Spring til hovedindholdet
Emne: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00 (Læst 2220 gange) forrige emne - næste emne

Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

AC Horsens
Topscorer: Hallur Hansson har scoret 7 mål (1 med venstre ben og 6 med højre)
Udebane/Hjemmebane dragt


Hvor spilles kampen:

Live:
Casa Arena
Langmarksvej 59, 8700 Horsens, Danmark

Siddepladser: 7500
Ståpladser: 2995
Opført: 2009

TV:
TV3Sport
Head to Head


Indbyrdes kampe:
Vi skal helt tilbage til 25.11.2016 for at finde den seneste sejr til os over Horsens i Superligaen
Totalt har vi spillet 20 kampe i ligaen mod Horsens (5 sejre, 5 uafgjorte og 10 nederlag)


Indbyrdes kampe i denne sæson

Nedenstående videoer er ikke for sarte sjæle

16.09.2018


26.11.2018


Form barometer
Horsens: T - T - U
AGF: T - T


Generelt for Dødens pulje:

Karantæne info:
AGF:
Karantæne i denne runde: Adam Guira
Karantæne ved næste gule kort: Jakob Andersen
Karantæne - Gult Kort 6 points: Jens Stage

ACH:
Karantæne i denne runde: Sivert Heltne Nilsen
Karantæne ved næste gule kort:  Sivert Heltne Nilsen, Mads Juel Andersen, Peter Nymann, Mathias Nielsen
Karantæne gult kort 6 points: Oliver Drost

SE:
Karantæne i denne runde: Thomas Juel-Nielsen
Karantæne ved næste gule kort: Thomas Juel-Nielsen, Johan Absolonsen

VB:
Karantæne næste gule kort: Kjartan Finnbogason, Melker Hallberg, Allan Sousa, Vladis Emmerson
Karantæne - gult kort 4 points: Arbnor Mucolli, Tobias Mølgaard, Adam Jakobsen
Karantæne - gult kort 6 points: Imed Louati og Jacob Schoop


Pointudvikling:Tabel:
Nr.NavnK.P.
1.AGF2732
2.ACH2732
3.SE2729
4.VB2721

Denne gang bliver det Torben Quitzau fra Sønderjylland der er fan gæst.

Styrkeforholdet mellem de 4 hold med begrundelser for placeringen:
AGF
SønderjyskE
Horsens
Vejle

Jeg lavede ovenstående stilling inden jeres kamp mod Vejle, og det vælger jeg at holde fast i, trods jeres mildest talt elendige kamp i aftes. I bør simpelthen være det stærkeste hold i puljen. I er Aarhus, Danmarks 2. største by! Når det er sagt, så tror jeg at presset på AGF kan vise sig at være afgørende. Kan I stå distancen? Og der er igen lidt ballade i kulisserne. Ja, der er mange faktorer der kan spille ind, og med AGF ved man aldrig helt hvad der venter :)

Rammer vi formen rykker vi med sikkerhed forbi Horsens, men jeg kan have min tvivl. Kampen mod Horsens var noget makværk, og målt op imod den ellers opadgående formkurve, så var det vel et lille skridt tilbage. Men det vil ikke undre mig, hvis vi går hen og vinder puljen, på trods af den halvskidte kamp mod Horsens. Jeg har for øvrigt tidligere rost Bo Henriksen for at få det optimale ud af en yderst begrænset trup. Der er jeg ikke mere. Jeg håber at Horsens ryger ud, jeg håber at deres frygtelige tilgang til fodbold kommer til at straffe dem. Hvor er det bare jammerligt at være tilskuer til.
Vejle spillede en OK kamp i aftes, men de ender sidst. Vejle har skudt sig selv i foden, og jeg forstår intet af hvad der foregår i den klub.


Hvad bliver efter din mening det afgørende i vores pulje for hvem der tager placeringerne 1 og 2?:
Det kan både blive en dreng og en pige. Alle 3 hold kan ende med at blive sorteper. Jeg håber at det bliver de spillemæssige kvaliteter der bliver afgørende, men jeg kan godt frygte, at det bliver nogle beskidte kampe - heldigvis formår SønderjyskE begge stilarter :)

Hvordan tror du kampen mellem Horsens og AGF ender
Der er en grund til at jeg ikke oddser, men den ender 1-1. I kommer igen foran, og Horsens for udlignet i de døende minutter.

