Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Stig AKA Frank Heskjær

1
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Citer
Undskyld mit sene svar, men for nylig fik jeg at vide fra en, der bor i Randers, at NP får det dobbelte i AGF af hvad han "fik" i Randers. Han skulle stadigvæk bo deroppe, så han slipper også med den halve husleje. Nu ved jeg ikke om der menes "fik" eller "fik tilbudt" i Randers, men vi kan vist roligt regne med, at lønstigningen var imellem 50-100%. Alt ialt en god forretning for NP.
 
@JB‍ 

Det tror jeg ikke en døjt på. Og da slet ikke fordi "en der bor i Randers" ikke ved hvad Randersspilere tjener, ligesom vi heller ikke ved hvad AGF-spillere tjener. 

Ekstrabladet/Klaus Egelund var tværtimod fremme og skrive, at NP ikke ville få nævneværdigt mere i AGF end i Randers, hvilket gjorde det til en rigtig god AGF-handel. Kunne umiddelbart ikke finde artiklen, da han bl.a. skrev om det via links på twitter. Men jeg kan huske at jeg blev glad for det jeg læste. Mener der var tale om at NP bad om fornyelse af kontrakten i Randers, og at Randers ikke ville møde det lønkrav til lønforhøjelse han havde der, og at AGF matchede det. Det ville være ude af proportioner hvis det skulle betyde 50-100% fremgang. Uden at kunne skrive under på det.
2
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Citer
Kan de bliver fast 4'er indenfor 2½ år, så kan de også blive 3'er så tæt som det ligger
 
 
@Zinras‍ 

Lad ENDELIG AaB tro at de kan blive "fast 4'er" i denne her liga. Det vil kræve at klubber som OB; AGF, FCN og de andre aldrig gør det bedre end dem. 

Ikke sagt at AaB ikke igen kan tage en medalje. Men de bliver ALDRIG så "fast 4'er" at de bliver minimum nummer 4 i fem år i streg. 

Det er kun FCM og FCK der kan siges det om lige nu. BIF kunne sagtens være blevet uden for top 6 sidste år, hvor de sikrede top 6 på sidste spilledag i Horsens. Og AaB er også røget ud to af de sidste tre år. 

At tror at man bliver fast 4'er, og have det som forventning og ikke bare slutmål er vejen til skuffelser... Store skuffelser, fyringer, underskud, dårligt arbejdsklima og alt det der hører med.
3
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Citer
 Brøndby siger top-3 og så skal det heller ikke være nok kun lige at snige sig i top-6, men de har så også sagt at det kun lige er OK hvis de er 3'er efter efterårssæsonen, så det er ikke acceptabelt hvis vi vinder i Herning... 
 
 
Som jeg allerede har skrevet, og linket til, så har selv BIF top 6-målsætning.

Så altså når både BIF, og alle de andre vi lister op har top 6 som målsætning, selv klubber som har været langt oftere end os har været i top, hvorfor skulle vi så have en målsætning højere end dem, uden at acceptere at vi dermed placerer røven i GIGANT-HØJDE for at alle kan komme og sige at vi har for høje forventninger og tror på CL efter en enkelt sæson etc...

Orker ikke en kæmpe gennemgang af hvorfor netop AGF har ekstra godt af at gå lidt ydmygt til opgaven, sådan som David og co. gør pt. Det er en fornøjelse... Lad AAB og BIF overtage forfærdelige regnskaber og overmodige målsætninger :D


4
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Citer
Er man det fjerdestærkeste hold er man også i spil til medaljer. Man kan sige AaB's udmelding flytter dem to trin så det der før var "8: Rigtig flot" skal være normalen eller "Godkendt," mens det absolut ikke er godkendt at misse mesterskabsslutspillet.
 
 
@Winther

Meget enig i det du skriver. Jeg er dog af den mening, at kun 3 klubber i DK lige nu kan tillade sig at være utilfredse med en 4-6.plads, og det er FCK/FCK/BIF.

OB, AAB, FCN og AGF bør alle være i feltet der JAGTER medaljer og EL/pokaleventyr, samtidig med at de skal sikre sig top 6 så ofte det kan lade sig gøre. De år de IKKE kommer i top 6 er det "ikke-godkedt". Alle de gange hvor man er i top 6 er det umiddelbart "godkendt".

Og så kan misset top 6 ændre sig til langt værre end blot "ikke godkendt", ligesom top 6 kan blive til meget mere end bare "godkendt".
Men skal der skæres et sted, og det skal der i målsætninger, så giver det 100% mening at have top 6 som målsætning for godkendt hvert år så længe vi er i det felt vi er i nu, og den forfatning vi har nu.

Du får aldrig AaB til at sige at top 6 ikke er godkendt. Det er også deres udgangspunkt for "godkendt".
EDIT: Ligesom det er OBs, BIFs og sikkert også FCNs.
5
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Citer
Problemet med Top 4 er at den er intetsigende. Du vinder ikke noget, spillerne bliver ikke meget mere værd end de er i forvejen, og der er ikke nævneværdigt flere TV/præmiepenge i sig selv, medmindre det eksploderer i den kommende struktur.
 
 
@Zinras

Der er kæmpe gigant forskel på en top 8-målsætning økonomisk og top 4... At sige andet synes jeg er useriøst.
Hvis der udelukkende snakkes sportslig (som du dog ikke gør), så giver det måske mere mening.

Jeg synes nu det giver fantastisk mening at sigte på at komme med i top 6 først, og når man så er det, så sigte på top 4, da top 4 giver en topplacering med medhørende chance for EL (i de fleste tilfælde).

Så kan medalje-målsætninger vente lidt. Og selvfølgelig er der KÆMPE forskel på top 3 og top 4-målsætninger i en liga hvor både FCM, FCK og BIF spiller. AGF har ikke et sportsligt budget i nærheden af de tre, så en sportslig målsætning om top 3 er hovedløs og tenderende til naiv, undskyld mig. Det er præcis det vi har gjort i alle de år med skuffelser oven på skuffelser.

Hvis man har top 4 som målet FORUD for en sæson, og man kommer i top 6, og ligger godt med, så vil man selvfølgelig ændre sin målsætning til at jagte bronzen. Men det er ikke det samme som at have det som målsætning forud for en sæson.
Man skal kunne blive nummer 5 og 6 og kunne kalde sæsonen godkendt i den struktur her.

Alle andre end BIF, FCK og FCM vil kalde en 4.plads for godkendt.
Og når man skal lave målsætninger, så nytter det ikke noget at "godkendt" er det samme som "kæmpe succes"! Der bliver nødt til at være noget derimellem. Det kunne være noget sådan her (tag det ikke for bogstaveligt).

1: "Dødsstød"                        = Nedrykning.
2: Fiasko                                  = Nedrykningskampe med overlevelse.
3: Absolut ikke godkendt      = Netop Overlevelse + blive 3'er i en pulje. (blive nummer 10 næste år)
4: Ikke godkendt                     = Blive nummer 1/2 i en pulje, og ikke opnå EL-playoff-finalesejr.
5: Akkurakt ikke godkendt    = Blive 1'er i slutspilspulje, vinde sin vej til EL-playoff-finalen, og vinde den.

6: Godkendt                            = 6.plads  (Bliver til mere end godkendt med pokal på)
7: Godkendt med pil op        = 5.plads  (bliver til super flot med pokaltriumf på)
8: Rigtig flot                            = 4.plads
9: Super flot                          = 4. plads + EL og/eller Pokal-triumf = super flot med pil op.
10: Vanvittigt flot                   = 3. plads og ALT DEREFTER af EL/pokal/sølv.
.......
20: THE FINAL DREAM          = Guld + pokal!
6
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Ja det var helt sørgeligt da vores officielle målsætning var top8 - lyder så kedeligt, men den var dog realistisk. og svær nok... top 8 synes jeg personligt er noget vrøvl at sige med der 40 klubber i ligaen. Men top6 kan man godt - især pga strukturen. I en alm liga synes jeg det ville hedde top5.
 
 
Jeg synes det var FUCKING FANTASTISK og sindssygt befriende med en realistisk målsætning som det gav mening at have som realistisk mål for året, og så jagte hvad der ellers kunne jagtes derefter. Det skal være sådan at "man kan tåle at tabe, ellers skal man ikke spille". Så altså når AGF ikke når top 6, så nytter det ikke at man er i underskud og må skære ned. Det skal være tåleligt at glippe top 6. Sådan kommer man derhen med sikre skridt, og holder tæring efter næring præcis som det er nu.

