Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Dichio

1
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Desværre ingen officiel kilde på det, det eneste der blev meldt ud officielt var at han blev udlejet og kontrakten samtidigt forlænget.
2
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Måske coruna usikkerheden kan give AGF mulighed for at Ankersen accepterer en forlængelse til løn, der svarer til at han ikke bare er rotationsspiller - men backup for Jon Dagur, der er langt stærkere. Rotationen i sæsonen har udelukkende skyldtes småskader hos Jon som jeg ser det. Gerne 1-2 år mere til ham.

Håber også man kan finde en løsning med 2-4 år mere til Thøger og udleje ham, hvis ikke Højer skydes af eller Gersbach vil udlejes og have kampe i start11 et sted.  Synes han har vist spændende kvaliteter, selvom han bestemt ikke er mere end backup spiller pt. Men han er ung og kan udvikle sig meget.

Amini er en no-brainer at få forlænget 1-2 år mere hvis han vil.

Ellers synes jeg også man skal kigge på hen over næste ½ år, på at få forlænget med Backman til 31/12 2022, Tingager ny 2-3 års fra nu, Anbo flere år, Blume lang deal, Bundu håber han vil lægge et år eller mere på - der alle har kontrakt udløb om 15 måneder.

Anbo som en super allround type og talent der er god at have - så gerne en lang deal til ham. De andre er klassespillere og husk på Tingager faktisk har været lidt skadet og derfor ikke ramt topniveauet endnu. Backman kan godt blive på forskerordning til udgangen af 2022. Måske han endda kan overtales til at blive derefter og slutte i AGF. Han ryger jo ikke udlands og vil tjene mindre i Sverige, selvom han ryger på normal dansk skat fra 2022. Det må tages til den tid med ½-1 år ad gangen.

Bundu står naturligvis overfor udlandseventyr og Blume og Tingager skal også skydes af, hvis der kommer bud, især Tingager hvor Hausner vil være klar til at tage over. Synes det er ret lige mellem de to lige nu. Men med forskellige kvaliteter de byder ind med.

Blume synes jeg godt vi kan lave en ny 4 års med fra nu - han er virkelig en holdspiller med unikke kvaliteter. Og der skal en stor sum til for at slippe ham, han er hjernen i vores offensiv, men kæmper modsat Toby begge veje. Synes ikke vi helt 100% har en afløser der helt på samme måde som med FT/Hausner. Selvom Jon ser spændende ud og gjort det fint på Blumes plads som vikar.

Jeg synes vi skal udnytte momentum og forlænge med vores spillere nu vi er 3er i ligaen. Og endelig fungerer som hold - med streg under (som Diks fortæller) efter 20 år+ med gode trupper, men hvor vi ikke altid har fungeret som team.

Kaastrup, der har udløb om 21 måneder skal naturligvis også bare på en lang deal - ham skal vi tro og bygge på.

Højer har også udløb om 21 måneder og synes også allerede nu man skal tage dialogen om forlængelse i god tid, så man ved om han bare skal skydes af istedet så snart et godt bud kommer, med tanke på at Gersbach står klar i kulissen og vi har en fin backup i Thøger.

Derudover synes jeg også vi skal prøve at få lavet en ny 5 års med Jon Dagur, eller hvor længe han nu vil se sig i projektet. Han er outstanding og får han endnu større gennembrud i AGF næste sæson, står vi i en ny Bundu-situation med kort til kontraktudløb med risko for igenting ved skade fx.
3
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Kevin Diks

Der er et fint interview med Diks på mtac.dk i 2 dele. Jeg hæfter sig bl.a. ved hans allround kvaliteter (som man godt kendte til - men fint lige at få genopfrisket) og hans super indstilligen 360g rundt.

Erfaring med alle 4 pladser i forsvaret, god offensiv og spillet højre kant i sin ungdom, og kan vel også til nød spille centralt. Så lidt en ½ Stage type. Og pudsigt nok kan 3 af vores 4 højrebacks dække bredt. Anbo har ligesom Diks kvaliteter til at at spille mange pladser, og MML er næsten lige så meget midterforsvarer og kan også spille venstreback til nød, selvom han vender forkert der.

Alsidigheden og indstillingen synes jeg tæller ift kontraktforlængelse, hvis ellers man kan blive enige om løn en transfer til Fiorentina, mon ikke man vil forsøge at få han billigere end den option man har eller gratis - Fiorentina står i en dårlig forhandlingspostion for at sælge ham til sommer, hvor han stort set ikke har spillet fodbold i et par år bortset fra små indhop i AGF. Næppe nok til at få andet en pebernødder, især ikke i coruna tider hvor klubberne skal slanke budgettet for en tid. Så kan sagtens tænkes de vil lade ham gå gratis bare for at slippe for løn.

