Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Winther

1
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg er heller ikke upartisk, for jeg kunne allerede lide JN, da han var i Randers. Hans meget ligefremme facon tiltaler mig, der er ikke meget uld i mund over ham.
Han var også allerede dengang fremme med nogle holdninger omkring AGF som generede nogle, men som jeg syntes virkede rigtige, bl.a. omkring stadion som han så også siden har gjort til et kardinalpunkt i udviklingen af klubben.
2
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg bryder mig faktisk ikke synderligt om hans facon. Især hans kommentar om, at spillerne skulle tjekke egne underbukser for udstyr fandt jeg harsk og primitiv, og ikke noget, der klæder en direktør.

Men helt ærligt, så er det mest af alt en følelse - jeg føler ikke han er AGF'er. Jeg føler han er direktør for en stor, børsnoteret virksomhed og at det lige så godt kunne have været en anden klub han var direktør for. Måske er det lugten af Randers, han endnu ikke har fået vasket af.
Jeg ved det ikke. Men som sagt: Jeg er svært begejstret for hans resultater og den retning klubben bevæger sig i, både på banen, i talentsektoren og økonomisk. Så måske er det ikke helt så nødtvunget at jeg accepterer ham, men fan er jeg ikke. Kun af hans resultater.
Vedrørende det første synes jeg måske ikke det er så slemt, men først og fremmest tror jeg han har haft behov for også lige at lære at navigere i en anden virkelighed. I Randers skal der jo råbes højt for at blive hørt, mens der her skal hviskes for at undgå det. Episoden med Jønsson var værre, men jeg synes allerede det virker længe siden han bad spillerne kigge i bukserne. Jeg tror han bevidst holder sig lidt mere i baggrunden og så kan PC også bedre tage noget af det offentlige. Som nævnt tror jeg også bestyrelsen har bedt ham skrue lidt ned. Jeg kender ikke JN personligt eller hører ham snakke i semioffentlige sammenhænge, jeg baserer det bare på min oplevelse i medierne. Så må vi se om han kan styre sig når vi vinder mesterskabet :)

Vedrørende det andet synes jeg faktisk de følelsesudbrud må stride lidt imod den fornemmelse af at "han er direktør for en stor, børsnoteret virksomhed og at det lige så godt kunne have været en anden klub han var direktør for." Det viser vel også noget passion? (Edit: samme bemærkning som Martinstranger gør ovenfor.)

Jeg mener klubben har en størrelse hvor det ikke kan være afgørende hvor man er født (aner ikke hvor JN er født,) eller har boet, men han har da gået på uni i Århus. Ville du have det på samme måde hvis han kom fra en anden virksomhed i Randers end lige Randers FC? Kan han blive AGF'er hvis han er her længe nok?

I fald det er fortiden i RFC der er problemet synes jeg klart aversionen mod det bør opvejes af fordelene ved at have hentet en direktør med forudgående kendskab til den her verden. Flere af de tidligere har garanteret været dygtige andre steder, men bare virket uforberedte på den her type virksomhed og så har de ikke overlevet længe nok til at få det kendskab.

I sidste ende synes jeg nok bare at der foregår så mange gode ting i klubben, som du jo også selv nævner, ting som har skullet have været gjort for årevis siden, at det ser ud som om supertankeren endelig er ved at vende og så er det svært ikke at være glad for kaptajnen uanset om han skulle være en gammel søulk der en gang imellem bander lidt rigeligt.
3
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg er ikke fan af Jacob Nielsen - overhovedet ikke. Jeg er imidlertid svært begejstret for de resultater han har præsteret, hvorfor jeg nødtvunget accepterer, at han er direktør i min hjereklub.
Jeg er meget på linje med resten af dit indlæg, så konklusionen undrer mig lidt. Hvad er det der gør, at du kun nødtvunget accepterer at ham der endelig er ved at have lavet et turnaround er direktør i klubben?
4
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20: OB - AGF, fredag d. 20.09.2019 kl. 19.00
OB har ikke lukket mål ind de sidste tre kampe og vi har som bekendt gang i en endnu længere stime, så det peger jo lidt i retning af 0-0. Før deres kamp mod Silkeborg, der var ekseptionelt ringe, havde de dog heller ikke scoret i tre kampe, mens vi som regel får lavet mindst et enkelt, så det kan give lidt ekstra tro på sejr. OB har dog også et par gode folk oppe foran og er stadig favoritter på hjemmebane, så det bliver ikke nemt, men det er vel også en kamp, der kan give et par gode kontrachancer.

Det er kamp to af de her tre mod hold der også ser sig selv i top-6, så hvis vi kan hente minimum et point ovenpå sejren over AaB ser det fornuftigt ud. Hvis den ender uafgjort vil jeg håbe på 0-0 lige i det her tilfælde hvor vi kan tangere Superligarekorden for flest clean sheets i træk.
5
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg tror dette bliver mit sidste indspark i den her debat, ikke fordi jeg ikke synes den er spændende og jeg synes også, at rigtig mange har rigtige gode og saglige argumenter, men jeg kan se, at jeg simpelthen kommer til at bruge for lang tid på det. Derfor vil jeg også takke for en god debat med mange saglige argumenter fra mange saglige debattører. Det er også tydeligt, at det virkelig kan få folk op af stolene og det beskriver vel meget godt den kultur jeg beskriver omkring, at der skabes en meget stærk for/imod kultur omkring JN og for den sags skyld også PC.
Ja, i lige måde. Jeg synes ikke det er så sort/hvidt for og imod (fulde stoddere på et toilet-agtigt for at referere til en episode du nævnte) selvom vi klart er i hver sin positiv- og negativ-lejr. Vi kommer nok heller ikke meget videre lige nu og det bliver svært at vurdere positive påvirkninger fra direktører for tre nedrykninger siden (lidt tvivlsomt synes jeg nok, selvom jeg godt kunne lide Windfeld). Vi kan se igen om nogle år, men i mellemtiden kan vi da blive enige om at vi ikke behøver at få at vide om problemer eskalerer pga JN (hidtil ikke) og at det er bedre at jeg "får ret" end dig :)
6
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Et kort interview med JN omkring beslutningen VIDEO - Jacob Nielsen fortæller om stadionplaner i Århus: Det ser lyst ud -... Han siger der har været en god debat med travbane, håndbold, cykelbane, tennis mv.
"Kræmmere på Heden". Hold kæft det er sjaaaaw.

Jeg er glad for at høre, at der forhåbentlig er lidt skub i tingene, men det lader til at være en meget langsommelig proces. Jeg vidste ikke man havde forlænget forpagtningen med 2 år, som stod til udløb næste sommer. Jeg håber da virkelig ikke at det betyder, at man først går i gang med et eventuelt byggeri i sommeren 2022. Vi kan simpelthen ikke vente 5-10 år med et nyt stadion, og da slet ikke hvis den positive udvikling på banen og de interne linjer fortsætter.

Er der i øvrigt nogen herinde der skal til Stiftens arrangement i aften vedr. nyt stadion. Der var udsolgt da jeg opdagede arrangementet.
Jeg kan ikke se videoen her, så jeg ved ikke hvad han siger mere præcist, men ift den forlængelse af forpagtningsaftale bliver stadion jo ikke bygget på een dag. Man er nød til at forlænge mens processen kører og så må man se på det når der bliver besluttet noget og man går i gang. Forhåbentlig er man i gang inden 2022, forhåbentlig kan man være færdige inden alt for meget senere, men selv hvis der ikke kommer til at ske noget har AGF behov for at forlænge aftalen indtil de har fundet en anden løsning.

Schouby nævnte i Mediano at billetterne til det arrangement blev revet væk og de havde flyttet det flere gange til større lokaler for at få plads til flere, men var stoppet til sidst fordi det også kunne blive for stort. Tror det var omkring 300 pladser de nåede op på til sidst.
7
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Grunden til sammenligningen er jo netop, at de to med rette kan kalde sig klubkonger og agere som det. Min kritik går jo på, at jeg synes Jacob Nielsen optræder på næsten samme måde uden at have i nærheden af de samme resultater.
Nu er jeg ikke enig i at JN opfører sig som klubkonge, sådan fremstår det ikke i medierne, og jeg mener heller ikke man kan sammenligne klubber og resultater lige over på den måde, men: der var ikke noget klubkonge over Bjerregaard og Østergaard før de havde vundet en masse medaljer?
8
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Citer
Træningerne over hele superligaen har jo notorisk været åbne træninger men det kan jo være at vi i vores bette andedam skal til at se flere af de lukkede. SønderjyskE har netop haft et par lukkede træninger. Det var ikke helt det samme problem..........
Og ææææhm, spillerne, trænere og så videre står jo altså til rådighed efter de her lukkede træninger, men det er jo tydeligvis ikke godt nok for JS
Det mangler jeg altså at se det fuldstændige slag, vand og brandfaste argument hvorfor.
Der er rigeligt med mennesker der gætter startopstillingen uge efter uge, det kan ikke være derfor. Mit gæt er at der ledes efter noget "der sælger klik og aviser" at skrive om og der kan selv den mindste kontrovers jo snildt blive til skandalekrisegulbjælke-nyhed.
GF bestemmer ikke hvad stiften skriver men de bestemmer gudskelov over deres medarbejderes tilgang til pressen mens disse er på arbejde.
 Jeg synes da ikke, der er nogen grund til at gætte. Lad os da i stedet spørge Jan Schoubye - han plejer at være villig til at svare på spørgsmål. Jeg er sikker på, at han læser med herinde, men hvis han ikke gør, så skal jeg nok skrive til ham.
 
