Spring til hovedindholdet

Beskeder

Denne sektion tillader dig at se alle Beskeder lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Beskeder lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Martinstranger

1
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
På trods af underskud har AaB midler til at fortsætte oprustningen Officielt: AaB henter gammel kending hjem – Ekstra Bladet

Mon ikke de har en plan om at sælge Okore i dette vindue?
Kan sgu ikke være meget de kan få for ham. Ikke ligefrem fordi han har domineret Superligaen de seneste par sæsoner.
Jeg syntes det lød vildt, da de krævede 15 mio. for ham.

Det kan ikke passe med sådan en pris, for en spiller der i bedste fald har leveret på middel niveau (Alternativt har han spillet super godt i de kampe jeg ikke har set).
4
Kamptråde / Sv: Kamptråd 19/20: AGF - Horsens 19.08.2019 kl. 19.00
En fed detalje ved Bundus mål er, udover Helenius' fremragende tæmning, og viderefordeling (præcis som planlagt), at det er Eskelinen der få sekunder før modtager en bold fra Backmann, som Eskelinen modtager med højre fod, og retningsbestemt sender over til sin venstre side for at trække over til et mere frit skud, og så sender han den ved venstrefoden op til Helenius.
Jeg bed godt mærke i det i løbet af kampen - at han kan med begge fødder. Derudover syntes jeg han stod en fin kamp og er sikker på han nok skal blive bedre. I samme ombæring syntes jeg det er vigtigt at bemærke, at medspillerne virker fuldstændig trygge ved at spille bolden tilbage til ham.

Overordnet har jeg heller ikke været klar til at korsfæste ham som medierne nærmest har gjort. Jeg syntes de har været meget hårde ved ham, både i kommentering og i interview af både ham og andre - det i en grad som jeg ikke har bemærket i superligaen før. Nå men måske jeg blot ikke har bidt mærke i det før.

Interviewet med Schouby virkede også lidt som en indebrændt mand som gerne vil korsfæste nogen - indimellem virker det som en personlig vendetta mod lederne i AGF. Det sjove i denne her "proces" har været den panik medierne har malet - vi har også diskuteret hårdt herinde men det har været med udgangspunkt i at det ikke var godt nok og ikke de store spekulationer i trænerfyringer, ledelsesfyringer eller hvad medierne har skrevet.
6
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jvf. ovenstående er det måske ganske sammenligneligt og dermed ikke umiddelbart et handicap i forhold til de andre. Til gengæld kan man måske argumentere for, at man kunne få en fordel men hvorfor er der så ikke flere klubber der gør det?

Jeg tror bare, at hvis en spiller er fast mand - eller måske endda en profil - på et superligahold, så er det på de her kontraktudløb at pengene kan tjenes. Nogen har held med at finde en udenlandsk klub, mens andre blot kan få et sign-on fee og en bedre grundløn ved at skifte til en anden ligaklub. Alternativet er jo, at man skal have en stor lønstigning hvor man er, men det virker klubberne ikke så tilbøjelige til at give. OB har lige valgt at gøre det med Tverskov, men jeg tror de fleste er bange for at deres lønbudget skrider. Vi har selv forlænget med Backman og Juelsgård i år, men i tilfældet Juelsgård løb PC jo hele linen ud og lod kontrakten udløbe, før man nåede til enighed.

Nogen gange har man også opfattelsen af, at et brud mellem spiller og klub opstår, fordi spilleren har en forventning, som klubben ikke kan leve op til, og så vælger spilleren at skifte til en anden klub uden egentlig at få bedre vilkår, simpelthen for ikke at tabe ansigt. Det er i hvert fald sådan jeg ser Pusic-skiftet til Horsens fra AGF (som endte med at blive kort, da Pusic så tilsyneladende allgevel fik et bedre tilbud).
Det giver bare ikke rigtig mening for klubberne på bundlinjen - hvis de hellere vil betale en ny flere midler end at beholde en nuværende. Men måske er det mere et udtryk for at klubberne ønsker noget nyt eller måske er det i sidste ende spillerne der faktisk ønsker noget nyt.

Vi ser vel heller ikke de store skifter ved kontraktudløb her i DK eller husker jeg forkert? Umiddelbart husker jeg ikke de helt store skifter selvom der vist var NP og måske Falk fra Ob til Fck men der er sikkert flere? Til gengæld har vi i denne sommer set interne handler i DK i større stil.

Som andre savner jeg nok de her gamle klub-koryfæer som spillede i en enkelt klub det meste af karrieren. Vi havde Staff og han var enig udskældt men Aab har vel også haft en del i de senere år (dog efter de vendte hjem fra udlandet).
7
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg bøjer mig for de fundne eksempler fra andre klubbers startopstillinger. Hos os var eksemplet hele truppen, men alligevel ser det ud til, at gennemtræk er karakteristisk for hele ligaen. Det giver naturligvis en fordel til de pengestærke, men resten må uvægerligt svinge meget fra sæson til sæson, afhængigt af, om vinduet har givet reelle forstærkninger.
Jeg er selv overrasket men mener det var i en af de tidligere kampe, hvor jeg opgjorde det mod modstanderen og det ikke så grelt ud i forhold til dem (jeg kiggede kun på startelleveren).

Måske kan man sige, at der skal meget kortere tid til at skabe kontinuitet end vi troede som udgangspunkt - måske det er muligt at optimere på så kort som 0,5 til 1,5 sæson? Normalt ville jeg have troet, at det ville være ok med 1-2 af/tilgange i løbet af et vindue for at fastholde fundamentet og lave et løbende rul som jeg også mener PC har argumenteret for.

CiterNu tænkte jeg det kunne være spændende at se på Fck men kun 2 år tilbage@Martinstranger
Mine eksempler var også med 2 års mellemrum.
Så det godt men tænkte jeg ville fastholde Fck eksemplet og tog derfor selv et tilfældigt tidspunkt med dem.
8
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg tror egentlig ikke vi er så ekstreme men det kræver nok en gennemgang.

Kan ikke huske hvor jeg faldt over det men op til kampen mod FCK blev der diskuteret lidt om startopstillinger.

Se evt. hvor mange Fck har tilbage og hvor mange vi har tilbage fra pokalfinalen AGF - FC København, Sydbank Pokalen 2015/2016 5/5-2016

Hvem har Fck tilbage i truppen - er det Peter Ankersen og vi har Backman.

Ja, når du går 4 år tilbage, så er der ikke mere end et par stykker pr. Hold som gengangere. Det er så hele ligaens problem.  Jeg gik kun to år tilbage og så er det de færreste klubber, der som os kun har 3  gengangere.
Jeg kan se @Stig AKA Frank Heskjær  og @SteenA  har været igang.
Nu tænkte jeg det kunne være spændende at se på Fck men kun 2 år tilbage og derfor tog jeg FCK vs. AAB pr. 15 juli 2017
FC København - AaB, Superligaen Grundspil 2017/2018 15/7-2017 sammenholdt med OB vs. FCK pr. 14 juli 2019 OB - FC København, Superligaen Grundspil 2019/2020 14/7-2019
Målmand = Skiftet
Forsvar = ingen gengangere
Midtbane = ingen gengangere
Angreb = ingen gengangere

For at tage udgangspunktet med i form af AAB (som jeg tror har flest gengangere) sammenligner jeg med kampen mod Lyngby 14 juli Lyngby - AaB, Superligaen Grundspil 2019/2020 14/7-2019
Målmand = skiftet
Forsvar = 2 gengangere (Okore og Ahlmann)
Midtbane =  1 genganger (Magnus Christensen)
Angreb = ingen gengangere

Hmm.... nu var det bare tilfældigt valgt, da jeg troede Aab ville være mest stabile men det er måske ikke helt så unormalt som vi troede. Dermed bliver kontinuitet måske overvurderet?

