Spring til hovedindholdet
Emne: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00 (Læst 4133 gange) forrige emne - næste emne

Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Information om modstanderen:
OBs transfervindue

IND:
Oliver Lund - forsvarsspiller

UD: Kenneth Emil Petersen, Thomas Mikkelsen, Kamil Vacek og Mathias Jørgensen


Head to Head

Pointudvikling
Indbyrdes kampe
Alle 74  (23 sejre, 20 uafgjorte og 31 tabte kampe)
Hjemmekampe 38 (14 sejre, 13 uafgjorte og 11 nederlag)


Form barometer: 3 seneste kampe
OB
V - V - V
AGF
V – T - U


Værd at følge med i:
Karantæne info:
AGF:
Karantæne: Casper Højer og Guira
Ved næste gule kort: Jens Stage og Jacob Ankersen

OB
Karantæne: Ingen
Ved næste gule kort: Ramon Leeuwin og Baskim Kadrii
Ved gult kort med 6 straf points: Jacob Barrett Laursen, Casper Nielsen og Jeppe Tverskov
Turneringen generelt:
Rundens kampe (Top 6 kandidater med fed)
Hobro - FC Midtjylland
Vejle Boldklub - Vendsyssel
Randers FC - AC Horsens
SønderjyskE - Esbjerg fB
FC Nordsjælland - FC København
Brøndby IF -  AaB
AGF - OBStillingen inden runden:

Nr.NavnK.P.
1.FCK2457
2.FCM2454
3.OB2436
4.EFB2435
5.BIF2432
6.FCN2432
7.AaB2432
8.AGF2431
9.RFC2431
10.ACH2431
11.SJE2425
12.VEN2421
13.HOB2421
14.VB2419

Jagten på top 6 kan følges HER

Spørgsmål til en OB fan
I denne uge har jeg fået hjælp af Simon Vikkelsø Holmstrøm, der beredvilligt har forsøgt sig ud i spådommens kunst
OB har et svært slutprogram mod Brøndby (Hjemme), AGF (ude) og Randers (Hjemme) – hvor mange points skal I have der for at komme med i Top 6?
Man skal vel have mere end de 36 point for at komme i top-6, så det er vel nok 37 point, men det kan sagtens være målforskel, der er afgør det.
Man skal nok have 38 point, for at være helt sikker, hvilket betyder at OB skal hente 5 point i 3 kampe.
Det er AGF-kampen, der bliver nøglekampen, fordi en sejr i den kan betyde, at man kun skal hente 4 point til sidst (altså kan spille uafgjort mod Randers).
Randers er traditionelt en problematisk modstander, som OB plejer at have svært ved at tæmme. OB kan ende med alt mellem 0 og 9 point (det er klart), men alle tre kampe er helt tilfældige, men jeg tror at AGF henter 6-7 point i de sidste 3 kampe, hvor OB nok kun får 2-4.

Hvordan mener du styrkeforholdet er mellem OB og AGF?
AGF og OB er meget lige, hvilket 2-2 kampen i efteråret viste. AGF har et mere solidt niveau uden så store udsving fra kamp til kamp, hvor OB kan være helt bundløse som de f.eks. viste mod AaB i den sidste kamp i efteråret.
AGF-OB-kampen ligner en håndbremsekamp, hvor ingen af de to hold kan tåle at tabe den, hvis AGF vinder mod Vendsyssel og OB taber mod Brøndby.

Det er tæt i midten af Superligaen. Hvem tror du kommer med i Top 6?

