Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Winther

1
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Man kan så spekulere over om den støtte kunne have flyttet lidt i første halvleg også. Der var også en meget svag dommer der måske kunne påvirkes.

Nu står det jo enhver frit for at være stille, og da ikke mindst dem der lægger så mange ressourcer i støtten, men for klubben er det nu lidt ærgerligt ikke at få alle de fordele den kan i de her mange kampe på vippen.

Og du mener stadig ikke at det kan opfattes som jeg gør? Hvis klubben vil have alle fordele ud af disse kampe så bør de nok starte med 11 spillere der var klar og tændte, det gjorde Hobro og DET gjorde udslaget.
Nej, hvordan får du det til at jeg siger det var fansenes skyld?

Klubben og spillerne fremhæver ofte betydningen af støtten - igen her efter kampen - og jeg går ud fra at stemningsskaberne også selv har en formodning om at de kan påvirke spillerne, give lidt ekstra energi og gåpåmod og måske også lægge lidt pres på dommeren. Hvis man overhovedet accepterer den præmis, må man også konstatere at AGF i halvdelen af kampen ikke havde en fordel de kunne have haft.

Havde vi vundet hvis der havde været den samme verbale opbakning hele kampen? Det er umuligt at vide, men du siger selv de ikke var klar og tænde og det er da skidt, men også netop noget fansene kan hjælpe lidt på. De har sikkert glædet sig til at komme i gang og det samme udtrykt fra lægterne fra start havde måske lige skubbet noget i gang - fremfor en lidt flad stemning domineret af hjemmeholdets fan.

Måske flytter det generelt kun lige en smule over til os. Det vil ofte ikke være nok, men hvis der i alle lignende kampe i grundspillet scores eller forhindres et mål eller to mål mere kan det i sidste ende betyde top-6 eller ej. Det hjalp måske også lidt i går ifht en hurtig udligning. Fansene har som sagt ikke nogen pligt til at synge og larme - det skulle nødig komme fra mig - men det er da helt overvejende en fordel hvis de gør og derfor ærgerligt at mangle den fordel halvdelen af kampen.
3
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Hvad sker der med svenskeren. Hvorfor er den handel ikke lukket endnu.
   
 
@Nizzleroy
Ny målmand til AGF - AGF Fodbold


Citer
- William er en spiller, der har rigtigt gode kompetencer hele vejen rundt på de parametre, vi vurderer målmænd på. Han har et godt redningsspil, han distribuerer boldene godt fra både hånd og fod, spiller med mod i feltet, ligesom han - på trods af sin unge alder - er en rolig målmand, der har en rigtig god spilforståelse og så er han ikke mindst en ærgerrig "vinderskalle" som man siger i Sverige, fortæller sportschef i AGF, Peter Christiansen.
   

 
 
Jeg hæfter mig også ved den her:
Citer
- Han har været igennem en ret så stejl og positiv udvikling i de seneste sæsoner, og vi tror på, at William og vores målmandstræner Nicolai Pold - der grundigt har fulgt William - kan fortsætte den positive udvikling hen over kontraktperioden her i AGF, tilføjer Peter Christiansen.
 
 
Vi må jo læse lidt mellem linjerne, men kan vel udlægges som om man har fulgt ham gennem længere tid og i hvert fald har man konstateret at der er en kraftig udvikling i gang og han har den rigtige indstilling. Hvis man kan fortsætte den skal det nok blive godt.

Whalley var jo egentlig ikke dårlig i går selvom Hobro spillede meget på at stille sig i vejen for ham ved hjørnespark. Alligevel er 'mod i feltet' en god ting at fremhæve (og måske heller ikke tilfældigt nævnt i opremsningen af kvaliteter) og vi ved hvilken betydning det har at målmanden udstråler den sikkerhed. Det forplanter sig i holdet. Forhåbentlig er han ret hurtigt, hvis ikke straks en opgradering og klar til at starte inde.
4
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
AGF udtrykker også et lille håb her: https://www.agf.dk/klubben/nyhedsarkiv/2019/juli/udsolgt-til-saesonpremieren/?page=0

Citer
Op til kampen havde de stemningsskabende fans varslet en stemnings-boykot i første halvleg i utilfredshed med antallet af mandagskampe for AGF, hvorfor DS Arena var meget tavs de første 45 minutter. Men vi kunne høre i går i 2. halvleg, hvordan det lyder, når holdet får den optimale opbakning, så vi håber snart, at fansene er tilbage i 1. halvleg også. 
 
5
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Ok jeg skal lige forstå det her rigtigt. Det var FANS skyld at vi (igen) smed 2 point til et bundhold?
Må man lige gøre opmærksom på at det stod 0-0 ved pausen og Hobro's fans blev blæst ud af banen efter pausen.
Nej, det er ikke forstået rigtigt.

Selvfølgelig skulle der komme såden en kommetar selvom jeg meget bevidst undgik at skrive noget der rimeligvis kunne udlægges på den måde.
6
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
For lige at følge op blev det da bemærket af kommentatorne hvorfor AGF's fans var stille, dog at det var protest mod mandagskampe, ikke at det mere specifikt var fordi så mange tildeles AGF. Den neutrale seer bemærker måske heller ikke så meget indledningsvis, det er vel det samme som hvis de havde spilet mod FCN, men forskellen er jo stor ifht anden halvleg. Om den delvise forringelse af tv-produktet kan ændre på at AGF som regel er tredjevalg er nok tvivlsomt, men omtalen og den fokus der er, er da noget. Så må man se hvor meget det bliver når det er blevet normalen.

Efter kampen er der flere spillere der er skuffede over at de manglede energi og tænding. Den kom først efter deres mål og især efter vores udligning, hvor spillerne blev drevet frem mod egne fans. Man kan så spekulere over om den støtte kunne have flyttet lidt i første halvleg også. Der var også en meget svag dommer der måske kunne påvirkes.

Nu står det jo enhver frit for at være stille, og da ikke mindst dem der lægger så mange ressourcer i støtten, men for klubben er det nu lidt ærgerligt ikke at få alle de fordele den kan i de her mange kampe på vippen.
8
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Er det ikke lidt (for) fedtet, hvis AGF ikke vil smide 2 mio af de norske pap-penge for en målmand man har store forventninger til?

Ja, han har et halvt år tilbage, så prisen er nok i den højere ende, men det er et halvt år uden startende målmand, så det giver også mening med en form for kompensation.
Men spørgsmålet er jo hvad han kostede i vinters - hvis man antager vi var interesserede dengang. Det var vist ren spekulation, men de kan jo have krævet 10 mio dengang. Nu kan de presses lidt mere. Og nu er vi jo så også helt klar på at lægge et par mio svenske, hvis de meldinger der har været holder.

