Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Winther

1
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
ikke desto mindre er det den tilgang, man har i Danmark nu
Alle holder vel stadig afstand på jobbet. Det her handler om at spillerne skal kunne ligge og rulle rundt oven i hinanden for at udføre deres arbejde og hvis der er begrundet risiko at der har spredt sig noget covid-19 i truppen tvivler jeg meget stærkt på at man bare lader dem fortsætte med det.
2
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Risikoen for at blive smittet stopper først når man er blevet smittet. Man kommer ikke i karantæne af, at én spiller på holdet er syg. Man kommer kun i karantæne af at være syg/sløj selv - eller ved en positiv COVID 19 test.
Når en større del af befolkningen har udviklet immunitet falder spredningsrisikoen. Hvis flere spillere på holdet udviser symptomer vil det være uansvarligt bare at lade resten træne videre eller spille kamp uden at teste dem.
3
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Problemet er jo bare, at vi i så falf ikke kan spille fodbold de næste 18 måneder. Risikoen for 6 mand syge (og 8 mand smittede uden symptomer) er akkurat den samme i september som i maj.
Risikoen skulle gerne falde efterhånden som en del har været smittet, men den forsvinder næppe lige foreløbig, så man er nød til på forhånd at lave nogle forholdsregler og tænke over hvad man gør ift tilskuere når der kommer en andenbølge og hvis der er nogle trupper der bliver ramt af et større udbrud. Influenza sender måske en eller to spillere hjem en uge, det her kan sende en halv trup hjem en måned eller mere. Det er mere som en smitsom fibersprængning end almindelig sygdom der opstår ind imellem. Jeg tror man fx pludselig kan blive tvunget til at isolere alle i en hel trup mens man tester dem og det kan da sikkert føre til udsatte kampe. Man skal jo heller ikke sprede det til andre klubber.
4
Lidt af hvert / Sv: Corona
Vi ender hurtigt der hvor succes bliver udlagt som fiasko, altså hvor en minimering af tabet af liv viser at det hele var overdrevet. Det er for så vidt 'heldigt' Sverige kører en anden strategi så vi på længere sigt kan se hvad der giver bedst mening. Man bør ret beset også sammenligne med en endnu mere radikal tilgang. Det er ikke så nemt fordi vi mangler erfaring og det gælder om at redde menneskeliv, men det også er svært at komme igennem hurtigere end det år til halvandet det tager at udvikle en vaccine, hvis vi ikke får lidt immunitet i befolkningen.

Jeg er nu glad for at Danmark tager en rimelig forsigtig vej. I USA taler man om i bedste fald 1-200.000 dødsfald og det er der en hvis person der udråber som en succes fordi det kunne blive 10 gange så mange. Der dør selvfølgelig også mange af almindelig influenza hvert år. Man har reageret meget sent fra øverste hold der og der er delstater der først nu, og nogle endnu ikke, har implementeret regler om at holde sig hjemme, men der er også delstater hvor man har reageret hurtigere og kraftigere. De kan ikke rigtig forhindre rejse imellem delstaterne, men det vil også blive en reference for hvorvidt man skal lade stå til eller ej. Man kan fx skele til Florida i den kommende periode. Tallene vil måske være usikre fordi ikke alle lande registrerer de samme eller på samme måde, men der bliver nogle at sammenligne med efterfølgende. Hvis man ender med at kunne konstatere at udbruddet kunne have kostet 1 eller 2 mio mennesker livet alene i USA, altså måske 20.000 eller mere i Danmark plus dem der ikke samtidig kan behandles i et overbelastet system, må man nok også konstatere at det under alle omstændigheder ville have været dyrt for økonomien.

Alle bør egentlig have maske på når de går ud og jeg tror et af de tiltag man vil kunne se fremover er strakspåbud om det. Det er ikke kun for at beskytte en selv, men for at minimere risikoen for at sprede det hvis man er symptomfri bærer af virus.
5
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Og i denne fase af epidemien er der jo ikke længere tale om, at alle der har været i rum med en, der senere testes positiv, skal i karantæne. Dem, der er syge, skal blive hjemme indtil de er raske +48 timer. Bliver 4 mand i AGF syge, så er det selvfølgelig rigtigt ærgerligt for AGF - men maveonder, influenza mv har jo før halveret spillertrupper. Så faktisk er corona lige præcist i forhold til fodboldhold ikke værre end alt muligt andet.
Men det skal ikke meget mere til end at være i samme rum og spillerne må jo heller ikke træne uden at holde afstand. Det skal man i første omgang lige over. Covid-19 er mere smittefarligt og har en lang inkubationstid, så det er nemt at forestille sig at det kan blive et større udbrud i en klub hvis først det slipper ind. Man kan sige at spillerne altid kan blive ramt af sygdom, men det er ekstremt sjældent det er halve trupper og hvis det fx er maveonde fra kantinemaden tager det ikke ret lang tid. I et komprimeret slutprogram vil Covid-19 nok afslutte spillerens sæson og så må man bare håbe det ikke går værre end det. Er der flere spillere ramt vil det eneste forsvarlige nok være at sende alle i karantæne. Så jeg kan ikke se det bare er som et maveonde eller en almindelig influenza. Vi skal vel derhen hvor spillerne kan blive testet løbende og hurtigt og hvor eventuel sygdom ikke belaster sundhedsvæsenet og så kan man måske godt isolere trupperne, hvis de accepterer det i 6-8 uger, og lave en slags komprimeret slutrunde. Jeg ved ikke hvad man så gør ift næste sæson, men man er jo nød til at åbne op, forhåbentlig også for tilskuere, så må man bare lave nogle forholdsregler for afviklingen af kampene og aftale hvad man gør hvis en trup bliver hårdt ramt i en anden bølge af udbruddet.
6
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Jakob Nielsen kommer med nogle lidt dobbelttydige udmeldinger:
Jeg opfatter det sådan at det vigtigste er at få spillet sæsonen færdig, ikke så meget hvilken model det ender med - så det kan godt f.eks. blive med en form for intenst slutspil. Den del med at det ikke må ødelægge næste sæson handler om ideen om at vente til der kan spilles for tilskuere. Man skal ikke vente så længe på dét, at det går ud over næste sæson.

Jeg vil nok også mene at man på et tidspunkt kommer derhen hvor det giver mest mening at terminere den her sæson og så lave en rimelig normal næste sæson. Altså ikke noget med at skubbe næste sæsonstart til engang senere på året. Det vil dog være fint hvis man lige kunne nå resten af grundspillet og de sidste kampe i pokalturneringen.
7
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Hvis jeg forstår det rigtigt viser figur 7 at man med en gradvis ophævelse af restriktionerne kan holde risikoen for at overskride sygehusvæsenets kapacitet for intensiv behandling på 50% (som åbnenbart er et godt benchmark.) Det er lidt afhængig af størrelsen af mørketallet. I så fald vil trykket på sygehusvæsenet toppe i starten af juli og til gengæld strækker tilfældende sig over resten af året (der er vist ikke taget hensyn til en eventuel andenbølge.)

Baseret på det er der i hvert fald ingen chance for at der bliver spillet for tilskuere i den her sæson, men som det fremgår taler vi også om gradvis åbning hvor de anbefaler omkring en måned mellem hvert trin, da der jo er en forsinkelse på effekten af hvert tiltag. Det vil sige at man nok skal have fodboldkampe uden tilskuere med i det man åbner op for i fase 2 (maj) hvis man skal spille i juni eller fase 3 (juni) hvis man skal nå lidt i juli. Jeg vil tro man starter meget forsigtigt i april og ser på hvad der er vigtigst, men i det hele taget ikke åbner ret meget før vi har set at puklen er på vej nedad. Er det så realistisk at der kan åbnes op for Superligakampe før juli? Man kan sige der er nogle virksomheder der lider kraftigt og at det er vigtigt ift adspredelse for en masse mennesker, men hvis man stadig skal holde afstand på arbejdspladserne bliver det svært. Er det noget der først kan komme med når vi er over puklen/i fase 3 i juli skal der også lige lægges lidt tid til for at spilerne kan blive klar og så er sæsonen vist bare slut.

