Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - T-Knogle

1
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Så jeg er enig i at det "ikke bliver to lette kampe overhovedet". Bare lige for at slå det fast.
Og er åben for tolkningen om, at ACH kommer ud med ild for at revanchere.

Man kan mene meget om Bo Henriksen, men det er jo nok en af hans største styrker at kunne bruge dårlige resultater til at motivere sine spillere til den efterfølgende kamp, desværre. Jeg kan ikke forestille mig at resultatet i Farum har knækket dem, til gengæld kan karantænen til Hallur Hansson være meget afgørende i øjeblikket, de mangler virkelig offensive kræfter og det må nage dem at tænke på hvor målene skal komme fra lige nu.
2
Kongelunden - nyt stadion / Sv: Stadion ønske-/drømme-tråden
Jeg er meget sjældent uenig med JN, men det er jeg i mht. tilskuersnittet.

Som jeg har argumenteret for tidligere, har jeg mere end svært ved at se AGF trække et snit højere end BIF og med samme niveau som FCK og det kører da helt af sporet, når JN mener, det kan lade sig gøre uden at være mesterskabskandidat.

Præmissen i spørgsmålet var dog at AGF var et fast top 6 hold og at det før sæsonen var uvist om man ville kæmpe med helt i top eller ende på 4. - 5. pladsen.

Så selvom 15.000 i snit er et ambitiøst mål, så mener jeg ikke det er helt i skoven. Vi er aldrig blevet tilbudt et stadion, hvor afstanden til spillerne ikke har været et problem, det får vi nu, vi har aldrig haft et stadion hvor man kunne sidde forrest på tribunerne og dermed skabe den intense stemning som man kender det fra rigtige fodboldstadions uden at blive gennemblødt, det får vi nu, vi har aldrig haft et stadion hvor man uanset hvor man gemmer sig sidder i vinden og bliver nedkølet i den kolde del af sæsonen, det får vi nu.

Som Peter Brüchmann  også siger, har man længe set stemnings skabende fans, som noget man skulle kontrollere, og ikke som noget man skulle støtte, og det er stemning på stadion der får tilskuerne til at komme. Jeg kunne godt se en fremtid hvor AGF ligger fast i top 6, Superligaen er reduceret til 12 hold, der ikke er nogen kampe med under 8.500-9.500 tilskuere, og kampene i mesterskabs slutspillet tiltrækker 17.000-19.000 tilskuere, det ville hurtigt bringe gennemsnittet op på 15.000.

Men det kræver et stadion der er tidssvarende hvor man sidder lunt og tørt hele sæsonen, og at AGF begynder at opnå noget igen.
3
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Hobro spillede pisse godt imod FCM, og det kan være til vores fordel, at de leverer denne kamp runden før de møder os, da de tabte 2-0, selvom de brændte friløbere, og ramte overligger 2 gange, og fuldstændigt udspillede FCM i 1. halvleg. Vores fordel på den måde, at de 1: Må være desillusionerede over at kunne levere en sådan indsats og alligvel stå med 0 point, og end ikke få scoret.
2: Vi er advaret, og bør ikke blive overrasket på samme niveau.

Det bliver bestemt ikke en walkover. Den er så fed den liga her. Men det Hobro leverede i Haderslev var på ingen måde det samme som det de leverede her til aften.

Vi kommer ikke til at møde et hold mere, det skulle da lige være AGF, der spiller på det her niveau.
Citat Peter Sørensen efter FCM kampen

http://www.tv3sport.dk/sport/fodbold/nyheder/hobro-traener-efter-nederlag-vi-er-skuffet-men-vi-var-klart-det-bedste-hold-pa-banen-den-forste-time

Horsens kommer med ild i øjnene for at revanchere sidste uges 6-0 snitter, og Hobro kommer med en fornyet tro på egne evner. Det bliver ikke to lette kampe overhovedet.
4
Lidt af hvert / Sv: Landsholdet
Det begynder da at ligne en rimeligt konkurrencedygtig start 11:

Leicester
Valencia - Chelsea - AC Milan - Udinese
Southampton - Inter - Dortmund
Leipzig - Parma - Barcelona

Bænk:
Celta Vigo, Genoa, Nice, Frankfurt, Feyenoord, Bologna, Lyon, Hoffenheim

Og så er de fleste endda faste startere i deres klubber, selvom Dortmund og Leipzig lige skal stramme lidt op.;)

5
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2020
Citer
Udvalgte hovedpunkter:
  • Resultatet for perioden 1. juli - 31. december 2019 udviser et overskud før skat på 14,4 mio. kr.
  • Koncernens omsætning er steget til 65,9 mio. kr. fra 60,6 mio. kr. i samme periode sidste år. Udviklingen kan primært begrundes med den positive udvikling i indtægter fra samarbejdspartnere og sponsorer.
  • Eksterne omkostninger er steget med 0,8 mio. kr. fra 23,8 mio. kr. i samme periode sidste år til 24,6 mio. kr., Stigningen kan henføres til omsætningsafhængige omkostninger.
  • Personaleomkostninger er steget med 2,2 mio. kr. fra 32,4 mio. kr. i samme periode sidste år til 34,6 mio. kr., hvilket primært skyldes flere medarbejdere.
  • Pengestrømme vedrørende drift er i regnskabsperioden positive med 8,9 mio. kr. mod negative 0,1 mio. kr. i samme periode sidste år.
  • Egenkapitalen udgør pr. 31. december 2019 69,5 mio. kr. i forhold til 34,7 mio. kr. året før.
  • Likvide beholdninger inkl. værdipapirer stiger til 52,3 mio. kr. pr. 31. december 2019 fra 19,1 mio. pr. 31 december 2018. Koncernen har pr. 31. december 2019 et tilfredsstillende kapitalberedskab.
    AGF A/S fortsætter den positive udvikling og indsnævrer forventningerne -...