Fortæl mig gerne hvad de sidste 20 års: "Det er for dårligt at AGF ikke er i toppen hvor de hører til, og målet om top 6 skal gælde hver år" har bragt os hen?
Altså vi er ikke sønderjyske. Så vi har ikke kunne klare os med målsætninger der hedder "undgå nedrykning". Men da vi sidst rykkede op var målsætningen at etablere sig i ligaen igen, ikke at nå top 6. Det var første tegn, og det var med JN ved roret. Og lige siden har vi kæmpet efter at skabe et så stabilt AGF at det gav mening at håbe på top 6, og ikke bare drømme om det. Og der nåede vi allerede i første sæson under David, hvor vi sluttede et stykke fra top 6, men sluttede så godt af, at vi kom i EL-playoff, og skabte et hold/en stil der gav løfter om realistiske chancer for top 6-mål sæsonen efter. Vi klarede den ikke, men arbejder videre og står her nu, hvor vi står med mere en det ene ben i den top 6.

Med hårdt og målrettet arbejde. Ikke ved at satse på top 3 eller4 på vejen, men top 6 sportsligt og top 8 økonomisk. Sådan så AGF er et bæredygtigt projekt. Og når vi får løftet os til næste skridt, så kan den sportslige målsætning hedder medaljespil+top4, og økonomisk top 6.

Og måske det allerede er fra næste år. 
7
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Top 4 er så fesent at man lige så godt kan lade den blive ved Top 6.
 
 
 Top 4 giver kontinuerligt kampe om EL, og ligger man i top 4 er det realistisk at man kæmper med om bronzen (det maksimale en klub som AGF kan håbe på de næste mange år). 

Top 6 kan være en 5. eler 6.plads som dem AaB og Horsens fik, hvor de var milevidt fra top 4. 
Der er KÆMPE FORSKEL på top 4 og top 6 som regel. Men sidste år+ i år er der ikke. Så måske klimaet er ved at ændre sig i takt med den nye struktur med medaljespillet, som jo ikke ændrer sig når vi går tilbage til 12 hold. Der er topspillet det samme.

Men det er mig uforståeligt at man kan sige at top 3 er det samme som top 4 i en superliga der traditionelt har haft FCK og BIF som de to helt store faste topklubber. Det er jo omkring den dynamik at top 3 = chancen for bronze, selvom BIF og FCK slutter foran en.

Nu om dage har man FCK og FCM i de to roller. Og det er jo ganske naturligt at se BIF som den naturlige 3'er. 
Så altså målet om top 4, og så jage bronzen fra år til år alligevel er da et fint leje for både AGF, AaB og FCN, samt OB til tider. Det er der loftet er lige nu for de 4 klubber. 

BIF har kun top 6 som målsætning, og så EL-deltagelse 21/22!
Citer
"Brøndby IF’s sportslige resultater sikrer deltagelse i mesterskabsslutspillet de to kommende sæsoner og som sikrer europæiske kampe fra sæsonen 2021/22"
 
 
Selskabsmeddelelse nr. 04/2019 - Opdatering af Strategi 6.4 - Brøndby IF


Holdene vil jagte top 4, top 3 og medaljer og EL når de kommer i top 6, nærmest allesammen. I hvert fald de hold der er nævnt her. 
Men det er også vigtigt at have målsætninger der ikke er uden for fornuftens rækker, for ikke at sige tilnærmelsesvis urealistiske. Det er jo motiverende at have målsætninger. Men AGFs økonomiske målsætning med top 8 er ikke demotiverende, tvært imod. At have urealistiske målsætninger som top 3 for os hvert år, selvom vi kun har været i top 6 en gang i snart over 20 år er helt skudt ved siden af.

Det handler om at have en klar plan om at være et hold der kan komme i top 6 hvert år. År selv den målsætning kan fejle. Tråden her handler jo netop også om hvad der skal til for at kunne forvente top 6 hvert 3. år, endsige hvert år. BIF var 2-3 point fra at glippe top 6 sidste år. 
8
Lidt af hvert / Sv: Fodbold på tv
Jeg har Viaplay, Netflix og Eurosportplayer. Det giver alle superliga-kampe, alt sport fra Discovery/Viasat genrelt, og masser af film og serier. Og så har jeg intet flow-TV:

Det koster 537kr/md, og giver alt jeg ønsker. Men Netflix er jo ikke nødvendigt ift sporten, så den reelle pris uden Netflix er 438kr/md
Det kan laves for 402kr/md hvis man tegner årsabonnement hos eurosportplayer istedet. Og 402kr er den billigste måde at få alle superligakampe på lige nu.  

Lige nu kan man få D-play for 99kr/md (koster normalt 179kr/md med sportsdelen), så det næste halve år kan man få en masse serier/reality med oveni hos discoverys sportskanaler for 418kr i alt. 517 for Viaplay, Dplay og Netflix.


Boxer flex 8 kan teknisk set laves for 392kr/md hvor du vælger alle kanaler der viser superliga, men du vil stå med en masse kanaler du kun ser meget sjældent, og i mange tilfælde uden at kunne gense, spole, pause etc som man kan med streamingløsningerne!
9
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Citer
AaB virker for tiden som et hold der er virkelig dårlige til at bruge deres penge, men det kan jo være at det hjælper at de har vippet Gaarde ud.
 
 
@Zinras

Jeg synes AaB gør det, som AGF og andre gjorde før i tiden, hvor man bruge rigtig mange penge på få rigtig gode spillere, men glemte at holdet var det vigtigste.

Så hvor vi har hentet Thorsteinsson til en plads hvor vi i forvejen har Ankersen, Gersbach hvor vi har Højer, Diks hvor vi har Munksgaard, Jovanovic hvor vi havde Eskelinen, og NP gratis hos en konkurrent, så hentede de Lucas Andersen, Patrick Olsen og Fossum, og har masser af kvalitetshuller i truppen som jeg ser det.

Jeg er tæske-glad for den måde PC forvalter budgettet på. Kun Gift Links mangler vi at se meningen i. Gersbach har allerede bevist at han bliver en god arvtager/godt alternativ, ligesom Diks faktisk også har fået en del tid. NP, Thorsteinsson og Helenius spillede alle i Superligaen i forvejen, hvilket har gjort deres indkøringstid ca. 0 sekunder lang.
10
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Citer
Til gengæld ville det da være pisse irriterende at ligge på 5. Pladsen i runde 26 når TV pengene skal udbetales, med det pointtal vi har nu, vil jeg da være lidt skuffet hvis ikke vi ligger 3er på det tidspunkt (selvom det måske er lidt krævende)
@T-Knogle‍ 

Jeg vil ikke være skuffet hvis BIF med deres millioner-milliarder overhaler os og AGF ligger nummer 4 i hvert fald. Og kan vi gøre det godt i pokalen, og måske endda spille EL_playoff og få EL og en 4.plads, eller en pokalfinale, så er 4.pladsen + det et eventyr jeg ikke turde håbe på forud for sæsonen. 

Mit altoverskyggende mål er stadig top 6. Klares det, så bliver mit nye personlige mål top 4, hvor 3.pladsen er lig med drømmen, og 4.pladsen er lig med det jeg i min vildeste fantasi kan forestille mig. 

Men må sige, at jeg er mere ligeglad med om vi ligger 3'er, 4'er eller 5'er i runde 26. Det handler mere om hvor mange point der er op/ned. Er vi stadig en del af kampen om top 4, så er det helt fint med mig at ligge 5'er. Men taber vi nærmest resten af kampene, og vi kommer i top 6 som 6'er eller 5'er alligevel, så man omvendt nok lettet. Der er meget derimellem.
Så lad os se hvordan det sker hvis det er. 

Og der er kun ca. 1 million kroner i forskel på 5. pladsen og 3.pladsen. Og det missede vi jo også sidste år. Det betyder ikke det store i det endelige billede. Det er langt vigtigere at slutte godt, end under vejs. Men vi skal selvfølgelig tage det med hvis det er.
11
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
haha.. Altså med 7 kampe igen har vi 2 point mere end hele sidste års grundspil allerede, og alligevel handler tråden her om hvordan AGF sikrer sig matematisk først før der snakkes om andet. Så der er ikke den store risiko for at blive beskyldt for hovmod herinde.

Så Nemesis holder sig forhåbenligt pænt væk. 
12
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Citer
Hvis næsten hentet til gengæld betyder næsten ude af top 6 ;) så var det en reel risiko inden denne runde, hvis vi havde tabt de tre kampe fra 19.-21
 
@T-Knogle

Der er fra runde 1 blevet talt om "definerende kampe" og om, hvordan man "SKAL vinde imod Hobro ude hvis man skal i top 6". Jeg har hele tiden sagt, og siger det stadig, at det handler om de point vi skraber sammen i alt og til slut, og ikke om den enkelte kamp. Præcis derfor er det for mig at se åndssvagt at fokusere på hvad vi glipper imod Lyngby, uden at se på hvad vi hentede imod EfB og FCN ude. Altså vi vinder point som ikke burde være hentet, og taber nogen som burde være hentet.

