Spring til hovedindholdet
Emne: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00 (Læst 6042 gange) forrige emne - næste emne

Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Information om modstanderen:
OBs transfervindue

IND:
Oliver Lund - forsvarsspiller

UD: Kenneth Emil Petersen, Thomas Mikkelsen, Kamil Vacek og Mathias Jørgensen


Head to Head

Pointudvikling
Indbyrdes kampe
Alle 74  (23 sejre, 20 uafgjorte og 31 tabte kampe)
Hjemmekampe 38 (14 sejre, 13 uafgjorte og 11 nederlag)


Form barometer: 3 seneste kampe
OB
V - V - V
AGF
V – T - U


Værd at følge med i:
Karantæne info:
AGF:
Karantæne: Casper Højer og Guira
Ved næste gule kort: Jens Stage og Jacob Ankersen

OB
Karantæne: Ingen
Ved næste gule kort: Ramon Leeuwin og Baskim Kadrii
Ved gult kort med 6 straf points: Jacob Barrett Laursen, Casper Nielsen og Jeppe Tverskov
Turneringen generelt:
Rundens kampe (Top 6 kandidater med fed)
Hobro - FC Midtjylland
Vejle Boldklub - Vendsyssel
Randers FC - AC Horsens
SønderjyskE - Esbjerg fB
FC Nordsjælland - FC København
Brøndby IF -  AaB
AGF - OBStillingen inden runden:

Nr.NavnK.P.
1.FCK2457
2.FCM2454
3.OB2436
4.EFB2435
5.BIF2432
6.FCN2432
7.AaB2432
8.AGF2431
9.RFC2431
10.ACH2431
11.SJE2425
12.VEN2421
13.HOB2421
14.VB2419

Jagten på top 6 kan følges HER

Spørgsmål til en OB fan
I denne uge har jeg fået hjælp af Simon Vikkelsø Holmstrøm, der beredvilligt har forsøgt sig ud i spådommens kunst
OB har et svært slutprogram mod Brøndby (Hjemme), AGF (ude) og Randers (Hjemme) – hvor mange points skal I have der for at komme med i Top 6?
Man skal vel have mere end de 36 point for at komme i top-6, så det er vel nok 37 point, men det kan sagtens være målforskel, der er afgør det.
Man skal nok have 38 point, for at være helt sikker, hvilket betyder at OB skal hente 5 point i 3 kampe.
Det er AGF-kampen, der bliver nøglekampen, fordi en sejr i den kan betyde, at man kun skal hente 4 point til sidst (altså kan spille uafgjort mod Randers).
Randers er traditionelt en problematisk modstander, som OB plejer at have svært ved at tæmme. OB kan ende med alt mellem 0 og 9 point (det er klart), men alle tre kampe er helt tilfældige, men jeg tror at AGF henter 6-7 point i de sidste 3 kampe, hvor OB nok kun får 2-4.

Hvordan mener du styrkeforholdet er mellem OB og AGF?
AGF og OB er meget lige, hvilket 2-2 kampen i efteråret viste. AGF har et mere solidt niveau uden så store udsving fra kamp til kamp, hvor OB kan være helt bundløse som de f.eks. viste mod AaB i den sidste kamp i efteråret.
AGF-OB-kampen ligner en håndbremsekamp, hvor ingen af de to hold kan tåle at tabe den, hvis AGF vinder mod Vendsyssel og OB taber mod Brøndby.

Det er tæt i midten af Superligaen. Hvem tror du kommer med i Top 6?

Når jeg kører slutspils-simulatoren, afhænger det af AGF-kampen om OB ender på 6. eller 7. pladsen og om AGF kommer over.
AGF har også et svært slutprogram med ”arvefjendeopgør” mod både OB og AaB. Jeg fornemmer dog at AGFs bundniveau er stærkt nok til at de kan hente en nødvendig sejr i Aalborg, hvis I står og skal bruge den, hvor det er helt tilfældigt om OB kan slå Randers.
Vi så OBs skrøbelighed i weekenden, hvor de får fedtet en sejr hjem over Horsens, men det krævede en kendelse, der kunne være gået den anden vej og dermed have givet Horsens et straffe.
Selvom OB har en målscore, der er lidt bedre end AGF (30-30 mod 27-27) og at de 6 af målene blev indkasseret i én kamp, så virker AGF som mere scorings stabile, hvor vi ikke er sikre på at OB kan score hver gang.
Som vi siger på Fyn, så kan det både blive en dreng eller en pige. Jeg skrev, at jeg tror at nøglekampen er mellem AGF og OB, men mere sigende for OBs situation, tror jeg at de to klubber er afhængige af Randers-Horsens-kampen i samme runde, hvor en Randerssejr kan blive afgørende for om 35 point er nok til at komme med i top-6.
For det er Horsens, både OB og AGF skal komme forbi og ikke Esbjerg, fordi Horsens kan lukke helt og parkere bussen
Jeg tror at top-6 bliver FCK, FCN, Brøndby, FCN, AGF, Horsens.


Simon er fra 1978, så han passer meget godt ind i segmentet på dette site - hvis man altså ser bort fra at han er OB fan.
Således beskriver Simon sig på Twitter
Lektor i engelsk og oldævl ved Faaborg Gymnasium og striwet til benet.


Ugens gæste
Denne uges har jeg valgt at spørge den måske mest udskældte journalist blandt AGF fans.
Jan Schouby


Jan Schouby, chefredaktør Århus Stiftstidende, har som ung spillet i AGF og som sportsjournalist skrevet om AGF i årevis: Jeg har aldrig siddet på pressepladserne og jublet. Men hvis jeg er på stadion i dag, hvor jeg ikke længere skriver om kampene til dagen efter, og de scorer, så klapper jeg sgu.

