Spring til hovedindholdet
Emne: Nyt stadion / Ny Ceres Park (Læst 6108 gange) forrige emne - næste emne

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #45
Citer
Vi vil forblive for enden af Stadion Allé. Vi skal ligge, hvor vi er nu. Det er her, hvor historien er, det er her, hvor idrætsparken ligger. Men det er klart, hvis Aarhus kommune inden for en overskuelig fremtid ikke ønsker at finde en løsning på denne stadion-problematik, så må vi jo finde andre alternativer.
Det er de udtalelser jeg henviser til og hvorfor jeg spekulerer over hvilket alternativ klubben mon har i stoebeskeen. JN har jo ret i at det er bedre der gaar et aar eller to mere end at man laver den forkerte loesning, men det er ikke overraskende vi ikke er naaet saa meget laengere og at politikerne vaegrer sig ved at saette nogen vaerdier i det. Man kan godt forlaenge forpagtningsaftalen med en kortere periode, men klubben maa have en aternativ plan klar - hvis der overhovedet kan findes en - og saa sige at hvis den fx tager tre aar at effektuere saa forpagter man 5 aar og saetter en deadline efter to aar hvor man skal vaere naaet saa langt i processen omkring et nyt stadion at man kan skrinlaegge alternativet. Nu maa vi se hvad der sker naar klubberne har vaeret forbi raadhuset og om der er velvilje nok til at man kan gaa videre og lave nogle beregninger, men der sker naeppe ret meget de naeste mange aar hvis der ikke er et eller andet pres for at tage en beslutning.

Jeg er enig, AGF og JN kan lægge et ret stort pres på kommunen ved at tilbyde dem en leje efter 2020 der svarer til den atletikken eller travbanen betaler, indtil der kommer et ordenligt stadion. Det er jo ikke sådan at kommunen lige pludselig kan finde en ny lejer der vil være interesseret i at betale mere.


AGF kan ikke tilbyde sådan en leje, da de er en professionel organisation, og skal betale markedsleje for stadion. Så den går desværre ikke. Der er ikke noget reelt alternativ til Ceres Park - og det ved kommunen selvfølgelig også.

Derudover har jeg simpelthen svært ved at forstå hestefolket. De stod/står til at blive losset ud i 2029, og med den nyeste plan, får de lov at blive, med nogenlunde samme faciliteter - men alligevel er man stærkt utilfreds med planen.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #46
Nej, spørgsmålet er jo hvad et alternativ overhovedet kunne være for AGF. De kan selv stille 50 mio til VIP/sponsorfaciliteter på et nyt stadion, men selv hvis kommunen giver dem lov til at bygge på en mark et sted er det tvivlsomt om det rækker til den skrabede model til 8000 og om de ejere/sponsorer vil smide pengene i den løsning. Mobiltribuner kan man vel ikke opstille til 8000 og det sikkert heller ikke en løsning DBU vil acceptere ret længe. Der kan højest gives kortvarig dispensation til at spille på fx Risvangen og så er der vel kun tilbage at leje sig ind i omegnsbyerne. De løsninger er alle sammen lidt pinlige for Århus, men også bare en katastrofe for AGF. Klubben skal ud og finde mange flere penge, men det er måske også en jord man længe har været i gang med at gøde lidt.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #47
Derudover har jeg simpelthen svært ved at forstå hestefolket. De stod/står til at blive losset ud i 2029, og med den nyeste plan, får de lov at blive, med nogenlunde samme faciliteter - men alligevel er man stærkt utilfreds med planen.
Det er mest galophestefolkene nu, men de står også til at miste noget mens andre er status quo eller får noget mere - atletikfolkene mistet tilskuerkapacitet, men får noget nyt der stadig kan rumme mindst ti gange det der kommer til et et stævne, tennisfolkene får nye baner et andet sted og cykelfolkene mindst en renovation af ruinen, hvis ikke en ny fin overdækket bane.

Hvis galophestefolkene ikke vil kunne træne mere, er det på sin vis forståeligt hvis de hellere vil flyttes helt - sammen med banen. Et eller andet sted understreger det vel også bare at det er den logiske løsning.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #48
AGF kan ikke tilbyde sådan en leje, da de er en professionel organisation, og skal betale markedsleje for stadion. Så den går desværre ikke. Der er ikke noget reelt alternativ til Ceres Park - og det ved kommunen selvfølgelig også.

