Spring til hovedindholdet

Beskeder

Denne sektion tillader dig at se alle Beskeder lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Beskeder lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Holmertz

16
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Hvis Amini eller Stage bliver solgt skal der hentes en fuldgod erstatning. Ellers har PC fejlet stort.
 
 

Der er vel også den mulighed, at Nicolai Poulsen præsterer bedrer end du frygter? Måske PC og David ser noget du ikke ser, eller regnet med at 1+1 giver 3 med ham.
Jeg synes man må give PC den kredit, at han ikke har fejlet med særligt mange spillere, og at der ofte er hentet spillere som har præsteret bedre end frygtet/håbet. Spillere som Højer, Amini og mange andre er jo ikke hentet som profiler, men er blevet det hos os.

Nicolai Poulsen var oven i købet profil hos Randers, og anfører tilmed.

Og altså en klub som Randers plejer at have styr på at have nogle midtbanespillere som virkelig er irriterende for modstanderen. Og det er jo noget vi som klub har savnet i mange år. Stage er jo faktisk netop en sådan type, som enkelte holds spillere har nævnt som en der bare er overalt etc. Jeg tror ikke der er nogen der frygter at spille overfor Amini, men som bliver udkæmpet af ham til tider. NP og Stage er mere krigertyperne, som har hjertet med i hver aktion, og som også er indpiskere hos medspillere, noget som Amini slet ikke har i sit spil.
Min udmelding er på ingen måde en kritik af NP-transferen. Den tror jeg bliver rigtig god og jeg ser ham som værende på niveau med Stage og Amini.

Jeg føler mig dog ret sikker på, at formationen også hedder 4-3-3 efter sommeren, så vi har brug for mindst tre og gerne fire rigtigt dygtige centrale midtbaner. Med tilgangen af NP har vi tre som jeg ser det, med Blume og Guira som backups samt Hvidt som talent. Sælger vi Guira (som de fleste vel går ud fra) og enten Stage eller Amini, så bliver det for tyndt.

Så jeg så faktisk gerne at vi hentede endnu en dygtig central midt udover NP - også selvom Guira skulle blive. Med en 4-3-3 er der ikke brug for en rendyrket 6'er, så det må gerne være en der kan tilføre noget andet end de øvrige, så der er mulighed for at ændre spiludtrykket uden der ændres i formationen.

Hverken Toutouh eller Sana er i mine øjne dygtige nok defensivt til at indgå i det regnestykke, så de må kæmpe om pladserne på fløjene.
17
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Men det er nok lige så sandsynligt, at han kan blive erstatning for Amini, og så må der rokeres på midten, og vi vil blive svækket.

 
Hvis Amini eller Stage bliver solgt skal der hentes en fuldgod erstatning. Ellers har PC fejlet stort.

Det er klart meldt ud at holdet skal forstærkes i hvert vindue og der er ikke mere "skrammel" at rydde op i - samtidig med at økonomien er bedre end nogensinde.

Så i mine øjne skal der landes mindst 2 profiler i dette vindue + erstatninger for dem vi måtte miste (og her tæller Grabara også med). Nu har vi landet den første i NP men der mangler nok stadig en centerforsvarer samt en fløj/angriber hybrid.
19
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Lige nu ligner det jo en midtbane med NP - Stage - Amini. Det ser ret solidt ud.

Hvis Stage eller Amini bliver solgt kommer der penge ind - som ikke skal dække et stort driftsunderskud - så det bør give PC masser af krudt til at hente forstærkninger hvis det er. En Tibling i BIF f.eks.😁
20
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Til sidst kommer de ind på det sportslige budget, hvor vi er begyndt at trække fra OB og AAB men stadig er efter FCM og BIF (og FCK) selvom hullet er blevet mindre.
  Siger han seriøst, at vi er "begyndt at trække fra OB og AaB" på det sportslige budget???
Det husker jeg slet ikke, og skulle være første gang jeg har hørt det i nogen sammenhænge.
Muligt jeg blander det sammen med noget Brüchman sagde i en af de andre podcasts, hvor de diskuterede AGF. Prøver lige om jeg kan finde det.
21
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Nu har jeg set flere udtale sig ca. sådan der efter Fournais' Mediano-interview. Men han siger at AGF på SPONSOR-fronten ligger omkring FCM og BIF, og at muligvis kun FCK har højere. Men det betyder på ingen måde, at det sportslige budget til spillerkøb/løn er over BIF/FCM eller tæt på.