Der er 3 såkaldte 6 points opgør i denne runde:
Randers – Horsens
Brøndby – AaB
AGF – OB
Hvordan tror du kampene ender?


Randers – Horsens 2-1
Randers virker til at have et gear mere end Horsens her mod slutningen af grundspillet. Generelt har Randers faktisk overrasket mig lidt efter pausen. Holdet har fundet de gamle Randers-dyder med masser af fight og et kompakt hold, der er svære at slå.

Brøndby – AaB 2-0
Selv efter fyringen har Brøndby set uskarpe ud. Specielt defensiven er rystende dårlig i perioder, og der venter med garanti en kæmpe udrensning til sommer. Når jeg alligevel tror på Brøndby-sejr, så er det fordi AaB virkelig har skuffet. Godt nok vandt holdet 3-0 over Sønderjyske, men hverken i den eller i kampene mod Randers, FCM og Hobro har nordjyderne vist klasse til at komme med i slutspillet.

AGF – OB 2-2
Kampen er svær at spå om fordi AGF har så mange skader pt. men hvis Bachmann og Tingager er klar igen tror jeg, at AGF har en god chance for at få point. Fynboerne har svinget lidt i kvalitet. Efter det store nederlag til FCK er der kommet tre sejre på stribe, men specielt OBs defensiv ser ud til at være til at tale med. Så det kunne blive en kamp med mange mål.


Det er tæt i midten af tabellen. Hvilke hold tror du ender i top 6?

Det er en helt fantastisk spændende afslutning.
Ud over FCK og FCM skal de andre hold formentlig helt hen til sidste runde før de kan juble over slutspillet.
FCN har imponeret, men de har et svært slutprogram og det tror jeg kommer til at koste dem pladsen.
Esbjerg har godt nok set dårlige ud men holdet har et fantatisk slutprogram, så jeg tror de tager en af pladserne.
Det tror jeg også Brøndby og Randers gør og så håber jeg naturligvis at AGF får den sidste plads.
Kampen mod OB bliver vildt vigtig, for hvis ikke AGF får pladsen, så går den til fynboerne.
Det er vildt vigtigt, at AGF får en plads i top seks. Ikke mindst fordi det økonomisk bliver meget dyrt at komme i nedrykningsspillet.
AGF vil have så mange point at nedrykning heldigvis ikke er en risiko, men det betyder, at kampene mod Vejle, Hobro og Sønderjyske langt fra bliver det tilløbsstykke, som vi så sidst AGF var i nedrykningsspillet.
Så skal der sorte tal på bundlinjen skal AGF i top 6.


Hvem tror du trækker det korteste strå og rykker direkte ud?

Jeg tror desværre det bliver Vejle. Jeg synes faktisk, at holdet spiller god fodbold og har mange spændende typer, men det virker som om holdet mangler defensiv klasse til at redde livet.

Hvis ikke det bliver Vejle så bliver det Vendsyssel. Holdet har ellers været et friskt pust i Superligaen og har fået langt flere point end jeg havde regnet med. Men vi har flere gange set, at Superligaholdene får problemer, når de møder topholdene fra 1. division, så det kan let ende med nedrykning for mere end rækkens dårligste hold.


De tørre oplysninger:
Kan du ikke kommer på Ceres Park:
Eurosport2


Den sjove vinkel:
OB - klubben, ingen rigtig hader

Hvis du er det mindste fodboldinteresseret og eksilfynbo, er der en anden skøn ting ved at være fra Fyn. Man oplever nemlig, at når man fortæller, at man holder med OB - Odense Boldklub, den største klub på Fyn, som (oftest *host*) spiller i landets bedste liga - så mødes man af et: ”Nå, men de er da også meget fine”.

Bevares, internt på Fyn er der masser af klub-rivalisering og OB-beef. Men hvor andre store klubber også er rivaler med andre Superliga-klubber, så er OB af en eller anden grund sådan en klub, som ingen andre i resten af landet rigtig hader. (Man kan også argumentere med, at OB i disse år heller ikke ligefrem truer nogen sportsligt, men det er en helt anden sag…)
Selvom jeg har nedsat hjertefunktion, så vil det altid banke for min klub
AGF
Vi kommer stærkere tilbage

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #1
Som Schouby nævner, afhænger meget af, om Bachman og Tingager bliver klar. Men hvis nu de ikke gør?...

Vi ved allerede, at Juelsgaard er tilbage, men at vi kommer til at mangle Højer. Derfor bliver back-positionerne formentligt indtaget af Munksgaard og Thøgersen. Men tror I, det centrale forsvar bliver 1 eller 2?
1) Hausner - Juelsgaard
2) Stage - Juelsgaard

Stage - Juelsgaard virker mere stabilt, men omvendt er der en plads på midtbanen, som skal fyldes ud, nu når Guira fik rødt kort.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #2
Jeg tror det bliver Hausner og Juelsgård. Dels er der hullet på midten der skal lukkes og dels tror jeg faktisk Hausner er en bedre forsvarer end Stage, omend han gjorde det fint i dag. Eller så er Hausner i hvert fald mere klar end Hvidt vil være på midten, hvor han nok er den naturlige afløser.

Bliver også spændende på venstre kant. Ankersen var tæt på elendig i dag mens Toutouh var en af de bedste (og Sana starter helt sikkert inde).

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #3
God pointe ift. Hausner.

Thøgersen var helt stabil i dag, bortset fra et dumt gult kort. Så selvom han naturligvis er svagere end Højer, så tæller han for nuværende med som en habil-stabil spiller.

