Spring til hovedindholdet
Nylige indlæg
1
Lidt af hvert / Sv: Landsholdet
Nyeste indlæg af Dichio -
Ja det er ret komisk et eller andet sted, at vi ikke har tabt i 100 år med landsholdet under Åge, men det er kedelig fodbold. Under Morten Olsen blev landsholdet også af mange til sidst omtalt som kedeligt trilleri.

Richardo fik også kritik for spillet - men vandt EM. Nu vender vi så måske lidt tilbage til trilleriet med Hjulmand (som jeg ellers godt kan li)

Lidt som i AGF under Wieghorst og nu DN....

Puha den er svær.... problemet er vel at vi som fans indrømmet allerhelst både vil se et vinderhold, flot og underholdende fodbold.

I 80'erne havde landsholdet bare de største stjerner i Europa over hele linjen - de kom fra topklubber og anført af Allan Simonsen, der var top 5 i Europa flere år - blev også stemt ind som nr 3 i 1983, da han spillede i Vejle. (fik al for lidt kredit ift fx Laudrup). Med alle de stjernespillere lå det lige for at spille flot.

De stjerne har vi ikke haft længe - dog vil jeg sige bredden på landsholdet vel nærmest aldrig har været bedre.

Helt generelt tror jeg på at det hold, der tager initiativet i kampene vinder mest (det kræver så man har kvaliteten)
Omvendt vinder et hold med ikke at spille naivt, men holde fokus på sine styrker ift de spillere der er til rådighed.
Agressivitet i dueller og presspil har altid været underholdende - og godt ift resultater. Så det er i hvert fald en sikker vindervej. Godt organiseret forsvarsspil også altid godt, men man skal også kunne angribe (kontraspil og lukke et forsvar op, hvor bussen er parkeret).

Og Brasiliens stjernehold  i 80'erne var bedste eksempel på at man også skulle kunne forsvare, men hvor var det fantastisk at se på.
Fantastisk dokumentar her:


Konklusionen må være, at man kan komme langt på primitiv fodbold, men kommer længst med at mestre det hele hele (det kræver så bare kvalitet) og spørgsmålet er om vi har nok af det til landsholdet? Det må vi se med Hjulmand, spændende om han finder en gyldenmiddelvej.
Peter Møller har i hvert fald lige udtalt at Hjulmand også er en træner der spiller resultatfodbold....

Samme diskussion kan vi tage i AGF, men der mener jeg vi har holdet til at spille flot - dog ikke naivt.

Og vinderen har altid ret, som fx med Richardo EM 92, og med lidt held havde vi også taget medalje med Åge ved VM. Imponerende defensiv og måske verdens bedste målmand i schmeichel.

2
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Nyeste indlæg af Dichio -
Ja man lader sig hurtigt rive med i fodbold. I vinter synes jeg PM var for uambitiøst, i foråret var han gud, nu synes jeg ikke han får scoret nok. Men okay savner også indlæg.

Jeg så ham egentlig allerede ved kontraktunderskrivelsen som en case der skulle have hurtig succces og hurtigt videre til udlandet med den alder han har, både ift ham selv og AGF. Men måske han ikke har store ambitioner om udlandet, men faktisk bare gerne vil have 5 gode år i AGF.

Jeg er set med sportschef øjne også lidt betænkelig ved at have så lang en kontrakt med en ældre spiller der aldrig har vist sig højere niveau end norsk fodbold, DK 1 div og nedrykningsspil. Det er niveauet lige under alm superliga grundspil og især slutspil. Det havde været noget andet hvis det var en udviklingsspiller. Nå håber min skepsis bliver til skamme og han garner mod Sif og fremover. Han er bestemt en god spiller og god fyr.

Måske du har ret Steen han bare er den vigtige solide 9'er for os. Ikke en super angriber, men solid. Helenius har overrasket positiv, bortset fra skaden (jeg er kronisk betænkelig ved dem omkring 30+ - især dem der har haft skader før som Helenius). Men han har vist i glimt hvorfor han kom til Aston Villa og på landsholdet.
3
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Nyeste indlæg af Winther -
AGF og FCN ligner vel hinanden meget godt med at vi ikke køber spillere til ca. 1-4 mio.

Tror faktisk vi står okay ift FCN, synes vi er ved at få sat noget sammen der kan blive attraktivt for spillere og klubber ift videresalgssjov.  FCN har også den hæmsko (både ift klub, spiller og evt kommende køber) at de faktisk ikke evner særlig godt at udvikle spillere der slåer igennem i udlandet.
Det kan måske godt blive et problem for dem ift salgspriser, det kan måske tage toppen af nogle gange, men når spillerne er så unge skal de nu nok forblive gode salgsobjekter. Ift hvor spillerne vil hen tror jeg de fleste vil tænke at hvis de kan blive solgt til udlandet for et stort beløb, er det godt og så kan man tage den derfra. At der er andre der kke helt har slået igennem betyder nok mindre, for ret beset er det vel normalen alligevel. Det væsentligste vil nok være om spilleren tænker han vil kunne få spilletid og et gennembrud hurtigt. Det er lidt svært for os at konkurrere alene på de parametre lige nu, i hvert fald ift hvad vi har bevist igennem flere år.
Som klub burde AGF være mere attraktiv at spille i og noget tyder på at vi også bliver godt springbræt fremadrettet. Bagud er FCN mest attraktiv ift springbræt og top6 - nu er det måske ved at vende...