Jeg så Dennis Bjerre fra Stiften tweete omkring dette for ca 14 dage siden, og det er rigtigt at der også har været meget udskiftning i FCK. De henter dog fra en helt anden hylde, og kan derfor bedre matche de øvrige superligahold på trods af de manglende relationer. Den situation er AGF ikke i og når spillerbudgettet i 4 superligaklubber ligger over vores, og i 4 andre klubber er sammenligeligt, så nytter det ikke noget at give sig selv så stort et handicap, hvis man vil i top 6. Så er man nød til at få mest muligt for spillerbudgettet, og det er altså ikke muligt når spillerne ikke engang når at lære hinandens efternavne før de er videre igen.
Jvf. ovenstående er det måske ganske sammenligneligt og dermed ikke umiddelbart et handicap i forhold til de andre. Til gengæld kan man måske argumentere for, at man kunne få en fordel men hvorfor er der så ikke flere klubber der gør det?

10
Kamptråde / Sv: Kamptråd 19/20: AGF - Horsens 19.08.2019 kl. 19.00
No shit, den dag Bundu konsekvent finder de sidste 20% bliver han en profil i PL. Den fysik, det antrit, den teknik og den fod... men det er nok også de sidste procent der er de sværeste at finde
Han blev godt nok også coachet af Selles undervejs - der var ikke udpræget tilfredshed med manglende vilje til at tro på det og løbe igennem. Men fint modsvar der kom.
Jeg vil ikke drage endelige konklusioner endnu, men Niklas Helenius præsterede i dag på et niveau markant højere end jeg havde forventet.  Et foreløbigt godt modsvar til min kritik.

Det var ikke blændende, men han deltager som opspilsstation og er involveret kraftigt i begge mål.  Meget fortjent sejr over usædvanligt ufarligt Horsens-hold.
Sku dejligt at se en angriber der ved hvor målet står. Jeg håber sådan han bliver den der laver de nemme mål for os:-) Dem elsker jeg og der er mange spillere der har problemer med at lave dem.
Han virkede også mere arbejdsom end sidste kamp jeg så ham i og et stykke henne i kampen fik han også sat sig igennem i luftduellerne - det haltede lidt i starten syntes jeg.

Zach Duncan imponerede mig helt vildt i dag. Han var over det hele, vandt bolden tit og ofte, og var meget, meget farlig fremad banen. Det var sgu en fornem kamp af en purung knægt.
Han laver nogle fejl men det vil unge spillere - men hold op hvor er der potentiale til noget rigtig rigtig stort. Jeg er umiddelbart imponeret og glæder mig til at se mere:-)

Generelt var det en godkendt indsats over hele kampen - Munksgaard stod svagest i et stærkt felt. Ankersen var heller ikke prangende, men han fremstod solid og arbejdsom. Hvis han finder på et nyt træk til at erstatte trækket vinkelret ind i banen, så kan det blive ret godt igen.
  Ankersen og Jon så indimellem ud til at fungere rigtig godt men der mangler stadig lidt slutprodukt. Til gengæld er der masser af arbejde i Ankersen og han bliver ved og ved.

  Jeg syntes til gengæld ikke Munksgaard er så ringe igen. Syntes egentlig han gør det meget godt og han er altså kun 21 år.

  Sidst men ikke mindst respekt for Backman (som jeg har været efter fordi han har været for meget skadet). Han gør virkelig en forskel som kaptajn og er garant for fight/vilje - måske smider han sig lidt rigeligt men overordnet var det en super indsats.
  12
  Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
  Så kom den på nettet.
  Utilfredse fans i stort opråb: Lyt nu til os! – Ekstra Bladet

  Jeg har selvfølgelig skrvet et svar til Claus Thomsen som jeg håber de vil bringe inden mødet tirsdag.
  I bedste fald omgås han sandheden lidt lemfældigt.
  Tak for link.

  Imponerende man kan slutte af med nedenstående. Når nu det næsten konsekvent kan lade sig gøre at vælge AGF, så kan det ikke være det store planlægningsproblem........Fint det fremgår af artiklen, at AGF gerne ville have lavet det om men blev kørt over af de andre klubber.

  Jeg mener stadig at et totalt fravær til et par kampe ville gøre underværker.
  Citer
  Det er meget svært at planlægge en hele sæson, hvis antallet kommer længere ned end det, der ligger i aftalen nu. Rent praktisk er det ikke realistisk, siger han uden at ville kommentere det konkrete antal mandagskampe i klubbernes aftale./quote]
  14
  Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
  Nu er runde 9-11 fastlagt, det blev 2 søndage kl 12 og en fredag.

  TV (primært Viasat) er sure over boykotten, og som jeg forklarede tidligere kan de sikre os som 3. valg (mandag) men alligevel flytte os til deres andre dage, det er sket i de her tre tilfælde, er jeg sikker på – så det har da haft en effekt på den korte bane. Nu skal vi kun aktionere mod Horsens og så i Odense, og ikke til de tre tidlige søndage.
  I er selvfølgelig fortsat velkommen til at være sure over vi kæmper denne kamp, det er også rigtigt at det ikke på den korte bane gavner vores antal i busserne. Men det skulle jo gerne opvejes af gevinsten på lang sigt.
  Nu har de jo ændret i den kommende planlægning - var det så ikke værd at arbejde sammen med dem og lade opbakningen komme tilbage indtil der næste gang bliver præsenteret mandagskampe?

  Disclaimer - jeg deltager ikke selv i udebaneturene (medmindre jeg kører selv og det gider jeg ikke, hvis der ikke skal være opbakning). Overordnet finder jeg tilgangen forkert, da det "straffer" holdet over længere tid. Efter min mening var det bedre at blive væk i 1-2 kampe for at markere - så er jeg sikker på JN/Viasat forstår budskabet ordentligt og det samme gælder udebaneklubben som måske gerne ville have omsætningen.

