Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Holmertz

1
Lidt af hvert / Sv: Superligaen 2018/2019
Jeg tænkte det samme - det er sådan en manøvre der får mig til at tænke, at de taber deres duel med holdet fra 1. division. Det håber jeg i øvrigt de gør - jeg kan ikke se havd de har at gøre i superligaen...

Men nu står Tulberg uden job, skulle han indlemmes i trænerteamet i AGF? Han har vistnok nogle kompetencer og hvem ved, om han kan være et bud på DN's afløser om nogle år? Ikke at jeg forventer DN smutter snart, men enten får han succes med AGF, og så kan vi ikke holde på ham, eller også går han i stå og bliver fyret. Og så kunne det da være lækkert om man kunne rekruttere indefra, især hvis det er DN's succes, der gør at vi mister ham...
 
 
Ja, det er helt sort. Synes langt hen ad vejen de har overpræsteret ift. deres trup. Og Tullberg var jo stoppet alligevel - skal til Dortmund og træne deres regionalliga-hold: Mike Tullberg skal være træner i Dortmund
2
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Emil Berggreen bliver fritstillet i Mainz. Han skulle være helt klar igen. Det kunne også være et emne såfremt han ikke vælter i tilbud. En chance for at få karrieren i gang igen. Med 26 år er han i sin bedste alder og banker han mål ind kan vi tjene lidt mønt. Med den skadeshistorik tror jeg ikke han får mange tilbud som førsteangriber.
Han er jo sådan lidt et Søren Larsen tilbud. Har Bundesliga niveau men er alt, alt for meget skadet. Ville have været en klassisk AGF-signing for få år siden - nu tror jeg ikke på det. Nok mere oplagt at AaB eller andre med mere akutte angriberproblemer kigger den vej.
3
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det kan også være et ungt endnu større talent som Grabara på mål vs Whalley, men det tvivler jeg på. 
Vi så jo i øvrigt også TK være god på mål sidste efterår. Alligevel henter man Grabara, endda på leje. Er der nogen herinde der ikke synes vi skulle have gjort det? Tvivler. 

Havde Grabara været marginalt bedre end Whalley, så ville det ikke give mening at fjerne TK som 2.keeper, og heller ikke bremse Whalleys udvikling (uden at den jo stoppes). Han er endda på leje!!! Men det giver fuldt ud mening.
Forskellen er jo, at vi i efteråret ikke havde en målmand på superliga-niveau - eller i hvert fald en af de dårligste. Derfor var det oplagt at opgradere også selvom det var på leje. Noget skulle der i hvert fald ske og jeg tror ikke man ser hverken Whalley eller TK som startere på hverken kort eller mellemlang sigt.

I angrebet har vi jo en af de bedre/bedste angribere i superligaen, samt en backup der allerede nu ligner en kompetent superliga-angriber. Så det er ikke fordi vi har et gabende hul der pine død skal lukkes.

"Problemet" er som jeg ser det, at AA holder et overraskende højt niveau indtil videre. Havde han lignet en spiller der skulle bruge 2-3 sæsoner før han var en brugbar angriber var jeg helt enig i, at der skulle en forstærkning til - og gerne en af samme type som PM. Men jeg tror simpelthen ikke at en Finnbogason eller Kirkevold (med alle sine skadeproblemer) er en bedre spiller end AA pt., så det virker underligt at bruge en god slat penge på dem.