Vi kan ligeså godt tabe de næste tre, og så vinde de tre efter. Og så er det jo de tre sejre der definerer at man fik point nok. Hvad "definerer" de tre nederlag så? Altså AGF tabte 3 kampe i streg til Randers, SIF og FCK. Men vi har vundet mange kampe både før og efter. Derfor definerede de faktisk ikke en skid :D


EDIT: er virkelig ikke for at gøre snakken "langhåret" :D Synes det er sjove definitions-spørgsmål. Sig endelig fra hvis det er.
13
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Det er blevet argumenteret overfor mig, at det giver mest mening at opdatere pointkravet for top 6 efter HVER RUNDE, således at det altid er 6.pladsens nuværende pointtal der dikterer hvor mange point man skal lave for at opnå top 6.
Bedste eksempel på hvorfor det er en god ide er den netop overståede runde, hvor nummer 6 før runden havde 27 point for 18 kampe = 1,5 point i snit, mens nummer 6 efter runde 19 stadig kun har 27 point = 1,43 point i snit. Forskellen er at det i runde 18 ville kræve 39 point for at komme i top 6 hvis man gangede det ud på 26 runder, mens det nu kræver 37 point!

Så her kommer den nye tabel af pointkrav for de resterende runder for de hold der stadig er inden for 6 points radius af top 6 forud for foråret.
6.pladsen efter runde 19 har altså 27 point efter 19 kampe = 1,43 pt/snit. 26 x 1,42 = 37 pointkrav.
Følgende hold manger altså x for at opnå 37 point som lige nu er nok til top 6:

AGF:  4 point i 7 kampe, 0,57 point i snit. (2 sejre eller 1sejr og 1 uafgjort)

BIF:    6 point i 7 kampe, 0,86 point i snit. (2 sejre eller 1 sejre + 3 uafgjorte)
AAB : 9 point i 7 kampe, 1,29 point i snit.  (3 sejre eller 2 sejre+ 3 uafgjorte)
OB:  10 point i 7 kampe, 1,43 point i snit. (4 sejre eller 3 sejre + 1 uafgjort)
RFC: 10 point i 7 kampe, 1,43 point i snit.
(4 sejre eller 3 sejre + 1 uafgjort)

FCN: 12 point i 7 kampe, 1,71 point i snit. (4 sejre eller 3 sejre + 3 uafgjorte)
LBK: 12 point i 7 kampe, 1,71 point i snit.  (4 sejre eller 3 sejre + 3 uafgjorte)
ACH: 15 point i 7 kampe, 2,14 point i snit. (5 sejre eller 4 sejre + 3 uafgjorte)
SøE: 15 point i 7 kampe, 2,14 point i snit.  (5 sejre eller 4 sejre + 3 uafgjorte)

Det er jo ikke urealistisk at der er hold der laver ca. 2,14 point i 7 kampe, og at andre laver under 1,43. Der kan sagtens ske ting og sager, selvom sandsynligheden ikke er størst.
15
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Citer
Ja taber vi i FCM og Randers, kan vi næsten være hentet.
 
 
@Dichio

Det er det der skiller vandene. Det er en fejlsum af dimensioner... For nej vi kan ikke næsten være hentet med nederlag til FCM og Randers. Ikke hvis "hentet" er lig med ude af top 6.

Det er jo både OB, AAB, Randers, FCN, BIF og Lyngby der skal vinde begge kampe samtidig med at AGF taber begge kampe.
Og det sker IKKE!

At OB møder FCK, og AAB og FCN møder hinanden, samtidig med at OB møder BIF når vi møder Randers, så tror jeg nærmest ikke det kan lade sig gøre matematisk endsige realistisk.

Vi kan kun blive hentet hvis 1: vi ikke vinder 4-5 runder i streg, og 2: 3-4 af de 6 andre vinder minimum 3-4 kampe i streg.
Så jeg tror sagtens at det kan lade sig gøre at vi bliver hentet af de fleste af holdene hvis alt går galt. Men da slet ikke over de næste to kampe.

Og det beviser denne runde jo fint. AGF smed to point, men endte med at ligge yderligere afstand til i toppen. Havde AGF tabt til Lyngby var det status quo. Ligesom vi ikke taber terræn til enten AAB eller FCN (eller kun 1 point på begge to) i næste runde hvis vi taber, da de møder hinanden. Og OB skal i Parken.
16
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Citer
Det er bare ikke så imponerende at kalde den når den er matematisk sikret ;)
@Winther‍ 

Haha nej. Men det er heldigvis heller ikke formålet med tråden.
Jeg har håbet og troet på top 6 på baggrund af kvaliteten i vores spil lige siden runde 1, og da jeg gav High five til David nede i Haderslev efter vores 0-0 kamp der, der råbte jeg til ham, at vi fucking var med ham hele vejen til top 6, og han svarede: "fuck ja mand, let's fucking go".

Nu er vi der snart, og jeg har siden sejrene imod FCN, SØE og BIF været sikker i min sag. 
Vi var nede i et lille hul efter at have tabt til Randers, SIF og FCK i træk, og svarede så igen med sejre over FCN ude på en stærk defensiv sejr, efterfulgt af vores bedste offensive kamp i ÅREVIS, og så med en flot 2-1 sejr hjemme over BIF. Altså det var sgu smukt.

At vi så tog til EfB efterfølgende og vandt trods en dårlig kamp understregede det egentlig bare, og var for mig at se første spadestik til at vinde 3.pladsen. Jeg var så ærgerlig da EfB udlignede selvom jeg har som altoverskyggende mål i denne sæson at AGF skal i top 6. Ærgerlig fordi vi med en sejr kunne tage 3.pladsen, og sætte fed streg under hvor fortjent vi lå deroppe. Det gjorde vi!! :D
17
Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: FCM - AGF, søndag d. 15.12.2019 kl. 18.00
Jeg er sikker på at Hvidt trækker en brandkamp op af hatten på søndag i NPs sted, og viser at det er ham og ikke Duncan der skal spille.
 :D Det kunne man håbe. Jeg har ikke glemt Duncans kamp på Brøndby stadion endnu, fra sidste gang NP havde karantæne, og holdet havde brug for en brandkamp fra reserven. Det var et wake up call for både fans, unge spillere i AGF samt for sportschefen og træneren. Sikke en præstation fra en ung ny spiller! Hvidt har endnu ikke leveret en sådan kamp her efter flere år i klubben, men talentet har været tydeligt hele vejen. Jeg frygter at Hvidts milde gemyt kan være hans største fjende. 

18
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Horsens og SønderjyskE? Det er okay, at du tager dem med Stig. I en tråd som netop den her kan det forsvares så længe det er matematisk muligt for dem. Men, men...
 Altså da SøE og Horsens kun har 5 point op til top 6, og SøE lige har hentet to point på både OB, LBK og AAB, og hentet 3 point på Randers og FCN, så skal man ikke udelukke det, når de netop møder Horsens i næste runde, FCN og OB i foråret, og derudover møder SIF, Hobro, BIF og FCM. De har faktisk et af de letteste program af alle der skal have chancerne for at "klare sagerne selv". 

Men det overrasker INGEN, og heller ikke mig, hvis SøE og Horsens spiller 0-0 i næste runde, og luften går ud af den ballon der egentlig aldrig var pustet op.

Citer
Endelig kan det selvfølgelig være, at vi begynder at se et mere normalt antal uafgjorte, så kravet bliver 38, måske endda kun 37. At nå 39 ser meget udfordrende ud for alle andre end os og Brøndby.
100% enig. Jeg har flere gange i sæsonen skrevet at jeg regnede med at det ville kræve 37-38 point i sæsonen. Op til de sidste 2 runder lå det nærmest til 39, mens det med uafgjort mellem OB vs AaB med et knipseslag faktisk nok blev 37 point, da 6.pladsen lige nu stadig kun har 27 point som i sidste runde, og dermed kræver det 37 point.

Regnestykket hed: 27 point i 18 kampe = 1,5 i snit (39 i alt)
Nyt regnestykke:   27 point i 19 kampe = 1,42 i snit (37 i alt)
19
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Det vil godt nok være en stor nedtur må man sige, men lad os bare tage en sejr i Herning i sidste efterårsrunde, så er den stort set hjemme inden jul.
 Jep.

Jeg synes ikke helt det ville give mening at kalde den allerede på søndag hvis AGF vinder, men i så fald vil man være så tæt på som man overhovedet kan være næsten. Holder dog fast i at det handler om matematisk sikring af top 6. 