Når jeg kører slutspils-simulatoren, afhænger det af AGF-kampen om OB ender på 6. eller 7. pladsen og om AGF kommer over.
AGF har også et svært slutprogram med ”arvefjendeopgør” mod både OB og AaB. Jeg fornemmer dog at AGFs bundniveau er stærkt nok til at de kan hente en nødvendig sejr i Aalborg, hvis I står og skal bruge den, hvor det er helt tilfældigt om OB kan slå Randers.
Vi så OBs skrøbelighed i weekenden, hvor de får fedtet en sejr hjem over Horsens, men det krævede en kendelse, der kunne være gået den anden vej og dermed have givet Horsens et straffe.
Selvom OB har en målscore, der er lidt bedre end AGF (30-30 mod 27-27) og at de 6 af målene blev indkasseret i én kamp, så virker AGF som mere scorings stabile, hvor vi ikke er sikre på at OB kan score hver gang.
Som vi siger på Fyn, så kan det både blive en dreng eller en pige. Jeg skrev, at jeg tror at nøglekampen er mellem AGF og OB, men mere sigende for OBs situation, tror jeg at de to klubber er afhængige af Randers-Horsens-kampen i samme runde, hvor en Randerssejr kan blive afgørende for om 35 point er nok til at komme med i top-6.
For det er Horsens, både OB og AGF skal komme forbi og ikke Esbjerg, fordi Horsens kan lukke helt og parkere bussen
Jeg tror at top-6 bliver FCK, FCN, Brøndby, FCN, AGF, Horsens.


Simon er fra 1978, så han passer meget godt ind i segmentet på dette site - hvis man altså ser bort fra at han er OB fan.
Således beskriver Simon sig på Twitter
Lektor i engelsk og oldævl ved Faaborg Gymnasium og striwet til benet.


Ugens gæste
Denne uges har jeg valgt at spørge den måske mest udskældte journalist blandt AGF fans.
Jan Schouby


Jan Schouby, chefredaktør Århus Stiftstidende, har som ung spillet i AGF og som sportsjournalist skrevet om AGF i årevis: Jeg har aldrig siddet på pressepladserne og jublet. Men hvis jeg er på stadion i dag, hvor jeg ikke længere skriver om kampene til dagen efter, og de scorer, så klapper jeg sgu.

Der er 3 såkaldte 6 points opgør i denne runde:
Randers – Horsens
Brøndby – AaB
AGF – OB
Hvordan tror du kampene ender?


Randers – Horsens 2-1
Randers virker til at have et gear mere end Horsens her mod slutningen af grundspillet. Generelt har Randers faktisk overrasket mig lidt efter pausen. Holdet har fundet de gamle Randers-dyder med masser af fight og et kompakt hold, der er svære at slå.

Brøndby – AaB 2-0
Selv efter fyringen har Brøndby set uskarpe ud. Specielt defensiven er rystende dårlig i perioder, og der venter med garanti en kæmpe udrensning til sommer. Når jeg alligevel tror på Brøndby-sejr, så er det fordi AaB virkelig har skuffet. Godt nok vandt holdet 3-0 over Sønderjyske, men hverken i den eller i kampene mod Randers, FCM og Hobro har nordjyderne vist klasse til at komme med i slutspillet.

AGF – OB 2-2
Kampen er svær at spå om fordi AGF har så mange skader pt. men hvis Bachmann og Tingager er klar igen tror jeg, at AGF har en god chance for at få point. Fynboerne har svinget lidt i kvalitet. Efter det store nederlag til FCK er der kommet tre sejre på stribe, men specielt OBs defensiv ser ud til at være til at tale med. Så det kunne blive en kamp med mange mål.


Det er tæt i midten af tabellen. Hvilke hold tror du ender i top 6?

Det er en helt fantastisk spændende afslutning.
Ud over FCK og FCM skal de andre hold formentlig helt hen til sidste runde før de kan juble over slutspillet.
FCN har imponeret, men de har et svært slutprogram og det tror jeg kommer til at koste dem pladsen.
Esbjerg har godt nok set dårlige ud men holdet har et fantatisk slutprogram, så jeg tror de tager en af pladserne.
Det tror jeg også Brøndby og Randers gør og så håber jeg naturligvis at AGF får den sidste plads.
Kampen mod OB bliver vildt vigtig, for hvis ikke AGF får pladsen, så går den til fynboerne.
Det er vildt vigtigt, at AGF får en plads i top seks. Ikke mindst fordi det økonomisk bliver meget dyrt at komme i nedrykningsspillet.
AGF vil have så mange point at nedrykning heldigvis ikke er en risiko, men det betyder, at kampene mod Vejle, Hobro og Sønderjyske langt fra bliver det tilløbsstykke, som vi så sidst AGF var i nedrykningsspillet.
Så skal der sorte tal på bundlinjen skal AGF i top 6.