Så hvis vi rykker Stage tilbage på midtbanen, vil det faktisk kun være Hausner, der vil være et svagt punkt på banen.. resten af holdet vil spille på normale positioner. Og til at afhjælpe dette har vi så vores naturlige stærke midtbane. Og mon ikke Juelsgaard trods alt er en noget bedre makker i forsvaret end Stage. Han er givetvis mere verbal og erfaren.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #4
Ja, det var ret imponerende fra Thøgersen, med en midtbanespiller ved sin side. Kun ved det gule kort kom han på bagkant, men ellers dominerede han jo totalt sin modstander. Og lagde op til Lundings mål.

Så er helt tryg ved ham som backup til Højer. Og så er han klar til at tage over når vi måske sælger Højer inden længe (har været en af de bedste backstage i ligaen i år).

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #5
Bagkæden forekommer næsten at give sig selv hvis vi ikke får Tingager eller Backman bliver klar. De to unge gjorde det fint efter lidt indledende problemet for Hausner, men han skulle heller ikke så gerne kunne holdes på bænken af en midtbanespiller. Stage har vi også brug for at rykke op ved siden af Amini igen og så er det bare spørgsmålet om Toutouh og Sana er helt klar til en hel kamp og om det kan sende Ankersen på bænken. Jeg tror mere det i så fald vil komme an på træningen i løbet af ugen og nogle taktiske overvejelser end at Ankersen ikke havde sin bedste kamp mod VFF. Der vil da være et godt offensivt kort mere at skyde med i løbet af kampen.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #6
Ja altså held i uheldet omkring Guira er jo, at Juelsgård er tilbage i forsvaret, og Stage dermed kan komme retur på midtbanen. Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

Sana kom ind og sprintede igennem som en gal i et moment, hvor jeg tænkte: hold da op... Samtidig spillede Toutouh rigtig godt. Og jeg ærger mig stadig over hans store brændte chance. Og Bundus også. Altså æv for satan..
Jeg er iøvrigt sikker på at vi ville have vundet den kamp med Juelsgård/Tingager i det forsvar. Hausner vandt ingen af de dueller der foregik omkring Vendsyssels to mål, og tabte også duellen i luften da de ramte overliggeren. Af alle de unge synes jeg han klarede sig klart dårligst. Men dårligst af alle GF'ere synes jeg Ankersen var. Jeg ville ikke have noget imod at Toutouh spillede venstrekanten, og Sana centralt, og så lade Ankersen sidde på bænken. Det er normalt relationen mellem ham og Højer der er svær at ophæve, men det er der jo alligevel ikke til OB-kampen med Højer i karantæne.

Jeg tror på:

                                    Grabara
Munksgaard  -  Hausner  -  Juelsgaard    -  Thøgersen

Lunding        -    Stage      -      Amini        -  Ankersen
               
                                        Sana

                                      Mortensen


Men jeg håber personligt på, at Toutouh spiller istedet for Ankersen. Så kan Ankersen/Højer vende tilbage som venstre-side-team til AAB-kampen. 

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #7
Ja altså held i uheldet omkring Guira er jo, at Juelsgård er tilbage i forsvaret, og Stage dermed kan komme retur på midtbanen. Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

Sana kom ind og sprintede igennem som en gal i et moment, hvor jeg tænkte: hold da op... Samtidig spillede Toutouh rigtig godt. Og jeg ærger mig stadig over hans store brændte chance. Og Bundus også. Altså æv for satan..
Jeg er iøvrigt sikker på at vi ville have vundet den kamp med Juelsgård/Tingager i det forsvar. Hausner vandt ingen af de dueller der foregik omkring Vendsyssels to mål, og tabte også duellen i luften da de ramte overliggeren. Af alle de unge synes jeg han klarede sig klart dårligst. Men dårligst af alle GF'ere synes jeg Ankersen var. Jeg ville ikke have noget imod at Toutouh spillede venstrekanten, og Sana centralt, og så lade Ankersen sidde på bænken. Det er normalt relationen mellem ham og Højer der er svær at ophæve, men det er der jo alligevel ikke til OB-kampen med Højer i karantæne.

Jeg tror på:

                                    Grabara
Munksgaard  -  Hausner  -  Juelsgaard    -  Thøgersen

Lunding        -    Stage      -      Amini        -  Ankersen
               
                                        Sana

                                      Mortensen


Men jeg håber personligt på, at Toutouh spiller istedet for Ankersen. Så kan Ankersen/Højer vende tilbage som venstre-side-team til AAB-kampen.

Tror ikke kommer til at ske. Ankersen spillede dårligt men arbejder normalt 5 x bedre defensivt end Toutouh gør det...og med en  betydelig bedre modstander tror jeg IKKE Ankersen bliver sat af....men efter de 2 sidste kampe i grundspillet kan det se anderledes ud. Ikke før.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #8
Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

Kan du begrunde den sikkerhed vedr. Tingager? Da David fortalte at det allerede i tirsdags stod klart, at Tingager og Backman ikke ville blive klar, da tænkte jeg egentlig at vi må være forberedt på et længere skadesforløb. Lige netop med sådan nogle ledskader kan det jo trække ud i måneds- og nærmest årevis, har vi bl.a. konstateret med Alexander Juel. Jeg forventer egentlig ikke at se hverken Backman eller Tingager mere i grundspillet, men det kan være at du har hørt noget jeg ikke har?