Men måske vi i så fald skal have gang i "AGFs i medaljespillet/kampen om bronzen"-tråden før tid :D Mon ikke man får lyst til at lave tråden allerede i julepausen hvis vi vinder på søndag?! :D 

20
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Jeg har sådan set allerede skrevet det, men det var din sætning om at SønderjyskE hentede ind på os i denne runde jeg fandt lidt pudsig
 Og jeg tillader mig at undre mig over at du finder den "pudsig" når jeg har redegjort i tråden flere gange for hvorfor SøE er med :D 
 Men det havde du sikkert bare ikke set. Det er helt ok. 

 Jeg har dem med til er mere end 6 point fra top 6, med 6 kampe eller færre tilbage. Ligesom tråden havde som præmis sidste år.
21
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Men den her "forventede score" tabel viser ret tydeligt, hvor svært det vil blive at hente os for først og fremmest FCN og Lyngby, da vi jo allerede har 33 point med 7 kampe i hånden.
 
 Jeg understreger lige igen igen igen at denne tråd ikke handler om at hente os, eller afstand til det ene eller andet hold, men alene om vejen til top 6 for alle holdene, inklusive AGF. Det er jo netop ikke ensbetydende med at AGF ikke kommer i top 6 hvis FCN eller Lyngby skulle hente os i en vild slutspurt.

På samme vis er det i denne tråd her fuldstændigt ligegyldigt om OB eller AAB henter os, så længe vi selv kommer i top 6.
Tråden har jeg som skrevet andetsteds tænkt mig at handle om top 6-eventyret når/hvis vi lykkes med at sikre os pladsen. Så snart det er sket (hvis det gør), så kommer jeg til at kigge på specifikke placeringer ift afsæt for medaljespil mm.
22
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Citer
[font=Helvetica, Arial, "Nimbus Sans L", sans-serif]Silkeborg gjorde også og det er omtrent lige så interessant i forhold til vores top-6 chancer. Men jeg anerkender da at SønderjyskE har en lille chance for at nå i top-6, hvis fire ud af de fem hold over dem går helt i stå. Men SønderjyskE ligner på ingen måde et hold der skal i top-6. Med deres nuværende pointsnit står de til at slutte med 30 p. efter 26 runder. Altså 3 færre end vi har allerede nu.[/font][/size][/color]
 
 
@SteenA
Ved ikke hvorfor du synes et hold med 5 point til top 6 er det samme som SIF. 

Nu har jeg fortalt i tråden hvorfor SøE er med, og hvorfor jeg går fra 9 til 6 point ved julepausen i "legen" her. Når man skal regne en matematisk sikring med, så kan man ikke gå ud fra hvad den ene eller anden måtte tænke om det givne holds reelle chancer vurderet på styrker. Men selvom grænsen sidste år var 6 point, så virker det jo mere skørt i år, fordi man tænker det i kontekst af AGF.

Tråden handler jo bare ikke om hvorvidt hvem der henter AGF, men om hvem der kommer i top 6!
Og Sønderjyske er lige nu 5 point fra top 6, hvilket er 1 point bedre end os sidste år ved julepausen, og de har endda en kamp mere i hånden. Men de skal sætte en vild stime sammen og/eller der er hold over dem der skal gå i stå. Ingen af delene er umuligt i sig selv, og en kombination er jo også mulig.

24
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
[font=Helvetica, "Helvetica Neue", "Liberation Sans", Arial, sans-serif]De tørre fakta per mandag den 9/12-2019 efter sidste kamp i runden.
[/font][/size][/color]


Placering - Hold - kampe - målscore - Difference - point

3.plads      AGF      19          31-21            +10          33

4.plads      BIF        19          36-28            +  8          31

5.plads      AAB      19          30-21            +  9          28

6.plads      OB        19          28-22            +  6          27

-----------------------------------------------------------------------------

7.plads      RFC      19          32-28            +  4          27

8.plads      FCN      19          31-29            +  2          25

9.plads      LBK      19          25-33            -  8          25

10.plads    SØE      19          23-32              -9          22

11.plads    ACH      19          16-31            -15          22Runde 20:

AAB vs FCN
ACH vs SØE

LBK vs SIF
BIF vs HOB
FCK vs OB

Opdateret pointsnit holdene skal nå for at have 39 point efter runde 26 følger her:
AGF:  6 point i 7 kampe, 0,86 point i snit. (2 sejre eller 1 sejr og 3 uafgjorte)

BIF:    8 point i 7 kampe, 1,14 point i snit. (3 sejre eller 2 sejre + 2 uafgjorte)
AAB: 11 point i 7 kampe, 1,6 point i snit.  (4 sejre eller 3 sejre+ 2 uafgjorte)
OB:  12 point i 7 kampe, 1,7 point i snit. (4 sejre eller 3 sejre + 3 uafgjorte)
RFC: 12 point i 7 kampe, 1,7 point i snit.
(4 sejre eller 3 sejre + 3 uafgjorte)

FCN: 14 point i 7 kampe, 2,00 point i snit. (5 sejre eller 4 sejre + 2 uafgjorte)
LBK: 14 point i 7 kampe, 2,00 point i snit.  (5 sejre eller 4 sejre + 2 uafgjorte)
ACH: 17 point i 7 kampe, 2,43 point i snit. (6 sejre eller 5 sejre + 2 uafgjorte)
SøE: 17 point i 7 kampe, 2,43 point i snit.  (6 sejre eller 5 sejre + 2 uafgjorte)

De har 5 point til top 6, dvs 1 point færre op til top 6 med 1 kamp mere i hånden end vi havde da vi startede sidste års forår med 6 point op. Vinder man 2-3 kampe i træk, så er man med igen, sådan er det. Derfor skal de selvfølgelig med i top 6-kampen. Og jeg tror endnu mindre på Horsens end på dem som outsider. Det er ikke os de henter, men top 6, hvis det er. Og der har de trods alt stadig en lille chance, i en tråd om matematisk sikring :d
25
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Sweet sweet sweet!

0-0 var og er perfekt. Kun Sønderjyske tog point på os i denne runde, mens vi selv lagde yderligere afstand til BIF, RFC og FCN ja.

Og istedet for at ærger sig gul og grøn over at vi så ikke vandt imod Lyngby, så kan man jo huske på at kampene imod FCN og Esbjerg jo mindst ligeså godt kunne have endt uafgjort, selvom de endte med sejre til sidst.
27
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Han mener givetvis ift hvad klubberne har betalt for den enkelte. Altså AGF fik jo NP gratis. Og Stage er jo pt ikke 18 millioner bedre end NP. 

Det betyder formentligt ikke at David mener at NP er sommerens bedste spiller der er kommet til, bare hvis man skulle være i tvivl :D 
Men nok mere: sommerens bedste handel.
28
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
SøE 3 point.
AGF 1
Lyngby 1 point
Randers 0 point
FCN 0 point

Indtil videre jo faktisk helt okay når man ligger foran og skal holde hold bag sig. Her har vi pt lagt et point mere ned til Randers og FCN, og holdt Lyngby 8 point efter os. SøE har hentet 2 point på os, men er stadig 11 point bagved!

Om lidt spiller BIF imod FCM, og imorgen spiller AaB og OB. 
AGF ligger som minimum nummer 5 ved julepause. BIF kan selvklart hente os, og AAB kan med sejre imod OB+FCN også hente os på målscoren. OB, Randers og de andre kan ikke nå at hente os inden jul.

Så altså vi ligger nummer 3, 4 eller 5 til jul med 6 kampe igen.
29
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Angående pointen om 1,5 point i snit og 39 point, så er den jo kun gangbar så længe samtlige hold omkring linjen holder kadencen. Derfor tvivler jeg også på den ryger helt derop, for mon ikke nogle falder igennem når det virkelig gælder for både de små OG de store? FCK virker langt væk, men er jo ikke længere uden for rækkevidde end 2 nederlag til FCM i slutspillet, så de er dælme ikke færdige med at samle point endnu. Og ja, vi har et kapløb med BIF hvis vi kigger opad og et kapløb med 7. pladsen hvis vi kigger nedad, så vi trækker jo heller ikke i bremsen endnu.
 Jeg har taget udgangspunkt i at 6.pladsen efter runde 18 sidste år krævede 25 point. Dvs at det i år kræver 2 point mere end sidste år. Da der sidste år var to hold med 36 point, hvor det ene hold blev nummer 7 betyder det at man med 37 point var sikker på top 6 sidste år. Det betyder oversat med de to point ekstra i år, at det vil kræve 38 point, mens 39 er "sikker på top 6".