Rent økonomisk er jeg ikke overbevist om at det er bedst at begynde at åbne op hvis det trækker det hele længere ud. Der en del virksomheder som fx fodboldklubberne der kan blive ramt værre, men selvom man vil være nød til at gå ind og redde nogle virksomheder nu her, fx restauranter, tror jeg mange af dem får det svært alligevel. I første omgang er det en forsigtig lempelse, men selv når der bliver åbnet lidt mere begynder folk vel ikke at strømme ind på restauranterne mens antallet på intensiv stadig stiger. Der er jo stadig en forsinkelse. De må have regnet meget på det hvis de åbner op efter påske og det har jeg ikke, men det er vigtigt at have det psykologiske element med. Visse ting kan også have ændret sig permanent på den anden side af det her.
8
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Jacob Nielsen lød meget afslappet da han blev spurgt om Bundu i Mediano-interviewet. Det var ikke noget problem. Bundu har en kontrakt og hvis det rigtige tilbud ikke kommer, så spiller han bare i AGF i næste sæson... Jeg går ud fra, at det var et svar han havde tænkt over på forhånd, for der blev ikke rystet på hånden. Men det kan jo være et signal til såvel interesserede købere som Bundu selv.

Man kan jo også begynde at lave et regnestykke der siger, hvor lavt kan vi sælge til, kontra risikoen for at havne udenfor top-6, med den indbyggede risiko for nedrykning, som det igen vil betyde i en liga med 12 hold og to direkte nedrykkere.
 
Ja, hvis han ikke har fået spørgsmålet på forhånd har han i hvert fald kunnet regne ud det ville komme ud fra samtalens emne. Generelt vil han gerne signalere at vi ikke er i økonomiske problemer og altså heller ikke er tvunget til at sælge Bundu - og det er helt givet også korrekt - men de kan ikke være alt for rolige over den situation.

Man kan sige det altid er et regnestykke over hvad man får ift hvad man mister, og der kommer så muligvis noget mindre ind, mens vi dog heldigvis også kan sige vi muligvis mister lidt mindre - der er jo fornodentlig også mulighed for at hente noget andet lidt billigere end før. Det er dog nok mest sandsynligt at det er et negativt regnestykke, at tabet på indtægten er større end den fordel vi kan få ift en erstatning.

Bundu har samtidig heller ikke haft mulighed for at vise sig frem i et slutspil, selvom det ikke er endelig afgjort at der ikke kommer nogle kampe på falderebet. Jeg tænker at vi uanset det stadig kan få en del for ham, men det hele tager lige toppen af. Hvad der så er rimeligt ved jeg ikke, man må selvfølgelig se det ift værdien i at have ham en sæson mere, men måske også som led i den proces hvor vi sælger for højere beløb og gør os til en klub hvor prisniveauet simpelthen er højere. Et 'billigt' salg kan også ramme prisen på den næste spiller.
9
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Gad vide om det ikke bliver forholdsmæssigt mere attraktivt at blive i en klub fremfor udlandet - her tænker jeg Amini?
Hvis vi antager han ikke har skrevet under eller har noget klar, men skulle have brugt foråret til at spille sig til en ny kontrakt, må hans muligheder have ændret sig en del. Dels selvfølgelig fordi han ikke har haft mulighed for at vise sig frem, dels fordi de mulige klubber kan være afventende eller helt have smækket kassen i. Det giver noget usikkerhed om fremtiden. Hvis han stadig kan skrive under på den kontrakt vi har tilbudt og toppen er taget af de tilbud udefra der tikker ind, vil forskellen imellem dem også være mindre. Alt i alt må det øge chancen for at han forlænger. Laver man en kort forlængelse kan det også give økonomisk mening for Amini, da han så kan satse på at markedet er bedre om et år, hvor han nu med en ny klub vil skulle skrive under for flere år i et presset marked.

Bundu er det helt store problem. Han har ikke så meget incitament til at forlænge og selvom vi ikke er tvunget til at sælge for at redde regnskabet er det stadig nu hvis der skal hentes et stort beløb. Måske kommer vi til at skulle satse på lidt flere bonusser og videresalgsprocenter hvis køberne ikke har så mange kontanter at bruge af.
10
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Der må ganske enkelt være nogle sportschefer der byder på hvad som helst i de mindre nationale ligaer der kan tage tre på foden, uden at bunde en slots og sutte en smøg først.
Vi kommer til at se flere festlige handler end vi har gjort før - tror jeg.
Fordi de klubber der mangler penge skal finde noget de stadig har råd til? Der skal nok blive satset end del på egen ungdom rundt omkring, men ellers er der jo som udgangspunkt det samme antal spillere der skal finde arbejde, så salgspriser og lønniveau falder også. Som JN sagde i Bossword vil vi ikke hoppe på et tilbud nu fordi der kunne dukke noget meget bedre op snart, men den første spiller vil så blive tilgængelig for den næste i køen. Det bliver billigere for større klubber at købe de bedste spillere i Danmark (desværre for os,) men tilsvarende billigere for dem at handle i eget eller andre lande. Hvis vi sælger bliver det også billigere for os at finde en erstatning. Med andre ord, jeg tror der kommer færre handler, men i hvert fald at priserne falder og en konsolidering i toppen med klubberne med den bedste økonomi, men fordi alle er ramt behøver det ikke betyde at det er nogle helt andre obskure spillere fra lavt niveau der kommer ind, udover flere unge af egen avl.
11
Kongelunden - nyt stadion / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Lidt opdatering fra JN vedrørende stadion: Stadion-status: Nyt om støttebeviser - AGF Fodbold

Det er altid opløftende at høre hvor store ambitionerne er. Det er fantastisk at forskellige segmenter af brugerne kan inddrages og at det er seriøst i den forstand at der er faktisk er mulighed for at imødekomme nogle af ønskerne fordi det ikke kun handler om at lave den økonomisk billigste løsning.

JN siger også først at man med donationerne ikke længere behøver at tænke på løsninger som at grave banen ned eller vende den, men på beskrivelsen af hvordan man kan spille videre under ombygning lydet det nu lidt som om han forventer den skal vendes. Det er dog lidt en detalje, det skal bare løses arkitektonisk ift stadionaksen osv. Det er også en pointe at vi mister wow-effekten ved at åbne et helt nyt stadion på een gang, men det er til at leve med ift at spille i fx Horsens en hel sæson.
12
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Spørgsmålet er så hvordan situationen er for de her sugar daddies. Jeg prøvede lige at Google Jan Bech Andersen og så at han på et tidspunkt havde en stor del af sin formue i Glencore. De aktier er faldet voldsomt og kan måske få endnu større slag. Hans investeringer kan have ændret sig, han kan endda have solgt det hele i februar og gået short i markedet, men det er også muligt det hele er lidt stramt ift hans normale standard. Han stod i forvejen til at skulle dække et stort underskud og skal nok holde hånden under dem hvis det er, men det så også ud til han gerne ville minimere tabet på den hobby, så det er ikke sikkert han står klar med en hel masse mere lige nu.

AGF har også nogle jeg er ret sikker på ville træde til om nødvendigt - de står jo også klar med penge til stadion - men som selvfølgelig også kan have lidt udfordringer selv. JN var dog inde på et par interessante ting i Bossword på Mediano, bl.a. omkring sponsorerne og den værdi sponsoraterne giver dem. Han sagde alle danske klubber var gode til den del, men det er i hvert fald en af grundene til at vi har øget sponsordelen betragteligt. Det betyder så også at det er lidt mindre risiko for at miste sponsorer selvom den del kan blive ramt. Der er en del sponsorater der skal fornyes her til sommer, så budgettet kommer nok til at afhænge lidt af hvordan det går, men hvis sponsoratet vurderes til at generere mere indtægt end det koster er der naturligvis mindre risiko for at det bliver sløjfet.

Overordnet tror jeg, som JN vist også konkluderede, at vi står relativt godt ift at komme fornuftigt ud på den anden side af det her. Vi mister noget af overskuddet, måske endda mere end det, men det er en meget bedre situation end at få øget et stort underskud. Det er en kæmpe bet hvis vi ikke kan sælge Bundu for et stort beløb, men det er stadig meget bedre end at have baseret budgettet på spillersalg. Vi kan stadig presse prisen lidt op fremfor at være tvunget til at sælge for at redde livet, vi må bare erkende at køberne har færre midler.

Vi må se om fx en Thorborg i OB får lyst til at bruge situationen til at ekspandere, men jeg tror i hvert fald det kan føre til en konsolidering i toppen med de klubber der stod med den bedste økonomi. Hvis vi ikke alene ikke skal skære ned, men der fortsat er lidt at investere for kan vi tage nogle skridt væk fra midterfeltet. Man kan måske sige at vi måske kan springe et år eller mere over i den proces.