  Beklager men så længe boykotten har kørt, har vi haft en forfærdelig pointhøst:-(

  15
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  Det overrasker at PC ikke matchede AaBs bud,
  Sku vi nu ikke lige klappe hesten - er det meldt ud vi var med i kampen om ham? Hvis DN kender ham fra Norge, kan han sagtens have vendt tommelen ned og ikke op.
  Men umiddelbart lyder han spændende og som en med en god alder.

  det lyder som om Allan Gaarde har bluffet big time, med sin udmelding i pressen om at der ikke var råd til indkøb, og der skulle skaffes penge via salg til mindst mulig skade for start 11. Nu er udmeldingen at truppen er på plads, og der ikke skal sælges noget.
  Tjaaee måske. Den blev ihvertfald købt herinde men det er jo ikke sikkert det har været nok til at bluffe de andre sportschefer - lur mig om de ikke nogenlunde ved, hvilke midler konkurrenterne kan trylle frem.
  16
  Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
  LIdt om Backmans første kamp i lang tid Der er ikke så meget brok med Backman - AGF - Superliga - Fodbold
  Citer
  Nej, slet ikke. Jeg er her, hvor jeg vil være. I AGF. Og så lang tid har jeg ikke siddet på reservebænken. Jeg fik et par kampe på reserveholdet, og så har jeg trænet med de andre gennem længere tid,« forklarer han.

  Hans seneste kamp, indtil mandag, var faktisk mod Sønderjyske i februar i år.

  »Det har været en hård periode. Jeg troede hele tiden, at jeg snart var parat. Det føles ikke som om, der er gået seks måneder. Heldigvis mærker jeg ikke noget til hjernerystelsen, og det er jeg meget, meget glad for.«
  17
  Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
  Så du tror hverken på det Randers melder ud via Søren Pedersen, eller på det Ekstrabladet skriver som objektiv kommentator som ofte har fingeren på pulsen omkring AGF-handler (Egelund), men på din egen teori?  :D  hehe  :D

  Hvad er det nu man siger om heste og zebraer? (Apropos Randers)
  Nej men jeg siger man ikke skal tro på alt der bliver sagt i Randers😱. Der har tidligere været ting, hvor de har haft en tendens til lemfældig omgang med sandheden.

  Så sandheden er nok et sted midtimellem.
  18
  Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
  Søren Pedersen sagde om NP, vi et gået så langt vi kunne - men hverken vil eller kan være med på det tilbud han har fået. Underforstået lønrammen blev sprængt.
  Alternativ konspirationsteori: Søren sagde......... det gjorde han fordi NP ikke ønskede at forlænge med Randers men skifte til storebror i Aarhus selvom de tilbød det samme i løn. Derfor så han sig nødsaget til at fremhæve AGF som dem der altid overbyder spillerne.... Signalet om at NP hellere ville spille i Aarhus end Randers var jo ikke sjovt at tænke på, så det var de andres fejl.....

  Edit: det kunne også være NP drømte sig til de gyldne tider da JN styrede butikken og der var ro på organisationen. Måske han kunne se det begynde at udfolde sig i Aarhus 😱
  19
  Kamptråde / Sv: Kamptråd 19/20: AGF - Horsens 19.08.2019 kl. 19.00
  De skifter vel næsten som os - jeg har dog ikke overblikket over hvor mange det er i startelleveren :o

  Ind: Malte Kiilerich (Hvidovre IF), Peter Therkildsen (Næstved BK), Matthias Præst (egne rækker), Michael Lansing (AaB), Jonas Thorsen (Eintracht Braunschweig), Erhan Masovic (Club Brugge, lejeaftale), Jacob Dyrborg Linnet (Brabrand), Alexander Ludwig (OB), Uros Nenadovic (Alashkert FC)

  Ud: Søren Reese (FC Midtjylland, lejeaftale udløber), Sammy Skytte (FC Midtjylland, lejeaftale udløber), Mathias Nielsen (Randers FC), Oliver Drost (kontraktudløb), Gregers Arndal-Lauritzen (kontraktudløb), Thomas Rohde (kontraktudløb), Frederik Nørgaard (kontraktudløb), Tobias Arndal (kontrakt ophævet), Kevin Ray Mendoza (kontrakt ophævet), Mads Juel Andersen (Barnsley), Frederik Mortensen (kontrakt ophævet), Kasper Junker (Stabæk, lejeaftale), Sivert Heltne Nilsen (Elfsborg)
  20
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  @Taktikfokus
  Så for ikke at "spilde lønkroner" må vi kun have 1 profil til hver plads. Mener du virkelig at Ankersens løn går til spilde ved at vi har 2 spillere til den plads, og at de i 4 af 5 kampe er blevet brugt i rotation.
  Mon ikke det er fordi det ikke giver mening at “lønprofil” 3 (hvor de ligger i lønhoerakiet) fortrænger “ lønprofil” 4. Dermed kunne midlerne bedre være brugt på at opgradere lønprofil nr 11 eller 10 eller.... (her forudsætter jeg at løn er et udtryk for kvalitet),

  Det er selvfølgelig aldrig den perfekte verden, så man altid kan opgradere korrekt. Men du og jeg havde også en del diskussioner omkring Sana, hvor jeg fandt det forkert at have bundet en “lønprofil” fra toppen til at sidde på bænken. Det er åndssvag disponering af midler. Til forskel fra tidligere, lader det til vi inøjeblikket kan sende den slags spillere videre og få lidt for dem - sådan har det ikke altid været.
  21
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  Nu vil I læse noget vildt - jeg vil lave et forsvar for PC!
  Det er vel også på sin plads indimellem:-) Nu er vi dog ved at være der, hvor PC har sat truppen sammen og haft alle muligheder for at forme den som den skal være.
  Jeg er heller ikke sikker på PC skal have hele skylden for denne opstart - mon ikke en del af skylden skal placeres hos DN som har forsøgt at skifte taktisk (det så vi også ved den tidligere træner). Vi kan altid diskutere om taktikken er rigtig men den så spændende ud mod de gode hold og viste vi næsten kunne være med - det er der vi helst skal hen på sigt men spørgsmålet er hvornår vi er klar.

  Når det så er sagt, så har vi også givet ret store lønninger til spillere, der er endt på bænken - ja bare se på, hvis Tingager virkelig har mistet sin plads til Juelsgaard og Backmann eller Ankersen til fordel for Thorsteinson, for slet ikke at nævne Toutouh.
  Vi har gennem tiden haft så mange spildte lønkroner på den konto - enten har det været skader eller også  har det været manglende evner. Senest har vi set Sana ryge ud af startelleveren - her skal det dog nævnes, at vi har fået lidt midler for hans skifte hjem til Sverige (men ikke nogen i nærheden af de 15 mio. der blev drømt om sidste sommer og hvor vi var nogen der sagde slå til for pokker). Det er ikke nemt, når træneren mangler to af dem som får den højeste løn og dermed burde levere på det højeste niveau.

  Det er også derfor, at skuffelsen over det nuværende transfervindue er så stort hos mig, for nu havde man endelig muligheden for at bruge lidt flere transferkroner på den høje hylde, da man havde fornuftige backups i Ammitzbøl, Thøgersen, Hvidt, Lunding, Anbo etc., men man har nok ikke vurderet, at de har været helt gode nok. Jeg kan i den forbindelse anbefale
  Måske har jeg (vi) haft forventningerne for højt oppe - syntes hele tiden der er blevet talt om, at dette var transfervinduet hvor der blev muligheder for at hente "virkelige" forstærkninger. Jeg kan se at der er hentet til bredden og måske til fremtiden - det kan sagtens vise sig at være det rigtige om et år eller mere men målet er altså top 6 i år........ Efter min mening mangler vi mindst en klar klar klar forstærkning på midtbanen som kan komme ind og svinge taktstokken - det må PC få hentet straks.
  Der ser dog ud til at være god fodbold i både Jon Dagur og Duncan - de kan blive klare forstærkninger på sigt og hvis så Bundu endelig ville udfolde sit talent, kunne det blive rigtig sjovt. Men vi mangler nogle med mål i støvlerne, især når vi kun har 1 angriber der skal score mål.

