Spring til hovedindholdet
Emne: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00 (Læst 5237 gange) forrige emne - næste emne

Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Information om modstanderen:
AaBs transfervindue

IND:
Robert Kakeeto

UD: Nikolaj Lyngø og Bardhec Bytyqi


Head to Head

Pointudvikling
Indbyrdes kampe
Alle 79  (24 sejre, 20 uafgjorte og 35 tabte kampe)
Udekampe 40 (8 sejre, 9 uafgjorte og 23 nederlag)


Form barometer: 3 seneste kampe
AaB
V - U - U
AGF
T - U - T


Værd at følge med i:
Karantæne info:
AGF:
Jens Stage

AaB
Karantæne: Ingen

Turneringen generelt:
Rundens kampe (Top 6 kandidater med fed)
AaB - AGF
Vendsyssel – FC Nordsjælland
FC Midtjylland– SønderjyskE
OB Randers FC
Esbjerg fB - Vejle Boldklub
AC Horsens –Brøndby IF
FC København – HobroStillingen inden runden:

Nr.NavnK.P.
1.FCK2558
2.FCM2557
3.OB2539
4.BIF2535
5.EFB2535
6.RFC2534
7.FCN2533
8.AaB2533
9.AGF2531
10.ACH2531
11.SJE2528
12.VEN2522
13.HOB2521
14.VB2520


Jagten på top 6 kan følges HER


Spørgsmål til Lasse Bjørnstrup - AaB fan
I skrivende stund ved vi ikke hvor mange der stadigt kæmper om Top 6,
hvem tror du sniger sig med?

FCK – FCM (desværre) er jo de 2 sikre, derud over føler jeg mig ret sikker på at Esbjerg og OB henter 4point mere hver hvilket gør de også er med. Der sidste 2 pladser ser jeg som en kamp mellem BIF, FCN og os. Jeg tror at BIF henter 2p., FCN 3p og vi henter 4p. i de sidste 2 runder hvilket gør at BIF og AaB tager de sidste 2 pladser. Jeg tror desværre kun at i får 1 point i de sidste 2 runder i et svært slutprogram. OB ser ud til at være godt kørende, og jeg tror i skal være glade for 1p. der, også satser jeg stærk på at i ikke for noget med fra Aalborg næste weekend

Hvad er styrkeforholdet mellem AaB og AGF?
Jeg ser stadig os med et overtag, men i de sidste par år har i taget et stort ryk i den rigtige retning og de 2 hold er tættere på hinanden nu end de har været de sidste 10 år. Spiller for spiller ser jeg stadig AaB med det bedste hold og højeste topniveau, men i har gang i nogle spænende ting, og så PC har lavet et par interessante indkøb Selvom det har været ret underholdende med nedrykningerne til jer, så mangler rivaliseringen mellem AGF og AaB. Jeg husker da jeg startede med at komme på Aalborg stadion i start 90érne så var det AGF man så som holder der skulle slåes. Det var de kampe man snakkede om som højdepunkterne i sæsonen og det vil være fedt hvis det blev sådan igen.

Med jeres hjemmebane resultater ville du så foretrække at kampen blev spillet i Århus?
Haha selv med en ikke alt for god hjemmestatistik så vil man aldrig foretrække en tur til jeres atletikstadion. Så tæt som ligaen er tror jeg at det er de små marginaler der kommer til at afgøre det. Og hvis vi kigger på de sidste 5 opgør i Aalborg har vi også fået flere point der end i det modsatte opgør. Så jeg satser og tror på at kampen er med til at forbedre vores hjemmebanestatistik.

Ugens gæst er Jesper Simo

Hvordan tror du kampen ender?
AaB-AGF: Lige nu ved vi, at AaB med stor meget sandsynlighed SKAL vinde kampen for at have en chance for Top 6. Søndag spillede de 3-3 ude mod Brøndby. Isoleret set et flot resultat, men nordjydernes problemer på hjemmebane er velbeskrevne; de er sammen med AC Horsens ligaens dårligste hjemmehold med blot 12 point (til sammenligning har de snuppet 21 point på fremmed grund, hvilket kun er overgået af FCK og FCM). I skrivende stund kender jeg ikke resultatet af mandagskampen, så det gør det vanskeligt at kalde opgøret i Aalborg. Men jeg tror faktisk, at AGF godt kan tage de tre point hjemme mod OB, og så er vi ude i, at David Nielsens tropper, grundet bedre målscore, vil indtage en Top 6-placering lige foran Randers FC. Det betyder, at man vil stå med en regulær finale ude mod AaB. Jeg tør simpelthen ikke spå om, hvordan det i så fald vil gå, men ikke desto mindre vil det være en forrygende begivenhed.Det er tæt i midten af tabellen. Hvilke hold tror du ender i top 6?
Top 2 giver sig selv. OB er i den lyksalige situation, at de bare skal hente ét point i holdets sidste to Grundspilskampe for at sikre sig Mesterskabsspil – ja, selv med to nederlag skal der ske mirakler, før det kikser, så de er naturligvis også med. Brøndby skal til Horsens, hvor deres historik i de helt, helt afgørende kampe hedder én sejr og én uafgjort; det blev til overlevelse i en direkte nedrykningskamp via en 1-0-sejr tilbage i 2013, mens guldet til gengæld gled dem af hænde i maj sidste år. De blå/gule kan ikke nøjes med uafgjort, hvis de skal være sikre på Top 6, men jeg tror også, at det bliver til tre point. Som nævnt tidligere, så er AC Horsens' hjemmebanestatistik sløj. Esbjerg missede søndag en matchbold på Sydbank Park, men hjemme på vestkysten vurderer jeg dem dog stærke nok til at slå Vejle, der ikke imponerede forleden mod Vendsyssel under den nye cheftræner Gâlcă. Randers FC skal til Odense, og spørgsmålet her er så, om OB allerede har sikret sig et Mesterskabsslutspil i mandagskampen. FC Nordsjælland er favoritter i Vendsyssel, men det opgør kan sagtens blive bøvlet for Kasper Hjulmand og co., så jeg føler mig ikke helt sikker på, at de vinder.

Men alligevel tror jeg, at Top 6 bliver: FCK, FCM, OB, BIF, EfB og FCN.

X-faktoren er naturligvis igen mandagskampen. Med en sejr her vil AGF stå nogenlunde fornuftigt til måske at snyde ét af de ovenstående mandskaber. Men det er ekstremt tæt, og målscoren kan snildt vise sig at blive afgørende.
Hvem tror du trækker det korteste strå og rykker direkte ud?
Jeg er, ikke overraskende, mest bekymret for de mandskaber, der lige nu indtager de to sidstepladser: Vejle Boldklub og Hobro IK. Husk på, at vi i denne sæson har en direkte nedryknings-playoff mellem det nederst rangerede hold i hver pulje efter nedrykningsslutspillet. Vi kan ikke bedømme Gâlcă ud fra én lidt vag indsats mod Vendsyssel, men jeg synes, at Vejle har været nedadgående i snart lang tid. Jeg ville, hvis kampene skulle spilles nu, ikke turde satse på dem mod hverken Hobro eller Vendsyssel. Peter Sørensen-effekten har til gengæld været til at få øje på hos Hobro (2-0 over Esbjerg, 1-1 i Aalborg og en snæver 1-2 mod de forsvarende mestre FCM), og jeg har egentlig været ret imponeret – alt taget i betragtning – over det arbejde, som Jens Berthel Askou har bedrevet i Vendsyssel. Holdet har givet mange – på papieret langt stærkere – hold problemer. SønderjyskE er jeg mindst bekymret for i nedrykningsligningen. Vi skal også huske på, at to Superliga-hold skal ud for at spille for livet mod hhv. nr. 2 og 3 fra 1. division, og her vil det hold, der skal op imod Silkeborg og/eller Viborg godt kunne komme i problemer. Men nu må vi se, hvordan det ender i den næstbedste række. Det er uhyre tæt i toppen, der ydermere er umådeligt bred

Ordet er frit?
Vi er i gang med den tredje sæson med den nye struktur, der fik mange ord med på vejen i sin tid – både positive og negative. Personligt fandt jeg det forfriskende, at der skete noget nyt efter mere end 21 år med de 12 hold og det skæve system med 33 kampe. Jeg tror også, at flere har noteret sig, at begrebet slutspil ikke er så skidt igen. Hele Top 6-aspektet synes jeg kan noget. Det giver også mere fokus til de midterhold, der måske normalt vil gå lidt under radaren til fordel for fokus på henholdsvis de absolutte top- og bundhold. Strukturen har også haft sine mangler, og jeg bifalder derfor den kommende model, hvor vi næste sommer går tilbage til 12 hold med to “ligeud” slutspil på den anden side af 22. runde. Det gør det heller ikke – i min optik – værre, at 1. division får samme format.