Det jeg derimod gerne så var en hurtig angriber/fløj type som kunne supplere begge steder og var god på omstillinger. Den type mangler vi lidt i truppen pt. (det burde vel være Riel men han er åbenbart ikke god nok), og kunne være rigtig god enten som 2. angriber, når der skal jagtes mål, eller som eneangriber, hvis der skal spilles på omstillinger sidst i en kamp hvor vi er foran.
4
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Vi har for dælan 4, og jeg vil gerne have 3, og nogle ønsker at vi skal have 2  :D
Hvis det er mig du mener der kun vil have to, så er det faktisk ikke korrekt. Jeg vil bare ikke have tre ens spillere. Du nævner selv dem DN havde i Lyngby. Der var to store skur og så en lille hurtigløber der også kunne bruges på fløjen. Og den kombi køber jeg gerne - man kan endda sige at vi allerede har den med Bundu der også kan tage pladsen i front til nød.
5
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Jeg ønsker i hvert fald ikke endnu en type som PM og AA (som jo minder meget om hinanden). Så skal der hentes en ekstra spiller til angrebet, synes jeg det skal være en som kan noget andet og kan bruges sammen med en af de to eller evt. på fløjen. At have tre identiske typer kan jeg ikke rigtigt se meningen med når man samtidig tænker på vores økonomi.
 @Holmertz
Well... Hvis PM er skadet, så er det vel netop godt at kunne spille på samme måde som vi gør med ham med en ny 2.angriber.

Hvorfor skal man kunne spille anderledes når PM er ude?
Altså jeg forstår godt argumentet for at det i princippet er godt at kunne spille på flere måder. Men jeg synes vi har et rigtig godt koncept lige nu, og min bekymring går på hvad der sker hvis PM er ude i 10+ kampe. Der frygter jeg at vi netop ikke kan spille på samme måde, altså en ulempe, ikke fordel.
 Men vi kan jo netop spille på samme måde med AA? Vi har jo heller ikke tre backups på vores backs. Der har vi en etableret spiller, et talent + andre der til nød kan spille pladsen. Den samme tilgang giver mening i angrebet.

Vi har ikke økonomien til to fuldgode startere på alle pladser. Og som det har været diskuteret i anden sammenhæng ville truppen blive enorm når der også skal være plads til talenter.

Vi bliver ramt på alle de pladser hvor der kun er en starter (dvs. alle andre pladser end centerforsvar og -midt) i tilfælde af skader, da vi ikke har økonomien til fuldgode backups.
6
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg tror at alle er interesseret i at vi henter de bedst mulige spillere. Spørgsmålet er nok nærmere, hvor mange penge der skal bruges på en ekstra angriber.
  Altså nu gik diskussionen jo faktisk herinde på, at der var en bruger/måske flere som frygtede for Ammitzbøls udvikling, og direkte skrev at de ikke ønskede en angriber ind som var bedre.
Jeg ønsker i hvert fald ikke endnu en type som PM og AA (som jo minder meget om hinanden). Så skal der hentes en ekstra spiller til angrebet, synes jeg det skal være en som kan noget andet og kan bruges sammen med en af de to eller evt. på fløjen. At have tre identiske typer kan jeg ikke rigtigt se meningen med når man samtidig tænker på vores økonomi.
7
Generelt / Sv: Evaluering sæson 18/19
Vi mangler sådan set bare at sætte en ordentlig efterårssæson sammen. 12 nederlag i 51 kampe er ret godkendt. Kun tre nederlag mere end FCK.
 
Men det er jo det, der er hele humlen. Hvornår har vi sidst sat en god efterårssæson sammen. Var det den sæson, hvor vi endte med at rykke ud med Fredberg?

Der er ikke noget "bare" her. Det kan godt være, at jeg er lidt "brændt barn skyr ilden". Men jeg vil se mere end et par gode forårssæsonner, hvor vi først bliver rigtigt gode, når vi har misset top seks og fået lov til at spille med bund 8, før jeg tror på, at vi for alvor har flyttet os. Jeg jubler over vores præstationer i nedryknings- og EL-kvalspillet, men når jeg kigger ind i næste sæson, så er mine arme ikke over hovedet.
Om ikke andet tror jeg vejen til top 6 (ironisk nok da det jo bliver en super vigtig sæson) bliver nemmere næste år. FCN og AAB ligner klubber på vej tilbage mere end frem og Esbjerg får formodentlig en svær 2. sæson i ligaen. Bo Henriksens magi i Horsens ser også ud til at være udtømt og jeg vil gerne se Glen have succes i Sønderjyske før jeg tror på det. Og guderne må vide hvad der sker i BIF.