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #9
Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

 Kan du begrunde den sikkerhed vedr. Tingager? Da David fortalte at det allerede i tirsdags stod klart, at Tingager og Backman ikke ville blive klar, da tænkte jeg egentlig at vi må være forberedt på et længere skadesforløb. Lige netop med sådan nogle ledskader kan det jo trække ud i måneds- og nærmest årevis, har vi bl.a. konstateret med Alexander Juel. Jeg forventer egentlig ikke at se hverken Backman eller Tingager mere i grundspillet, men det kan være at du har hørt noget jeg ikke har?
Når han har var i stand til at spille mod FCM tror jeg ikke skaden er specielt alvorlig. Nu var det så alligevel lidt for tidligt, men jeg tror også der er 90% chance for at han spiller mod OB. Ellers var det i hvert fald en kæmpe fejlvurdering af lægestaben, at han fik lov til at spille mod FCM.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #10
Som fagperson vil jeg bestemt håbe og tro, at en spiller som måtte udgå efter et vrid i knæet er blevet grundigt vurderet inkl. en ultralydsskanning et par dage efter sønderjyske-kampen. Når han spillede ugen efter mod FCM betyder det, at hans knæ hverken var løst eller hævet. Han ville sikkert have haft godt af 3 ugers aflastning og langsom opstart igen, men sådan skulle det ikke være. Er Tingager alvorligt skadet? Næppe. Spiller han mod OB? Måske, men det vil være fornuftigt at aflaste til efter runde 26...

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #11
Venstre back og midterforsvaret bliver der kun ændret på såfremt Tingager/Backmann bliver klar, og det er jeg sikker på at Tingager bliver.

   Kan du begrunde den sikkerhed vedr. Tingager?
 
 
Ikke på anden vis, end min egen vurdering ift hvordan han så ud i FCM-kampen, hans udtalelser, og så mit gæt om, at man sparede ham imod Vendsyssel for at have ham klar til netop kampen imod OB.

Før denne runde var OB jo en direkte modstander, som gjorde OB-kampen til en 6points-kamp. Og selvom OB er 5 point over os, så kan vi jo ende over dem med to sejre, hvor den ene er imod dem. Så vildt ville det ikke være hvis Randers slår OB.

Så altså OB kan stadig ryge ud af top 6 på mere end en måde.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #12
Så er første indlæg rettet til med stillingen
Selvom jeg har nedsat hjertefunktion, så vil det altid banke for min klub
AGF
Vi kommer stærkere tilbage

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #13

Der er iøvrigt den krølle at OB kan være sikre på top 6 allerede inden vores opgør, hvis Randers og Horsens spiller uafgjort og FCK og BIF vinder over FCN/AAB. 

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #14

Der er iøvrigt den krølle at OB kan være sikre på top 6 allerede inden vores opgør, hvis Randers og Horsens spiller uafgjort og FCK og BIF vinder over FCN/AAB.
Enig, og vil tilføje, at det kan være det værst tænkelige scenarie for os, hvis OB triller bolden rundt for at tage tempoet ud af kampen. Hvis vi skal jagte et mål i slutminutterne, tror jeg desværre, at de unge, især Benjamin og Hausner, taber hovedet og buser på, så OB får nogle farlige kontraer. Håber, at jeg tager fejl.
55 år med AGF-i tykt og tyndt!

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #15

Der er iøvrigt den krølle at OB kan være sikre på top 6 allerede inden vores opgør, hvis Randers og Horsens spiller uafgjort og FCK og BIF vinder over FCN/AAB.
 Enig, og vil tilføje, at det kan være det værst tænkelige scenarie for os, hvis OB triller bolden rundt for at tage tempoet ud af kampen. Hvis vi skal jagte et mål i slutminutterne, tror jeg desværre, at de unge, især Benjamin og Hausner, taber hovedet og buser på, så OB får nogle farlige kontraer. Håber, at jeg tager fejl.
 Husk på, at vi ved uendeligt meget mere før den OB-kamp. 

Så hvis scenariet opstår, at OB er sikre på top 6 før kampen, så kan de jo også spille mere frigjort, ikke nødvendigvis lallende hvor de "triller bolden rundt". AGF kan i øvrigt også have fået den situation, at man ved at en uafgjort i kampen+sejr i den sidste 100% er nok. Vi er jo de sidste der spiller. Hvis det er tilfældet, at OB er sikre på top 6, og AGF kan nøjes med uafgjort, så kan de godt ende ud i en underlig "rolig" uafgjort.

Men min personlige følelse er snarere en gentagelse af 3-2 kampen fra EL-playoff. OB der spiller bedst, AGF med mest blod på tanden, og for en gangs skyld lidt marginaler på vores side. BUM!!!