  Salget af Jens Stage indgår vel i denne halvårsrapport eller hvordan er det nu det er?[/list]

  Nu er jeg ikke jysk mester i virksomhedsregnskaber, men hvis ens egenkapital stiger med 34,8 mio, og ens likvide beholdning stiger med 33,2 mio. kr. er ens overskud så ikke større end 14,4 mio?
  6
  Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: Horsens - AGF, Mandag d. 24.02.2020 kl. 19.00
  Hvis jeg var Bo Henriksen ville jeg nu være bekymret. Ud over at Horsens som helhed blev skilt ad og udstillet som bovlamme bogstøtter, røg Hallur Hansson i karantæne mod os. - hvor er Brock Madsen?

  Men de har jo en angriber som de har lejet i Club Brügge (det lyder på en eller anden mærkelig måde bekendt):

  Erhan Mašović som i øvrigt aldrig har spillet angriber før han kom til Horsens!?!
  8
  Kongelunden - nyt stadion / Sv: Stadion ønske-/drømme-tråden
  Jeg hørte et sted (tror det var på Canal 9) at Lind Invest giver 250 mio, Salling fonden 250 mio, Kommunen vil også finde 250 mio, og så skal der findes 250 mio fra øvrige fonde/sponsorer/bruger eller ligende. Der er altså 1 mia kr. til stadion og infrastruktur omkring stadion, det er ikke så underligt at der er forventninger om Skandinaviens bedste fodboldstadion.

  Der er burde altså være penge til at lave en løsning med de aller mest optimale baneforhold og med mulighed for at kunne lukke taget. Jeg tror dog at de planer der også er for en ny cykelarena kan gøre det mere logisk at lave en multifunktions hal der og så lade stadion være stadion, men det bliver spændende at følge.
  10
  Kongelunden - nyt stadion / Sv: Stadion ønske-/drømme-tråden
  Nu er det en Stadion ønske-/drømme-tråd, og jeg bliver skuffet, hvis vores nye stadion ikke som minimum også projekteres i en model, som inkluderer skydetag.
  Det er mange år siden, man begyndte at bygge skydetage på større stadions, og de erfaringer har man naturligvis også lært af og forfinet. Tele2Arena i Stockholm er lidt større, end hvad vi skal bruge, men de har også skydetag, og sikkert mere sne, end vi får.
  Selvfølgelig kan/bør det overvejes ind i planerne, og når Lind/Salling siger, de vil have Skandinaviens bedste fodbold-stadion for pengene, så lægger de også så store ambitioner bag deres donation, at det ville være bizart, hvis man ikke også arbejder på at få råd til skydetaget. -eller i det mindste afklarer muligheder/forhindringer.

  Man skal dog ikke lave skydetaget for at beskytte banen fra nedbør, hvis man så kampen i Herning i går, så var banen jo glimrende for årstiden, og en moderne veldrænet hybridbane vil kunne holdes mindst ligeså godt i Aarhus, også selvom grundvandsspejlet står højt.

  Grundvandet kan i øvrigt pumpes væk via effektive banedræn på pumpebrønde, så det er ikke så bekymrende, hvis de samtidig laver en mere energieffektivt banevarme, evt, via vand til vand varmepumpe i stadionsøen eller en geotermisk varmebrønd, så kan man jo også køre med 7 graders banevarme hele vinteren uden at det koster andet end strømmen til pumpen. Så skal græsset dog slåes hele vinteren, men den kommer til at stå stort set ens året rundt.

  Hvis man skal lave rulletag, er det for at få en multifunktionsarena, så man kan afholde koncerter, messer halsportsarrangementer og andre store events året rundt. Men dette vil kræve en løsning i forhold til naturgræsset, som jo skal have tilstrækkeligt sollys (eller kunstig vækstlys) for at kunne overleve under halgulvet.
  11
  Kongelunden - nyt stadion / Sv: Stadion ønske-/drømme-tråden
  Nu sner det jo stort set aldrig i Dallas, og der skal immervæk en rimelig solid konstruktion til at bære en stor snemængde, såfremt det er meningen at taget skal være lukket i december-februar. Det lyder som økonomisk overkill til et stadion der alligevel er relativt lille.

  Nej men det gør det dog i Randers, og der er ikke noget overkill over konstruktionen i Randers Regnskov, eller i parken hvis det er mobiltaget der skulle være overkill.
  12
  Kongelunden - nyt stadion / Sv: Stadion ønske-/drømme-tråden
  Jo men der er også tag på et drivhus, eller på Randers Regnskov for den sags skyld, så man kan godt lave tag på et stadion med naturgræs, det skal bare laves med omtanke.
  Drivhuse og regnskove har bare ikke flade tage og et kæmpestort tag der kan rulles ind og ud er svært at lave i glas, tænker jeg.

  Regnskoven er ikke i glas, men i polycarbonat, det skal selvfølgelig lægges i en bærende stålkonstruktion som i f.eks. Dallas:

  13
  Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
  Måske satses der på at smadre banen mod Hobro, og så skifte den ud lige bagefter, så der er nyt hybridgræs til kampen mod OB d. 15. marts og til en kamp mod Randers omkring onsdag d. 18. marts. Udfordringen kan være om det er blevet varmt nok til at græsset kan få fat, og om regnen fortsætter. 
  14
  Kongelunden - nyt stadion / Sv: Stadion ønske-/drømme-tråden
  Byg et stadion, hvor taget kan lukkes. Så er det problem løst. Selvfølgelig dyrere, men en god investering på sigt.

  Igen - byg noget der er fuldstændig gennemført.
  Jeg gætter på, at det er mere kompliceret end som så. Man kan vel ikke overdække fra november til marts. Hvis man forestiller sig at der skulle komme sne igen i Danmark, så kan man heller ikke bare lade sådan et tag bære mange tons.

  Man hører også om andre stadions, hvor tagkonstruktionen gør,  at der kommer for lidt lys ned på banen, så græsset ikke kan gro. Så der er nok af ting at overveje. Men egentlig fint nok, at alle bliver opmærksomme på det, her hvor vi står foran en vigtig beslutning om et nyt stadion.