Jesper Simo er er vært og kommentator hos Discovery/Eurosport.
Simo er altid god for en snak om fodbold - og en helt masse andre ting


De tørre oplysninger:

Live
Aalborg Portland Park
Harald Jensens Vej 7-9
9000 AalborgSkal du ikke til Aalborg:
Ikke påsat endnu

Selvom jeg har nedsat hjertefunktion, så vil det altid banke for min klub
AGF
Vi kommer stærkere tilbage

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #1
Jeg har lidt utraditionelt valgt at smide tråden op inden vores mandags kamp.
Det skyldes ganske simpelt tidspres
Lasse Bjørnstrups besvarelser er afgivet lørdag aften, men Jesper Simos er kommet her til aften
Selvom jeg har nedsat hjertefunktion, så vil det altid banke for min klub
AGF
Vi kommer stærkere tilbage

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #2
Fedt, og godt arbejde igen igen. Ift udtalelserne, så tager Simos fint forbehold for mandagens kamp.

Ift AGFs muligheder for top i denne kamp, kan meget ændres med OB-kampen, MEN:

Uanset resultatet imod OB, så kan AGF komme i top 6.

Sejr imod OB: 
Sejr i Aalborg = 100% sikkert.
Uafgjort i Aalborg: Og FCN og RFC ikke vinder = 100% sikkert top 6, (FCN skal vinde for at overhæle os. Randers vil selv med uafgjort  have umuligt ved at hente os pga. målscore)
Nederlag i Aalborg: AGF kommer ikke i top 6.

Uafgjort imod OB
Sejr i Aalborg = Og FCN og RFC ikke vinder = 100% sikkert top 6. (FCN skal vinde for at overhæle os. Randers vil selv med uafgjort have umuligt ved at hente os pga. målscore)
Uafgjort i Aalborg = AGF kommer ikke i top 6.
Nederlag i Aalborg: AGF kommer ikke i top 6. 

Nederlag til OB
Sejr i Aalborg: Og FCN og RFC taber = 100% sikkert top 6. (hvis FCN spiller uafgjort skal vi vinde med 3 i Aalborg)
Uafgjort i Aalborg: AGF kommer ikke i top 6.
Nederlag i Aalborg: AGF kommer ikke i top 6.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #3
AaB spiller jo pokalkvartfinale i Næstved i morgen, torsdag. Det er interessant at notere sig, at fire spillere sidder over med skader: Patrick Kristensen, Frederik Børsting, Jakob Ahlmann og Oliver Abildgaard. Ellers sender man alle profilerne afsted. Vi kan jo håbe, at det kan få betydning i forhold til hvor friske de er søndag eftermiddag. Der er jo altid en risiko for nye småskader og endelig kan AaB jo blive slået ud og få overført evt. karantæner til superligaen.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #4
Okay, de kom videre i pokalen og undgik 2 x 15. Men stadig fuld tid til hele bagkæden, Lucas, Van Weert, Würtz og Magnus Christensen. Lille fordel til os før på søndag.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #5
Et aspekt vi ikke har været inde på, udover muligheden for top-6 og vigtigheden af top-8, er at der også udbetales TV-penge efter denne runde. Så det er under alle omstændigheder meget vigtigt at vinde den her kamp.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #6
Et aspekt vi ikke har været inde på, udover muligheden for top-6 og vigtigheden af top-8, er at der også udbetales TV-penge efter denne runde. Så det er under alle omstændigheder meget vigtigt at vinde den her kamp.
 Præcis. Men det var nu også derfor jeg var inde på at der er budgetteret med top 8, og ikke top 6. Det er på alle måder vigtigt, at vi vinder  i Aalborg. Vi bliver nummer 9 eller 10 med en uafgjort. Mareridtet er hvis vi taber stort, Horsens får point imod BIF, og Sønderjyske vinder over FCM = vi bliver 11'er!!!!! haha....Det var der sgu nok ikke nogen der havde tænkt på for 4 runder siden. At det ikke betyder noget sportsligt fordi vi kommer i samme pulje som hvis vi blev 9'er, så betyder forskellen på 9 og 11 også lidt. (500.000kr.)
Dommens dag: Så mange millioner scorer din klub i tv-bonus – Ekstra Bladet

Og der er 800.000kr mellem den 11.plads vi i teorien kan dumpe ned på, og så den 8.plads vi er garanteret hvis vi vinder. Det er også en slags penge. Det er 10% af det underskud vi havde sidste år.


Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #8
Truppen klar til top 6 brag i Aalborg - AGF Fodbold

Truppen... Sådan rundt regnet nul store overraskelser og én lille forskrækket én: Kaastrup er med. Mit bud på start-11:

Grabara
Munksgaard - Tingager - Juelsgaard - Højer
Lunding - Amini - Guira - Ankersen
Sana
Mortensen

Wild cards: Guira eller Hvidt er måske et spørgsmål, det samme på venstre kant -om Toutouh er ved at have slået Ankersen af, især nu, hvor Højer er tilbage... det vil frigøre Toutouh en hel del fremad banen :)
"Hold kæft, Glen. Hold kæft!" - David Nielsen, 18 april 2019

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #9
Truppen... Sådan rundt regnet nul store overraskelser og én lille forskrækket én: Kaastrup er med.
Jeg synes faktisk, at det er en stor overraskelse, at Blume er valgt fra, nu hvor Stage er ude. Det fortæller i hvert fald mig, at Hvidt er kommet foran Blume i kampen om spilletid på den centrale midtbane.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #10
Jeg synes faktisk, at det er en stor overraskelse, at Blume er valgt fra, nu hvor Stage er ude. Det fortæller i hvert fald mig, at Hvidt er kommet foran Blume i kampen om spilletid på den centrale midtbane.
Det kan du have en pointe med. Jeg tror måske bare jeg har antaget præcis dét det meste af foråret, især da det blev Hvidt der kom ind da Guira blev smidt ud...
Men mere præcist. Blume har været så marginal, at jeg ærligt talt ikke studsede over, at han ikke var med. Så for mig var det i hvert tilfælde en meget lille overraskelse...
"Hold kæft, Glen. Hold kæft!" - David Nielsen, 18 april 2019

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #11
Start 11 er på plads
Hvidt valgt foran Guira elers ikke de store overraskelserAaBs start 11

Ochs på venstre back bliver guf for Lunding

Selvom jeg har nedsat hjertefunktion, så vil det altid banke for min klub
AGF
Vi kommer stærkere tilbage

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #12
Spændende med Hvidt! Selvom det halter lidt med at nå top-6, så er det alligevel glædeligt at DN finder overskud til at bruge mange af de unge.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #13
Spændende med Hvidt! Selvom det halter lidt med at nå top-6, så er det alligevel glædeligt at DN finder overskud til at bruge mange af de unge.
Det er en investering i fremtiden.
Han har gjort det fint.
Frygter lidt for 2. halvleg, hvor AaB har medvind
Selvom jeg har nedsat hjertefunktion, så vil det altid banke for min klub
AGF
Vi kommer stærkere tilbage

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #14
Lige pt burde DN hive Sana ud - hold op han sinker spillet igen igen igen..... Det må han kunne gøre bedre.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #15
Tobias Sana har været rædderlig i første halvleg. Det er ellers en kamp, hvor der er plads til at 10'erne hygger sig.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #16
Det var godt nok dejligt med udligningen inden pausen. Et mål mere plus et i Hjørring, så er vi i top-6. Ja, man kan endnu drømme. Det er dog meget vigtigt at vinde den her, uanset.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #17
Vi selvdestruerer.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #18
Dårlig kamp som afslutning på en ret beset elendig afslutning på grundspillet. Mulighederne var der i de sidste kampe, men det sejlede væk i skader og udvisninger og point der blev smidt væk.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #19
AaB spillede jo pokalkamp i torsdags! Håber snart den idiotiske lottokupon af et argument slutter nu! Det er ikke en nævneværdig fordel for modstanderen og jeg har sagt det siden 2014 hvor startede med at skrive på GF-Forum.