Det er meget usikkert stadigvæk, men i hvert fald godt det ikke sker mens vi er i en økonomisk situation som for en fem-ti år siden
14
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Officielt: Nye corona-regler i Superligaen – Ekstra Bladet

Jeg tror ikke på at der kommer mere fodbold i denne sæson, men i så fald vil det vise sig, hvor stor en fordel den her begrænsede træning giver. Ser man lidt længere frem mod næste sæson bør der dog også være fordele ved at kunne hive spillerne lidt ud, om ikke andet for deres mentale helbred, og bare det at kunne monitorere dem - modsat de spillere der er sendt hjem med lønkompensation, som klubberne nu ikke engang må kontakte med opdaterede selvtræningsprogrammer osv.

Alle klubberne ville nok også gerne lave den her 'beskyttede' træning, så det er påfaldende den benyttes af de største klubber plus Silkeborg, der har en rimelig sund økonomi. Det er ikke fordi økonomien nødvendigvis er sund i alle de klubber, men der er givetvis sikkerhed for at det er nogle, der i værste fald vil holde hånden under dem. Der er nok også flere sponsorindtægter ift kampindtægter, selvom jeg tænker sponsorerne også får rabat i øjeblikket.

Blandt resten kan der nok være klubber der kan få alvorlige problemer. SE er fx ude at snakke om at de kan få problemer, selvom de selvfølgelig siger de regner med at klare den. Det vil være et stort problem hvis flere klubber går konkurs og det valg der er truffet her er ikke det bedste tegn for deres økonomi, men det er trods alt positivt at muligheden er der, så det øger chancen for at komme igennem det.
15
Lidt af hvert / Sv: Corona
Det er vist over en måned siden der var noget fremme om klorokin - hvilket føles som en evighed i den her sammenhæng, men nok ikke er ret lang tid under normale omstændigheder - men de er sikkert begyndt at forsøge sig med det noget tid før blev nævnt i medierne og har efterhånden alligevel samlet lidt data i Kina og andre steder. Hvis de data tydeligt nok indikerer en effekt er spørgsmålet selvfølgelig om man skal lempe på de sædvanlige krav for at et lægemiddel kan tages i brug. De regler er jo fornuftige nok, men hvis man har et sundhedsvæsen der er ved at bryde sammen er der også andre hensyn at tage. Teorien i at det måske kan have en effekt er sikkert god nok når det er noget at det man forsøger sig med, men man skal selvfølgelig være sikker på det heller ikke har nogle meget uheldige bivirkninger. Selvom det nok ikke er en decideret kur og kun kan hjælpe dem der ikke er alt for alvorligt ramt vil det også have en positiv effekt på resten hvis nogle patienter kan tages ud af det overbelastede system, så man kan da håbe de finder et eller andet.
17
Lidt af hvert / Sv: Corona
De fleste journalisters våde drøm, også på DR og TV2, er at fange magtpersoner/politikere i at lyve eller fejle og nogle gange bliver det endda til nogle ret patetiske forsøg, når der (især i denne tid) stilles bagkloge spørgsmål om, hvordan man skulle have grebet en situation an, som er helt ny og ubekendt. Men jeg er med på at det er deres opgave.
Der er lidt et paradoks i responsen på sådan en situation og hvordan man ser ud bagefter. Hvis man reagerer tidligt og kraftfuldt, altså fx med en umiddelbar total nedlukning og lykkes med at tage det i opløbet vil man fremstå som om man overreagerede for der skete jo ikke noget. Hvis man venter til der er et problem vil man uvægerligt få kritik fordi der er et problem man kunne have forhindret ved at reagere kraftigere og tidligere. Det gælder selvfølgelig især hvis man er et af de første steder det passeret igennem, men man risikerer at få kritik hvis man har været meget effektiv, hvis der ikke er andre der demonstrerer det modsatte. I Danmarks tilfælde er der nok både noget at rose og kritisere, men der må helt sikkert også bagefter komme en grundig analyse af hvad man har gjort rigtigt og forkert og kan forbedre til næste gang.
18
Lidt af hvert / Sv: Corona
Tak fordi du her introducerer mig til opfattelse af amerikansk politik, som jeg aldrig har hørt om før. Ikke på venstre eller højre-fløjen og heller ikke i andre kredse.
 
At politikerne på begge sider primært arbejder for egne og deres donorers interesser fremfor vælgernes tror jeg er en ret udpræget opfattelse. Overton-vinduet er ekstremt smalt i Amerikansk politik, så de såkaldt moderate demokrater er reelt moderate republikanere. Derfor var der heller ingen problemer med at indlemme en Bloomberg som kandidat "fem minutter" efter han havde været republikaner. Det er mange af de samme firmaer og millionærer, der donerer penge til begge partier. Når demokraterne ligner elendige politiske taktikere er det ofte fordi de slet ikke er interesserede i den politik de kunne vinde på og i øvrigt selv mangler moralsk grund under fødderne. Selvfølgelig vil de hellere have Biden end Trump, men det rigtigt store problem ville være sådan en som Sanders. Det er der en del logik i, for Sanders ville være en trussel mod deres privilegier - deres adgang til magten og pengene. Han kører jo en kampagne uden bidrag fra disse donorer og truer både nogle af disses forretning og med at reformere partiet (det er måske lidt på vej alligevel med nogle af de nye der bliver valgt ind.) Trump var også anti-establishment og nogle troede sikkert på hans 'drain the swamp' osv. Jeg kan også sagtens forstå en del af dem der bare stemte på ham i afmagt, med et naivt håb om at smide en håndgranat ind i systemet.

Det er grundlæggende sådan jeg ser på det. Det er ikke en unik analyse selvom den måske heller ikke er mainstream. Det er i hvert fald ikke sådan det udlægges på MSNBC og CNN mv, men de opererer i samme system og bliver en del af problemet (manufacturing consent.)

Langt fra alle truthere er Trump-supportere. Men hvis alle ved valget i 2016 blev tvunget til at stemme på en af de 2 kandidater, så har jeg svært ved at forestille mig, at særlig mange ville stemme på Hillary. Rigtig mange ville ikke stemme og en stor del vil helst, at der er mere end 2 partier at vælge imellem. Det er mit indtryk.
 
Ja, og det er lidt i forlængelse af ovenstående. Store dele af befolkningen (nok reelt flertallet) er fuldstændig underrepræsenteret politisk og antipatien mod det politiske system er udbredt på begge sider af det politiske spektrum. Der findes flere partier, men de får ingen taletid, i hvert fald ikke nationalt.

De kunne dårligt have fundet en værre kandidat end Hillary i 2016. Hun er indbegrebet af arrogant politiker og af den korrupte elite i partiet. Hun er tydeligvis også stadig bitter over ikke være blevet valgt når det nu ellers var "hendes tur." Nu vil de så prøve med Hillary 2.0 i form af Biden. Han er ikke helt så bredt upopulær, men det er nok kun indtil medierne begynder at blotlægge hans politiske forhistorie og hvor meget han lyver om den. Han er heller ikke helt skarp længere for at sige det mildt, så det kan da kun godt gå godt :)
(Epedimi-situationen og stigende arbejdsløshed burde egentlig føre direkte til sejr, men de har åbenbart været nød til at gemme ham lidt væk nu mens han ellers kunne score en masse lette point. Der er nogle der spekulerer i om de på en eller anden måde får ham skiftet ud på konventet fordi de godt ved hvor svag en kandidat han er, men i den sidste debat med Sanders var han dog rimelig klar.)

Men ja, det bliver svært at trække folk ud for at stemme på en politiker hvis eneste politik er at vende tilbage til tiden før Trump, hvor det heller ikke gik særlig godt. Der er dog stadig også mange der gerne bare vil af med Trump. I sidste ende bliver valgdeltagelsen nok lav, både pga vælgerundertrykkelse og fordi ingen af kandidaterne er særligt attraktive, og så afgøres det jo nok alligevel også bare af nogle få stemmer i nogle få stater, et andet fundamental problem i deres politiske system.

Den store forskel på os to er, at den ene af os er i gang med en process, som med en international betegnelse hedder "The great awakening" og den anden af os er ikke.
 
Den store forskel på os to er at jeg forsøger at forholde mig nuanceret og kritisk til det hele. Du er meget mistroisk overfor noget der er mainstream, til gengæld sluger du alt muligt andet fuldstændig råt og ukritisk.
19
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Det virker usandsynligt, at grænsen bliver hævet. Enten bliver den fastholdt på 10, eller også bliver den yderligere sænket til fem, eller også får vi et regulært forsamlingsforbud.
Man så i Taiwan at de var ved at have det under kontrol og så poppede det lige op igen et sted, så det er klart man ikke bare kan gå tilbage til total normaltilstand selvom kurven begynder at flade ud. Det virker i hvert fald helt usandsynligt at der kan spilles for tilskuere i den her sæson, med mindre man pludselig finder en vaccine eller kur. Jeg tror dog heller ikke på at vi når til at kunne spille sæsonen færdig uden tilskuere fordi der ganske rigtigt stadig skal samles en del mennesker.