  @Dichio
  Det er ikke, fordi jeg mener JN ikke taler sandt, men jeg må også konstatere, at Troels B Thøgersen fra Tipsbladet når frem til noget andet på samme tid, så jeg tror bare, at JN regner på en måde, der passer lidt bedre til det budskab han gerne vil have frem, hvilket han sagtens kan gøre, da man jo kan gøre det op på mange forskellige måder jvf. tidligere opslag.
  JN kan ikke blive ved at sige vi underpræsterer i forhold til alle mulige andre, det falder i sidste ende tilbage på ham.
  22
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  Friman m.fl. har da nævnt os som mulig destination.
  Jeg håber ikke, at JP kommer til AGF. Det vil alt andet lige være en tro kopi af, hvad vi har gjort forkert i fortiden. Hente nogle spillere som er "over the hill" for nostalgiens skyld. Vi har lige haft en extrem lige kamp imod FCM, som er et hold, hvor JP er vejet for let. Hvad skulle vi lige kunne bruge ham til?

  Det ville også være stik imod den sportslige ledelses planer om at gøre truppen yngre. Nej, jeg tror at chancerne for at PC og DN henter JP er under 2%. Heldigvis.
  Vi har masser af unge spillere - vi har brug for en general der kan dominere den midtbane konsekvent. NP gør det han kan men med en masse karantænepoint, Amini svinger som et pendul og Blume er fyld (sorry to say). For nuværende er midtbanen simpelthen for svag og nu må PC steppe op.

  Jeg vil da også foretrække en 10 år yngre model med det rette niveau men vi mangler noget kvalitet og det koster. Der kunne man måske lave en sæsonløsning med JP.
  23
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  @Martinstranger


  Citer
  Jakob Poulsen har fået lov til at gå kvit og frit til en klub i udlandet, og det er planen, at afskeden med FC Midtjylland skal munde ud i en aftale med eksotisk anstrøg. Et godt bud på en ny mulighed kunne ligge i eksempelvis Australien, hvor erfarne danske spillere har et godt ry.

  Ulvene har i aftalen med Jakob Poulsen betinget sig, at det ikke er muligt for en anden dansk klub at udnytte situationen til at lande spilleren, der med anførerbindet på armen hævede DM-trofæet, da FC Midtjylland triumferede i 2018.


  Superligaen Indefra: FCM's smarte Jakob Poulsen-finte – Ekstra Bladet
  Tak - det er åbenbart ikke værd at referere i andre artikler😱

  Det lader heller ikke til kommentatorerne er klar over det. Friman m.fl. har da nævnt os som mulig destination.
  25
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  FCM har givet JP lov til at skifte på en fritransfer, men KUN til en udenlandsk klub. Det betyder en dansk klub med stor sandsynlighed skal betale et beløb for JP og hvem har lyst til det for en 36-årig spiller.
  Personligt synes jeg, det er enormt småligt af FCM ikke at give deres måske største klubikon den gestus at han selv frit kan bestemme, hvor han vil hen.

  Ang. PC: Har folk læst hans seneste udtalelse, altså den hvor han siger, han arbejder på at hente en 8er type? Måske vi lige skal vente med fyrings spekulationerne indtil vinduet er lukket?
  Hvor har du set det med en udenlandsk klub transferfrit og betaling hvis DK? Umiddelbart har jeg kun set han må skifte.

  Går ud fra det er denne artikel du  henviser til omkring 8'eren https://stiften.dk/agf/AGF-sportschef-efter-Sana-salg-Vi-skal-paa-indkoeb/artikel/594152

  Citer
  Vi har mistet to spillere, der kunne gøre sig på otteren. Så det er klart, at det er noget, vi kigger på. Og det er også noget, jeg tror, vi kommer til at gøre noget ved, siger Peter Christiansen, der er sportschef i AGF
  27
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  GF skuffer big time p.t. Det er helt vildt, at man skal læse i Sverige, at Sana er solgt. Amatøragtig kommunikation eller rettere sagt: mangel på kommunikation som sædvanlig.

  Arh ro på. AGFs nyhed kom på 2,5 time efter IFK, som givet har haft større interesse i hurtig offentliggørelse end AGF. Gør da ikke en pind forskel med de timer. Tværtimod har vi fået en fin artikel på med et par gode budskaber fra spiller og sportschef.

  Derudover synes jeg, at kommunikationen plejer at være ganske udmærket. Så forstår ikke rigtig udbruddet.

  Jeg er ikke enig med dig. Hvis god kommunikation er de ligegyldigheder GF har på deres egen hjemmeside med “nyheder”, så har man misforstået begrebet. Det skaber ingen interesse. Det går ud på at have maximal lukkethed omkring spillere og trup. Som eksempler er, at man er den eneste klub i landet, der konsekvent først bringer spillertruppen på kampdagen og generelt bruger den nye persondatalovgivningen til at lukke ned for al interesse omkring spillertruppen.
  Det smitter også af på de eksisterende fanfora, hvor kun ganske få personer deltager. Den “professionalisme”, man åbenbart selv mener, man praktiserer, er den samme som gør de fleste politikere uinteressante: der bliver ikke sagt noget, der har et reelt indhold. Kun tomgang, almindeligheder og sort snak for at undgå at komme til at sige noget.
  Jeg synes det er synd for klubben, at man har valgt sådan en strategi. Den skader alle parter.
  Jeg sad og småklukkede lidt over dit indlæg natten til søndag. Det kom 00:56 men der havde klubben meldt ud en lille time før (jeg havde ihvertfald set det på facebook).
  Desværre havde de meldt ud i Sverige endnu tidligere - jeg er sikker på det er en bøf i aftalen men så igen, så kan man måske tænke det ikke har den store betydning en sen lørdag aften. Det kan godt være du og jeg samt få andre følger med men derudover tror jeg det er begrænset henset til tidspunktet og medieafdelingen skal vel også holde fri engang imellem:-)

  Sidst men ikke mindst er det selvfølgelig skidt, hvis der ikke bliver leveret nyheder nok og man dermed ikke får skabt opmærksomhed nok. Umiddelbart virker det som om GF har oppet sig gevaldigt på SOME men det har tidligere haltet igennem en årrække. Det var nok på tide men den slags tager tid at opbygge. Jeg tror ikke der er den store forskel på om man udsender startopstillingen en eller to dage før, da det er en begrænset målgruppe der har interesse i at kende den. Men man kunne da spørge DN om hvorfor han gør det? Det virker jo lidt åndssvagt når de andre ikke gør det.
  28
  Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
  Fra EB Tøffe prygler AGF-træner: Hva’ fa’en foregår der?! – Ekstra Bladet
  Citer
  Hvad tror I egentlig selv, jeres selvvalgte stilhed i de første 45 minutter giver til holdet?