Edit: I øvrigt lidt spøjst ingen af dem der diskuterer i optakten på tv tilsyneladende har hørt om den her ret sikre transfer.
9
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Når PC i sidste sæson vælger at leje en målmand i stedet for at købe, så handler dette sandsynligvis om at han har en målmand i kikkerten, som ikke er mulig at hente endnu, men som kan blive aktuel omkring samtidig med at lejeaftalen udløber, PC forsøgte at forlænge Grabara, måske fordi han så kunne skrive kontrakt med Eskelinen gældende fra vinter, når hans aftale med Sundsvall udløb.
Vi forsøgte jo allerede at leje Grabara for et år siden, så det er nok ikke sandsynligt vi har tænkt på måske at vente på Eskelinen halvandet år, selvom vi kan have haft kendskab til ham. Jeg håber ellers lidt Grabara var en midlertidig løsning med noget specifikt for øje, det retfærdiggør i højere grad lejemålet i bagklogskabens lys, og det er ikke utænkeligt man har budt på Eskelinen og fra nytår også tænkt man kunne hente ham nu eller skrive en kontrakt med ham. Jeg vil dog også sige, at hvis det er en spiller vi har været så opsatte på at hente, ville det have været logisk at skrive kontrakt med ham så snart man kunne og så acceptere at komme til at vente på ham et halvt år.
11
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Forløbet omkring købet af Eskelinen Indikerer at PC har fået lov til at betale mere end han umiddelbart havde løst til. Jeg tror dog aldrig at Kalle Johnsson var et reelt ønske, han blev nok kun brugt som forhandlingsargument. Det lader til at Eskelinen har været på PC og Pold radar længe som en drømmesigning, og lejemålet af Grabara handlede om at han skulle tættere på kontraktudløb, før man mente at han var realistisk.

Jeg tror Eskelinen bliver det klare 1. Valg i AGF, og at han bliver en profil i superligaen.

Glæder mig og allerede.
 
 
Der er i hvert fald ingen tvivl om at vi ikke har set Whalley+TK som en løsning på målmandsposten - så kunne man fx også have valgt at skrive kontrakt med Eskelinen og presse Sundsvall til et salg.

Grabara og Johnsson er i kategorien klar opgradering, mens Eskelinen er lidt ukendt. Der er vel to udlægninger, når man ikke kender hans niveau, enten at han også er en opgradering eller at det handler om øget konkurrence. Jeg tror også på det første, men hvor opgraderingen umiddelbart er lidt mindre end fx Johnsson, men til gengæld med mere langsigtet gevinst. Opgradering betyder også at han simpelthen som type passer bedre ind, naturligvis med luftrummet som et fokuspunkt. Lad os se hvad de siger når han bliver præsenteret (selvom de ikke nødvendigvis siger Whalley bare er degraderet igen.)

Vi må også se om der slipper noget ud om overgangssum, men det behøver jo ikke være voldsomt meget mere vi har lagt til sidst i forhandlingerne når hans kontrakt er ved at udløbe og det kan være lidt tillæg eller videresalgsprocenter der er blevet diskuteret. Der er trods alt heller ikke tale om langstrakte forhandlinger, måske blev man enige i sidste uge og så skulle Eskelinen også lige til lægetjek i dag.
12
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Vedkommende bliver forhåbentlig fundet og straffet som forbrydelsen påkræver det. AGF svarer også det rigtige her, at de selvfølgelig tager afstand fra det og, hvis det har relation til nogle fans, får de livstidskarantæne fra alle klubbens kampe. Forbeholdet må jo med, selvom det må være ekstremt sjældent den slags her sker for et tilfældigt offer.

Jeg tror ikke man behøver klappe ekstra meget af Stage for at vise ham han stadig er velkommen, han ved godt det her er en enkeltstående idiot eller to, men modtagelsen er da også et fint signal til dem, og i øvrigt fortjent for Stage. Det er vel en slags farvel og på gensyn-hilsen.
13
Kamptråde / Sv: Hobro - AGF, mandag d. 19.07.2019 kl. 19.00
A pro pos snakken om hvorvidt Hobro bliver svækket med profilafgange senere så har de allerede sagt farvel til et par stykker kan jeg se. Mistrati og Amankwah var vist blandt deres bedre spillere sidste sæson. Jeg kender ikke de nye der er kommet, men der jo mulighed for at vise at de har fundet fuldgode erstatninger... Vi skal dog vinde uanset hvad, pga de kampe der følger efter. Selvom vi vel stadig ikke rigtig kan kalde os favoritter i nogen udekamp, er det her dog nok også noget nær det nærmeste det kommer på det i denne sæson.
14
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Hvis der er en dansk klub der vil betale 7-8 mio for ham, hvorfor skulle de så sælge ham til udlandet for 5? Det ville da være dumt. At der så næppe er en dansk klub der vil lægge så meget er en anden sag. Det er lidt som med os og Stage, det mærkeligt for os fans at se ham i FCK, men PC skulle da ikke sælge ham billigere til en udenlandsk klub. Så længe det ikke var Brøndby  ;)
Nu er Stage-handlen et dårligt sammenligningsgrundlag, fordi FCK lagde så latterligt mange penge for ham. Mere relevant kunne være at diskutere om vi ville sælge Amini for f.eks. 4-5 mill. til OB eller AaB, hvis vi samtidig havde et tilbud på 3,75 mill (½ miill EUR) fra en udenlandsk klub? Hvis ikke, hvor går så smertegrænsen, hvor pengene bare bliver for gode at sige nej til?
Stage-salget skal selvfølgelig sammenlignes med et stort salg til udlandet, der bare var lidt mindre. Ifht Lobjanidze tror jeg endda der er relativt flere følelser omkring Stage som jo mere er en af klubbens egne. Man kan godt foretrække at sælge til udlandet og det kan godt være man i nogle tilfælde også vil ofre en smule på følelsernes alter, men overordnet set har hverken Randers eller vi en enkelt eller to direkte konkurrenter som vi kan forsvare ikke at ville sælge til.

AGF ligger jo ret højt i fødekæden, reelt er der vel kun tre klubber man kan forestille sig købe en af vores profiler, men lad os sige vi er villige til at sælge Amini for 5 mio, som OB byder, og alternativet er 4 mio til udlandet, hvad skulle så være argumentet for at afvise OB? Udover følelser og dem skal PC vel kun lade sig styre af i meget begrænset omfang. Jeg kan ikke sige præcist hvor meget han kan ofre på den konto, men det er vel ikke ret meget (det her er nok heller ikke et sandsynligt scenarie.)
15
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Er Randers og SabaL ved at løbe trætte af hinanden?

Det er sjældent vi hører en sportschef sige han er fuldstændig ligeglad med hvor han ender men der er vist kun et år til kontraktudløb.

Jeg syntes han plejer at være god mod os og så ham gerne i GF men til 1 mio euro er det måske i overkanten.
Kæmpe-profil åbner for Superligaen – Ekstra Bladet
Det er en lidt sjov udtalelse. At SP er ligeglad er lidt bramfrit, men nok her lidt mere ærligt end mange andre. Crowd-pleaseren er, at man foretrækker udlandet. En sympatisk vinkel er, at det skal være det rigtige for spilleren. Her er det uden nogen form for forsøg på at skabe sympati.