AGFs historik i denne afdeling taler for sig selv og de som evindeligt klynger sig til dette argument, er altid stumme bagefter.
In the country of the blind the one-eyed man is king [Greek proverb].

KSDH

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #20
AaB spillede jo pokalkamp i torsdags! Håber snart den idiotiske lottokupon af et argument slutter nu! Det er ikke en nævneværdig fordel for modstanderen og jeg har sagt det siden 2014 hvor startede med at skrive på GF-Forum.

AGFs historik i denne afdeling taler for sig selv og de som evindeligt klynger sig til dette argument, er altid stumme bagefter.
Ikke at jeg har snakket om den fordel, det havde nok krævet forlænget spilletid eller karantæner, men hvordan ved du at vi ikke havde tabt 5-1 hvis det ikke havde været for den pokalkamp?

Det er lykkedes os at få en spiller vist ud i begge de kampe vi i foråret evt kunne have fået en lille fysisk fordel i slutningen af kampen efter modstanderens pokalkampe. De udvisninger mere end udligner naturligvis den mulige fordel.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #21
Ærgerligt at den her del af sæsonen blev smadret af skader hos nøglespiller(e) og trælse karantæner, men det burde vi jo efterhånden være vant til. Ret beset burde vi bare have sikret os en placering i top-6 via kampene i efteråret, men vi har bare manglet det sidste. Både OB og AaB viste sig som bedre hold end os lige pt. 

Nu gælder det så Horsens, Sønderjyske og Vejle. Vi har lavet 0 point mod Horsens og 6 point mod Sønderjyske i denne sæson, og 6 point mod de to hold er sikkert også nok denne gang, men lad os nu for pokker sætte tingene på plads, især mod Horsens!

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #22
Ikke at jeg har snakket om den fordel, det havde nok krævet forlænget spilletid eller karantæner, men hvordan ved du at vi ikke havde tabt 5-1 hvis det ikke havde været for den pokalkamp?

Det er lykkedes os at få en spiller vist ud i begge de kampe vi i foråret evt kunne have fået en lille fysisk fordel i slutningen af kampen efter modstanderens pokalkampe. De udvisninger mere end udligner naturligvis den mulige fordel.
Jeg lytter blot til hvad professionelle fodboldspillere selv siger - det betyder ikke noget nævneværdigt. Intet slår kamptræning. Nuvel, turneringstræthed og spillere  som alligevel stiller op med småskader, det betyder oftere noget mod slutningen af turneringer. Superligaen i 2019 er 6 kampe gammel.

Men som du rigtigt skriver, så betyder røde kort mere...specielt for AGF i dette forår...unanset om det er AGF der får dem eller modstanderen.

BTW, Esbjerg vandt med ti mand over VB!

In the country of the blind the one-eyed man is king [Greek proverb].

KSDH

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #23
Jeg lytter blot til hvad professionelle fodboldspillere selv siger - det betyder ikke noget nævneværdigt. Intet slår kamptræning. Nuvel, turneringstræthed og spillere  som alligevel stiller op med småskader, det betyder oftere noget mod slutningen af turneringer. Superligaen i 2019 er 6 kampe gammel.
Det har da helt klart betydning, hvor stresset programmet i forvejen er. Man ser det nok mest tydeligt i starten af sæsonen, med de hold som spiller Europa-kvalifikation i midtugerne i en måned i træk. Man skal selvfølgelig kunne klare en midtugekamp, når programmet ikke er så tætpakket.
 
BTW, Esbjerg vandt med ti mand over VB!
Det var vist mest vores tidligere målmandstalent, Thomas Hagelskjær, som tabte kampen for Vejle. 

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #24
@SteenA og alle andre som holder med AGF:

Det har været en hård dag for alle, som elsker AGF og jeg vil lige smide den her op David N: Vi har stadig en masse at spille for
In the country of the blind the one-eyed man is king [Greek proverb].

KSDH

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #25
Bi
@SteenA og alle andre som holder med AGF:

Det har været en hård dag for alle, som elsker AGF og jeg vil lige smide den her op David N: Vi har stadig en masse at spille for

Der er vel ingen, der troede sæsonen ville slutte med et nederlag?

Sæsonen starter vel først for alvor nu, hvor det bliver en hård kamp om overlevelse.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #26
Bi
@SteenA og alle andre som holder med AGF:

Det har været en hård dag for alle, som elsker AGF og jeg vil lige smide den her op David N: Vi har stadig en masse at spille for

Der er vel ingen, der troede sæsonen ville slutte med et nederlag?

Sæsonen starter vel først for alvor nu, hvor det bliver en hård kamp om overlevelse.
I saa fald maa vi haabe det bliver et nederlag i el-playoff og ikke i nedrykningsplayoff...

Vi kan godt blive enige med DN om at der stadig er meget at spille for og ogsaa mere end der burde have vaeret i negativ retning. I foerste omgang maa vi bare forsoege at komme fri af nedrykning saa hurtigt som muligt. Det er vaesentligt ifht forberedelserne til naeste saeson, men vi skal ogsaa lige ud at bevise at der er bund i det her hold, ellers er katastrofen heller ikke saa langt vaek.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #27
Det bekymrende er, at bortset fra de første 20 minutter, hvor vi havde et par pæne chancer, skabte vi intet offensivt.  I første halvleg holdt vores lejesvend i målet os inde i kampen med 3 redninger, som nemt kunne være gået i kassen. Ankersen viste energi, men faldt ned i tempo efter pausen, ligesom de fleste andre. Benjamin er helt klart kastet for løverne i en så afgørende kamp, og David Nielsen må tage på sin kappe, at den unge mand blev scapegoat. Han skulle naturligvis flås ud efter det gule kort, hvor han i øvrigt kort efter  blev meget hårdt bedømt for tacklingen, der gav rødt, især fordi modstanderen havde hands på bolden inden "forseelsen". Men hvis DN havde gjort sit hjemmearbejde, var han naturligvis klar over, at Mads Kristoffer x2 Kristoffersen altid viser en GF' er ud for et godt ord. Den slags må man altså tage højde for.

Men  det er trods alt ikke dommerens skyld, at AaB har chancer til 5-6 mål, mens vi kun har et par halve muligheder.  Nu må det være slut med arrogancen, og de ansvarlige må erkende, at vi risikerer at rykke ned, hvis vi fortsætter dette forår som vi har begyndt det. I øvrigt interessant, at JN benyttede de sidste 10-15 minutter af opgøret til livlig sms-korrespondance (på Canal 9). DN's fortsatte virke hænger nok i en tynd tråd, og hvis vi rykker ned, er han "Dead Man Walking". Som sine seneste 8-9 forgængere. Trænerfyringer løser naturligvis ikke problemet. Truppen er simpelthen ikke god nok til ambitionerne. Den dag ledelsen erkender dette, er meget vundet.
55 år med AGF-i tykt og tyndt!

