillere ville du så vælge og hvorfor?


Hos AGF vil jeg pege på Mustafa Amini. Han har været forårets bedste AGFer, og er en vigtig brik både defensivt og offensivt. Han arbejder stenhårdt, er blevet fremragende til at bryde modstandernes angreb og er selv en trussel med sit dynamiske løb med bolden. Og når der - som mod Horsens - også kommer mål med i ligningen, er han - i min vurdering - nærmest uundværlig for AGF. Han bliver nøglen til succes i de kommende kampe mod Sønderjyske.

Sønderjyske spiller ofte godt, når Alexander Bah er med. Han er lidt i stil med Amini en yderst dynamisk spiller, der løber mange meter, men som også har spilintelligens og kan noget på egen hånd. Ham skal AGF holde i kort snor.


Hvad bliver afgørende i gruppe E45syd?
 
I de her kampe spiller det mentale overskud en enorm rolle. AGF spillede ikke godt i den første kamp mod Vejle, men fik alligevel uafgjort, og det var tydeligt, at de mod Horsens havde noget at bevise. Horsens har spillet skidt i lang tid, men fik en lille succesoplevelse med deres indledende pointdeling i Sønderjyske, hvor de stod godt defensivt. Det blev åbenbart en sovepude for dem mod AGF, og det viser lidt om vigtigheden af den mentale parathed i de her gruppekampe, hvor det ikke altid er det bedste fodboldhold, der vinder, men mere dem, der lægger mest i duellerne og som har hovedet med.

Hvordan tror du kampen ender?

Jeg tror AGF vinder. AGF har det bedste hold, kommer stort set altid til chancer, og selvom jeg kan læse mig til, at de i Sønderjylland mener, at deres hold spiller noget af det lækreste bold i Superligaen, må jeg erklære mig ganske uenig. Rammer AGF eget niveau, bør det betyde tre point.

Ordet er frit

Det bliver interessant at se, hvordan David Nielsen vil gribe kampen an. Han stillede jo med en ny formation i Horsens, og det vil undre mig meget, hvis han ikke giver genvalg til samme start-11'er, hvis alle er klar.


 

Selvom jeg har nedsat hjertefunktion, så vil det altid banke for min klub
AGF
Vi kommer stærkere tilbage

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #1
Dommerfacts til mandagens kamp:

Anders Poulsen har hidtil dømt AGF 4 gange i sæsonen:
Kort til AGF i snit: 2,5
Kort i AGF kampe: 4,5

Anders Poulsen har dømt SønderjyskE 2 kampe:
Kort til SDR i snit: 1,5
Kort i SDR kampe: 4,5

Når SDR spiller hjemme giver han som i gns 1,5 kort til SDR og 3 kort til udeholdet.

Lidt pudsigt med det høje snit i kampe med de to hold, da Anders Poulsen ligger nummer 11 i snit over kort i kampe af de 13 dommere, der har dømt i Superligaen denne sæson (han giver i snit 3,3 kort per kamp)

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #2
Munksgaard forventes klar Men nu skal AGF da gå efter den der plads i Europa - JP Aarhus
Til gengæld når Backman nok ikke at blive det.

DN siger vi skal tage glæden med på banen som mod Horsens efter de havde fået tudet ørerne fulde om hvor ringe de var mod Vejle. Derudover
Citer
Nu skal vi op mod en helt anden modstander end Horsens. Vi skal prøve at gøre det samme som mod Horsens, som vi har haft succes med tidligere. Vi var ekstremt fremadrettede og havde voldsom fart i vores spil. Systemet er en ting, men spillere som Mustafa Amini og Mustapha Bundu har et fantastisk samarbejde, Jakob Ankersen håndterede at spille højre back, selv om han ikke fattede en skid af, at han skulle gøre det, da Alexander Munksgaard gik ud. Men det viser, at vi er stærke som hold,« understreger David Nielsen.

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #3

Munksgaard forventes klar
 
  
Det blev han så ikke: Truppen mod SønderjyskE - AGF Fodbold

Så nu har vi altså to af de faste startere i forsvaret ude med hjernerystelser. 

Toutouh er desuden også ude, hvilket kan være relevant, hvis David vælger løsningen med at sætte Ankersen på backen. Anbo er dog udtaget, så det bliver interessant om han får sin superligadebut. Det kunne være fint at se ham i aktion, men selvfølgelig mere oplagt, hvis vi allerede havde sikret os.