Man kan naturligvis diskutere om han har vist nok og være bekymret for tilbageslag ift skade, men jeg synes det er værd at give ham en 2 års med automatisk option for yderligere to år, hvis han opnår et bestemt antal kampe, hvis ellers konditionerne er gode. Synes han vist god indstilling, fysik, teknik, taktisk forståelse og i glimt vist han er en klassespiller. Ellers havde han heller ikke spillet u21 for Orange og været i Feyenoord og Fiorentina samt Empoli.

Citater fra mtac.dk

Selvom Kevin oftest bliver anset som højre back, primært har spillet højre back, og lige nu kæmper om højre backen, kan han også begå sig en del andre steder på banen:

 ”Da jeg var yngre spillede jeg fløj, højre fløj primært. Det har virkelig hjulpet mig siden hen. Da jeg kom ind omkring u-21 landsholdet spillede jeg faktisk midterforsvar i Feyenoord, så det har gjort, at jeg er meget alsidig den dag i dag.”

“Jeg spillede også venstre back i min tid i Feyenoord, så jeg kan faktisk dække hele bagkæden. Jeg kan spille lige der, hvor min træner vil have det, men jeg foretrækker højre back for det er der mine kvaliteter skinner bedst igennem”

”Jeg tror, at det er fordi, at det her hold virkelig er et hold. Jeg har været i mange klubber i min karriere, både store og små, men hvis jeg kigger på det her hold, så er dets største styrke uden tvivl, at det virkelig er et hold. Vi spiller som et hold, vi spiller ikke som individualister.”

Flotte ord om AGFs hold - med tyk streg under hold:

(apropos mediano der sætter en start 11 ud af bif og agf, så synes jeg virkelig vi er stærke som hold og det gør spillerne bedre, så vi faktisk virker klart stærkere end dem i denne sæson. Jeg er meget enig i den opstilling i Mediano, og vil blot have Jon Dagur som stærk bobler til den start11).
“Selvom vi har folk med store individuelle kvaliteter, så har vi ikke det mind-set, hvor man fokuserer på enkelte spillere for at kunne vinde, vi gør det sammen. Det er det stærkeste ”hold”, jeg nogensinde har spillet på”
4
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Ja meget kan ske, vel også at man spiller uden tilskuere fra maj - hvis regeringens plan holder med at åbne så småt op efter Påske.  Det kræver naturligvis at regerings gulrod får danskerne til at være endnu mere fornuftige de næste to uger, ellers kan vi sagtens ende med at forsætte som nu eller yderligere stramninger som fx max 2 personer sammen og udgangsforbud en kort periode ligesom andre steder i verden. Det bliver interessant om det lykkes - vil være fantastisk :-)

Jeg føler mig nu ret overbevist om at vi først i mellem 1. juni og 1. juli får åbnet samfundet fuldt, så fx der kan være fyldt på stadion, Northside, Roskilde osv osv kan køre - det må vi se...
6
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
I en branche hvor man lever af sponsorater nytter det heller ikke at tegne et dystert billede - med mindre krisen i en klub er så man skal ud med hatten for overlevelse. Heller ikke i tvivl om at Bundu kan sælge for et stort beløb til sommer, men mon ikke krisen lige tager toppen af alle transfers det næste års tid - måske to, og så er vi tilbage på normalt niveau og ser stigende transfers igen som altid.

Mht transfervinduet, så kunne man også sagtens forstille sig Jon, Kaastrup, Lunding og Links være vores 4 kanter efter ferien - måske suppleret med en spiller. Vel næsten det mest sandsynlige faktisk.
7
Transfers / Sv: Transfervindue sommer 2020
Tænker ikke vi ser de kæmpe store udskiftninger i vores trup.

Anker ryger måske og vi får Kaastrup hjem. Ellers er vi nogenlunde fint dækket ind uanset med bundu, jon, lunding og links. Kan faktisk godt forestille mig en situation hvor vi både mister Kastrup og Anker og nøjes med de fire. I forvejen har det været småt med spilletid til lunding links pga Anker.

 Diks kan vi også undvære, da vi har både Mikkel Møller og Anbo som så kan komme lidt tættere på holdet.

Amini skal naturligvis erstattes med en ny, hvis han ikke forlænger 2 år mere (vil ikke helt udelukke). Lasse Vigen kan være en mulighed, men kan også tænkes man henter en udefra - måske kan får overtalt den aussie PC kiggede på i vinter. Og ellers kommer Erlykke også frem i bussen til at presse om Zach og Hvidt om startplads.

Sælges Bundu - skal der naturligvis en ny ind.