Derimod virker OB og vi ret meget på vej frem. Så jeg spår en ret sikker top 5 næste år med FCK, FCM, OB, BIF og AGF. 6- pladsen er nok mere åben men mon ikke Randers kan nuppe den eller måske Silkeborg med oprykkergejst kan overraske.
8
Generelt / Sv: Evaluering sæson 18/19
Citer
ft. ovenstående liste, så synes jeg faktisk det er skiftet til 4-3-3 der har rykket os mest.
@Holmertz
En nuance: det betyder jo blot at vi kan konkludere at vi kan spille på den måde imod midterhold og hold under os. Hvem ved om det falder totalt igennem på BIF stadion eller i Parken/På Heden.

Så jeg er meget enig, og meget tyder på at vores spil generelt er slået mere effektivt op, og med flere svar-muligheder hvis de lukker x eller y ned. Men reelt skal vi se det imod top 6, for at kunne sige om det kan bære os op til de sjove placeringer.

AaB viste dog forrige år at man kan komme i top 6 nærmest uden at vinde over nogle top 6-hold. De var bare konstant gode imod bund 8, og det er også nok.

Enig. Men forskellen på vores hold i kampen mod AaB i grundspillet og så i de to kampe i play-off var voldsom. Så har svært ved at tro, at vi ikke også vil være bedre mod de gode hold, når vi nu har været bedre mod de dårlige. Og det gode ved opstillingen er, at den kan justeres afhængigt af modstanderen uden at ændre opstillingen. Der er stor forskel på vores midtbane afhængigt af om vi stiller med Guira eller Blume (og Stage spille 6'er eller 8'er) for ikke at tale om, hvis vi smider Sana ind i tre-kæden.

Med en 4-4-1-1 var vi meget låst fast på Sana som det offensive omdrejningspunkt, hvilket var svært at justere sig ud af. Og sjovt nok spiller vi langt mere flydende nu, hvor det offensive ansvar er fordelt mere mellem Amini, Blume og Stage. Og det er langt nemmere at finde nye spillere til de tre centrale midtbaner end til 10'er positionen, hvor det kræver nogle meget høje spidskompetencer (og dyre), hvis ikke spillet skal falde fra hinanden. Ser man på Ajax, så spiller de heller ikke med en decideret 10'er mere, men med tre ret komplette 8'ere, som supplerer hinanden og gør det nemt at skifte enkeltspillerne ud.
9
Generelt / Sv: Evaluering sæson 18/19
Al evaluering af sæsonen starter og slutter med denne tabel:

Stillingen, fra runde 1 2018/2019 til runde 34 2018/2019 - SuperStats
  
Jeg synes, det er bekymrende, at vi igen i år først bliver gode resultatmæssigt, når det sportslige mål er glippet. Har vi en mentalitetsudfordring.

 
Synes det er for voldsom en generalisering. Der er som jeg ser det 3 væsentlige faktorer på at vi har været forholdsmæssigt stærkere i nedrykningsspillet end i grundspillet:

- Truppen var en del svagere i efteråret kontra foråret.
- DN er efter at have forsøgt at skifte fra 4-1-4-1 til 4-4-1-1 i vinterpausen endt med en 4-3-3, som passer langt bedre til truppen selvom det "ofrer" Sana.
- Vi har sæsonen igennem været ret solide mod de hold der er dårligere end os. Det giver naturligvis bonus i nedrykningsspillet.

Ift. ovenstående liste, så synes jeg faktisk det er skiftet til 4-3-3 der har rykket os mest. Det giver os mulighed for at variere vores udtryk en del ved blot at udskifte sammensætningen på vores centrale midt, hvor vi er ret bredt besat. Og så udnytter det, at flere af vores fløje er ret svage defensivt (vel kun Ankersen og Lunding der kan arbejde defensivt) samtidig med, at de tre centrale midtbaner beskytter bagkæden en del bedre end 4-4-1-1 opstillingen gjorde.

