Spring til hovedindholdet

Beskeder

Denne sektion tillader dig at se alle Beskeder lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Beskeder lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Holmertz

1
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Vi kan simpelthen ikke vente 5-10 år med et nyt stadion, og da slet ikke hvis den positive udvikling på banen og de interne linjer fortsætter.
Jeg tror 5 år er ret optimistisk ift. hvornår der står et nyt stadion klar. Den slags processer tager lang tid og der bliver jo i hvert fald ikke sat en spade i jorden de næste 2 år hvor forpagtningsaftalen er blevet forlænget til.
2
Generelt / Sv: Reserveholdet
Line-uppet i reserveholdets 0-0 kamp mandag mod Hobro - måske cirka det hold, der skal op mod VSK i pokalen. Godt at se, at Lunding spillede næsten fuld tid, og at Links også først gik ud med fem minutter tilbage:

Kasper T. Kristensen
Magnus Anbo, Sebastian Hausner, Sune Balle (60: Mikkel Lassen), Alex Gersbach
Benjamin Hvidt, Zach Duncan (70: Jacob Reus), Jon Thorsteinsson (70: Albert Grønbæk Erlykke)
Kasper Lunding (85: Jonas Yderholm), Alexander Ammitzbøll, Gift Links (85: Anders Fæster)
 Mon ikke at man, klog af erfaring, stiller med lidt mere rutine næste gang? Det vigtige må vel være at holde de umiddelbare reserver til ilden, hviket vil sige Gersbach, Thorsteinsson, Duncan, Ammitzbøll og Links. Evt. også Hvidt og Lunding, hvis de er helt klar. Hausner er jeg heller ikke nervøs for sammen med en mere rutineret makker. Men derudover må der 3-4 stamspillere med i startopstillingen. Så kan vi forhåbentlig sætte mindre prøvede kræfter ind i 2. halvleg, når kampen er afgjort. 
Enig. Det er nok også en vurdering af, hvilke af de erfarne man ved leverer selv i en kamp mod et serie-hold. Kunne godt forestille mig at f.eks. Bundu og Amini måske er typer der godt mentalt kunne tjekke ud af sådan en kamp. Mens folk som NP, PM og JJ nok altid er garanter for en solid indsats.
3
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Links virker fysisk overmatched og skal først spilles ind. Ligner her og nu ikke en superligaspiller, men han skal jo lige have chancen og blæsevejret gjorde det ikke lettere i dag.
 
Jeg tænker også at PC må have set nogle helt vilde tekniske skills, når han tør investere så massivt i en spiller med en fysik som en U12 spiller.
Ja, vi må håbe han hurtigt lærer at skubbe igen. Ellers bliver det sgu op ad bakke.
4
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
@Holmertz
Det med den store personaleudskiftning, dog kun i den sportslige sektor, bliver nævnt i podcasten, hvor man blandt andet spørger, hvem AGF's Poul Erik Andreassen er.
Jeg tænkte mere internt i virksomheden - altså i de administrative funktioner, som er i daglig kontakt med JN. Jeg er med på den har været stor i den sportslige, men det er jo ikke et område der hører direkte under ham og hvor stor personaleudskiftning næsten mere er reglen end undtagelsen.
5
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Jeg tror som sådan ikke der er noget hastværk for at forlænge aftalen, hverken hos PC eller DN. Tror al fokus har været på transfervinduet og så kan man stille og roligt starte en dialog op nu her, hvis begge parter er interesserede. Og hvis begge parter gerne vil forlænge og ikke har urimelige økonomiske krav kan det nok hurtig falde på plads.
6
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Kort sagt, så kan man efterhånden ikke adskille Jacob Nielsen fra AGF og hans handlinger er AGF's handlinger. Derfor er det enormt relevant at inddrage ham og have ham som centralt fokusområde, når man kigger på det nuværende og det fremtidige AGF og her er hans (og PC's) nærtagenhed og frastødelse af folk altså helt vildt relevant.
Det tror jeg ikke der er nogen der bestrider. Det der er spørgsmålet er, om Schouby er i stand til deltage nogenlunde objektivt i en sådan diskussion. Det synes jeg ikke lykkedes i Mediano - tværtimod ødelagde hans subjektive udfald programmet for mig.

Jeg har intet problem med, at JN indtager en markant position udadtil ift. AGF. Der er meget fokus på klubben så der er behov for nogle offentlige ansigter og jeg synes, at Fournais, JN, PC og DN har fået fordelt det meget fint imellem sig. JN er i hvert fald mindre synlig end han var for 2-3 år siden, hvor der ofte kom fokus på ham af de forkerte årsager. Til gengæld er Fournais trådt mere i karakter og er blevet mere synlig ift. at tegne de brede perspektiver af klubbens strategi.

