Spring til hovedindholdet
Nylige indlæg
21
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Nyeste indlæg af Winther -
Jakob Nielsen kommer med nogle lidt dobbelttydige udmeldinger:
Jeg opfatter det sådan at det vigtigste er at få spillet sæsonen færdig, ikke så meget hvilken model det ender med - så det kan godt f.eks. blive med en form for intenst slutspil. Den del med at det ikke må ødelægge næste sæson handler om ideen om at vente til der kan spilles for tilskuere. Man skal ikke vente så længe på dét, at det går ud over næste sæson.

Jeg vil nok også mene at man på et tidspunkt kommer derhen hvor det giver mest mening at terminere den her sæson og så lave en rimelig normal næste sæson. Altså ikke noget med at skubbe næste sæsonstart til engang senere på året. Det vil dog være fint hvis man lige kunne nå resten af grundspillet og de sidste kampe i pokalturneringen.
22
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Nyeste indlæg af SteenA -
Det belgiske forbund har besluttet at aflyse resten af den indeværende turnering.

Bekræftet: Forbund aflyser den belgiske liga

Der tales så om en model, hvor de suspenderer nedrykningen og udvider næste års liga med to hold. Det bliver interessant at se, hvad vi ender med at gøre herhjemme. Jeg tænker i hvert fald, at det er alt for tidligt at tage sådan en beslutning. Jeg tror man vil gøre meget for at få afviklet flere kampe, uanset at det bliver uden tilskuere. Om ikke andet, så for TV-pengenes skyld.

Jakob Nielsen kommer med nogle lidt dobbelttydige udmeldinger:

AGF-boss: Vi må ikke ødelægge næste sæson

Citer
Det vigtigste er, at turneringen bliver spillet færdig, siger han til Viaplay Sport Live.

Man kan også vælge at vente med afviklingen så længe, at tilskuerne kan komme tilbage.
Citer
Vi vil gerne spille med tilskuere, men det må ikke gå ud over næste sæson. Vi skal passe på med ikke at ødelægge næste sæson23
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Nyeste indlæg af Winther -
Hvis jeg forstår det rigtigt viser figur 7 at man med en gradvis ophævelse af restriktionerne kan holde risikoen for at overskride sygehusvæsenets kapacitet for intensiv behandling på 50% (som åbnenbart er et godt benchmark.) Det er lidt afhængig af størrelsen af mørketallet. I så fald vil trykket på sygehusvæsenet toppe i starten af juli og til gengæld strækker tilfældende sig over resten af året (der er vist ikke taget hensyn til en eventuel andenbølge.)

Baseret på det er der i hvert fald ingen chance for at der bliver spillet for tilskuere i den her sæson, men som det fremgår taler vi også om gradvis åbning hvor de anbefaler omkring en måned mellem hvert trin, da der jo er en forsinkelse på effekten af hvert tiltag. Det vil sige at man nok skal have fodboldkampe uden tilskuere med i det man åbner op for i fase 2 (maj) hvis man skal spille i juni eller fase 3 (juni) hvis man skal nå lidt i juli. Jeg vil tro man starter meget forsigtigt i april og ser på hvad der er vigtigst, men i det hele taget ikke åbner ret meget før vi har set at puklen er på vej nedad. Er det så realistisk at der kan åbnes op for Superligakampe før juli? Man kan sige der er nogle virksomheder der lider kraftigt og at det er vigtigt ift adspredelse for en masse mennesker, men hvis man stadig skal holde afstand på arbejdspladserne bliver det svært. Er det noget der først kan komme med når vi er over puklen/i fase 3 i juli skal der også lige lægges lidt tid til for at spilerne kan blive klar og så er sæsonen vist bare slut.

Rent økonomisk er jeg ikke overbevist om at det er bedst at begynde at åbne op hvis det trækker det hele længere ud. Der en del virksomheder som fx fodboldklubberne der kan blive ramt værre, men selvom man vil være nød til at gå ind og redde nogle virksomheder nu her, fx restauranter, tror jeg mange af dem får det svært alligevel. I første omgang er det en forsigtig lempelse, men selv når der bliver åbnet lidt mere begynder folk vel ikke at strømme ind på restauranterne mens antallet på intensiv stadig stiger. Der er jo stadig en forsinkelse. De må have regnet meget på det hvis de åbner op efter påske og det har jeg ikke, men det er vigtigt at have det psykologiske element med. Visse ting kan også have ændret sig permanent på den anden side af det her.
24
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Nyeste indlæg af T-Knogle -
Jeg synes især figur 4 i denne rapport fra Statens Serum Institut giver grund til optimisme:

https://files.ssi.dk/Prognose%20for%20epidemiens%20fremtidige%20udvikling%2030032020