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #16

Der er iøvrigt den krølle at OB kan være sikre på top 6 allerede inden vores opgør, hvis Randers og Horsens spiller uafgjort og FCK og BIF vinder over FCN/AAB.
 Enig, og vil tilføje, at det kan være det værst tænkelige scenarie for os, hvis OB triller bolden rundt for at tage tempoet ud af kampen. Hvis vi skal jagte et mål i slutminutterne, tror jeg desværre, at de unge, især Benjamin og Hausner, taber hovedet og buser på, så OB får nogle farlige kontraer. Håber, at jeg tager fejl.
 Jeg tænker nu det vil være noget nær optimalt, hvis de er sikre allerede inden kampen. Motivation er utroligt vigtigt i fodbold og et OB-hold, der allerede har opfyldt sæsonens mål om top-6, vil sandsynligvis lige mangle de 10% tænding som er så vigtige.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #17
  Jeg tænker nu det vil være noget nær optimalt, hvis de er sikre allerede inden kampen. Motivation er utroligt vigtigt i fodbold og et OB-hold, der allerede har opfyldt sæsonens mål om top-6, vil sandsynligvis lige mangle de 10% tænding som er så vigtige.
Ikke for at kneppe fluer. Men altså hvis AGFs spillere går på banen og ved at uafgjort er nok (forudsat at vi vinder i Aalborg ugen efter), så kan vi da så sandelig også mangle 10% :D Og det ville være værst for os, da OB jo mangler dem fordi de så allerede ER I MÅL, mens vores spillere kan tage glæder på forskud.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #18
  Jeg tænker nu det vil være noget nær optimalt, hvis de er sikre allerede inden kampen. Motivation er utroligt vigtigt i fodbold og et OB-hold, der allerede har opfyldt sæsonens mål om top-6, vil sandsynligvis lige mangle de 10% tænding som er så vigtige.
  Ikke for at kneppe fluer. Men altså hvis AGFs spillere går på banen og ved at uafgjort er nok (forudsat at vi vinder i Aalborg ugen efter), så kan vi da så sandelig også mangle 10% :D Og det ville være værst for os, da OB jo mangler dem fordi de så allerede ER I MÅL, mens vores spillere kan tage glæder på forskud.
Arrh, jeg er nu ret sikker på, at så længe vi ikke er sikre på top 6, så har spillerne kun fokus på at vinde den næste kamp og er 100% motiverede for det. Jeg tror ærligt talt ikke de går nær så meget op i alle mulige tænkelige scenarier (det håber jeg da i hvert fald ikke) som vi gør :D

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #19
Arrh, jeg er nu ret sikker på, at så længe vi ikke er sikre på top 6, så har spillerne kun fokus på at vinde den næste kamp og er 100% motiverede for det. Jeg tror ærligt talt ikke de går nær så meget op i alle mulige tænkelige scenarier (det håber jeg da i hvert fald ikke) som vi gør  :D
 Altså det er ikke så meget tænkte scenarier, såfremt vi allesammen på forhånd ved, at 4 point er nok, hvis man vinder i Aalborg. Vi spiller jo sidst af alle. Men jeg er enig med dig. Det spiller ikke ind hos spillerne som hos os. Men det gælder jo nok også OBs, som kan spille frit, og kan starte medalje-kampen allerede imod os måske.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #20
Jeg har en rigtig god mavefornemmelse af, at vi får mindst 1 point. Ikke ud fra en analyse om spillestile eller andet fodboldrelevant, men simpelthen fordi det er yderst sjældent at andre hold end FCK og FCM vinder 4+ kampe i træk. Og da OB er på 3 sejre i træk, så kan de ikke af lykkens gudinde tildeles flere sejre nu

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #21
Jeg har en rigtig god mavefornemmelse af, at vi får mindst 1 point. Ikke ud fra en analyse om spillestile eller andet fodboldrelevant, men simpelthen fordi det er yderst sjældent at andre hold end FCK og FCM vinder 4+ kampe i træk. Og da OB er på 3 sejre i træk, så kan de ikke af lykkens gudinde tildeles flere sejre nu
 Ja og derudover har vi selv en sejr snart i kikkerten ift hvordan vi har svinget. Og er også svære at spille imod på hjemmebane. 

FCM vandt i en skør kamp som tophold.
Horsens vandt i den mest vanvittige underlige kamp jeg har set længe ift chancer/mål. Vi havde 10 store chancer, og scorede kun 1. Ankersen var den værste synder af alle der. De 3 point kunne have været dejlige at have nu.

Og så den eneste "black out"-kamp, imod Randers hvor vi taber i en forfærdelig forestilling, som var det værste Sorte November havde at byde på. Føj for den.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #22

Citer
"Meldingerne lyder at Tingager træner på græs imorgen"
Freddy Kirschner på Twitter efter at have talt med Søren Højlund Carselsen, bekræftet af Stiftens Kim Robin Graahede:

Citer
Nemlig Freddy, dine to små hunde har gode ører

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #23
Jeg tænker nu det vil være noget nær optimalt, hvis de er sikre allerede inden kampen. Motivation er utroligt vigtigt i fodbold og et OB-hold, der allerede har opfyldt sæsonens mål om top-6, vil sandsynligvis lige mangle de 10% tænding som er så vigtige.
Hmm..... jeg er lidt overrasket over I er flere der har den holdning. Mener I virkelig de slår op i banen, mangler de sidste 10 % og ikke vil gå efter bronzemedaljerne som absolut er indenfor rækkevidde?
Eller har jeg misforstået konceptet og alle hold begynder fra nul point igen efter grundspillet?

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #24
OB har helt sikkert noget at spille for.

Men alle kampe for OB i en lang periode, i særdeleshed de sidste 4, har været meget vigtigt (det gælder sådan set for alle 8 top 6-bejlere). Og hvis de finder ud af om søndagen, at de er sikret top 6, kunne det godt ske, de dagen derpå ender med at tage et mentalt pusterum fordi de inde i hovederne nu ved, at de kan slappe lidt af.

Det var det samme der skete med os i runde 4 og 5 af af slutspillet sidste år mod Helsingør og Hobro, efter vi i runde 3 sikrede os overlevelse.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #25
Jeg tror ikke, at det vil være nogen fordel for os, hvis OB er sikker på top-6 inden kampen. Jo, det kan være, at de reagerer ved at slække. Men mindst lige så vel kan de reagere ved at gå ud og spille frit, ofte en fordel. Eller de kan sætte sig for at fejre den sikrede top-6 med endnu en god kamp.

Det er jo heller ikke sådan, at de så ikke vil have mere at spille for. Motivationen for at gå efter tre point vil så bare ligge i at komme tættere på bronzen og Europa.