  Jo men der er også tag på et drivhus, eller på Randers Regnskov for den sags skyld, så man kan godt lave tag på et stadion med naturgræs, det skal bare laves med omtanke.
  16
  Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - Randers, søndag d. 16.02.2020 kl. 16.00
  Jeg er overrasket over, hvor mange supergeniale og professionelle greenkeepere, der tilsyneladende findes i Danmark. Det skorter i hvert fald ikke med simple løsninger, der kunne have forhindret en aflysning.

  Jeg vil ikke kloge mig på noget, jeg ikke aner noget om, men JN synes ikke selv, at man har handlet rigtigt, så man skulle nok have anlagt en ny bane i vinterpausen. Men nu har man da chancen. Det er ikke noget, der tager 100 år. Og vi har vel ikke råd til andet, hvis ikke det skal koste i placerings- og måske senere pokalkamp.

  Jeg er heller ikke verdensmester i anlæg af græs, jeg ved dog at der er en vækstsæson, og at den ikke ligger om vinteren, så hvis der skulle have været lagt en ny bane i vinters, så ville det have været en FC Nordsjælland eller Silkeborg løsning :(

  Det han mener med at AGF ikke har handlet rigtigt er at det rullegræs der blev lagt i sommers, har en tekstilbagside som holder på vandet, det er en af grundende til at banen er så ringe lige nu.
  17
  Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2020
  Jakob Nielsen sagde i Onside at det rullegræs der blev lagt på i sommers har en tekstil på bagsiden, som gør at vandet ikke kan komme væk. De er derfor nu ved at se på muligheden for at anlægge en form for hybridgræs i foråret som ikke har de samme problemer. Han understregede dog også at det ikke var den type hybridgræs som man kender fra Herning og København, men det lyder da til at man vil anlægge en ordentlige bane til foråret, så klubben får et ordenligt underlag at spille på også indtil det nye stadion kommer.
  18
  Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
  @Lafrenz Jeg kunne dog godt se den akavede situation hvor DN spurter ned til fansene som han jo plejer for at opildne og tænde kampen, og så ligger der bare et skilt der siger “Back in 8 minutters”. Dette ville nok skabe noget omtale, men det ville udstille David Nielsen og det finder jeg uheldigt, så jeg vil anbefale at orientere klubben, så han f.eks. Ikke kommer til at stå i den situation.
  19
  Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
  Så altså der er intet der er ligeud det ene eller andet i den liga her :D
  Selv nederlag til FCK i Esbjerg åbner op for skøre muligheder om drømme for os om medaljer af sjove farver, haha! (tror ikke man finder mange der mener AGF har en reel chance/mulighed for andet end bronze selv hvis alt går godt :D

  Nej sandsynligheden er ikke stor, men man skal dog huske at der er 16 kampe at indhente dem i, og jeg kan virkelig ikke fordrage når der bliver sagt at det er helt urealistisk, man skal altid gå efter muligheden også selvom den ikke er stor, det andet fører til skotske tilstande hvor alle andre hold en Rangers og Celtic ikke tror de kan opnå noget, og der er vi ikke i Superligaen, og det er værd at kæmpe for at det heller ikke sker. Lige nu er dette AGFs ansvar.
  20
  Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
  Citer
  Hvis ellers man stadig er i tvivl, så er BIFs i øvrigt helt fortjente sejr over OB bevis nummer 5000 at det eneste som er givet i Superligaen, er at intet er givet.

  "Vores" top 6 er på ingen måde sikker.
  Men top 6 blev nu alligevel lidt lettere for AGF med det resultat, da OB jo nu er 9 point efter AGF, endda kun med 5 kampe tilbage for dem. De 9 point kan jo blive til 12 point hvis AGF vinder over Randers.

  OB møder Randers i næste uge, og de er mega pressede. Og Randers får måske en ubehagelig start pga. det. OB kan hente Randers i den kamp eller komme 6 point(!) efter dem..

  Men som du siger, så er top 6 som helhed overhovedet ikke afgjort. Og selv Sønderjyske er lige nu 5 point fra top 6, her med en halv runde spillet. Men Lyngby kan jo slå FCM i morgen, og så vendes hele top 6 på hovedet igen :D

  Dagens aflyste kamp rammer Randers noget hårdere end det rammer AGF. Randers skal i næse runde møde OB, som nu allerede er i gang, det betyder noget at have spille den første kamp og banket rusten af, det er en fordel for OB. Vi skal møde Horsens i næste runde, Horsens fik også aflyst deres første kamp, så de er lige så rustne som vi er. FC Nordsjælland skal møde Sønderjyske i næste runde, der kan også være nogle premierenerver til forskel i starten af den kamp.

  I en Superliga hvor det virkelig er de små detaljer der kan være afgørende for succes eller fiasko, så er det en væsentlig fordel at møde et andet hold der heller ikke har startet foråret op endnu, frem for et hold der allerede er igang.
  22
  Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - Randers, søndag d. 16.02.2020 kl. 16.00
  Vejrudsigten har ændret sig markant for i morgen kl. 15 og frem, fra stormende kuling tidligere er der nu kun udsigt til en frisk vind, det er en halvering af vindhastigheden. Fra at der kunne falde 20-30 mm regn søndag siger udsigten nu at der fra kl. 15 og frem falder under 1 mm i timen, måske holder det helt tørt, men op til kampen kommer det dog fortsat til at regne en del.

  Så det er da gode nyheder, det bliver måske nok en våd og tung bane, men vejret bliver OK til afviklingen af kampen (hvis vejrudsigten holder) :)
  24
  Generelt / Sv: Lidt nyt fra træningsbanen
  Hvorfor tror du ikke Hvidt starter?
  Fordi Amini er trænerens mand nummer 1.

  Men jeg så Hvidt spille en helt fantastisk kamp imod FCK, og det har genvundet lidt af min tro på ham. Men den var ærligt talt nærmest helt væk. Og jeg frygter sådan at han ikke har det der skal til på banen mentalt. Men især imod FCK viste han at han kan være hård nok til at være med. Jeg synes på ingen måde han har grebet chancen i superligaen endnu på linje med en Hausner og/eller Hvidt. Selv Anbo synes jeg har bevist mere i SL-kampe end Hvidt.