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #4
Der burde vaere en hvis chance for at Anbo faar debut, hvis ikke fra start saa senere hvis vi kan komme foran. Det kan blive gavnligt senere, men ja, det havde vaeret rarere hvis vi var sikret. Hvis vi starter med Anker paa hoejre back, er det lidt aergerligt Kaastrup ikke er klar, saa vi kunne faa en kamp med Kaastrup og Lunding paa kanterne. Maaske kunne Sana laegges derud saa baade ham og Blume kan spille - og ellers kan Guira jo komme ind og saa kan Stage placeres hvor der nu mangler en...

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #5
Der burde vaere en hvis chance for at Anbo faar debut, hvis ikke fra start saa senere hvis vi kan komme foran. Det kan blive gavnligt senere, men ja, det havde vaeret rarere hvis vi var sikret. Hvis vi starter med Anker paa hoejre back, er det lidt aergerligt Kaastrup ikke er klar, saa vi kunne faa en kamp med Kaastrup og Lunding paa kanterne. Maaske kunne Sana laegges derud saa baade ham og Blume kan spille - og ellers kan Guira jo komme ind og saa kan Stage placeres hvor der nu mangler en...
Hvis vi tager udgangspunkt i den seneste succes-kamp, så kunne man jo godt vælge det vi sluttede (fint) af med, med Ankersen på HB og Sana ind i stedet. Men Ankersen lignede godt nok ikke en mand der var glad for at spille pladsen. Vi får se. 

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #6
Der burde vaere en hvis chance for at Anbo faar debut, hvis ikke fra start saa senere hvis vi kan komme foran. Det kan blive gavnligt senere, men ja, det havde vaeret rarere hvis vi var sikret. Hvis vi starter med Anker paa hoejre back, er det lidt aergerligt Kaastrup ikke er klar, saa vi kunne faa en kamp med Kaastrup og Lunding paa kanterne. Maaske kunne Sana laegges derud saa baade ham og Blume kan spille - og ellers kan Guira jo komme ind og saa kan Stage placeres hvor der nu mangler en...
Hvis vi tager udgangspunkt i den seneste succes-kamp, så kunne man jo godt vælge det vi sluttede (fint) af med, med Ankersen på HB og Sana ind i stedet. Men Ankersen lignede godt nok ikke en mand der var glad for at spille pladsen. Vi får se.
Med det de skrev om Anbo tidligere på året, så håber jeg han er klar til at indtræde på holdet Superliga til Magnus Anbo - AGF Fodbold

Jeg håber det nok egentlig mest, fordi jeg helst ser de to kanter udgøres af Ankersen/Bundu og Sana bliver på bænken (medmindre han er kommet i gear). Spillet har en tendens til at blive trukket alt for langt ned i tempo og centreret omkring kun en spiller, når han er med - der var en helt anden dynamik sidste gang og den ser jeg os gerne gå efter igen.

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #7
Jeg håber det nok egentlig mest, fordi jeg helst ser de to kanter udgøres af Ankersen/Bundu og Sana bliver på bænken (medmindre han er kommet i gear). Spillet har en tendens til at blive trukket alt for langt ned i tempo og centreret omkring kun en spiller, når han er med - der var en helt anden dynamik sidste gang og den ser jeg os gerne gå efter igen.
Jeg er ret sikker på, at Sana spiller som han bliver bedt om af David og at det er en bevidst taktik at Sana falder ned i banen og samler op, når han spiller centralt. Men som erstatning af Ankersen på fløjen vil det vel ikke skulle være hans rolle, hvis vi allerede har tre andre på den centrale midtbane. Jeg synes så bare ikke, at Sana har spillet så godt i de få kampe, hvor han har spillet fløj.


Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #9
Glen sætter deres topscorer, "stjernen" Mart Lieder, bænken i aften ifølge EkstraBladet:

Glen bænker stjernen mod AGF: - Det er et signal – Ekstra Bladet
 Ja desværre, kunne man fristes til at sige, såfremt man har set et par at SøEs kampe her i foråret. Ham den unge Peter Christiansen har sgu mere Tommy Bechmann-no bullshit-direktehed end Lieder har. Lieder er magnet for rigtig meget, men han er ikke skarp nok når det gælder i Sønderjyske. Så kan det ikke bruges til noget at han scorede x mål i y kampe for et hold i den hollandske 2.bedste række. Når han har været her i SL så længe som han har, så må man gerne bedømme ham ud fra hvad han har præsteret i denne liga synes jeg. 