Spillere som Gersbach, Helenius og Julle (efter Hausner er blevet klart 3. valg) synes nok de spiller i underkanten, men tror ikke de får løbepas. Måske Julle til sep eller jul.
8
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Jeg tror også man først om fremmest vil forsøge at korte sæsonen af og slutte inden 1/7, men vil ikke pive over at undvære Anker og Amini. Alternativt fryse stillingen hvor den er nu. Synes i hvert fald ikke kan bare kan afblæse turneringen som en i artiklen siger. Liverpool og FCM fx er så klare vindere det vil være helt i skoven. Vil også være mærkeligt, hvis forriges vindere så får en ny chance i CL og EL. Helt gak gak efter min mening.

Medie: PL-bosser vil have sæsonen afblæst
9
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Præcis - enig alle parter må give noget og man må håbe man finder en mindelig løsning med klubber og spillere, men der kan opstå situationer med spillere som vil holde på deres ret fx Sabbi der gerne vil skifte til OB 1/7 pga det sportslige og økonomiske, men der kan DBU vel så sige fint du skifter som kontraktligt 1. juli, men du er bare først spilleklar når den nye sæson starter, så må Hobro så undvære ham og OB ikke bruge ham før 1/8 plus minus. Så kan de godt være OB og Sabbi alligevel kommer til bordet og laver en deal med Hobro - også set i solidarisk øjemed ift OB står i samme situation med spillere de måske gerne vil beholde en måned mere.

Bliver spændende at se hvordan det løses. En ting er sikkert solen står også op efter 1. juli :-)
10
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
@ Martin - man kan i hvert fald lave en håndfæstning danske klubber i mellem, at man vil være solidariske ift en sportslig afvikling, hvor alle ikke tager nye spillere fra andre klubber - men man kan ikke tvinge fx Sabbi til ikke at skifte, men man kan nøjes med at lade ham træne med i OB og ikke spille kampe. Man kan også hvis DBU åbner for det leje ham ud i juli til Hobro af sportslige hensyn. Spørgsmålet er om alle klubber kan blive enige. Men ellers må DBU afbøde med at åbne op for lejeaftaler der kan udligne tab spillere i trupperne. Eller at nye spillere fra 1/7 kan bruges. Det er jo ens vilkår for alle.

Og selvom AGF førhen lejede både Jacob Laursen, Tøfting og Flo ind til sidste kampe, så gik det jo alt sammen alligevel. Det var egentlig meget sjovt og havde også sin charme. Og Hobro har en rigmand i ryggen der nok finde mønt til en værdig lejesvend for Sabbi hvis det er.

Naturligvis har klubberne forskellige økonomiske vilkår ift at hente lejesvende, men det har man jo til enhver sæson.

Nå men lad os se om vi overhovedet er klar midt maj. Vi har i Europa slet ikke været så dygtige som kina og sydkorea til at inddæmme coruna, så det kan også være sæsonen først kan spilles færdig fra omkring 1. juli og først slutte ind i august med to kampe i ugen. Og næste sæson så også bliver et tæt pakket program.
11
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
@ fsc - præcis love alm vilkår skal overholdes, andet giver ikke mening.

Men man kan i hvert fald lave rammerne for at spillerne kan få lov til at skifte som planlagt 1/7 som fx Sabbi, og kan forlænge aftalen til midt i juli eller hele juli, så må det være op til aftaleparterne, spiller og klubber fx i det her tilfælde OB, Hobro og Sabbi.

I en sag som Amini er sagen pt lettere, da der ikke er en tredjepart involveret, så han skal egentlig bare vælge om han 1) vil forlænge i AGF, 2) skifte til fx FCM eller anden klub 3) vil holde fri uden kontrakt 4) evt. holde sommerferie, men den skal vel være afviklet ved kontraktudløb 30/6. Ferie kan også afholdes nu i coruna pausen eller som enkeltdage efter fx en kampdag, det må parterne aftale, men mulighederne er mange.

Også om de vil tage overarbejde eller tage på ferie i juli i sæsonafslutningen.

Man kan også sørge for vinduet ikke er lukket 100% i sæsonafslutningen, så klubberne kan hente erstatninger ind for spillere der forlader klubberne 30/6, hvis de fx har spillet.

Man kan også fra fifa,uefa,dbu give dispensationer ift antal klubber en spiller må repræsentere i denne og næste sæson pga coruna krisen.

Uanset så går det nok det hele, og AGF kan også stille et fint hold uden Amini - vi har både zach, hvidt, erlykke, Anbo der kan overtage den ledige plads/være backup.
Ankersen er kun backup for Jon, og vi har lunding, links, anbo, marouff, mfl. Og på højreback har vi anbo og Mikkel som backup istedet for Diks, hvis ingen af de 3 vil forlænge.