  Men kampen imod FCK var sidste store test, så vil ikke udelukke at Hvidt starter frem for Amini når nu Amini ikke er på 100%.
  Omvendt, så kan Amini jo kun genvinde de sidste % ved at spille. Kampform kommer ikke af at sidde på bænken.

  Men i denne opstart har DN haft succes med at lade et hold af talenter slide modstanderen ned, og så er “A-Kæden” sat ind til sidst når modstanderen er mør for at stikke kniven ind.

  Med en tung ujævn bane, voldsom regn og kraftig vind, vil det måske være en strategi at sætte spillere som Amini, Bundu og Thorsteinsson ind med ca. 20 minutter igen for at afgøre kampen, når Randers spillerne er trætte og kolde.
  25
  Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
  Er det bare mig eller lugter denne udtalelse fra PC angående Amini ikke af en forlængelse?

  Citer
  Med hensyn til Bundus fremtid er vi i løbende dialog med ham og hans lejr. Hvad angår Amini, må vi se, hvad fremtiden byder. Det kan sagtens være, at han vil synes, det er attraktivt at blive. Men han har nået en alder, hvor det er naturligt, man sammenligner et eventuelt økonomisk givtigt kontrakttilbud i en anden klub med de sportslige udfordringer, der ligger hos os,« lyder Peter Christiansens slutreplik.

  Nervøsitet før Superligaens forårspremiere: AGF lukker helt ned | BT...

  Sammen med denne udtalelse fra Amini da de var i Portugal, så har man fornemmelse af at samarbejdet kommer til at fortsætte lidt endnu:

  Citer
  Men hvad så til sommer – kan du ligefrem se dig selv forlænge med AGF?

  - Ja, sagtens. Du ved aldrig i fodbold, og jeg kender jo ”PC” (sportschef Peter Christiansen, red.) rigtig godt, så vi snakker om tingene. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, men har fuldt fokus på den første kamp mod Randers. Min kæreste og jeg venter også barn til marts, et barn, der altså bliver født her i Danmark, så der er mange beslutninger, der skal tages, siger han med et stort smil.

  Amini: Jeg drømmer om at vinde pokalfinalen med AGF | stiften.dk
  27
  Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - Randers, søndag d. 16.02.2020 kl. 16.00
  Med udsigt til kraftig kuling og vindstød af stormstyrke på søndag kombineret med en bane der efter sigende lige nu står under vand, så ser det ud til at blive den type fodbold som Randers foretrækker, med så lidt teknik som muligt og en hel masse fysik og knæhøje tacklinger.

  Der er stor risiko for at det bliver afgjort på en tilfældig scoring, eller også ender det hele 0-0.
  28
  Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
  Det var også meningen der skulle bruges penge på stadion, vist specifikt for fansene. Det har jeg dog hele tiden tænkt var et forsøg på at fansene til at smide penge i emissionen og noget af det ekstra der er kommet ind er sikkert også derfra, men jeg gætter på at forbedringerne i bedste fald bliver kosmetiske.
  Som jeg har fået det fortalt, så ligger der en ingeniør rapport som siger at deres fan tribune har skader i de bærende bjælker, de har derfor reduceret kapaciteten på i deres fan afsnit indtil konstruktionen er blevet repareret. Så det de skal lave på stadion er noget så u-sexet som en forstærkning af konstruktionen :(
  29
  Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - Randers, søndag d. 16.02.2020 kl. 16.00
  Og så lige en ærgrelse: Håber ikke det er sandt, at Ceres Park ikke er klar til kamp. Hvis den ikke skulle være det i år, hvornår skulle den så? Vand på en professionel bane kan håndteres. Er der ikke noget med, at klubberne var forpligtede til at få installeret varmeanlæg for år tilbage?

  Jo men hvis varmen køres for højt op så dræber man rødderne, så varmen kan ikke bruges til at tørre banen ud med, til gengæld burde man kunne sætte en pumpe på drænene i banen, men mon ikke man allerede er igang med det. Der er i øvrigt helt absurd vådt lige nu, grundvandet hjemme ved mig plejer at ligge 4 meter under terræn, men lige nu er det oppe i nærheden af 2 meter, så det er ikke så underligt at de har problemer nede ved Stadionsøen.

  I øvrigt så siger @Jakob Marschner at planeterne er imod os på Søndag ;) så det ville være fint at udskyde kampen.
  31
  Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
  Sandsynligheden for at komme med i mesterskabsslutspillet er stor, men der er lang vej til en matematisk sikkerhed, og når man på to runder kan gå fra 38 til 37 point, så kan det ligeså hurtigt gå den anden vej.

  Uanset hvordan holdende omkring 6.-7. pladsen klarer det, så skal AGF blive ved med at hente så mange point som overhovedet muligt. Der skal hentes en sejr hjemme mod Randers, og efter det skal der hentes en sejr mere, at gå og tænke at der kun mangler et point, det er defensivt og man kommer ingen vejene med en defensiv indstilling, man skal være aggressiv, gå efter sejr hver gang og ikke stille sig tilfreds med en 6. plads, får så ender man lige pludselig som nr. 7.

  Det er iøvrigt i de sidste 6 kampe i grundspillet at der er størst chance for at hente point til et evt. mesterskabsslutspil, og bare fordi man ikke har prøvet at få medaljer i umindelige tider, så gør det jo ikke at man skal lade være med at prøve.
  32
  Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
  Og hvad angår Bundu og Amini, så kan de ikke erstattes 1:1. Dertil er de både for dygtige og for vigtige en del af systemet. Alt dette sammenholdt, så synes jeg, man bør satse på Lunding og Links (og Maarouf og Kaastrup) som erstatningen for Bundu. Og Duncan, Grønbæk og Hvidt som erstatning for Amini.