Hvem tror du trækker det korteste strå og rykker direkte ud?

Jeg tror desværre det bliver Vejle. Jeg synes faktisk, at holdet spiller god fodbold og har mange spændende typer, men det virker som om holdet mangler defensiv klasse til at redde livet.

Hvis ikke det bliver Vejle så bliver det Vendsyssel. Holdet har ellers været et friskt pust i Superligaen og har fået langt flere point end jeg havde regnet med. Men vi har flere gange set, at Superligaholdene får problemer, når de møder topholdene fra 1. division, så det kan let ende med nedrykning for mere end rækkens dårligste hold.


De tørre oplysninger:
Kan du ikke kommer på Ceres Park:
Eurosport2


Den sjove vinkel:
OB - klubben, ingen rigtig hader

Hvis du er det mindste fodboldinteresseret og eksilfynbo, er der en anden skøn ting ved at være fra Fyn. Man oplever nemlig, at når man fortæller, at man holder med OB - Odense Boldklub, den største klub på Fyn, som (oftest *host*) spiller i landets bedste liga - så mødes man af et: ”Nå, men de er da også meget fine”.

Bevares, internt på Fyn er der masser af klub-rivalisering og OB-beef. Men hvor andre store klubber også er rivaler med andre Superliga-klubber, så er OB af en eller anden grund sådan en klub, som ingen andre i resten af landet rigtig hader. (Man kan også argumentere med, at OB i disse år heller ikke ligefrem truer nogen sportsligt, men det er en helt anden sag…)
Hellere en ”grim” sejr end at tabe 1-4 på en naiv omgang ”fremad, march”.
Det ligger i klubbens DNA.
Knofedt fremfor kæleri.
AGF

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #1
Som Schouby nævner, afhænger meget af, om Bachman og Tingager bliver klar. Men hvis nu de ikke gør?...

Vi ved allerede, at Juelsgaard er tilbage, men at vi kommer til at mangle Højer. Derfor bliver back-positionerne formentligt indtaget af Munksgaard og Thøgersen. Men tror I, det centrale forsvar bliver 1 eller 2?
1) Hausner - Juelsgaard
2) Stage - Juelsgaard

Stage - Juelsgaard virker mere stabilt, men omvendt er der en plads på midtbanen, som skal fyldes ud, nu når Guira fik rødt kort.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #2
Jeg tror det bliver Hausner og Juelsgård. Dels er der hullet på midten der skal lukkes og dels tror jeg faktisk Hausner er en bedre forsvarer end Stage, omend han gjorde det fint i dag. Eller så er Hausner i hvert fald mere klar end Hvidt vil være på midten, hvor han nok er den naturlige afløser.

Bliver også spændende på venstre kant. Ankersen var tæt på elendig i dag mens Toutouh var en af de bedste (og Sana starter helt sikkert inde).

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #3
God pointe ift. Hausner.

Thøgersen var helt stabil i dag, bortset fra et dumt gult kort. Så selvom han naturligvis er svagere end Højer, så tæller han for nuværende med som en habil-stabil spiller.

Så hvis vi rykker Stage tilbage på midtbanen, vil det faktisk kun være Hausner, der vil være et svagt punkt på banen.. resten af holdet vil spille på normale positioner. Og til at afhjælpe dette har vi så vores naturlige stærke midtbane. Og mon ikke Juelsgaard trods alt er en noget bedre makker i forsvaret end Stage. Han er givetvis mere verbal og erfaren.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #4
Ja, det var ret imponerende fra Thøgersen, med en midtbanespiller ved sin side. Kun ved det gule kort kom han på bagkant, men ellers dominerede han jo totalt sin modstander. Og lagde op til Lundings mål.