P.S. Og så skal man ikke undervurdere hvor stor effekt Bundu har haft. Han har ene mand gjort forskellen i flere af de lige kampe her i nedrykningsspillet.
10
Generelt / Sv: Evaluering sæson 18/19
FT og AM er vel også en slags tilgang selv om sidstnævnte har været ude et stykke tid. Og vi har fået en hel del mere gejst end fx FCN. Top 6 er næppe hyggen set fra den klubs position.
Jeg er meget spændt på hvordan FCN ser ud næste år. De har mistet Hjulmand og mister nok også Skov Olsen. Kan godt blive grimt i en sæson hvor konsekvensen ved en nedtur er rigtig slem.
11
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg synes nu der er et skrigende behov for en ny centerforsvarer og en afklaring på målmandsposten. Nuvel det er ikke så skrigende som sidste sommers angriberjagt, men det er trods alt to positioner der skal afklares. Og det er før vi ser på eventuelle salg andre steder. I mine øjne skal vi simpelthen hente en god centerforsvarer. Jeg har set rundt omkring at Thelander nævnes blandt flere klubbers fans, og det kunne måske være en mulighed såfremt han er ledig. Uden at jeg kender hans nuværende niveau.
Ja, målmandsposten kan man vel godt kalde et skrigende behov, hvis ikke vi kan forlænge Grabara med et år. Og desværre er det jo næppe noget der falder på plads før efter U-21 EM, hvor han jo nok får rigtig god eksponering.

Forsvaret er jeg derimod mere tryg ved. Ikke at det ikke kan forstærkes, men det er en ret solid enhed, som kun blive bedre efterhånden som den får endnu flere kampe sammen.

Men det er faktisk lidt svært at skille ad, for hvor meget af forsvarets soliditet skyldes Grabara. F.eks. er vores tidligere svaghed ved indlæg tæt på målet jo forduftet som dug for solen i dette forår. Det skyldes nok ikke at Juelsgård har fået nye evner i hovedspillet...
12
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Naturligvis skal vi have en tredje angriber. Selvom AA har gjort det godt, så er det stadig kun mod de ringeste hold i ligaen samtidig med at hele holdet har gevaldig tur i den. Når nu David ikke vil bruge Riel, så skal han forhåbentlig ud af klubben sammen med Mmaae, og så kan man bruge de lønkroner på en ny. Hvem det skal være ved jeg ikke, men det bliver formentlig en lejet eller kontraktfri spiller. Man skal ikke til at bruge tid på Bundu. Han minder i forvejen om en spiller der ikke skal have for meget at tænke på, så derfor skal alle kræfter sættes ind på at skræddersy ham til den højrefløj. Og så skal han i fitness lokalet så han kan holde til lidt mere løb.

Jeg ser gerne en ny starter ved siden af Tingager. Juelsgaard har været god på det seneste, men det er igen kun mod de ringeste hold. Vi har brug for en ny. Så kan Juelsgaard og Hausner være reserver, for jeg tror ikke vi ser Backman tilbage i topform. Måske han kan være tredjevalg på et tidspunkt, men han bliver ikke en vi kan regne med.

Grabara er en no-brainer, men Liverpools pre season er lang, og det kan være de vil se nærmere på ham, så den afklaring kommer måske for sent. Hvor længe kan vi vente?

Jeg tror Amini bliver solgt, så der skal findes en erstatning der kan noget frem ad banen. Den bliver rigtig svær. Og så vil jeg ikke have noget imod at Sana blev solgt, hvis der kommer bud på ham og man ophæver med den mega skuffende Toutouh. De penge man sparer på de to spillere er bedre givet ud til én stærkere spiller.

Alt i alt bliver det en spændende sommer, og vi er heldigvis ved at være der, hvor vi har ryddet godt ud i truppen.
Den bedste løsning på angrebs-situationen er nok at finde en, der også kan spille fløj, da det ikke umiddelbart giver mening at købe endnu en type, som PM og AA. På den måde er der heller ikke så langt til spilletid, da vi næppe kan bruge mange penge på en 3.-angriber der sidder på bænken hele sæsonen.