Ift opmærksomhed/storhed, tilskuere, tv, prestige og skrive sig ind i historiebøgerne som legende er AGF langt mere attraktiv.
Ja, der kan være nogle ulemper ved det når det ikke går så godt, men det kan også vendes til noget positivt. Det giver måske først for alvor noget når vi etablerer os i subtoppen, men FCN skal virkelig klare sig godt før spillerne vil tænke på dem som en topklub, der skal mindre til her fordi vi ubetinget er det på interesse og opbakning allerede. En Silkeborg-spiller nu på søndag opleve hvordan det er at løbe ind foran 15000+ tilskuere (ikke den samme forskel som hvis vi havde et ordentligt stadion, men alligevel.) opbakningen ude er naturligvis også velkendt. Det betyder noget for mange spillere og er i øvrigt også godt for både deres udvikling.

Så overordnet set, ja, der mangler stadig noget bevis for at vi er et rigtig godt sted for lidt umiddelbar sportslig succes og derefter et springbræt ud i Europa, men der er allerede sket fremskridt. Det er ved at vende også på det punkt. Så skal vi bare overbevise spilleren om at han nok skal få masser af spilletid også.

(Jeg kender ham i øvrigt ikke så godt, men må holde lidt øje med ham på søndag. Han er vel næppe bare en afløser for Amini.)
4
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Silkeborg søndag d. 20.10.2019 kl. 14.00
Nyeste indlæg af Salling23 -
Udover at det naturligvis er vigtigt at komme tilbage på sporet med at hente 3 points, så vi kan holde fast i Top 6, så er det efter denne runde der udbetales TV penge

Her er placeringspengene for de pladser vi kan ende på

3. plads = 3,1 mio kr
4. plads = 2,6 mio kr
5. plads = 2,2 mio kr
6. plads = 1,8 mio kr
7. plads = 1,5 mio kr
6
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Silkeborg søndag d. 20.10.2019 kl. 14.00
Nyeste indlæg af Salling23 -
Lidt praktisk info:
Silkeborgs udebane afsnit er flyttet til A1 - A2, så der nu er fri adgang fra B3 nedre hele vejen ned til D6 for AGF fans og neutrale

AGF forventer mere end 15.000 tilkuere, så de har åbnet for parkering på Travbanen.
læs mere HER


Der er taget nyt holdbillede. Denne gang ved Moesgaard
Der kan afhentes en gratis plakat i shoppen på søndag, så længe lager haves

7
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Nyeste indlæg af SteenA -
Håber PC har kigget hele efteråret efter den næste super angriber, så kan AA komme på udleje eller PM skydes af
Jeg kan ikke forstå, at det skal være et tema at skyde PM af? Han har været her i 10 mdr og har kontrakt til sommeren 2023. Det var tydeligt fra dag et, at han udfyldte det tomrum vi havde i klubben sidste efterår. Formen er ikke på niveau med i foråret, men han er alligevel rigtig vigtig for os, fordi han konstant er en trussel midt for mål. At vi så har fået en meget kvalificeret reserve i Helenius, er meget glædeligt - men også nødvendigt.
8
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Nyeste indlæg af Dichio -
Jeg har siden julevinduet for snart to år siden drømt om at vi skulle hente Petre - men ser ud til at jeg godt bare kan nøjes med at drømme, prisen er åbenbart 22 mio....

Han blev hentet i næstbedste rumænske række. Bundu i 7 række, Aron i næstbedste i Island, Sabbi gratis fra Las Palmas, Mayron George gratis fra Kreta og PC har også tidligere hentet flere billige/gratis ind til randers Ishak, Fall, Movsisyan  osv osv - de findes der ude. 

Eller 5 mio overskud Junker, der kom gratis, og var en okay succes. Synes vi virkede mere farlig og pågående med ham end vi pt med PM, som ellers er super sympatisk. Stats for Junker - PM er lidt vanskelige at sammenligne, da PM sparker straffe, har scoret meget i nedryk-spil, men vist sig målfarlig nu, men heller ikke meget at arbejde med.

Håber PC har kigget hele efteråret efter den næste super angriber, så kan AA komme på udleje eller PM skydes af.

Rumænsk storklub bekræfter interesse for EfB-angriber: Afhænger af prisen |...
10
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Nyeste indlæg af Dichio -
Ja spændende. Jeg tror 100% David holder fast i konceptet og samme start11 som han plejer - så det bliver Blume bag PM. Men ingen tvivl om han ind i mellem vil spille med to angribere når der skal satses til sidst, og Helenius er bestemt boldfast nok til at spille hængende angriber.

Det kan AA også men lidt efter i køen, men har også hurtigheden til at kunne spille kanten også. Det kan der godt blive brug for når der skal satses offensivt til sidst, så man har alle 3 målfarlighed og boksspil til brug i slutmin. Kan også bruges defensivt hvis modstandern kyler lange bolde i hovedet på os, så fylder AA og NH også mere end Blume/Jon og Anker/Links.

AA fik 90 min - alle andre der er lidt i spil til start11 fik 45 min. Julle fik også 90 min, måske fordi han trænger efter skaden og ikke løber så meget i MF. Men vi kan også håbe på det er tegn om at Tingager er klar igen.
Simple Audio Video Embedder