Lyngby står i en lidt mere betænkelig situation med 7 spillere til kontraktudløb som alle ret vigtige, men mon ikke mange har forlænget inden da, og iøvrigt de så mange point, at de næppe kommer i playoff kampe. OB gør nok heller ikke, og tvivler på at vi får en nedrykningskamp til sidst med Hobro og OB hvor Sabbi kan blive en sjov historie. Og hvad pyt så tager vi den med hvis Sabbi er i striber og Amini spiller i pis gult i direkte bronzekamp med os. Det er jo bare en lille detalje i det store coruna sammenhæng med liv og død på spil og mange mio for fodbolden og mia for samfundet.

Iøvrigt må alle klubber jo til en hver tid hente kontraktløse spillere ind, og så Lyngby eller andre kan altid skrive en måned eller to med fx Spelman eller typer som Thomas Juel-Nielsen.

SAGT MED ANDRE ORD - der kommer i hvert fald ingen piveri fra min side over tæt kampprogram eller Amini osv i pis-gult. Det er småting i den her situation. Om han så scorer mod AGF og Bif tager bronze med mulehår foran de hviiie.
12
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Men hvad de ekstra to runder kan vel også proppes ind i en tæt uge med 3 kampe på en uge, så må man rotere i trupperne. Det gjorde AGF også i dette forår.

Og den den der overlever man nok. Enten laver man en regel om at skiftet først kan træde i kraft efter sæson afslutningen, og så vil spilleren nok gerne have en ekstra månedsløn (og der vil også være noget kollegial gruppepres)

Ellers er det som ikke værre end da jeg var barn, hvor AGF i sidste øjeblik hentede Per Friman, Stig Tøfting, Håvard Flo osv ind på leje for 3-4 kampe, når man var i problemer. Og man kan jo kompensere klubber der har spillere med kontraktudløb som har spillet mindst 50% af kampene inden 1. juni, at de må leje en erstatning ind i juli af kontraktløse spilllere, hvis de ikke får nogen nye ind pr 1/7 som OB gør med Sabbi. Det må man kunne finde ud af. Naturligvis ikke 100% mm retfærdigt, men det bliver det alligevel aldrig. I dag er der også klubber der forfordeles af kampudvalg, tv, dommere, skader, budgetter osv

Iøvrigt har Sabbi ikke scoret i 7 kampe siden start nov, og OB må stadig kun stille 11 og Hobro må vælge en ny fra truppen. Sabbi er ikke totalt afgørende som Bundu og Lucas A eller Vildsæk var.
 
Hobro om Sabbi: Helt tosset scenarie er muligt
13
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Mon ikke han holder hånden under Hobro.
Sandheden om lilleputten i Superligaen: Her er milliardæren bag Hobros...

Udover dem med rige venner i baghånden, så har SIF en fin økonomi, og Horsens har også udtalt de er bedre polstret end førhen (men nok også grænser for hvor polstret).

Men klubber som SØE, EfB (der lige har mistet sin rigmand), Lyngby (der dog har mange kontrakt udløb til sommer - har EfB også oga lejesvende) og måske tildels Randers vurderer jeg som dem med mindst midler i baghånden.

AaB og Bif og har også store butikker med kæmpe driftsunderskud især bif. Men mon ikke de har venner. AaB har lidt som AGF en stor flok af gode venner.

Tænker klubberne må håbe at komme i gang midt-slut i maj og spille to gange i ugen og få kradset tv-penge ind, og så få spillet de 9-12 kampe de mangler rundt om i Europa og især DK, om de så skal spille hen til midt i juli, og så må Uefa og dbu finde en overgangsløsning, hvor klubberne kan forlænge spillere med kontrakt udløb en måned eller give dispensation til at hente en erstatning. Måske spillerne også skal ind i akkord på  fx 20% ned i løn som tyske spillere har gjort. Der må findes løsninger. Og naturligvis kort ferie på en uge mellem denne og næste sæson. Alle må give sig og bidrage.

Pokalturneringen og EL/CL kan godt afsluttes hen i juli-august, selvom den nye sæson er startet op, og de klubber må indstille sig på måske at spille op til 3 gange i ugen og lave rotation i truppen, gjorde AGF jo også her i foråret.

15
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Sjovt Mediano har taget den op med at lave en fælles start-11 som jeg tog op i sæsonstarten. Man er ofte præget af sidste indtryk. I foråret var OB bedst og ville få flest på. Nu er det AGF set over sæsonen og AaB i foråret.

Men meget enig med Mediano:

Rinne -Munks, Backman, Tverskov, Højer - Patrick Olsen, Amini, Blume - Bundu,  PM, Lucas A

Spørgsmålet er så om man er nødt til at have en rigtig 6er og tage fx Amini eller Patrick Olsen ud.

PO er en bedre spiller og mere kampafgørende og bedre til at sætte spillet, men Amini en stærkere arbejdshest og fantastisk i kontraspillet til at drive bolden frem.