Ovenstående er dog i småtingsafdelingen. Jeg er mere overrasket over, at der ikke tales mere om at holde spilleren sæsonen ud. Der er ingen fis om forlængelse eller håb om at holde på ham.
Det er lidt rodet skrevet i artiklen, men det er vist Thomasberg der kommer med den udtalelse og han har nok ikke så meget i klemme i forhold til transfers.
Hvis der er en dansk klub der vil betale 7-8 mio for ham, hvorfor skulle de så sælge ham til udlandet for 5? Det ville da være dumt. At der så næppe er en dansk klub der vil lægge så meget er en anden sag. Det er lidt som med os og Stage, det mærkeligt for os fans at se ham i FCK, men PC skulle da ikke sælge ham billigere til en udenlandsk klub. Så længe det ikke var Brøndby ;)
16
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
En detalje ift Sabbi er, at det kom frem at Bundu jo havde “påkaldt sig interesse”. Jeg synes det bliver for udisciplineret og “flyvsk” med både Sabbi og Bundu på banen. Men hvis man solgte Bundu og hentede Sabbi = helt fint med mig.

(kan ellers rigtig godt lide Bundu)
Interessant hvor det kunne være fra. Alt er til salg for det rigtige beløb, men jeg tror ikke vi vil få voldsomt meget for Bundu lige nu og det vil være superærgerligt at skyde ham af lige inden han brager igennem. Hvis man tror på at det kommer nu selvfølgelig, men det virker rigtig spændende efter han kom i gang i foråret.

Der har været nævnt forskellige beløb omkring Sabbi, men hvis det er fra den høje ende er der sikkert ikke så megen økonomisk gevinst ved det bytte og så skal vi holde på Bundu - og måske også forsøge at forlænge kontrakten.
17
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Det syntes jeg nu de har været ganske gode til tidligere, så mon ikke de får et par profiler ud af ingenting igen?

Jeg vil gerne vende den om, hvis de 2-3 profiler reelt gerne vil væk så kan det vel meget vel forstyre for den enkelte og irritere/frustrere holdet som helhed at der er en masse usikkerhed..

Så kort sagt er min pointe at man sagtens kan vende det negative til noget positivt :-)
 
 
Det lyder som en sportschef en større klub burde fiske ;) Altså, normalt må man da forvente at niveauet falder når man skifter sine bedste spillere ud.

Kirkevold er forrige sæsons ligatopscorer og Sabbi vel den de har med størst 'x-faktor'. Erstatningerne vil sikkert, selv med lidt at handle for, blive en anden nordmand de kan hente midt i deres sæson, noget fra 1. division eller lidt af en lottokupon. Det udligner sjældent tabet fra dag et.

Hvis der er noget galt med deres profiler, hvis de er meget utilfredse og vil væk, kan det være noget andet, men det har jeg da ikke indtryk af. Selvfølgelig vil de gerne til en større klub, men så har de vel bare ekstra motivation for at vise sig frem her de første kampe.

Det er samme argument for at det kunne være bedre at møde FCK tidligt med nogle udskiftninger i forsvaret. Deres nye spillere er på et væsentligt højere niveau, så de er sikkert stadig en hel del bedre, men niveuet kan lige falde lidt indledningsvist.
18
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Sådan mener jeg ikke man kan sætte det op, for selvfølgelig kan de også få nogle forstærkninger der gør en forskel med det samme.
For selvfølgelig skal de have erstatninger hvis de sælger/mister 5-6 fra startopstillingen, det bliver nok en god blanding af lottokuponer, men de har tidligere være gode til at få gevinst på sådanne..
Der virker meget usandsynligt for mig, at Hobro skulle kunne sælge 2-3 profiler og straks ansætte andre spillere der præsterer lige så godt. Man kunne forestille sig de lagde lidt til side til en mulig nedrykning, men de vil under alle omstændigheder virkelig skulle finde noget overset guld - de skal jo være så gode, at det kompenserer for  manglende træning og sammenspil med holdet. I allerbedste fald er det kompenseret engang i efteråret, så det kan måske også være skidt at møde dem på en knoldet bane i december. Hvis de altså overhovedet sælger de spillere.
19
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Til gengæld kan det måske vise sig lidt uheldigt at møde Hobro tidligt, hvis de senere i vinduet sælger en to-tre af deres profiler.

Har de andre profiler tilbage end mål pål?
Ja, de tre jeg havde i tankerne var netop Kirkevold og se to mph nævner, Sabbi og Babayan.

Sabbi er som bekendt også rygtet hertil. Jeg ved ikke om der helt giver mening, måske var det som en anden mulighed end Helenius, selvom de ikke lige er samme type. Sabbi kan ellers på en god dag gøre ondt på alle hold.
20
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Til gengæld kan det måske vise sig lidt uheldigt at møde Hobro tidligt, hvis de senere i vinduet sælger en to-tre af deres profiler.
21
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Ja, det er svært at sige inden transfervinduet lukker og til den tid har vi selvfølgelig også allerede nogle indikationer fra de første kampe. Det bliver sikkert tæt omkring top-6 igen, men jeg mener vi er bedre stillet end sidste år, især hvis vi løser et muligt målmandsproblem. PC har nok også øje på andre mulige forstærkninger sidst i vinduet - men vi kan måske også stadig risikere afgange.

Ser man på to af de klubber der kom i top-6 sidste år er det interessant hvor meget Grytebusts afgang fra OB kommer til at betyde. Umiddelbart erstatter de ham med en meget ung keeper, som sikkert er talentfuld, men alt andet lige bør koste nogle point ifht Grytebust. FCN er også et spørgsmål. De sælger nogle profiler, men har hidtil været gode til at erstatte dem. De fik dog ikke ret mange point i slutspillet og spørgsmålet er om Hjulmand er den profil de ikke uden videre kunne erstatte. Ingen af sidste års 3-6 kan føle sig sikre igen i år.
23
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg synes den her er værd lige at linke til: Tilbage i AGF efter et år i udlandet: I starten var det totalt kaos |...