Det bliver en svær kamp, trods hjemmebane en sværere kamp end mod AaB, vil jeg tro. For OB er bedre end AaB. De var godt kørende allerede i preseason, og efter 1-6 i Parken har de rejst sig og vundet de følgende tre. Senest mod Brøndby var de velorganiserede, aggressive, kloge, teknisk stærke, boldsikre, målfarlige. OB er et svært hold, når det kører for dem.

“Sjovt nok” skal vi i de sidste to kampe ud at jagte præcis de fire point, vi satte til i de to kampe, der står øverst på min liste over bitre, unødvendige og tåbelige pointtab i denne sæson: De to gange 2-2 i efteråret mod netop OB og AaB burde hævet over al tvivl have været vundet begge to. Hvor meget de fire tabte point ville have lunet lige nu, kan vi nu bare drømme os til - og spillerne kan gå ud og se, om de klokken to minutter i 12 kan redde det ellers dyrebart tabte hjem igen. Vi spiller for point, som vi i den grad skulle have haft allerede.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #26
Citer
“Sjovt nok” skal vi i de sidste to kampe ud at jagte præcis de fire point, vi satte til i de to kampe, der står øverst på min liste over bitre, unødvendige og tåbelige pointtab i denne sæson: De to gange 2-2 i efteråret mod netop OB og AaB burde hævet over al tvivl have været vundet begge to. Hvor meget de fire tabte point ville have lunet lige nu, kan vi nu bare drømme os til - og spillerne kan gå ud og se, om de klokken to minutter i 12 kan redde det ellers dyrebart tabte hjem igen. Vi spiller for point, som vi i den grad skulle have haft allerede.
@Jakob Marschner‍ 
Sjov tanke.
Jeg kan ikke slippe hjemmekampen imod Horsens. Det var en af de mest uforståelige AGF-nederlag jeg nogensinde har set. Vi havde 10 gigantchancer, og Horsens havde 3 i alt, og de scorede 2 mål mod vores ene. Bo H. stod også efter kampen og sagde, at AGF kunne have scoret 6 mål uden problemer.. 
Og så kan jeg ikke slipper FCK-kampen hjemme, hvor vi scorede et smukt kontra-mål, og fightede som gjalt det livet, og havde sejren i sækken helt ind i overtiden foran mere end 15.000 tilskuere. Av det gjorde ondt at se netop ham der score det lortemål.

I OB synes jeg selv vi var skyld i det, da vi trak os tilbage/blev presset. Og så dummede Kanstrup sig. Lidt ligesom imod AAB, hvor jeg synes vi fejlede på nogle dødbolde. Jeg synes ikke AAB og OBs udligner var ufortjente. 


Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #27
Citer
“Sjovt nok” skal vi i de sidste to kampe ud at jagte præcis de fire point, vi satte til i de to kampe, der står øverst på min liste over bitre, unødvendige og tåbelige pointtab i denne sæson: De to gange 2-2 i efteråret mod netop OB og AaB burde hævet over al tvivl have været vundet begge to. Hvor meget de fire tabte point ville have lunet lige nu, kan vi nu bare drømme os til - og spillerne kan gå ud og se, om de klokken to minutter i 12 kan redde det ellers dyrebart tabte hjem igen. Vi spiller for point, som vi i den grad skulle have haft allerede.
@Jakob Marschner
Sjov tanke.
Jeg kan ikke slippe hjemmekampen imod Horsens. Det var en af de mest uforståelige AGF-nederlag jeg nogensinde har set. Vi havde 10 gigantchancer, og Horsens havde 3 i alt, og de scorede 2 mål mod vores ene. Bo H. stod også efter kampen og sagde, at AGF kunne have scoret 6 mål uden problemer..
Og så kan jeg ikke slipper FCK-kampen hjemme, hvor vi scorede et smukt kontra-mål, og fightede som gjalt det livet, og havde sejren i sækken helt ind i overtiden foran mere end 15.000 tilskuere. Av det gjorde ondt at se netop ham der score det lortemål.

I OB synes jeg selv vi var skyld i det, da vi trak os tilbage/blev presset. Og så dummede Kanstrup sig. Lidt ligesom imod AAB, hvor jeg synes vi fejlede på nogle dødbolde. Jeg synes ikke AAB og OBs udligner var ufortjente.

Jeg ved ikke, hvor mange points konkurrenterne har sat over styr ved at dumme sig i slutminutterne. For vores vedkommende kan jeg nemt finde 10-12, mens jeg kun ser 4-6 vi har vundet på samme vis. Så selvfølgelig kunne vi i dag stå med 37 og være sikret, Sådan er verden ikke, og derfor skal vi mindst have 4 og muligvis endog 6 points i de sidste to for at ende i top 6.
55 år med AGF-i tykt og tyndt!

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #28
Jeg ved ikke, hvor mange points konkurrenterne har sat over styr ved at dumme sig i slutminutterne. For vores vedkommende kan jeg nemt finde 10-12, mens jeg kun ser 4-6 vi har vundet på samme vis. Så selvfølgelig kunne vi i dag stå med 37 og være sikret, Sådan er verden ikke, og derfor skal vi mindst have 4 og muligvis endog 6 points i de sidste to for at ende i top 6.

Man kan også pege på den statistik som Benjamin Leander lavede midt igennem efteråret, hvor vi trods alt var blevet snydt for straffespark eller mål i rigtig mange afgørende situationer. Hvis vi havde haft de point, vi mistede der, så er der ingen tvivl om, at vi havde ligget lunt i svinget - på en 3. plads.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #29
Jeg ved ikke, hvor mange points konkurrenterne har sat over styr ved at dumme sig i slutminutterne. For vores vedkommende kan jeg nemt finde 10-12, mens jeg kun ser 4-6 vi har vundet på samme vis. Så selvfølgelig kunne vi i dag stå med 37 og være sikret, Sådan er verden ikke, og derfor skal vi mindst have 4 og muligvis endog 6 points i de sidste to for at ende i top 6.
  