Om JN så er en ubehagelig person/leder at arbejde for har jeg ingen ide om. Kunne være interessant at se personaleomsætningen i AGF de seneste par år (altså efter JN var færdig med at omstille forretningen) - det plejer at være en god indikator for kulturen i en virksomhed.
7
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Enig jeg er også med på at forlænge 1-2 år, men nu bare ikke noget med 3-4 års kontrakter så vi laver en Peter Sørensen. Tror dog David er mere holdbare, da han næppe er typen der lægger sig ud med hele truppen som PS - selvom dem ikke har været i varmen eller villet væk har der ikke været de store problemer omkring (BDS, Spelmann, Riel, Junker). De har gryntet lidt men ikke mere end forventet... snarere tværtimod.
Jeg tænker 2 år er optimalt. Det signalerer god tro på det fortsatte projekt og giver tid for David til at bygge på. Om der så senere skal forlænges mere end det kan jeg være i tvivl om. Efter 5 år kan det sagtens tænkes at begge parter trænger til ny luft og inspiration uanset hvor godt det er gået.
8
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Den store kunst at er gøre det to år i træk. Blive deroppe.
  Enig. Vil dog stadig mene der bør forlænges et par år med David, hvis vi fortsætter formen frem mod vinterpausen.
 Enlig svale gør ingen sommer, men han skal selvfølgelig som minimum have muligheden for at vise at han kan starte en flok hvis det går godt i år.
Havde han haft et år mere tilbage af hans aftale var jeg helt enig. Men i og med den udløber næste sommer er man tvunget til at agere. Går man ind i vinterpausen med sportslig succes uden der bliver forlænget ser det sgu underligt ud og sætter klubben i en virkeligt dårlig situation.
10
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Og boldtab er bare noget møg for ethvert forsvar, fordi man i sagens natur bliver fanget i ubalance...

AGF - AaB | 3F Superliga
Jep - især når vi har Bundu, som jo er livsfarlig når han får front mod mål i en omstilling.

Fik set hele kampen igen i ro og mag i går aftes (så kun 1. halveg live). Er nok tæt på at have NP som min MoM. Hold op hvor kommer han i vejen for meget og samtidig skiller han sig ekstremt godt af med bolden. Rent spillemæssigt er han en klar opgradering på 6'er-positionen ift. Stage. I det hele taget var den centrale trekant med NP, Amini og Blume virkeligt stærke både i presset, når vi stod dybt og i boldomgangen. Det er nok det bedst spillende AGF-hold jeg har set siden vi havde den korte opblomstring under ER. Men krydret med en ultra solid defensiv er det godt nok en svær cocktail for modstanderne.

I øvrigt også en virkelig god kamp af PM, selvom det utroligt nok ikke blev til mål. Første mand i presset og fandt nogle virkeligt gode positioner i feltet. Var bare uheldig med at blive blokeret på to forsøg der ellers ville være gået i mål. Og så blev der begået to straffespark imod ham.
11
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Jeg er på ingen måde ekspert i konkurrenceret, men ved dog, at det er en vinkel selv store virksomheder har det med at overse (eller ignorere). Til gengæld er straffene for overtrædelse af reglerne ret voldsomme og Konkurrencestyrelsen har ret vidtgående beføjelser til at undersøge virksomhederne. Så har I overveje at melde tv-selskaberne til Konkurrencestyrelsen?

Hvis de virkeligt har indgået en aftale om at straffe AGF kan jeg ikke forestille mig andet end at det er en overtrædelse af reglerne om konkurrencebegrænsende aftaler/samordnet praksis og/eller misbrug af en dominerende stilling. Om ikke andet kunne det da være festligt, hvis man kunne få myndighederne til at lave et "dawn raid" mod tv-selskaberne for at undersøge det...
13
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Fedt at PM giver Bundu muligheden for et hattrick selvom det nok bringer ham tættere på et salg. Jeg tror heller ikke vi holder længe på ham, hvis han fortsætter den nuværende udvikling. Hold op der er bygget lag på de sidste 1,5 år og han virker som en meget mere komplet spiller. Nu kommer det selvfølgelig også an på hvad PC kan få for ham:-)

Altså kan man få 20+ mio for Stage, så er det vel mindst det dobbelte for Bundu. Så 50 mio er vel ikke totalt urealistisk og inden for hvad topklubberne i Holland og Belgien kan betale. Tror ikke vi kan sælge ham direkte til Prl. men lykkedes det ryger der vel 25 mio mere oven i.
14
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg har egentligt altid forsvaret Schouby/Stiften og deres linje ift. AGF. Men han er godt nok pinlig at høre på i den Mediano-udsendelse og det ender med at hæmme hele programmet gevaldigt.
15
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Normalt er jeg helt på linje med dig i det spørgsmål. Men vi snakker ikke om en modstander 1. eller 2. Division. Vi snakker om et hold fra Fynsserien, som "mødes på Ærø to gange om ugen for at træne, når de har tid". Det BURDE ikke give problemer. Heller ikke for talentholdet.
   
Nej det burde ikke give problemer og jeg bliver jo i tvivl om hvor talentfulde de i virkeligheden er på talentholdet eller om vi skal på spiller rov blandt Marstals mange unge spillere  ;)
 
 
Skal man forsvare dem en smule, så var det første "rigtige" seniorkamp for Marouff og Møller Lassen, mens Hvidt og Lunding var i aktion for første gang efter skader. Det er ikke den bedste baggrund for at top-præstere.

Men nu fik de da noget erfaring og mon ikke mange af dem får chancen igen mod VSK - og at JJ undgår at blive søsyg denne gang...
16
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Det er fint nok at bruge de unge spillere i den slags kampe, men forstår ikke han ikke starter med de rutinerede og får sat Marstal til vægs hurtigt.
Når vi så fører med to-tre mål efter 30-45 minutter, så kan de unge komme ind at lege uden noget større pres på skuldrene.
Det var jo ved at gå helt galt her.
 Der er jo trods alt kun 3 udskiftninger i sådan en kamp, så det ville kraftigt formindske antallet af talenter der fik meningsfuld spilletid. Og lægge yderligere belastning på de 5-6 etablerede spillere, der så skal spille fuld tid. Tror kampen var forløbet noget anderledes hvis JJ eller en anden rutineret spiller havde suppleret Hausner i centerforsvaret (i stedet for en back fra U-19 holdet).