Jeg fik ikke svaret på det med Stiften før, men ja, der er helt sikkert en meget stor del af deres læsere der i særlig grad gerne vil læse om AGF, det er det jeg mener er en del af problemet. Når jeg siger at avisen kæmper med at holde sig relevante ift AGF handler det om at de er nød til at have noget til den kernemålgruppe og derfor er det et problem at den eller de kilder de har haft er forsvundet og at de ikke kan stå og opsnappe noget til træning hver dag. De brokker sig meget over at der er blevet lukket ned, men det er et større problem for Stiften end for AGF, der nok skal blive dækket alligevel. Måske rammer det også JS personligt at han mister noget relevans og derfor gerne vil holde fast i en kritisk vinkel, måske bliver han bare kun bedt om at levere den vinkel, men når han i Mediano fortæller om de kilder de havde engang svarer han jo også selv på hvorfor der er blevet lukket af. Det forklarer ikke i sig selv en aversion mod JN, men den burde han kunne forholde sig professionelt til.

Mht Stiftens podcast ved jeg ikke hvor mange der lytter med. Jeg forestiller mig den mest er til dem der går en del op i AGF og så synes jeg ikke niveauet er specielt højt, men det kan godt være det fungerer fint som hyggesnak og bliver hørt af den gennemsnitlige læser og det er jo fint nok. Det er sikkert heller ikke noget de afsætter store summer på at lave.
9
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Ingen tvivl om, at det er blevet bedre og at han har ladt PC komme mere frem. Det er dog også i en periode, hvor der er utrolig meget ro om klubben og det er jo når han bliver presset, at man for alvor skal måle ham. Hvornår har han sidst fået stillet et kritisk spørgsmål?
 
Ja, forhåbentlig får vi ikke for mange lejligheder til at se det, men jeg var jo fx ret glad for at se klubbens reaktion på den pointfattige start på sæsonen. Der er andre ledelser der har været for nemme at ryste og så er mange af de sikkert gode tiltag de ellers har haft blevet undermineret. Samtidig blev alt jo lækket til pressen, så der var mulighed for at køre et konstant pres på klubben. JN har også selv haft et par uheldige episoder, men de er ikke eksploderet på samme måde. Det er vel mest gisninger der har været om hvem den store kilde i klubben var, men hvis det er en af dem JN har 'skræmt væk' er det jo i sig selv næsten det hele værd. Jeg er som sagt også tilhænger af lidt mere lukkedhed selvom det er en balance.
Du voldtager lidt, hvad jeg har skrevet. Det oprindelige citat er:
CiterForskellen på Jacob og Flemming Østergaard og Per Bjerregaard er bare, at de to sidste har været helt afgørende i opbygningen af de to andre projekter - fra ingenting til storhold, men Jacob endnu intet har skabt med AGF.
så derfor er det vigtigt at holde fast i konteksten, altså sammenligningen med Bjerregaard og Østergaard og i den sammenhæng har Jacob intet udrettet i AGF. Det gælder forøvrigt også, hvis man sammenligner ham med Steinlein i FCM. Grunden til den sammenligning er, at det er de andre markante klubkonger, der har været i nyere tid og dem, der agerede på nogenlunde samme måde som Jacob gør i AGF.
 
Jeg synes bare ikke det giver mening at sammenlignede med det Bjerregaard lavede fra engang i 70'erne eller det Østergaard kunne lave med helt andre muligheder i FCK, det er ikke de samme situationer og en anden tidshorisont. De to, især førstnævnte, har så også været ved at køre klubberne helt i sænk. AGF kommer fra 20 års elendighed, med en middelmådig økonomi, men med et pres som en topklub. Vi er da også langt fra i mål endnu, det ser bare mere lovende ud end de sidste 20 år. Og der har da været dygtige folk også i den periode, men de har alligevel ikke helt formået at holde kursen eller har ikke kunnet klare presset og det er så gået helt galt i de fleste tilfæde. Det kan være umiddelbart små men vigtige ting der gør en stor forskel, fx at der netop er lidt mere topstyring, at der lukkes lidt ned omkring klubben, allokeres flere penge til førsteholdet osv. 
Ingen tvivl om, at det skal vurderes over længere tid. En by som Aarhus bør også kunne overhale provinsbyer, da potentialet er kæmpe stort og det er klart, at det langsigtede arbejde, der er gjort i rigtig mange år, snart skal begynde at give et afkast i resultater både i økonomien og på banen, hvad enten det er med eller uden Jacob Nielsen.
 
Dygtige eller ej er der bare ikke rigtig nogen der har formået at forløse det i mange år. Det betyder ikke at der intet brugbart har været fra nogle af de foregående og vilkårene har været svære, men udefra set er det først fra seneste oprykning at pilen rigtig begynder at pege opad over mere end en kort periode. Selvfølgelig er der ikke kun een mand der har andel i at der er et stærkere fundament end længe. Man kan tilsvarende sige at DN har rykket nogle ting ift Glen, men det har været et bedre udgangspunkt end hvis han var kommet lige efter Wieghorst. Han har sikkert også et bedre hold, men det synes jeg jo ikke ændrer på at det er DN der har hævet bundniveauet og stabiliseret resultaterne. For JN, PC, DN mv gælder selvfølgelig at målet ikke er nået og det kan gå galt endnu, men de skal også have tid til at arbejde sig derhen.
10
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Der er ingen tvivl om, at han både er lynhurtig og super god med en bold, samt at han løber meget. Men fysisk er han som en fjer. Noget af en opgave at skulle kompensere for i så fysisk en liga som vores. Havde meget svært ved at beskytte bolden, helt modsat en spiller som Sana, så han skal spilles på en særlig måde og kom ikke meget med i spillet, men de andre kender ham tydeligvis heller ikke endnu.
Det er den naturlige bekymring som jeg også luftede i AaB-kamptråden, men vi må huske han ankom få dage inden og vi fik vel ikke engang 10 min at vurdere ham på. Jeg har set ham noteret til at være 165 cm høj, så det er forhåbentlig noget man har haft inde i overvejelserne. Han skal nok ikke afløse Bundu i et nyt wing back-eksperiment...
11
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Nu er det du citerer jo et svar på en anden debattørs angreb på mit citat om, at Jacob Nielsen ingen resultater har lavet i forhold til Bjerregaard og Østergaard, der jo er de to klubkonger, der var blevet nævnt. Vi kan også som du selv inddrager Steinlein, der jo også har skabt væsentligt bedre resultater end Nielsen, hvorfor han også har mere belæg for at opføre sig som klubkonge og bruge sig selv så meget i brandingen af klubben, om end jeg ikke synes han gør det nær så meget som Jacob Nielsen, særligt ikke efter FCM er blevet så topprofessionelle som de er blevet.
Tager det her citat, men det er også svar på det foregående. Steinlein var mere 'fremme i skoene' i FCM i starten og har nu tilsyneladende sat sig mere i baggrunden, det samme oplever jeg med JN. Min tolkning er at JN kom fra Randers hvor det var nødvendigt for at få opmærksom - derfor også tilfredsheden med kontroverserne med JS - og så har han nok skullet lære at være mere afdæmpet her og at små fejltrin bliver store og store bliver skandaler. Det ikke sikkert han fuldstændig er nået dertil, der skal nok komme fejltrin igen, men det ligner en professionalisering hvis han også lukker lidt ned for sig selv og jeg tror bestyrelsen også har bedt ham træde lidt i baggrunden. Du hører måske noget andet fra nogle arrangementer osv, men det er jo ikke sådan at sponsorerne flygter og i sidste ende er det væsentligste i den her sammenhæng vel også hvad der siges og gøres i medierne.