  Her retter I vreden det forkerte sted hen over de mange hverdagskampe. Der er regler for antallet, og klubberne – også AGF – har skrevet under på aftalen, som de bliver godt betalt for.

  Så lad nu være med at tude over det – og gør det, I er kendt for i hele Superligaen: Lav noget larm og støt holdet.

  De har sateme brug for det!
  29
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  Jacob Poulsen ... Hvor skal han spille? Jeg ser han ikke som nogen ørn i presspillet, og dermed er de tre centrale positioner lukket land. Han er ikke offensiv nok til venstre kant, der er en art angriber.
  Hmm... har du set FCM spille i sidste sæson? Jeg mener da netop at JP var en af dem der dikterede deres presspil og ikke mindst selv gik forrest men måske det blot er den opfattelse jeg har fået i de kampe jeg så (også uden GF som modstander).
  Vi mangler seriøst en general på den midtbane og som jeg har nævnt flere gange, en der tør/vil diktere spillet. Han kan  splitte et modstanderhold med hans afleveringer og har et overblik der på et niveau over vore andre spillere. Dertil kommer dødboldene.

  Risikoen er som der bliver nævnt, at det kan gå stærkt ned ad bakke i den alder. Derfor skal det vel også blot være en kontrakt for en sæson af gangen, som de har praktiseret i FCM. Han må også klart mene han kan bidrage, når han er villig til at skifte for spilletid.

  Per Friman mener vi er et godt bud Frimann om Jakob Poulsens fremtid: AGF er et godt bud | Videoer fra Superligaen

  Det er vel heller ikke pengene han går efter. selvom han sikkert vil aflønnes fornuftigt, så er det nok ikke afgørende.
  30
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  Med YT væk gætter jeg på 1-2 forstærkninger - måske 3 hvis PC vælger at styrke forsvaret og udleje Hausner. 4 hvis Anker bliver solgt
  Er YT væk?

  Jeg håber et eller andet sted på JP - han er godt nok faldet lidt i niveau men det er stadig højt. Jeg tror han vil kunne gøre en markant forskel, ved at bringe ro og lidt mere omtanke ind på midtbanen - derudover er han fantastisk til dødbolde (som vi ser ud til at have trænet henover sommeren).

  Lidt overrasket over JP og FCM vil skilles men jeg kan til gengæld godt forstå, at han gerne vil spille indtil det er slut.

  https://beta.bold.dk/fodbold/nyheder/fcm-og-jakob-poulsens-veje-skal-skilles
  32
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  Nu stiller jeg lidt spørgsmål for at blive klogere:-)
  Det med at skaderne eller profiler der ikke slår til, viser meget godt det JN-argument med at 5-10 mio ikke er afgørende nok..
  I vores egen trup er Backman, Sana og YT dem dem som kommer tættest på - et flop, en der er røget ud på bænken og en skadet.
  Der er vi tilbage ved at vi tilsyneladende ikke er dygtige nok. Det føles ihvertfald altid som om vi bruger store midler på spillere der ikke leverer i forhold til hvad de koster. Spørgsmålet er om det er fordi vi følger vores egen klub tæt eller om de andre klubber måske har samme problemer.
  Over tid bør skader ikke have indflydelse, da det er en faktor der bør udjævnes. Profiler der ikke slår til, falder straks tilbage på den sportslige sektor (PC) og deres ageren.

  Vi skal huske at artiklen med lønningerne er fra feb 2018 og regnskabstal fra 16-17. Der kan være sket noget siden. Fx at AaB har investeret kraftigt. Sikkert også FCN med deres nye ejere.
  Ja den er af lidt ændre dato men så vidt jeg husker, var det spillerbudgetter og ikke lønbudgetter eller husker jeg forkert?

  Hvis det er spillerbudgetter, skal transfers så ikke afskrives. Hvis vi antager at de spillere Aab har hentet for 20 mio. har fået 5-årige kontrakter, indgår der så ikke 4 mio. i spillerbudgettet eller misforstår jeg? Mener f. eks. Okore og Rinne fik 5-årige kontrakter.

  FCN bør have investeret kraftigt med alle de salg de har fået i kassen og de er jo kendt for at bruge mange penge på talenterne men de sælger dem til gengæld også straks de slår igennem. Så hvordan bør udgifter til talenter vurderes - er det 100 % som spillerbudget eller bør det kun være 50 %? Har Agf en større amatørafdeling end FCN og skal det vægtes?

  Vi investerer forresten en del i talenterne pt. men hvor meget bruger vi egentlig - er det et gæt med 10 mio. eller?

  En anden præmis er også at AGF ind i mellem har interesse i at udnævne sig top 4 klub økonomisk ift at gøre sig attraktiv for sponsorer, spillere osv - men også når man skal retfærdiggøre en fyring af en træner. Selvom man i virkeligheden kun er nr 6-7 økonomisk pga manglende transferindtægter og Europa indtægter. For på sponsorindtægter er vi efter sigende på niveau med Brøndby på en delt 2. plads! Det har JN i hvert fald på et tidspunkt sagt.
  Helt enig i den del. Det er på den baggrund jeg indimellem har forsvaret, at vi altid bør have mål om top 6. JN har ikke noget valg i Aarhus og slet ikke når der skal sælges sponsorater. Det gode er, at vi ser en yderst fornuftig udvikling i sponsoraterne og det bør i sidste ende give flere midler til spillerbudgettet. Nu bør vi så være der, hvor vi skal til at vise vi kan komme ind i top 6, for nu virker det til økonomien endelig er stabiliseret på et fornuftigt niveau. Jeg ser til gengæld helst ikke, at vi laver en Aab med minus på 23 mio. og skal til at sælge spillere, for at økonomien hænger sammen.


  33
  Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; Sønderjyske - AGF mandag d. 12.08.2019
  Mon ikke Backman straks skal bringes i spil, når han nu er 100 % klar.

  Nedenstående fra artikler om klubben. Copy/paste:
  Backman siger han er helt klar og har været det hele sæsonen https://stiften.dk/agf/AGF-anfoerer-har-ikke-spillet-i-et-halvt-aar-Jeg-er-100-procent-klar/artikel/593866
  Citer
  Jeg er 100 procent klar. Det har jeg været i hele denne sæson. Når man sidder med på bænken, så er man klar, siger Niklas Backman, der i sæsonens første fire Superligakampe har kigget på fra bænken.
  Derfor må DN have fravalgt ham pga. niveau eller for loyalitet/kontiunitet for de nuværende forsvarere.