Jeg er enig i at der skal etages markedsleje for at leje stadion, men AGF er en privat virksomhed, og kan tilbyde lige det de vil, der er ikke nogen der kan stille krav om at de skal tvinges til at betale et fastsat beløb. Når lejeaftalen skal genforhandles med kommune næste år bliver lejeniveauet defineret af udbud og efterspørgsel, og kommunen kan jo vælge at leje stadion ud til en anden der er villig til at give mere.

AGF skal derfor blot være villige til at betale en leje der er højere end det kommunen kan få ind fra andre bydende, og da det er svært at se Brabrand IF, Aarhus Fremad, Aarhus 1900 eller andre betale tilnærmelsesvis det samme som AGF gør, så kan de vælge at reducere deres tilbud til kommunen til 1/10 af det de betaler i dag, og fortsat betale langt mere end det andre vil være interesseret i at give. Det vil betyde at kommunen for en stor driftsudgift på stadion som de ikke vil være i nærheden af at kunne dække med lejeindtægterne, og derfor kan der faktisk være et økonomisk argument for at bygge et nyt stadion også. Men AGF er nok ikke endnu klar til at lægge sig ud med kommunen på den måde.Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #51
Det er interessant hvad det her ender i, for en hoejere leje kan paavirke hvad der opfattes som markedsleje og hvad man saa kan slipp afsted med andre steder, inklusiv her ifb med en ny forpagtningsaftale og evt et nyt stadion hvis der kommer saadan et:
Avis: FC Nordsjællands stadionleje kan stige markant | Tipsbladet.dk

Der er en analyse af stadionlejen i forskellige byer her. Den er ikke helt frisk, men det varierer modentlig stadig en del hvad der betales rundt omkring. Jeg kan godt lide den med at SIF paa det gamle stadion bare afskrev investeringer i loungefaciliteter frem for at eje dem selv og betale leje af resten. Den var ikke gaaet i Aarhus.
https://www.idan.dk/vidensbank/downloads/stadionleje-i-danmark-notat-om-danske-superligaklubbers-lejeforhold/2e2933ac-992b-4d5d-846d-a38f0107007a


Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #53
Nogen der ved lidt om, hvad der står her?
https://stiften.dk/artikel/569461

 
Det er lidt et brush up på, hvor stadiondebatten efter ugers ro står, før politikkerne om lidt skal diskutere de indkomne forslag, inklusiv Rune Kildens Folkepark.
Citer
- Vi mødes med repræsentanter for beboere i området for at hilse på dem og vurdere, om der er basis for at lave noget sammen med dem. Jeg synes, det er spændende at tage udgangspunkt i den kritik, der har været, og se, om der er mulighed for at drøfte en version 2.0 af vores idé. Sommetider, når man snakker sammen, opstår der pludselig nye ideer. Og hvis vi og naboerne vurderer, at der er basis for at udvikle ideerne yderligere sammen, kunne det være interessant at lave en Aarhus Folkepark version 2.0, forklarer Rune Kilden.


Og hvis naboerne fastholder, at de overhovedet ikke vil have byggeri?

- Hvis det er nej til alle de ideer, vi har fremlagt, bliver det nok svært at komme videre. Men ideerne forsvinder jo ikke og så kan politikerne diskutere det, de har set fra os, siger Rune Kilden.

 


Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #54
Den her har vist ikke været linket før:
Byfortætning? Nej tak! - Debatindlæg - Meninger - Aarhus

Altsammen valide pointer fra folk i nærområdet. Jeg frygter at modstanden bliver for stor til, at politikerne tør hoppe ud i det.
Det ville være synd og skam ikke længere at skulle gå af Stadion Allé før en kamp, men hvis ikke man skal spilde 10 år på at diskutere frem og tilbage med borgere, aktører, osv. om den nuværende placering for så til sidst at ende med ingenting, så bør man måske snart begynde at kigge på en plan B i form af en helt ny placering. Måske med mulighed for at blive herre i eget hus, med bedre infrastruktur og bedre muligheder for at lave forrentning på andet end kun fodbold. Jeg ved det ikke.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #55
Måske med mulighed for at blive herre i eget hus, med bedre infrastruktur og bedre muligheder for at lave forrentning på andet end kun fodbold. Jeg ved det ikke.
Alternativt skal Kommunen bare væk fra den evindelige tanke om, at stadion skal finansieres af boliger i området. De to ting hænger ikke nødvendigvis sammen og jeg tvivler på det er den model man bruger til at finansiere andre "kulturelle"/sportslige projekter.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #56
Ja, modstanderne af nybyggeri i området har bestemt valide pointer - men jeg føler mig alligevel noget pikeret.