Det er udelukkende sponsorkroner der nævnes.
 Han udtaler sig faktisk om begge dele. Til sidst kommer de ind på det sportslige budget, hvor vi er begyndt at trække fra OB og AAB men stadig er efter FCM og BIF (og FCK) selvom hullet er blevet mindre. Men han siger også, at der er et stykke op og at det kræver store salg at nå op på siden af dem.

Min pointe var blot, at hvis vi igen kan løfte budgettet i dette vindue, så synes jeg man bør investere i at have tre lige gode centerforsvarere - især hvis den ene er Backmann.
22
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
EDIT: Men lige i tilfældet Hausner kan jeg sagtens tage fejl. Jeg er også imponeret af ham. Men jeg ved ikke om man skal hente en 3. profil til et midterforsvar der allerede har 2 profiler i Backmann og Tingager. Jeg husker nemlig tilbage på alle de gange vi har haft alt alt for mange lønkroner siddende på bænken. Og hvis du har 3 rigtig gode og dyre til 2 pladser, så er der altid en ude. Og jeg tror ikke økonomien er der endnu.
Meget kommer jo an på Backmanns status. Personligt synes jeg vi er tvunget til at hente en profil på niveau med ham og Tingager, så vi er fuldt dækket, hvis problemerne genopstår. Og begynder vores budget at nærme sig BIF/FCM så skal vi have råd til tre forsvarer af den kaliber. Især hvis den fjerde er en billig spiller af egen avl.

Jeg mener i øvrigt, at AJA kun er marginalt bedre end Hausner - og at den balance vil tippe i Hausners favør i løbet af en sæson eller to. Så jeg ser intet perspektiv i at hente den slags trup-spillere, når vores ungdomsafdeling leverer så mange af dem.

Så enten skal der købes store profiler eller så skal det være unge spillere som Stage, der kan udvikles på over to-tre år, før de skal bruges for alvor og kun hvis der ikke allerede er en spiller på vej igennem egne rækker på samme position. Det er vel også den model FCM har kørt i en del år med stor succes.
23
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Foråret har vist, at man kan være tryg ved at have de unge spillere som reserver - altså spillere der kan tage over når der er korte skader og karantæner. Men enig i, at ingen af dem er klar til at spille 31 kampe som Juelsgård har gjort.

Jeg tror dog vi sigter markant højere end spillere som AJA og Remmer og vil bygge på fra toppen (de unge leverer jo bredden til billige penge). Jeg hørte podcasten med Fournais i går og ambitionen er klart at blive stærkere for hvert transfervindue (det har alle nok) - og det lyder til, at man nu har økonomien til at hæve spillerbudgettet endnu mere og har tænkt sig at snappe FCM og BIF i haserne på det punkt i løbet af få år.

Det vil sige, at de spillere man henter er tænkt som forstærkninger ift. de eksisterende og skal man følge ambitionerne skal det nok være spillere på top 4 niveau i ligaen. Det vil sige spillere langt over AJA- og Remmer-niveau. Kabalen i forsvaret er dog lidt usikker grundet Backmanns skade, men jeg kan ikke forestille mig, at man ikke henter mindst en ny starter til centerforsvaret, så man har tre centerforsvarer på "starter-niveau" og så Hausner som reserve. Det vil jeg være fuldt ud tryg ved og jeg vil hellere have Hausner som fjerde-mand i forsvaret end AJA/Remmer, som der ikke er noget perspektiv i.