Jeg synes det er fair at antage og gå ud fra. Sidste år var nummer 3 og 4 a point med 27 point efter runde 18, mens det i år er a point mellem nummer 5 og 6 med samme 27 point, mens nummer 3 og 4 havde 32 og 31 i runde 18. Så der er langt flere point fordelt mellem nummer 3-8 end der var sidste år. Bl.a. fordi et hold som SIF ved runde 18 havde 7 point mod sidste års 15 point til Hobro på sidstepladsen der.
30
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Citer
Altså jeg tror, at hvis man spurgte enhver spiller i truppen om, Viborg, Silkeborg, Horsens og Randers var skræk modstandere, som vi altid taber til. Så vil de ikke ane, hvad det handler om...
@Guller‍ 

Haha :D måske nok ja. Men mon ikke de fleste gerne snart vil slå Randers. De andre hold har AGF trods alt slået on/off længe, og Horsens har man slået et par gange i træk.
31
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Sakset fra Twitter. Bottom line: AGF er svære at score imod!

Holdene i
#sldk der tillader færrest skud imod sig selv er (blokerede skud tælles ikke med):

Klub / total / pr. 90min

#FCM                  - 142 / 7.38
#Ultratwitteragf - 186 / 9.64
#EsbjergFB         - 192 / 10.05
#OB                     - 203 / 10.55
#FCKlive              - 205 / 10.68
#Brøndby            - 209 / 10.95
#AaB                    - 215 / 11.27


----------
Og hvor mange afslutninger skal der i snit til pr. scoring mod de enkelte hold i #sldk:

Klub / antal afslutninger imod pr.mål

FCM - 15,7
AaB - 10,2
FCK - 9,7
AGF - 9,3
OB - 9,2
HIK - 9
RFC - 8,4
Brøndby - 8
FCN - 8
LBK - 7,9
SJE - 7,7
ACH - 7,7
SIF - 6,5
EFB - 6,4
32
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Steen har jo ret i, at antallet af hold mellem os og syvendepladsen gør vires forspring mere komfortabelt, end de nøgne tal i tabellen gør det til. Som Steen har jeg det virkelig også sådan, at en kamp som Horsens-SønderjyskE ikke kommer os ved. Og ja, med en sejr over Lyngby i morgen forsvinder også sidste rest af en eventuel bekymring om dem. Vinder vi i morgen, skal der ske helt usandsynlige ting, før vi slutter udenfor top-6.
 
 
100% enig, som jeg også har skrevet flere gange. Men altså når Horsens og Sønderjyske skal med i denne tråd, så handler det for mig at se om kampen om top 6, og ikke om kampen om at "hente AGF" eller kampen om 3.pladsen.

Horsens har 5 point op til top 6. Det ville være unfair / ikke-seriøst eller i hvert fald ikke i "matematisk ånd" at ignorere dem :D Så de er med til de skriver sig selv ud af kampen. Tager gerne imod tips om, hvem der skal tælles med. Sidste år var kravet -6 eller +6 fra top 6 stregen, og derfor blev holdet på 3.pladsen tit skåret ud, da de ikke var med i kampen om top 6, da de allerede var kvalificeret. Og det hold/de hold kan jo altså blive AGF+BIF inden alt for længe. Så laver vi en "kampen om bronzen"-tråd til den tid.

Når og hvis AGF sikrer sig top 6, så er der nok STÆRK FALDENDE interesse for om det er x eller y hold der bliver nummer 6 og 7, selvom vi selvfølgelig vil følge med og have præferencer om hvem vi evt. kommer i top 6 med :D


EDIT: Men jeg modtager super gerne tips/opfordringer til hvordan og hvor henne vi skal sætte "kravene"/skillelinjen. Men hvis det bliver under 6 point, så er AGF allerede væk, og bliver det 7 point kan det vel ligeså godt være de 9 point jeg har sat det til de næste to runder?
33
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Randers har lige nu 27 point efter 18 kampe. Det er PRÆCIS 1,5 point i snit.
Det er derfor fair at regne med, at for at komme i top 6, så skal man have 1,5 i snit over alle 26 kampe for at komme med. Det er 39 point.
Det vil være præmissen for denne tråd, hvis jeg må bestemme det.

Så altså holdene mangler følgende point / snit for at nå i top 6 (og kan hurtigst opnås ved:)
AGF: 7 point i 8 kampe, 0,88 point i snit. (2 sejre + 1 uafgjort eller 3 sejre)
BIF:    8 point i 8 kampe, 1,00 point i snit. (3 sejre eller 2 sejre + 2 uafgjorte)
AAB: 12 point i 8 kampe, 1,5 point i snit.  (4 sejre eller 3 sejre+ 3 uafgjorte)
RFC: 12 point i 8 kampe, 1,5 point i snit. (4 sejre eller 3 sejre + 3 uafgjorte)
OB;  13 point i 8 kampe, 1,63 point i snit. (4 sejre + 1 uafgjort eller 5 sejre)
FCN: 14 point i 8 kampe, 1,75 point i snit. (5 sejre eller 4 sejre + 2 uafgjorte)
LBK: 15 point i 8 kampe, 1,88 point i snit.  (5 sejre eller 4 sejre + 2 uafgjorte)
ACH: 17 point i 8 kampe, 2,13 point i snit. (6 sejre eller 5 sejre + 2 uafgjorte)
SøE:  20 point i 8 kampe, 2,5 point i snit.  (7 sejre eller 6 sejre + 1 uafgjort)

AGF har lige nu et pointsnit på 1,77 point i snit i alt, og skal altså ned og lave under 0.88 point i snit for at få under de 39 point. Det vil sige at man skal ned og lave det pointsnit som Hobro har lavet i 19 kampe for at glippe top 6, såfremt det ender med at kræve 39 point (Hobro har lavet 0.84 point i snit). 
34
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Jeg tror sagtens at top 6 kan ende med både 38, 39 og 40 point. Denne tråds ånd er ikke at spekulere i hvor mange point der sandsynligt skal til, men der opfordres selvklart til at der kan spekuleres i det. Den kommer udelukkende til at regne ud hvad der KAN være nok. Man kan ikke skrive hvad hvert hold kan opnå af point uden på samme tid at understrege, at ikke alle kan få det. FCN og AAB kan jo ikke slå hinanden. Så enten får det ene hold 3 og det andet 0, eller 1 hvert. Så man kan sagtens sige at FCN pt kan opnå x point, men det kan de ikke samtidigt med at AAB også opnår maksimum da de jo møder hinanden. Af netop den grund vil man ikke kunne lave de matematiske regnestykker endnu, da der lige nu er millioner af kombinationer, og indtastninger simulatorer/excel-ark ikke giver megen mening. 

Og andre vil sige at det giver mening at kigge på hvad 6.pladsen har lige nu i pointsnit, og så gange det op og regne ud hvad den enkelte klub skal få af point for at opretholde det. Der er et højt pointtal nu, men det er fair at antage at pointesnittet opretholdes for de hold i den del af feltet 18 kampe inde i sæsonen. Så det vil jeg skrive ind i tråden.
35
Generelt / AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Screw it... :D Jeg laver det bare nu. Vi har pt 1 point mere end sidste år hvor vi var med i kampen om top 6 til sidste spillerunde. I år SKAL DET LYKKES! Og vi er jo også rigtig godt på vej. Men netop fordi det er os, så må man jo næsten vente med at have hænderne over hovedet til det er matematisk sikret at vi når i top 6. Imens kan man have hænderne over hovedet over hvor godt det ellers går overalt der kan måles med gode overskud, nyt stadion-snak, og alt andet...

Jeg kommer ligesom sidste år til umiddelbart at medtage alle hold der har max 6 point til top 9 nedefra, og hold som har mindre end 9 point ned til top 6 oppefra. Den grænse bliver mindsket til 6 point løbende (formentlig i julepausen). Men AGF kommer til at medtages uanset pointantal.

De tørre fakta per mandag den 9/12-2019 efter sidste kamp i runden.

Placering - Hold - kampe - målscore - Difference - point
3.plads      AGF      19          31-21            +10          33
4.plads      BIF        19          36-28            +  8          31
5.plads      AAB      19          30-21            +  9          28
6.plads      OB        19          28-22            +  6          27
-----------------------------------------------------------------------------
7.plads      RFC      19          32-28            +  4          27
8.plads      FCN      19          31-29            +  2          25
9.plads      LBK      19          25-33            -  8          25
10.plads    SØE      19          23-32              -9          22
11.plads    ACH      19          16-31            -15          22


Runde 20:
AAB vs FCN
ACH vs SØE
LBK vs SIF
BIF vs HOB
FCK vs OB

Det fulde kampprogram for de øverste af klubberne vi kæmper med: (tak til Zinras) Sætter lige BIF på også.