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #28
Trænerfyringer løser naturligvis ikke problemet. Truppen er simpelthen ikke god nok til ambitionerne. Den dag ledelsen erkender dette, er meget vundet.
Jeg er enig!
In the country of the blind the one-eyed man is king [Greek proverb].

KSDH

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #29
Lucas Andersen var satme god! Lidt ærgerligt at vores svenske version af Lucas Andersen svinger så meget. Noget helt andet er så, at jeg har svært ved at tro på, at AaB har lavere spillerbudget end os med store navne som Lucas Andersen, Okore og Kusk. Det kan næsten ikke passe.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #30
Lucas Andersen var satme god! Lidt ærgerligt at vores svenske version af Lucas Andersen svinger så meget. Noget helt andet er så, at jeg har svært ved at tro på, at AaB har lavere spillerbudget end os med store navne som Lucas Andersen, Okore og Kusk. Det kan næsten ikke passe.
Ja, som jeg har skrevet i evalueringstråden, så leverer Sana overhovedet ikke kontinuerligt på et højt nok niveau. Vi mangler lige den ene eller to spillere, som hæver sig markant over det solide superliganiveau uge efter uge. OB har Bashkim, AaB har Lucas, men jeg har meget svært ved at se den spiller hos os der gør det samme.

Lunding er vel den der kommer tættest på, men det havde AaB i den grad også læst, for der var næsten altid en AaB'er i overtal når bolden kom over i vores højre side. De få gange det lykkedes at få Lunding og Munksgaard sat op mand mod mand var AaB i problemer, men det var for sjældent det skete til at det for alvor gjorde en forskel. Og Lunding mangler måske også lige lidt erfaring og lidt redskaber til at håndtere når modstanderne gør så meget for at lukke ham ned (og holdet skal blive bedre til at udnytte det ved hurtigt at få flyttet bolden rundt).

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #31
Lucas Andersen var satme god! Lidt ærgerligt at vores svenske version af Lucas Andersen svinger så meget. Noget helt andet er så, at jeg har svært ved at tro på, at AaB har lavere spillerbudget end os med store navne som Lucas Andersen, Okore og Kusk. Det kan næsten ikke passe.
Grunden til, at AaB har et lavere spillerbudget(omend det ikke længere er meget lavere) er, at de på rigtig mange pladser har udviklet egne talenter, hvorfor de sparer en hel del lønkroner i forhold til f.eks. at have Juelsgaard, Spelmann, Sverrison, Riel etc. siddende på bænken til mellemhøje lønninger. Derudover har de været gode til at hente Okore, Lucas Andersen, Kasper Kusk etc. på tidspunkter, hvor de var havnet på bænken og havde brug for spilletid.
Det er heldigvis det samme, der gør, at vores fremtid ser positiv ud, da vi i løbet af de kommende sæsoner, vil kunne bruge udviklingsspillere på (som minimum) de yderste mandater i truppen.
Som jeg ser det, er den eneste deciderede fejl i AaB's trup købet af Kristoffer Pallesen, resten er enten "egne spillere" eller gode køb og det bliver bare bedre og bedre for dem, når forholdsvis dyre spillere som Risgaard og Würtz går på pension i løbet af den nærmeste fremtid. AaB kan godt blive en rigtig magtfaktor som jeg ser det.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #32
Lucas Andersen var satme god! Lidt ærgerligt at vores svenske version af Lucas Andersen svinger så meget. Noget helt andet er så, at jeg har svært ved at tro på, at AaB har lavere spillerbudget end os med store navne som Lucas Andersen, Okore og Kusk. Det kan næsten ikke passe.
  Grunden til, at AaB har et lavere spillerbudget(omend det ikke længere er meget lavere) er, at de på rigtig mange pladser har udviklet egne talenter, hvorfor de sparer en hel del lønkroner i forhold til f.eks. at have Juelsgaard, Spelmann, Sverrison, Riel etc. siddende på bænken til mellemhøje lønninger. Derudover har de været gode til at hente Okore, Lucas Andersen, Kasper Kusk etc. på tidspunkter, hvor de var havnet på bænken og havde brug for spilletid.
Det er heldigvis det samme, der gør, at vores fremtid ser positiv ud, da vi i løbet af de kommende sæsoner, vil kunne bruge udviklingsspillere på (som minimum) de yderste mandater i truppen.
Som jeg ser det, er den eneste deciderede fejl i AaB's trup købet af Kristoffer Pallesen, resten er enten "egne spillere" eller gode køb og det bliver bare bedre og bedre for dem, når forholdsvis dyre spillere som Risgaard og Würtz går på pension i løbet af den nærmeste fremtid. AaB kan godt blive en rigtig magtfaktor som jeg ser det.
 
De har også et kæmpe underskud, så jeg er knap så imponeret. Lukas Andersen koster vist 5 mio., hvikket er en god pris, men også mere end vi kan betale. De kan sikkert lave en fin handel når de skyder ham af igen, men de har også brug for en ny ‘Bassogog’ eller nogle velvillige ejere hvis de vil holde det forbrug kørende. Ifht styrke på kort og lang sigt kan man altid diskutere om den ene klub er en anelse foran den anden, men begge klubber er meget, meget langt fra at være nogen magtfaktor.

Vi har i øvrigt også en del spillere der er hentet fra bænken, det omvendte er vist snarere en sjældenhed, men et element af den forbedrede økonomi er sikkert at vi i lidt mindre grad betaler ekstra fordi vi er AGF og at det er blevet mere præstationsbetinget. At nogle af de unge er ved at slå igennem giver rigtig nok mulighed for at spare lidt, både i overgangssum og i en periode nok også ved lavere løn, og det er vigtigt, men det helt store boost kan komme hvis vi kan begynde at sælge til væsentligt højere priser (der er også andre positive afledte effekter). Den missede top-6 er lidt problematisk i den sammenhæng og vil blive det endnu mere næste sæson. Hvis vi vil bygge os op til at være et (sub)tophold skal der også snart lidt sportslig succes til.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #33
Lucas Andersen var satme god! Lidt ærgerligt at vores svenske version af Lucas Andersen svinger så meget. Noget helt andet er så, at jeg har svært ved at tro på, at AaB har lavere spillerbudget end os med store navne som Lucas Andersen, Okore og Kusk. Det kan næsten ikke passe.

AaB seneste regnskaber og strategiudmeldinger bakker det også om. Det kan godt være, at AGF har mærkbart højere sponsorindtægter, men det er satme nogle store afskrivninger og tilhørende underskud, der laves i Aalborg for tiden.

De har så også råd til - om end det også skal give sportslige resultater for at være en succesfuld strategi.


Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #35
Den missede top-6 er lidt problematisk i den sammenhæng og vil blive det endnu mere næste sæson. Hvis vi vil bygge os op til at være et (sub)tophold skal der også snart lidt sportslig succes til.
Enig, AGF skal have sportslig succes i resten af forårs sæsonen, dvs. undgå nedrykning og gerne bedre end bund 4. Og næste sæson (19'-'20) er målet 100% top 6. Ellers ville det højst sandsynligt udmønte sig i afgang for AGFs ledelse og trænerstab. De næste 1½ år bliver skelsættende for AGFs fremtid.
In the country of the blind the one-eyed man is king [Greek proverb].

KSDH

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #36
Enig, AGF skal have sportslig succes i resten af forårs sæsonen, dvs. undgå nedrykning og gerne bedre end bund 4. 
 Altså jeg er ikke sikker på at "undgå nedrykning" er lige med "sportslig succes", men mere afværgelse af sportslig fiasko :D Men jeg ved selvfølgelig godt hvad du mener. Ift om ord er vigtige, så gennemgår jeg lige mit personlige syn på sagen.

 Sportslig succes for foråret må jo være at komme i EL-playoff-finalen. Med et regulært kirsebær på toppen såfremt vi rent faktisk kommer i EL, uanset om det er sportsligt godt ift kampen om top 6 næste sæson. EL kan tiltrække tilskuere, opmærksomhed, spillere, sponsorer etc. 

