Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Dichio

1
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Enig det blev et todelt comeback i AGF - og han var outstanding i starten.

Aldrig tænkt på det sådan, men ja det er da lidt tragikomisk at netop Duncans fald også blev Glens. Og ja ønsker mig heller aldrig tilbage til en stil baseret på lang bold og duelspil om 2. bolden....
2
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Duncan kunne have været en super-sub at sætte ind sidste 15 min på højebolde, men nok også for dyr til det....

Synes iøvrigt også JN har taget ved lære go dæmpet sig.
3
Generelt / Sv: Q&A med Jan Schouby
Har selv arbejdet en del år som journalist, og jeg fik da dårligere information fra dem jeg var mest kritisk overfor og masser af inside info fra dem der havde ekstra tillid til mig, sådan er det jo. Uanset om det er AGF, sport generelt eller politik.

Er også selv blevet interviewet og naturligvis gav jeg mere til dem der kom og ville have den gode historie. Sådan er det jo. Journalistik er relationsarbejde. Vil man lave yderst kritisk journalistik  (og det er jo samfundsmæssigt vigtigt ift mange ting) må man også forvente at man møder nogen der er på vagt og skeptisk. Alt andet er naivt.

JA hvis jeg var træner ville jeg sgu da heller ikke give startopstillingen eller lave åbne træninger der fortalte om taktik, skader, opstillinger. Jeg undrede mig virkelig i mange år at man kunne læse om de ting i JP og Stiften 1-2 dage før. Havde det meget ambivalent, det var fedt at læse, men også trist at modstanderen vidste alt.
4
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
@ stats - helt enig - det havde længe peget den vej, en spiller med flot karriere bag sig, men ingen fremtid foran sig. Det er heldigvis ikke den vej AGF går længere.

Men ja synes også det var en trist afsked for en af de store ikoner og han var fantastisk i starten efter tilbagekomst fra fcm. Og ja fik intet vist i polen og cypern
5
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
I en fodbold er der altid gang i svingdøren, fyring eller ej - jo sjældent spillere fyres, de sælges som regel, hvis man af sportslige eller teammæssige grunde ønsker at skilles.

Og det kunne slet ikke være anderledes med med Duncan synes jeg, når han sætter sig over klubben og 2 gange kritiserer ledelsen offentligt, det gør man heller ikke en normal virksomhed.

Først langede han ud efter David i et tv-interview, hvor han sagde at Jacob ikke skulle gå og blande sig og mene alt muligt

Nogen tid senere kommenterede han fyringen af Glen som en skandale.

Og benyttede ved samme lejlighed til lige at tage gammel hilsen op til JN (det var vist den med at man skulle kigge i buskerne osv)
- Ja, der var store udfald, men ansvaret for det lå mindst lige så meget hos truppen som hos Glen. Så jeg synes, at det er helt hen i vejret at fyre ham, fortæller anføreren til Aarhus Stiftidende, og udtaler samtidig, at han til tider er forundret over de beslutninger, som adminstrerende direktør, Jakob Nielsen, træffer.

Duncan var forlængst blevet soglt, hvis ikke Glen havde holdt hånden over sin anfører.

Ydermere passer Duncan jo bare slet ikke til Davids stil - er alt for langsom.

Så der var ikke så meget at rafle om... lige til højrebenet.
7
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20: OB - AGF, fredag d. 20.09.2019 kl. 19.00
Synes det er ødelæggende for spillet uanset hvem der laver tidsudtræk og det er mega irriterende. Og usportsligt at se Amini og Jova ikke kunne gå og 20 sek efter være 100% på toppen. Man skal vinde fodbold på fair vis uanset om man hedder OB eller AGF.

Der burde indføres regel om at al spilstop sidste 20 min lægges dobbelt til (når det er holdet som er foran og vurderes at have en fordel af det som her AGF). Naturligvis ikke hvis behandlingen sker udenfor banen.

Synes iøvrigt Opondos mål mindede en del om det Stage fik anulleret MOD fck....
8
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Tak :-)

Det handler også meget om hvordan man nu en gang bruger den fysik man har. Jeffrey Aubuyn havde masser af fysik men brugte den  ikke så meget - og aldrig defensivt. Anker og Lunding er ikke store, men bruger derimod deres godt - også defensivt.
9
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20: OB - AGF, fredag d. 20.09.2019 kl. 19.00
Ingen tvivl af at vi slår kapital af bredden denne sæson, hvor en vi sætter markant stærke kræfter ind fra bænken også selvom nogle er væk pga skader og manglende superliga form: diks, julle, helenius samt lunding og hvidt - som bare ikke er i topform lige nu.
10
Generelt / Sv: Q&A med Jan Schouby
Spændende initiativ (lad os se om det fører til andet end køren i ring), og sejt af Jan som altid at stille op. Og spændende hvad der kommer ud af det og hvilke nye ting der kommer på banen :-)

Jeg har stor respekt for både JN og JS (på hver sin måde - på godt og "ondt" - begge har jeg taget strategier/debatter op med før).

Men egentlig handler det jo nogen gange ikke om argumentationn, debatten og få ret, men at komme videre, og faktisk synes jeg det er, hvad det handler om ift Jan og Jacob.