AaB: FCN, SIF, BIF, FCK, Lyngby, EfB og AGF

Randers: EfB, AGF, OB, Horsens, Sønderjyske, FCM, Hobro og FCK.

OB: FCK, BIF, Randers, SIF, SJE, AGF og EfB.

FCN: AaB, Horsens, SJE, EfB, BIF, SIF og FCM

AGF: FCM, Randers, Horsens, Hobro, SIF, OB og AaB

BIF: Hobro, OB, AAB, Lyngby, FCN, SøE, Horsens.
--------------------------
Randers havde da posten blev til 27 point efter 18 kampe. Det er PRÆCIS 1,5 point i snit.


Det er derfor fair at regne med, at for at komme i top 6, så skal man have 1,5 i snit over alle 26 kampe for at komme med. Det er 39 point.
[font=Helvetica, "Helvetica Neue", "Liberation Sans", Arial, sans-serif]Det vil være præmissen for denne tråd, hvis jeg må bestemme det.

Så altså holdene manglede per 7/12-2019 følgende point / snit for at nå i top 6 (og kan hurtigst opnås ved:)
AGF: 7 point i 8 kampe, 0,88 point i snit. (2 sejre + 1 uafgjort eller 3 sejre)
BIF:    8 point i 8 kampe, 1,00 point i snit. (3 sejre eller 2 sejre + 2 uafgjorte)
AAB: 12 point i 8 kampe, 1,5 point i snit.  (4 sejre eller 3 sejre+ 3 uafgjorte)
RFC: 12 point i 8 kampe, 1,5 point i snit.
(4 sejre eller 3 sejre + 3 uafgjorte)
OB;  13 point i 8 kampe, 1,63 point i snit. (4 sejre + 1 uafgjort eller 5 sejre)
FCN: 14 point i 8 kampe, 1,75 point i snit. (5 sejre eller 4 sejre + 2 uafgjorte)
LBK: 15 point i 8 kampe, 1,88 point i snit.  (5 sejre eller 4 sejre + 2 uafgjorte)
ACH: 17 point i 8 kampe, 2,13 point i snit. (6 sejre eller 5 sejre + 2 uafgjorte)
SøE:  20 point i 8 kampe, 2,5 point i snit.  (7 sejre eller 6 sejre + 1 uafgjort)

EDIT: Opdateret pointsnit holdene skal nå for at have 39 point efter runde 26 følger her:
AGF:  6 point i 7 kampe, 0,86 point i snit. (2 sejre eller 1 sejr og 3 uafgjorte)
[/font][/size][/color]
BIF:    8 point i 7 kampe, 1,14 point i snit. (3 sejre eller 2 sejre + 2 uafgjorte)
AAB: 11 point i 7 kampe, 1,6 point i snit.  (4 sejre eller 3 sejre+ 2 uafgjorte)
OB:  12 point i 7 kampe, 1,7 point i snit. (4 sejre eller 3 sejre + 3 uafgjorte)
RFC: 12 point i 7 kampe, 1,7 point i snit.
(4 sejre eller 3 sejre + 3 uafgjorte)

FCN: 14 point i 7 kampe, 2,00 point i snit. (5 sejre eller 4 sejre + 2 uafgjorte)
LBK: 14 point i 7 kampe, 2,00 point i snit.  (5 sejre eller 4 sejre + 2 uafgjorte)
ACH: 17 point i 7 kampe, 2,43 point i snit. (6 sejre eller 5 sejre + 2 uafgjorte)
SøE: 17 point i 7 kampe, 2,43 point i snit.  (6 sejre eller 5 sejre + 2 uafgjorte)
36
Kamptråde / Sv: Kamptråd 2019-20: AGF - Lyngby, søndag d. 08.12.2019 kl. 14.00
Det er i øvrigt et ekstra plus at der er tre hold mellem os og syvendepladsen. Vi skal selv gå ned for ikke at komme med, men der er også fire andre hold der ikke skal gøre det samme.
 
 Præcis samme pointe har jeg lige bragt i den anden tråd. Så ikke denne her først. Og ja man skal huske at de andre hold også møder hinanden. Og at vi møder flere af dem selv. Vinder vi eller spiller uafgjort imod dem, og de taber til hinanden, så er det jo 2 kampe færre at hente point i for dem. I de næste to runder møder OB og AAB hinanden, og runden efter AAB vs FCN, mens OB og FCN møder FCK i denne og næste runde. Så altså det er jo bestemt ikke urealistisk at vi som minium holder afstanden til et af de 3 hold før julepausen.

Vi skal have gang i en tråd om vores matematisk top 6-muligheder. Fordi de andre hold møder hinanden, så er det snart til at sige hvornår vi er i mål. Med 6 kampe tilbage i foråret, så vil vi snart kunne sige hvilket punkt der skal nås før vi er i mål.

Jeg venter til efter denne runde tror jeg, da rigtig meget kan ske i denne runde.
Men jeg laver nok et lille overblik over hvem vores top 6-modstandere møder de næste to runder som minimum, og hvor mange point der max kan laves af dem.
37
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020

Citer
Vi kan snakke nok så meget om pointsnit, xG og hvad der ellers findes, men faktum er, at AGF kun er en dårlig stime fra at ryge ud af top 6 og meget få klubber i Superligaen er fritaget for dårlige stimer.
@Martin Hansen‍ 

Jeg er selv 100% med på holdet om, at før det er matematisk sikret, så skal vi holde tungen lige i munden og tage en kamp af gangen. Jeg har selv ondt i maven over Lyngby-kampen, men tror at vi nok skal tage minimum 1 point. Det bør vi. Og derfor opstår tvivlen om vi kan. Det har vi kunne imod hold som Esbjerg, Horsens og Sønderjyske hjemme, og kun dummet os hjemme imod SIF. Imod FCK/FCM er vi jo 100% med i kampen, og spiller godt, og "dummer" os ikke som sådan synes jeg. 

Men den dårlige stime skal vare i 8 kampe...! 

Og man skal jo huske på, at det ikke er som at ligge nummer 10 hvor nummer 11 rykker ud, hvor man kan sige at man kun er 6 point+ målscore foran. For vi er jo foran 3 klubber selv i top 6. Så altså hvis OB på 7.pladsen henter os er fuldstændigt ligegyldigt hvis de tre andre klubber i top 6 får færre point end os. For så er vi jo stadig i top 6.

Jeg vurderer at det ville kræve et Jesper Fredbergsk kollaps for at vi glipper top 6.
38
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Citer
Jeg er med T-Knogle på denne her. Jeg har længe undret mig over dem, som næsten giver udtryk for at top 6 er så godt som i hus. Vi har altså kun 6 point til OB på 7-pladsen- i princippet kan det være formøblet inden jul, mere realistisk kan det være formøblet efter Randerskampen (Nederlag mod FCM og RFC og to sejre til OB i de kampe). Vi både vinder og taber i stimer, åbenbart, og med 8 kampe tilbage af grundspillet kan vi sagtens nå at sætte to stimer sammen - en med nederlag og en med sejre. Meget afhænger af, hvilke af de to stimer, der bliver længst.
 
 
@Stone Cold

Sidste år var vi med i kampen om top 6 til sidste kamp. Vi var med stilling 1-1 i Aalborg ved halvleg og 0-0 i Vendsyssel mellem dem og FCN faktisk kun 1 scoring til AGF og en scoring til Vendsyssel fra at komme i top 6. Så lidt "provokerende"/sjovt sat på spidsen, så var vi 45 minutters bold fra top 6 sidste år.

Vi sluttede på 31 point. Og lige nu, med 8 kampe tilbage har vi allerede 1 point mere end hele sidste års grundspil med 32 point. Hvis det ikke er "så godt som i hus" for et hold der har lavet 2,3 point i snit de sidste 13 kampe, så ved jeg ikke hvad! Som Benjamin Leander fremhæver i Mediano, så er AGF de sidste 13 kampe et hold der laver point som normalt giver mesterskaber(!!!!!). Så efter den bumlede start pointmæssigt, hvor vi jo faktisk spillede godt imod FCM og FCM, og havde tonsvis af chancer i Hobro til at vinde etc, så ligger vi lige nu nummer 3, og har 8 kampe til at lave cirka 6 point (ville give 38 i alt, som aldrig ikke har været nok) Vi har endda en god målscore. Og selv hvis vi skal lave 39 point, så er vi kun 3 sejre fra den mission. Alternativt 2 sejre og 3 uafgjorte.