For Fæster og hans chancer for at slå igennem her, er det sikkert ganske godt. Der har givet et nyt perspektiv på nogle ting, som han selv er inde på. Det er også værd at tænke på ifht Kaastrup, som forhåbentlig får mere sportslig succes og måske endda bliver solgt for en masse millioner, men ellers må komme hjem med lidt mere hår på brystet og et rigtig godt udgangspunkt for at slå igennem her.
24
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Må jeg lige gøre op med den fejlinformation der. AGF var i flere år kun 30% efter FCK, men fik 360% færre TV_penge for kampvalget hvilket jeg tidligere har skrevet om på det gamle forum.
Er det 30% generelt over flere sæsoner? Det er da i så fald også noget og måske ikke noget man udligner alene ved at spille på deres tidspunkt. Men pointen ifht den her stemningsstrejke er jo også, at den bedste måde at ændre det på måske nok ville være at AGF blev et tophold for så burde vi konkurrere med FCK/BIF (måske især førstnævnte) om at blive valgt som en af de første - og vi ved allerede hvordan de begynder at vræle i FCK hvis de pludselig skubbes ud på en hverdag. At der er så enormt et spring i tv-pengene fra nr 2 til 3 er noget FCK/BIF fik indført for at gå med til andre dele af strukturen. Det er også noget JN har fokus på og igen bliver det noget nemmere at ændre hvis vi ligger i toppen - hvis vi da ikke bare snupper en del af de 2. valgspenge.
25
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Der er vel lige præcis 0 stemningsfans som har kritiseret muligheden for at deltage i lørdagskampene. Jeg forstår ikke helt hvorfor de forsvinder, hvis det skulle være fandeltagelse. Og jeg forstår ikke hvorfor det blev meldt ud at "alle var trætte af lørdagskampe" Sgu ikke tv-seere/fans, som jeg forstår det....
Jeg nævnte fredags- og lørdagskampe i samme åndedrag, men det er rigtigt det jo ikke er lørdagskampe der bliver protesteret over her. Overordnet set bør færre kampdage vel stadig være en fordel for dem der planlægger det meste af en dag omkring det hver weekend, men måske nok så meget for dem der ikke følger meget tæt med og er forvirrede over hvornår de skal tænde for fjernsynet. Det er ikke svært at tjekke, men det næsten faste tidspunkt for FCK og Brøndby er en stor fordel for dem.

Vi vil stadig være efter de to i seertal hvis vi fik deres spilletidspunkter. Potentialet er der for i hvert fald at komme i nærheden af det, men det kræver selvfølgelig meget bedre fodbold og resultater og nok over nogle sæsoner, vi har trods alt snart 25 år hvor vi ikke har lagt noget på.
26
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Så jeg vil vende den om og sige, at David og PC mangler at bevise at man kan sørge for at have en trup en hel sæson, som kan spille på det niveau. PC har udvidet bredden lidt på vigtige positioner som i angrebet med Helenius som ekstra selv efter Mortensen er kommet ind, lidt målfarlighed til kanterne i Thorsteinsson, og man er igang med at hente en god målmand igen (selvom vi ikke kender ham 100%)
 
 Ja. Truppen er måske primært PC's ansvar selvom DN er inde over tilgangene. Det er interessant at høre, at PC blev hæmmet af bestyrelsen sidste år og dermed er det reelt først fra sidste vinter og i denne sæson han skal vise sine evner. Tilsvarende bliver det også DN's første hele sæson med et 'fuldt hold' hele vejen. Så man kan sige DN i hvert fald ikke har vist det modsatte, at han ikke kan få det til at fungere. Det har han gjort i to forår med mere komplette trupper. Der er så heller ikke så meget at rafle om for dem, det skal lykkes i år. 
Hvis AGF ikke henter Eskelinen, så tror jeg på top 6 stadig er mulig, men vil have en bange anelse.
Hvis AGF henter Eskelinen, så forventer jeg top 6.
 
 Hvis vi henter en top-6-målmand med de rigtige kompetencer til vores spillestil er de resterende spørgsmål mest omkring bredden på enkelte pladser. Kommer der oven i købet en forstærkning mere til den centrale midtbane og undgår vi alt for mange skader må der ikke være for megen tvivl om den top-6!
27
Lidt af hvert / Sv: Preseason 2019-20
Citer
Striberne integrerer sig ikke særlig godt med firmalogierne og det er heller ikke noget der altid bliver taget ret meget hensyn til.
@Winther

Og den ene stribe er ellers AGFs traditionelle blå, som Arbejdernes Landsbank er gået med til at farve deres eget logo-skrift, og den sæde farve er knaldrød, istedet for Ceres-rød. Og det er jo nok der det går lidt galt. De blå striber der matcher skriften er sgu fint nok.
Farverne er lidt svære at vurdere på et billede, men i det mindst har man da så lavet Arbejdernes Landsbank i samme blå. Selvfølgelig. Jeg tror det vil ændre for meget på Ceres logo at justere farven og den tynde stribe skal være kraftigt rød for ikke at forsvinde og for at matche den blå. Min pointe om at de ikke integrerer så godt med logoerne var dog mest den måde de skærer sig igennem. Det er den slags problemer man har når man absolut vil have nogle tynde striber uden for megen hensyntagen til hvad der ellers skal være på trøjen.

Jeg synes det bliver mere rodet end nødvendigt. Vi har ellers gode forudsætninger med en som udgangspunkt ensfarvet trøje, men bliver så hæmmede af som en af få klubber at skulle have to firmaer på fronten.

Når nu kommunen vender tommelfingeren ned ifht et nyt stadion er vi måske fri til at nøjes med de gotiske bogstaver og en stjerne i venstre side, det vil også se bedre ud :)

Det er i øvrigt ikke den værste trøje vi har haft, jeg kunne bare godt tænke mig at den var så enkel som fx Tottenhams - vores gamle reference - og så kan man lege lidt med detaljerne omkring det.
28
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Problemet for klubberne og ligaen er, at der langt, langt flere penge i de her TV-aftaler, end der nogensinde realistisk ville kunne være i udsolgte stadions.
Så de står i det dilemma, at det bedste for klubbernes økonomi, og dermed faktisk for produktet "Superliga" og dansk fodbold (flere penge = bedre spillere, bedre talentudvikling, bedre spil - sådan lidt fortegnet), er noget der gør mange kunder temmelig vredladne.

Det er lidt åndssvagt.
 
 
Men ser man lidt mere langsigtet på det er flere tilskuere = mere interessant produkt = mere generel interesse, også blandt tv-seere = flere sponsorkroner til klubberne og flere reklameindtægter for tv-stationerne.

Nu forsvinder både lørdags- og fra næste sæson fredagskampen. Det viser vel at det faktisk har været muligt at få ændringer igennem. Det bliver nok heller ikke færre spilledage end de to og Samlet for Århus vil jo egentlig også bare have at de hverdagskampe bliver fordelt lidt over flere klubber. Det er ikke noget vildt krav skulle man mene, men det kommer ikke igennem lige nu hvor der er ændringer på vej. Man skal nok frem til næste forhandling af tv-aftale før det kan lade sig gøre.

I mellemtiden er noget af det bedste AGF kan gøre (også på dette punkt) at forbedre de sportslige resultater. Hvis AGF er et tophold vil de sandsynligvis komme meget tættere på FCK+BIF i interesse og måske også ind imellem udfordre dem som 1./2. valg. Det kan føre til en fordeling af pengene hvor det ikke bare er 1./2. valg der løber med de fleste penge, men måske også at fx Brøndby kunne få interesse i ikke at ende med en mandagskamp. Derudover vil eventuelle europæiske kampe vel også minimere antallet for os i starten af sæsonen.