Men det er da en balance i sådan en kamp. Måske kunne man godt lige have smidt en enkelt eller to rutinerede spillere mere ind i startopstillingen. F.eks. har PM jo ikke fået super meget spilletid og 2-3 mål fra ham havde nok hjulpet godt på selvtilliden.
 
Taler heller ikke 5-6 etablerede spillere, men at stille med et næsten ungdomshold er uambitiøst i min optik.
David talte om efter kampen at "vi gjorde det svært for os selv"
Jeg synes hans tilgang til pokalturneringen gjorde det svært for os selv.
Tanken var vel at stille med Jovanovic, JJ og NP som de rutinerede. Gersbach er heller ikke ligefrem uden rutine. Så det er vel 3½ rutinerede spillere i startopstillingen, så der er ikke langt op til de 5-6 stykker. Det synes jeg er ok, men nu blev det lidt gustent da JJ ikke kunne starte og det var nok en fejl ikke at have en rutineret backup for ham.

Min pointe - det er en svær balance, men jeg synes faktisk den tiltænkte startopstilling var ok.
17
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Det er fint nok at bruge de unge spillere i den slags kampe, men forstår ikke han ikke starter med de rutinerede og får sat Marstal til vægs hurtigt.
Når vi så fører med to-tre mål efter 30-45 minutter, så kan de unge komme ind at lege uden noget større pres på skuldrene.
Det var jo ved at gå helt galt her.
Der er jo trods alt kun 3 udskiftninger i sådan en kamp, så det ville kraftigt formindske antallet af talenter der fik meningsfuld spilletid. Og lægge yderligere belastning på de 5-6 etablerede spillere, der så skal spille fuld tid. Tror kampen var forløbet noget anderledes hvis JJ eller en anden rutineret spiller havde suppleret Hausner i centerforsvaret (i stedet for en back fra U-19 holdet).

Men det er da en balance i sådan en kamp. Måske kunne man godt lige have smidt en enkelt eller to rutinerede spillere mere ind i startopstillingen. F.eks. har PM jo ikke fået super meget spilletid og 2-3 mål fra ham havde nok hjulpet godt på selvtilliden.
18
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Jeg vælger at fokusere på det positive - vi gik videre og de unge spillere fik en gevaldig lærestreg som kan være værdifuld fremadrettet.

Og det blev nok lidt for skrøbeligt da JJ blev skadet under opvarmningen.
19
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Citer
Men det er jo kun fordi du ikke vil medregne Duncan, Bundu m.fl. som ikke kommer fra vores egen ungdomsafdeling
 
Hele mit udgangspunkt er egen producerede talenter, så vil det være mærkværdigt at inddrage spillere købt udefra.
Kun hvis du alene vil diskutere kvaliteten af vores ungdomsafdeling.

Hvis du vil diskutere DNs vilje til at bruge talenter (hvilket som jeg har forstået også er en del af debatten), så bliver du jo nødt til også at medregne indkøbte talenter. Ellers bliver det den del lidt en pseudo-diskussion.
20
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Citer
Det er lidt sjovt, du synes kritikken klinger lidt hult, for skåret indtil benet, så har de talenter som fik chancen i foråret, fået ganske lidt spilletid i denne sæson. Så kan du snakke nok så meget om kalenderåret.
 
Faktisk er det kun Ammitzbøll, som har fået spilletid, 109 min. i alt, resten 0 min. (Superligaen) og vi er altså 8 kampe inde i sæsonen. Umiddelbart synes jeg, det er søgt bare at antyde, talenterne har fået en fair chance.
Det kommer forhåbentlig.
Men det er jo kun fordi du ikke vil medregne Duncan, Bundu m.fl. som ikke kommer fra vores egen ungdomsafdeling. Hvilket er fair nok når man skal se på vores evne til at producere spillere til førsteholdet. Men ift. DNs vilje til at bruge unge spillere er det misvisende da han netop har stillet med 2-5 spillere fra 22 år og nedefter i hver kamp.

Så talenterne får chancen - det er bare ikke dem vi selv har udviklet. Hvilket så primært kan forklares i, at de dels fortsat er meget unge og dels at Hvidt og Lunding har været skadet. 
22
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Ingen grund til at skåne Munksgaard. Vi får brug for al den smule rutine, der er med i den her trup, for vi regner vel trods alt ikke med at kunne slå dem med et trekvart U19-hold, og at komme i problemer eller ligefrem ryge ud vil være pinligt. Decideret rutine begrænser sig til Juelsgård, Nicolai, Ankersen og Patrick, så lad os endelig lægge Munksgaard oveni.
Umiddelbart burde vores almindelige U-19 hold altså godt kun slå et hold fra Fynsserien, så jeg er nu ikke så bekymret over antallet af unge spillere. Risikoen for at de tager for let på opgaven er nok mindre end for de ældre spillere.
23
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Apropos snakken om talenter så er det godt at se både Hvidt og Lunding i truppen til pokalkampen. Det betyder de er skadesfrie og igen kan presse på til superligaholdet. I øvrigt er der også udtaget en flok U-19 spillere, så den får fuld plade med ungdomsspillere, flankeret af enkelte rutinerede som JJ og PM.
24
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Diskussionen har været der før, vi mangler 1 eller 2 årgange af talenter.
 
Jeg er enig i stort set alt i dit indlæg, men her undervurderer du problemet. Både AGFs kurs og en række af AGFs problemer over de seneste par år, hvor meget i klubben ellers har set godt ud, kan forklares med, at man mangler mindst 5 årgamge af talenter.