  Stiften har også læst med herinde og noteret statistikken fra @Stig AKA Frank Heskjær
  Citer
  I seneste sæson spillede AGF 12 kampe med svenskeren i bagkæden. Her lukkede de godt et halvt mål ind per kamp. I de 24 kampe, hvor han ikke var med, scorede modstanderen 1,5 mål per kamp.
  34
  Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
  Backman siger han er helt klar og har været det hele sæsonen https://stiften.dk/agf/AGF-anfoerer-har-ikke-spillet-i-et-halvt-aar-Jeg-er-100-procent-klar/artikel/593866
  Citer
  Jeg er 100 procent klar. Det har jeg været i hele denne sæson. Når man sidder med på bænken, så er man klar, siger Niklas Backman, der i sæsonens første fire Superligakampe har kigget på fra bænken.
  Derfor må DN have fravalgt ham pga. niveau eller for loyalitet/kontiunitet for de nuværende forsvarere.

  Stiften har også læst med herinde og noteret statistikken fra @Stig AKA Frank Heskjær
  Citer
  I seneste sæson spillede AGF 12 kampe med svenskeren i bagkæden. Her lukkede de godt et halvt mål ind per kamp. I de 24 kampe, hvor han ikke var med, scorede modstanderen 1,5 mål per kamp.

  Mon ikke han starter mod Sønderjydske og vi kan/må begrave diskussionen omkring en ny midterforsvarer.
  35
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  Okay - er der ikke nogen af jer med et godt blik for andre hold, klubber og ligaer, der kan komme med et par bud på en fantastisk 8'er, som vi kan hente? Dynamik, målfarlighed, pasningsstærk og gerne noget ekstra. Flair har Amini til overflod, så det må gerne være en, der fx er god på låget eller kan sætte to mand i en hurtig vending.
  Hvis Sana er på vej ud, så må der være en ordentlig lønpose til rådighed. Jeg er overbevist om det bliver en udlænding men mon ikke PC har noget i ærmet, når detaljer begynder at slippe ud.

  Jeg tvivler dog stærkt på at vi får særlig mange kr. i kassen på et salg af Sana - det er vist mest for at slippe for en høj løn, til en spiller der ikke indgår i startelleveren. På trods af et ok snit på mål/assist, har han desværre ikke præsteret godt nok, til at være konsekvent i startelleveren i DN's måde at spille fodbold på.

  Måske @Stig AKA Frank Heskjær  har mere ret end jeg har lyst til at anerkende, når han siger der ikke er uanede midler til rådighed til nye spillere.

  Vi har ifølge tipsbladet handlet følgende indtil videre og her må de 5 af dem formentlig forventes at få en forholdsvis fornuftigt løn (NP, Jon, Helenius, Gersbach og Eskelinen) og vi har samtidig sluppet Grabrara, Stage og Guira som (nok) har været på samme lønniveau.

  IND: Daniel Gadegaard Andersen (egne rækker), Anders Fæster (FC Groningen), Nicolai Poulsen (Randers FC), Zach Duncan (Brisbane Roar), Jon Dagur Thorsteinsson (Fulham), Nicklas Helenius (OB), Alex Gersbach (NAC Breda), William Eskelinen (GIF Sundsvall)

  UD: Kamil Grabara (Liverpool, lejeaftale udløber), Ryan Mmaee (Standard Liege, lejeaftale udløber), Magnus Kaastrup (Borussia Dortmund, lejeaftale), André Riel (Lyngby Boldklub), Jens Stage (FC København), Adama Guira (R&F Soccer Limited)
  36
  Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
  Har skrevet en artikel med diverse links om afstemning af forventninger ift økonomi:

  AGFs økonomiske formåen - og hvorfor AGF "kun" forvente top 6 hvert andet år...
   Ifølge den artikel i tipsbladet, bruger vi 30 % mere end nr. 5 på listen på løn. Det kan du da ikke kalde tæt mellem nr. 4 og 8? Det er også noget vås fra JN's side, når han siger en profil kan gøre udslaget, når vi bruger 10 mio. mere på løn end de andre - det koster en profil ikke. Det er sgu en dårlig undskyldning.

   Jeg har (her fredag aften) ikke hørt hele den Mediano podcast igennem men JN indrømmer det jo selv ca. 12:45 inde i udsendelsen:
   Citer
   Der har du fuldstændig ret, vi skal leve op til de forudsætninger vi er givet ud fra vores markedssituation
   Her erkender han at ledelsen i FCN/FCM har gjort det fantastisk ud fra deres forudsætninger og langt bedre end GF. Det er også her han siger han/vi skal gøre det bedre. Men og det anerkender jeg blankt - det har naturligvis også noget med kultur mv. at gøre og man kan desværre ikke blot købe sig til top 6 (så havde flere gjort det).

   Har vi ikke også kørt med slutspils-strukturen i 3 sæsoner, hvor vi i alle tilfælde er endt i nedrykningsspillet? Altså burde vi forvente top 6 i de kommende 3 sæsoner 8)
   38
   Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; Sønderjyske - AGF mandag d. 12.08.2019
   Eskelinen // Munksgaard, Backman, Juelsgaard, Højer // Amini, Poulsen, Thorsteinson // Ankersen, PM, Bundu

   Jeg er meget enig i, at Backman skal spille, men jeg vil fortrækker stadig Tingager over Juelsgaard any day.
   Jeg kan også godt lide ideen om Thorsteinson centralt, mod FCK synes jeg han deltog rigtigt fornuftig i presspillet, i modsætning til hvad vi tidligere har set fra Sana. Jeg synes ikke at Blume har spillet decideret dårligt i nogen kampe, men han er heller aldrig rigtig god. Jeg tror at kombinationen af Thorsteinson og Amini foran Poulsen vil være en mundfuld for modstanderne at styrre.
   Rigtig mange nævner Backman som en der burde være sikker starter - det på trods af, at der formentlig ikke rigtig er nogen der ved hvilket niveau han har for nuværende.

   Jeg har det lidt svært med at anbefale/foretrække såden en spiller fremfor dem vi har. Nu er det selvfølgelig DN der ser dem til daglig men jeg er overrasket over hvor mange gange Backman bliver nævnt og hvor meget folk tror på en mand der ikke har spillet i lang tid. Om en uge, har han ikke spillet en kamp i et halvt år...............

   Jeg krydser naturligvis fingre for at DN blot har ført ham stille frem efter skaderne og han er klar til at gå direkte ind for at svinge dirigentstokken.........
   39
   Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
   Jeg tror vores vindue er lukket, medmindre der ryger en , desværre. Måske den næste GF transfer vi ser er en ny cheftræner????? ( begrundelsen for Glenns fyring, kan jo genbruges med DN såfremt ledelsen har tabt troen på ham mht at kunne indfri målsætningen..)

   Det mener jeg BESTEMT IKKE at ledelsen kan tillade sig, gør man det viser man med alt tydelighed at man ikke har nogen ide om hvor man ønsker at bevæge holdet hen. Man har i så fald forkastet hele TRE trænere med hver sin tilgang til spillet. Vælger man igen at fyre træneren bør det også have konsekvenser for ledelsen. (Sagde manden der virkelig ikke bryder sig om David Nielsen MEN gerne vil se en træner gøre sit arbejde færdigt koste hvad det må.)
   Jeg er slet ikke i nærheden af der burde være en trænerfyring men på et tidspunkt må der komme en erkendelse af man har fejlet i forhold til at nå¨målet eller og så må målet justeres. Det ender jo i komiske Ali, hvis vi år efter år skal have top 6 som mål og aldrig nå det.