Er der et sted hvor man kan se fordelingen fra sidste års grundspil? Jeg spekulerer på om ikke FCM har været tredjevalg oftere og dermed har udsigt til flertallet af mandagskampe næste sæson?
29
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Uden yderligere sammenligning minder det mig lidt om når dissidenter i protest brænder deres eget nabolag af. Det kommer jo ikke til at ændre på noget, I hvert fald ikke hvis det ikke er noget alle klubbers fans gør, det betyder bare at AGF får mindre opbakning og AGF er jo allerede klar over problematikken og adresserer den uden at have magt til ændre ret meget. Måske kunne AGF netop få den indflydelse med bedre sportslige resultater som stemningsskaberne hjælper til både direkte og indirekte.

Nu har man fjernet lørdagskampen og fredagskampen forsvinder næste sæson med nedskæringen til 12 hold. Det er nærliggende at forvente AGF bare får tildelt flertallet af mansagskampene, men man kan håbe de fredagskampe vi får nu konverteres til søndsgskampe. Det er da en start.

Kan man gøre noget nu? Næppe, der er jo en aftale med tv-stationerne, men man må holde AGF op på at kæmpe den her kamp og måske bombardere beslutningstagerne med e-mails. Hvis man kunne få samtlige klubbers fans med på det kunne det også gøre en forskel, hvis det kunne få nogle flere klubber til at gå ind for en mere rimelig fordeling. De klubber der sjældent spiller på hverdage, især ikke fra næste sæson, eller har ret mange fans der bliver ramt af det, er måske lidt ligeglade, men der er dog også det argument, at de mister hundredvis af solgte billetter og forplejning når de spiller mod AGF en mandag frem for en søndag.
30
Lidt af hvert / Sv: Preseason 2019-20
Striberne integrerer sig ikke særlig godt med firmalogierne og det er heller ikke noget der altid bliver taget ret meget hensyn til. Jeg håber også stadig på at vi en dag får en sponsor der vil betale for at have forsiden for sig selv. Udover at jeg forventer det vil være et større sponsorat, vil det nærmest automatisk give en pænere trøje. Jeg glæder mig dog til lige at se den på en krop og i aktion, det er ikke helt det samme når den hænger på en bøjle.
31
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Enig. Men kun hvis folk (og det gør flertallet) giver efter for frygten for at rykke ud, og ser alting uden nuancer/gråzoner, og dermed kun kan se bundbold og tophold, selvom hele sidste sæson jo NETOP havde et stort midterfelt der kæmpede om top 6-deltagelse hele sæsonen.
Ja, hele grundspillet, men problemet er selvfølgelig at hele sæsonen også har den afslutning i top eller bund. Det er jo en vigtig skillelinje også selvom man i top-6 kan ligge og kæmpe om ingenting og i bund-8 fra starten være mere eller mindre sikret mod nedrykning. Jeg tror de fleste kan se nuancerne, det er jo også noget vi har diskuteret en del, men vurderingen af hvor stærke vi er eller om det hele kan falde sammen svinger en del. I forhold til det sidste er det betryggende at have kørt to efterår i bund-8 så sikkert (for så vidt også tre.)

I næste sæson er nedrykningsfaren i gruppespillet lidt ekstra stor og det må klubben forholde sig til, men jeg tror at det med den regelændring der blev indført igen er gode chancer for at nr 7-8 kan være ret sikre på overlevelse ved at komme i den letteste gruppe. Det nuancerer også billedet (vi skal selvfølgelig i top-6). Og jeg synes også at undgå nedrykning er så afgørende at fokus skal være på det indtil man kan tillade sig at skifte fokus til EL-kval.

Og det var AGF i den grad en del af, og kunne faktisk havde sneget sig i top 6 på sidste dag som bekendt, og da der står 1-1 i Aalborg ved halvleg og 0-0 i Vendsyssel, der er man en scoring til Vendsyssel, og en scoring fra AGF fra at nå med. Alligevel skal man her efter sæsonen se og høre på, at AGF kun har vundet over/kan score imod bundhold. (ikke nødvendigvis herinde på fora).

Jeg synes AGF i den grad er med i top 6-kampen, og var det sidste år også.
Ja, det er selvfølgelig forkert at sige at vi kun kan score mod eller besejre bundhold, det viste vi da i grundspillet selvom det ikke var helt nok hverken mod top eller bund. Alligevel var vi med til det sidste, og derfor var der trods alt fremgang fra året før og det er rimeligt at antage at en angriber i efteråret, og i hvert fald PM+Grabara, havde gjort forskellen. Hvis vi løser/har løst de spørgsmål der kan være omkring holdet nu bør vi også kunne tage det næste skridt der får os med i top-6. Forholdene bør være der til det nu, så det bliver lidt en eksamen for både PC og DN.
32
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Men jeg synes det er ærgerligt at der kun kan blive tale om "top" og "bund", og ikke et midterfelt længere.
 
 
Det er lidt et medfødt problem ved den her struktur og også noget jeg kan huske blev diskuteret allerede inden den blev indført, fx ifht om klubberne ville undlade at benytte talenter af frygt for ikke at komme i top-6. Jeg synes ikke det er så afgørende om vi kalder det det ene eller det andet, i hvert fald ikke herinde hvor vi ved hvad vi snakker om. Der er hold der var snublende tæt på at komme i top-6 - ligesom der ved en "fuld" nedrykning er hold der var tæt på at overleve eller rykke op sæsonen før. I selve gruppespillet var det faktisk bund-6 vi spilled imod, men under alle omstændigheder er det altså bare et lavere niveau sådan som ligaen er skruet sammen. Desuden må man jo konstatere, at vi spillede 5 af 6 kampe i afslutningen af grundspillet mod hold der vel så, hvis vi skal udjævne skillelinjen, må betegnes som midter/bundhold, uden at få tilstrækkeligt point. Man kan ikke se bort fra at kampene også skal vindes på det rigtige tidspunkt.