Der er ikke èn spiller fra årgangene 1994-1998, der har etableret sig fast på førsteholdet. Det er et gab mellem Jens Jønsson (1993) og Alexander Ammitzbøll m.fl. (1999). Selv om det i mange år har været mindre godt i afleveringen af spillere fra ungdomsafdelingen, så er den den års tørke alligevel ekstraordinært skidt.

Der er ikke rigtigt noget, der tyder på, at seniortrænerne skal have den primære skyld, for ingen af spillerne har etableret sig på superliga-niveau uden for AGF heller.
 
Jeg tror at det der irriterer fans allermest er at AGF er blevet en “købeklub” med 11 lejesoldater på banen søndag efter søndag. Inden salget af Stage kunne man forsvare det en lille smugle, men klubber som FCM og FCK har væsentligt flere spillere af egen avl i start 11, selvom det var de klubber man i AGF elskede at kalde “købeklub” tidligere.

Det er åbenlyst at den primære årsag til dette, er at rigtigt mange årgange er faldet på gulvet, men dette ændrer dog ikke på at næste skridt i AGF må være at komme væk fra den nuværende situation og bevæge sig imod at få flere spillere af egen avl i start 11.
Det ville da være super lækkert, hvis vores startopstilling bestod af 5-6 spillere af egen avl. Men jeg kender dog ingen der er irriterede over at vi pt. er en købende klub. Det er vel bare noget man har vænnet sig til over de seneste mange år.

Stage var i øvrigt næppe blevet sådan en fan-favorit, hvis ikke det var fordi han var den første "ægte" århusianer på holdet siden Jønsson. Havde han været én ud af 4-5 spillere havde opfattelsen af ham nok været en anden.
25
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Hvordan ser I ellers på den nye keeper situation, er Jova sikker 1. keeper når Ekse er klar igen? Eller har Eske en lille chance for at få flere kampe i efteråret?
  Som jeg ser situationen, så kommer det helt an på om Jova finder det niveau han havde inden han rejste, gør han det, så tror jeg ikke Eske får flere kampe før foråret med undtagelse af evt. pokalkampe eller opståede skader.
Jeg tror der skal en del til før Jova holder Eskelinen på bænken, når han er helt klar igen. Eskelinen er vores langtidssatsning med en 5 årig kontrakt og så passer han, som jeg ser det, bedre ind på holdet. Han er en virkeligt stærk allround målmand uden svage sider og med potentiale til at blive virkelig stærk i feltet og med virkeligt gode fødder. Jova er en fantastisk shot stopper, der jo kan lave de mest vanvittige redninger, men uden det samme allround spil som Eskelinen.

Jeg ser udelukkende Jova som en meget kompetent backup til Eskelinen, som man er tryg ved kan starte inde indtil han er helt klar igen. På samme måde som Mysak var tiltænkt at være backup for Whalley sidste efterår. Her får man bare en kendt og meget dygtigt spiller ind, så det er et uendeligt meget bedre lejemål end Mysak. Faktisk kan lejemål af reservemålmænd vel være en ok. taktik, hvis man har forventning om, at en af de to unge kan overtage den tjans om et år eller to.
26
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Helt enig. På den korte bane burde de være sikre, men som du skriver, kan en nedrykning nemt koste sponsorer, opbakning m.v. i en grad, der sender dem lang, langt ud i mørket. De øvrigt nævnte klubber vil og bør altid kunne rejse sig igen grundet interesse og eksponering; Vejle måske som eksemplet, der modsiger mig her.
Tror faktisk sponsorer og opbakning spiller en meget mindre rolle hos FCN end hos de fleste andre klubber. Til gengæld er deres talentmaskine dybt afhængig af at ligge i superligaen. Der er kæmpe forskel på at sælge spillere fra 1. division og så fra superligaen.

Der hvor jeg tror de kan få størst problemer fremadrettet er, at næsten ingen af deres store salg slår til i udlandet. Alle, pånær ham den tjekkiske/slovakiske/slovenske midtbane, er floppet i de klubber der har købt dem. Det kan betyde et stort fald i de priser de kan få fremadrettet - især hvis de som med Bartolec og Nelsson ender med at sælge dem til FCk i stedet for til udlandet.

FCM kan i øvrigt få samme problem. De seneste mange spillere de har solgt er også floppet i udlandet.
27
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg er usikker på FCN's holdbarhed i længden. Jeg lægger mig flad ned i forhold til den model, de har praktiseret gennem de senere år, men deres store problem på sigt er, at der, udover de ansatte og deres nærmeste familie, er ca. 12 mennesker i landet, der interesserer sig for klubben. Et par magre år, og jeg tror, at de går i glemmebogen.

 FCN er vel med afstand den klub af top 8 holdene, der dårligst kan holde til en nedrykning. Hele deres forretningsmodel afhænger 100% af, at de ligger i superligaen med de muligheder det giver for rekruttering og videresalg af spillere. Men indtil det modsatte er bevist har deres model vist sig utroligt holdbare og af de mulige top 3-6 hold er det vel næsten dem med færrest spørgsmålstegn ift. den nuværende sæson.
28
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det er rent uheld, at Eskelinen bliver skadet og med vigtigheden af at ramme top 6 i år, så er det ikke her der skal tages chancer.
 
