Spring til hovedindholdet
Emne: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00 (Læst 5819 gange) forrige emne - næste emne

Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Information om modstanderen:
Vendsyssels transfervindue

IND:
Francisco Junior - midtbane
Mads Roerslev - forsvar
Dylan McGowan - forsvar
Tiémoko Konaté - midtbane
Benjamin Källman - angriber
Matti Steinmann - midtbane
Alhaji Kamara - angriber


UD: Brandao, Kasper Povlsen, Benjamin Lund, Myroslaw Slavov, Jeppe Illum og Allan Høvenhoff


Head to Head

Pointudvikling
Form barometer: 3 seneste kampe
Vendsyssel (Efter kampen mod FCK kommer sidste del på)
V - T - U
AGF
V – V – T


Værd at følge med i:
Karantæne info:

AGF:
Jesper Juelsgård
Casper Højer
Vendsyssel:
Francisco Junior


Turneringen generelt:
Rundens øvrige kampe (Top 6 kandidater med fed)
AaB - Hobro
Esbjerg fB - AC Horsens
SønderjyskE - Randers FC
Vendsyssel - AGF
FC København - Vejle Boldklub
OB - Brøndby IF
FC Midtjylland - FC NordsjællandStillingen inden runden:
Mangler resultatet af FCK - Vendsyssel - kommer efter kampen

Nr.NavnK.P.
1.FCK2354
2.FCM2353
3.BIF2334
4.OB2333
5.EFB2332
6.FCN2331
7.AaB2331
8.RFC2331
9.ACH2331
10.AGF2330
11.SJE2322
12.VEN2320
13.HOB2320
14.VB2319

Jagten på top 6 kan følges HER

Ugens gæste kommentar

Til denne kamp har jeg fået Daniel Ortved til at svare på nogle spørgsmål

Rejsende i fodbold, som kommentator hos TV 3 SPORT
Altid frisk på en debat om fodbold


Hvis du skulle udpege en spiller fra de to hold, som du mener at vi især skal holde øje med i kampen. Hvilke spillere ville det så være og hvorfor?

Fra Vendsyssel er der efterhånden flere rigtig dygtige offensive profiler, der på dagen gør forskellen for dem. Selvom de har fået nyt krudt til kanonerne i Konaté (tidl. Sparta Prag), Junior (Tidl. Benfica) og Källmann (finsk target-mand), så er det stadig Jón Dagur Thorsteinsson, der er den mest velintegrerede trussel i front.
Han er ude med karantæne mod FC Midtjylland, og vender tilbage til denne kamp efter sit gult-rødt mod AC Horsens. Thorsteinsson er udlejet fra Fulhams reservehold, og selvom vi ikke skal bilde os ind, at han har været i nærheden af at spille Premier League-fodbold, så er han en fremragende spiller på bolden. Den venstrebenede kantspiller er af den generation islændinge som har kunnet spillet fodbold hele året rundt i indendørsarenaerne på vulkanøen, og det præger hans fine teknik, som han er i stand til at udfordre én mod én med, men også sparketeknikken på holdets dødbolde, som han tager sig af, efter den tidligere AGF’er Daniel Christensen er røget ud i kulden efter en lang periode med usikkerhed omkring fysikken.

Thorsteinsson har blandt andet scoret mod FC København og SønderjyskE direkte på frispark, hvor han er vanvittigt farlig. Islændingen er ikke blevet mindre farlig af, at den lynhurtige Tiémoko Konaté med nogle af de samme kvaliteter er kommet til i den modsatte side, når Vendsyssel stiller op i deres vanlige 4-1-4-1 - modstanderne er nødt til at være opmærksomme på ballade fra begge sider - men han er også giftig som hængende angriber, hvis cheftræner Jens Bertel Askou vælger at stille op i en 3-5-2.

Og fra AGF er det så nærliggende at tage Thorsteinssons formodede direkte modstander i kampen, måske dén nye AGF’er, der har fået mindst ros indtil videre, men som virkelig fortjener det. Alexander Munksgaard har muret totalt af i sin højre forsvarsside, hvor han har vist sig meget mere disciplineret og stabilt spillende end alternativet Mikanovic.
For mig er det helt logisk at satse på den langsigtede løsning, Munksgaard, også fordi han allerede har vist (i skrivende stund) mod SønderjyskE og Esbjerg fB, at han formår at skabe bredde i spillet, komme i overlap og producere gode indlæg - høje som lave - når han og Mortensen finder hinandens løbe- og pasningsbaner, bliver det for alvor noget modstanderne kommer til at bruge tid på i forberedelsen!