Ordet er frit:
Jeg har stor sympati for de fleste hold i Superligaen, og jeg har stor sympati for (næsten) alle fodboldfans. Derfor ønsker jeg reelt ikke at nogen rykker ud, altså udover Horsens :) Det bliver simpelthen så frygteligt spændende, at se hvem der ender med at skulle ud i de vanvittige playoff-kampe. Bliver det SønderjyskE, er jeg ikke sikker på, at jeg kommer til at overvære kampene - jeg er det vildeste nervevrag når de lyseblå spiller!
Vi ses på lægterneTorben har tidligere kommenteret i vores tråd i efteråret mod Sønderjyske.
Kigger man på Torbens twitter profil, så kan man se at han elsker SønderjyskE, sin familie og øl.
Han ville med andre ord passe godt ind i gruppen her ;-)


Som I måske har læst har jeg fået Tommy "Kuglepen" Poulsen til at svare på mine spørgsmål.
Han svar var temmligt kortfattede, men til gengæld har jeg været så heldig at få fat i både en journalist og en ekspert til at svare på mine spørgsmål.


For første gang har vi en ekspert der bruges i forbindelse med landsholdet til at besvare min spørgsmål


Arnela Muminović beskriver sig på Twitter som nedenstående
Sportsjournalist. Fodboldnørd. Fodboldspiller. Tilknyttet DR Sporten og Mediano. Hader koriander.


Spørgsmål: Hvis du skulle udpege en spiller fra hvert hold, som vi skal holde øje med.
Hvilke spillere ville du så vælge og hvorfor?

Hos Horsens synes jeg, man skal lægge mærke til en spiller som Hallur Hansson. En spiller, der nok går lidt for meget under radaren hos den almindelige Superliga-fan. Men jeg synes, han har nogle rigtig fine kompetencer med bolden, hvor han er god til at tage de rigtige beslutninger og sætte Horsens’ angreb og kontra i gang.
Jeg vil nok nævne Jens Stage for AGF. En spiller, som har et højt bundniveau og som er en kulturbærer på holdet. En spiller, som skal holde tempoet i kampene og gå forrest i løbearbejdet og den aggressivitet, der er vigtigt i AGF’s spil. Derudover kan han også være meget vigtigt som målscorer med hans fine løb i feltet.


Hvad bliver afgørende i gruppe E45syd?
Jeg tror, det bliver en pulje, der bliver afgjort i sidste runde. Både Horsens og AGF har svært ved at finde rytmen fortiden, mens SønderjyskE er kommet bedre ind i nedrykningsspillet med mere selvtillid. Lige nu ser jeg sønderjyderne som favorit til at tage en af de to pladser øverst. Men det bliver utroligt tæt og meget dagsformen og de små marginaler, der kommer til at afgøre det mellem de to hold. Vejle kan godt have forhåbninger om en tredjeplads, men det bliver svært. Jeg tror dog godt, de kan blive ved med at drille de tre andre hold. De har nogle individualister, der kan være rigtig gode på dagen.

Hvordan tror du kampen ender?
Jeg tror ikke Horsens taber denne kamp. AGF har det generelt svært med Horsens - det er som om, Horsens’ spillestil ikke rigtig passer AGF. Aarhusianerne skal forsøge at køre på, når de kommer foran, for de har en tendens til at blive passive, når de kommer foran. Hvis de skal vinde, ville det være mit råd - kør på, hvis føringsmålet kommer og luk kampen.


Den anden der ved hvad der rører sig i de Østjyske klubber. Kaptajnen på Skipper Ligaen


Fodboldjournalist på TV2 ØSTJYLLANDs fodboldunivers, Skipperligaen.

Hvis du skulle udpege en spiller fra hvert hold, som vi skal holde øje med. Hvilke spillere ville du så vælge og hvorfor?

AC Horsens:
Horsens’ offensiv har ikke ligefrem været sprudlende i dette forår. Men når der sker noget frem i banen, så er Hallur Hansson omdrejningspunktet. Færingen er med syv mål holdets topscorer, og derudover også det kreative indslag i en ellers tam offensiv.

AGF:
Mustafa Amini har i mine øjne været en af de bedste AGF’ere i denne sæson. Hans overblik er sublimt, og det er ofte hans fod, der slår hul på modstanderens bagkæde. Han er sammen med Backman den spiller, der er sværest at erstatte på David Nielsens hold.