AGF råber jo ikke højt om skader, men alt der er sagt om Eskelinen er "mindre skade". Intet om, at han skulle misse kampe, hverken en, få eller mange. Hvis Eskelinen er klarom 10 dage til næste kamp, skal man så spille med det unge talent, eller den ældre spiller på lejekontrakt?
Der stod i udmeldingen ifb. med Jovanovic's lejemål, at man var usikker på hvor længe han ville være skadet. Det lugter i min verden af en knæskade, som kan tage alt fra 10 dage til to måneder. Men hvis begge er klar vil jeg tro at Eskelinen spiller - han passer i hvert fald bedre ind i vores spillestil end Jovanovic, som ellers også er rigtig dygtig.
29
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Jeg forstår overhovedet ikke bekymringen i at hente en gardering på mål, og da slet ikke en i Jovanivic' kaliber der mere eller mindre kan gå direkte ind. Det er da så godt set når nu Eskelinen blev skadet så tæt på deadline. Et leje af Diks er også rigtig godt set. Umiddelbart af en kaliber vi ikke kan hente og det vil være en alt for stor gamble at signe ham permanent med den skadeshistorik. Jeg er ret stor fortaler for et balanceret brug af lejeaftaler, da man tit vil kunne få tilført en kapacitet der ikke vil være muligt at hente på en permanent. Nøgleordet er naturligvis "balanceret". Jeg følger ret meget med i den engelske Championship og der er lejeaftaler ofte forskellen mellem succes og den bløde mellemvare.
 
Problemet er som sådan ikke, at man henter Jovanovic, men at man er nødt til at hente Jovanovic, fordi man endnu engang har købt en målmand, der har problemer med skader og man ikke tror på, at ens eget talent er god nok til at spille. Det gjorde man sidste efterår, det gjorde man i foråret og man gør det endnu engang nu. Hver eneste gang man vælger den manøvre giver man spilletid til en spiller, der ikke er klubbens egen. Derudover er det også et problem, at man endnu engang har hentet en målmand, der går i stykker kort tid efter han kommer til klubben.
Jovanovic's niveau må vi se på. Jeg hører ikke til hans største fans på grund af hans uambitiøse målmandsstil og man kan sige, at han i hvert fald ikke rigtig slog til i Spanien.

Problemet med Diks er, at vi henter en spiller som vi ikke rigtig ved, hvor god er. Vi har lige skilt os af med Toutouh, der var den samme sag, om end vi da trods alt have ham på kontrakt, hvorfor han ikke bare kunne smutte på samme måde som Diks gør, hvis han finder tilbage til fordums styrke.
Når man skal vurderer Diks, så må det også være, om han giver holdet en bedre placering ved sit spil, på samme måde som vi skulle vurdere Grabara, men det skal så holdes op mod den manglende udvikling til vores to unge Munksgaard og Anbo, der så ikke vil få nær den samme spilletid som ellers.

Der er meget stor forskel på lejeaftaler og jeg er også med på, at hvis man kan leje en spiller fra en topklub, så kan det rykke et hold rigtig meget, men det skal i det tilfælde også rykke holdet så meget, at det giver en bedre placering, hvilket i AGF's tilfælde vil sige ind i top-6 eller også er han ikke en succes, da holdet alligevel er godt nok til at undgå nedrykning uden den pågældende spiller.

Hvis vi så opnår top-6 i denne sæson, så er vi nødt til at vurdere, om vi alligevel var nået det for at se, om den pågældende lejeaftale var en stor succes. Det vil jo i givet fald være kontrafaktisk historieskrivning, hvilket er meget svært at have med at gøre.

Jeg er uenig i stort set alt du skriver om Jovanovic-lejemålet. Det er rent uheld, at Eskelinen bliver skadet og med vigtigheden af at ramme top 6 i år, så er det ikke her der skal tages chancer. Især ikke når man nok ret billigt kan hente en så kendt kvalitet som Jovanovic (som jeg også mener er bedre end du gør ham til). Og ja, det betyder nok, at man ikke vurderer TK super højt, men det er vel også fair nok?

Diks er jeg også lidt mere i tvivl om. Jeg tror man forsøgte at hente Gammelby fra BIF men at han sagde nej og derfor valgte "nødløsningen" i form af et lejemål med en lidt gusten skadeshistorik, men et højt topniveau. Det skal nok igen ses i lyset af, at man ikke mener Anbo er klar til at løfte opgaven fuld ud og måske ikke presser Munksgaard nok. Det kan man så igen mene er en nedgradering af et af vores egne talenter, men det har tydeligt været et fokus at skabe betydeligt bedre bredde i dette vindue.

Ift. det med talenterne så er de manglende forstærkninger på den centrale midt derimod nok et udtryk for tillid til Hvidt og Duncan som begge må forventes at få en del spilletid i år. De må, modsat Anbo og TK, være vurderet stærke nok til at enten at være startere eller stærke reserver, der kan presse starterne.

I øvrigt køber jeg ikke den med, at DN ikke vil talenterne. Udover den spilletid mange af de helt unge fik i vigtige kampe i foråret, så er Bundu, Munksgaard, Duncan og Ammitzbøll alle ret unge og har startet inde i år. Mange flere helt unge spillere kan vores hold nok ikke holde til, hvis det skal levere på topniveau. Og så må vi også regne med at se en del til Hvidt og måske Lunding når de igen er skadesfri. Så på den front er jeg ret fortrøstningsfuld - de talenter der er gode nok, skal nok få chancen.