Jeg opfatter ikke JN som klubkonge, det er nok også lidt subjektivt hvad det dækker over, men det er godt nok hårde krav, hvis klubben skal vinde mesterskaber før han har opnået noget. Klubbernes situationer er ikke den samme og i vores tilfælde er det jo bare en konstatering at vi har flyttet os et sted hen hvor vi ikke har været under en meget lang liste af tidligere direktører. Det kan godt være det mest er et sted hvor der er fremgang og muligheder og ro og udvikling mere end store resultater, men man skal ikke mange år tilbage før det at være i den tilstand er et kæmpe fremskridt. Selvfølgelig er der ting, der er sat i søen før, selvfølgelig er der ikke een person der kan tage æren for det, men det gælder også for direktøren før og direktøren før igen som altså ikke formåede at flytte ret meget. Jeg tror der skulle en anden tilgang til end der har været før og det mener jeg i høj grad JN har bidraget med. Så kan det da være der engang skal en anden profil til.

Spillersalg er vel mere PC's bord, men det er også hårde odds for at være succesfuld. Jeg ved ikke om det er blevet nemmere at sælge spillere fra Superligaen, priserne er i hvert fald steget, men det virker helt oplagt at vi ikke førhen solgte lige så meget som konkurrenterne som opererede i de samme tider. Vi er langt fra i mål her endnu, og ligesom JN skal PC jo blive ved med at vise mere, men det er lovende at vi har lavet et stort salg der forhåbentlig kan få priserne til at stige samtidig med at der er hentet flere spillere med salgspotentiale der præsterer på banen, og så er der lavet flere mindre slag af spillere vi tidligere sikkert havde skulle sende afsted med penge.

Det hele skal vurderes over længere tid, vi ser bare ud til at have halet ind på hvis ikke overhalet flere konkurrenter på en del afgørende parametre og der er mere fremgang at spore end i et par årtier og jeg har svært ved at se at JN ikke har været en afgørende del af den transformation.
12
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
alle der var før Jacob Nielsen var håbløse idioter. Det er ihvertfald sådan historien er når man spørger Jacob og den måde det hele bliver kommunikeret ud.

Jeg vil i øvrigt ikke kalde tidligere direktører håbløse idioter
Det er jeg så også ret sikker på, at JN heller aldrig har udtalt. Jeg vil i hvert fald gerne se en kilde på sådan en udtalelse. JN er helt sikkert en kontroversiel skikkelse, som skiller vandene - tydeligvis også herinde.
Jeg må hellere undestrege at jeg heller ikke tænkte JN skulle have sagt den slags, jeg opfattede det sat på spidsen, at JN måske gik og gav udtryk for at en masse var blevet gjort for dårligt før - og i så fald vil jeg give ham ret, jeg tror nogle af vores direktører ikke har egnet sig til en virksomhed som AGF. JN har haft nogle uheldige episoder, men jeg tror også han har lært af dem. Vi må se om der kommer nogle større skandaler, men jeg synes han generelt holder ret lav profil og det er selvfølgelig også alt sammen nemmere når vi vinder nogle kampe.
13
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg vil i øvrigt ikke kalde tidligere direktører håbløse idioter, det havde de fleste af dem bevist i andre sammenhænge de ikke er, men de har næppe været de rigtige til at lede en fodboldklub som AGF i den situation vi var i. Som en af de andre i Mediano-podcasten var inde på, skal man ikke underkende direktørens betydning og jeg tror grundlæggende AGF har haft brug for en der både havde prøvet det før et andet sted og som måske er lidt kontant og står fast når kritikken kommer. Det er altså ikke en helt almindelig virksomhed med den forhistorie, med den bevågenhed, med så mange der er interesserede og har følelser involveret og en del i og omkring klubben der kommer fra sportsverdenen med dertil hørende vindermentalitet. Jeg tror nogle af de tidligere direktører simpelthen har været uforberedte på mekanismerne i den verden. Det betyder ikke JN er udenfor kritik, min fornemmelse er faktisk også at han fx holder sig lidt mere i baggrunden nu og jeg gætter lidt på at det kunne være bestyrelsen der har bedt om det, men når jeg ser på hvor vi er nu og hvor vi var før og hvor lidt udvikling der var, er jeg tilbøjelig til at fastslå, at det er al den olie JN hælder ned i hullet der får sværdet til at løsne sig snarere end den træner der på et tidspunkt lykkes med at hive det op!
14
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Det er svært at vide om JN er nærtagende og skubber folk fra sig, det er ikke en vurdering jeg synes jeg hører fra mange sider, men jeg er heller ikke i de cirkler og der skal nok være nogle han ikke fungerer sammen med. Jeg kunne fx godt forestille mig han og Glen ikke er de rette typer sammen, selvom jeg fastholder at der klart var sportslige grunde til den fyring. Det er ikke ualmindeligt at en medarbejder ikke nødvendigvis passer til chefens stil og det er et problem hvis tingene så ikke fungerer og man mister for mange dygtige medarbejdere, men man må jo konstatere at der også er dygtige folk han godt kan fungere sammen med og at det helt overordnet går bedre i klubben end i mere end 20 år. Man kan nok også konstatere at JS er en af dem der er blevet skubbet væk, så der har vel været noget JS har sagt eller gjort og som JN har reageret på, som JS ikke har brudt sig om og det er så blevet personligt. Jeg hører jo mest fra JS, men det er ikke særlig professionelt af nogen af dem hvis det personlige kommer i vejen for det de ellers ville gøre, men det virker bare som et større problem for JS end JN.

I forhold til at Stiften gør et stort nummer ud af at behandle klubben kritisk, har det været indgangsvinklen også før JN's tid. Jeg ved ikke om det er fordi JS synes det er mere 'rigtig' journalistik, en frygt for at blive betragtet som useriøs hvis man er for positiv. Det har været lidt problematisk for klubben med den dækning, men det er klubbens egen skyld at der har været så mange dårlige historier og at en svag ledelse ikke har kunnet abstrahere fra omverdenens reaktioner og i højere grad styret udviklingen og historierne selv. Man kan diskutere detaljerne i måden man gør det på, men derfor anser jeg det også som en professionalisering af adgangen til klubben der er sket og JS underminerer sin egen kritik af den lukkethed når han fortæller om hvor fri adgang de havde til det hele før og at de stod der hver dag klar til at opsnappe ethvert problem.

Nu hvor der ikke er så mange skandaler at oprulle, tror jeg Stiften kæmper med at forblive relevante ift AGF. Hvor mange kigger reelt til Stiften for at finde noget om klubben? Det er ikke specielt sandsynligt det er dem der har en ny historie eller et rygte. Jeg tvivler kraftigt på at Stiften kender eller i hvert fald har kunnet verificere de historier Taktikfokus kender, for det ville være imod deres egen opfattelse af hvordan klubben skal dækkes og deres eget behov for salg ikke at skrive om det. Hvis man hører deres podcast er det også sniksnak, personligt synes jeg i hvert fald der er mere indsigt og skarpere vinkling at finde på et forum som det her.

I sidste ende fremstår JS som den mindst interessante og velovervejede af gæsterne i Medianos udsendelse. Den positive udlægning kunne måske være, at han repræsenterer det tilbageskuende i panelet, men det burde jo ikke være tilfredsstillende for Stiften, der kan bruge sådan en udsendelse til at gøre flere interesserede i avisens dækning. For en del andre medier, fx Viasat, er det garanteret helt fint at hente JS ind fordi han sikkert skaber en bedre 'historie', men jeg håber da lidt et medie som Mediano overvejer hvem der ellers kan bidrage med et mere nuanceret billede på klubben. Det vil også gøre det muligt at diskutere JN på en mere interessant og seriøs måde.
15
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Den store kunst at er gøre det to år i træk. Blive deroppe.
  Enig. Vil dog stadig mene der bør forlænges et par år med David, hvis vi fortsætter formen frem mod vinterpausen.
Enlig svale gør ingen sommer, men han skal selvfølgelig som minimum have muligheden for at vise at han kan starte en flok hvis det går godt i år.
Havde han haft et år mere tilbage af hans aftale var jeg helt enig. Men i og med den udløber næste sommer er man tvunget til at agere. Går man ind i vinterpausen med sportslig succes uden der bliver forlænget ser det sgu underligt ud og sætter klubben i en virkeligt dårlig situation.
Til vinter har man sikkert også en ret god indikation af hvor det bærer henad. Det er næppe afgjort i den ene eller anden retning, men man kan sige at hvis vi ligger nogenlunde sikkert i top-6 til den tid, bør det næsten give en sæson mere at prøve i selvom det så alligevel kikser i slutningen af grundspillet i foråret. Der kan komme lidt udskiftning i truppen der. Hvis det endelig er tror jeg såmænd også godt man kan vente til grundspillet er slut, man skal bare være klar omkring at der er en eksamen der, men det er bedre at forlænge hvis det ser godt ud, man skal bare være indstillet på at han starter sæsonen efter også selvom det alligevel kikser (med mindre det falder fuldstændig sammen.)
16
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Den store kunst at er gøre det to år i træk. Blive deroppe.
Enig. Vil dog stadig mene der bør forlænges et par år med David, hvis vi fortsætter formen frem mod vinterpausen.
Enlig svale gør ingen sommer, men han skal selvfølgelig som minimum have muligheden for at vise at han kan starte en flok hvis det går godt i år.
17
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Det er nu dejligt når den største anke er at vi ikke vandt med mere end 3-0 :)

Måske skal Tingager fremhæves som en spiller der er lidt nede i en bølgedal, men det er stadig stensikkert i defensiven, der ikke gav andet end et par langskud væk. I den anden ende er Bundu for vild når han har sådan en dag, men det er på sin vis lidt paradoksalt han scorer to gange på omstillinger i en kamp hvor vi ellers i lange perioder nedspiller modstanderen. Derfor også ros til hele offensiven, hvor der begås to straffe på PM - især det første der ikke blev dømt.