Hvad bliver afgørende i gruppe E45syd?

Det bliver afgørende, om SønderjyskE finder den form frem, de i glimt har vist, efter Riddersholm kom til. Sker det, kan de godt overhale både AGF og ACH, der mildt sagt har vaklet.

Hvordan tror du, kampen ender?
AC Horsens har ofte drillet AGF i de senere år, og det er to hold i dårlig form, der mødes i Horsens. Jeg tror den ender 1-1.

Ordet er frit
Patrick Mortensens udligning mod Vejle var usandsynlig vigtig. Selvfølgelig på grund af pointet, men endnu mere fordi et nederlag på hjemmebanen mod Superligaens dårligste hold, ganske enkelt ville være katastrofalt. Indsatsen - især i første halvleg - bør dog efterlade krater-dybe panderynker på Fredensvang. Og endnu en gang: Niklas Backman er savnet i AGF’s bagkæde.


Selvom jeg har nedsat hjertefunktion, så vil det altid banke for min klub
AGF
Vi kommer stærkere tilbage

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #1
Jeg forstår ikke helt logikken om at Sønderjyske skulle være det formstærke hold i den her pulje. AGF har da i hvert fald fået flere point end dem her i foråret  uden at det på nogen måde har været prangende. Sønderjyskes sidste udesejr var 2. november (2-3 i Hjørring). Her i foråret har SE vundet en hjemmekamp over et på dagen meget tamt Randers-hold og derudover arvefjendeopgøret hjemme mod Esbjerg, som altid er en kamp med sin egen logik.

Men det er selvfølgelig rigtigt, at Horsens og AGF (også) er sløjt kørende. Jeg ser sådan set ikke Vejle som et dårligere hold end de andre i gruppen lige nu, og Vejle-SE bliver en åben affære i denne runde.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #2
Jeg forstår ikke helt logikken om at Sønderjyske skulle være det formstærke hold i den her pulje. AGF har da i hvert fald fået flere point end dem her i foråret  uden at det på nogen måde har været prangende. Sønderjyskes sidste udesejr var 2. november (2-3 i Hjørring). Her i foråret har SE vundet en hjemmekamp over et på dagen meget tamt Randers-hold og derudover arvefjendeopgøret hjemme mod Esbjerg, som altid er en kamp med sin egen logik.
 Ja altså det er jo nok fordi man så Sønderjyske hente flere point i foråret end i efteråret, ny træner og sejren kom endelig, og blev endda opfyldt af endnu en: Fremgang. Og så er man som fan/trup/klub mindre fokuseret på, at man ikke har vundet ude længe. Så længe man er stærke hjemme, så kan man nå meget. Og vinder Sønderjyske alle deres 3 hjemmekampe, så har man en god chance for at overhale enten Horsens eller AGF. 

Og så er deres to sejre i foråret (samme som AGF) kommet over Esbjerg og Randers, og altså ikke helt små hold. Lidt ligesom os selv, der har vundet over SøE og Esbjerg, hvor Randers dog må siges at være stærkere end SøE!
Citer
Men det er selvfølgelig rigtigt, at Horsens og AGF (også) er sløjt kørende. Jeg ser sådan set ikke Vejle som et dårligere hold end de andre i gruppen lige nu, og Vejle-SE bliver en åben affære i denne runde.
Og ja, de er jo kun "stærkt kørende" sammenlignet med de to mest formdykkende hold i hele ligaen, AGF og Horsens, desværre.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #3
Og vinder Sønderjyske alle deres 3 hjemmekampe, så har man en god chance for at overhale enten Horsens eller AGF.
Nu startede de jo med 0-0 hjemme mod Horsens i søndags, så der er kun to hjemmekampe tilbage at gøre godt med.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #4
Vi har det traditionelt stramt med ACH, men det forekommer mig, at vi er lidt bedre hos dem end hjemme. Så med lidt held...

Dertil kommer, at mandagens kamp var temmelig blodfattig - der må være adskillige i truppen, som er ved at spontant selvantænde for at vise, at det ikke er standarden.

Kommer spillerne ud med den rette attitude og død og ødelæggelse i blikket, så kan vi altså godt komme derfra med 3 point.
"Hold kæft, Glen. Hold kæft!" - David Nielsen, 18 april 2019

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #5
Stiften har Bundu og Blume i start 11 i stedet for Lunding og Sana.