Jeg så Wayne Rooney var ude at foreslå at spille sæsonen færdig i efteråret. Den løsning har sine egne implikationer, men hvis man ser isoleret på det i Danmark kunne det godt lade sig gøre og så spiller man en lynsæson med 22 runder i foråret. Jeg tror dog man snarere vil vælge at annullere eller afslutte nuværende sæson, om ikke andet fordi klubberne har brug for at spille nogle kampe og få nogle indtægter og man ville ende med at gå fra 20 runder (eller hvad der nu er planlagt) til 8-13. Det er trods alt for lidt i efteråret. Så skulle man internationalt flytte transfervinduet, men vi har jo også snakket om de problemer det giver med eksisterende kontrakter. Mon ikke sæsonen bare bliver blæst af. Hvis det ikke var for de økonomiske implikationer havde man måske nok gjort det allerede.
20
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Det er den fysiske stab der blive de nye stjerner hvis det bliver sådan en periode, hvor der ikke er meget andet end kampe og restitution, hvor der skal trækkes meget store veksler på enkelte spillere og hvor det kan blive ekstremt afgørende at undgå selv mindre skader.

Måske skulle man ligefrem overveje at fiske en spiller der er blevet fritstillet i mellemtiden, men i det her tilfælde bliver der ikke megen tid til at træne imellem kampene. Jeg synes dog også vi som udgangspunkt må stå rimelig godt til et eventuelt tæt program. Ikke så vi kan rykke op i tabellen, der er kun endnu mere bredde, men så vi vil have en god mulighed for at forsvare tredjepladsen.
21
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Der kan sikkert også være klubber som vil forsøge at tilpasse trupperne og komme af med "overflødige" spillere.
Ja, der må være nogle klubber der i forvejen var pressede og nu stirrer ind i en mulig konkurs. Hvis det ser ud som om der ikke bliver spillet mere i den her sæson, kan det måske være bedre at skille sig af med spillerne og forsøge at samle nogle andre op til næste sæson. Sportsligt ikke så godt, men modstanderne vil trods alt også være kommer bagud hvis de har været igennem flere måneder uden holdtræning. Jeg undrer mig dog også over at det kan lade sig gøre uden samtidig at sende klubben i generel betalingsstandsning. Og de kan vel også dårligt stille hold hvis der så alligevel skal spilles inden transfervinduet åbner igen.

Gad vide om klubberne herhjemme kunne bruge den her hjælpeordning og sende spillerne hjem med lønkompensation. Det går nok ikke med de kontrakter der er og man ville heller ikke kunne bede dem om at selvtræne, men ellers kunne det måske være en løsning fremfor at gå konkurs.

Hvis man ellers kan tillade sig at spekulere i det lige nu, kan der blive lidt den enes død, den andens brød og mulighed for at samle noget interessant op til sommer.
23
Lidt af hvert / Sv: Corona
OK, det hele startede med, at jeg var forbløffet over at de videoer fra folk i Kina omkring corona-krisen åbenbart er ægte. Hvordan Ben og Rob eller journalister i DR kommenterer eller bearbejder den slags videoer, kommer i 3. 4. eller 5. række for mig, og hvordan andre (incl. dig) har det med de kommentarer eller den bearbejdning kommer endnu længere ned i min prioritering, så jeg har ikke så meget mere at sige til det.
 
Du startede emnet med at sende de videoer som kommentar til at jeg havde nævnt at Kina havde grebet epidemien drastisk an, så det er lidt overraskende at du ikke selv tillægger dem nogen værdi eller var interesseret i en reaktion :)

At vi åbenbart fortsat skal leve med, at autoritære stater hvor vold og undertrykkelse og andre brud på menneskerettigheder er almindeligt accepteret, det har jeg til stadighed et problem med. Menneskeheden har aldrig har haft bedre muligheder for at leve i fredelig sameksistens. Jeg synes heller ikke den digitale overvågning mod befolkningen i Kina er et skridt imod mere frihed og overholdelse af menneskerettigheder, men det er da umiddelbart knap så slemt som at få en kølle i hovedet.
 
Det kan vi godt blive enige om. Fordelen ved køllen kan være at den er nemmere at forholde sig til og derfor nemmere at bekæmpe. En sofistikeret totalitarisme a la 1984 er svær at overkomme.

Jeg har ikke lyst til at forsvare eller bekæmpe Trump med dig, men jeg må blot konstatere, at Trump blev i 2016 fravalgt af main stream medierne og på trods af det, blev han valgt af folket. Han er valgt til at varetage det amerikanske folks interesser, ligesom Mette Frederiksen er valgt til at varetage danskernes interesser. Hvis Trump bliver genvalgt af det amerikanske folk på trods af nye kampanger imod ham fra pressen, så må han have gjort et eller andet rigtigt overfor det amerikanske folk og så kan man også sige, at demokratiet i det mindste virker for befolkningen i USA. Nu må vi se, hvad der sker.
 
USA er efter min mening knap et demokrati når man ser på hvor mange penge der er i politik og hvor meget vælgerundertrykkelse osv der er. Medierne var imod Trump, men var alligevel mest styrede af den profit han genererede. Hans eget parti og deres "partimedie" var imod ham, men vendte 180 grader da de så han ikke var nogen trussel mod deres magt og penge, men snarere en gevinst. Næste gang har han dem så med sig. Det er godt nok ikke fordi Demokraterne er bedre og de har også deres partimedier. Trump varetager sine egne interesser, forskellen er mest at han gør det så åbenlyst og måske lidt variation i om det mest pengene eller magten der motiverer. I sidste ende gør det reelt ikke nogen stor forskel om præsidenten hedder Trump eller Clinton, eller Biden for den sags skyld, (men han får det nok svært i en valgkamp selvom pandemien måske kan ændre lidt.) Så har du sikkert gættet hvem jeg støtter :)

Det var nu ikke for at diskutere amerikansk politik, der ellers kan være et interessant emne, eller for at du skal forsvare Trump, du postede bare en video der skulle forklare hvordan medierne opererer, men er et godt eksempel på konspirationsteorier der kan føre til meget uhensigtsmæssig adfærd. Og de her "truthere" er åbenbart altid Trump-supporte.

I øvrigt er det rigtigt "gættet". Jeg gik under navnet Hehe på det gamle forum, men havde ligesom andre problemer med at oprette det samme navn igen på det nye forum, så jeg så det som en mulighed til at tage et mere almindeligt brugernavn.
 
Jeg ville lige være sikker på ikke at tillægge dig noget en anden havde skrevet engang på det gamle forum. Men så har vi som sagt også været igennem det. Det er interessant vi kan have en kritik af noget af det samme uden på nogen måde at anskue det på samme måde. Ellers ville du ikke kunne have den kritik og samtidig tage de videoer du sender seriøst, og jeg har oprigtigt svært ved at forstå hvordan du kan det. Eller det gør du måske alligevel heller ikke så. Men lad os håbe bolden snart ruller igen så vi kan komme tilbage til noget vi kan blive enige om udover fred og frihed :)
24
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Han har spillet ret stabilt i et par år nu men der har aldrig været den store interesse. Januar tænkte jeg ville være den helt rigtige tid til at klubber der var interesseret kunne stjæle et forspring ved at erhverve ham relativtit billigt. Der har ikke rigtig været nogle rygter, som der nok ellers ville være. Hvis jeg var en klub i udlandet tror jeg ikke jeg ville se AMinis vej. JEg tror han er på stadie hvor han ikke rigtig bliver bedre, og derfor er på nogenlunde rette hylde. Bevares der kunne da sikkert godt være en midteklub i holand/begien der er interesseret, men er det godt nok for ham? Så er det måske sjovere at være i medaljekamp i Aarhus og måske lidt europæiske kval kampe. Jeg tror han forlænger med 2-3 år med en gentleman aftale.
Det er svært at vide hvor meget interesse der har været udover at vi jo altså ikke har solgt ham. Det vil selvfølgelig snart vise sig hvordan det ser ud, selvom alt det her virus ændrer på en masse forudsætninger. Han har fået et godt tilbud af os og vi er rykket op i den sjovere ende af tabellen, så det må gøre det mere interessant. Jeg tror helt sikkert der er en mulighed, det synes jeg i hvert fald PC's udtalelser indikerer. Jeg tror nu nok der vil være muligheder i udlandet, men han skal overveje om det er bedre - måske lidt bedre økonomi, men mindre sportslig succes, så det er en stor fordel at vi har haft en god sæson. Amini har dog også en alder hvor det nok begynder at blive sværere at komme ud, måske føler han at det bare skal være nu. En kontraktforlængelse kunne være godt i den her tid, men den slags er sikkert også sat på pause.
25
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Måske kunne de lave et par forslag de kan stemme om, så kan de undgå muligheder de ikke selv synes er acceptable, fx at udsætte omlægning til ny struktur med et år. Men hvis vi står i en situation og slet ikke kan nå flere kampe er der jo ikke så mange muligheder.
  De kommer ikke til at lave strukturen om til andet end der er besluttet, det har divisionsforeningen forlængst afvist. Det vil jo også give et utal af problemer ift. klubber der bliver snydt for oprykning, fordeling af TV-penge, antallet af kampe der skal afvikles, osv. osv.