30
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg synes FCN over 10 år har vist de bare er mere stabile i top6 og itl at hente talenter op, bruger flere pegne og klar favorit til top6 af de fire hold. Forstærkninger som Kian og Thychosen er også et niveau over vores Tingager og Munksgaard vi hentede i vinters. Jeg tror de og Bif - over tid ikke bør have problemer med at slutte i top 6, selvom det ser åbent ud lige nu. Men håber FCN ikke kommer med i top6, selvom de er vigtige for udviklingen af talenter i dansk fodbold. Bare en kedelig klub.
Som jeg ser det, kan BIF lige så godt misse top 6, som de andre nævnte hold. Ja, de har nogle virkeligt stærke spillere, men al den kaos smitter også bare af inde på banen og de er ekstremt sårbare hvis Wilczek bliver skadet. Og deres ellers stærke midtbane er hårdt ramt af skader efteråret ud, samtidig med at Mukthar står med den ene fod ude af døren. Så Niels Frederiksen har det nok det sværeste trænerjob i ligaen når man sammenholder trup, ambitioner, ledelse og forventninger fra fans.

Så lige så forudsigelig top 2 er lige så spændende bliver kampen om de 4 pladser bag dem.
31
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg er lidt forundret over, at der kun skal tre sejre - med varierende spilkvalitet - til, for at kritikerne går i hi, truppen er historisk stærk og vi så let som ingenting kan undvære holdets centrale dynamo gennem 3 sæsoner, fordi en ung Zach Duncan har spillet 2 gode kampe.

De nuancer, der efterlyses, når det går skidt resultatmæssigt, må også gerne være med, når det går godt.
Kan godt følge dig, men synes faktisk folk er optimistiske på den fornuftige måde. Forstået på den måde, at selvom der er enighed om, at det går rigtigt godt på rigtigt mange parametre, så er forventningen at top 6 faktisk stadig er et svært, omend realistisk mål.

Jeg synes selv, at truppen er historisk bred, men ikke historisk god set på topniveauet, medmindre nogle af vores nye signinger da brænder helt igennem med det samme. Vi har ikke spillere som MJ, Jacob Poulsen eller Aron, der var top 2-3 stykker på deres position i ligaen. Så derfor tror jeg vi kommer til at kæmpe hårdt for top 6 mod hold som AaB, FCN og BIF, der nok alle har enkeltspillere der er bedre end vores, men som måske mangler noget bredde.
32
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Derfor var mit ønske også en ensidet option, dvs en mulighed for AGF til at aktivere fx en 3-årig aftale med prædefinerede vilkår (som så sikkert er meget favorable). Det ville være et scoop.
Det er der næppe (forhåbentlig) nogen spillere der vil acceptere. Ensidige optioner er som regel en utrolig dårlig ide for den anden part...
33
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
4 måneder er vel næsten hvad Bendtner skal bruge på at komme tilbage i topform.
Jeg har svært ved at se ham blive en succes på så kort tid og så er spørgsmålet hvad FCKs plan er med ham efter den 31. december.
 
 
Det kommer nok and på hvordan det går i de 4 måneder. Og her tænker jeg nok mere på træningsbanen end i kampe, for helt enig i, at det kommer til at tage tid at komme i kampform igen.

I øvrigt ret sjovt at de har givet ham nr. 32 - samme nummer som Peter Møller havde😁
34
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det er en DK's største klub og så kan han tage skridtet videre efterfølgende.
Jeg tror faktisk ikke han har et behov for at komme ud igen. Kan han få 3-4 år i FCK med europæisk fodbold og et for ham fornuftigt niveau, så tror jeg han er fint tilfreds med at runde karrieren af på den måde. Pengene har han jo, modsat mange andre danske spillere, ikke brug for.
35
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Så man kan godt - og med rette - gøre grin med Bendtners valg tidligere i livet, men jeg ser dette valg som det vel nok mest voksne han overhovedet kunne foretage, og jeg tror vi får en farlig Bendtner at se, når han kommer i form.
 Eftersigende er det også ham selv der har presset på for skiftet og med en kun 4 måneder lang kontrakt er der virkelig pres på for at levere. Så tvivler også meget på, at der kommer en eneste historie om byture osv. Om han så kan nå at komme i ordentlig form er mere tvivlsomt.

Men kommer han i form er han med afstand den bedste angriber i ligaen.
 Det virker som et underligt ægteskab. Den mest autoritære træner og en af de mest anarkistiske spillere. Der var også nogle, der troede, at Nicki Bille ville blive voksen, men de blev klogere. Jeg gætter på, at Bendtner får chancen som indskifter i et par kampe. Hvis han ikke leverer varen der, er han ude i kulden om 4 måneder. Næste stop måske Hobro i stedet for Kirkevold
Personligt synes jeg skandalerne omkring Bendtner er blæst voldsomt op (og kan slet ikke sammenlignes med Billes) - i hvert fald tror jeg de færreste herinde ville kunne påstå, at de havde opført sig bedre, hvis de var flyttet hjemmefra som 16-årige og var blevet multi-millionærer. Jeg kan i hvert fald godt erindre en brandert eller to i mine tidlige 20'ere, der havde taget sig mindre pænt ud på forsiden af Ekstrabladet...

Og Bendtner virker (igen i modsætning til Bille) til at være dels relativt kvik og ikke mindst modnet som årene er gået. Ellers havde han næppe brugt en god del tid de seneste par år på at fluefiske i diverse norske floder:)

At han så har ødslet en god del af sit talent væk er til gengæld også soleklart og kombinationen af ham og Ståle er nok enten eller. Jeg tror godt den kan falde positivt ud og han er trods alt ikke ældre end at han sagtens kan nå at genfinde et ret højt niveau i de næste 3-4 år.