Det er klart vi nok kommer i top-6 hvis vi vinder alle kampe mod dem der ender i bund-8 og vi skal helt klart ud at vise nu, at der ikke så megen slinger i valsen mod modstandere vi bør være et niveau over. De fleste hold hører dog med omkring midten, så vi skal også lige hæve os lidt over den 'sump'. Baseret på foråret kan man være fortrøstningsfuld, modsat sidste år kommer vi ikke svækkede og ud af vinduet (alt i alt) og DN får (formentlig) et helt grundspil med brugbare spillere på alle positioner. Men der er ikke bevist noget endnu og der er større pres på i år hvor det bare skal lykkes.
33
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg synes det er unfair at kalde det "nedrykningsgrupper", og "nedrykningsspillet" når det nu er "gruppespillet" og at vi mødte både Randers, AaB og Horsens, som alle var en del af top 6-kampen.
Den slags bliver det nu ofte kaldt. Det er muligt gruppespil er mere officielt, men det er nærmest en eufemisme for det det mest af alt handler om. Men jeg kalder det jo også en halv nedrykning. Bortset fra det var vi vist enige, nu skal vi også bare se det udført i en periode hvor vi ind imellem møder bedre hold og undgå længerevarende formdyk. Der er grund til optimisme, ikke mindst også hvis Eskelinen er det rigtige svar på vores målmandsspørgsmål.
34
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
I forhold til David er jeg nok lidt på Martins vogn. David står for noget solidt håndværk og præstationerne er langt mere stabile end under Glen. Jeg er dog i tvivl om, at David vil mere med holdet end det vi har set. En solid defensiv, pæn fodbold langs jorden og så et par profiler, der skal afgøre de mange tætte kampe. Det er hæderligt, men ikke noget, der hverken i positiv eller negativ forstand adskiller AGF fra midterflokken.
Enig vedrørende DN's forhold, der bestemt ikke har været særlig gode. Ifht spillestilen kan man sige at Lyngbys succes i høj grad var bygget på 1-0-sejre, så det er måske forventeligt med en tilsvarende tilgang, men hvis man ser på sidste efterår var det også meget naturligt at spille 'forsigtigt'. Uden angribere er det logisk at satse på at holde nullet bagtil. Du tænker sikkert ikke kun på sidste efterår, men jeg synes også at vi på det punkt måske bør afvente den her sæson hvor holdet er blevet sammensat lidt anderledes. I de to nedrykningsgrupper har vi da kunnet score rimeligt  med mål og hvis det endelig skal være synes jeg sådan set heller ikke "en solid defensiv, pæn fodbold langs jorden og så et par profiler, der skal afgøre de mange tætte kamp" lyder slemt hvis det lykkes. Der har været rigtig mange sæsoner hvor man sukkede efter dét! (Er det i øvrig ikke også en beskrivelse der fx kunne passe på FCK?)
35
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
FCN skal nærmest pr defination svækkes i hvert vindue pga spillersalg som farum-firmaet bygger på. Og som altid står masser af nye klar fra talentafd. - det svarer vel meget godt til 2-4 markante indkøb i alm klub.

Apropos FCN - når man kigger på deres største salg gennem tiderne, så må man sige at Stage er en økonomisk god deal, selvom den smerter hver eneste dag, og vil gøre det længe.

De spillere der er handlet oppe i Stage-niveauet var vel næsten alle inde omkring A-landsholdet da de blev solgt.

Aarhus GF - Record departures | Transfermarkt

FC Nordsjaelland - Record departures | Transfermarkt
Interessant sammenligning og nogle tal, der meget godt illustrerer mange års elendigheder. Vi har Lars Bastrup med på side 1 og vores bedste salg som vi netop har lavet er ikke i top-10 hos dem når Skov Olsen kommer på. De har solgt for mere end dobbelt så meget som os. Det er heller ikke ret meget vi har brugt på transfers, hvilket også langt hen ad vejen er et resultat af det første. Jeg synes tallene understreger hvor vigtigt det faktisk er at få gang i flere og stigende salg, startende sidste sæson med Jova og Junker og Stage i år, men også med mindre beløb for nogle spillere. Det er tydeligt at se, at vi bestemt ikke har været vant til den slags.
36
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Dine betragtninger er sådan set ganske fair og gode, men skader/uheld/salg af profiler eller misset profiler i transfervinduet er jo ens for alle måske med undtagelse af 2 hold, og ser vi blot på de sidste 3 sæsoner, så har vi fejlet hver sæson af forskellige årsager. Så er vi tilbage til at vi pt ikke er gode nok til at opnå top 6, når vi ser tilbage, og som en eller anden engang sagde, tabellen lyver aldrig. Håber og drømmer, og tror på, vi kan i år, såfremt alle de der "hvisér" går vores vej. .

 
"Vi [er] pt ikke gode nok til opnå top-6 når vi ser tilbage" er måske lidt humlen i det. Vi var ikke gode nok til at opnå top-6 de seneste (mange) år, men man kan jo ikke slutte deraf at det er vi heller denne sæson. Spørgsmålet er om vi er blevet relativt stærkere ifht de andre klubber der ligger og kæmper om det samme ifht sidste efterår. Det ved vi ikke før vinduet lukker, og jeg har heller ikke styr på alle de andre klubber, men hvis de andre har stået stille (har ikke indtryk af at de generelt er stykede, måske snarere tværtimod) mener jeg vi er rykket tættere på top-6. Det hold vi har nu er bedre stillet end det sidste efterår. Vi er både lidt svækkede og forstærkede, jeg mener bare helt klart forstærkningerne er større end svækkelselserne.

Jeg er helt enig med Stig i at en god angriber og målmand sidste sæson nok havde gjort forskellen. Jeg vil endda sige bare en angriber og den mangel diskuterede vi jo også herinde tidligt. Det er ikke til at bevise, men med Stage som angriber havde en rigtig angriber både styrket angrebet og midtbanen.

Nu er Stage væk og sammen med Guira og Spellman mangler vi noget rutine centralt ifht sidste efterår. Dog mest hos reserverne. Til gengæld virker Tingager+Munksgaard som en forbedring og så må vi se med den nye målmand.

Det jeg synes der næsten er vigtigst at fremhæve udover at vi overhovedet har en angriber, er styrkelsen af bredden. Et par profiler mere er altid godt, men bredden kan lige så vel blive afgørende. Når vi også husker hvilke fremskridt de unge har taget, ser det langt bedre ud. Der er god backup næsten hele vejen rundt.

Jeg håber dog meget man får helt styr på Backmans situation i tide eller reagerer på det. Det er klart det ellers er et ømt punkt. Højre back er nok også lidt usikker og en supergod central midt kunne da også være interessant... Alt i alt synes jeg dog meget handler om at blive lidt mere sikre på top-6 fremfor at være afhængig af at marginalerne ikke er for meget imod os. Det bliver sikkert tæt igen.
37
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Brøndby hentede Ole Palmå tilbage fra FCN for et år eller to siden, og i dag er han så blevet forfremmet til adm. Direktør, som han også var i FCN, derudover har de hentet Carsten V. Jensen og prøvede også at hente Hjulmand. Det kunne godt tyde på at Brøndby har købt ind i FCNs koncept 100% og nu vil prøve at kopiere det i størst muligt omfang. Der kan gå lang tid før de kommer til at lykkedes med det, men så kan det til gengæld også blive interessant.
Der er nok mange der har skelet til FCN og tænkt de gerne vil kopiere udvikling af en masse talenter, der sælges for store beløb. De mål Brøndby opstiller er langt fra det FCN gør, men jeg tror heller ikke de kan kopiere deres koncept fuldstændig. Der er stor konkurrence, FCN selv forsvinder jo heller ikke lige og de har også deres akademi i Ghana. Et væsentligst aspekt for FCN er også at de har råd til tålmodighed, både økonomisk og sportsligt. Brøndby har de økonomiske midler, men det er meget sværere at gå all-in på talentudvikling, der gør det svært at komme helt op i toppen, men også fører til en del mellemsæsoner. De mål de opstiller, som ligner det alle andre gør, indikerer nok også, at der måske nok skal udvikles nogle talenter, men det store checkhæfte kommer stadig ud til nogle etablerede spillere. De har sikkert hentet en rigtig god sportschef til den strategi, men FCN's talentudvikling er kun en del af det, hans erfaring fra FCK er nok næsten vigtigere for dem. Det er dog stadig ikke givet det lykkes og det kan tage en del tid før de ikke er afhængige af Jan Bechs checkhæfte. Med lidt held mister de tålmodigheden igen i mellemtiden :)
38
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det bliver sikkert meget tæt igen og der er vel ikke mere end tre hold der helt sikkert kan sige de har et top-6-hold. Hvor vi ligger i sammenligning med andre kan vi ikke helt sige før vinduet lukker, men hvis vi sammenligner med os selv sidste efterår, står vi da bedre lige nu. Derfor synes jeg sådan set også det er rimeligt at antage, at vi må være et godt bud på et top-6-hold.