Jeg minder om, at AGF har fået en rutineret Superliga-spiller ind, som ganske vidst først i december fyldt 21 år, men han debuterede altså i den bedste række for FCM som 17-årig i et efterår, hvor de blandede kortene en del pga. deltagelse i Europa. I Lyngby foråret 2017 og tilbage i FC Midtjylland har det været sparsomt med spilletid, men både fra de Kongeblå og fra FCM har det enstemmigt lydt, at han har været utrolig professionel og altid holdt fanen højt, sågar fortjent langt mere spilletid.
Han demonstrerede stor mentalitet ved i sommer at brage ind i pre-season, som suverænt førstevalg på backen hos de danske mestrer (han mistede pladsen til Thychosen/Andersson senere).


To runder er selvfølgelig et pauvert grundlag, men overrasker det tætte midterfelt dig og hvem tror du sniger sig med i top-6?

Det overrasker mig på ingen måde, at det er tæt fra 3.pladsen og nedefter. For mig at se, er det på budget, strategi og kvalitet kun FC København og FC Midtjylland, der kan siges at være for alvor foran de andre i denne sæson, så det er en meget rammende stilling, vi ser.
Proces er ikke alle fans yndlingsord, men faktum er bare, at det vi ser, er, hvor holdene er henne i den forjættede proces. Mit bud efter at have regnet de sidste fire runder igennem (og det kan jo så være uaktuelt efter FCM-kampen…):


Nr.NavnK.P.
1.FCK2663
2.FCM2662
3.Esbjerg2640
4.BIF2637
5.AGF2637
6.RFC2637
7.AaB2635
8.ACH2635
9.FCN2633
10.OB2633
11.SJE2623
12.VEN2621
13.VB2620
14.HOB2617

Hvordan ser du styrkeforholdet mellem AGF og Vendsyssel, samt hvordan tror du kampen ender?
AGF er på en svær opgave i Hjørring, men kan glæde sig over, at de har formået at holde banen helt i orden på trods af vinter og kulde.
Hvis det stadig er tilfældet i starten af marts, er der gode forudsætninger for, at AGF kan dominere dele af kampen på bolden, som de har haft fokus på i opstarten og demonstreret i de første to kampe, de udvikler sig positivt i.
I den forbindelse kommer det til at betyde en del, om Tingager er med (det ved jeg ikke i skrivende stund). Jeg tror, AGF vinder med 2-1.
Og husk nu på: det er kun 4,5 år siden, at AGF i en NordicBet Liga-kamp måtte klæde om i en til lejligheden opstillet skurvogn i Hjørring.
 Klubberne er historisk milevidt fra hinanden, men på banen behøver forskellen ikke være så stor anno 2019, og jeg tror, det bliver tæt, for Vendsyssel har kun to gange tabt med flere end to mål i sæsonen, senest mod Horsens, hvor de var i undertal (den anden gang var i Herning, hvor de var bedre med, end cifrene antydede).

OBS!! Svarene er afgivet før det blev oplyst at Dino var solgt
Desværre har ingen af Vendsyssels fans reageret på mine forsøg på at få dem i tale


De tørre oplysninger:
Skal du ikke til Hjørring:
Eurosport2

Live:
Nord Energi Arena
Siddepladser: 1.850
Stå pladser: 4.550
Adresse: Tørholmsvej 10, 9800 Hjørring
Opført: 2016
Den sjove vinkel:
Vendelbrog er med den vendsysselske lune skabt i 1976 som en del af den vendsysselske løsrivelseskamp der var et humoristisk indslag fra journalister og politikere der skabte Bjæsken*


*Bjæsk (eller oftere brugt Bjesk) er en brændevin, der er krydret med urter eller bær som jeg er sikker på de har drukket en del inden de kom frem til Vendelbrog
Hellere en ”grim” sejr end at tabe 1-4 på en naiv omgang ”fremad, march”.
Det ligger i klubbens DNA.
Knofedt fremfor kæleri.
AGF

Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #1
Tak for kampoptakten. Du udelod den historiske statistik mellem holdene, men jeg tænker også den bliver pinefuld læsning mod de fleste modstandere...