   Til gengæld synets jeg sportschef og direktør skulle skaffe de rette forstærkninger i god tid til træneren:-) Det nytter ikke, at holdet først er komplet til jul, hvis det er nu der skal hentes point.
   40
   Kamptråde / Sv: Kamptråd: Lyngby - AGF mandag d. 5.8 kl. 19.00
   Du har ændret mening og nu skal der en afløser til - så er vi enige på det punkt👍

   Forskellen på dig og mig er formentlig tilgangen til at se på holdet. Jeg.

    

   EDIT: Hvis man ikke har noget pænt at sige, skal man holde sin mund. Det prøver jeg.
   Nu hvor jeg ser efter i den gamle tråd, var den vist  lige skarp nok - sorry🙏
   41
   Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
   Hvor står vi pt.?

   Vi er en del der mener der mangler en central spiller til både forsvar og midtbane men der er også nogle der ser ud til at komme i overskud.

   Følgende kan måske være på vej ud, hvis der ikke sker større ændringer ovenpå de første kampe:
   1) Ankersen beder næsten om det i pressen (jeg syntes han burde kæmpe for pladsen - vi kan sagtens bruge ham).
   2) Toutouh er stille i pressen men lyder ikke som en der er på vej i omdrejninger. Projektet er vist ikke lykkedes for DN/PC.
   3) Sana - er han tilfreds med hans nuværende position på holdet. Købt som fast mand (stjerne) men ligner pt. en indskiftningsspiller i DN's øjne.

   Ankersen og Sana ligger vel i top/subtop lønmæssigt. Toutouh må ligge i mellemgruppen (var der ikke nogen der mente 1 mio. i løn). Ankersen/Sana her ok stats for sidste sæson selvom vi måske ikke alle mener de leverede varen - gør det måske lettere at sælge dem, hvis man ønsker det.

   Pønser DN/PC på at slanke lønbudgettet inden der købes forstærkninger eller er der midler nok i kassen, til at der kan ageres. Spørgsmålene er mange og rygterne alt for få:-)
   42
   Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
   Det er virkeligt ynkeligt og formenligt er det et tegn på, at Ankersen gerne vil videre i dette vindue. Dvs. en strategisk udtalelse. Alternativt er der noget helt galt med selvforståelsen hos Jakob Ankersen.

   Tilmed får han også lige svinet holdkammeraterne.  Sikke en idiot...

   Edit: Og undskyld tonelejet, men jeg fatter simpelthen ikke, hvordan en mand på 29 år og mange år i branchen kan udtale sig så kluntet.

   Jeg er helt enig! Dog er det vand på den mølle, som siger at alt er ikke vel på Fredensvang, men det kan også være JA, som bare er en klynker.

   JN, PC, DN & bestyrelsen er max pressede - langt mere end spillertruppen er.

   Det virker sgu lidt letkøbt efter et par kampe på bænken, hvor man ellers har startet i de første men ny konkurrent på pladsen - senest på rundens hold og med en scoring. Har scoret et mål yderligere i ca. samme spilletid som Ankersen.

   Han virker som en der ser en særdeles øget konkurrence og gerne vil videre. Det er sgu også træls at kæmpe for det og ikke være selvskrevet til holdkortet Jeg kunne ellers godt se muligheder for de begge spillede og ville ønske vi kunne holde konkurrence om pladserne på et højt plan.

   Jeg kan til gengæld godt forstå han gerne vil spille og skal han sikre sig en fornuftig løn et andet sted, så skal det vel også helst være mens han spiller og en ny arbejdsgiver har i frisk erindring hvad han kan. Hvis han virkelig var i tvivl om DN baggrund, så burde han nok selv spørge men det virker som ren taktik.
   43
   Kamptråde / Sv: Kamptråd: Lyngby - AGF mandag d. 5.8 kl. 19.00
   CiterPanik? Er det ikke blot konstateringer af vi er svækkede siden foråret og der ikke er blevet hentet erstatninger på det forventede niveau. @Martinstranger
   Konstateringen har jeg slet ikke noget imod. Og uanset hvem du ville have hentet til målmandsposten, så ville vi være svækkede på den. Og Stage ift NP er en svækkelse også, også selvom NP gør det rigtig rigtig godt, og at han ikke er Stages erstatning, men afløser på pladsen, og at erstatningen for Stage på den 8'er ikke er købt endnu.
   Du har ændret mening og nu skal der en afløser til - så er vi enige på det punkt👍

   Forskellen på dig og mig er formentlig tilgangen til at se på holdet. Jeg indrømmer blankt at jeg fokuserer på top 6. Det er målsætningen, har været det i flere sæsoner og det er et mål vi endnu ikke har opnået😡 Så kan der komme mange undskyldninger/forklaringer på hvorfor det er sådan men det holder ikke i det lange løb. Så bliver det netop undskyldninger.

   Du elsker at regne spiller for spiller og fokusere på et måske kommende niveau om X-tid mens jeg forsøger at se det overordnede niveau - herunder både bund- og top-niveau nu. Derfor var jeg sur i foråret da DN kørte rotationsprincip på mange spillere hver gang og forsømte at bygge på bund/top niveau efter min mening. Du var til gengæld lykkelig for de unge spillere og tænkte muligheder om X-år. Jeg har også skældt ud over de manglende forstærkninger fordi jeg syntes niveauet er for lavt mens du mener dem vi har kan udvikle sig og løfte holdet.
   Sandheden er formentlig et sted imellem men det er den store forskel på din og min tilgang. Det er nu også sjovest når vi ikke er enige😉. Det dræber jo debatten.

   Jeg havde heller ikke forventet 6 point mod FC-klubberne men jeg havde gudhjælpemig forventet mere end 1 point mod to af de klubber, som de fleste forventer skal kæmpe for at undgå nedrykning.

   Nu kan vi passende lave en typisk GF og slå Sønderjyske ordentligt - så vender vi kajakken😎

   PS: jeg ser selvfølgelig også på den langsigtede udvikling og de muligheder der er men på den korte bane er fokus på top 6.
   45
   Kamptråde / Sv: Kamptråd: Lyngby - AGF mandag d. 5.8 kl. 19.00
   Nu så jeg desværre kun kampen gennem et sort fiskenet på udebaneafsnittet. Hvis man boykotter en
   halvleg på grund af mandagskampe, så må næste skridt være at boykotte stadions med fiskenet. Men det jeg kunne se, var perioder med flot spil. Noget af det bedste i dette årti. Så må vi håbe, at skarpheden i begge felter snart kommer. Langtfra krise efter min mening. Men selvfølgelig kan vi ikke overleve med  hæderlige nederlag. Jeg stoler dog på at truppen har kvalitet til at klare skærene, dvs. undgå nedrykning. DN begik en fejl, da han hev bedste mand ud. Hvorfor bænker man næsten systematisk målscorere? Men op på hesten igen