Interessant lige at se Links, men svært at bedømme ham på de 10 minutter. Han lignede en god mand til kontraerne, men måske også en der lige skal vænne sig til at møde noget mere fysik. Han er ikke det største brød i kurven, så det giver forhåbentlig ikke for store problemer.

Nu kommer der så en spændende kamp mod OB, som vi kan gå ind til uden alt for stort pres, men med mulighed for virkelig at etablere os i top-6-striden.
18
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Så kan man sige i morgen at der skete et sandt mirakel og han endte med at blive klar, men han er nok ikke på 100%, AaB fansene kan ånde lettet op, og det giver noget momentum. Det ender så med at han aldrig har fejlet en skid, og ender med at spille en brandkamp, til stor overraskelse for modstander holdet.

Problemet er når man gør det så ofte som AaB gør, så bliver det lidt for meget “ulven kommer”, og det er yderst tvivlsomt om DN og trænerstaben falder for den.
Er det noget de gør ofte? I så fald siger det selvfølgelig ikke ret meget om noget. Jeg følger ikke ret meget med i de andre klubber på den måde, men det sker sikkert jævnligt - det er nok mere sandsynligt end den fornemmelse man kan få af at det er lige mod os der bliver gjort noget specielt :) Selvom det også kan give mening for mange klubber. Som eksempel havde Esbjerg vist lavet helt om i opstillingen til den kamp, men jeg bemærker der nok ikke hvis de to-tre kampe efter laver helt tredje nummer mod en anden modstander.
19
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Jeg kan dog godt være bekymret for, om vi i virkeligheden er ved at sætte hele det flotte talentarbejde, der har været gjort over styr, for hvis vi kigger på hvor stor en udskiftning, der har været i løbet af de seneste år, så mangler vi i den grad en Per Thune eller en anden gennemgående figur og et sammentømret team af trænere, der hele tiden kan være med til at udvikle spillet og arbejdet og hvor man har den næste klar til at tage over, hvis der er en, der skulle stoppe, så man får et naturligt flow som man kender det fra FCM og FCN.
Ja, det er ikke optimalt, selvom det kan afbødes meget velfunderede strukturer. Det er vel også kun delvist selvforskyldt og nogle af afgangene skyldes at det er dygtige folk, der er blevet hentet af andre klubber til stillinger i seniorafdelingen. Samtidig er Lars Friis ansat med fokus på overgangen til førsteholdet, så fokus er stigende. Det er også nødvendigt, for de andre klubber opruster jo også. (Ved ikke om de smaller om den del på Mediano, må lige høre det senere.)
20
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Lucas Andersen fejler uden tvivl ingenting, det handler om at flytte favoritværdigheden, og skabe usikkerhed hos modstanderholdet. Det er i øvrigt bedst hvis han spiller, jeg synes man har set så mange gange, at et hold der mangler en af sine største profiler mod AGF, kommer med noget andet i kampen, der er så uventet at de ender med at vinde.
Det var også min første tanke, men det er baseret på at han ikke trænefe med lørdag derfor er jeg mere i tvivl. Jeg tænker der ville foregå lidt finpudsning der. Det fik mig dog også til at tænke på fordelene ved at have en lukket træning, hvis AaB ellers nogensinde gør i den slags kunne de have holdt en evt skade hemmelig, så det peger mod at de ville have det ud. Den endelige sandhed kan også bare være han faktisk var ramt af noget og lige skulle spares lørdag for at være helt klar søndag.
21
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Lucas A. er tvivlsom - Lucas A. er stærkt tvivlsom til AGF-brag
Selvom vi ofte har set, at det ikke har gjort nogen forskel når modstanderne har manglet en profil imod os, så vel det nu være en lille gave til os, hvis Lucas Andersen ikke bliver klar - eller at han må spille halvskadet.

Jeg vil kalde det en stor gave hvis han er ude.
Styrkemæssigt er det jo nærmest et halvt hold de mangler.
Der er vel næppe nogen anden spiller i Superligaen der i lige så høj grad er stjernen på holdet, jeg vil i hvert fald sige det vil være mindst lige så problematisk for dem som hvis vi skulle undvære Backman. De giver også begge en del til resten af holdet. Hvilket selvfølgelig ikke betyder det er altafgørende, men klart en fordel. Men nu må vi se, vi har jo også forberedt os på at møde ham og det kan ende med lidt usikkerhed for os nu og at han så spiller alligevel, eller at de kommer med noget mere overraskende.

Vi møder som bekendt OB og FCN i de efterfølgende kampe, dvs tre kampe mod andre af de kraftigste bejlere til top-6 og tre kampe der alle kan gå begge veje. Vi skal have minimum 4 point, men det er en mulighed for virkelig at styrke vores kandidatur mod direkte konkurrenter. En sejr over AaB vil selvsagt være et stort rygstød så vi ikke pludselig ender med absolut at skulle slå FCN, og Randers i kampen derefter.
22
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
VSK Aarhus skriver på deres side, at kampen spilles kl. 17 den 25. september.
Jeg kan ikke finde nyheden på deres hjemmeside, men det tidlige spilletidspunkt betyder vel at den spilles på Vejlby Stadion? Det er grundlæggende meget fedt at den ikke bare flyttes til Århus Stadion, selvom den måske så heller ikke bliver med tv på.
23
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Set i bagklogskabens lys havde det været bedre at spille Hvidt på 6’eren indtil kræfterne slap op, så kunne NP overtage
Altså, der kan jo godt være en grund til at NP spillede den kamp fra start. Efter to karantænedage i superligaen den seneste måned kan han vel ikke være alt for overbelastet?
Men hvem skulle også ellers have spillet centralt, hvis ikke NP startede inde? Der var vel kun Blume tilbage i truppen og han blev sparet, så det havde været en U19-spiller. Nu ved jeg ikke hvordan det gik ham specifikt, men det er også fint hvis Hvidt stadig kan bruges lidt længere fremme, der hvor hans oprindelige position i højere grad lå. Hvis han kan komme ind flere steder bør det give mulighed for lidt mere spilletid. Jeg tænker også NP/Hvidt/Duncan burde være en midtbane Marstal aldrig kom forbi, men det gjorde måske heller, bortset fra to dødbolde...
24
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Normalt er jeg helt på linje med dig i det spørgsmål. Men vi snakker ikke om en modstander 1. eller 2. Division. Vi snakker om et hold fra Fynsserien, som "mødes på Ærø to gange om ugen for at træne, når de har tid". Det BURDE ikke give problemer. Heller ikke for talentholdet.
Enig. Se bare hvor dårlig og opgivende deres målmand var. Han skulle bare bombarderes med langskud fra kampens start. Så ville halvdelen af de skud, som havde ramt indenfor rammen højst sandsynligt gået ind, og der ville aldrig have været spænding om udfaldet af kampen.
Da jeg så målene fra kampen tænkte jeg godt nok også, at vi ikke kunne have haft et skud indenfor rammen de første 78 minutter, for det lignede da godt nok en målmand på... Fynsserie-niveau... På sin vis lyder det lidt som et par problemer vi også har i Superligaen: der mangler en eller to der kan ramme målet fra distancen når modstanderne står dybt og uden en general i forsvaret er vi meget udsatte der.
25
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Til gengæld har vi også spillet rigtig gode kampe med unge spillere som har spillet 1-3 af gangen (max). Og det er jo den slags der virker bedst ift spillernes udvikling. Men jeg tror man skal være åben overfor, at det ikke er i superligaen som den ser ud lige nu, at tiden til de unge bliver mest flittigt tildelt.
FCN spiller rigtig mange unge samtidigt, men baseret på et specifikt koncept, der gør det lidt nemmere og selvfølgelig en meget klar satsning på det, men ellers skal det også med, at det nok er svært at spille mere end en eller to meget unge af gangen fordi de helst skal have andre mere rutinerede at læne sig op ad og et velfungerende hold at komme ind på. Der er unge spillere udefra der har spillet her i starten og det gør det måske sværere at smide de andre unge ind (selvom jeg heller ikke helt ved i hvilke kampe man helt kunne have gjort det,) men fordi der i det hele taget har været nye spillere at spille ind, kan det være et argument for ikke også lige at give lidt spilletid til de yngste. Vi må se hvor meget de kan få henad vejen, jeg synes heller ikke det er det væsentligste fokusområde lige nu, men forhåbentlig kan der blive nogle muligheder når holdet er konsolideret og vi måske endda kan få en solid føring ind imellem.
26
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Et større talent end Kim Robin Graahede kunne få en helt udødelig, Hemingway- eller Hunter S. Thompson-agtig reportage ud af den her afsindige dag.