  Der er ingen garantier ved at hente nye dyre profiler ind. Og det er alligevel oftest spillere, der har været i en klub i en længere periode, der ender med at blive profiler og salgsobjekter. Vi bør derfor sørge for at få forløst de nuværende spillere snarere end at hente nye dyre profiler ind. Vi har i forvejen en ret bred trup.

  Jeg er meget enig.

  Jeg har altid syntes at flosklen "Vi skal hente én der kan gå direkte ind i startopstillingen." er, mildest talt, unuanceret, da det jo i sidste ende handler om mennesker som der, modsat i Football Manager, ikke blot er deres tal og statistikker, men tværtimod ikke er bedre end deres næste præstationer. Vi kan gå ud og bruge store summer på en spiller, men det betyder ikke nødvendigvis, at han vil kunne løfte vores startellever fra dag ét.

  Derudover skal vi huske på vores plads i fødekæden på transfermarkedet, og hvordan hele transfersystemet fungerer generelt.
  Hvis vi skal købe en førsteholdsspiller, så er der groft sagt to cases:
  1) En profil fra en klub under vores niveau (a la NP).
  2) En spiller der ikke har slået til i en klub over vores niveau (a la Kevin Diks)

  Ingen af de ovennævnte typer cases har, logisk nok, nogen som helst garanti, for at levere en spiller som kan spille på et højere niveau end f.eks. Duncan på midten eller Lunding på kanten.
  Med andre ord, så er det meget meget svært at erstatte superligaprofiler som Amini og Bundu 1:1. Det kræver mange penge tilsat en del held. Jeg foretrækker klart også at give de næste i køen chancen, især når det er talenter af den kvalitet som vi har pt.

  Men udmeldingen i forb. med købet af Gift Links var alligevel anderledes end da Duncan blev hentet, fordi man havde større forventninger på den korte bane til Links, imens man forventede at det ville tage længere tid med Duncan. Det endte så med at forholde sig omvendt og Duncan var klar til at spille imens Links skal have noget tilvænningstid. Jeg ved ikke om forventningspresset også har gjort at Links kæmper lidt med det lige nu, imens Duncan spiller mere frit da han var hentet som en spiller for fremtiden.

  Tingager blev også hentet til startopstillingen ligesom Mortensen og Eskelinen og hvis Sabbi, Vibe, Aron,
  Rygaard eller Ronnie Swartz (!!) var blevet hentet ville det også være for at forstærke start 11. Så det kan godt lade sig gøre at forstærke fra toppen, det vil dog ofte være spillere uden det store videresalgspotentiale.
  33
  Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2020
  Videresalgsklausulen er naturligvis interessant også for den fremtidige forretning, men det bliver ikke ét salg på fx 20 mio. kr.,  der kommer til at gøre en forskel for AGF.

  Dét, der gør en forskel, er, at man kan etablere sig som en naturlig del af top 6, måske endda top 4. Lige nu har man forudsætningerne.

  Der skal mange penge på bordet for at opgive dem.

  Om Bundu forlader os til sommer for 20-30 mio. eller næste sommer gratis, ændrer ikke på, at han kommer til at efterlade et hul. Så at vente med at sælge ham er bare at udskyde det uundgåelige. Og så synes jeg om ikke andet, at vi ligeså godt kan få ham skudt af, få nogle penge, og få kørt de næste i stilling. Det må være den naturlige cyklus i en klub af vores kaliber og størrelse. Og selvom 20 mio., hvis det er det, vi kan få til sommer, ikke lyder af meget, så skal han selvfølgelig stadig afsted. 20 mio. kan helt sikkert gøre en forskel. Bare se hvad vi har kunne udrette med Stage-pengene: Eskelinen, Poulsen, Links, Gersbach, Diks, Helenius, Thorsteinsson (ja, nogen af dem var her, inden han blev solgt, men mon ikke man havde regnet med et salg).

  Dét sagt, så kan jeg godt forstå, man holdte på Bundu i dette transfervindue. Kunne vi nå en 3. plads i år ville det være en fantastisk historie, og jeg tror virkelig klubben ønsker at give sig selv og fansene den succes-oplevelse. Men selv hvis vi skulle blive nummer 3, så tror jeg også godt, de er klar over, at træerne ikke vokser ind i himlen. Dertil er både JN, PC og DN tilpas pragmatiske og kyniske.

  En tredjeplads og dermed EL kval er også helt ekstremt værdifuldt for PC i forhold til hvilke spillere han kan tiltrække, og hvilken løn de skal have. Det er helt sikkert at han kan tiltrække spillere fra en anden hylde hvis det lykkes at fastholde den nuværende placering, og dermed kan han måske finde en Bundu og en Amini erstatning som ikke er helt så langt fra deres niveau. Det kan også være at han vil have nemmere ved at skrive en ny kontrakt med en eller begge de to, hvis de kan se muligheden for at komme ud og spille europæiske kampe, derved kan de tiltrække sig interesse fra andre klubber end dem der kigger i superligaen, og måske springe direkte til en klub i en af de store ligaer, i stedet for at ende i Belgien eller Tyrkiet.
  34
  Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - Randers, søndag d. 16.02.2020 kl. 16.00
  Jeg er stadig overbevist om at det langt hen ad vejen er tilfældigheder der har gjort at vi ikke har slået Randers på det seneste, der er jo kampe med selvmål og Bundu der lige smed den væk til sidst osv, men den omvendte kamp i Randers var vel den dårligste præstation hele efteråret, så der er nok andet der spiller ind også. Der er i hvert fald ingen chance for at Randers ikke er topmotiverede. Jeg tror vi kan bruge sidste kamp og en lang serie uden sejre mod dem som lidt ekstra motivation, men faktisk også at vi ikke har specielt brug for det. Alle hold er topmotiverede mod os og vi har efterhånden besejret de fleste af dem, hvis ikke flere gange i træk så med jævne mellemrum, så mon ikke vi også snart kan slutte den stime mod Randers.