Om det er nok vil vise sig, så det gjorde selvfølgelig ikke noget med yderligere forstærkninger og bredde i holdet. Der kommer en i dag der forhåbentlig lige giver lidt ekstra på mplmandsposten.
39
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Videoanalyser er vel også tæt på ubrugelige.
De gør mig som regel ret nervøs over en kommende spiller - en ting er hvis der er dårlige aktioner med, men selv når der er 'almindeligheder' tænker jeg, at de åbenbart løb tør for gode aktioner at vise. Det er også tilfældet her hvor der er et par returbolde ud i feltet. Til gengæld kunne der sikkert godt være fundet et par klip hvor han går ud og dominerer feltet.

Hvis han kommer sætter jeg min lid til at han er scoutet ordentligt.
40
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Ja, det lader til at den unge svensker nu er den AGF går helhjertet efter. Såfremt han vitterligt er fløjet til Aarhus, så må handlen være tæt på, og kun nogle løse ender tilbage. Jeg tvivler på, at man ikke kan finde ud af at blive enige om kontrakten. Prisen har nok været den svære nød at knække. Jeg kender dog intet til knægten. Lad os krydse fingre for, at han bliver en ny Grabara.
  Nej, det er ikke til at vide om han er en klar forstærkning, en direkte konkurrent til Whalley eller (mindre realistisk) bare en backup til Whalley.
  Han er blevet kåret til den 4. bedste keeper i Allsvenskan, tiltrods for at han kun er 22 år og spiller for et bundhold.

/Balder
  
Jeg aner ikke om den 4. bedste keeper, i en liga der ikke er bedre end superligaen, er specielt godt. Ville vi være helt tilfreds med den 4. bedste keeper i superligaen fra sidste sæson? Der er dog udviklingspotentiale. Han har heller ikke været på et U landshold ud over U18. Han er dog nok ret billig for kontrakten udløber til december. Jeg er ikke blown away men alt andet lige så ville vi aldrig kunne erstatte Grabara 1:1 lige med det samme.
  Allsvenskan er nogenlunde på niveau med Superligaen. Og nej han kan ikke erstatte Grabara 1:1, men mindre kan også gøre det. En spændende unge keeper PÅ FD: Här rankas allsvenskans fem bästa målvakter -FotbollDirekt

/Balder
 
 
Den liste viser måske også meget godt hvorfor man ikke nødvendigvis skal være nervøs over at Eskelinen ikke har så mange U-landskampe - trods en fjerdeplads på listen er der to foran der er 21 år gamle.

Han er næppe nogen Grabara, men forhåbentlig - hvis han kommer - rimelig langt fremme i sin udvikling og med mulighed for at lægge mere på.

Hvis hans kontrakt står til at udløbe kan det vel også tænkes vi skriver med ham og så må se om de vil sælge eller vi faktisk alligevel kører med Whalley indtil nytår.
41
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Ja, det lader til at den unge svensker nu er den AGF går helhjertet efter. Såfremt han vitterligt er fløjet til Aarhus, så må handlen være tæt på, og kun nogle løse ender tilbage. Jeg tvivler på, at man ikke kan finde ud af at blive enige om kontrakten. Prisen har nok været den svære nød at knække. Jeg kender dog intet til knægten. Lad os krydse fingre for, at han bliver en ny Grabara.
Nej, det er ikke til at vide om han er en klar forstærkning, en direkte konkurrent til Whalley eller (mindre realistisk) bare en backup til Whalley.
Han er blevet kåret til den 4. bedste keeper i Allsvenskan, tiltrods for at han kun er 22 år og spiller for et bundhold.

/Balder

Jeg aner ikke om den 4. bedste keeper, i en liga der ikke er bedre end superligaen, er specielt godt. Ville vi være helt tilfreds med den 4. bedste keeper i superligaen fra sidste sæson? Der er dog udviklingspotentiale. Han har heller ikke været på et U landshold ud over U18. Han er dog nok ret billig for kontrakten udløber til december. Jeg er ikke blown away men alt andet lige så ville vi aldrig kunne erstatte Grabara 1:1 lige med det samme.
Løber kontrakten ud? Jeg kiggede lige tilbage og kan se prisen måske bare var en reference til Transfermarkt. Det er selvfølgelig helt fint hvis han billig, men overgangssummen er så ikke i sig selv nogen indikation af at han skal være 1. målmand. Jeg tænker dog også at det må være en del af hans motivation for et skifte hvis han starter i Allsvenskan nu.
42
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg var ved at blive nervøs for at Johnsson bare blev endnu en målmand man gik og ventede på besluttede sig for noget andet så man til sidst ingenting fik hentet. Alt sammen med tanke på om Whalley vil kunne udfylde rollen, men med så klare indikationer på at vi jagter en mere tyder det ikke på at det er klubbens vurdering. Jeg kender intet til Eskelinen, men hvis de priser der har været nævnt - og som måske har fået et nøk op også - passer, må han være udset som starter meget hurtigt.
43
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg tror Amini forlænger hvis han vil, og jeg tror det er det eneste det handler om, nemlig hvilken følelse Amini har. Klubben vil efter sigende ikke sælge ham nu hvor Stage er væk, og Amini snakker åbent om, at han da selvfølgelig gerne vil afsted på et tidspunkt, men at han også har det vildt godt i AGF, og nævner at ligaen er stærk nok til at komme på landsholdet, hvilket også har lokket Alex Gersbach til, og sammen med Duncan, så kan Amini jo nærmest ikke andet end at føle sig som blommen i et æg. Og når han samtidig leverer så stabilt godt som han gør, så er matchet perfekt. 