Det er rigtigt fint at få et indspark fra en der følger VFF lidt, det er jo ikke dem man ellers hører mest til. De har haft stor udskiftning, men det lyder som nogle interessante spillere der er kommet til - forhåbentlig er de stadig ikke helt oppe i gear endnu næste weekend. Jeg tror det bliver ret lige, men der er selvfølgelig ingen tvivl om at vi skal have en sejr hvis vi vil gøre os håb om top-6.

Vendsyssel spiller i øvrigt pokalkamp i midtugen og den må da gerne gå ud i forlænget spilletid hvis det kan flytte et par procenter over til os.

Vendelbrog er med den vendsysselske lune skabt i 1976 som en del af den vendsysselske løsrivelseskamp der var et humoristisk indslag fra journalister og politikere der skabte Bjæsken
Det må være akvavitten i den der holder dem i live så længe ;)

Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #2
Bliver ret spændende hvordan vores forsvar ser ud. Potentielt kommer vi vel til at stille med Hausner og Thøgersen som den ene halvdel af forsvarskæden... Jeg kan i hvert fald ikke umiddelbart spotte alternativer til Thøgersen med både Juelsgård og Højer ude. Og hvis Backman fortsat er ude er der heller ikke et alternativ til Hausner.

Det vil så give en startopstilling med fire unge AGF'ere, samt Munksgaard på 21 år. Spændende for fremtiden, men måske ikke lige det vi havde brug for i kampen for top 6.

Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #3
Har Stage ikke spillet både højre og venstre back? Jeg kunne godt forestille mig, at han røg ned at spille backen og så kommer Guira ind centralt ved siden af Amini. Især hvis Backman ikke bliver klar. Gør han det, så kan vi nok bedre bære Thøgersen på backen og den samme centrale akse som de første tre kampe.

I mine øjne står og falder rigtigt meget med, om Backman bliver klar. Inklusive vores chancer for top 6...
"Hold kæft, Glen. Hold kæft!" - David Nielsen, 18 april 2019

Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #4
Har Stage ikke spillet både højre og venstre back? Jeg kunne godt forestille mig, at han røg ned at spille backen og så kommer Guira ind centralt ved siden af Amini. Især hvis Backman ikke bliver klar. Gør han det, så kan vi nok bedre bære Thøgersen på backen og den samme centrale akse som de første tre kampe.

I mine øjne står og falder rigtigt meget med, om Backman bliver klar. Inklusive vores chancer for top 6...
 Jeg kan kun huske at Stage har spillet højre back. Rykker man ham over på venstre bliver det godt nok en amputeret venstre side vi får. Men kan godt være det bliver løsningen - især hvis, Backman, som du er inde på, ikke bliver klar.

Et problem ved det er dog, at Vendsyssels største force er de lynhurtige kanter. Så hvis Thøgersen har mere fart end Stage, så vil jeg foretrække ham. Det skal også ses i lyset af, at vi næppe kommer til at spille meget organiseret forsvarsspil, men primært skal forsvare os mod hurtige omstillinger. Det sætter lidt større krav til forsvarernes individuelle styrker og knap så store krav til samspillet med de andre og spillernes øvrige taktiske evner, som ofte er unge spilleres svaghed.

Forsvarsproblemer

Svar #5
Forsvarsproblemer

Tror i dette kommer til at have indflydelse på resultatet?
jeg mener personligt at vi burde slå et hold som vendsyssel no matter what

Sv: Forsvarsproblemer

Svar #6
Der er ingen Superligahold som AGF bare kan slå.
Det er kun FCM og FCK der har den rolle.

Hvis vi stiller med et forsvar med Hausner og Thøgersen er Hjørring vel at betragte som favoritter. Jeg håber dog, at Thøgersen får chancen, da det vil vise, at han er en reel mulighed på venstreback.