Men synes der er mange der er MEGET tæt på de andre. Og meget enig i mange af argumenter med Wert, Okore, Kusk, Svendsen osv. Generelt er de 3 hold bare tætte set over sidste 1½ år. Men positiv udvikling i AGF og håber vi rykker fra.

Også interessant snak om FCN-talenterne iøvrigt og deres manglende succes i udlandet.Superliga - Uge 13 med Kristian Mørch & Rasmus Monnerup by Mediano | Mediano...


17
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Nej der er naturligvis nogle praktiske ting ift kontraktudløb typisk 30/6 samt tid til opstart før næste sæson. Men synes godt man kan afvikle sæsonen til udgangen af juni i hvert fald ca. 21-25 juni.

Synes i hvert fald klart klubberns turnering er vigtigere end EM, selvom jeg selv skal se en af Damarks kampe. Landshold er trods alt bare icing on the cake, mens klubberne er spillernes levebrød og tuneringskampene i sig selv levegrundlaget for klubberne.

Ja endnu for tidligt at sige hvad der kan lade sig gøre. Det må man kigge på hen i april, men mon ikke UEFA og Divisionsforeningen arbejder med mange forskellige mulige måder at afvikle sæsonen på ift hvad der sker de kommende uger.

Coruna er helt sikkert ikke ovre i maj, men jeg tror det klinger af hen i løbet af maj om det så bliver primo - medio - ultimo afhænger af hvor gode vi er til at overholde karantænen og om foråret bliver køligt, fugtigt, koldt eller varmt.
18
Generelt / Sv: Hvor blev de af
I Australien spiller de stadig - men Jakob Poulsen spiller ikke så meget. Godt set af ledelsen ikke at hente ham tilbage til AGF.

Jakob Poulsen - Stats 19/20 | Transfermarkt

Hvor succes historier findes der egentlig med spillere langt oppe i 30erne. Martin Jørgensen blev et hit i AGF, men også lidt op og ned. Skulle lige spille sig i form først.Derefter en af ligaens bedste og tilbage på landsholdt, men sidste 1½ år blev det noget ud og ind af holdet  og kun en assist og ingen mål.

Alligevel har jeg kæmpe respekt for ham og dem der giver sig til sidste blodsdråbe istedet for den med at slutte på toppen som de to gange Laudrup, der kunne have været en gevinst for dansk fodbold i rigtig mange år, hvis de ikke havde haft deres forfængelighed.
 
Martin Jørgensen, statistik fra superligaen, all-time - SuperStats
19
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Hvis man aflyser sæsonen hvor den er nu, får man sikkert en masse brok. I andre ligaer har man også spillet ulige antal kampe.

Håber egentlig man vælger en løsning hvor man spiller turneringerne færdig om man så skal spille til midt juli.
Om man så skal spille to kampe i ugen. Klubberne har også brug for indtægterne fra tv samt tilskuere og bodsalg, aktivering osv.

Og udskyder EM til næste sommer.
De nationale forbund kan godt undvære de indtægter et års tid.
20
Corona / Sv: Debat om Coronavirus
Jeg tror man lige tager ugen inden påske med, og opfordrer folk til at så vidt muligt at holde sig hjemme i påsken, og derefter maner til forsigtighed, små forsamlinger osv efter påske.

Tror bare man ikke ville tage 3 uger i et hug, men gøre det mere spiseligt ved at nøjes med to uger i første omgang.
21
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Spændende hvad der sker. Måske kan man godt spille uden tilskuere om 2-3-4 uger. Måske kan der også komme tilskuere ind om en måned +  men der kommer formentlig også hold der kommer til at undvære spillere som har coruna eller skal i karantæne - hvis nu vi fx må undvære bundu, PM og Backmann, på samme tid, så bliver det amputeret. Eller hvad hvis et hold mangler målmændene. Eller hvis hele truppen bliver ramt og får karantæne?

Men man burde nok kunne få afviklet playoff kampene  (og pokalkampene hvis man vil) på et eller andet tidspunkt i foråret/sommeren.

Men det er da glædeligt at man i wuhan nu er nede på 8 nye tilfælde om dagen fx - det giver håb for både samfundet og fodbolden :-)

Men ja USA og for den sags skyld også GB, Italien og Tyrkiet m.fl. - måske også Sverige giver anledning til bekymring. Italien fordi det er så voldsomt dernede og tæt på os. Og de andre steder fordi man har taget så relativt let på det der.

Man må beundre at tætpakkede metropoler som hong kong og singapore så tæt på kina, har lykkes godt.
22
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Måske det er vores nye taktik mod Randers at få udsat kampene. Så taber vi da ikke...

Det er kommet frem at første udbrud i Wuhan var i november, så mon ikke sæsonen er slut.