Det ville være et af Superligaens største kollapser nogensinde hvis AGF ryger ud af top 6 i år. Men er der et hold der skal levere det, så er det selvklart os. Så..... Bare glem hvad jeg sagde. Jeg er selv ved at skide en grøn sne-mand! DET SKAL LYKKES. Og det tror jeg da også på. Jeg har ikke kun håbet længere, men en dyb tro på det. Der er så meget dybde i det hold her. Og når vi spiller dårligt er vi stadig foran 1-0 ude imod EfB, og skal måske tage skuffede hjem med 1-1. At vi så har "heldet" til sidst jagter vi i den grad også selv. Vi har jo 5-7 mand i feltet hver gang i slutfasen efter de får scoret. Og som kommentatoren understregede det under kampen da jeg kom hjem og genså den på TV, så var der 3-4 AGF'ere i luften for at blokere et hvert skud fra EfB, og 4-5 mand med fremme HVER GANG for at jagte scoringer. Den slags giver point i mange kampe. Modsat var EfB halvhjertede i deres forsvar/blokeringer af skud, og kom kun sjældent frem med mange mand.

Kom Så De Hviie!! 
39
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Citer
Selvfølgelig ville 300 mio kunne rykke meget, men når man taler om at gøre klubben til mesterskabsaspirant skal man huske at FCK på EL og ved at sælge et par spillere kan tjene et par 100 mio på en enkelt sæson.
@Winther‍ 

Der er forskel på at sælge en spiller til 100 millioner, og så købe en ny for 40 millioner, og have betalt løn til den gamle spiller, og måske sign on bonus etc til den nye. Altså at sælge for 100 millioner er IKKE det samme som at "tjene" 100 millioner.

At få 300 mio kr udefra er jo som at "vinde i lotto"!
40
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Citer
Ret beset er rigmanden jo dukket op og vi får en meget væsentlig investering i et nyt stadion. Jeg har hørt Hammer-podcasten for længe siden, men jeg kan ikke huske hvor mange af de penge der blev talt om, som skulle bruges på stadioninvestering. Vi har heldigvis rige venner af klubben, som er villige til at skyde penge ind, når vi skal have nyt klubhus eller etablere akademi. Det er dejligt at vi kan få den her støtte til de investeringer klubben har brug for, samtidig med at klubben får lov til at drive sin egen drift. 
@SteenA‍ 

Ret beset så har vi snarere fundet den svigerfar som vil betale gildet, men ikke fundet pigen vi vil gifte os med endnu, haha :D

Altså vi har fundet dem der vil hjælpe os indirekte ved at donere penge til Aarhus som by og AGF direkte da pengene er bundet op på bl.a. at der er et stadion med. Det er ikke de 300 millioner som Dan Hammer snakkede om, men det beløb der skulle til for at hæve en klub som AGF sportsligt nok til at kunne garantere succes i superligaen. 

Vi skal ikke ud og finde en rigmand der først vil være med til at betale for et stadion, og dernæst smide et beløb i klubben som løfter os sportsligt (som Dan Hammer anslår til 300 mio kr hvis der skal være alvor og succes-garanti).
41
Kamptråde / Sv: Kamptråd 2019-20: AGF - Lyngby, søndag d. 08.12.2019 kl. 14.00
Citer
- Jeg ved jo godt, hvad der sker, når man er skadet, og holdet begynder at vinde. Så er det klart, at man ikke kommer ind på holdet. Hvis jeg var blevet sat af, så skulle jeg kigge indad. Men nu kan jeg ikke gøre noget, og det har været hårdt for mig. Sådan nogle perioder er der som spiller. Jeg må se det i øjnene og tage arbejdshandskerne på og knokle endnu hårdere. Men inden jeg blev skadet, var jeg var med til at vinde seks kampe i streg, og vi holdt nullet i mange kampe, siger Frederik Tingager til Jyllands-Posten.
Jeg synes det er bemærkelsesværdigt så gode de herrer Tingager og Backmann har været. Og da Hausner på ingen måde har spillet sig af, så er det altså Hausner der spiller til han har karantæne/småskadet/vinterpause må man gå ud fra.

Nu spiller Tingager og Hausner sammen imod Lyngby hjemme, og jeg regner med at Hausner skal løbe om kap med FCMs hurtige spillere mens Backmann dominerer luften. Vil man dæmme mere op for hovedspillet, så giver det mening at lade Tingager spille den kamp også. De har begge ca. samme målscorer-ratio når de spiller. Hvor AGF har scoret mere med Hausner har vi også lukket lidt flere mål ind. Og Tingager har clean sheet mere end hver 3. gang! 

Tingager har spillet 11 kampe, de to af dem skiftet ind/ud efter ca. 57 minutter.
6 sejre, 1 uafgjort og 4 nederlag.

Målscore 17-10
11 kampe = 1,55 mål scoret i snit. 0,91 mål imod scoret i snit.
Clean Sheet: 4 af 11.


Hausner har spillet 4 kampe, alle 90 minutter.
4 sejr, 0 uafgjorte og 0 nederlag.

Målscore 9-4
4 kampe = 2,25 mål scoret i snit. 1 mål imod scoret i snit.
Clean Sheet: 1 af 4.
42
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Fede pointer. Flere af jer.

Jeg synes egentlig bare at det er fucking fedt, at vi ikke udelukkende lykkes fordi en rigmand kom forbi, hvis en sådan skulle komme forbi.
Vi er allerede på det helt rigtige spor, og er ved at lykkes sportsligt såvel som økonomisk. Vi har opnået vores økonomiske målsætning to år i træk, og kan nærmest ikke undgå at nå den i år, og overgå den kraftigt, og har direkte kurs mod at indfri den sportslige målsætning om top 6 også.

Så hvis der kommer en rigmand, så er det en forstærkelse og løftestang for det vi selv har gang i, og ikke en rigmand der hiver os ud af et stort sort hul som Dan Hammer beskrev det, og iøvrigt satte prisskiltet til 300 mio kr, hvis der skulle være succes-garanti.

Vi er selv på rette kurs, og det er pisse flot arbejde af Fournais, JN og PC, samt trup+David der pt indfrier alle de sportslige forventninger. 
Der skal selvfølgelig være plads til op/ned-ture, og pointen må være at selv babyskridt fremad trods alt er fremad. Ligesom man har gjort de sidste mange år i træk. Stille og roligt ift arbejdet uden for banen lige siden JN trådte til!
43
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Hvorfor skal alt tages til så ekstremer med det samme? Det der er der ingen der har sagt. Men der er helt korrekt blevet konstateret, at vil vi tage et skridt yderligere og blande os regulært i top-3 så skal der flere penge bag projektet. Det er bare realiteterne. Jeg var til et foredrag med Kasper Hjulmand i går der tog os igennem hans og FCNs succesperiode. Her nævnte han, at 85% af succes i fodbold kommer som følge af de økonomiske ressourcer en klub har til rådighed.
 
 
Jep, og enig i at ting ikke skal gøres til ekstremer i diskussioner. Det mudrer ofte pointerne, frem for at understrege dem. Men når du skriver "Men der er helt korrekt blevet konstateret, at vil vi tage et skridt yderligere og blande os regulært i top-3 så skal der flere penge bag projektet.", så kan man jo udfordre den påstand og pege på os selv og sige, at man enten kan have penge "bag" et projekt eller skabe flere penge "i" et projekt. AGF har forsøgt sig med hårdt arbejde og inkrementel facon, hvor salgene bliver større og større og større, i stedet for at der kommer en person med 100 millioner og siger: "lad os springe 4 led over, og starte her fra".

Hvis du med "penge bag projektet" faktisk ikke mener pengemænd/investorer/kunstig forhøjelse af budgettet, så beklager jeg. Sådan læser jeg det. Jeg er nemlig allermest vild med, at det overskud vi har lavet nu her, er skabt naturligt, efter tæring efter næring-metoden, over tid, og med tålmod, flid og dygtighed.

Så altså mens det er sandt at man sgu nok ikke kan komme i top 3 uden flere penge i projektet, så er det ikke nødvendigvis rigtigt at man ikke kan komme der på den måde AGF arbejder på lige nu.

Og ligesom vi siden Glen har forbedret os pointmæssigt i grundspillet hvert år, så har vi også gjort det økonomisk. Vi har altså ikke ofret økonomi for at nå de flere point, men tværtimod lavet større overskud samtidig at vi har rykket os sportsligt. Når man har den situation, så er det for mig at se ikke oplagt at tage penge ind, men der hvor pengemændene sikkert flest står klar! Ligesom når man får en kæreste og går i byen og flyver på en sky, og bliver attraktiv for flere kvinder fordi man er "godt kørende og fyldt af selvtillid". :D

Nuvel, jeg tror AGF er på rette vej på den naturlige facon. Jeg er med hele vejen.
Hvis vi får en løftestang i forbindelse med det nye stadion, hvor en ny storsponsor smider et kæmpebeløb, så er det bare endnu bedre!
44
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Meget enig i alt det du skriver @Dichio :D 

Dejligt at se en der er ligeså positiv som mig, og som simpelthen ikke kan lade være med at skrive om det, og tale det op hele tiden. 