Sv: Forsvarsproblemer

Svar #7
Forsvarsproblemer

Tror i dette kommer til at have indflydelse på resultatet?
jeg mener personligt at vi burde slå et hold som vendsyssel no matter what

Jeg er helt enig. Tingager kunne godt spille mod FCM selvom han havde lidt smerter. Han skulle gerne være fit til på søndag. Backman fik en hjernerystelse (ikke det samme som viral meningitis som han døjede med hele efteråret), og sådan en er svær at spå om det tager 1-2-3 uger om at komme sig over. Men lad os antager han også er væk.
Munksgaard - Tingager - Hausner - Thøgersen (Stage)
Lunding - Amini - Stage (Guira) - Ankersen
Toutouh - Mortensen

Jeg bliver nødt til at sige, vi BØR/SKAL kunne vinde over Vendsyssel med den trup.


Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #9
Jeg kan kun huske at Stage har spillet højre back. Rykker man ham over på venstre bliver det godt nok en amputeret venstre side vi får.
 
Stage har spillet 14 kampe som venstre back (heraf ti i superligaen) og kun 12 som højre... Jens Stage - Detailed stats | Transfermarkt
 Jamen, så meget for min hukommelse ::) :D

Vil dog stadig holde fast i mine argumenter omkring hans manglende fart som et problem ift. Vendsyssels kanter. Omvendt må jeg indrømme, at jeg ved meget lidt om Thøgersens niveau og kompetencer...

Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #10
Jeg bliver nødt til at sige, vi BØR/SKAL kunne vinde over Vendsyssel med den trup.
Flytter den lige herover.

Jeg vil nok sige mere SKAL end BØR, AGF er ikke blevet reelle favoritter i en udekamp fordi vi har vundet et par kampe og hvis vi kunne vaere smaa favoritter i en umiddelbart meget lige kamp, kan det selvfoelgelig blive afgoerende at vaere ramt af flere skader og karantaener.

Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #11
Der er ingen Superligahold som AGF bare kan slå.
Det er kun FCM og FCK der har den rolle.

Hvis vi stiller med et forsvar med Hausner og Thøgersen er Hjørring vel at betragte som favoritter. Jeg håber dog, at Thøgersen får chancen, da det vil vise, at han er en reel mulighed på venstreback.

Helt enig hvilket stillingen også viser med alt tydelighed.

Der er kampe, hvor AGF er favoritter, men ikke engang i stærkeste opstilling er der kampe, hvor AGF bare kan slå et hold.
Det skal ikke lyde som undskyldning for de mange skader, men realiteten er bare, holdene i Superligaen minus FCK og FCM er så tætte, at alle kan slå alle på enhver given dag.

Når det er sagt, så er kampen mod Vendsyssel naturligvis ekstrem vigtig og en kamp der nok skal vindes for at bevare top 6 håbet.
Penge er ingen garanti for succes, men det er en forudsætning.

Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #12
Vendsyssel spiller i øvrigt pokalkamp i midtugen og den må da gerne gå ud i forlænget spilletid hvis det kan flytte et par procenter over til os.
Ikke nok med at Vendsyssel spiller på torsdag, så skal de også til Parken i aften. Så for dem hedder programmet:
mandag 19:00 FC København i Parken
torsdag 19:00 Brøndby i Hjørring
søndag 14:00 AGF i Hjørring
Så er det bare at håbe, at det får betydning, og at det er nok til at AGF kan hive 3 point til Aarhus.
Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #13
Vendsyssel spiller i øvrigt pokalkamp i midtugen og den må da gerne gå ud i forlænget spilletid hvis det kan flytte et par procenter over til os.
 Ikke nok med at Vendsyssel spiller på torsdag, så skal de også til Parken i aften. Så for dem hedder programmet:
mandag 19:00 FC København i Parken
torsdag 19:00 Brøndby i Hjørring
søndag 14:00 AGF i Hjørring
Så er det bare at håbe, at det får betydning, og at det er nok til at AGF kan hive 3 point til Aarhus.
Det er da faktisk en kæmpe fordel for os. De har mildt sagt ikke verdens bredeste trup og der er intet som en pokalkamp til stjæle fysisk og mental energi - det kan jo endda være den går i forlænget spilletid:)

Sv: Vendsyssel – AGF, Søndag d. 3.3.2019 kl. 14.00

Svar #14
Vendyssel må undvære Junior. Han er smidt ud her ved stilling 0-1 i Parken ved pause.

Vendsyssel skal krige den hjem, så kan måske få endnu flere i karantæne.

 
Simple Audio Video Embedder