Spring til hovedindholdet
Nylige indlæg
91
Lidt af hvert / Sv: Corona
Nyeste indlæg af Martinstranger -
Nu var der en lidt dybereliggende forklaring på hvorfor vi ikke tester Kåre Mølbak er uenig med WHO: Det er »totalt passé« at inddæmme smitten -...
Citer
Hvis vi derimod følger WHO’s anbefaling til punkt og prikke, opnår vi ifølge Kåre Mølbak ikke den samme flokimmunitet, hvor store dele af befolkningen bliver smittet under epidemiens første bølge og dermed bliver immune over for sygdommen. Og så risikerer vi, at næste bølge af epidemien til efteråret bliver så høj, at den skyller sundhedsvæsnet omkuld.

Det er vel også den strategi Sverige forfølger men blot ikke har lukket samfundet ned (endnu?).

Der er også lidt forskellige meldinger til sundhedspersonalet om de skal arbejde hvis de hoster eller ikke Intern coronavideo skaber forvirring om regler for sundhedspersonale - Indland
92
Lidt af hvert / Sv: Corona
Nyeste indlæg af Martinstranger -
En sjælden ros fra min side til Lars Løkke men dilemmaerne er godt beskrevet i dette indlæg fra hans side:


Lars Løkke Rasmussen: Kuren må ikke blive værre end problemet! | BT Debat -...
Ja - det var et sjældent godt skriv. Han forholder sig meget neutralt til det og udstiller ikke politiske modstandere men anerkender de problemstillinger der er.

Jeg er enig med ham i, at ansvaret, omkring åbning af samfundet, ikke nødvendigvis behøver ligge på regeringens skuldre alene. Det kunne være fint, hvis det stadig kunne være (et nogenlunde) samlet folketing der bakkede op om løsningen. De er ingen grund til der kommer politisk fnidderfnadder ud af den beslutning.
93
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Nyeste indlæg af Dichio -
Men hvad de ekstra to runder kan vel også proppes ind i en tæt uge med 3 kampe på en uge, så må man rotere i trupperne. Det gjorde AGF også i dette forår.

Og den den der overlever man nok. Enten laver man en regel om at skiftet først kan træde i kraft efter sæson afslutningen, og så vil spilleren nok gerne have en ekstra månedsløn (og der vil også være noget kollegial gruppepres)

Ellers er det som ikke værre end da jeg var barn, hvor AGF i sidste øjeblik hentede Per Friman, Stig Tøfting, Håvard Flo osv ind på leje for 3-4 kampe, når man var i problemer. Og man kan jo kompensere klubber der har spillere med kontraktudløb som har spillet mindst 50% af kampene inden 1. juni, at de må leje en erstatning ind i juli af kontraktløse spilllere, hvis de ikke får nogen nye ind pr 1/7 som OB gør med Sabbi. Det må man kunne finde ud af. Naturligvis ikke 100% mm retfærdigt, men det bliver det alligevel aldrig. I dag er der også klubber der forfordeles af kampudvalg, tv, dommere, skader, budgetter osv

Iøvrigt har Sabbi ikke scoret i 7 kampe siden start nov, og OB må stadig kun stille 11 og Hobro må vælge en ny fra truppen. Sabbi er ikke totalt afgørende som Bundu og Lucas A eller Vildsæk var.
 
Hobro om Sabbi: Helt tosset scenarie er muligt
94
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Nyeste indlæg af andrewdk -
Hvis pokalturneringen ikke bliver afsluttet, så må de vel dele europæiske pladser ud til top 4?
...forudsat de europæiske turneringer bliver ligeså store som normalt.
96
Lidt af hvert / Sv: Corona
Nyeste indlæg af Martin Hansen -
Nu kunne det have været en virus med endnu længere inkubationstid, forholdsvis milde symptomer men hvor virussen som viste sig langt farligere. Tænkt scenarie, javel men vel også et scenarie forskere har advaret om kommer endda. Som en virolog skrev i TV2 linket:


Citer
I december 2019 udgav den berømte virolog bogen 'Influenzajægeren', hvor han skriver om muligheden for en ny dødbringende pandemi.

- Svaret er ja. Det er ikke bare en mulighed, det er et spørgsmål om tid, før det sker, skriver Robert G. Webster.

Han anslår, at millioner vil dø, før en eventuel pandemi bremses.

- Naturen vil på et tidspunkt igen udfordre menneskeheden med en virus magen til den fra 1918. Vi er nødt til at være forberedt, skriver han i bogen.


Nu kan vi håbe på, forskere og ikke mindst politikere lærer af COVID-19, så når en langt mere dødelig pandemi rammer verden i samme omfang, så er landene langt bedre forberedt.