Ift. Sana, så er det da nærliggende at prøve at sælge ham, men omvendt skal man nok passe på med at sende en profil videre bare fordi han i en periode er udenfor startopstillingen. Det er jo et positivt problem, at han sidder der og han gør det super godt når han kommer ind + at han er en anden type, hvilket giver os mulighed for at variere udtrykket.

Og med de præstationer de unge har vist i forsvaret håber jeg snakken om AJA forstummer. Vi har rigeligt med backups i forsvaret - det vi har brug for er en ny Backman, der kan danne makker med Thinggaard.

Men i det hele taget er det jo et vindue uden et skrigende behov nogen steder (som angriber-posten i vinters), så det kan nemt blivet defineret af hvad der sker med Grabara og hvis vi sælger en spiller (Højer, Amini og Bundu virker som de mest oplagte).
13
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Der oprustes i ungdomsrækkerne....jeg har ikke tilgang til hele artiklen.

https://stiften.dk/sport/AGF-hapser-Randers-FCs-U17-anfoerer-De-har-kontaktet-fire-fem-af-vores-spillere/artikel/576584

 
 
Det handler om, at vi hapser deres U17-anfører, værende deres anden ungdomsspiller nu her efter en Sune Balle, som tager turen lidt sydpå. Peter Elstrup fra Randers mener desuden, at vores talentchef, Allan Frederiksen (tidl. Randers), har taget kontakt med yderligere 4-5 unge Randers-spillere, og fortsætter:
Citer
- De har et indgående kendskab til vores spillere, og sådan er det jo bare. Jeg har været i dialog med Allan Frederiksen om, hvad vi synes, der er god etik og moral i forhold til scouting af spillere hos os. Mere har jeg ikke at sige om det, siger Peter Elstrup.
 


Jeg læste på Tipsbladet, at Allan Frederiksen omvendt fortæller, at det er Randers-spillerne selv, der sammen med deres familier har kontaktet ham, ligesom at overgangene er foregået striks efter DBU's regelbog, herunder i henhold til en klart defineret rækkefølge for, hvordan og hvornår kontakten formidles mellem spiller, spillers familie, samt de to involverede klubber. Det bemærkes desuden, at de "4-5 øvrige spillere", man skulle have kontaktet, drejer sig om 2 spillere - atter forløbet efter DBU's regelbog - ligesom at Randers for nyligt netop selv har plukket Johannes Frahm (målmand) fra os, selvom AGF gerne havde beholdt ham, medens Silkeborg har nappet Oscar Fuglsang fra os.  -som i, that's the game.

Peter Elstrup beklager følgende i Stiftens artikel, at Randers er en økonomisk ansvarligt drevet klub, og derfor kun kan give et fåtal af deres ungdomsspillere en "uopsigelig" DBU-kontrakt (med løn), hvorfor de fleste af dem render rundt på amatør-aftaler, som gør dem udsatte for, nemt at kunne plukkes af andre klubber.

Det er vist sagen sårn nogenlunde opridset.

Med andre ord en storm i et glas vand. Og Randers der klynker lidt - hvilket de ofte gør når vi er involveret.
14
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Mortensen og Mmae er begge kommet til siden Junkers afgang.
    Altså vi havde jo både Pusic og Junker før det.
Og så ville man ifølge PCs udmeldinger finde en afløser for Pusic men lykkes ikke i sommers. Pludselig solgte man så Junker og hentede Mmaee. Så kom erstatningen for Pusic i vinters i form af PM, og nu ryger Mmaee så ud og skal erstattes. Sådan ser jeg det, og jeg kan ikke forstå PC på anden måde end det, hehe.

Så altså da man henter PM har man det antal man vil, og nu skal Mmaee så ud, hvilket åbner en plads. Hvem ved om Riel endda også er på vej ud. Kunne man erstatte både Riel/Mmaee med en enkelt fuldgod reserve så står vi meget bedre end pt. Lige nu er vi totalt skrøbelige for skader i angrebet. Ammitzbøl kan gøre det fint i et par kampe, men der er vel ingen der tror på at Ammitzbøl kan bære AGF til top 6, såfremt PM bliver skadet i 5-10 kampe?