Egentlig vil det være fint nok for AGF, hvis vi får bronzen. Vi har næsten alt at tabe - sølv tvivler jeg på vi snupper. Det smed vi i hobro og silkeborg.

Ved godt man kan sige vi mister en mulig pokaltriumf, men for det første er der vel kun 40-45% chance vi slår AaB, og derefter skal vi også vinde i en pokalfinale (måske med ca 65%) så er vi nede på 27-28%.
23
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Synes bestemt også det er en mulighed at lave en rotation mellem Parken og AGF i fast turnus, og evt. trække lod i tilfælde af både fck og agf kommer i finalen.

Det gav mening i gamle dage at spille i idrætsparken, da ingen klub havde hjemmebane der - og der ikke var andre stadions der kunne rumme så mange tilskuere.

Men hvorfor ikke lade det op til de to klubber i finalen at finde en løsning på hvor de helst vil spille, om det skal være neutralt sted, eller der skal trækkes lod. Så kan de finde den løsning der passer bedst til deres ideer og behov. Eneste ulempe er at man så kan risikere at fx FCN vil spille kampen på deres lille lorte stadion. Man kunne naturligvis vedtage et par tilføjelser, at der skal være kapacitet på min 15.000 og det skal være på græs eller hybrid bane. Men i virkeligheden bør kapaciteten jo op på min 25.000, hvis en af de store klubber er i finalen. Så der er mange overvejelser.

24
Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - Randers, søndag d. 16.02.2020 kl. 16.00
Nogen der har hørt om Tingager er potentiel til Randers kampen eller hvornår han er med igen?
Var han småskadet eller slog Hausner ham bare af?

Ja enig Backman skal virkelig have været grov eller truende verbalt, for han løber jo sådan set lige tilbage i forsvaret og klar til at spille videre. Løber i hvert fald ikke truende hen mod dommeren.
25
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Nu er det sendt til DBU. Har også tidligere sendt noget vedr. talentudviklingen for et par år siden. Det blev fint modtaget. Håber også de tager det med i udvalg og drøfter en bedre afvikling af DBU Pokalen. Hvis nogen har nogle forbindelser i DBU, så spark gerne til dem.

Er ret sikker på der vil blive tæt udsolgt ude og hjemme, hvis en pokalfinale spilles over to kampe.
Der er meget mere hype om dem end semifinalerne.
27
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Synes DBU burde kigge med i tråden her - hvem skriver til dem?

Jo mere jeg tænker over det, jo mere synes jeg, at man skal trække lod om hjemmebanefordel til finalen i pokal turneringen.
Man har alligevel til og med semifinalen givet det ene hold den lille fordel.
Så kan man altid give klubberne lov til at flytte kampen til et stort stadion fx fck, bif eller agf - hvis de to klubber kan blive enige om det indbyrdes.

Og helt enig kritikerne - det vil være helt væk at spille Bif-FCK på et andet mindre stadion i KBH eller flytte den til Esbjerg eller lign.
Og det er kun de 3 store tilskuerhold fck, bif og agf der reelt kan trække mange tilskuere langt væk fra eget stadion som har fans i hele landet på et niveau der batter noget.

Hvorfor misse en potentiel folkefest i Kbh, Århus, Aab, EfB, OB osv - hvor hjemmeholdet vil fylde tribunerne i den grad og lave en byfest. Det kommer ikke til at ske i Esbjerg eller andre steder med en finale mellem nogen af de 4 hold der er tilbage. Horsens-Randers kunne måske have været et tema for en fest mellem de to klubber i Århus, men nok lige så god folkefest med udsolgt i en af de to byer.
Vil man have en sportslig afvikling - og dobbelt folkefest - skal man spille pokalen ude og hjemme som man gør i Champions L, men måske svært at finde frem til to åbne datoer i et tæt program, men man gjorde det jo sådan set før med semifinalerne. Så helt umuligt er det ikke...
 
31
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg er meget enig. Der er nogle ting Fæster skal arbejde med og have held med ift gennembrud.  Ja det er set før at fysiske spidskompetencer i u19 fodbold ikke er nok i voksenbold. Tvivler også. Heldigvis kan unge spillere ofte tage ryk man ikke lige havde set komme.
33
Generelt / Sv: AGF i top 6 - matematisk sikring+opfølgning.
Måske vi skal heppe på hyp-hestene, med sejr er vi 13 point efter FCM, og to sejre i indbyrdes 7 p efter og 11 kampe. Bundu går efter guldet..

Og i den mere seriøse afd, så vil det på den lange bane være bedre de kommer med sender fcn eller bif ud af top6 denne sæson. Men aktuelt ift top 6, skal de to naturligvis dele i porten og fcm smadre randers.

Men uanset er der ikke noget der så skidt... at det ikke er godt for noget.
Tror vi uanset tager top6.