  Det ligner meget en startplads til Hvidt og jeg glæder mig til at se om han kan levere som han åbenbart gjorde i Portugal. Det giver en del flere muligheder for PC i sommervinduet hvis han kan spille fast fra næste sæson.
  Hvidt spillede en bragende god kamp mod FCK, som han i øvrigt også gjorde i sin debutkamp for et par sæsoner siden. Han er tilsyneladende bedst mod FCK, så må man håbe at han også er god mod “FCK Light”.
  35
  Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
  Jeg tror det er nogenlunde sådan overvejelserne er. Og så er interessen for Duncan, OL for australierne og andet ikke nævnt.

  Det kan blive et vildt hektisk sommertransfervinduet for PC til sommer.

  Et scenarie er at AGF ender med at kvalificere sig til EL og Amini ikke forlænger, så er en af de helt oplagte erstatninger Zack Duncan med Australien til OL (fra 24. Juli til 9. Aug. 2020) imens AGF skal spille EL kval (fra 25. Juni til 27. Aug. 2020). I denne situation vil Baccus måske ikke være det oplagte tranfermål som erstatning for Amini, da han sansynligvis også er afsted. Tænk i øvrigt hvis Højer bliver solgt også, så skal Kevin Diks for alt i verden have en kontrakt, så man kan spille med ham på venstre back og Munksgaard i højre.

  Jeg er sgu ikke sikker på at PC jublede lige så meget over Australiens OL kval, som Zack og Gersbach gjorde!
  36
  Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - Randers, søndag d. 16.02.2020 kl. 16.00
  Vild med dine optaktstråde,  men hvem er hm Alexander Juelsgaard i forsvaret  ;)
  Det er hermed rettet ;-)
  Hvad med ham der Erik Sviatchenko der har scoret et mål - har vi hentet ham på en fri transfer:-)

  Tak for endnu en fin optakt - det er klasse @Salling23 :-)
  Han er noteret som et selvmål desværre, Casper Højer havde virkelig fortjent det mål.
  37
  Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
  @Dichio Jan Bech konverterede vel sin gæld til aktier, han har mig bekendt ikke eftergivet noget endnu. Jeg tror ikke umiddelbart at han vil acceptere bare at smide sine penge, det er jo også grunden til at Brøndby er vågnet op og har fundet ud af at så længe de lever over evne så vokser klubbens gæld (eller værdien bliver udhulet), de er nød til at tilpasse deres udgifter til indtægterne.

  Benham har muligvis så mange penge så han kan tørre r#! i dem, men hans drøm er helt sikkert ikke at få en klub til at blive Dansk mester, det er nok snarere at få en klub til at blive Engelsk mester, så jeg tror FCM investeringen skal ses ligesom RB Salsburg eller New York RB, som en “feeder klub” til Brentford eller adgang til informationer om danske talenter og spillere.

  Tom Vernons investering i FC Nordsjælland handler om at få en europæisk platform for alle hans afrikanske spillere, han driver en meget lukrativ forretning bl.a. via velmenende U-lands sponsorer, støttemidler fra velgørenhedarrangementer osv. til hans akademi i Afrika, det er tidligere blevet kritiseret voldsomt.

  Drenge måtte knæle i solen i timevis som straf på fodboldakademi i Ghana -...

  Thorborg er ikke nem at blive klog på, for mange år siden investerede han massivt i at OB skulle blive førsteudfordrer til FCK, men så var der en lang periode hvor han måske nok pumpede en masse penge i klubben, men ikke nok til at han fik nævneværdige resultater ud af det, nu lader det til at han vil til at skrue op for investeringerne igen?

  Min pointe er bare at AGF ikke skal bekymre sig nævneværdigt om “sugerdaddy” klubberne, der er ikke noget af det de gør som man ikke kan gøre ligeså godt i AGF, vi har bare haft en alt for lang periode med hovedet oppe i r#!%n ledelsesmæssigt. Den største hurdle er FCK, fordi de har bygget en meget robust forretning op uden brug af “hurtige penge”, de har en bred økonomisk platform, god europæisk seedning og dermed en stabil indtægtskilde fra europæiske kampe, et stort flow af talenter og et effektivt scouting netværk. Så de vækster hurtigere end AGF og har ikke nogen store svagheder. Deres eneste bløde punkt er at Sole Stålbækken er så enerådig så når han er væk kan der opstå et vakuum, men det kommer nok ikke til at vare længe, der er helt sikkert mange interesserede kandidater til at tage over, og måske bliver han ved ligeså længe som Niels Arne Eggen gjorde i Rosenborg.
  38
  Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2020
  Rasmus Monnerup savner at der er en af talenterne der bliver en fast del af start 11 i AGF:

  Superliga Preview #4 - En anderledes transfer special — Mediano

  Det kan man kun give ham ret i og med Tingagers lidt vaklende opstart kunne det godt blive Hausner, eller med Hvidts fantom opstart kunne han måske sende NP på bænken, Bundu har muligvis brug for at Lunding nupper pladsen fra ham for at komme op på næste niveau, eller Ammitzbøll kunne pludselig ramme en scoringsstime og sende Mortensen og Helenius ned i hierarkiet?

  I hvert fald ville det være en drøm at få en af DM vinderne fra U17 ind i start 11 fast, nu er der en hel masse rutine at læne sig op ad, så det kan godt lade sig gøre, de skal bare tage det sidste skridt i deres udvikling.
  39
  Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
  Jeg er helt enig i din analyse.

  FCN og FCM har en meget risikobetonet model - men også tunge drenge der er god for 1 milliard+ i baghånden til den model. Ellers kunne det ikke lade sig gøre med de udsving. Det er også to klubber, der åbent i pressen har erkendt de ikke har den basis som agf, bif og fck samt tildels ob og aab, og derfor nødt til at satse på en anden model.

  Bif har i mange år satset på fck-modellen, men med ansættelsen af CV slået ind på en mellemvej mellem fck og fcn/fcm-modellen.

  AGF har heller ikke andre valg end at gøre som nu, og den er yderst fornuftig og ser lovende ud.

  AaB og OB kan heller ikke gøre meget andet end samme model (med mindre stenrige Thorborg igen åbner for sluserne) - men dog ikke helt samme gode grundlag som AGF.