Man kan også pege på den statistik som Benjamin Leander lavede midt igennem efteråret, hvor vi trods alt var blevet snydt for straffespark eller mål i rigtig mange afgørende situationer. Hvis vi havde haft de point, vi mistede der, så er der ingen tvivl om, at vi havde ligget lunt i svinget - på en 3. plads.
 
 
Man kan lave mange "hvis'er". I netop den dumme kamp mod AaB, hvor vi (uberettiget) spillede 11 mand mod 10 i en time og derefter både var foran 1-0 og 2-1, der fik vi netop også et straffespark, som Sana så brændte. Man skal også passe på med at sætte lighedstegn mellem straffespark og mistede point. Dels kan straffespark bliver brændt og dels så ændrer mål bare kampe - hvad vi f.eks. måtte erkende da vi spillede i Odense. Selv den totalt chanceforladte kamp i Randers ville sikkert have fået et meget anderledes forløb, hvis vi havde fået straffespark (og scoret) i starten af 2. halvleg.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #30
Jeg tænker nu det vil være noget nær optimalt, hvis de er sikre allerede inden kampen. Motivation er utroligt vigtigt i fodbold og et OB-hold, der allerede har opfyldt sæsonens mål om top-6, vil sandsynligvis lige mangle de 10% tænding som er så vigtige.
  Hmm..... jeg er lidt overrasket over I er flere der har den holdning. Mener I virkelig de slår op i banen, mangler de sidste 10 % og ikke vil gå efter bronzemedaljerne som absolut er indenfor rækkevidde?
Eller har jeg misforstået konceptet og alle hold begynder fra nul point igen efter grundspillet?

Jeg tror, at et hold som OB, der har kæmpet sig op efter en elendig sæsonstart og når top 6 for første gang i mange år, uundgåeligt vil puste dybt ud og slække lidt på koncentrationen i de næste par kampe. Derefter vil de nok refokusere og tænke på at 3. pladsen i grunden ikke er langt væk. Men her og nu tror jeg der kommer en reaktion, det øjeblik de er sikre på top 6.

Men lad os se - jeg står tydeligvis ret alene med den opfattelse og der er nok også lidt for mange resultater der skal flaske sig for at det sker. Så nok tvivlsom at det bliver et realistisk scenarie.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #31

Jeg tror, at et hold som OB, der har kæmpet sig op efter en elendig sæsonstart og når top 6 for første gang i mange år, uundgåeligt vil puste dybt ud og slække lidt på koncentrationen i de næste par kampe.
Jeg er helt enig. Det samme ville ske for os. Forestil jer, at vi kunne sikre os top-6 på mandag. Hvis det lykkedes ville publikum fejre spillerne, som havde de vundet medaljer eller lignende, og for spillerne ville det naturligt fylde en masse i de efterfølgende dage. En blanding af lettelse og måske endda mæthed. 

Det er dog svært at sige noget entydigt om, hvordan det ville påvirke indsatsen i den næste kamp. Jeg synes ikke helt, at man kan sammenligne det med gruppespillet sidste år, hvor vi havde kvalificeret os til knald-eller-fald kampene om EL-kval. Dengang var pointsene rimelig ligegyldige (betød kun noget for rækkefølgen af hjemme/udekamp). Her kan man sige, at slutspillet starter så snart man er kvalificeret til det. Men koncentrationen til næste kamp vil være anderledes og tændingen/presset ligeså, på godt og ondt.


Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #33
OB kan sagtens ryge ud af top-6, hvis de taber de to næste. Så der bør være motivation for dem i forhold til at sikre sig 100%.

(Har lavet slutspilssimulator, inden BIF-AaB var fløjtet af)

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #34
Værd at bemærke forud for vores kamp mod OB:
1: 2 sejre = top 6 uanset hvad. FEDT!
2: Sejr imorgen = top 6 forud for sidste kamp pga målscore.
3: 4 point er nok til at hente AAB uanset hvad
4: 4 point er nok til at hente RFC og FCN hvis de taber.
5: 4 point er nok til at hente BIF og EFB hvis de taber, og vi henter deres målscore (EfB let, BIF svært)

EDIT: Faktisk er 4 point også nok til at hente FCN, selv hvis de får uafgjort imod Vendsyssel. Og jeg er ikke sikker på at Vendsyssel tager derop og vinder

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #35
Og det bedste i sidste runde er, at OB, Vejle, Horsens, Vendsyssel allesammen kan vinde for at hjælpe os!

Der er ingen direkte kampe i sidste runder, hvor vi ikke har et klart hold at holde med.

Men det hele kræver at vi får minimum uafgjort imod OB. Ellers har vi kun en teoretisk mulighed tilbage at vi vinder i Aalborg, og at FCN og Randers taber. Så kan vi faktisk hente Randers med 34 point!!!

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #36
og stiften tror ankersen er på bænken :
Kamil Grabara - Alxander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Daniel Thøgersen - Kasper Lunding, Mustafa Amini, Jens Stage, Youssef Toutouh - Patrick Mortensen, Tobias Sana
https://stiften.dk/agf/AGF-stopper-med-fynsk-fortid-Selvfoelgelig-jubler-jeg-hvis-jeg-scorer-mod-OB/artikel/563994

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #37

Citer
AGF-stopper med fynsk fortid: Selvfølgelig jubler jeg, hvis jeg scorer mod OB
Sådan er overskriften på Stiftens artikel om Tingager. Mon ikke det betyder at han er nogenlunde aktuel?
Ellers ville han jo nok hellere sige at han håber han kan spille imod OB.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #38
SÅDAN....