Så er helt tryg ved ham som backup til Højer. Og så er han klar til at tage over når vi måske sælger Højer inden længe (har været en af de bedste backstage i ligaen i år).

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #5
Bagkæden forekommer næsten at give sig selv hvis vi ikke får Tingager eller Backman bliver klar. De to unge gjorde det fint efter lidt indledende problemet for Hausner, men han skulle heller ikke så gerne kunne holdes på bænken af en midtbanespiller. Stage har vi også brug for at rykke op ved siden af Amini igen og så er det bare spørgsmålet om Toutouh og Sana er helt klar til en hel kamp og om det kan sende Ankersen på bænken. Jeg tror mere det i så fald vil komme an på træningen i løbet af ugen og nogle taktiske overvejelser end at Ankersen ikke havde sin bedste kamp mod VFF. Der vil da være et godt offensivt kort mere at skyde med i løbet af kampen.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #6
Ja altså held i uheldet omkring Guira er jo, at Juelsgård er tilbage i forsvaret, og Stage dermed kan komme retur på midtbanen. Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

Sana kom ind og sprintede igennem som en gal i et moment, hvor jeg tænkte: hold da op... Samtidig spillede Toutouh rigtig godt. Og jeg ærger mig stadig over hans store brændte chance. Og Bundus også. Altså æv for satan..
Jeg er iøvrigt sikker på at vi ville have vundet den kamp med Juelsgård/Tingager i det forsvar. Hausner vandt ingen af de dueller der foregik omkring Vendsyssels to mål, og tabte også duellen i luften da de ramte overliggeren. Af alle de unge synes jeg han klarede sig klart dårligst. Men dårligst af alle GF'ere synes jeg Ankersen var. Jeg ville ikke have noget imod at Toutouh spillede venstrekanten, og Sana centralt, og så lade Ankersen sidde på bænken. Det er normalt relationen mellem ham og Højer der er svær at ophæve, men det er der jo alligevel ikke til OB-kampen med Højer i karantæne.

Jeg tror på:

                                    Grabara
Munksgaard  -  Hausner  -  Juelsgaard    -  Thøgersen

Lunding        -    Stage      -      Amini        -  Ankersen
               
                                        Sana

                                      Mortensen


Men jeg håber personligt på, at Toutouh spiller istedet for Ankersen. Så kan Ankersen/Højer vende tilbage som venstre-side-team til AAB-kampen. 

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #7
Ja altså held i uheldet omkring Guira er jo, at Juelsgård er tilbage i forsvaret, og Stage dermed kan komme retur på midtbanen. Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

Sana kom ind og sprintede igennem som en gal i et moment, hvor jeg tænkte: hold da op... Samtidig spillede Toutouh rigtig godt. Og jeg ærger mig stadig over hans store brændte chance. Og Bundus også. Altså æv for satan..
Jeg er iøvrigt sikker på at vi ville have vundet den kamp med Juelsgård/Tingager i det forsvar. Hausner vandt ingen af de dueller der foregik omkring Vendsyssels to mål, og tabte også duellen i luften da de ramte overliggeren. Af alle de unge synes jeg han klarede sig klart dårligst. Men dårligst af alle GF'ere synes jeg Ankersen var. Jeg ville ikke have noget imod at Toutouh spillede venstrekanten, og Sana centralt, og så lade Ankersen sidde på bænken. Det er normalt relationen mellem ham og Højer der er svær at ophæve, men det er der jo alligevel ikke til OB-kampen med Højer i karantæne.

Jeg tror på:

                                    Grabara
Munksgaard  -  Hausner  -  Juelsgaard    -  Thøgersen

Lunding        -    Stage      -      Amini        -  Ankersen
               
                                        Sana

                                      Mortensen


Men jeg håber personligt på, at Toutouh spiller istedet for Ankersen. Så kan Ankersen/Højer vende tilbage som venstre-side-team til AAB-kampen.