  De har så en mindre konkurrence om talentmassen på fyn og især nordjylland ift midt-østjylland der er tæt pakket med agf, fcm, horsens, sif, randers, vejle. Det er de to klubbers store fordel. Især AaB. Der også har været Danmarks bedste til talentudvikling. FCM og FCN kun været bedre i kraft af kæmpe mio investeringer brugt i Afrika og til at støvsuge hele DK og tildels Norden for lovende talenter. AaBs talenter er nordjyder.

  Men man skal ikke tage fejl, hverken Thorborg, Vernon, Benham eller for den sags skyld Jan Beck bruger deres respektive klubber som legetøj. De penge de skyder ind er en investering, ingen af dem vil bare pumpe penge i et stort hul. Så selv ikke Brøndby kan budgettere med et fast overforbrug, det har de kun gjort med forventning om at det vil vende med et mesterskab eller en kvalifikation til EL gruppespillet. De har dog efterhånden erkendt at det ikke er en bæredygtig model at forsøge at starte oppefra, men at det skal bygges op nedefra ligesom Jacob Nielsen er igang med i AGF.

  Så sugardaddies ændrer ikke på en klubs faste indtægter, det kan kun bruges som risikovillig kapital for at komme lidt hurtigere i gang, og som sikkerhedsnet hvis forretningsmodellen svigter en sæson enkelt sæson. De 300 mio som Dan Hammer nævnte der skulle til for at AGF kunne blive tophold, er også kun som risikovillig startkapital, til at skyde genvej og komme hurtigere igang, det er ikke penge til drift.

  Så når FCM (hvis Tipsbladet har ret) bruger 105 mio på spillerlønninger hvert år, er det fordi de budgetterer med spillersalg som en fast indtægtskilde, og det er meget risikabelt, det er også derfor de har meldt ud at de nu vil satse langt hårdere på at komme i EL eller CL gruppespil, fordi det er en mere robust forretningsmodel.
  40
  Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
  Hvis man skal tage Tipsbladets tal for gode vare, så kunne det godt se ud som om Brøndby har forsøgt at hægte sig på FC Midtjyllands spillerbudget, men hvor FCM baserer dette på spillersalg, så har BIF baseret det på Jan Becks goodwill. Fælles for dem begge er at deres faste udgifter ikke matcher deres faste indtægter, hvis FCM ikke fortsætter med at sælge spillere for mindst 50 mio hvert år, så slår de et kæmpe hul i kassen, jeg ved ikke om Benham har accepteret dette, men jeg er ikke sikker på at Onuachu salget i denne sæson er tilstrækkeligt til at der er balance. Hvis deres satsning på brasilianerne og Kaba f.eks slår fejl, og de fortsat ikke kommer i europæisk gruppespil, så kan det godt give dem problemer med deres opskruede spillerbudget.

  FCK baserer deres spillerbudget på Europæisk gruppespil hvert år, og kan lukke hullet efter et evt. misset gruppespil med indtægterne fra spillersalg. Når de så kvalificerer sig til gruppespillet, så frigiver det penge til at købe spillere til 15-20-25 mio. Men FCK er modsat FCM ikke tvunget til at sælge, og kombineret med spillernes europæiske erfaring gør dette at spillere som Vavro, Robin Olsen, Santander og Skov går til 75-90 mio, imens Onuachu, Sanneh, Duelund og Nissen i FCM går til 40-55 mio.

  Jacob Nielsen og PC kører en anden stil lige nu, men hvis de helt store salg også begynder at komme kontinuerligt til AGF, så vil man sandsynligvis gøre det samme som FCM og forøge spillerbudgettet markant, og så er AGFs faste indtægter bare højere end FCMs. De store salg kommer bare ikke til et midterhold, så det er helt afgørende for at kunne skifte gear og komme op og matche FCM og Brøndby at blive en fast del af toppen, og jævnligt komme ud i Europa.
  41
  Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2020
  Ja det er vanskeligt at oversætte hans ranking til tabelpoint, FCM får dog de maksimale 10 point pr. Kamp i ranking eller 60 i alt, det må vel kunne konverteres til maksimale tabelpoint altså 18 point i de 6 kampe. FCK får også meget tæt på 18 point (måske 16) med 59 ranking point i alt. AGF får 55 ranking point, ud af 60 det er vel 12-14 point i tabellen, det lyder måske nok lidt optimistisk.

  Jeg forstår ikke helt ranking kolonnen, først troede jeg at det var klubbernes nuværende placering i tabellen FCM, FCK og AGF som 1,2 og 3 og SIF som nr. 14, men Brøndby liggerne 4’er ikke 6 er. Så troede jeg at det var slutstillingens for grundspillet med ranking pointene medregnet, men FCN slutter ikke 7’er (og AaB 4’er) når de lige nu ligger á point med Aab i tabellen, og AaB får færre ranking point. Så der er ikke rigtigt nogen mening med den kolonne. 
  42
  Generelt / Sv: Lidt nyt fra træningsbanen
  Gift Links gjorde det godt i den seneste træningskamp mod Häcken, det er der vist ikke mange der er uenige i, det er dog lidt mere uklart hvorfor han lige pludselig blomstrede sådan op. Det er mig bekendt første gang han er blevet prøvet af i venstre side i AGF, er han bedst her? Eller er årsagen i højere grad at han spillede over for en højre back fra årgang 2000, som endnu ikke har haft debut i Allsvenskan for Häcken - Aiham Ousou?

  Jeg tror ikke man skal forvente at Gift Links nu er i fulde omdrejninger og at han er et reelt alternativ til startopstillingen i foråret, jeg mener fortsat at Lunding må være foran ham og han må ærger sig lidt over ikke at have fået chancen mod Häcken, de virkede ikke specielt skræmmende.
  43
  Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
  Mht til konkurrencen så tror jeg også det nu er mere sansynligt at Amini forlænger, for ellers ville det have givet god mening at hæve buddet på Baccus, så han kunne vende sig til Danmark inden næste sæson. Det er jo ikke givet han er lige så hurtig i tilvending som Duncan. Jeg tror ihvertfal at Amini forlænger med en gentleman aftale om at han kan skifte hvis der kommer et acceptabelt bud.
  Men vil han det, hvis det kan koste hans plads til OL. Jeg tror ikke et halvt år på bænken er tillokkende i den situation.
  Men han har jo spillet OL næste gang han kan komme på kontrakt i AGF, så jeg tror da gerne han vil skifte der.

