Spring til hovedindholdet
Emne: Nyt stadion / Ny Ceres Park (Læst 2722 gange) forrige emne - næste emne

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #45
Citer
Vi vil forblive for enden af Stadion Allé. Vi skal ligge, hvor vi er nu. Det er her, hvor historien er, det er her, hvor idrætsparken ligger. Men det er klart, hvis Aarhus kommune inden for en overskuelig fremtid ikke ønsker at finde en løsning på denne stadion-problematik, så må vi jo finde andre alternativer.
Det er de udtalelser jeg henviser til og hvorfor jeg spekulerer over hvilket alternativ klubben mon har i stoebeskeen. JN har jo ret i at det er bedre der gaar et aar eller to mere end at man laver den forkerte loesning, men det er ikke overraskende vi ikke er naaet saa meget laengere og at politikerne vaegrer sig ved at saette nogen vaerdier i det. Man kan godt forlaenge forpagtningsaftalen med en kortere periode, men klubben maa have en aternativ plan klar - hvis der overhovedet kan findes en - og saa sige at hvis den fx tager tre aar at effektuere saa forpagter man 5 aar og saetter en deadline efter to aar hvor man skal vaere naaet saa langt i processen omkring et nyt stadion at man kan skrinlaegge alternativet. Nu maa vi se hvad der sker naar klubberne har vaeret forbi raadhuset og om der er velvilje nok til at man kan gaa videre og lave nogle beregninger, men der sker naeppe ret meget de naeste mange aar hvis der ikke er et eller andet pres for at tage en beslutning.

Jeg er enig, AGF og JN kan lægge et ret stort pres på kommunen ved at tilbyde dem en leje efter 2020 der svarer til den atletikken eller travbanen betaler, indtil der kommer et ordenligt stadion. Det er jo ikke sådan at kommunen lige pludselig kan finde en ny lejer der vil være interesseret i at betale mere.


AGF kan ikke tilbyde sådan en leje, da de er en professionel organisation, og skal betale markedsleje for stadion. Så den går desværre ikke. Der er ikke noget reelt alternativ til Ceres Park - og det ved kommunen selvfølgelig også.

Derudover har jeg simpelthen svært ved at forstå hestefolket. De stod/står til at blive losset ud i 2029, og med den nyeste plan, får de lov at blive, med nogenlunde samme faciliteter - men alligevel er man stærkt utilfreds med planen.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #46
Nej, spørgsmålet er jo hvad et alternativ overhovedet kunne være for AGF. De kan selv stille 50 mio til VIP/sponsorfaciliteter på et nyt stadion, men selv hvis kommunen giver dem lov til at bygge på en mark et sted er det tvivlsomt om det rækker til den skrabede model til 8000 og om de ejere/sponsorer vil smide pengene i den løsning. Mobiltribuner kan man vel ikke opstille til 8000 og det sikkert heller ikke en løsning DBU vil acceptere ret længe. Der kan højest gives kortvarig dispensation til at spille på fx Risvangen og så er der vel kun tilbage at leje sig ind i omegnsbyerne. De løsninger er alle sammen lidt pinlige for Århus, men også bare en katastrofe for AGF. Klubben skal ud og finde mange flere penge, men det er måske også en jord man længe har været i gang med at gøde lidt.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #47
Derudover har jeg simpelthen svært ved at forstå hestefolket. De stod/står til at blive losset ud i 2029, og med den nyeste plan, får de lov at blive, med nogenlunde samme faciliteter - men alligevel er man stærkt utilfreds med planen.
Det er mest galophestefolkene nu, men de står også til at miste noget mens andre er status quo eller får noget mere - atletikfolkene mistet tilskuerkapacitet, men får noget nyt der stadig kan rumme mindst ti gange det der kommer til et et stævne, tennisfolkene får nye baner et andet sted og cykelfolkene mindst en renovation af ruinen, hvis ikke en ny fin overdækket bane.

Hvis galophestefolkene ikke vil kunne træne mere, er det på sin vis forståeligt hvis de hellere vil flyttes helt - sammen med banen. Et eller andet sted understreger det vel også bare at det er den logiske løsning.

Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #48
AGF kan ikke tilbyde sådan en leje, da de er en professionel organisation, og skal betale markedsleje for stadion. Så den går desværre ikke. Der er ikke noget reelt alternativ til Ceres Park - og det ved kommunen selvfølgelig også.

Jeg er enig i at der skal etages markedsleje for at leje stadion, men AGF er en privat virksomhed, og kan tilbyde lige det de vil, der er ikke nogen der kan stille krav om at de skal tvinges til at betale et fastsat beløb. Når lejeaftalen skal genforhandles med kommune næste år bliver lejeniveauet defineret af udbud og efterspørgsel, og kommunen kan jo vælge at leje stadion ud til en anden der er villig til at give mere.

AGF skal derfor blot være villige til at betale en leje der er højere end det kommunen kan få ind fra andre bydende, og da det er svært at se Brabrand IF, Aarhus Fremad, Aarhus 1900 eller andre betale tilnærmelsesvis det samme som AGF gør, så kan de vælge at reducere deres tilbud til kommunen til 1/10 af det de betaler i dag, og fortsat betale langt mere end det andre vil være interesseret i at give. Det vil betyde at kommunen for en stor driftsudgift på stadion som de ikke vil være i nærheden af at kunne dække med lejeindtægterne, og derfor kan der faktisk være et økonomisk argument for at bygge et nyt stadion også. Men AGF er nok ikke endnu klar til at lægge sig ud med kommunen på den måde.Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park

Svar #51
Det er interessant hvad det her ender i, for en hoejere leje kan paavirke hvad der opfattes som markedsleje og hvad man saa kan slipp afsted med andre steder, inklusiv her ifb med en ny forpagtningsaftale og evt et nyt stadion hvis der kommer saadan et:
Avis: FC Nordsjællands stadionleje kan stige markant | Tipsbladet.dk

Der er en analyse af stadionlejen i forskellige byer her. Den er ikke helt frisk, men det varierer modentlig stadig en del hvad der betales rundt omkring. Jeg kan godt lide den med at SIF paa det gamle stadion bare afskrev investeringer i loungefaciliteter frem for at eje dem selv og betale leje af resten. Den var ikke gaaet i Aarhus.
https://www.idan.dk/vidensbank/downloads/stadionleje-i-danmark-notat-om-danske-superligaklubbers-lejeforhold/2e2933ac-992b-4d5d-846d-a38f0107007a

 
Simple Audio Video Embedder