Der var i øvrigt en fed kommentar fra Fournais om Hausner i podcasten. Han fortalte at Hausner havde styr U-19 holdet med så meget pondus, at det var lige før han også havde dirigeret med dommeren under kampene. Så udover, at det er lidt vildt, at formanden er så meget inde i ungdomsarbejdet, så fortæller det mig også noget om en spiller med en stor personlighed som man helt klart satser meget på i klubben.
24
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Nu er man altid tilbøjelig til - jeg er i hvert fald - at vurdere styrkeforholdet i næste sæson ud fra den sæson, der lige er slut. Man fejlvurderer altid 1-2 hold, der overrasker, henholdsvis underpræsterer. Hvem havde set Esbjerg tage bronze eller Lyngby før dem? Eller SønderjyskEs sølv? Der var også den sæson, hvor både AaB og Brøndby var lige ved at ryge ned.

Men med det forbehold tror jeg på det her styrkeforhold, i hvert fald lige nu. Vinduet kan godt flytte noget - for vores eget vedkommende hvor højt vi kommer til at ligge i et midterfelt, der meget vel kan blive tæt endnu en gang: Der er efter min vurdering tre pladser i top-6 at spille om.

GULDKAMPEN
FC København, FC Midtjylland

MEGET STOR TOP-6 CHANCE
OB

SUBTOP / MIDTERFELT
AGF, Brøndby, FC Nordsjælland, Esbjerg, Randers, AaB

BUNDKAMPEN
Silkeborg, SønderjyskE, Lyngby, Horsens, Hobro

Størst sandsynlighed for fejlskud:
Brøndby, Silkeborg, SønderjyskE, måske Lyngby (undervurderet)
Brøndby (!), Esbjerg, AaB (overvurderet)

Brøndby er virkelig, virkelig svære at sige noget fornuftigt om endnu. De kommer til at skifte ret meget ud, men nok ikke sælge så meget, som det først så ud til, at de skulle (de har nedjusteret fra et salgskrav på 40+ millioner). De får ny træner, og de skal spille flere unge ind. Altsammen i en klub, hvor presset er mindst lige så stort som hos os. Det er helt umuligt at sige, om hele den pakke ender som fugl eller fisk.

Ja, der er 2-3 hold, som virkeligt er svære at spå om. BIF kan som du nævner virkeligt både blive fugl eller fisk og personligt tror jeg FCN får en ret svær sæson. De mister givetvis Andreas Skov Olsen og måske et par stykker til. Og det er jo ikke deres politik at købe stor forstærkninger. Så uden Hjulmand og et par af deres bedste spillere tror jeg magien er forsvundet. Og kommer så ungt et hold først ud i en nedrykningskamp kan det blive rigtigt grimt.

Til gengæld tror jeg Sønderjyske bliver ret stabile. Desuagtet Glenns manglende succes hos os, så er han en dygtig træner og de har allerede været aktive på transfermarkedet. Så jeg kan ikke se dem for alvor komme i problemer.

Og Esbjerg ville ikke være den første klub der kommer i store problemer efter en overraskende god 1. sæson i superligaen. Jeg tror de får det svært og kommer til at kæmpe i bunden. Men vi kommer til at være meget klogere når diverse transfers begynder at komme ind - der er mange klubber hvor der kan ske en del (herunder ikke mindst i AGF).
25
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Ja, men opjusteringen kan ikke være en direkte konsekvens af de transfers. Så var den kommet langt før (ellers har de i hvert fald groft brudt reglerne om oplysningspligt for børsnoterede virksomheder).
 Det kan jo være, at man har flyttet sig fra at forvente et minimalt overskud (indenfor de 0-5 millioner), men nærmere ligget omkring de 5 mill. efter transfervinduet, hvorefter en række gode resultater i foråret så nu har placeret os mageligt indenfor de 5-10 millioner. Jeg tænker ikke, at man skal melde alle små forskydninger til børsen, så længe man ikke rammer helt skævt på sit forecast. Men nu har man altså valgt at justere forventningerne - helt sikkert også på grund af at vi nåede sæsonmålet og desuden fik en del præmiepenge for at vinde kampe.
Man skal naturligvis ikke melde alle små forskydninger ud og man skal også være ret sikker. Så meget naturligt man har ventet til sæsonen var afsluttet.