Og der har han scoret 2 mål i de sidste 12 kampe, og er spillemæssigt gået lidt i stå sammen med Sønderjyske. Det ville være noget andet hvis holdet spillede godt, og skabte masser af chancer. Men lige nu opstår de ikke omkring ham, så de skifter ham ud. 

Det ville desværre være typisk hvis det eksperiment lykkes imod os.

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #10
Jeg håber det nok egentlig mest, fordi jeg helst ser de to kanter udgøres af Ankersen/Bundu og Sana bliver på bænken (medmindre han er kommet i gear). Spillet har en tendens til at blive trukket alt for langt ned i tempo og centreret omkring kun en spiller, når han er med - der var en helt anden dynamik sidste gang og den ser jeg os gerne gå efter igen.
Jeg er ret sikker på, at Sana spiller som han bliver bedt om af David og at det er en bevidst taktik at Sana falder ned i banen og samler op, når han spiller centralt. Men som erstatning af Ankersen på fløjen vil det vel ikke skulle være hans rolle, hvis vi allerede har tre andre på den centrale midtbane. Jeg synes så bare ikke, at Sana har spillet så godt i de få kampe, hvor han har spillet fløj.
Der burde vaere en hvis chance for at Anbo faar debut, hvis ikke fra start saa senere hvis vi kan komme foran. Det kan blive gavnligt senere, men ja, det havde vaeret rarere hvis vi var sikret. Hvis vi starter med Anker paa hoejre back, er det lidt aergerligt Kaastrup ikke er klar, saa vi kunne faa en kamp med Kaastrup og Lunding paa kanterne. Maaske kunne Sana laegges derud saa baade ham og Blume kan spille - og ellers kan Guira jo komme ind og saa kan Stage placeres hvor der nu mangler en...
Hvis vi tager udgangspunkt i den seneste succes-kamp, så kunne man jo godt vælge det vi sluttede (fint) af med, med Ankersen på HB og Sana ind i stedet. Men Ankersen lignede godt nok ikke en mand der var glad for at spille pladsen. Vi får se.
Måske bare fordi hans bror spiller der ;) Ankersen tager vel en for holdet på backen hvis det er, men det der måske lignede manglende lyst kunne også være overraskelse og manglende forberedelse. Det indikerer så at det ikke er en mulighed de har arbejdet på og måske blev han også kun flyttet derned mod Horsens fordi man manglede Guira som alternativ til Stage der ellers ville have taget pladsen. Mod SE kunne spørgsmålet så blive, om DN absolut vil holde fast i Amini-Stage centralt eller om han spiller Guira, eller ligefrem trækker Blume længere tilbage. Hvis Blume flyttes vil Sana kunne lægges centralt. Det mest positive vil være hvis Anbo bare spiller da han så vil være vurderet parat og det kan blive ganske brugbart også ifht kabalen til næste sæson.

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #11
Anbo starter sgu inde!
"Hold kæft, Glen. Hold kæft!" - David Nielsen, 18 april 2019

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #12
Åh, Mortensen er vigtig. SjE har presset os tilbage hele 1. halvleg, og så dukker han pludselig op.

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #13
Grimme og ufortjente sejre giver også tre point.
Grabara er MoM i min bog - to-tre pointgivende redninger i en 0-1 sejr må afgøre sagen.
"Hold kæft, Glen. Hold kæft!" - David Nielsen, 18 april 2019

Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd

Svar #14
Grabara var klart MoM. Sikke en autoritet han spiller med også selvom han teknisk mangler noget, men han er iskold i alt hvad han laver.

Redningen er så tæt på, men jeg er ikke roligt, før vi er matematisk sikret. Jeg kan stadig huske Randers hente 21 point i 15 kampe på os for 9 år siden.

Jeg håber, DN i resten af kampene vil bruge Hvidt på den 6er position. Det er spild af Stages spidskompetencer, at han skal spille den position og så håber jeg, den næsten sikre redning vil give noget mere ro i boldomgangen, spillerne virke ofte alt for febrilske og bliver nemt presset til tekniske fejl.
Penge er ingen garanti for succes, men det er en forudsætning.

 
Simple Audio Video Embedder