Først søsyge ombord på en lillebitte færge, så to chokmål i silende regnvejr, slagsmål mellem fans ved første mål - og da vi så endelig har taget os sammen og vundet 6-2 i stærkt tiltagende mørke, tonser spillerne direkte ud i bussen for at nå den sidste færge. Lykkes det, bliver flere i så fald søsyge - eller letter færgen anker uden spillere og fans, og hvem af de mange strandede vil i så fald vinde køjerne på Ærøskøbing Vandrerhjem?

Det er jo et totalt surrealistisk episk drama om professionelle sportsfolk så vildt på udebane, som de nogensinde vil komme. Hvem rekonstruerer hele lortet? Hvem skriver Aarhus-bestselleren “Mareridt i Marstal”...? 🤪
Ha, ja, det er virkelig historien om en ikke helt almindelig kamp. Pokalfodbold når det er bedst (hvilket også vil sige at det involverer AGF der vinder til sidst.)

Ja mon ikke Eurosport ærger sig over at de retter ind efter ViaShit og boycutter AGF lige nu, det havde givet mange seere hvis man kunne vise billeder fra den kamp, og på søndag spilles rundens mest interessante opgør som 7ende valg.
Det kunne dog også være et spørgsmål om hvorvidt det er teknisk muligt at lave en rimelig sending fra stadion i Marstal? Jeg Googlede lidt igår og den ene langside er et klubhus med nogle bænke foran og så ved jeg ikke om der er kunne være en græshøj modsat der kan stå lidt folk på. Det må vi lige høre fra dem der var dernede, men altså vi taler måske om kun at kunne have et par kameraer i spillerhøjde som hver især tager udsynet fra en god procentdel af tilskuerkapaciteten?

Spilletidspunktet søndag er dog en anden sag.
27
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Et større talent end Kim Robin Graahede kunne få en helt udødelig, Hemingway- eller Hunter S. Thompson-agtig reportage ud af den her afsindige dag.

Først søsyge ombord på en lillebitte færge, så to chokmål i silende regnvejr, slagsmål mellem fans ved første mål - og da vi så endelig har taget os sammen og vundet 6-2 i stærkt tiltagende mørke, tonser spillerne direkte ud i bussen for at nå den sidste færge. Lykkes det, bliver flere i så fald søsyge - eller letter færgen anker uden spillere og fans, og hvem af de mange strandede vil i så fald vinde køjerne på Ærøskøbing Vandrerhjem?

Det er jo et totalt surrealistisk episk drama om professionelle sportsfolk så vildt på udebane, som de nogensinde vil komme. Hvem rekonstruerer hele lortet? Hvem skriver Aarhus-bestselleren “Mareridt i Marstal”...? 🤪
Ha, ja, det er virkelig historien om en ikke helt almindelig kamp. Pokalfodbold når det er bedst (hvilket også vil sige at det involverer AGF der vinder til sidst.)
28
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Sidste færge ser i øvrigt ud til at være 20:35 fra Ærøskøbing, så det kunne da have været lige til øllet med en straffesparkskonkurrence...
29
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Den endte 2-6, så det gik stærkt til sidst da Marstal-spillernes kræfter givetvis slap på. Godt kæmpet af dem, heldigvis undgik vi fadæsen og ærgerligt der ikke var tv på så dramatisk en kamp - selvom der vel dårligt var lys nok til billederne tilsidst. Det bliver interessant at høre lidt om hvad der ikke lykkedes før til sidst og hvordan de unge klarede sig, samt Gersbach der fik debut og om Jova virkede rusten.
30
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Virkelig dumt med forlænget spilletid i sådan en kamp, men nu undgår vi forhåbentlig den totale blamage et nederlag vil være. De unge får sig måske ikke helt spillet på holdet i dag...
31
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Citer
Leif Rasmussen
@LeifOffenbax
 · 12 min
AGF er forsinket i turen til Marstal på Ærø, fordi en broklap ikke kunne gå ned i Faaborg. Og der meldes nu om søsyge GF’ere.#sportfyn #SydbankPokalen #mifagf

 ???
Handicappet af geografien. Marstals spillere har sikkert vidst at man skulle tidligt derover og er desuden naturligt søstærke. Det her er jo den danske version af en landskamp ude mod Bolivia! :)
32
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Uenigheden opstår i præmissen om det sportslige mål.
I bund og grund er jeg fløjtende ligeglad med, om AGF slutter 8 eller kommer i top 6. For mig er det langt, langt vigtigere at få opbygget et bæredygtig fundament, så klubben kontinuerlig kan blande sig i top 6 og ikke bare lave en Peter Sørensen sæson og der mener jeg, AGF har et langt stykke endnu. Økonomi er alt afgørende for den målsætning og et af de bedste midler til en stærkere økonomi, er at udvikle egne talenter  (og købe spillere med stort udviklingspotentiale) med mindre AGF får en sugar Daddy eller får opbygget en økonomi uafhængig af det sportslige, men det ligger ikke i kortene.
Det langsigtede sportslige mål er måske nok det samme, og der er ingen tvivl om at økonomien er afgørende og at spillersalg er helt afgørende. Vi er garanteret også enige om at der er en balance der skal findes. Medaljeslutspil ift nedrykningsslutspil giver lidt penge i selv, men det væsentligste tror jeg er ift klubbens generelle udvikling, dens forhold til omverdenen, sponsorer og investorer, argumenter ift nyt stadion og så giver det vel også noget til værdien af de talenter der faktisk får spilletid og til deres udvikling at de spiller på et hold der vinder lidt oftere.

Mht den større satsning i talentafdelingen, skal man også have med at det var lidt negliceret så der i første omgang var en del at indhente og man skal nok forvente at gevinsten af meget af det der bliver gjort først rigtig kan sed efter en del år (det gælder også visse tiltag ift førsteholdet.) Men der er unge spillere der allerede har vist de kan være med, så forhåbentlig kan der blive lidt spilletid til dem her i efteråret også - det skal ikke være på bekostning af top-6, men det behøver det heller ikke være.
33
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Altså hvis Anbo ikke er god nok til at spille mod et hold fra Fynsserien kan jeg godt forstå man har hentet en ny højreback...

Munksgaard kunne nok også være en mulig afløser for Lunding i sådan en kamp, hvis han ikke kan spille fuld tid, men det kunne være interessant at se Maarouf. Bortset fra at kampen desværre ikke kan ses nogen steder.
34
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Eskelinen 3/9 1996
Bundu 28/2 1997
Gersbach 8/5 1997
Kevin Diks 6/10 1997
Munksgaard 13/12 1997
Links 2/10 1998
Thorsteinsson 26/11 1998
Ammitzbøl 17/2 1999
Lunding 17/7 1999
Kasper TK 4/8 1999
Thøgersen 8/1 2000
Hvidt 13/3 2000
Hausner 11/4 2000
Duncan 31/5 2000
Anbo 18/9 2000
Kaastrup 28/12 2000
Gadegaard 31/5 2001

Det er spillerne op til 22 år, inklusiv dem er inde og ude på lån og Eskelinen der netop er fyldt 23 og spiller en plads hvor de ofte er en smule ældre. Der er et par nye ubekendte og en Gersbach der måske er hentet lidt på forkant ift et salg af Højer, men der er et par overordnede konklusioner jeg synes man kan drage:
- Der er ganske mange spillere på den her liste og gode muligheder for udvikling og salg.
- Spillerne får stigende spilletid ift deres alder og når de er oppe omkring U21 spiller de en del hvis ikke fast (Duncan er den der lige nu er mest foran sin alder.)
- Vi mangler, som Martinstranger nævner, nogle egne talenter i et par årgange, men så er det næstbedste trods alt at finde nogle udefra. Det skal vi selvfølgelig også altid kigge efter, så mange store talenter kan vi ikke forventes at udvikle. Vi skal så efterhånden også gerne kunne hente dem lidt tidligere.