Hvis der er et område i Århus der er priviligeret med grønne områder er det da netop dette område.....fordi der skulle blive lidt mere byggeri og lidt mere trafik ( udover alm vækst ) så er området YDERST priviligeret. Så jeg synes nu nok at modstanden bunder i meget egoistiske betragtninger....

Skal blive spændende at se hvad udfaldet bliver og hvad vi har af Stadion i fremtiden....

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #57
Hvis der er et område i Århus der er priviligeret med grønne områder er det da netop dette område..

Helt enig! Jeg er selv vokset op i området, og mine forældre bor der endnu. Der er da ingen områder der er i nærheden af at være så forkælede: Mindeparken, forstbotanisk, stadionsøerne/skovene, skovene ved Højbjerg!

I mine øjne virker det lidt som en automatreaktion. Det betyder dog ikke at den ikke kan få fat og blive et alvorligt problem.

Jeg synes Rune Kildens skriv forleden var super godt. Det var dog meeeeeeeget langt og akedemisk. Det kunne jeg godt være en hæmsko for indlægget.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #58
Den her har vist ikke været linket før:
Byfortætning? Nej tak! - Debatindlæg - Meninger - Aarhus

Altsammen valide pointer fra folk i nærområdet. Jeg frygter at modstanden bliver for stor til, at politikerne tør hoppe ud i det.
Det ville være synd og skam ikke længere at skulle gå af Stadion Allé før en kamp, men hvis ikke man skal spilde 10 år på at diskutere frem og tilbage med borgere, aktører, osv. om den nuværende placering for så til sidst at ende med ingenting, så bør man måske snart begynde at kigge på en plan B i form af en helt ny placering. Måske med mulighed for at blive herre i eget hus, med bedre infrastruktur og bedre muligheder for at lave forrentning på andet end kun fodbold. Jeg ved det ikke.
Jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide hvad JN’s alternative plan er og hvornår man forestiller sig at skifte fokus. Hvis der da er en alternativ plan, men det har JN indikeret og ellers kan det snart blive nødvendigt at udvikle en. Om ikke andet fordi det er eneste mulighed for at sætte lidt skub i det og undgå der bare går ti år eller mere uden nogen ændringer.

Man kan sagtens diskutere om det er en god ide eller ej at bygge i trekanten, men jeg synes ret beset ikke det er noget beboerne derude skal have nogen særlig bestemmelse over selvom de naturligvis må komme med deres modargumenter. De har masser af grønne arealer og man skal ikke bo i en by hvis man vil være sikker på at alle naboområder til tid og evighed vil være en skov. Man må da diskutere om området har størst værdi for byen ubebygget eller bebygget og overveje de forhold der bliver gjort opmærksom på fx ifht infrastrukturen, men grundlæggende er det ikke så meget anderledes end ifht dem der mistede noget udsigt da man gik i gang med Århus Ø. Når det er sagt bør det jo faktisk være sådan, at man ville overveje at bygge der uanset om der skulle gøres noget ved stadion og det er vel tvivlsomt - bortset fra at man har overvejet at flytte Væddeløbsbanen og hvis der heller ikke skal være stadion kan beboerne i naboområderne risikere at det bliver en del værre en bare boliger i trekanten. De skal ikke nødvendigvis være så kede af at blive naboer til et sportscampus... Så jeg er enig i at stadion og bebyggelse i trekanten ikke burde kædes sammen og vi har jo også diskuteret at det måske heller ikke helt giver mening at regne på den måde.

AGF mødes med beboerne i naboområderne nu her og det er fint nok, men måske mest ifht at vise politikerne at man har den åbenhed og forståelse for omgivelserne. De kan måske udrede nogle misforståelser ifht beboerne, men kan vel ikke tilbyde ret meget i stedet for det de føler de vil miste.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #59
Stadion kræver private investorer
Der skal findes private investorer hvis et nyt stadion skal blive til noget.
Man kunne stille sig selv spørgsmålet om SF har forstået planen der er lagt frem, når de stadigt snakker om nyt stadion til AGF
Hellere en ”grim” sejr end at tabe 1-4 på en naiv omgang ”fremad, march”.
Det ligger i klubbens DNA.
Knofedt fremfor kæleri.
AGF

 
Simple Audio Video Embedder