Tingager er med i aften! 


Citer
Truppen til kampen er nu klar og her møder vi igen Frederik Tingager, der er blevet klar efter han har døjet med en mindre skade i de senere uger. 
Truppen til i aften - AGF Fodbold

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #39
AGF har i øvrigt ikke tabt til OB i 2 år. Sidste nederlag er i Marts 2017. Siden da er det blevet til 3 sejre og 2 uafgjorte.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #40
Startopstillingen giver vel næsten sig selv:

Grabara // Munksgaard, Tingager, Juelsgaard, Thøgersen // Lunding, Stage, Amini, Ankersen // Sana, Mortensen.

Vi vinder i øvrigt.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #41
Startopstillingen giver vel næsten sig selv:

Grabara // Munksgaard, Tingager, Juelsgaard, Thøgersen // Lunding, Stage, Amini, Ankersen // Sana, Mortensen.

Vi vinder i øvrigt.
 
Ja, bortset fra at Stiften åbenbart har en formodning om at Toutouh spiller i stedet for Ankersen. Tingager skal vel også testes inden kampstart. Men i betragtning af omstændighederne, er det da en fornuftig opstilling. 

Jeg er dog ikke helt så optimistisk. OB kan dog være meget svingende, så vi kan håbe at de har en af de dårlige dage.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #42
Truppen er blevet udtaget:

Truppen til i aften - AGF Fodbold

Ikke de store overraskelser. Tingager og Juelsgård er heldigvis tilbage, mens Guira er ude med karantæne og Kaastrup er vel den anden der er gledet ud siden Hjørring.

Citer
1. Óscar Whalley / 5. Frederik Tingager / 7. Jakob Ankersen / 8. Mustafa Amini / 11. Tobias Sana / 13. Alexander Munksgaard / 14. Jens Stage / 18. Jesper Juelsgård / 19. Mustapha Bundu / 20. Patrick Mortensen / 22. Benjamin Hvidt / 24. Youssef Toutouh / 29. Bror Blume / 33. Daniel Thøgersen / 35. Kasper Lunding / 37. Sebastian Hausner / 38. Alexander Ammitzbøll / 73. Kamil Grabara

Edit: Hov, havde ikke set at Stig allerede havde bragt den.
 

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #43
Ja, bortset fra at Stiften åbenbart har en formodning om at Toutouh spiller i stedet for Ankersen. Tingager skal vel også testes inden kampstart. Men i betragtning af omstændighederne, er det da en fornuftig opstilling. 

Jeg er dog ikke helt så optimistisk. OB kan dog være meget svingende, så vi kan håbe at de har en af de dårlige dage.

Ankersen er vores topscorer, og har vel ikke spillet sig af holdet. Toutouh er stadig lidt vag i sit udtryk. Men han kan jo være verdensmester til træning.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #44
Ankersen er vores topscorer, og har vel ikke spillet sig af holdet. Toutouh er stadig lidt vag i sit udtryk. Men han kan jo være verdensmester til træning.
Jeg ved ikke, om Stiftens journalist har set nogle tegn til træning, men jeg er da enig med dig i at Ankersen normalt er en meget vigtig spiller i vores normalt meget stabile venstreside. Men måske er det bare bedømt på seneste kamp, hvor Toutouh da klart var meget bedre end Ankersen. 

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #45
Og så er der også den finte, at Ankersen jo har et rigtig godt samarbejde med Højer, men at Højer jo stadig er i karantæne.

Toutouh gjorde det rigtig godt defensivt imod Vendsyssel, hvor Ankersen virkede langt mere "lad" ift det defensive arbejde. Det ville ikke være super mærkeligt hvis Toutouh vil gøre ALT for at spille sig til en plads, mens Ankersen bare gerne vil frem og vinde, og måske glemmer Thøgersen bagved.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #46
Toutouh var en klokkeklar forstærkning da han kom på banen mod VFF. I de seneste par kampe har Ankersen været lidt anonym, synes jeg, så det kan altså godt give mening at give Toutouh en start i dag. Så kan det være, at Ankersen skal have den sidste halve time, og at dét vil sætte gang i en stærk præstation fra ham.

Uanset så glæder jeg mig over, at vi faktisk har forsvarsspillere med fra seniortruppen i dag  ;)
"Hold kæft, Glen. Hold kæft!" - David Nielsen, 18 april 2019

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #47
Toutouh var en klokkeklar forstærkning da han kom på banen mod VFF.
Fra 1. minut altså ;)  Men ja, han gjorde det rigtig fint i sin første kamp fra start. Dog som erstatning for Sana det meste af kampen. 

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #48
Uanset så glæder jeg mig over, at vi faktisk har forsvarsspillere med fra seniortruppen i dag   ;)
 Deler glæden, men det hele ramler stadig, hvis Tingager alligevel ikke bliver klar, eller ret hurtigt i kampen finder ud af, at det ikke går.

Sv: Kamptråd: AGF - OB, mandag d. 11.03.2019 kl. 19.00

Svar #49
Ramler og ramler, det ved jeg ikke. Men klart at forsvaret er mere svækket med Tingager ude end hvad godt er. Men uanset hvad, så kan Stage komme tilbage på midten istedet for Guira, Sana er tilbage i front med Mortensen, og Juelsgård er tilbage i forsvaret som makker til Hausner hvis Tingager ikke kan spille.

Så selv hvis Tingager er skadet kommer Juelsgård og Sana tilbage, og Stage kommer tilbage på sin plads = mindst 3 forstærkninger.

 
Simple Audio Video Embedder