Jeg vil sige at det er som følger: 
1: AGF vinder EL-playoff og kommer i EL. (Uventet stor sportslig succesfuldt forår)
2: AGF vinder EL-playoff som sidste år (Sportslig succesfuldt forår)
3: AGF sikrer EL-playoff, men kommer ikke i finalen. (Mission accomplished, hverken succes eller massiv skuffelse).
4: AGF bliver 3'er, og smadrer modstanderen og går fri over to kampe (Skuffelse, men kan rystes af hurtigt afhængigt af måden det sker på)
5: AGF bliver 3'er og taber over 2 kampe, men vinder imod 1.divisionsholdet, og går fri. (kæmpe skuffelse men med lykkelig slutning). 
6: AGF bliver 4'er, vinder over den anden 4'er, og slår 1.divisionsholdet over 2 kampe (fiasko og skuffelse men med lykkelig slutning).
7: AGF rykker ud: KÆMPE GIGANT NEDTUR, fiasko, skandale.

Citer
Og næste sæson (19'-'20) er målet 100% top 6. Ellers ville det højst sandsynligt udmønte sig i afgang for AGFs ledelse og trænerstab. De næste 1½ år bliver skelsættende for AGFs fremtid.
 Jeg tror ikke der nogensinde bliver nogen bestyrelse i AGF der bare sådan "giver op og går". Men jeg synes at Davids kontrakt med udløb 2020 står malet ret skarpt ift missionen næste år. Top 6 og forlængelse, eller glippet top 6 og raus. 
Og hvis vi ikke ligger i top 6 ved vinterpausen, så håber jeg at man lade David spille kontrakten ud, så der ikke skal komme en ny træner ind og lave en ny midlertidig Fredberg.

Det kan godt være at David har spillet med for megen livrem og seler til tider, men den slags rykker man ikke ud af, skulle man i hvert fald tro :D

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #37
Altså jeg er ikke sikker på at "undgå nedrykning" er lige med "sportslig succes", men mere afværgelse af sportslig fiasko  :D  Men jeg ved selvfølgelig godt hvad du mener. Ift om ord er vigtige
LOL, jeg er helt på linie med alt det du skriver. Jeg tror nu JN & PC også vil være i fare, hvis den sportslige succes stadigvæk udebliver efter '19-'20 sæsonen. AGFs trup skal styrkes yderligere til sommer og gerne markante signings.
In the country of the blind the one-eyed man is king [Greek proverb].

KSDH

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #38
Spillerbudgetter er jo hemmelige. Men der er mange indiaktioner på, at AaB bruger flere penge end AGF lige nu.

Kampen om provinsen - stort tema om OB, AGF og AaB — Mediano

Jeg tror meget handler om, hvordan man gør det op, hvor Jakob Nielsen vil have, at man indregner spillerkøb(men ikke modregner spillersalg), mens andre f.eks. tipsbladet regner med rene lønninger.

Jeg har ikke kunne finde noget nyere fra tipsbladet end den her Point i 10 runder i Superligaen vs spillerbudget by Troels Bager - Infogram , men jeg har heller ikke brugt så lang tid på at lede.

Man kan jo også skjule tallene på forskellige måder. Lad os nu hypotetisk sige, at AGF har sendt penge i røven af Dino, Sverrison, Spelmann eller Kanstrup, hvordan vil man så bogføre det? Det er jo ikke en egentlig lønomkostning, men mere en øvrig omkostning, men er reelt en lønomkostning, hvis vi sammenligne gode og dårlige handler og om vi får nok ud af den del af budgettet.

Problemet med denne type diskussioner er jo, at det er meget svært at få eksakte tal, hvorfor det bliver meget gætværk, men jeg mener klart, at AaB nærmer sig AGF, men vi har stadig mange dyre spillere vi ikke får nok ud af og AaB har været rigtig gode til at forhandle aftaler på de rigtige tidspunkter.

Af spillere i AGF's trup i denne sæson, der ikke er hentet i situationer, hvor de var ved at få splinter i røven kan nævnes: Kanstrup, Sverrison, Backmann, Riel, Blume, Mortensen, Amini. Derudover har der ihvertfald også været kamp om Tingager, hvor forlydenderne går på, at vi bød meget mere end OB, Munksgaard ville man godt have beholdt i FCM og Højer ville man gerne have beholdt i Lyngby. Der er sikkert flere, men det er lige, hvad jeg kan huske.

Jeg siger ikke, at vi laver ringe aftaler, men jeg fremhæver bare AaB's evne til at indgå aftalerne på det rette tidspunkt, hvilket gør, at de i dag står med en bedre trup for nu som jeg ser det. Jeg tror dog på os fremadrettet, for de unge skal nok levere i den kommende sæson og så kan vi skibbe dyre breddespillere af til fordel for færre men bedre spillere!

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #39
LOL, jeg er helt på linie med alt det du skriver. Jeg tror nu JN & PC også vil være i fare, hvis den sportslige succes stadigvæk udebliver efter '19-'20 sæsonen. AGFs trup skal styrkes yderligere til sommer og gerne markante signings.
Jeg kan slet ikke se JN være i fare på nogen som helst parametre.

PC er måske en anden sag, men ikke endnu tror jeg. Og kun hvis vi rykker ud. Eller tror jeg slet heller ikke på den.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #40
Jeg siger ikke, at vi laver ringe aftaler, men jeg fremhæver bare AaB's evne til at indgå aftalerne på det rette tidspunkt, hvilket gør, at de i dag står med en bedre trup for nu som jeg ser det. Jeg tror dog på os fremadrettet, for de unge skal nok levere i den kommende sæson og så kan vi skibbe dyre breddespillere af til fordel for færre men bedre spillere!
Jeg har ikke indblik i AaB's trup til at sige noget som helst om hvorvidt de har indgaaet kontrakter paa mere eller mindre gunstige tidspunkter, men kan da konstatere at vi ogsaa har hentet masser af spillere som mest har siddet paa baenken. Det er saamaend baade godt og skidt.

Vi var ringe i gaar, men der skal ikke flyttes mange marginaler foer vi havde overhalet dem i tabellen. Jeg tror man skal vaere forsigtig med at konkludere ret meget ifht oejebliksbilledet af de to klubber. Jeg ville ikke bytte deres trup+oekonomi med vores trup+oekonomi.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #41
Jeg siger ikke, at vi laver ringe aftaler, men jeg fremhæver bare AaB's evne til at indgå aftalerne på det rette tidspunkt, hvilket gør, at de i dag står med en bedre trup for nu som jeg ser det. Jeg tror dog på os fremadrettet, for de unge skal nok levere i den kommende sæson og så kan vi skibbe dyre breddespillere af til fordel for færre men bedre spillere!
Jeg har ikke indblik i AaB's trup til at sige noget som helst om hvorvidt de har indgaaet kontrakter paa mere eller mindre gunstige tidspunkter, men kan da konstatere at vi ogsaa har hentet masser af spillere som mest har siddet paa baenken. Det er saamaend baade godt og skidt.

Vi var ringe i gaar, men der skal ikke flyttes mange marginaler foer vi havde overhalet dem i tabellen. Jeg tror man skal vaere forsigtig med at konkludere ret meget ifht oejebliksbilledet af de to klubber. Jeg ville ikke bytte deres trup+oekonomi med vores trup+oekonomi.

Jeg håber ikke, at jeg på nogen måde har antydet, at AaB's økonomi er bedre end AGF's, for det er åbenlyst, at AaB har store problemer med deres forretningsmodel, nok primært på grund af den manglende opbakning i Nordjylland efter en al for lang periode med kedeligt fodbold under Wieghorst. Det nordjyske publikum er nok det mest kræsne i Danmark, så det er rigtig dyrt, når der kommer en negativ stemning om holdet, som man nu har set igennem flere sæsoner.