   Jeg synes ikke man kan tale om det bedste spil i dette årti, når det ikke resulterer i mål, og når en oprykker kommer så nemt til kæmpe store chancer, så fiskenettet må have blokeret for meget af udsynet ;-)
   Jeg syntes vi i momenter viser rigtig flot spil som @ramloser er inde på men vores effektivitet på den sidste 1/5 af banen er grotesk ringe. Indlæggene sejler rundt og spillerne formår ikke at sparke den ind, når de får chancen. Ved målet i går ryger bolden forbi Blume som sparker et kæmpehul i luften på en bold der "blot skulle være smækket ind". Heldigvis står Jon bagved og gør det.
   Vi mangler simpelthen kynismen/dygtigheden/heldet til at få effektueret og så mangler vi kvaliteten skal have et nøk op hele vejen rundt. Det gælder også i forsvaret som jeg efterhånden har påpeget det meste af året. Lige pt. mangler vi allermest at PM kommer igang og kan levere - ellers må Helenius jo få chancen fra start.
   Det er farligt at sige, for vi har været i denne position før, hvor det ser ud til at være marginaler vi mangler. Jeg husker stadig samme problemstilling under den unævnelige, hvor der lige pludselig kom hul på bylden og vi spillede fodbold af en kvalitet som ikke set i rigtig mange år.

   Et par observationer:
   Bundu slår stadig for dårlige indlæg men for pokker hvor kan han da også lave returløb. Det er i en helt anden kaliber end tidligere og giver håb for han virkelig kan slå igennem i år. Han virker langt bedre afstemt taktisk og vi ved han før har haft evnen til at score mål på samlebånd. Der behøver ikke være langt hen til det:-)

   Jeg var overrasket over DN spillede Duncan men til gengæld syntes jeg egentlig han gjorde det ok. Jeg troede ikke han var klar til at spille på det her niveau endnu men det kan måske komme før jeg forventede.

   Sana leverede ikke det jeg håbede, da han blev skiftet ind. Han prøvede virkelig men det virkede indimellem lidt febrilsk.

   Jeg syntes ikke Munksgaard er så dårlig som nogle debattører gør ham til - syntes faktisk han leverer rigtig fint i store dele af kampen og er garant for energi, villje og fight.

   Kommentatorerne havde travlt med at bashe Eskelinen efter kampen mod FCM - jeg syntes det er noget overkill pga. et par fejl i hans første kamp og mod en klassemodstander. Han er ung og skal udvikle sig - det lignede blot Jova i hans opstart og det gik jo fint. Knap så godt at han endnu engang måtte en tur i græsset og have doktorhjælp, det skal helst ikke blive en vane.
   46
   Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
   Haha. At regne med Backman er simpelthen ikke holdbart. Så spiller han måske et par kampe uden at have nogen kampform og så er han væk igen. Og så snakker vi om, at næste gang han er klar igen, så bliver det rigtig godt. Vi mangler i den grad en ny.
   Jeg forstår heller ikke den snak omkring Backman - han har snart ikke spillet fast i meget lang tid.

   Sidste sæson spillede han runde 1-9 og igen i runde 20-22. Der skal vist mirakler til, hvis han skal være redningsmanden men bolden er jo rund og som GF håber man altid ;)

   Jeg er stadig på de to markante forstærkninger - en i forsvaret og en på midtbanen. Utroligt som vi er sårbare for omstillinger i dag - det var lidt vildt, at vi ikke var bedre til at stoppe det.
   47
   Kamptråde / Sv: Kamptråd: Lyngby - AGF mandag d. 5.8 kl. 19.00
   Det er hvedebrødsdagene, der slutter i aften. Der er ingen undskyldninger mere. Vi SKAL vinde.
   Katjiiinnnngggg.................

   Vi spiller bla. bla. bla. bla...... Vi burde vinde..... vi.... find selv på flere...............

   Skrevet umiddelbart efter slutfløjt og med størst mulig skuffelse efter en tabt kamp til oprykkerholdet der slet ikke skulle være rykket op. Gider næsten ikke engang gå i transfertråden og sige vi trænger til et par kvalitetsspillere i startopstillingen :-X
   49
   Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
   Her er de næste linjer
   Citer
   »Det er klart, det gør. Men jeg skal udvikle mig på alle områder, og det er derfor, at jeg ikke er førstemålmand i dag.« Selvtilliden var helt i top, da William Eskelinen talte med den svenske avis Aftonbladet, efter at målmanden var blevet smidt ind til sin debut for GIF Sundsvall, som vandt 2-1 over Eskilstuna i Allsvenskan.
   Ellers en god teaser, hvis JP har fået artiklen til at stoppe lige der for ikke betalende:-)
   Hmm, den er godt nok svær at misforstå når man har resten af sætningen. Det kan da godt være Bold ikke har besværet sig med at læse videre så. Der er vel ikke en regel om at man ikke må have et abonnement og referere noget der ikke er alment tilgængeligt?
   Jeg har ikke set artiklen på bold og ovenstående link leder til en fejl. Så mon ikke nogen har gjort dem opmærksom på, at studentermedhjælperen var lige hurtig nok til at planke en nyhed:-)
   50
   Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
   En betalingsartikel med lidt om transfers i superligaen og fordelene ved at klubberne handler med hinanden (for nogen) Nu køber klubberne også stort ind hos hinanden, og det styrker Superligaen -...


   Citer
   Når flere af de største danske klubber begynder at rekruttere spillere i andre, mindre superligaklubber, bliver ligaen stærkere. Pengene drysser ned i systemet.

   »Superligaen bliver stærkere, når pengene fra salgene til udenlandske klubber bliver investeret herhjemme. Det er en meget positiv udvikling, også når FC København sælger Robert Skov til en bundesligaklub, for det smitter af på værdien af andre spillere i Superligaen,« siger Claus Steinlein.
   Artiklen viser også at der er forskel på klubberne. SIF havde det fint med at sælge Robert Skov til Fck med en videresalgsklausul - han steg jo i værdi alene ved skiftet.
   FCN siger de ikke sigter mod at sælge til de større danske klubber, spillerne vil til udlandet og det er som regel her det største bud er.

   Btw. FCN har fået ca. 100 mio. og Fck ca. 180 mio. ind ved spillersalg.

   Der bliver også købt "dyrt" ind rundt om
   Citer
   De største handler

   Denis Vavro: FCK til Lazio, anslået 78 mio. kr.

   Robert Skov: FCK til Hoffenheim, anslået 75 mio. kr.

   Andreas Skov Olsen: FCN til Bologna, anslået 45 mio. kr.

   Jesse Joronen: FCK til Brescia, anslået 37,5 mio. kr.

   Pep Biel: Zaragoza til FCK, anslået 30 mio. kr.

   Victor Nelsson: FCN til FCK, anslået 27 mio. kr.

   Sory Kaba: Dijon til FCM, anslået 22,5 mio. kr.

   Karlo Bartolec: FCN til FCK, anslået 20 mio. kr.

   Jens Stage: AGF til FCK, anslået 18 mio. kr.

   Tobias Børkeeiet: Stabæk til Brøndby, anslået 10 mio. kr.

   Kian Hansen: FCM til FCN, anslået 7 mio. kr.

   Paulinho: Bahia til FCM, anslået 6 mio. kr.

   Simple Audio Video Embedder