Tror ikke kommer til at ske. Ankersen spillede dårligt men arbejder normalt 5 x bedre defensivt end Toutouh gør det...og med en  betydelig bedre modstander tror jeg IKKE Ankersen bliver sat af....men efter de 2 sidste kampe i grundspillet kan det se anderledes ud. Ikke før.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #8
Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

Kan du begrunde den sikkerhed vedr. Tingager? Da David fortalte at det allerede i tirsdags stod klart, at Tingager og Backman ikke ville blive klar, da tænkte jeg egentlig at vi må være forberedt på et længere skadesforløb. Lige netop med sådan nogle ledskader kan det jo trække ud i måneds- og nærmest årevis, har vi bl.a. konstateret med Alexander Juel. Jeg forventer egentlig ikke at se hverken Backman eller Tingager mere i grundspillet, men det kan være at du har hørt noget jeg ikke har?

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #9
Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

 Kan du begrunde den sikkerhed vedr. Tingager? Da David fortalte at det allerede i tirsdags stod klart, at Tingager og Backman ikke ville blive klar, da tænkte jeg egentlig at vi må være forberedt på et længere skadesforløb. Lige netop med sådan nogle ledskader kan det jo trække ud i måneds- og nærmest årevis, har vi bl.a. konstateret med Alexander Juel. Jeg forventer egentlig ikke at se hverken Backman eller Tingager mere i grundspillet, men det kan være at du har hørt noget jeg ikke har?
Når han har var i stand til at spille mod FCM tror jeg ikke skaden er specielt alvorlig. Nu var det så alligevel lidt for tidligt, men jeg tror også der er 90% chance for at han spiller mod OB. Ellers var det i hvert fald en kæmpe fejlvurdering af lægestaben, at han fik lov til at spille mod FCM.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #10
Som fagperson vil jeg bestemt håbe og tro, at en spiller som måtte udgå efter et vrid i knæet er blevet grundigt vurderet inkl. en ultralydsskanning et par dage efter sønderjyske-kampen. Når han spillede ugen efter mod FCM betyder det, at hans knæ hverken var løst eller hævet. Han ville sikkert have haft godt af 3 ugers aflastning og langsom opstart igen, men sådan skulle det ikke være. Er Tingager alvorligt skadet? Næppe. Spiller han mod OB? Måske, men det vil være fornuftigt at aflaste til efter runde 26...

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #11
Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

   Kan du begrunde den sikkerhed vedr. Tingager?
 
 
Ikke på anden vis, end min egen vurdering ift hvordan han så ud i FCM-kampen, hans udtalelser, og så mit gæt om, at man sparede ham imod Vendsyssel for at have ham klar til netop kampen imod OB.

Før denne runde var OB jo en direkte modstander, som gjorde OB-kampen til en 6points-kamp. Og selvom OB er 5 point over os, så kan vi jo ende over dem med to sejre, hvor den ene er imod dem. Så vildt ville det ikke være hvis Randers slår OB.

Så altså OB kan stadig ryge ud af top 6 på mere end en måde.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #12
Så er første indlæg rettet til med stillingen
Hellere en ”grim” sejr end at tabe 1-4 på en naiv omgang ”fremad, march”.
Det ligger i klubbens DNA.
Knofedt fremfor kæleri.
AGF

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #13

Der er iøvrigt den krølle at OB kan være sikre på top 6 allerede inden vores opgør, hvis Randers og Horsens spiller uafgjort og FCK og BIF vinder over FCN/AAB. 

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #14

Der er iøvrigt den krølle at OB kan være sikre på top 6 allerede inden vores opgør, hvis Randers og Horsens spiller uafgjort og FCK og BIF vinder over FCN/AAB.
Enig, og vil tilføje, at det kan være det værst tænkelige scenarie for os, hvis OB triller bolden rundt for at tage tempoet ud af kampen. Hvis vi skal jagte et mål i slutminutterne, tror jeg desværre, at de unge, især Benjamin og Hausner, taber hovedet og buser på, så OB får nogle farlige kontraer. Håber, at jeg tager fejl.
55 år med AGF-i tykt og tyndt!

 
Simple Audio Video Embedder