Der skal gerne stadig blive lidt spilletid til dem fra 1999 og 2000, men jeg synes heller ikke DN har været specielt tilbageholdene med at bruge dem i den alder og så synes jeg ikke vi behøver være så nervøse for deres udvikling selvom de endnu sjældent starter inde. Det er dog også fint med udlejning som af Thøgersen, så det kan vi måske også gøre mere i.

Og så har jeg det også stadig sådan, at hvis den øgede bredde koster lidt spilletid til et talent i et par kampe hvor vi ellers havde brugt spilleren af nød, men det i stedet får os i top-6, er det det værd ift den udvikling klubben er inde i.
35
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Jeg synes trods alt at vi bygger på fra år til år. Det er klart, at vi ikke er i en position, hvor vi skal tænke på medaljer, når nu den 6. plads er så stor en hurdle. Men jeg synes at vi har fået udjævnet meget af forskellen til de hold der ligger i top 3-6 og måske mere synligt, så har vi de seneste år fået lagt mere afstand til bunden. Selvom ligaen skæres ned nu, så er frygten for at ende i bund-4 ikke ret stor. Det er vel kun i de sidste par år under David, at den følelse er kommet.
Ja, det er jo sådan set ikke så længe siden vi snakkede om at 10.-pladsen kommer hjem og at det så et par gange ikke engang lykkedes. Nu er vi i første omgang det hvor reel nedrykningsfare virker usandsynligt, bortset måske fra i de mest ekstreme skadessituationer. Næste skridt er så at blive fast top-6-hold og derefter forhåbentlig komme med i medaljekampen.

Det er værd at erindre at vi kommer fra baghjul ift alle de klubber vi nu sammenligner os med. Mediano har kørt deres serie om hvem af AGF, AaB og OB fra de største provinsbyer der kan hægte sig på toppen, men i det lange løb er jeg meget optimistisk ift de to klubber pga økonomien. De laver store underskud for at være på nogenlunde samme sportslige niveau og Thorborg kan selvfølgelig beslutte sig for at smide mange flere penge i OB eller en tilsvarende person kan gøre det i AaB, men som udgangspunkt må det blive vanskeligt at fortsætte de sats de laver.

Alternativet er at bygge økonomien op via spillersalg, men her kan jeg ikke se at AaB eller OB skulle være bedre stillede end os. Vi har fået flere interessante emner ind og er begyndt at sælge spillere. Det var ret sløjt med salgene, men hverken AaB eller OB kan vel heller siges at være specielt stærke til det.

Problemet med top-6 er selvfølgelig at der er så få pladser at spille om. Hvis man tager fire pladser ud til FCK, FCM, Brøndby og FCN som de økonomisk stærkeste klubber, er der jo mindst en af de tre førnævnte der ikke kommer med. Brøndby eller FCN kan selvfølgelig også kikse, ligesom et andet hold kan overraske, men i den tætte konkurrence kan vi ikke sige vi helt sikkert absolut kommer med. Det vil dog stadig være skuffende hvis det ikke lykkes.

På lidt længere sigt ift medaljekamp skal der ikke nødvendigvis så meget mere til for at kunne tage en bronzemedalje ind imellem, men hvis vi skal op og kæmpe om den hvert år skal der flyttes en del. I det tilfælde vil vi jo så også være i spil til noget endnu finere i enkelte sæsoner.

Jeg er enig i at vi bare skal fortsætte skridt for skridt for at nå derhen fordi det hovedsageligt bevæger sig i den rigtige retning. Der bliver godt nok et meget stort skridt at tage for for alvor at komme op i toppen, den økonomiske forskel er enorm, men der er ikke rigtig anden vej: bedre økonomi, bedre spillere, større salg, måske lidt europæisk succes på et tidspunkt. Der kan komme en med en papkasse penge, men det er også mere sandsynligt når det sportsligt går bedre. Og så skal vi altså lige have et fodboldstadion.
36
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Men altså jeg forstår sagtens dem der giver udtryk for, at de er mest trygge ved de handler hvor PC har haft flere snakke med spillere gennem længere tid.
Det er rigtigt at den del er lidt sværere at 'scoute' og må vurderes uden at snakke direkte med spilleren. Det kunne også være interessant at høre lidt om hvordan man gør det. Noget af det må være det vi var inde på tidligere, at det betyder noget at have lidt erfaring med spillere fra det land og så tænker jeg at det heller ikke gør noget han allerede har været udenlands.
37
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Tror helt sikkert han er blevet scoutet ok, men hvis man ikke har været i direkte kontakt med spilleren, kan man jo ikke være sikker på, at det er et sted, han ville ønske at fortsætte karrieren. Klimamæssigt er der f.eks. jo ret stor forskel på Sydafrika og DK 😉.
Det lød som om Links var ret glad for at komme til Europa, så sydafrikanerne er sikkert generelt til at overtale, også efter PC's egen erfaring og også til Danmark bortset måske fra de allerbedste, men AGF skal jo uanset hvad først snakke med klubben som kan give dem lov til at kontakte Links. Når det ikke var en uge tidligere kan det godt skyldes AGF lurede på andre muligheder, men også bare at forhandlingerne trak ud, eller måske skiftede man bevist fokus sidst i vinduet fordi Duncan var længere fremme end ventet, Blume også havde hævet niveauet og Thorsteinsson viste sig som en mulighed centralt. Den slags kunne det være interessant at høre lidt omkring fra PC - men han kan måske også bare forventes at sige det var helt efter planen...
38
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
I et interview med Gift Links på ksdh.nu fortæller han, at han først blev kontaktet få dage før kontraktunderskrivelsen. Så det står efterhånden ret klart, at de tre spillere sidst i vinduet ikke var indkøb, der var planlagt hundrede år i forvejen.
Og så går man og tænker: hvem mon den lovede erstatningspiller på midtbanen var, som ikke kom i hus 😉? Og man bliver lidt mere interesseret i at se både Links og Diks på banen.
De har stadig fulgt ham i længere tid, selvom det er uklart hvor længe det så faktisk er. Jeg tænker PC har nogle kontakter i Sydafrika han kan trække på også, han har måske ikke selv været dernede 20 gange, men jeg tror godt man kan stole på at der er scoutet rimelig grundigt gennem et stykke tid når vi lægger et større beløb for en spiller. Så ved jeg ikke hvornår man normsæt kontakter klub/spiller, om det er senere i processen fordi det er i Sydafrika, eller om man egentlig først ville have rykket til vinter. Det er dog nok meget godt ikke at hive ham herop direkte til vintertræning.
39
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Iflg. Transfermarkt er Eskelinen ikke registreret med en eneste skade, det er lidt for meget at kræve, PC skulle kunne forudse Eskelinen blive skadet.

Jeg kunne forstå kritikken af et målmandslejemål, hvis det havde været en eller anden ukendt, men vi snakker om en spiller, som kender klubben og ligaen.
Med mindre Eskelinen er skader i længere tid spekulerer jeg mere på hvordan man har vurderet TK. Hvis man vurderer at TK ikke er god nok til at spille andet end korte indhop, kan man måske nok mest kritisere, at man ikke hentede en anden reserve lidt tidligere. Nu fik Eskelinen så godt nok også lige lov til at vise at han kan stå distancen, men havde man ikke haft Jova eller en anden hvis han var blev skadet lige efter fremfor lige før vinduet lukkede? I betragtning af den bredde man ellers har sørget for at have ville det være noget af en chance at tage hvis man ikke er helt tryg ved reservemålmanden. Det er det sted man mest sandsynligt spilder sine lønkroner, omvendt er det en ekstremt vigtig plads.
40
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
På samme måde som det selvfølgelig er useriøst at snakke om fyring på baggrund af 5 kampe, så er det også useriøst at gøre David Nielsen urørlig og nærmest ophøje ham til gud på baggrund af 3 sejre - vi ligger trods alt kun marginalt indenfor top-6 og vi mangler stadig kampene mod vores forventede nærmeste konkurrenter fra FCN, AaB, OB og Randers. Det er i de kampe vi for alvor får set, om vi har niveauet - ikke i kampene mod FCK og FCM eller kampene mod Silkeborg, Horsens og Esbjerg.