Jeg aner ikke, om den danske strategi er for meget, for lidt eller lige tilplads, og jeg frygter egentlig også hverken de danske sundhedsmyndigheder eller WHO for den sags skyld ved det med sikkerhed.
Jeg kan bare konstatere at i Sverige med en noget mere blød tilgang, der tigger adskillige forskere om, at den svenske regering ændrer strategi.


Forskere i opråb til den svenske regering: - Prisen for det kommer til at...


Når det er sagt, så er det ud fra et økonomisk synspunkt uholdbart at opretholde den danske strategi på længere sigt. Ja vel egentlig også for folks psyke, men også børn i belastede hjem, kvinder i et voldeligt forhold osv.

Jeg hælder nok mest til test, test, test og så holde folk i risiko gruppen i karantæne også selvom jeg selv vil blive berørt, men af 2 onder....
97
Kongelunden - nyt stadion / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Nyeste indlæg af mondrup -
@Holmertz
Først og fremmest tak for at vende tilbage til den rigtige tråd for emnet - eller væk fra Drømmetråden. Det har jeg ligeså, aldeles passivt, haft for mig selv at ville gøre.

Med hensyn til fjernelse af anlægsloftet, så er det i hvert fald en hamrende interessant udvikling for Århus, for byen har projekter relateret til vedligehold, tilvækst og udvikling til langt, langt over anlægsloftet, og har for eksempel gennem to artier været en hovedpine og stopklods for en ekstremt tiltrængt løsning for Marselis Boulevard.
Uden i øvrigt at starte diskussion om nødvendigheden for en tunnel eller ej, så har tunnellen været den ønskede løsning, som ikke har kunne realiseres uden dispensation fra anlægsloftet, hvilket man tidligere har søgt og i første omgange fået afslag på.

Ligeså vil det, som du er inde på, være et anseeligt forbehold mindre for realiseringen af Kongelunden - dog er jeg lidt af den opfattelse, at stadion-delen i forvejen er prioriteret højt/tidligt i dette projektet, mens jeg simpelthen ikke ved, hvor meget man kan fremskynde arbejdsgruppe, borgerinddragelse, projektering, VVM og miljøvurdering, før et egentligt design kan godkendes, udbydes som entreprise og blive til første spadestik. (eller hvilken rækkefølge det hele nu bliver)
Jeg aner ikke om alt, hvad der ligger før første spadestik, reelt kan gøres hurtigere, end de 1½-2 år(?) vi lidt i forvejen står med 🤷🏻‍♂️
99
Lidt af hvert / Sv: Corona
Nyeste indlæg af Holmertz -
At Danmark ikke er forberedt, er ikke overraskende:

Pandemien blev forudset igen og igen, men advarslerne blev ikke taget...


Vi skal blot være heldig med COVID-19 trods alt ikke er mere dødelig.

Ang. hvor meget et liv er værd, tja det er et umuligt spørgsmål at svare helt på linje med "mening med livet", men det er da yderst relevant at spørge regeringen om, hvor meget man vil gamble med den velfærdsstat vi har været vant til.
Hvad jeg derimod finder uinteressant er beregninger foretaget ud fra "hvis vi forestiller os".
Som jeg har forstået det, så har Corona lige den rette "farlighed" til at udbrede sig så meget som den har gjort. En farligere sygdom, som f.eks. Ebola, bliver langt hurtigere lukket ned, da symptomerne er så voldsomme, at de smittede er langt nemmere at identificere. Og befolkninger og regeringer tager den super seriøst, da den har så stor dødelighed. Men Corona er jo en sygdom der er uskadelig for 95% af befolkningen - ja, mange har endda ikke engang symptomer. Må indrømme at jeg selv i lang tid bare tænkte, at det var en ny influenza og sådan har mange nok haft det. På den måde kan den blive spredt utroligt hurtigt og bredt.
100
Lidt af hvert / Sv: Corona
Nyeste indlæg af Martin Hansen -
At Danmark ikke er forberedt, er ikke overraskende:

Pandemien blev forudset igen og igen, men advarslerne blev ikke taget...


Vi skal blot være heldig med COVID-19 trods alt ikke er mere dødelig.

Ang. hvor meget et liv er værd, tja det er et umuligt spørgsmål at svare helt på linje med "mening med livet", men det er da yderst relevant at spørge regeringen om, hvor meget man vil gamble med den velfærdsstat vi har været vant til.
Hvad jeg derimod finder uinteressant er beregninger foretaget ud fra "hvis vi forestiller os".
Simple Audio Video Embedder