Men vi må se - ellers kunne David være et godt bud på en træner der kan håndtere ham...
36
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Så man kan godt - og med rette - gøre grin med Bendtners valg tidligere i livet, men jeg ser dette valg som det vel nok mest voksne han overhovedet kunne foretage, og jeg tror vi får en farlig Bendtner at se, når han kommer i form.
Eftersigende er det også ham selv der har presset på for skiftet og med en kun 4 måneder lang kontrakt er der virkelig pres på for at levere. Så tvivler også meget på, at der kommer en eneste historie om byture osv. Om han så kan nå at komme i ordentlig form er mere tvivlsomt.

Men kommer han i form er han med afstand den bedste angriber i ligaen.
37
Kamptråde / Sv: Kamptråde 2019 - 20: AGF - Esbjerg, søndag d. 01.09.2019 kl. 12.00
Ja og vel også flot cadeau til AGF at modstanderne igen igen ikke kommer til noget som helst. Kan vi bare lige lægge en smule på offensivt både i off-presspil i perioder og giftige kontraer med mål, så ser vi pænt stærke ud.
 
Sjovt, fordi jeg skulle lige til at skrive, at trods den defensive tilgang fik EfB de største chancer. Så vi ser det ikke helt ens
 Men det var vel også primært i 2. halvleg (efter vi var kommet foran), at vi parkerede bussen - og der kom Esbjerg frem til nul og niks.

Man kan også finde en anden vinkel og sige, at David havde lært noget af kampen i Lyngby, hvor vi trods føring rendte ind i to dumme kontramål. Men altså, det må vel handle om, hvor meget greb vi har om kampen, om vi bare skal fortsætte med at mose på. I går havde vi intet greb.
 
Så er jeg med på præmisen. Foran 1-0 havde AGF ret godt styr på sagerne. Det var bare ikke den kontekst, der var udgangspunktet. I stedet var det Davids kommentar om ikke at hjælpe EfB i gang. Hvilket var grunden til det defensive udgangspunkt, som ikke havde den ønskede effekt i kampens første fase.
Måske var det også bare i erkendelse af, at første halveg viste, at holdet ikke ramte dagen. Så en mere offensiv tilgang havde nok været at skyde sig selv i foden når man nu lidt ufortjent havde fået en 1-0 føring. 
40
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg havde egentlig forventet man ville have haft solgt Anker denne sommer. Han har sine tekniske mangler  og laver ingen assissts, men arbejder stenhårdt, har vinder mentalitet, lynhurtig, pænt scorings snit trods ringe afslutter.

MEN han kan noget som jeg synes vi savner evnen til hos de øvrige, at samle de løse returbolde op og lave mål som han gjorde på Bundus skud i går. Plus værdifuld så længe vi spiller kontrabold. Jeg håber vi går mere væk fra det, og dermed også en type som ham på sigt.

Men så længe han laver mange mål er han da værdifuld og velkommen i truppen.

Jakob Ankersen - Detailed stats | Transfermarkt
Han havde vel er ret skuffende forår (muligvis grundet hans fars sygdom), så der har nok ikke været mange interesserede. Men jeg tror også han smutter til vinter - især hvis han kan holde niveauet (og ikke mindst målsnittet) fra de seneste par kampe. Nok ikke det store vi kan få for ham, men derfor skal der jo alligevel være afløsere klar.
41
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
At der egentligt ikke er et skrigende behov på kort sigt, betyder forhåbentlig, at man har haft tid og ro til at prioritere en god langsigtet løsning med rette kvalitet og udviklingspotentiale. Spændende lyder det i hvert fald.
 
Helt enig.

Umiddelbart tænkte jeg at det var et overflødigt køb, fordi vi i forvejen har Ankersen og Thorsteinsson til venstre kant. Men ræsonnementet bag købet må være at Ankersen skal videre på et tidspunkt og at Links tildels kan dække ind på højre kant, i så fald Bundu skulle blive skadet. Derudover lader PC til at vurdere at der er et seriøst videresalgspotentiale i manden, qua det høje transferbeløb og en 5 års kontrakt.
Ja, mon ikke man varmer op til et vintersalg af Bundu og måske også Ankersen. I så fald er det godt at få en stærk erstatning ind i god tid, så han lige kan nå at falde til inden det forventes han leverer.
42
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Man skulle næsten tro, at Ankersen skulle skydes af nu, men skaden i dag gør det nok ikke lettere.
Ankersen vil nok gerne selv afsted og jeg bliver skuffet hvis ikke vi har solgt Bundu senest næste sommer. Så rettidig omhu at sikre opbakning på kanterne. En ung spiller fra Sydafrika, skal nok også lige bruge et par måneder til at falde til i Århus.
44
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Hvis Brøndby sælger Wilcek for at lukke noget af underskuddet skal de nok også have ramt helt rigtigt med deres nye lånespiller i angrebet og deres nye nordmand i bagkæden skal være lidt bedre fra dag et end ham de har købt til midtbanen, ellers skal de måske også tælles med blandt de klubber der kæmper om top-6, men ikke er selvskrevne.
 BIFs styrke synes jeg i lang tid har været deres midtbane. Men nu hvor den er ved at blive solgt (Mukhtar) eller er skadet (Tibbling, Lasse Vigen m.fl.), er den falmet gevaldigt. Sælger de Wilczek kan det hurtigt blive et grimt scenarie, hvor top 6 kan blive truet. I hvert fald hvis ikke deres to nyindkøb og lejesvenden slår gevaldigt til med det samme.
45
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det kan også være et argument på central midt hvis vi bliver skadesramte, men ellers handler det nok om et værktøj mere i kassen der. Helst umiddelbare forstærkninger begge steder, men ellers igen en ung komet (Duncan kan få udfald igen, men han ligner lidt en kombination af de to ting, så det er den helt geniale tilgang.)
Meget enig. Men hvis det vi har set fra Duncan i kampene også matcher indtrykket fra træningsbanen, så kan det godt have ændret PC's behov for pinedød at lande en ekstra 8'er her i vinduet.