Og som Stone Cold skriver, er der mange der har noget at bevise efter sidste kamp, hvis vi ikke for alvor skal ind i nedrykningsracet med ligaens fjerde dyreste trup :

Grabara skal vise, at han ikke har to klumpfødder, der ikke hver gang hamrer bolden ud over sidelinjen eller i fødderne på en modstander.
Munksgaard og Tingager skal bevise, at de er reelle forstærkninger og ikke er totalt afhængige af Backmans tilstedeværelse for bare at præstere nogenlunde, hvilket de slet ikke kunne mod det absolutte bundhold i ligaen sidst.
Ankersen skal bevise, at han er en af de rutinerede spillere, der kan trække de unge op ved håret, når det kniber.
Sana skal bevise, at han er andet end en primadonna, der kun kan drible baglæns, trække tempoet ud af alt opspil og kan andet end slå ud med armene, når det kniber.
Patrick skal bevise, at han kan være med i luftspillet, så vi ikke taber 100 pct. af boldene i luften som mod VB.
Og så skal Blume og Toutouh vise, at de har en berettigelse i truppen, når nu de direkte konkurrenter spiller som en sæk kartofler. Til sidstnævnte må man spørge: hvor lang tid kan man egentlig tillade sig at bruge for at komme bare i nogenlunde kampform?

Med den ferietilgang til spillet I viste mod VB, peger det direkte mod nedrykning og en katastrofe for klubben. Det lignede et kollaps. Og det er lige nu man skal rejse sig, inden det er for sent. At så mange kan underpræstere på en gang er mig en gåde og især til den timeløn, I hæver for at løbe rundt og sparke til en bold i forårssolen. Det er en hån mod jeres trofaste fans.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #6
Jeg ved ikke om Lunding sådan "trænger til en pause" efter at have spillet en enkelt dårlig halvleg, men sådan skal det heller ikke ses. Det skal vel snarere ses som Bundu der har fortjent at starte, efter et fantastisk indhop, og generelt god periode/form han er i igen (hørte lidt fra træningsbanen).

Sana mærkede et riv i lysken, og blev skiftet ud i halvlegen, uanset om han var piv-ringe eller ej. Så lad os sige, at pausen for ham kommer på et fair tidspunkt, hvor Blume har været helt væk fra spilletid længe. Kan han komme ind og vise sig mere effektiv i sine vendinger, så behøver han ikke være ligeså dygtig til at drible/drive bolden som Sana. Det er måske netop slet ikke det holdet trænger til i disse dage, men snarere en spiller som er hurtig og dygtig til at flytte bolden rundt, og også kan skyde udefra når der ikke er grund til andet. Blume har scoret et par flotte langskudsmål (eller rettere hårde placerede skud fra kanten af feltet) Hans indhop imod EfB var helt underligt. Han var helt væk, og løb forkert, og ramte ikke rigtig det han skulle/ville. Men han har ikke spillet mere end 13 minutter siden 26/11 sidste år. Underligt. Han lider selvfølgelig af at stå bag Amini og Sana. Og det er han ikke den eneste der gør. Men da AGF sluttede kampen om top 6 af i Aalborg, så var det Hvidt der fik chancen, og ikke Blume. Og nu da Hvidt har overstået sin karantæne er det så Blumes tur.

Lad os håbe at en af dem snart griber chancen til at blive 1-reserve og måske endda konkurrent til fast spilletid.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #7
Han lider selvfølgelig af at stå bag Amini og Sana. Og det er han ikke den eneste der gør. Men da AGF sluttede kampen om top 6 af i Aalborg, så var det Hvidt der fik chancen, og ikke Blume. Og nu da Hvidt har overstået sin karantæne er det så Blumes tur.

Lad os håbe at en af dem snart griber chancen til at blive 1-reserve og måske endda konkurrent til fast spilletid.
Det er vel lidt forskellige pladser, som Hvidt og Blume kæmper om. Jeg ser primært Hvidt presse sig på som den defensive af de to centrale midtbvaner - altså den plads Stager har pt. - mens Blume mere spiller Amini og Sana pladserne.