Men som artiklen og Amini nævner, så ved man ikke i fodbold. Og kommer det rigtige (for os fans: forkerte?) bud, så er Amini væk. Men der nævner han jo Bundesliga-klubber. Og altså Amini spillede ungdomsfodbold i Dortmund, så han har helt sikkert nok en drøm om at komme tilbage til noget lignende. Men det tror jeg nu ikke niveauet er til. Og så er spørgsmålet om hvem det er der ringer. 

For nu har Amini en fed sæson foran sig, og han har fået lidt Aussie-gutter at hygge sig med, og han er lige kommet tilbage fra landsholdslejr. AGF giver ham meget ansvar, og har gjort ham til en af vice-anførerne, noget som klæder på CV'et. 

AGF lokker!
Jeg tror også han forlænger hvis han vil ;) Jeg håber det går sådan, det vil også være rigtig godt for kontinuiteten, han har bare ikke rigtig noget at miste ved at vente bortset fra at løbe ind i en alvor skade. Han bliver næppe sat af holdet og kan nok godt finde en fin klub i løbet af foråret. Og sker det alligevel ikke vil AGF måske også stadig gerne forlænge. Det er selvfølgelig positivt at han er glad for at være her og ham kan få en lønforhøjelse, men vel ikke en der kan konkurrere med det han kan få i udlandet. Som sagt er jeg i hvert fald overbevist om at han afventer det her transfervindue.
44
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Amini afviser ikke at  forlænge, men det er da umiddelbart pil nedad, når han siger:

"Jeg er fuldt ud dedikeret til AGF, og jeg håber, at jeg med en god sæson kan være med til endelig at indfri det mål, klubben har sat om at komme i top seks. Det vil være fedt at kunne sikre det i mit sidste kontrakt-år i klubben."

Jeg tror, at vi beholder Amini, men det bliver desværre nok ikke med en kontraktforlængelse i bagagen.
Jeg synes nu heller ikke det lyder som om der er en snarlig kontraktforlængelse på vej. Jeg tror i hvert fald ikke på at det bliver før vinduet er lukket, men om det så kan lade sig gøre er vist også tvivlsomt. Måske noget med en aftale om at man ikke vil stå i vejen for et salg eller at man sætter et loft på. Jeg tænker også at af de tre muligheder, kontraktforlængelse, salg nu/til vinter og at han spiller kontrakten ud, er kontraktforlængelse den mindst sandsynlige.

Det er svært at vide hvad vi takkede nej til fra Tyrkiet og hvad han kunne sælges for nu, men der skal vel en del på bordet før vi sender ham afsted til slut i vinduet. Så vil det nok blive meget svært at komme i top-6.
45
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Thelander brokker sig højlydt i Vitesse. Han vil gerne væk da han vil være fast mand og ikke sidde på bænken. Indtil videre er der ingen bud. Hvis han fortsat har samme, eller bedre, niveau som det der sikrede ham en kontrakt i Panathinaikos, så ligner han et oplagt valg. Det er selvfølgelig uden at kende de økonomiske fakta i en evt. handel og hvor han er henne rent niveaumæssigt.
AaB lurer nok på at hente ham tilbage, men skal måske først af med Okore (selvom de vel har et hul i bagkæden). Det kunne være fint at snuppe Thelander inden de når så langt ;)

Sagt med de samme forbehold for hans nuværende niveau og de økonomiske aspekter.
46
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det som så er noget mere bekymrende, er at startopstillingen her og nu blot er blevet svækket i forhold til sidste sæson med frafaldet af de to måske største profiler på holdet. Hvis top 6 skal være realistisk må PC hente noget dyrt, men godt, der løfter holdet her og nu. Bare 1-2 spillere: En målmand og måske en mere afhængig af hvor langt Hvidt er, og hvor godt Backmanns helbred er. Så tror jeg på, at understrømmen af talent i løbet af sæsonen også nok skal give holdet et løft.
 
 
Den er svækket ifht foråret, men den er vel forstærket ifht sidste efterår. Stage er skiftet ud med Poulsen, men det opvejes alene af at der er kommet en angriber (man kan endda sige PM afløser Stage i angrebet), og Tingager+Munksgaard er også en forbedring af Kanstrup+Mikanovic når de nu har spillet sammen et halvt år.

I bredden er Guira væk og det svækker lidt pga rutinen og fordi der måske ikke er så mange alternativer til NP, men til gengæld er der backup i angrebet og på venstre back, mens flere af de unge ikke var aktuelle for et år siden.

Om Whalley er blevet et mere sikkert valg det seneste år vil vise sig, men ellers vil en klassemålmand og backup for Backman selvfølgelig være gode tilføjelser. Ifht sidste efterår mener jeg dog allerede vi står bedre, så jeg er uenig i at top-6 ikke er realistisk med det her, det handler mere om at forbedre chancen og undgå at gøre det til et spørgsmål om tilfældigheder.

Enig vedrørende de unge, der må være udsigt til både flere gode sportslige bidrag og gode salg, som kan flytte os yderligere fremad.
48
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Mathias Jensen er langt uden for AGF's rækkevidde. 

 
 Det er jeg sådan set enig i. Men en lejeaftale kan vel ikke helt udelukkes?

Celta har 4 år tilbage af kontrakten med ham og gav en pæn transfer for ham. De penge kan de jo pt. skylle lige ud i toilettet. Så måske den bedste mulighed for dem er at leje ham ud, så han kan få gang i karrieren igen og få noget af sin transferværdi igen.

Er klar over det er lidt drømmetænkning, men hvis ikke man kan drømme i transfervinduet, hvad skal man så bruge det til 8)
Bare for lige at lukke den ide:
Brentford henter endnu en dansker: Snupper U21-landsholdets anfører |...

Vi kan ellers godt overveje et lejemål, men der skal virkelig være noget umiddelbar værdi i det, især hvis der ikke er en realistisk frikøbsmulighed bagefter. Det er ikke ideelt at udvikle på andre klubbers spillere frem for ens egne.
49
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Der er altså stadig kun lagt op til een ny spiller i startopstillingen og en målmand tilbage i buret, der har været her længe. Hvis fx at skifte Riel og Mmaee der aldrig spillede med Helenius og Thorsteinsson er svingdør, synes jeg godt nok det er svingdør på den gode måde.
50
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Mht Gersbach og Højer kan den ene af dem vel også bruges længere frem i visse situationer. Hvis Ankersen sælges skal han nok erstattes, men man kan også forestille sig en situation hvor han er ude og der er brug for en lidt mere defensivt stærk erstatning end Thorsteinsson eller Toutouh (som måske også er på vej ud), eller man kan forestille sig at vi har brug for Ankersen i modsatte side, hvis Bundu/Lunding er ude eller der er behov for noget mere defensivt der, fx hvis Bundu skal helt i front eller hvis Munksgaard er ude og der skal være lidt mere defensiv backup til en Anbo eller Hausner. Ankersen kan måske ligefrem blive aktuel som højre back, men det er nok ikke ideelt. Alt i alt er der dog mange scenarier man kan have i baghovedet når man ser på den samlede trup.
Simple Audio Video Embedder