Jeg mener derimod, at AaB's trup på mange måder er længere fremme end AGF's eller rettere sagt AaB som hold er længere fremme. Det er særligt i evnen til at skabe en kamp, hvor jeg mener vi er bagefter AaB og hvor vi mangler en del for at kunne blive et egentligt tophold over en længere periode. Det kræver et lidt længere indlæg end jeg har tid til her og det hører nok også mere hjemme i evalueringstråden, så jeg vil prøve at vende tilbage når jeg har lidt mere tid.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #42
Jeg siger ikke, at vi laver ringe aftaler, men jeg fremhæver bare AaB's evne til at indgå aftalerne på det rette tidspunkt, hvilket gør, at de i dag står med en bedre trup for nu som jeg ser det. Jeg tror dog på os fremadrettet, for de unge skal nok levere i den kommende sæson og så kan vi skibbe dyre breddespillere af til fordel for færre men bedre spillere!
Jeg har ikke indblik i AaB's trup til at sige noget som helst om hvorvidt de har indgaaet kontrakter paa mere eller mindre gunstige tidspunkter, men kan da konstatere at vi ogsaa har hentet masser af spillere som mest har siddet paa baenken. Det er saamaend baade godt og skidt.

Vi var ringe i gaar, men der skal ikke flyttes mange marginaler foer vi havde overhalet dem i tabellen. Jeg tror man skal vaere forsigtig med at konkludere ret meget ifht oejebliksbilledet af de to klubber. Jeg ville ikke bytte deres trup+oekonomi med vores trup+oekonomi.

Jeg håber ikke, at jeg på nogen måde har antydet, at AaB's økonomi er bedre end AGF's, for det er åbenlyst, at AaB har store problemer med deres forretningsmodel, nok primært på grund af den manglende opbakning i Nordjylland efter en al for lang periode med kedeligt fodbold under Wieghorst. Det nordjyske publikum er nok det mest kræsne i Danmark, så det er rigtig dyrt, når der kommer en negativ stemning om holdet, som man nu har set igennem flere sæsoner.

Jeg mener derimod, at AaB's trup på mange måder er længere fremme end AGF's eller rettere sagt AaB som hold er længere fremme. Det er særligt i evnen til at skabe en kamp, hvor jeg mener vi er bagefter AaB og hvor vi mangler en del for at kunne blive et egentligt tophold over en længere periode. Det kræver et lidt længere indlæg end jeg har tid til her og det hører nok også mere hjemme i evalueringstråden, så jeg vil prøve at vende tilbage når jeg har lidt mere tid.
Jeg foelger dem ikke saa taet, men hvis man vurderede dem for et par uger siden efter fx kampen mod Randers kunne vurderingen maaske vaere helt anderledes. Jeg taenker du ser dem lidt mere og jeg vil ikke argumentere imod saadan en sammenlignende analyse, der er bare ikke saa meget i stillingen der viser de paa mange maader er laengere fremme og jeg vil ikke konkludere noget paa at vi var daarligst i gaar. Hvis AaB gjorde det paa et lavere spillerbudget ville det vaere et plus til dem, men det mener jeg ogsaa er en tvivlsom paastand, forskellen kan i hvert fald ikke vaere ret stor.

Vi kan dog hurtigt blive enige om at vi mangler en del for at kunne blive et egentligt tophold - jeg ville sige en voldsomt masse - som kan diskuteres separat. Her vil jeg egentlig bare opponere mod at AaB ligner et hold paa vej mod det, det kan jeg ikke se, og med den nuvaerende oekonomi har de begraenset tid til at lykkes. Oekonomien maa noedvendigvis vaere en del af diskussionen naar der bliver talt om fremtidig 'magtfaktor'.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #43
Jeg siger ikke, at vi laver ringe aftaler, men jeg fremhæver bare AaB's evne til at indgå aftalerne på det rette tidspunkt, hvilket gør, at de i dag står med en bedre trup for nu som jeg ser det. Jeg tror dog på os fremadrettet, for de unge skal nok levere i den kommende sæson og så kan vi skibbe dyre breddespillere af til fordel for færre men bedre spillere!
Jeg har ikke indblik i AaB's trup til at sige noget som helst om hvorvidt de har indgaaet kontrakter paa mere eller mindre gunstige tidspunkter, men kan da konstatere at vi ogsaa har hentet masser af spillere som mest har siddet paa baenken. Det er saamaend baade godt og skidt.

Vi var ringe i gaar, men der skal ikke flyttes mange marginaler foer vi havde overhalet dem i tabellen. Jeg tror man skal vaere forsigtig med at konkludere ret meget ifht oejebliksbilledet af de to klubber. Jeg ville ikke bytte deres trup+oekonomi med vores trup+oekonomi.

Jeg håber ikke, at jeg på nogen måde har antydet, at AaB's økonomi er bedre end AGF's, for det er åbenlyst, at AaB har store problemer med deres forretningsmodel, nok primært på grund af den manglende opbakning i Nordjylland efter en al for lang periode med kedeligt fodbold under Wieghorst. Det nordjyske publikum er nok det mest kræsne i Danmark, så det er rigtig dyrt, når der kommer en negativ stemning om holdet, som man nu har set igennem flere sæsoner.

Jeg mener derimod, at AaB's trup på mange måder er længere fremme end AGF's eller rettere sagt AaB som hold er længere fremme. Det er særligt i evnen til at skabe en kamp, hvor jeg mener vi er bagefter AaB og hvor vi mangler en del for at kunne blive et egentligt tophold over en længere periode. Det kræver et lidt længere indlæg end jeg har tid til her og det hører nok også mere hjemme i evalueringstråden, så jeg vil prøve at vende tilbage når jeg har lidt mere tid.
Jeg foelger dem ikke saa taet, men hvis man vurderede dem for et par uger siden efter fx kampen mod Randers kunne vurderingen maaske vaere helt anderledes. Jeg taenker du ser dem lidt mere og jeg vil ikke argumentere imod saadan en sammenlignende analyse, der er bare ikke saa meget i stillingen der viser de paa mange maader er laengere fremme og jeg vil ikke konkludere noget paa at vi var daarligst i gaar. Hvis AaB gjorde det paa et lavere spillerbudget ville det vaere et plus til dem, men det mener jeg ogsaa er en tvivlsom paastand, forskellen kan i hvert fald ikke vaere ret stor.

Vi kan dog hurtigt blive enige om at vi mangler en del for at kunne blive et egentligt tophold - jeg ville sige en voldsomt masse - som kan diskuteres separat. Her vil jeg egentlig bare opponere mod at AaB ligner et hold paa vej mod det, det kan jeg ikke se, og med den nuvaerende oekonomi har de begraenset tid til at lykkes. Oekonomien maa noedvendigvis vaere en del af diskussionen naar der bliver talt om fremtidig 'magtfaktor'.

Indrømmet, at det er nok lige at gå til kanten at kalde AaB for en magtfaktor, men jeg vil til hver en tid holde fast i, at de er langt i processen, men som du selv nævner, så kommer der voldsomme bump på vejen som i kampen mod Randers.

Ingen tvivl om, at AaB, sammen med resten af ligaen, er et godt stykke efter FCM og FCK.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #44
Indrømmet, at det er nok lige at gå til kanten at kalde AaB for en magtfaktor, men jeg vil til hver en tid holde fast i, at de er langt i processen, men som du selv nævner, så kommer der voldsomme bump på vejen som i kampen mod Randers.

Ingen tvivl om, at AaB, sammen med resten af ligaen, er et godt stykke efter FCM og FCK.
AaB var ogsaa i top-6 sidste saeson saa sportsligt er de lidt foran, det vil vaere svaert at paastaa andet. Forskellene virker dog meget smaa mellem midterholdene, det er lige en spiller paa en bestemt plads eller en skade til en bestemt spiller der flytter et hold flere pladser op eller ned. Laver vi et godt sommertransfervindue kan det sagtens taenkes vi overhaler dem i 'processen.'