Ift. Lunding er det jo normalt at en så ung spiller svinger noget - og så er modstanderne måske også ved at have læst ham lidt, så nok ok. med rotering der. I hvert fald er det positivt at Bundu er tilbage i fuld vigør. I sine bedste aktioner har han et niveau langt ud over superliga-klasse. Desværre er bundniveauet så også noget under, men han er jo stadig ung, så det kan nå at komme. Jeg har i hvert fald stadig håbet om, at han pludselig brager fuldt igennem og bliver en ægte guldfugl for os.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #8
Mon ikke Guira starter inde i aften? Han gjorde godt mod VB, og hans defensive kvaliteter kan måske frigøre Højer og Munksgaard til mere offensivt spil.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #9
Mon ikke Guira starter inde i aften? Han gjorde godt mod VB, og hans defensive kvaliteter kan måske frigøre Højer og Munksgaard til mere offensivt spil.

Han har karantæne

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #10
Det er selvfølgelig spillerne der i dag skal vise, at præstationerne i de seneste kampe har været helt uacceptable. Men der er også nogle opgaver, som DN og Selles bør have brugt krudt på siden sidst:

I de 5 sidste kampe bliver der spillet langsomt rundt i den bagerste kæde, hvorefter boldene ofte ryger tilbage til Grabara, som nok er ligaens dårligste målmand med fødderne. Den strategi skal ændres omgående.

Har man lavet en plan for, hvordan man bringer bolden frem på banen? Den 4-4-2 man har benyttet sig af i kampene er så nem at neutralisere, især når spillerne ikke løber for at blive spilbare eller rykker i huller, så alle bolde skal modtages med ryggen mod mål. Man kan ligefrem se på spillerne, at de ikke aner, hvad de skal gøre og blot lunter rundt og ser modløse ud.

Og så en rigtig god ide. Giv ikke Horsens utallige muligheder for lange indkast, frispark tæt på målfeltet og en masse hjørnespark. De kan jo ikke andet.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #11
Har man lavet en plan for, hvordan man bringer bolden frem på banen? Den 4-4-2 man har benyttet sig af i kampene er så nem at neutralisere, især når spillerne ikke løber for at blive spilbare eller rykker i huller, så alle bolde skal modtages med ryggen mod mål. Man kan ligefrem se på spillerne, at de ikke aner, hvad de skal gøre og blot lunter rundt og ser modløse ud.
 Jeg tror netop det er derfor man ser Blume og Bundu med i dag. Sana har søgt alt for meget ned i banen, mens Blume rigtig ofte skiller sig meget hurtigere af med bolden, og Bundu havde et super indhop der totalt åbnede for Vejles venstreside, som ellers sad TUNGT på det med ham 44'eren over for Lunding. Shit han blev lukket ned. Bundus power kunne de ikke forhindre. Og ligeledes har Bundu faktisk gjort lidt ondt på Horsens, senest sidste gang vi var der hvor han scorede og lavede en assist.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #12
Og så en rigtig god ide. Giv ikke Horsens utallige muligheder for lange indkast, frispark tæt på målfeltet og en masse hjørnespark. De kan jo ikke andet.
Det skal man på sin vis altid og det er klart en af Horsens styrker, men når vi nu taler om Grabara er det meget rart at konstatere at man ikke er alt for nervøs ved indlæg med ham i buret, heller ikke selvom Backman også er savnet der.

En form for fordel ved at være i det her gruppespil er at vi kan øve os på at slå hold som Horsens. Det skal vi have lært inden næste sæson.

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #13
Start 11

Selvom jeg har nedsat hjertefunktion, så vil det altid banke for min klub
AGF
Vi kommer stærkere tilbage

Sv: Kamptråd Horsens - AGF, fredag d. 4.9.2019 kl. 19.00

Svar #14
Sana, Toutouh, Lunding og Ammitzbøll på bænken. Pænt med dynamit at skyde med, hvis det skulle blive nødvendigt.

Blume fra start er jo overraskende - er det et kvarter eller sådan, han har fået for førsteholdet siden november? Svær start-11 at forstå, når man ser den - forhåbentlig også for ACH, da de så den. Vi spiller jo næppe den 4-3-3 fra diagrammet. Men hvad gør vi så, og hvordan er rollerne fordelt, hvis vi spiller 4-1-4-1 eller 4-4-2? I det sidste tilfælde, hvem er så den anden angriber?

To mand skiftet siden i mandags er ingen stor udrensning efter Vejle-kampen. Men det kan sagtens give et andet udtryk. Det er mildest talt også nødvendigt.

 
Simple Audio Video Embedder