  Hvis du hentyder til Baccus, så er det en god pointe at han ikke vil miste sin OL plads ved at sidde på bænken i AGF hele foråret.
  Det er nemlig selvfølgelig Baccus jeg mener :)
  44
  Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2020
  Benjamin Leander er jubeloptimist på AGFs vejene:
  Twitter
  Han mener at når grundspillets sidste 6 kampe er spillet så er der hhv. 4 og 5 point op til FC København og FC Midtjylland. Hvis vi kan hente så mange point ind på dem i 6 kampe, så er vi jo mesterskabskandidater!?!

  Edit: Jeg var lidt for hurtig, det er en poweranking ikke en samlet stilling efter grundspillet. 
  45
  Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
  Mht til konkurrencen så tror jeg også det nu er mere sansynligt at Amini forlænger, for ellers ville det have givet god mening at hæve buddet på Baccus, så han kunne vende sig til Danmark inden næste sæson. Det er jo ikke givet han er lige så hurtig i tilvending som Duncan. Jeg tror ihvertfal at Amini forlænger med en gentleman aftale om at han kan skifte hvis der kommer et acceptabelt bud.
  Men vil han det, hvis det kan koste hans plads til OL. Jeg tror ikke et halvt år på bænken er tillokkende i den situation.

  Jeg tror ikke at Amini er kandidat til OL truppen det er vel primært U23 spillere suppleret med 3 seniorspillere, så det vil være lidt overraskende hvis han bliver en af de 3.
   
  46
  Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
  Han har ikke vist sine kompetencer som angriber i superligaen endnu, men han virker virker væsentligt mere fornuftig end mange af de spillere der ikke har slået til i AGF. Hvis det er korrekt hvad Pohl siger her, så har André Riel nok ikke den store fodboldmæssige fremtid foran sig.

  Citer
  Jeg har givet afkald på mange, mange penge, men det er lige meget. Det er ikke det, der driver mig. Jeg kunne godt have siddet et år mere i Holland til en god hyre, men så ville jeg nok også have svært ved at samle mig selv op igen bagefter. Og så er man sgu færdig. Fodbold handler om de helt små procenter, og havde jeg mistet gnisten bare for at tjene lidt ekstra... det havde været så dumt af mig, siger Jannik Pohl.
  Citat Jannik Pohl

  Jannik Pohl tilbage i Horsens: Det bliver sateme ikke nogen lønfest |...
  49
  Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
  Citer
  Men hvad så til sommer – kan du ligefrem se dig selv forlænge med AGF?

  - Ja, sagtens. Du ved aldrig i fodbold, og jeg kender jo ”PC” (sportschef Peter Christiansen, red.) rigtig godt, så vi snakker om tingene. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, men har fuldt fokus på den første kamp mod Randers. Min kæreste og jeg venter også barn til marts, et barn, der altså bliver født her i Danmark, så der er mange beslutninger, der skal tages, siger han med et stort smil.

  Citat Mustafa Amini

  Så en evt. forlængelse er langt fra død endnu, han kunne nok også godt tænke sig at være e profil på et hold der kan komme til at spille europæisk i næste sæson ;)

  Amini: Jeg drømmer om at vinde pokalfinalen med AGF | stiften.dk
  Lidt samme toner fra Ankersen:


  http://beta.bold.dk/fodbold/nyheder/ankersen-har-ikke-taenkt-mig-vaek-fra-agf

  Men spillerne har jo heller ikke noget at vinde ved at udtale sig anderledes - tværtimod.

  Sidste forår havde  vi jo farcen med NP, hvor det "ved et uheld" fra Randers slap ud, at han havde tegnet kontrakt med os fra sommeren, men NP nægtede klogeligt det skifte frem til sidste runde var spillet. Ingen har lyst til at havne i unåde hos sine egne fans det sidste halve år af kontrakten.

  Det mest positive i Ankersen interviewet er at han har haft en god snak med PC som han siger, og at han ikke længere er frustreret men nu er meget tilfreds med det hele.

  Det siges at han her i opstarten har leveret rigtigt godt, får at vise sig frem i forhold til en ny kontrakt enten i AGF eller et andet sted. Men det nytter ikke noget at han først præsterer maksimalt når han er ved at miste sin kontrakt, han kan ikke forvente at være førstevalg foran Thorsteinsson hvis han kun er på 95%, han er nød til at levere maksimalt hele tiden, ellers er konkurrencen så stor på hans plads, at han ender på bænken.

  Det er pisse positivt at truppen er så skarp så store profiler sidder på bænken, det er sådan det skal være hvis man vil konkurrere med FC M/K, og har ambition om at spille europæisk. Det er også med til at løfte spillernes niveau og gøre dem mere værd.
  50
  Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
  Citer
  Men hvad så til sommer – kan du ligefrem se dig selv forlænge med AGF?

  - Ja, sagtens. Du ved aldrig i fodbold, og jeg kender jo ”PC” (sportschef Peter Christiansen, red.) rigtig godt, så vi snakker om tingene. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, men har fuldt fokus på den første kamp mod Randers. Min kæreste og jeg venter også barn til marts, et barn, der altså bliver født her i Danmark, så der er mange beslutninger, der skal tages, siger han med et stort smil.
  Citat Mustafa Amini

  Så en evt. forlængelse er langt fra død endnu, han kunne nok også godt tænke sig at være e profil på et hold der kan komme til at spille europæisk i næste sæson ;)

  Amini: Jeg drømmer om at vinde pokalfinalen med AGF | stiften.dk
  Simple Audio Video Embedder