Ift lønninger, salg og niveau, så kan man sige følgende:

AGF henter en spiller for 0kr som får 2 millioner i løn mens han er her, sælger for 5 millioner = 3 millioner i profit
AGF henter en spiller for 5 millioner, som får 3 millioner i løn i perioden, sælger for 10 millioner = 2 millioner i profit
Altimens ham der er hentet til 5 millioner jo SKAL være bedre end ham der er hentet for 0 millioner. Ellers giver det ingen mening.
Og samtidig er der ingen garantier. Men henter man en spiller til 10-15 millioner, og sælger ham for 15-20 millioner, så har man også haft 5 millioner at give ham løn for i mellemtiden, for at regnestykket går i 0, og "profitten" sportsligt kan være rigtig høj.

Så derfor handler det om at finde en sweet spot ift hvor længe en spiller skal være her til den høje løn ift hvad man vurderer han kan sælges for. Eks er Links købt for 5 millioner, men tjener ikke nødvendigvis mere end mange andre i truppen. Men han er med afstand den AGF har betalt mest for i transfersum. Og der skal man også huske på at sign-on-bonusser til transferfrie spillere+generelt også svarer til en transfer. 

FCK kan efterhånden hente for 10- 25 millioner og sælge for 40-60. 
FCM henter for 5 og 15 og forsøger at sælge for 40-60 ligeså. 
Begge har højdespringere ift salg og indkøbspriser. 

45
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Citer
Det vil være så vigtigt at finde 200 mio+, så vi kan rykke op på niveau med bif og fcm i lønbudget og kapital, så det er slut med at sende talenter og spillere til de 3 andre klubber - men kun til udlandet. (Hvornår har vi iøvrigt sidst mistet et talent/profil til Brøndby? Er Duncan sidste?)

Plus være med i kampen om medaljer og Europa og måske ligesom fcm overraske og snuppe guld ind i mellem.

Med et godt salg af Bundu, kan vi naturligvis selv gå i gang med den løbende opsparing til kapitalen.

Ellers må man sige at fundamentet/rammerne er der for investorerne nu (både stadion, fredensvang, talenter, god trup og ledelse osv)
 
 
@Dichio

Haha :D roooolig nu :D

Vi skal i top 6. That's it. Alt andet må komme derefter. Men jeg elsker også at drømme. Men at drømme om tiden hvor vi ikke skal sælge Stage til FCK for 18 millioner, eller en anden for et højt biløb til BIF/FCM er utopi at tro at vi er i nærheden af.

MEN: Vi skal undgå og har for det meste undgået at lave de der mest trælse salg som da Randers solgte Fisker til BIF for 3.5 millioner, eller da Horsens solgte spillere til FCM/BIF for ingenting, og OB til FCK på fri transfer etc.

Det kan sagtens blive tilfældet, at vi engang imellem må se en spiller tage til FCK, FCM eller BIF. Og det vil 100% gøre langt mere ondt at se Amini tage til FCM end at se Stage til FCK i min optik. Netop fordi det gav så megen mening for AGF at lave det salg ift det økonomiske løft som det kunne give os, i et øjeblik hvor vi netop selv havde hentet Nicolai Poulsen i Randers for ingenting. Det er pisse godt købmandsskab.

Ryger Amini til FCM er det ikke samme situation som da Stage røg til FCK fra os, eller da Falk røg fra OB til FCK, eller da Grytebust røg til FCK fra OB. Stagesalget gav AGF 18 millioner! Falk og Grytebust gav 0k, TILSAMMEN! Begge røg på fri transfer. Så ja vi solgte Jovanovic for 7,5 millioner (option på 7,5 mere), og ja vi solgte Stage for 18 milioner (option for 7,5 mere), men det var spillere som mentalt var på vej videre (jvf interview med begge to ifb med salgene). De ville rigtig gerne til udlandet på højere niveau (Jova) eller spille europæisk på højere niveau (Stage). Fedt at få 25 millioner kontant ift OBs 0kr!

Vi ser allesammen helst Amini ryge til udlandet hvis han ikke forlænger med os. Han har to år tilbage i DK på forskerkontrakt, så det er "sidste chance" for Amini til at vinde noget i DK. Ryger han til FCM for et par millioner til vinter, så kommer vi formentlig stadig i top 6, kan finde en erstatning og spille ham ind, og Amini bliver nok dansk mester med FCM, og de har ham klar til at spille 2,5 år for dem før han skal til udlandet.

Det scenarie vil jeg ikke udelukke. Og da Amini ellers spiller kontrakten ud, og tager transferfrit herfra til sommer, så er det måske bedre med en transfer ved et salg til FCM til vinter. Alternativet er en forlængelse, som vi alle helst ser. Men jeg forventer at Amini halvvejs blev lovet at være på vej væk i sommers, da Stage pludselig blev solgt, og Amini så blev.
46
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Du må selv tolke på den del. Jeg kom bare med de fakta omkring Aminis besøg i Herning, som har været mere end en gang.
Jeg siger intet om hvad det betyder. Var selv dengang med til at affeje det som "bare for at se fodbold med agent/besøge australsk ven og have snakke med agent".
47
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Citer
Ved vi iøvrigt at Amini har været på besøg i FCM? Eller bare Tøndergade-rygter? 
@Dichio‍ 

Amini har flere gange besøgt FCMs kampe sammen med agent+nogle australske forbindelser og en australsk spillerven-besøg af en art. Blev affejet som ikke-skifte-relateret.
48
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg synes at PC i hvert fald har forsøgt at gøre afløsere klar for de fleste positioner på banen. I hvert fald i et alternativ.

Gift Links er ikke klar til at erstatte Bundu. Men så længe vi har både Diks, Lunding, Links, Ankersen og Thorsteinsson at kunne spille der (som imod EfB da Bundu gik ud, og imod BIF da Bundu gik ud), så skal det nok gå der resten af sæsonen. Men om der findes en permanent erstatning for Bundu i en af de 5 kan man tvivle på. Men Links kunne jo godt være spilleren der gennemgår den udvikling. Købt til det samme.

Gersbach er fuldt ud klar til at erstatte Højer som jeg ser det. De reservekampe+pokalkampe jeg ser med ham viser at hans indlæg er suværene, og at han defensivt er ca. samme niveau. Om han kan finde samme niveau med Ankersen eller Thorsteinsson som Højer har må han jo bevise over kampe. Ankersen er måske snart væk, og Thorsteinsson skal have en ny konkurrent (måske Kaastrup der skal hjem og spille med om pladsen?)

Amini = pt uerstattelig i truppen. Men selvfølgelig er han ikke det udefra, og en spiller i klassen mellem Zeca/Fossum ville jo kunne gå ind og bevare kvaliteten. 
50
Generelt / Sv: DK i Europa

Nu er det så også kun FCK, som de sidste mange år har kunnet jonglere mellem flere turneringer. Der er intet selvmodsigende i at først at etablere sig i top 6 før man giver europæisk et seriøst skud faktisk tværtimod.
 
Jeg ved ikke om du synes  vi skal gå efter 5. og 6. pladsen de næste mange sæsoner og kalde det for en etablering eller om du håber at vi stiller med reserveholdet hvis vi i en af de nærmeste år kvalificerer os til Europa.
Så længe vi er i spil til en Top 3 pladsering og med i pokalen, så kommer du til at forholde dig til Europa uanset hvor lidt du bryder dig om europæisk bold.

Og jeg synes nu Både FCK, FCM og Brøndby gør det fint i den hjemlige liga, på trods af at de nærmeste hvert år spiller Europæisk.
De to sidstnævnte klubber har så ikke gjort det forrygende i de europæiske turneringer - men det virker ikke til at koste det store i ligaen hvor alle tre klubber ligger hvor vi nogenlunde vil forvente det.
 @andrewdk‍ 

Han skrev "give det et seriøst skud"... 
Det handler jo ikke om, at hvis man ikke vil investere ekstra millioner i truppen for at gå 100% efter europæisk gruppespil, at det så betyder at man vil "gå efter 5. og 6. pladsen de næste mange sæsoner og kalde det for en etablering eller om du håber at vi stiller med reserveholdet hvis vi i en af de nærmeste år kvalificerer os til Europa."...


Simple Audio Video Embedder