I virkeligheden er FCK vist ogsaa en hel del foran FCM oekonomisk, mens Broendby er taet paa FCM, sportslig goer FCM det bare rigtig godt mens Broendby flopper (i den her saeson). For vores vedkommende skal det helst ikke blive ved med at vaere klubber som AaB og OB vi sammenligner os med, maalet maa helt klart vaere at laegge afstand til dem og haegte os paa toppen. Det siger jeg gerne selvom vi lige nu er sportsligt bagud :)

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #45
Citer
AaB var ogsaa i top-6 sidste saeson saa sportsligt er de lidt foran, det vil vaere svaert at paastaa andet. Forskellene virker dog meget smaa mellem midterholdene, det er lige en spiller paa en bestemt plads eller en skade til en bestemt spiller der flytter et hold flere pladser op eller ned. Laver vi et godt sommertransfervindue kan det sagtens taenkes vi overhaler dem i 'processen.'

I virkeligheden er FCK vist ogsaa en hel del foran FCM oekonomisk, mens Broendby er taet paa FCM, sportslig goer FCM det bare rigtig godt mens Broendby flopper (i den her saeson). For vores vedkommende skal det helst ikke blive ved med at vaere klubber som AaB og OB vi sammenligner os med, maalet maa helt klart vaere at laegge afstand til dem og haegte os paa toppen. Det siger jeg gerne selvom vi lige nu er sportsligt bagud

Jeg er enig med dig, hvis man kun kigger på point, men jeg har meget mere fokus på proces og processen mod at blive et permanent tophold og her mener jeg klart, at AaB ikke bare er lidt foran os, men et godt stykke foran os. En af de væsentligste forskelle er evnerne til at styre en kamp, hvilket jeg mener er den største svaghed på det nuværende AGF-hold - her er AaB langt foran, omend det engang imellem fejler som i kampen mod Randers.

Der er heller ingen tvivl om, at FCK økonomisk er langt foran alle andre hold. FCM's forretningsmodel er dog rigtig interessant og på mange måder er deres fodbolddel mere veldrevet end alle andre klubber i ligaen.

Når det så kommer til, hvem vi skal sammenligne os med, så vil jeg være godt tilfreds, hvis vi i første omgang kunne komme op på siden af OB og AaB, men det er klart med det nye træningsanlæg, der langt distancerer Å-dalen og som minimum er på højde med Hornevej, så bør det give resultater i de kommende år.

Jeg kan dog være lidt i tvivl om vi er hurtige nok til at blive spilstyrende. Det virker til, at OB har ret godt fat i konceptet, mens AaB er ved at omstille sig fra Wieghorsts boldflytteri, men det virker til, at de ikke har helt de samme problemer med at omstille sig til en mere målfarlig spillestil, hvilket jeg tror skyldes hele setup'et på Hornevej vs. det setup, der har været på Fredensvang.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #46
Det virker til, at OB har ret godt fat i konceptet, mens AaB er ved at omstille sig fra Wieghorsts boldflytteri, men det virker til, at de ikke har helt de samme problemer med at omstille sig til en mere målfarlig spillestil, hvilket jeg tror skyldes hele setup'et på Hornevej vs. det setup, der har været på Fredensvang.
Jeg tænker tit at folk har alt for travlt med øjebliksbilleder. (og det kender vi alle tror jeg(´)

Må jeg spørge hvordan du havde sagt efter 1. runde i foråret, hvor AGF vandt sikkert over nummer 3 i ligaen, mens OB tabte 1-6 i Parken, og AAB der tabte 0-3 på hjemmebane til Randers. Begge nederlag ville nærmest med sikkerhed sende dunder igennem store dele af den danske sportspresse, sende David i fyringsrunde, og som minimum blive mødt med tilsvining fra de mest kritiske. Eller i hvert fald ift AAB efter deres kamp imod Hobro, hvor de sgu ikke så godt ud. (igen).

Og ja, OB er i top 6. Før denne gang skal vi tilbage til 2011 for at se OB i top 6.
Og ja AAB var i top 6 sidste år, men året før lå de modløst og rodede rundt med os i slutpillet, hvor vi var 1 mål i Aalborg fra at deltage i EL-playoff med dem. Man kan sige at de sidste 3 år, så er AAB misset top 6 i to af tre sæsoner, og da de kom med, var det på yderste mandat, og med en række nederlag og træningskampe til følge.

AGF har haltet efter.
Men når sæsonen starter til sommer, så vil jeg hævde, at vi stadig starter side om side med dem. Især nu, hvor vi har fået bygget på, og handlet god ind/ud, og har et setup/en træner som lader til at matche hinanden så godt. Næste sæson skal AGF i top 6. Om det bliver på bekostning af, eller sammen med OB/AAB må tiden vise.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #47
Det virker til, at OB har ret godt fat i konceptet, mens AaB er ved at omstille sig fra Wieghorsts boldflytteri, men det virker til, at de ikke har helt de samme problemer med at omstille sig til en mere målfarlig spillestil, hvilket jeg tror skyldes hele setup'et på Hornevej vs. det setup, der har været på Fredensvang.
Jeg tænker tit at folk har alt for travlt med øjebliksbilleder. (og det kender vi alle tror jeg(´)

Må jeg spørge hvordan du havde sagt efter 1. runde i foråret, hvor AGF vandt sikkert over nummer 3 i ligaen, mens OB tabte 1-6 i Parken, og AAB der tabte 0-3 på hjemmebane til Randers. Begge nederlag ville nærmest med sikkerhed sende dunder igennem store dele af den danske sportspresse, sende David i fyringsrunde, og som minimum blive mødt med tilsvining fra de mest kritiske. Eller i hvert fald ift AAB efter deres kamp imod Hobro, hvor de sgu ikke så godt ud. (igen).

Og ja, OB er i top 6. Før denne gang skal vi tilbage til 2011 for at se OB i top 6.
Og ja AAB var i top 6 sidste år, men året før lå de modløst og rodede rundt med os i slutpillet, hvor vi var 1 mål i Aalborg fra at deltage i EL-playoff med dem. Man kan sige at de sidste 3 år, så er AAB misset top 6 i to af tre sæsoner, og da de kom med, var det på yderste mandat, og med en række nederlag og træningskampe til følge.

AGF har haltet efter.
Men når sæsonen starter til sommer, så vil jeg hævde, at vi stadig starter side om side med dem. Især nu, hvor vi har fået bygget på, og handlet god ind/ud, og har et setup/en træner som lader til at matche hinanden så godt. Næste sæson skal AGF i top 6. Om det bliver på bekostning af, eller sammen med OB/AAB må tiden vise.

Jeg sagde det samme efter første runde i foråret. Esbjerg er for mig at se et af de rigtig gode eksempler på et hold, der titter frem med en flot sæson baseret på en meget stram disciplin og en udpræget fokus på omstillingsspillet, men fuldstændig uden evner til at kunne skabe en kamp, hvorfor de ville have haft problemer, hvis flere hold bare havde stillet sig tilbage og havde spillet på omstillinger. Kampens start var præget af, at ingen af holdene formåede at tage styringen i kampen og da Højbjerg forærer os et mål, får vi mulighed for at stille os tilbage og spille på kontra, hvilket vi er fremragende til, men det er en spillestil, der ikke gør nogen til et [bold] permanent[/bold] tophold.

Jeg vil også godt tage et væddemål om hvorvidt Esbjerg kommer i top 6 i den kommende sæson, hvor jeg naturligvis holder på, at de ikke gør det, da flere hold vil være mere påpasselige mod dem og ikke løbe ind i kontrakniven.