Det er helt tydeligt at antallet af fundne positive Corona tests er på vej mod nul!!, og at influenza er helt afskaffet for i år. Det er to klare indikationer på at der er godt styr på smittespredningen lige nu og at afslutningen på influenza sæsonen måske også kan betyde afslutningen på Corona karantæne sæsonen.
Joeh, altså figur 4 er forekomst af positive influenza-tests, som er på vej mod nul - ikke positive corona-tests. Men det var måske også det, du mente 🙂
Men det er sandt, årets influenza ikke har overlevet vores isolationer 👍🏻

Nej jeg mente egentlig Corona, men det er fordi jeg læste grafen som fanden læser bibelen, jeg troede at søjlerne var Corona og den røde streg var influenza, my bad.

Til gengæld mener jeg dog at have ret i at der er sket en ændring af prognoserne for hvornår epidemien vil toppe i Danmark, den 16. marts  var det forventet at man vil nå toppen i slutningen af april starten af maj:
https://www.dr.dk/nyheder/indland/eksperter-corona-smitte-ser-ud-til-toppe-i-slutningen-af-april

D. 23. marts mente man det ville toppe ugen efter påske:
https://www.dr.dk/nyheder/indland/sundhedsstyrelsen-forudsiger-coronaepidemi-i-danmark-vil-toppe-ugen-efter-paaske

Og d. 31 marts var vurderingen at toppen vil blive nået umiddelbart efter påske:
Forskere forudser: Denne dag vil coronasmitten toppe i Danmark - TV 2

Så hvis man laver en kurve over prognoser og en kurve over hvornår de forventer at epidemien vil toppe, så kommer det til at implodere om 6 dage, med en melding om at der aldrig har været Corona!?!
25
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Nyeste indlæg af Dichio -
Desværre ingen officiel kilde på det, det eneste der blev meldt ud officielt var at han blev udlejet og kontrakten samtidigt forlænget.
26
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Nyeste indlæg af Salling23 -
Corona Ligaens 29 runder byder på:

Målfest i København - Lars Højers brasser frispark vil gå verden rundt, men var det nok til en sejr.

Spænding om: 2. pladsen og nedrykningspladserne.
FC Midtjylland snublende tæt på at blive mestre

Ekstra Ekstra læs mere her
28
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Nyeste indlæg af Dichio -
Måske coruna usikkerheden kan give AGF mulighed for at Ankersen accepterer en forlængelse til løn, der svarer til at han ikke bare er rotationsspiller - men backup for Jon Dagur, der er langt stærkere. Rotationen i sæsonen har udelukkende skyldtes småskader hos Jon som jeg ser det. Gerne 1-2 år mere til ham.

Håber også man kan finde en løsning med 2-4 år mere til Thøger og udleje ham, hvis ikke Højer skydes af eller Gersbach vil udlejes og have kampe i start11 et sted.  Synes han har vist spændende kvaliteter, selvom han bestemt ikke er mere end backup spiller pt. Men han er ung og kan udvikle sig meget.

Amini er en no-brainer at få forlænget 1-2 år mere hvis han vil.

Ellers synes jeg også man skal kigge på hen over næste ½ år, på at få forlænget med Backman til 31/12 2022, Tingager ny 2-3 års fra nu, Anbo flere år, Blume lang deal, Bundu håber han vil lægge et år eller mere på - der alle har kontrakt udløb om 15 måneder.

Anbo som en super allround type og talent der er god at have - så gerne en lang deal til ham. De andre er klassespillere og husk på Tingager faktisk har været lidt skadet og derfor ikke ramt topniveauet endnu. Backman kan godt blive på forskerordning til udgangen af 2022. Måske han endda kan overtales til at blive derefter og slutte i AGF. Han ryger jo ikke udlands og vil tjene mindre i Sverige, selvom han ryger på normal dansk skat fra 2022. Det må tages til den tid med ½-1 år ad gangen.

Bundu står naturligvis overfor udlandseventyr og Blume og Tingager skal også skydes af, hvis der kommer bud, især Tingager hvor Hausner vil være klar til at tage over. Synes det er ret lige mellem de to lige nu. Men med forskellige kvaliteter de byder ind med.

Blume synes jeg godt vi kan lave en ny 4 års med fra nu - han er virkelig en holdspiller med unikke kvaliteter. Og der skal en stor sum til for at slippe ham, han er hjernen i vores offensiv, men kæmper modsat Toby begge veje. Synes ikke vi helt 100% har en afløser der helt på samme måde som med FT/Hausner. Selvom Jon ser spændende ud og gjort det fint på Blumes plads som vikar.

Jeg synes vi skal udnytte momentum og forlænge med vores spillere nu vi er 3er i ligaen. Og endelig fungerer som hold - med streg under (som Diks fortæller) efter 20 år+ med gode trupper, men hvor vi ikke altid har fungeret som team.