Jeg har altid set DN som en bedre taktikker end Glen, men når man taber til Lyngby på taktikken, og også var svagere taktisk end Esbjerg, så er det ikke Glen der skal være målestokken for om han er den rette træner for AGF. FCN, AaB og OB er styrkemæssigt på niveau med AGF, så de kampe skal vindes på taktikbrættet, det er virkelig nu han skal vise at han er en bedre træner, end de er i de tre klubber. Det bliver spændende, og hvis han kommer ud med et godt pointsnit fra de kampe så tror jeg han bliver forlænget. Mange point i de kampe vil også være helt afgørende for hvordan sæsonen kommer til at gå, sejre hjemme og uafgjort ude i de kampe, og så er top 6 meget tæt på, bare i kraft af det positive momentum dette vil give.
Det er lidt interessant at vi nu rammer hold der må formodes at ligge lige omkring os i styrke, hvor vi hidtil groft sagt har mødt top og bund. Det bliver tætte opgør hvor marginaler, men selvfølgelig også den lidt klogere taktik kan afgøre det. Alle trænerne på det niveau er dygtige taktisk, ellers kan man vel heller ikke tage bronze med Lyngby, men DN har helt klart en mulighed for lige at vise lidt ekstra snilde i de her kampe.
41
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Helt enig. På den korte bane burde de være sikre, men som du skriver, kan en nedrykning nemt koste sponsorer, opbakning m.v. i en grad, der sender dem lang, langt ud i mørket. De øvrigt nævnte klubber vil og bør altid kunne rejse sig igen grundet interesse og eksponering; Vejle måske som eksemplet, der modsiger mig her.
  Tror faktisk sponsorer og opbakning spiller en meget mindre rolle hos FCN end hos de fleste andre klubber. Til gengæld er deres talentmaskine dybt afhængig af at ligge i superligaen. Der er kæmpe forskel på at sælge spillere fra 1. division og så fra superligaen.

Der hvor jeg tror de kan få størst problemer fremadrettet er, at næsten ingen af deres store salg slår til i udlandet. Alle, pånær ham den tjekkiske/slovakiske/slovenske midtbane, er floppet i de klubber der har købt dem. Det kan betyde et stort fald i de priser de kan få fremadrettet - især hvis de som med Bartolec og Nelsson ender med at sælge dem til FCk i stedet for til udlandet.

FCM kan i øvrigt få samme problem. De seneste mange spillere de har solgt er også floppet i udlandet.
 
Bortset fra den direkte støtte til kampene betyder opbakning og fans og hvor stor interesse der er for klubben mest noget ift sponsorer og en øget sandsynlighed for at der nogle der vil smide penge i klubben (lidt for spillernes interessere, men nok mindre end sportslig succes og løn.) Det der kan kaldes AGF's potentiale er i virkeligheden dét, men derfor kan klubben også nemt overhales hvis en eller anden vil smide en masse penge i en anden klub med færre fans. Får vi økonomiske problemer er vi måske en af få klubber man regner med helt sikkert bliver reddet, jeg tænker FCK, BIF og AGF og måske AaB og OB har den interesse der gør at man også kunne finde udenlandsk kapital, men det er stadig usikkert. Det var tæt på her inden Kurt kom forbi og hvem ved hvad BIF kan finde hvis Jan Bech, der er fan-investor, trækker sig. Kan OB finde en ny Thorborg? 

For FCN betyder det næppe ret meget om de går fra lille til endnu mindre interesse et år, hvis bare investorerne er med. Det er ikke så godt for de unge spillere og vil være et tilbageslag, men der er måske nogle af de yngste der også kan have glæde af det og de har vel råd til at miste lidt indtægter et år. De skal dog heller ikke bare ligge og rode rundt i bunden af rækken i flere år, det vil også ramme talenterne og priserne på dem.
42
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det er rent uheld, at Eskelinen bliver skadet og med vigtigheden af at ramme top 6 i år, så er det ikke her der skal tages chancer.
  
AGF råber jo ikke højt om skader, men alt der er sagt om Eskelinen er "mindre skade". Intet om, at han skulle misse kampe, hverken en, få eller mange. Hvis Eskelinen er klarom 10 dage til næste kamp, skal man så spille med det unge talent, eller den ældre spiller på lejekontrakt?
 
Eskelinen der lige har holdt buret rent i fire kampe!

Jeg fik indtryk af at man var i tvivl om længden af skaden og rykkede på Jova fordi vinduet lukkede inden man kunne blive sikker. Man har dog nok kunnet se at der kunne gå et par kampe og det kan hurtigt blive det lejemål værd i et par kampe mod direkte konkurrenter til top-6. Nu behøver man heller ikke forcere Eskelinen så meget, så gætter på at Jova om ikke andet står i den første efter pausen. 
43
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
@Taktikfokus
Optimisme: måske er der lidt forskellig opfattelse af hvad der menes. Personligt er jeg meget optimistisk på den lange bane fordi der er sket meget posittvt omkring holdet, faciliteterne og ikke mindst økonomien, men der er selvfølgelig åbne spørgsmål fx ift stadion. Den optimisme havde jeg også sidste sæson, men det har også været godt lige at se et større salg også selvom det svækkede os. Det var forhåbentlig første skridt mod større salg i fremtiden. Og de fleste af de nye spillere udmærker sig ved et større salgspotentiale end de gamle.

Sportsligt på den korte bane er jeg optimistisk, men det betyder alene ift at vi kan komme med i top-6 i år med den sædvanlige note at det er tæt mellem flere hold. Jeg bygger det på at spillet har været rimelig godt i de fleste kampe hidtil denne sæson, men især at holdet er forbedret en hel del ift sidste efterår. Om det er forbedring nok afhænger selvfølgelig også af hvordan andre har udviklet sig, men det vil jo vise sig. Jeg synes ikke det er specielt jubeloptimistisk.

Jeg er nærmest ligeglad med om DN's spillestil er topholdsagtig hvis den kan få os i top-6 nu eller han ligefrem kan lave samme nummer som i Lyngby. Jeg synes ikke den er så 'dårlig', den er i hvert fald ikke bare lange Duncan-bolde, men jeg vil hellere have noget der virker nu og kan udvikles end noget der er meget ambitiøst, men sender os i bundkamp. AGF har mere brug for 0-0 end 3-4! Når vi står i medaljeslutspillet kan vi se om der er mere at jagte eller om der skal satses lidt ekstra på spillestil og/eller talenter.

Amini: en af de bedste spillere over de sidste par år. Jeg ville nødig bare undvære ham og jeg tror også det har været i klubbens overvejelser at man måske skulle holde på ham i stedet for at skyde ham af, fordi vi ellers risikerer en helt ny central midtbane. Han mangler dog ubetinget målfarlighed, det var derfor jeg håbede en evt ny central midtbanespiller her til sidst i vinduet ville have den kvalitet.
44
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg tolker det at han melder det ud offentligt sådan, at man har diskuteret en forlængelse, men kan se man ikke helt kan blive enige, Amini vil måske under alle omstændigheder videre, og så har man besluttert der skulle en del på bordet for at lade ham gå nu fordi han har stor værdi ift top-6 i år. Han vil blive savnet, men nu er der god tid til at erstatte ham, hvis ikke med en der er i truppen, så en ny spiller - gerne til vinter uanset om Amini sælges der eller er her til næste sommer.
   Jeg tolker det som om han forholder sig til hvor lang hans kontrakt er og ikke andet :-)
 
Hehe jo, men han siger direkte det er hans sidste sæson, så direkte ville han måske ikke være hvis han overvejede at forlænge. Jeg tænker han er ret professionel ift ikke at melde sådan ud inden han overhovedet har snakket med klubben. Men selvfølgelig er den en tolkning, så må vi se om ikke der er et medie der spørger PC om det snart.
45
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg tolker det at han melder det ud offentligt sådan, at man har diskuteret en forlængelse, men kan se man ikke helt kan blive enige, Amini vil måske under alle omstændigheder videre, og så har man besluttert der skulle en del på bordet for at lade ham gå nu fordi han har stor værdi ift top-6 i år. Han vil blive savnet, men nu er der god tid til at erstatte ham, hvis ikke med en der er i truppen, så en ny spiller - gerne til vinter uanset om Amini sælges der eller er her til næste sommer.
46
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
1) Især kapitalgrundlaget og investeringerne i transfers og lønsum skal øges med 50-100% (over tid)
Hvis vi ikke skal ligge som den bløde mellemvare nr 4-5 og ned til 7-9 (der kommer altid 1-2 overraskelser - i år nok Sønderjyske, de har samlet et stærkt hold for færre penge end AaB, AGF og OB).
Vi er vel allerede den bløde mellemvare nu, om ikke andet hvis man ser positivt, men ikke alt for positivt på truppen ift sidste år. Jeg er dog helt enig i at vi skal øge spillerbudgettet kraftigt så vi i første omgang kan blive 'sikkert' top-6-hold, dernæst så vi kan være medaljekandidat de fleste år og ultimativt så vi kan kæmpe med helt fremme et år hvor FCK og FCM ikke er på toppen (som Brøndby forrige sæson) og måske snige os i et EL-gruppespil også. Så må man se derfra, men det (meget) langsigtede mål er vel mesterskaber.