Som jeg skriver, så har min vurdering af styrkeforholdet, eller retter, hvor tæt vi er på at være et permanent tophold, ikke noget med placering i ligaen, men har udelukkende noget at gøre med, hvor langt man er i processen. Under David er vi trådt nogle skridt tilbage i processen og har valgt at tage den langsomme vej, hvor man først står dybt, men har fokus på kontra og resultater og så langsomt bygger på og bliver mere og mere spillende som hold. Vi har i perioder (særligt i oktober og november) forsøgt at spille lidt mere offensivt i, men er hver gang gået tilbage til det mere resultatorienterede, da holdet ikke har været klar til det. Man kan også diskutere, om vi har spillerne til at være boldspillende eller ihvertfald havde på det pågældende tidspunkt.

OB havde en del bump i starten af sæsonen og hvis man spurgte OB-tilhængere i den periode, så var der ingen tvivl om, at Jakob Michelsen var en nulbon og en forkert ansættelse. Jeg tror dog, at de er meget glade for, at de holdt fast og gav ham tid til at udvikle holdet til et mere spillende fodboldhold.

AaB tager lidt flere bump lige nu, fordi de er tidligere i processen, simpelthen fordi de er et trænermæssigt vacuum, hvor Jacob Friis nok ikke er fremtidens mand, men trods alt får lov til at sætte sit præg og gå væk fra Wieghorst spillen på tværs. Jeg tror, at han har fået en bunden opgave til at spille mere på den måde han spiller på nu og at det er det man søger i en kommende træner.

Jeg håber du får ret i, at AGF begynder at flytte sig til et mere boldspillende hold, men jeg tror simpelthen, at vi står overfor en meget lang proces, omend jeg da anerkender, at spillerindkøbene tyder på, at vi vil gå den vej.

I virkeligheden burde det jo være sådan, at top 5 hvert eneste år burde være FCK, FCM, OB, AaB og AGF og så kan de andre hold kæmpe om hvem, der skal have den sidste plads, men det har vi ikke formået endnu, nok mest fordi der boldspillende hold ikke altid er bedre til det end de resultatorienterede hold er til den del af spillet.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #48
Jeg er enig med dig, hvis man kun kigger på point, men jeg har meget mere fokus på proces og processen mod at blive et permanent tophold og her mener jeg klart, at AaB ikke bare er lidt foran os, men et godt stykke foran os. En af de væsentligste forskelle er evnerne til at styre en kamp, hvilket jeg mener er den største svaghed på det nuværende AGF-hold - her er AaB langt foran, omend det engang imellem fejler som i kampen mod Randers.
Vi maa se naeste saeson hvem der er laengst fremme der, der skal PC jo ogsaa ud at vise at han kan finde de lovede forstaerkninger. I forhold til at blive et permanent tophold er begge klubber langt fra at kunne kaldes det, den sportslige og oekonomiske styrke er ret langt derfra, men det er jo i sagens natur ogsaa noget der skal vises over en del aar, saa vi risikerer der er skiftet forum igen foer vi kan faa svar paa det - hvis det overhovedet lykkes for et af holdene.

Jeg ser som sagt ikke AaB saa meget og kan tilfaeldigvis have set kampe der netop ikke var saa gode fra deres side, men det er meget taenkeligt, baseret paa vores egen formaaen, at de er bedre til at vaere spilstyrende end os... Jeg tager gerne dit ord for den vurdering. Der er dog ogsaa andre maader at vaere tophold paa, DN er meget inspireret af Simeone og det er i hvert fald et eksempel paa noget andet, saa vi behoever ikke vaere i den samme proces, men det er maaske heller ikke saa afgoerende lige nu hvor begge hold er saa langt fra at vaere tophold. Jeg ser holdene som ret lige og jvf Simeone kan det sagtens vaere os der tager teten naeste saeson hvis PC lige finder vores egen Griezmann super-light eller hvad det nu er vi mangler.

I sidste ende er jeg dog ogsaa bare af den overbevisning at oekonomien er den vaesentligste forudsaetning for at blive et permanent tophold. Vi har nu gode faciliteter i dagligdagen og en oekonomi der haenger sammen selvom resultaterne svigter lidt, midler fra sportslig succes og spillersalg kan investeres i truppen og potentialet for sponsorater osv er sandsynligvis stadig stort (m.v.) Naar vi snakker permanent tophold er den slags i min bog langt vigtigere end om man lige p.t. er lidt mere spilstyrende. Jeg mener ogsaa at det bliver meget vanskeligt at blive tophold uden penge udefra og potentiale dybest set er udtryk for oekonomisk potentiale, saa AaB kan godt overhale os ved at finde en velvillig milliardaer, men ifht at blive permanent tophold, hvor ekstremt vanskeligt det end ser ud for begge klubber, tror jeg mere paa AGF.

Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00

Svar #49
Jeg håber du får ret i, at AGF begynder at flytte sig til et mere boldspillende hold, men jeg tror simpelthen, at vi står overfor en meget lang proces, omend jeg da anerkender, at spillerindkøbene tyder på, at vi vil gå den vej.
 
 Altså bare lige for at gøre det klart, så har jeg i denne omgang intet sagt om vores spillestil eller om hvorvidt vi skal være et "mere boldspillende hold". Jeg har hold med AGF længe nok til at vil have resultater frem for pænt spil. Jeg var ikke gammel nok til at nyde sidste mesterskab i 1986. Under Wieghorst er den periode med AGF under mit skin jeg har følt mig mindst investeret i. Jeg kom til alle hjemmekampene, og også til en del udekampe stadigvæk, jovist, men jeg synes let ikke jeg kunne få mig svunget op til det. 

Jeg har meget bedre kunne lide det bold vi spillede under Glen til tider, og nu under David. Jeg var ved at få spat af manglende stabilitet under WM og Glen til sidst, så Davids stabilisering af resultaterne var for mig kærkommen. Jeg håber og tror at tiden nu er inde til at tage næste skridt. Og det er bl.a. der hvor jeg tror at investeringer her og der i truppen er forskellen på at mangle 1-3 kampe med mere kvalitet som i år var forskellen på top 6 eller ej for vores vedkommende. Det er der det er behageligt at kunne pege på op mod 10 kampe, hvor vi kunne have fået 1-2 point mere, uden at nogen kunne sige noget til det. 6 point mere, så er vi der, og i flere sæsoner har der kun skulle 3-4 point mere til. Jeg synes vi skal ligge kynisme og effektivitet til, ikke nødvendigvis blive så meget bedre boldspillende. Den del hvor vi får forstærket truppen lidt, så kommer det andet også. Men jeg vil hellere ligge bedre resultater til uanset hvordan de måtte komme, end mere boldspil.

Citer
I virkeligheden burde det jo være sådan, at top 5 hvert eneste år burde være FCK, FCM, OB, AaB og AGF og så kan de andre hold kæmpe om hvem, der skal have den sidste plads, men det har vi ikke formået endnu, nok mest fordi der boldspillende hold ikke altid er bedre til det end de resultatorienterede hold er til den del af spillet.
 
 Ved ikke hvorfor du ikke vil anderkende BIF og FCN i den ligning. 

Som jeg ser det, så er der lige nu FCK/FCM, og så BIF/FCN der ligger med om medaljer fra år til år, og så er OB/AAB/AGF en del af det felt som skal kæmpe for at nå top 6. Sådan har det været de sidste 3 år i den nye struktur (og siden vi rykkede op sidst i 2015), og det giver vel egentlig ikke mening at gå super meget længere tilbage hvis man skal vurdere det "nuværende landskab". (men man må da gerne argumentere for det).

Men siden 2015/2016-sæsonen har følgende fået medaljer og top 6: (sidste 4 sæsoner med top 6, og sidste 3 gange medaljer)

Medaljer:
FCK 2
FCM 2
BIF 2
FCN 1
SøE 1
Lyngby 1

Top 6:
FCK 4
FCM 4
BIF 4
FCN 3
Sønderjyske 2
AAB  2
OB 1
Horsens 1
Randers 1
Esbjerg 1


 
Simple Audio Video Embedder