Og selvfølgelig har transfers haft en positiv virkning på forventningerne - opjusteringen skyldes bare drift og ikke salg af spillere.
26
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Men det jeg bidder mærke i er timingen for opjusteringen. Det er ikke umiddelbart på bagkanten af spillersalg ene men efter et langt forår hvor vi kun har hentet spillere. Så det er altså alene driften der har løftet forventningerne og ikke spillersalg (eller var opjusteringen kommet i efteråret). Det er ekstremt positivt og milevidt fra hvad vores konkurrenter leverer rent økonomisk.
 Den tidligere udmelding om 0-5 mill. i overskud kom så vidt jeg husker i forbindelse med halvårsregnskabet. Altså inden vi kendte resultatet af transfervinduet. Jeg tror at vi fik både PM og Munksgaard til en fornuftig pris. Tingager hentede vi nok mest på grund af et godt løntilbud. Men så fik vi jo nogle overraskende (små)penge for Kanstrup og Dino, ligesom at vi solgte Gustav Mogensen til Brentford. Endelig sparede vi også lønnen for Sverrisson og Spelmann, så der var da en del millioner i spil i vinterens transfervindue. Endelig er der vel også nærmest et plus på en million tv-penge på, at vi vandt så mange kampe i træk i slutspillet. Vi kunne godt have fedtet os til 8. pladsen med færre sejre.
Ja, men opjusteringen kan ikke være en direkte konsekvens af de transfers. Så var den kommet langt før (ellers har de i hvert fald groft brudt reglerne om oplysningspligt for børsnoterede virksomheder).

Så den må langt hen af vejen være kommet på baggrund af driften i foråret - dvs. de mange vundne kampe og højt tilskuerantal med mere. Det er langt mere positivt end hvis det var på grund af en enkelt stor transfer.

Som Klaus Egelund skrev på Twitter så må OB, AaB m.fl. få lidt rynker i panden når vi leverer sådan et resultat efter en halvskuffende sæson.
27
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Ni har det endeligt også lade kunne lade sig gøre for AGF, og det er da positivt. Er det samme strategi de kommende år, altså at der skal sælges dyrere end der købes
  Jeg tror da 100% at alle klubber vil sælge dyrere end der købes. Men vi har jo netop ikke "købt nogen" er min pointe.
Alle klubber kan vel få overskud hvis man sælger 2 spillere, og så henter en Mysak og Mmaee, og står uden nogen af dem her nu!? Selv om man i mellemtiden har lejet en (sikkert dyr) målmand i 4 måneder.

Så ja overskud er positivt, NÆRMEST uanset hvad. Men hvis det kun er overskud fordi man ikke har truppen på plads, så falmer det jo komplet. Eller hvad?
Vi har da hentet både Tingager og PM i samme regnskabsperiode?

Men det jeg bidder mærke i er timingen for opjusteringen. Det er ikke umiddelbart på bagkanten af spillersalg ene men efter et langt forår hvor vi kun har hentet spillere. Så det er altså alene driften der har løftet forventningerne og ikke spillersalg (eller var opjusteringen kommet i efteråret). Det er ekstremt positivt og milevidt fra hvad vores konkurrenter leverer rent økonomisk.
29
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Pis: AGF-stjerne på vej væk? Udenlandsk klub flår i profilen | BT Superligaen -...

Et salg af Stage skulle åbenbart potentielt være tæt på. Vi skal godt nok have kassen for ham, hvis han skal sælges. Men kan så gøre signingen af Nicolaj Poulsen endnu vigtigere.
 
 
Det er ikke så overraskende hvis der er bud efter Stage, der kan have været interesse længe og NP kan netop være udset som afløser for ham snarere end Guira som vi måske håber på. Stage er en mere attraktiv spiller at købe for de fleste, men det vil så også blive enormt spændende hvad vi evt. vil kunne få for ham. Det bør blive et stort salg for vi kan sagtens spekulere i at vente en sæson.
Nej, det er vel ikke super overraskende hvis det er. Det jeg kan være nervøs for er, at Stages værdi for os er større end markedsprisen for den type spiller. Men med 4 år tilbage af kontrakten (og en meget klub-loyal spiller) har vi alle kort på hånden ift. forhandlinger, så det er nu at PC skal bevise, at han ikke kun er god til at købe spillere, men også kan sælge dem dyrt.
Simple Audio Video Embedder