Det er ikke unfair at lukke en turnering der er spillet så langt som den er nu, særligt i vores ligas tilfælde. Bund-3 er så langt væk fra redning at det er tæt på umuligt at nogle af dem redder sig i sidste ende. Det skyldes at #3 i den anden gruppe er så langt foran, uanset hvem det bliver, at det er tæt på utænkeligt at niveauet hæves så meget hos Bund-3 over de sidste kampe. Den eneste klub der reelt har noget at skyde med angående stillingen er BIF, der sagtens kunne hente os på 2 kampe hvis kampen mod Randers går som den plejer og vi stadig er lidt sløje.
Jeg må hellere lige sige at med 'de' mente jeg Divisionsforeningen - de kan undgå løsninger de ikke kan acceptere som fx at ændre strukturen til næste sæson. Hvis der overhovedet bliver mulighed for andet end at suspendere ligaen ved nuværende stilling. I så fald er der vel kun spørgsmålet om man uddeler medaljer og om det er sidste års kvalificerede hold til Europa der skal kvalificere sig igen. Det er dog næppe noget der egner sig til en afstemning. Jeg håber i så fald  i får bronzen, men i endnu højere grad bør det være de hold der ligger til det nu der skal spille europæisk (pokalvinderbilletten må så blive i ligaen.) Vi bør sende de bedste hold ud, men det vil især være en slags dobbelt straf af FCM ellers.

Jeg er også enig i at de ikke behøver lave en afstemning, men de kan jo godt høre klubberne hvad de mener om det og om de har alternative forslag.
26
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
De 10 klubbers brev er ynkeligt, klart nok at Randers er blandt dem. “Vi vil have indflydelse på vores egen skæbne”? Flertalsbeslutning blandt klubber, der har vidt forskellige interesser i, hvad der skal ske? En art fodboldparlament, hvor man taler sin sag, før man stemmer?

Det helt patetiske er selvfølgelig alle ideer om, at ingen rykker ned. For det vil sætte en ny turneringsstruktur ud af kraft, som klubberne jo netop talte sig til rette om i “fredstid”. Nu vil de 10 så sætte den beslutning ud af kraft i en ekstraordinær situation, hvor de enkelte klubbers placering vil afgøre, hvad de vil stemme.

No way, det er altsammen en sag for arrangøren. Det havde jeg også ment, hvis vi lå nummer 14. I øvrigt ser turneringens regelsæt i paragraf 11 ud til at give Divisionsforeningen ret klar hjemmel til at afgøre sagen her administrativt. Klart nok, det er jo for pokker deres turnering!
Måske kunne de lave et par forslag de kan stemme om, så kan de undgå muligheder de ikke selv synes er acceptable, fx at udsætte omlægning til ny struktur med et år. Men hvis vi står i en situation og slet ikke kan nå flere kampe er der jo ikke så mange muligheder.
27
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Det kan også give PC andre muligheder for at tiltrække spillere. Hvis vi har økonomien i orden og muligheder for at agere, så kommer der måske nogen i klemme andre steder. I første omgang ligner det to "tunge" lønafgange i form af Amine og Ankersen - det bør give luft.

Men økonomien er svær at spå om pt. Vi har leveret et flot resultat men gad vide hvad det koster på bundlinjen, hvis vi bliver nødt til at slutte ligaen uden flere kampe.
Ja, ligesom i en del andre brancher vil der være nogle der kommer bedre ud på den anden side med en konkurrencefordel. Man må formode at når det her rammer klubberne, rammer det også spillernes løn og sign-on fees (dog sikkert ikke meget helt i toppen.) Det rammer også vores økonomi, men hvis man antager vi alligevel kan tilbyde det samme kan der være færre konkurrenter om en spiller og dermed bedre muligheder for os. Omvendt kan der være lidt større klubber der lige må handle på hylden under som vi så ikke kan konkurrere med, det er lidt svært at forudsige, men vi bør da stå relativt bedre end en del klubber der i forvejen har en anstrengt økonomi. Måske åbner der sig nogle spændende muligheder når vi når dertil.
28
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Jeg har nu altid troet på at Amini forlænger. Der var ikke interessante bud i januar og jeg har bare svært ved at se mere interessante klubber komme efter ham. Han er god i SUperligaen og for AGF men jeg tror ikke rigtig på at han kan tage skridtet op og blive endnu bedre.
Men bygger du det på andet end at han ikke kom afsted? Der kan jo godt have været bud fra klubber Amini selv var interesseret i, men som ikke var villige til at betale det vi ville have for ham. Han kan også selv have været indstillet på at blive i foråret og ikke flytte lige inden kæresten skulle føde. Og der kan også allerede være lavet en aftale som man bare har besluttet at holde hemmelig (FCM har været nævnt fordi han blev set der.)

Jeg kan dog også sagtens se ham forlænge med et halvt eller helt år fordi den her situation kaster det hele ud i usikkerhed. Der bliver trukket en masse penge ud af systemet, især selvfølgelig hvis ligaerne helt er slut for denne sæson. Måske giver det nogle fordele når man er transferfri fordi klubberne er tvunget til at kigge mere efter de spillere, det er vel det Ankersen spekulerer lidt i, men det kan også ramme nogle klubber økonomisk som ellers havde været Aminis næste skridt op. En forlængelse på et halvt eller helt år kunne give lidt ro, hvis begge parter er indstillet på det.

Det helt ærgerlige er hvad det koster ift Bundu. Det må næsten ramme salgsprisen, både fordi han skulle vise sig frem her i foråret og pga de manglende penge i systemet. Måske risikerer vi i sidste ende at han ikke bliver solgt. Godt sportsligt næste sæson selvfølgelig, men en kæmpe bet økonomisk på den længere bane.
29
Lidt af hvert / Sv: Corona
Jo tak, og problemet for mig er, at jeg ikke var klar over, hvor slemt det står til den dag idag. Jeg troede i al min naivitet, at udviklingen ville være mere markant i retning af demokrati og frihed, nu da vi har indvilliget i at lægge en så stor del af vores import i deres hænder. Jeg mener at kunne huske, at det var til debat, da vi i sin tid flyttede mange leverandører fra egne fabrikker, vesteuropæiske og Japanske fabrikker til Kina.
 
Nu ved jeg ikke helt hvordan du forestiller dig det er, men det er altså ikke sådan at man intet kritisk kan sige, som du antydede før. Men der er en del områder hvor det er blevet strammet mere over en del år. Der er lidt en konflikt mellem at åbne op overfor omverdenen, øget handel og turisme og alles adgang til internet osv, og så behovet for at bevare kontrollen i en autoritær stat. Moderne teknologi gør det muligt at gøre på en mere og mere sofistikeret måde (det bruges også andre steder, men de er langt "fremme" (også) på det område.) At vestlige virksomheder ikke har noget problem med at få deres varer fremstillet i lande der har problemer med menneskerettigheder er ikke noget nyt eller begrænset til Kina. Vores egen regering kan eller vil jo heller ikke kritisere de lande der har den store økonomiske eller militære magt alt for meget (det gælder både lande som Kina og USA.)

At de refererer til en kilde, som for 100 år siden forudsagde, hvad der ville komme til at ske idag kan man jo lægge, hvad man vil, men det diskvalificerer ikke automatisk alt, hvad de iøvrigt bringer.
 