Hvis man internt i klubben føler at man (lidt heldigt) står med en spiller der kan lave en Christian Poulsen-agtigt gennembrud, så er der måske ikke stor lyst til at bruge mange penge på en spiller til samme position. Så måske hellere en Rygaard der som du nævner er et ekstra værktøj i kassen.

Ser man ham mere som en klassisk ung spiller, hvor man forventer udfald og svingende form, så peger det nok mere i retning mod at bruge nogle Stage-penge på en stor profil, så man kan lade Duncan vokse i ro og mag et par år.
46
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Synes nu også AaB og tildels OB har god kvalitet i bredden - ligesom os. FCN har sikkert også - vi kender bare ikke rigtig alle de 30 de lister i truppen.
FCN er super tynde defensivt. Har spillet en del kampe med midtbanespillere på back-positionerne. Vil mene at OB er ret stærke i start-elleveren men kan ikke se meget offensivt at skyde med fra bænken. AaB er nok efterhånden også ret bredde, men rigtigt meget offensivt hænger på Lucas Andersen (som så også kan bære det).
47
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Uanset udfaldet er det sådan set ok. med mig - også hvis pungen holdes i lommen indtil vinterpausen.

Det forstår jeg så ikke. Vi har 5 spillere til tre midtbanepladser, hvoraf de to stadig blot er talenter med meget begrænset førsteholdsfodbold, og den ene har tilmed kun været i DK i kort tid. Og så til nød en und islændning som ikke har den centrale midtbane som naturlig plads. Pungen skal i den grad op inden vinduet lukker. Det er for stort et sats at vente til vinter. Hvis man glipper det fordi man har ventet for længe så er det bare dårligt arbejde.
Det jeg mener er, at jeg hellere vil holde på pengene, frem for at vi kaster os ud i endnu et Mmae-eventyr eller betaler alt for meget for Rygaard. Så desperate er vi heller ikke efter en ekstra spiller.

Edit. Men det afhænger så også af hvilken spiller vi så lander i vinterpausen. Er det f.eks. en profil på niveau Tibbling (bare for at nævne en tilfældig spiller) eller et scoop som Mikkel Duelund, så vil jeg hellere vente en halv-sæson på ham end at overbetale for Rygaard.
48
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Meget enig i betragtningerne i de ovenstående indlæg. Det ligner at vi, som alle forventer, primært jagter en 8'er. Historien om Rygaard kunne tyde på, at vi har prøvet at fiske ham billigt fra FCN, men at de stadig ser ham som et værdifuldt aktiv og vil have mere end vi vil give for en spiller der ret beset må betragtes som en "trup-spiller" og ikke en profil.

Så mon ikke det er det PC primært jagter - enten en stor profil der kan løfte start 11 eller et billigt supplement som kan udfylde en rolle i bestemte scenarier. Og så er han åben for forslag, hvis der dukker en god mulighed op som f.eks. Larsson der så endte i BIF.

Uanset udfaldet er det sådan set ok. med mig - også hvis pungen holdes i lommen indtil vinterpausen. Vi har efterhånden den bredeste trup udover FCK og FCM med konkurrence om alle pladser. Det bør være nok til top 6, selvom der ser ud til at blive hård kamp om den.
49
Kamptråde / Sv: Kamptråde 2019 - 20: AGF - Esbjerg, søndag d. 01.09.2019 kl. 12.00
Vi har i de tre kampe i alt tilladt en (1) såkaldt farlig afslutning (ved ikke lige hvordan det er defineret)
 
Farlige afslutninger er defineret som afslutninger med mere en 0.2 expexted goal.
 Ok. Meget fint hvis man kan holde på et enkelt mål imod i hver 4-5 kamp :D

Men absolut en forfærdelig podcast, hvis man gerne vil holde sin begejstring og forventninger i ave...
50
Kamptråde / Sv: Kamptråde 2019 - 20: AGF - Esbjerg, søndag d. 01.09.2019 kl. 12.00
Hørte lige Medianos optakt til kampen i går. De kunne basalt set ikke forestille sig hvordan Esbjerg skulle kunne score mod os. De har den dårligste offensiv og vi har i de tre sidste kampe haft, med afstand, det bedste forsvar i ligaen. Vi har i de tre kampe i alt tilladt en (1) såkaldt farlig afslutning (ved ikke lige hvordan det er defineret) og 6 afslutninger fra "danger zone" (FCK har 10, FCM 12 og AaB  10).

Hvis vi holder nullet er det i øvrigt første gang i superligaens historie at vi gør det i fire kampe i træk...

Som de dog også er inde på, så er vi nok vores egen værste modstander ift. at vi rider på en lille bølge efter sejren mod BIF og nu skal møde et bundhold hjemme. Den opskrift er før gået galt - faktisk har vi ikke formået at vinde den efterfølgende kamp efter en sejr over BIF i 10 forsøg siden 2007...
Simple Audio Video Embedder