Kaastrup, der har udløb om 21 måneder skal naturligvis også bare på en lang deal - ham skal vi tro og bygge på.

Højer har også udløb om 21 måneder og synes også allerede nu man skal tage dialogen om forlængelse i god tid, så man ved om han bare skal skydes af istedet så snart et godt bud kommer, med tanke på at Gersbach står klar i kulissen og vi har en fin backup i Thøger.

Derudover synes jeg også vi skal prøve at få lavet en ny 5 års med Jon Dagur, eller hvor længe han nu vil se sig i projektet. Han er outstanding og får han endnu større gennembrud i AGF næste sæson, står vi i en ny Bundu-situation med kort til kontraktudløb med risko for igenting ved skade fx.
29
Lidt af hvert / Sv: Corona
Nyeste indlæg af swharders -
Nu har AaB også sendt deres spillere hjem, så klubben kan søge krisepakken. I perioden er det strengt forbudt for klubben at mødes med spillerne og for spillerne at mødes internt. Såfremt ligaen genoptages bør det være en fordel, for de klubber der træner videre.
30
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Nyeste indlæg af Dichio -
Kevin Diks

Der er et fint interview med Diks på mtac.dk i 2 dele. Jeg hæfter sig bl.a. ved hans allround kvaliteter (som man godt kendte til - men fint lige at få genopfrisket) og hans super indstilligen 360g rundt.

Erfaring med alle 4 pladser i forsvaret, god offensiv og spillet højre kant i sin ungdom, og kan vel også til nød spille centralt. Så lidt en ½ Stage type. Og pudsigt nok kan 3 af vores 4 højrebacks dække bredt. Anbo har ligesom Diks kvaliteter til at at spille mange pladser, og MML er næsten lige så meget midterforsvarer og kan også spille venstreback til nød, selvom han vender forkert der.

Alsidigheden og indstillingen synes jeg tæller ift kontraktforlængelse, hvis ellers man kan blive enige om løn en transfer til Fiorentina, mon ikke man vil forsøge at få han billigere end den option man har eller gratis - Fiorentina står i en dårlig forhandlingspostion for at sælge ham til sommer, hvor han stort set ikke har spillet fodbold i et par år bortset fra små indhop i AGF. Næppe nok til at få andet en pebernødder, især ikke i coruna tider hvor klubberne skal slanke budgettet for en tid. Så kan sagtens tænkes de vil lade ham gå gratis bare for at slippe for løn.

Man kan naturligvis diskutere om han har vist nok og være bekymret for tilbageslag ift skade, men jeg synes det er værd at give ham en 2 års med automatisk option for yderligere to år, hvis han opnår et bestemt antal kampe, hvis ellers konditionerne er gode. Synes han vist god indstilling, fysik, teknik, taktisk forståelse og i glimt vist han er en klassespiller. Ellers havde han heller ikke spillet u21 for Orange og været i Feyenoord og Fiorentina samt Empoli.

Citater fra mtac.dk

Selvom Kevin oftest bliver anset som højre back, primært har spillet højre back, og lige nu kæmper om højre backen, kan han også begå sig en del andre steder på banen:

 ”Da jeg var yngre spillede jeg fløj, højre fløj primært. Det har virkelig hjulpet mig siden hen. Da jeg kom ind omkring u-21 landsholdet spillede jeg faktisk midterforsvar i Feyenoord, så det har gjort, at jeg er meget alsidig den dag i dag.”

“Jeg spillede også venstre back i min tid i Feyenoord, så jeg kan faktisk dække hele bagkæden. Jeg kan spille lige der, hvor min træner vil have det, men jeg foretrækker højre back for det er der mine kvaliteter skinner bedst igennem”

”Jeg tror, at det er fordi, at det her hold virkelig er et hold. Jeg har været i mange klubber i min karriere, både store og små, men hvis jeg kigger på det her hold, så er dets største styrke uden tvivl, at det virkelig er et hold. Vi spiller som et hold, vi spiller ikke som individualister.”

Flotte ord om AGFs hold - med tyk streg under hold:

(apropos mediano der sætter en start 11 ud af bif og agf, så synes jeg virkelig vi er stærke som hold og det gør spillerne bedre, så vi faktisk virker klart stærkere end dem i denne sæson. Jeg er meget enig i den opstilling i Mediano, og vil blot have Jon Dagur som stærk bobler til den start11).
“Selvom vi har folk med store individuelle kvaliteter, så har vi ikke det mind-set, hvor man fokuserer på enkelte spillere for at kunne vinde, vi gør det sammen. Det er det stærkeste ”hold”, jeg nogensinde har spillet på”
Simple Audio Video Embedder