Jo, det ville man aldrig gøre hvis man vil tages seriøst af nogen der folholder sig kritisk til dem, men der er da heller ikke meget af resten der giver anledning til dét. Det er ikke nok at man ind imellem nævner noget der er troværdigt eller viser en video et eller andet sted fra. Det er ret nemt at finde noget man kan klippe sammen og fortælle den historie man vil. Hende i den sidste video spinder jo også bare en hel masse over nogle klip fra et event hvor de simulerer reaktionen ved en pandemi.

Såkaldte "truthere" er efter min mening sjældent værd at bruge meget tid på, de tror gladeligt på hele rækken af konspirationsteorier, hvis det er dramatisk nok og passer ind i deres verdensbillede. Som sagt synes jeg det er ærgerligt hvis det forstyrrer en seriøs diskussion man ellers kunne have haft om nogle af de emner, men når vi nu snakker corona-virus og USA kommer den her blanding af en korrupt og inkompetent præsident, hans egen propagandamaskine og så den her hær af "truthere" der spreder løgne desværre også til at koste menneskeliv.

Er du Hehe fra det gamle GF-Forum? I så fald har vi jo været igennem den her diskussion før :)
30
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Der spilles en kamp mod hver modstander i top 6 og bund 8, altså ikke både ude og hjemme. Fordeling sker ved lodtrækning.
Det var også mit forslag. Man er nød til at se på hvor man kan skære ligaen så det er nogenlunde sportsligt fair, hvis man ikke enten afslutter den hvor den står (måske med en kompensation til Randers baseret på deres næste udekamp mod AGF eller sådan noget) eller man kan nå at spille alle de resterende kampe. Det må blive efter grundspillet for top-6 eller med et halvt slutspil.

I bund-8 kunne man måske endda afvikle playoff på neutral bane. Kunne fx Esbjerg og Horsens ikke trække et anstændigt antal til en overlevelsesfinale i Århus eller Odense? EL-playoff kunne man under omstændighederne godt aflyse, eller man kunne give det hold med flest point i alt hjemmebane i en semifinale afviklet over én kamp, hvis der skal files en kamp mere af. Pokalsemifinaler og finale kan måske afvikles i efteråret. Hvis man alligevel først er i gang med at ændre på strukturen kan man være fleksibel, det skal bare være så tæt på sportsligt retfærdigt som muligt.
31
Lidt af hvert / Sv: Corona
Kina er en autoritær diktaturstat, så det siger ret beset sig selv at der foregår brud på menneskerettigheder og undertrykkelse af både individer og information. Der er heller ingen tvivl om at staten agerer hensynsløst når den finder det nødvendigt. Men det kan man jo forholde sig til uden at komme op med en eller anden dramatisk historie om nogle onde mennesker med en helt anden skjult dagsorden.

Man skal ikke tro på alt hvad der bliver sagt og skrevet i mainstream medierne, og i hvert fald hvis vi taler om en amerikansk kontekst er det i nogle sammenhænge ret ekstremt. Der er visse incitamenter der arbejder imod normal objektivitet og integritet. Der findes mindre uafhængige medier eller enkeltindivider, der forsøger at bedrive uafhængig journalistik og analyse og som er værd at lytte til (med den sædvanlige kritiske sans,) men Ben og Rob hører tydeligvis ikke til den kategori og får ingen point i troværdighed når vilde påstande ikke bakkes op af andre troværdige kilder. Men i virkeligheden behøver man jo ikke bemærke andet end påstanden om at dette virusudbrud blev forudsagt for århundreder siden for at konkludere at det er useriøst.
32
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Det er et enkeltmands projekt, så ja jeg er forfatteren.
Jeg har bedt de fans, der hjælper med svar på spørgsmålene i vores kamptråde sende mig deres bud på resultater af kampene, så det er en mere fair betragtning end min egen
Ah, det er meget fint. Ellers ville jeg også spørge hvilken klub forfatteren holder med, så man ligesom ved hvor det nok bærer henad :)
33
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Som det fremgår af artiklen er de i Sydkorea ikke sikre på at de har nået toppe endnu eller at det ikke kan begynde at sprede sig igen. I Kina begynder tilfældende nu snarere at komme udefra (alle tilrejsende ryger fjorten dage i karantæne) og der går stadig en del tid før det normaliserer sig. Hvis missionen med at flade kurven ud lykkes i Danmark betyder det også en længere periode før det er overstået. Man skal nok håbe på at varmere vejr faktisk har en indflydelse, ellers er problemet jo at det kan synes under kontrol, men pludselig sprede sig igen fra nogle få med virus. I den sammenhæng synes jeg det er svært at se hvornår man kan lave arrangementer som fodboldkampe med tilskuere og det hjælper ikke meget at det kun er unge mennesker man lukket ind hvis man pludselig har et stadion fuld af smuttede der bevæger sig ud i samfundet.
34
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Superligaen står stille!
Dagens pressemøde gav ikke ligefrem indtryk af at vi skal forvente at kampene kommer i gang lige forløbigt, men frygt ej nu kan du følge med i Corona ligaen efter hver SUperliga runde
Er det en du forfatter? Det er uendeligt meget lettere sagt end gjort, men i så fald vil jeg gerne opfordre til at give den gas med satire i kampreferaterne :)
35
Lidt af hvert / Sv: Corona
Det var lidt af en underdrivelse, må man sige. Jeg har hørt, at det for alvor battede, da man sendte C-vitaminer derned og slukkede for 5G. Ellers har jeg hørt fra taiwanesere og kinesere i Taiwan, som jeg kender, at den kinesiske regering er ret brutal, når det kommer til at styre befolkningen. Jeg ved, at du selv bor / har boet i Kina, men de meldinger, som jeg har hørt, minder mere om hvad der er præsenteret i disse videoer:
Jeg vil nøjes med at sige det samme som jeg skrev på det gamle GF-Forum da der var en diskussion om konspirationsteorien der: Det ærgelige ved den slags forestillinger, der ikke er baseret på faktuel viden, eller logik for den sags skyld, er at de kan komme i vejen for en intelligent diskussion om faktiske 'konspirationer,' strukturer og systemer i samfundet der har ødelæggende politiske, økonomiske og personlige konsekvenser.

De fleste kan måske nok gennemskue at videoer som de her er fabrikerede til et bestemt publikum, men der er mange andre sammenhænge hvor det er svært fordi kilden forekommer mere troværdig og vi alle lider under manglende viden og sikkert har lidt tendens til at tingene helst skal passe til det vi tror i forvejen osv. Man skal hele tiden huske sin kritiske og logiske sans og også nogle gange acceptere at man ikke helt ved eller forstår hvordan tingene hænger sammen. Det er ingen tvivl om at den her virus er en gave til dem der lever af eller for konspirationsteorier.
36
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Det bliver ikke et spørgsmål om, hvad klubberne gerne vil. Det bliver et spørgsmål om, hvad der overhovedet er muligt, og det vil sikkert ikke være meget.
Min pointe er at HVIS det viser sig at der er tid til og det er praktisk muligt at spille nogle flere kampe i den her sæson, men altså ikke alle de resterende kampe, er man også nød til at se på hvordan man afvikler det sportsligt retfærdigt. Sportsligt giver det ikke mening at afslutte grundspillet og så lige spille et par runder af slutspillet, så er det mere naturligt at lave afslutningen efter grundspillet. Hvis man kan nå et halvt slutspil er det ret beset stadig mere naturligt (for toppen i hvert fald) at afslutte sæsonen efter 26 kampe, men klubberne bliver presset hårdt økonomisk af det her og derfor tror jeg man meget meget gerne vil have presset nogle flere kampe ind i kalenderen og et halvt slutspil kan godt retfærdiggøres. Hvis jeg skal lave et gæt lige nu tror jeg dog sæsonen er slut.
37
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Jeg tror ikke helt på at man kan afvikle resten af sæsonen henover sommeren. Det må så blive med en meget kort pause inden næste sæson starter op, men det giver en masse problemer. Hvordan skal de klubber der er i nedrykningsfare forholde sig, der er jo enorm forskel på hvad de skal forholde sig til og ingen mulighed for at planlægge. Hvad med de spillere hvis kontrakter udløber midt i det hele.