Men er åben for argumenter :D
 
 
Jeg ser Ammitzbøll som afløser for Mmaee selvom han stadig er i klubben. Riel smutter i øvrigt nok også nu til sommer og ham forventer jeg heller ingen erstatning for. 

Vi kan dog hurtigt blive enige om at to fuldblodsangribere i en trup er lige i underkanten selvom vi kun bruger en af gangen og har et par spillere (medmindre Sana og/eller Bundu bliver solgt) der kan spille en falsk ni'er/flagrende angriber til nød. Men er pengene der til en spiller der giver mening at have i truppen - det kan jeg godt have mine tvivl om.
15
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg tror ikke, Liverpool er klar til at lade Grabara være 2. valg allerede nu, det er ikke der min frygt ligger, men nærmere at opholdet hos os, har vist både ham og Liverpool, at han er klar til et højere niveau, som kunne være The Championship eller endda en PL klub.
 Ja, det virker logisk at hans eventuelle næste lejemål skal være til et niveau højere. At vi skal spille et helt efterår i grundspil fremfor kun seks kampe og et nedrykningsspil, kan vel ikke helt gøre det. Muligheden må så ligge i at han er sikret spilletid her og at han selv er blevet glad for at være her og det udvikler ham fornuftigt. Pold skal måske have noget af æren hvis han forlænger. Jeg tror ikke eventuelle EL-kampe i sig selv vil betyde så meget, vi har ingen nylige traditioner der, men det hjælper måske lidt. Det er måske mere afgørende at vi i så fald har gjort næsten rent bord i sæsonens sidste eleve kampe og det ser ud til at næste sæson kan blive en positiv oplevelse. Det trækker vel lidt mere end at skulle ligge og rode rundt i bunden af ligaen.

Min største frygt i forhold til Grabara er egentlig at Liverpool og Grabara er interesserede, men at Liverpool lige skal finde ud af hvordan deres egen trup skal være og hvilket niveau Grabara kan komme ud på. Deres indkøbsvindue slutter vel inden første kamp, men med fortsat mulighed for sælge/leje spillere ud. Vi kan måske risikere at starte sæsonen med Whalley og når det så bliver afklaret at Grabara ikke kommer alligevel, skulle lave en anden aftale med kort varsel. Med forbehold for at Whalley kan have taget et ryk her i foråret, skal man nok overveje om det bedre at finde en anden målmand lidt hurtigere fremfor at vente på Grabara, hvis situationen er som ovenfor.
Lige præcis med målmænd vil jeg mene, at det ikke er super vigtigt hvilket niveau de matches på i kampene ift. deres udvikling. Det er i hvert fald markant mindre vigtigt end for markspillere. I Grabaras alder er spilletid det vigtigste af alt og så at der er en rigtig dygtig målmandstræner, hvilket vi jo skulle have. Så jeg kan sagtens se et scenarie, hvor han fortsætter hos os efter sommerferien fordi han trives i klubben, får fast spilletid og rigtig god træning. Jeg kan dog desværre også sagtens se et scenarie, hvor han efter et brag af en U-21 slutrunde til sommer, sælges til Ajax e.lign. klub for de 100 mio, som han efter sigende skulle koste...

Ift. angriberpositionen, så den i min verden relativt langt nede på prioritetslisten ift. centerforsvar/målmand og så en evt. afløser for Amini, hvis han bliver solgt (går ud fra at Nicloai Poulsen er erstatning for Guira). Vi har næppe råd til at have to angribere på PM-niveau gående rundt og det giver i min verden heller ikke mening at hente en anden type, som måske kun kommer i spil i 5 kampe i løbet sæsonen. Så hellere bruge de brikker vi allerede har til at variere offensiven og bruge pengene andet sted.
Simple Audio Video Embedder