Bo Henriksen skal naturligvis drille FCK, så vi kan snuppe sølv, hvis fcks forårskrise skulle fortsætte. De har ikke været imponerede.

Ja alene det at OB kun har en top6 placering i snart 10 år gør det ser trist ud for dem. Men for bare 6-12 måneder siden mente mange det så mere lyst ud for dem end os... og hver uge byder aktiemarkedet på blodbad og opkøbsmuligheder. Og AaB har mange også dømt ringe og pisse gode denne sæson. Faktum er at de ligger lige efter os og vi har en vanskelig pokalkamp i Aa, og de ersvag 1. favorit til pokaltitlen i år pt. Men måske er der ingen tilskuere? Så vil jeg mene vi er svage favoritter i stedet. I hvert fald lige.

Man skal have de lange briller på. Og OB er ikke sat af, bare sat tilbage
35
Generelt / Sv: Hvor blev de af
ja - hvis han får chancen i Brentford bliver han der, ingen tvivl. Men præcis man kunne håbe han ikke får chancen og AGF istedet henter ham ind som 3. angriber på lige fod med paddy og helle - mon ikke han faktisk er god nok til at overhale dem begge på kort tid.
36
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Århus har landets 3. bedste stadion, og der er kun jyske hold tilbage. Det kan kun blive Århus, med mindre begrundelsen er hjemmebanefordelen, men den har FCK haft i en menneskealder, og hvis det bliver valget, så SKAL det også betyde at det fremadrettet er slut med at spille i Parken, Vilfort park eller andre steder der giver hjemmebanefordel.

Man kunne også vælge at lave lodtrækning hver gang om hjemmebanefordel for de to i pokalfinalen, og derved få kampene ud lokalt og rundt i landet.

Hvis klubberne så bagefter kan enes om bane-bytte eller spille neutralt i Århus eller Kbh, så bare fint.
37
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Normalt vil man sige der skal 3 angribere til ift at man skal være dækket ind af skader, men omvendt er både PM og NH også så stabile i præstationer og aldrig skadet, at det er lidt luksus med 3 stk, og AA har slet ikke spillet og NH aldrig spillet så lidt i superligaen som nu (bortset fra en kort periode i AaB) - fordi PM spiller fast.

Mon ikke man har vurderet at der ikke ville komme spilletid til AA, selv ikke i pokalturneringen, og at fx Fæster vil have glæde af at være backup for NH i træningsturneringen.

Man har sikkert også vurderet at både PM og NH sjældent sidder ude med småskader og karantæne, og begge altid kan spille 90 min, så skulle en af dem få en længere skade, henter man nok en kontraktfri ind som vi før har gjort.

Spændende at se til sommer...

Men tror også man til sommer vil hente et talent ind udefra eller Fæster op, hvis han ellers er klar til det og se tiden han, man kan jo handle helt til 1/9, og når først man er nået dertil er rest-sæsonen kun 3½ måned. Ligesom den er ret kort nu.

I øvrigt skulle både PM og NH blive skadet, kan Bundu der har spillet et hav af kampe der gennem sit liv, prøves af i front igen en kamp eller to. Jon kan også spille falsk 9er til nød 1-2 kampe.
39
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Er egentlig lidt i tvivl om hvor meget det betyder at have mange fans i ryggen.

Det kan omvendt også nogen gange lægge et pres, det tales der i hvert fald om fra nogen.

Selv mener jeg begge dele betyder ganske lidt for kampens udfald.

For stemningen, hypen, klubbens PR-værdi osv betyder det alt.

Vi har jo tit tabt med mange fans i ryggen - fx over 20.000 mod et ringe Silkeborg hold på hjemmebane....
41
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Mht om man skal stille start 11 eller rotere ... Man kan i hvert fald sige at der også er noget med momentum, holde spillerne helt skar pe, "automatismer" ved at spille start11 så ofte som muligt om det så er to gange i ugen. Men nogen spillere døjer bare med småting og kan ikke. Det ved staben nok bedst. Man får også fordelen ved at gøre nr 12 og ned skarpe og udvikle sig, så der er mange mellemregninger og outputs.
 
Men havde Bundu spillet en halvleg mod Hobro havde vi måske vundet. Men så måske skadet mod EfB?
42
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Ja ingen tvivl om vi uden Bundu er til at tale med, der ligner vi lidt bif og aab niveau - lige nu har Bundu den xfactor for os der gør at vi er en tand bedre og faktisk i en mere normal sæson kunne skimte guldet.

Vi har pointsnit på 1,82. Herfølge vandt med 1,7 og fck med 1,85 i 03.
2 point giver ofte guld. Vi kunne let have haft 4 point mere.

Historiske mestre: FC København har Superligaens højeste pointsnit |...