Der skal bruges en opstartsperiode før man kan spille igen, så det bliver nok svært at nå det hele inden kontrakterne løber ud. Jeg ved ikke om man i så fald vil starte op for lige at afslutte grundspillet og måske lave noget playoff om nedrykning. Er der mere tid, men ikke til resten af sæsonen, må man prøve at nå et halvt slutspil og acceptere at holdene ikke mødes ude og hjemme. Efter grundspillet er ikke et helt urimeligt tidspunkt at stoppe sæsonen, men man vil nok gerne have flere kampe med og den indtægt der ligger der, både kampdag og ift tv og sponsorer.
38
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Det er nu lidt mærkeligt med sådan en weekend, hvor man ikke kan gå og irriteres over at AGF først spiller mandag...

Det gode ved at FCM fører ligaen så stort er at der vel ikke er nogen risiko for at ligaen bare annulleres og man ikke uddeler medaljer og lader de samme hold som sidst kvalificere sig til de europæiske turneringer. Det vil helt klart være mere rimeligt at sige at FCM næppe var blevet hentet. Vi havde også haft et bedre argument for bronzen med bedre resultater de sidste to kampe, men den må følge af en eventuel suspendering der sender guldet til Herning.
40
Corona / Sv: Debat om Coronavirus
Ikke fordi der skal gå Corona diskussion i denne tråd, men med tanke på, hvordan det kinesiske styre prøvede at holde Corona udbruddet hemmeligt, så stoler jeg ikke en tøddel på, de har fået styr på det.
Det gælder i øvrigt også USA.
  USA kommer til at blive en gigantisk katastrofe, desværre.
 
Der er trods alt forskel på den delstatsledelse der først fandt det og holdt det hemmeligt og den indsats regeringen i Kina laver. Det er noget med at alle har maske på når de går ud, myndighederne kender alles aktuelle tilstand og scanner alle for feber hver gang nogen skal ud og ind af det boligkompleks de bor i, og når de finder en der er smittet kan de indenfor få minutter med mobildata tracke hvor vedkommende har været og hvem han eller hun har været i nærheden af. Lidt skræmmende sådan set, men rimelig effektivt i den her sammenhæng.

USA er i den modsatte grøft, hvor man mest har bekymret sig om aktiekurserne og forsøgt at fortælle man ingen problemer har, ikke har testet ret mange og først nu er ved måske at være tvunget til at tage det seriøst i toppen. Der er meget der er lukket ned på delstatsniveau, men jeg tror det er for lidt og for sent og når folk selv skal betale i dyre domme for en test og endnu mere hvis de skal behandles, hvillet mange på ingen måde har råd til, ligner det en stor katastrofe om en uge eller to.

I Danmark har man da gjort en del, men det kan jo ikke gøres helt så gennemgribende som i Kina. Pointen er at selvom man har haft de der tiltag i Kina og ret hurtigt fik det ned fra 10.000 om dagen, er tingene ikke normaliseret efter en måned. Jeg tvivler meget på at der så i Danmark kan spilles fodbold om et par uger, heller ikke uden tilskuere.

Der skal måske ikke gå total Corona i den, men det har jo en ret stor indflydelse på klubben lige nu.
41
Corona / Sv: Debat om Coronavirus
Hvorfor er sæsonen slut fordi udbruddet så småt startede i november? Kinas problem var jo at det var helt nyt og det kommunistiske styre gjorde alt for ikke at tale om det og tysse det ned samt undlade at lytte til eksperter. I de vestlige lande bliver vi ikke på samme måde ført bag lyset af et vanvittigt styre og relativt hurtigt (2 uger efter første tilfælde) har vores regeringer valgt at lukke ned og forsøger at inddæmme smitten.
Kineserne har til gengæld været ret effektive til at inddæmme det og fået knækket kurven, men med ret drastiske tiltag. Der er lukket ret meget ned i Europa også nu, ikke helt så effektivt og i bagklogskabens lys måske heller ikke helt hurtigt nok, men forhåbentlig også så kurven kan knækkes snart. Hvis vesten inkluderer USA har vi også der et vanvittigt, eller måske snarer inkompetent, styre og de har nærmest ikke testet nogen endnu. Det kunne godt ligne det nye epicenter om et par uger. Problemet er at selvom der måske er styr på det i fx Danmark snart, så betyder det jo at man har fladet kurven ud, men altså også at man ikke bare lige kan vende tilbage til normalen så snart den gør det. Sådan er det også i Kina. Man skal undgå det starter op igen og hvis der er større udbrud i fx USA skal man forhindre at det kommer ind igen derfra. Forventningen er vel også at der kommer en anden bølge i efteråret. Der er måske ikke ligefrem en vaccine til den tid, men trods alt en del erfaringer.

Men altså, alt i alt tror jeg ikke man bare kan spille som normalt med tilskuere og det hele om et par uger og det er heller ikke sikker man kan nå at afvikle turneringen selvom man inddrager EM-tiden. Måske bliver det i så fald noget med at afslutte grundspillet og så noget playoff, eller måske spiller man et halvt slutspil/gruppespil, selvom det vil være sportsligt problematisk at alle ikke mødes ud og hjemme og der ikke vil være kampe nok til at indhente noget hvis man er for meget bagud. Pokalkampene kunne man måske godt afvikle i efteråret, de involverede hold kan eventuelt træde ind i den nye turnering en runde senere.

Det kan også stadig ende med at det hele bliver aflyst og så uddeler man forhåbentlig medaljer efter nuværende stilling. Største problem vil være ift nedrykning. Esbjerg og Silkeborg må spille playoff og så bevarer man 14 hold en sæson mere. Alt er vel muligt endnu.
42
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Jeg har tænkt meget over den økonomiske del. Altså det er klart at AGF rammes langt hårdere end Hobro og Horsens når det kommer til manglende entre-indtægter og bod-salg mm.

Men omvendt har AGF en sund økonomi der netop IKKE er afhængig af spillersalg som BIF. Og netop fordi vores sponsorindtægter er steget så meget, og danner grundlag for vores sunde økonomi, så vil vi slippe mere mildt igennem end mange andre klubber.

BIF er i langt højere grad afhængig af høje TV-indtægter, har højere tilskuerantal på hjemmebane, og skal sælge spillere for at få det til at løbe rundt. AGF har endda en buffer modsat AaB/BIF.

OB og BIF har til gengæld rigmænd som kan hjælpe.
Der er ikke noget der bare sådan er snorlige i den sag. AGF står dog stærkt fordi vi ikke har alt på et bræt.
 
Ja, det væsentligste er ikke umiddelbart hvor store beløb der mistes på kampdagsindtægter, men hvor stor en del de udgør af den samlede økonomi. Det må dog også være den del man primært ser på hvis der kommer noget kompensation.

Jeg ved ikke om sponsorindtægterne bare vil være de samme selvom sponsorerne mister en hel masse eksponering, og også nogle fordele som at kunne netværke i en periode. Jeg forestiller mig der kan komme en forhandling, så det er vigtigt man har et godt forhold til dem. På kort og lang sigt kan det også betyde noget hvis en sponsor er hårdt ramt økonomisk. Det samme kan være tilfældet med rigmænd, der sikkert stadig har til dagen og vejen, men kan være lidt mere tilbageholdende med at smide penge i fodbold hvis de lige har fået barberet 20% eller mere af formuen. 
44
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Når de nationale ligaer suspenderes/udskydes som i Italien/DK (2 værtsnationer til EM), og mange andre der snart følger trop af nød, så er det vel et spørgsmål om tid før UEFA er tvunget til at udskyde EM. Og netop den udskydelse af EM giver ALLE nationale turneringer tid til at blive afviklet i maj/juni/juli hvis det er.

Udskydelse af EM er nøglen til det hele.
Ja, det virker som en rimelig løsning og burde også kunne ordnes praktisk. Det er måske meget godt så mange lande er involveret i den slutrunde og sidder i samme båd.

Det bliver interessant at se om det fx også kan ramme OL, som jo også har noget direkte indflydelse på et par af vores spillere.

Der er selvfølgelig helt generelt mange ubekendte. Ender hele ligaen med at skulle spilles, eller kun nogle af kampene? Hvem er det godt eller skidt for, udover at alle rammes økonomisk lige nu? Nogle hold kan nok bedre klare at komme tilbage efter en periode uden kampe og måske en kort opstart efter en periode kun med selvtræning. Vi må også se om klubberne bliver kompenseret økonomisk i et eller andet omfang, men næppe for tabte transferindtægter og det kan blive en katastrofe for en klub som AGF der står overfor at skulle lave et stort salg. Omvendt kan det måske føre til en kontraktforlængelse et andet sted. Det bliver en vanskelig periode at navigere i for både bestyrelsen, JN, PC og DN og såmænd alle andre i klubben også.
45
Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - Randers, søndag d. 16.02.2020 kl. 16.00
Det er lidt ekstra ærgerligt at vi har været så uskarpe de sidste to kampe, hvis vi kunne have øget afstanden til syv point og sikret bronzen inden grundspillet er slut, selvfølgelig hvis det skal afsluttes der, men også som muligt argument for bronzen hvis ligaen simpelthen suspenderes og der kun skal afvikles nogle nødvendige playoffs.