Edit: OK, blød mellemvare er fra 4 og ned, så det er nok en realistisk top lige nu med mindre det går op i en højere enhed, så ja, hvis skal investere mere så det bliver en slags minimumsforventning.

Sønderjyske kan måske godt overraske, det er et fornuftigt hold og a pro pos økonomi er de også med uden at satse hele butikken, men jeg synes nu ikke holdet er bedre end at det vil være en relativt stor skuffelse ikke at ende foran dem. OK, det vil også bare være en stor skuffelse at ende efter Glen :)
Nr 4: FCN har større budget og sluttet i top 6 stort set hvert år - sidste 10 år. Deres ultra fokus på spillersalg og unge spillere med gns alder på 21 år samt åreladning af 3-5 profiler hvert år, og nye talenter der skal spilles ind fra U19 og Afrika - vil bare gøre de nok underpræsterer ofte og må nøjes med ca. 5-6 pladser er mit gæt, istedet for den faste 4. plads de burde ligge på ift økonomi.
Jeg ser faktisk FCN som den største fare på mellemlange sigt, i hvert fald hvis der ikke bare fortsat pumpes de samme midler ind i Brøndby. FCN får jo efterhånden en økonomi, hvor de også kan holde lidt længere på talenterne eller hente forstærkninger udefra. Det er en strategi der fortsat kan give nogle mellemsæsoner, men i betragtning af hvor godt de hidtil har erstattet dem de har solgt, kan det løftes til et niveau hvor de indimellem kan være med helt fremme og mellemsæsoner fortsat er i top-6. Lidt europæisk succes oveni vil så give endnu mere til værdien af deres spillere. Vores øgede fokus på talenter udefra har lidt af de samme potentielle fordele - salg, geninvestering, større sportslig succes, endnu større salg osv.
47
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det kan næsten blive en detalje om man var kritisk indtil PC fik adresseret det sidste i slutningen af vinduet, eller om man var positiv med forventning om at der ville ske lidt. Jeg synes nu faktisk vinduet så fornuftigt ud allerede, der manglede for så vidt bare lidt dybde på et par pladser og så kunne man have et håb om et eller andet der kunne booste os ift top-6. Bredden ser nu bedre ud end i mange år, men der er også bredde ift en ganske fornuftig startellever, så det er allerede ret fornuftigt og så må vi se om Links og Dik lige kan booste os yderligere.

Det mest positive synes jeg stadig er alt det omkring klubben og de langsigtede tiltag. Det er en forudsætning for et bedre hold lige nu, men på den korte bane betyder det samtidig at det hele ikke falder fra hinanden hvis vi alligevel misser top-6, men først og fremmest at jeg ikke tror vi endnu ikke har set alle de gevinster af det der ligger og venter!

Træningsfaciliteterne betyder noget allerede, men der er mere at hente, også ift ungdomsarbejdet der bliver opgraderet og snart får et akademi hvor nogle kan bo, bedre klubsamarbejde og bedre håndtering af sponsorer og meget andet. Økonomisk er vi et voldsomt meget bedre sted, hvor vi ikke er afhængige af mæcener eller sportslig succes for at køre rundt og hvor gevinster som fra et Stage-salg kan geninvesteres. Og truppen har lige nu også det bedste fremtidige salgspotentiale vi har set i årtier. Vi skal have det stadion og vi skal selvfølgelig også meget, meget gerne i top-6 i år, det handler også om ikke at komme for langt efter subtoppen, men hvis det lykkes begynder det at se fornuftigt ud. Det er jo altså i konkurrence med nogle klubber der kører med gevaldige underskud for at have hold på samme niveau!

Det gør ikke så meget så længe der er en der betaler, men det er risikabelt og vi kan jo også hente noget udefra på et tidspunkt, så den forskel kan næsten ikke overvurderes. Hvor meget vil Thorborg blive ved at  investere i OB? Hvor længe kan AaB blive ved med at satse hvis de kikser top-6 igen - kan de erstatte Lukas Andersen når et salg af ham skal redde økonomien? Kan Brøndby finde en ny investor hvis Jan Bech ikke vil mere efter næste sæson? Hvis de alle sammen tvinges til at skære ned og vi samtidig kan lægge endnu mere på kan vi snart blive et fast top-6-hold der i stedet kan begynde at kigge efter bronzekampen!
48
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg troede PC lige havde snuppet lidt ferie i RSA når han nu var dernede, siden vi ikke hørte fra ham, men han var så hjemme mandag og har måske bare taget fri tirsdag. Velfortjent synes jeg efter et godt vindue med nogle gode salg og spændende tilgange.

Jeg er overbevist om at den større bredde kommer os til gode når vi samtidig kan stille et hold der bør kunne være med i kampen om top-6. Der er det med at spillerne bliver pressede til træning, generelt højere niveau til træning og så de taktisk muligheder og at vi ikke falder på de første skader og karantæner.

En købsoption er ganske rigtigt ikke nogen garanti for at man kan beholde Dik, selvom den slags selvfølgelig også lykkes ind imellem. Det betyder vi ved hvad vi skal give for ham, så hvis det er en mulighed ift hvad han selv vil fjerner det et usikkerhedsmoment og aftalen kan laves tidligere. Jeg går ud fra at han har indikeret det kunne være interessant og forhåbentlig har man også en ide om at det er realistisk at aflønne ham. Derudover hjælper muligheden for at han bliver måske mentalt, så han ikke starter med at tænke sig et andet sted hen. Nu må vi se, hvis han er over vores niveau og kun kunne hentes pga skadessituationen, er det vel stadig mere sandsynligt han drager videre og så skal vi bare have så meget som muligt ud af ham i mellemtiden.
49
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Det forklarer jo så den overskrift på EB.dk med dummebøder til AGF - en artikel der måske lidt underligt kun er for abonnenter. Konklusionen er også helt uundgåelig for der er selvfølgelig ingen chance for at det er tilfældigt.

I første omgang kan jeg så erkende at det i hvert fald ikke passer at tv-stationerne er ligeglade med at fansene er stille og bare tier det ihjel. Det tror jeg dog er positivt og netop bør give større kampgejst hvis der ikke kommer mere rimelighed i fordelingen.

Nu er resten af kampprogrammet for efteråret her så også og spørgmålet er om det kommer de store protester også fra JN i forkøbet? Der skal så stadig fastsættes nogle regler for det på lang sigt.
Efterårets kampprogram på plads - AGF Fodbold

Mht at vælge AGF som tredjevalg og flytte dem er det måske ikke sikkert det var en mulighed eller noget andre klubber helt ville acceptere. Jeg ved ikke hvordan det helt foregår i praksis, om der er en slags draft, men jeg kan da godt forestille mig de ringer sammen og aftaler fordelingen og derfor kan aftale at AGF nu blev trukket sidst eller blev byttet med en anden kamp som straf inden den samlede fordeling blev meldt ud.
50
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
@dichio Mht styrkevurderingen: Der er også et par ubekendte andre steder, men jeg generelt é ig og umiddelbart ser det faktisk lidt ud som om de hold der er inde omkring top-6 nu også er dem der skal kæmpe om de fire pladser til sidst - AaB, FCN, BIF, AGF, OB med SE som outsider og det kan endda sagtens ende netop i den rækkefølge. Det bliver sikkert lige, men et eller to hold kan også stikke af eller falde fra ved at sætte en positiv eller negativ stime sammen.

Ingen kan vel vide sig sikre, heller ikke Brøndby. Nu holdt de på Wilczek og så kommer de sikkert med, men der skal heller ikke mange dårlige resultater til før der bliver snakket krise og trænerfyring. FCN tror jeg også kommer med igen, de nye talenter ser gode ud igen og en rutineret spiller som Kian Hansen kan være meget værd. AaB troede jeg ikke helt på inden sæsonen, men de har fået dækket nogle store mangler og er måske mest i fare ift en skade til Lukas Andersen. Vi ser også væsentligt forstærkede ud ift sidste efterår, ikke mindst med en langt større bredde der bliver point værd i løbet af sæsonen. OB var som bekendt bedst af de her hold sidste sæson, men jeg tror de er lidt afhængige af om Svensen kan holde målformen. Det lyder lidt som om de fik en omvendt start af sidste år hvor de spillede fint men ingen point fik, mens de i år har haft flere marginaler (trods forkert underkendt mål sidst), så det bliver dem jeg dømmer ude lige nu. Alternativt måske faktisk Brøndby hvis trup ikke er tilpasset Niels Frederiksen endnu, som har et par skader og som måske allerede er blevet læst. Det er vel heller ikke sikkert Mukhtar kommer op i gear nu hvor han egentlig bare går og venter på at tage til USA.
Simple Audio Video Embedder