44
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
haha har haft samme drømme, men vil nu være fedt med AaB istedet. Eller allerhelst Silkeborg, men mon ikke det bliver Horsens og Randers der går videre, og det er bare for kedelige hold at møde ift spillestil.
45
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Det afhænger af situationen om der er aftalt en pris på forhånd, men ret ofte er der, hvis det fx er med tanke på skifte og man lige ser spilleren an fx YT og Junker i Norge, Diks hos os osv.

Men hvis spilleren lejes ud mht på at komme tilbage som fx Mabil i da han var i EfB, ren udvikling som Thøgersen eller videresalg til 3. klub som Sammy Skytte var, så giver en klausul ingen mening.

Så der er ingen regel. Afhænger af situationen.
46
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Jon var allerede fra han kom bedre end Anker.

Zach, Kaastrup, Lunding, Hvidt og Links er bare talenter og det tager tid inden de kommer på niveau.

Links mener jeg næsten ikke vi kan vurdere på 39 min fordelt 3 inskiftninger og et par pokalkampe på svær bane.

Også svært at vurdere de forskellige typer op mod hinanden, fx er Zach hverken en Amini eller NP, nok mere en blanding.

Amini er meget hypet med god grund, men synes nu ikke der kan herske tvivl om at Bundu bliver et udefinerbar større tab. Amini er en af superligaens bedre, men ikke selvskreven på hverken fcm, fcn eller fck - hvorimod Bundu ville være en forstærkning på alle hold. Han gør jo nærmest hvad det passer ham. Plus han er blevet taktisk og defensivt god. Samt en fantastisk holdsspiller.

Bundu er så komplet som type i teknik, fart, fysik, afleveringer, mål, 2-vejs - at det er nærmest umuligt at erstatte.
Mener også han er i en liga som Skov og Lucas A efterhånden.
47
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Jeg er helt enig i at vi en fantastik platform efterhånden organisatorisk og økonomisk - samt stærke sportsligt med masser af potentielle afløsere fra nr 12 og nedefter samt fået gang i talentavl igen.

De ting giver grobund for ekstra optimisme, fx Zach-Hvidt der rykker ift at afløse Amini, og nogle spændende kanter i Kaastrup, Lunding og Links til at afløse Bundu og Anker. Hvis ingen af de tre forlænger.

Giver naturligvis et fald kvalitetsmæssigt på den korte bane, men på den lange kan de måske godt nå pænt meget af deres niveau.

Plus andre kan steppe yderligere op ift nu - fx Munks, Højer og især Eske og Jon - som langt fra har ramt potentielt niveau. De andre i start11 kan også lægge på - nok dog i mindre grad, Blume fx kan vel næsten ikke blive mere hot end nu.
48
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Det er lidt som på aktiemarkedet man bliver let meget påvirket af øjebliksbilledet. Sidste år faldt mange i svime og OB og EfB og i år synes mange virker helt til rotterne uden fremtid.

Begge kan dog risikere at rykke ud i år, og både OB og AaB har sådan set bare været heldige ift AGF at de ikke også har været nede at vende i 1. div, som os og EfB og Randers fx for at tage de 6 største byer.

Jeg må nok indrømme jeg i min vurdering af AGF nok hænger lidt fast i historik, og også vurderer dem til 60% i top6 næste år, men de procenter kan svinge meget op og ned ift om vi beholder Bundu og Amini samt Anker som gardering for Jon/Bundu. Anker er dog også en bremse for Links og Lundings udvikling via start11. Og hvad vi henter ind.

Som øjebliksbillede vil jeg måske give OB 40%, AaB 50% og AGF 60% på top 6 næste år med tanke på de 3's økonomi og udvikling, men også at RFC, EfB, ACH, SØE osv udvikling er vendt meget ned af sidste års tid sportsligt og økonomisk. Men igen det kan hurtigt vende (Bundu/Amini salg osv).

Enig i den analyse af AaB, Zinras, og alligevel overraskende at den 40 årige Bassogog har fået pæn succes i Kina. Jeg havde regnet med en kæmpe fiasko. Men måske AaB bare slet ikke var gode til at få ham til at blomstre. Der var han jo næsten marginalspiller.

Christian Bassogog - Player profile 2020 | Transfermarkt
49
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Ja vildt med fcm, og mon ikke de vinder guld efter købet af af 3 angribere i vinter.

AGFs snit er faktisk højt til at i nogle sæsoner at være med i guldkampen.50
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Vildt med Bundu og Blume i dag og den udvikling de har gennemgået. For et år siden var de begge kun ind og ud af holdet. Forlæng med begge. Plus Amini og Jon - stærk kamp af alle 4. Flot kamp i dag, der bare skulle være lukket længe før.

Synes også det var vores fortjeneste Esbjerg sejlede - flot pres og kombinationsspil. Vi kunne have lavet 10 mål +
Simple Audio Video Embedder