Hvis man skal afvikle to runder eller lige frem to og en udsat kamp mellem AGF og Randers samt pokalsemifinaler og finale skal man undgå det ikke bliver presset sammen i en kort periode der bliver en alt for stor ulempe for os, der potentielt har fem kampe mens de fleste andre har to eller tre.
46
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2020
Det kan ikke blive et krav, hvordan vil man sikre det. Op- og nedrykning i kvindeligaen kan jo ikke afgøres af hvordan det går i herreligaen. Jeg tror DBU vil være glade hvis de kan få de største klubber og en del af de mere eller mindre faste klubber i Superligaen og toppen af førstedivision til at gå ind i det. Det vil give et større fokus og give kvinderne adgang til nogle helt andre ressourcer - faciliteter, trænere, know-how, men også sponsorere osv. I Hjørring er man selvfølgelig ikke så glad for det, det er jo en voldsom trussel mod deres position hvis fx FCK smider en del penge i et kvindehold eller man kan opruste i Århus så de ikke bare kan hente en masse gode spillere der.
47
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2020
En af mine - sikkert mange, mandschauvanistiske og antikverede - holdninger er, at kvindefodbold ville være mangefold mere interessant på en mindre bane og med mindre mål.
  Det kan der faktisk være noget om. Især målvogterniveauet er ynkeligt. Der mangler springkraft i de kvindelige målvogtere, til at målets størrelse giver helt mening.
 
Sådan har jeg det også, problemet er jo bare at have særlige baner eller midlertidige streger til en kvindekamp. Som det er nu synes jeg det er lidt pinefuldt at se på og det er jo sådan set synd for kvinderne at de skal presses ind i det samme format som mændene. Mest stramt har jeg det nok med kommentatorerne til de kampe, de skal også presse det samme format med begejstring ned over kampen og så bliver, groft sagt, en ballonbold der sejler i mål fordi målmanden ikke kan springe mere end en meter til et fantastisk langskudsmål.

Det sagt har jeg længe tænkt AGF skulle tage opfordringen op og gå ind i kvindefodbold. Det er vel ikke helt unaturligt at være med der og der sker meget på det område i de her år. Der bør kunne hentes en del positiv omtale og med alle de talenter og studerende i byen burde der kunne laves et ganske godt hold. Det skal hænge sammen økonomisk, men man kunne vel godt forestille sig kvinderne spille forkamp mod Brøndby inden herrerne mødes (med underlag der kan klare det) og der vil komme et par tusinde i god tid eller folk der følger lidt med på storskærm i et fanområde.

Om ikke andet er det da spændende hvilke tanker de har gjort sig omkring det. 
48
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Jeg er imod at den er afviklet i Parken igennem så mange år men det er måske fordi jeg husker stadionturen i 1992:-) I samme ombæring har jeg nok heller ikke samme forkærlighed for Parken som andre og slet ikke at Fck skal forfordeles også på dette punkt. Principielt kunne jeg sagtens leve med en aftale eller lodtrækning mellem de to finalister - alternativt at de indgik en aftale med Parken, hvis de ønskede det.

Håber ikke det vil klinge hult fremadrettet men at man (endelig), vil gå væk fra at bruge Parken som fast spillested. Fodbold skal også spilles ude i landet - det behøver ikke alt sammen foregå i hovedstaden.
 
'92 var en fed oplevelse og fantastisk vi kvalificerede os når den blev flyttet til Århus. Det var af nød fordi Parken var ved at blive bygget om, men spørgsmålet er om andre hold ville have været lige så glade for at skulle spille i Århus. Der var vel ikke rigtig andre muligheder end Århus dengang, men det var stadig i mangel af bedre må man sige. Kravene var ikke så høje, men de der betonkasser med grus var vist heller ikke state of the art dengang. Pointen er at vi vel skal hen i slutningen af 90'erne før der var noget der var et reelt alternativ til Parken og der er vel stadig kun enkelte rimelige muligheder selvom der er lavet mange moderniseringer og nybyggerier siden. Man kunne godt have åbnet op for at spille den andre steder lidt før, men jeg synes grundlæggende ikke der for alvor vil være et alternativ udenfor København før vi har bygget noget anstændig i Århus.

Men helt enig i at det er fint pokalfinalen og landskampe ikke nødvendigvis spilles i Parken og at det er sportsligt problematisk at FCK skal have en fordel i en pokalfinale. Det er et fremskridt at undgå det og så kan Esbjerg Stadion også gå an. For min skyld kunne de dog også godt bare lade den cirkulere mellem Parken og Århus Stadion og trække lod hvis både FCK og AGF er i semifinalen, så kan vi spille finale hjemme en gang i mellem og så gør det mindre at deres argument om at undgå hjemmebane ikke helt holder ;)
49
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Jo mere jeg tænker over det, jo mere synes jeg, at man skal trække lod om hjemmebanefordel til finalen i pokal turneringen.
Man har alligevel til og med semifinalen givet det ene hold den lille fordel.
Så kan man altid give klubberne lov til at flytte kampen til et stort stadion fx fck, bif eller agf - hvis de to klubber kan blive enige om det indbyrdes.
 
Der bliver ikke meget pokalfinale over det, hvis det er foran 8000-10.000 et eller andet sted og lidt trist hvis fx AGF alene står klar med to-tre gange den samlede kapacitet. Og hvis man fx er Horsens hvorfor så flytte kampen til Esbjerg og risikere at de fleste af de ekstra neutrale pladser alligevel bare bliver besat af AGF'ere?

DBU har et stykke tid snakket om at landskampe og pokalfinaler ikke per automatik skal afvikles i Parken. Måske er baggrunden mest at kunne presse Parken på prisen, men jeg tror også det er noget man reelt vil holde fast i. Mon ikke man også har lokket Århus Kommune med noget fast hjemmebane i Nation's League hvis der kommer et fint stadion af en hvis størrelse?

Når det stadion står klar vil man nok kunne diskutere om det vil give mening at afholde pokalfinale andre steder end Parken, Århus eller Brøndby. Hvis man nu kunne udsætte afgørelsen til (i værste fald) efter semifinalerne vil man også kunne placere kampen et sted uden at det ene hold har hjemmebane. Jeg ved ikke om det slet ikke vil kunne lade sig gøre. Ellers kan man måske trække lod i de sæsoner hvor alle tre hold er i semifinalen, hvilket trods alt heller ikke plejer at ske så tit.
50
Lidt af hvert / Sv: Fodbold på tv
Jeg er helt enig det er ikke nemt, situationen lige nu er dog desværre at forsøget på at få bedre konkurrence og dermed lavere priser her resulteret i at mange forbrugere skal betale mere, end hvis der kun var en udbyder. Man kunne måske forlange at en bestemt klub skal kunne ses i en pakke så det ikke er nødvendigt at købe flere pakker for at følge et hold. Det er jo defacto det der er tilfældet for Brøndby som altid vises på TV3+, så må det jo også kunne lade sig gør at andre klubber bliver vist på maksimalt 2 kanaler som kan købes i en samlet pakke (TV3+/TV3Sport, eller Canal9/Eurosport2). Så ville der måske være kampe der skal være tilgængelige på begge platforme, men det er da bedre end at forbrugerne skal betale for kanaler som de ikke ser for at kunne følge sit hold.
Ja, når man sidder og tænker at det måske var bedre med et monopol, er der er i hvert fald noget i den lovgivning der ikke fungerer. En enkelt klub kan ganske rigtigt godt have en fast kanal i det nuværende system - som det mere eller mindre er tilfældet for Brøndby - men andetvalget (hvis det er en anden kanal) mangler så kampene mod det første hold og så fremdeles. Måske kunne man engang i frentiden have én uafhængig producent der sælger signalet efter nogle regler (større ligaer kunne endda selv producere det,) og så er det hele tilgængeligt på stream, men der kan nok hurtigt komme til at mangle nogle penge i systemet. Der er vel også bare det i det, at hvis ikke tv-kanalerne havde en aftale der tvinger flere til at bruge flere penge på abonnementer, ville de heller ikke betale det samme for rettighederne.
Simple Audio Video Embedder