Så vi igen kan få god journalistik hvor fokus er på bolden og ikke manden....

Og en af dem skal tage initiativet til at sige, ved du hvad vi kører i ring, er groet fast - vi er nødt til at vaske tavlen ren, kigge med nye frisk øjne, Hver gang en af os hiver en af de gamle travere op i debatten, så kører det i ring igen med at man føler den anden vil noget "ondt".

Så eftersom jeg tvivler på Jacob Nielsen er den pædgogiske type der gør det- så er mit spørsmål kort og godt:

Hvad vil du gøre Jan for at være den voksne her og komme videre, så det ikke bliver for personfiskeret ift dig og JN ... eller Jan og AGF om de gamle historier om at hade AGF fordi du var anfører for 2. holdet og ikke kom videre (uagtet at du ikke kunne løbe fra en pølsevogn.....)?

11
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20: OB - AGF, fredag d. 20.09.2019 kl. 19.00
100% enig - normalt ville man jo også mene et hold med 70% har fortjent at vinde (men ikke i går), men synes virkelig AGF er ultra komptakte, selvom jeg ikke bryder mig om stilen - jeg er mere til at være det hold der presser, eller stå længere fremme så der er kortere vej til målet i kontraspillet, synes vi kom så langt tilbage i går at det var svært at få gang i effektivt kontraspil.

Men fuld anerkendelse af DNs pointhøst og vi havde taget superliga-rekorden med at holde nullet, hvis ikke Opondo havde fået det heldige mål med armen. Det er heeelt vidlt. Og bemærkelsesværdigt, at de afslutninger modstanderne kommer til, aldrig er inden for målrammen. Måske tilfældigt men nu har det været sådan i mange kampe efterhånden. Det er vel også noget med den måde Munks, Tingager, Højer, NP og Backman altid får lagt pres på spillerne der afslutter.

Iøvrigt synes jeg det er for populistisk at tale om Amini som dagens bedste - jo flot indsats og perlemål. Og dejligt han i de seneste kampe har fået stemplet ind igen. Men ligefrem dagens spiller... Synes det var en stærk holdindsats, hvor Tingager var bedste mand stærkt forfulgt af Anker og Backman,.

Menn også Højer, Munks, NP og Jon Dagur stod lige så stærkt i billede som Amini. Bundu var fantastisk kampafgørende med sit mål  og selvom han ikke ramte dagen, "tabte" duellen med Opondo så var han jo en trussel der trak masser af opmærksomhed. Links viste i glimt noget spændende. Zach fint indhop. PM lidt anonym, men heller ikke gode betingelser med OBs overtag. Jova - ikke testet så meget, men stensikker.

Med Bundu synes også det hører med at han typer som ham og Tingager der lægger sit spil op på højt niveau fordi skal komme fra dem iform at sætte spillet fra bagkæden og Bundu i ryk på kanten ofte kommer til at se mere op og ned ud end typer som Backman og NP der altid leverer helstøbt fight. Iøvrigt havde NP også et par gode fremadrettede stikninger i går.

https://stiften.dk/sport/Karakterbogen-Matchvinderen-var-ogsaa-bedste-AGFer/artikel/602662?fbclid=IwAR0PE5h6PBfOXH19TmMxuO2DOCEEQheU_DW0Q7sXOhmh0MqynHnjgyMkIqo
12
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20: OB - AGF, fredag d. 20.09.2019 kl. 19.00
Du har ret, og set over hele kampen er det som ikke ufortjent vi tager sejren.

Vi er ekstremt solide defensivt, selvom jeg altid synes det er farligt ikke at lukke kampene. Uanset hvor solid man er defensivt, så kommer der bare let et tilfældigt skuldermål/arm mål som i går (kunne godt være dømt?). Uafgjort havde bestemt heller ikke været ufortjent ift OBs overtag med 70%.

Men stærkt at tage alle point i 6 pointskampene mod Ob, AaB - fedt hvis vi også lige kan vinde eller spille uafgjort mod FCN hjemme næste gang. Det er de 3 vi kommer til at kæmpe mest med om top6.

14
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20: OB - AGF, fredag d. 20.09.2019 kl. 19.00
For 5 uger siden skulle DN fyres efter historisk ringe start af AGF. Nu forlænges efter historisk bedste stime.

Lidt samme i 2018. Fantastisk forår. Forlæng med Pierre han styrer forsvaret som aldrig før. Og i okt: Sana koster 15 mio på vej til Championship eller Rusland.

Julen - fyr Kanstrup.
½ år senere - IFK får Sana næsten gratis.

Også Anker der for 5 uger siden bare skulle væk. Siden en af vores bedste spillere - herunder også vigtig indhop og mål på Ærø. Var outstanding i går.

Det går hurtigt i fodbold...
15
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20: OB - AGF, fredag d. 20.09.2019 kl. 19.00
Journalistisk leg med ordene - men han kom jo fra Dortmund haha. Nå men til indholdet, Flot skak-spil mod en af de store taktiske mestre i Jakob Michelsen.

Enig vi er ikke så gode i 2. halvleg.

Vi er også heldige med at OB ikke får en hurtig føring i første, der hvor Jeballi lægger ind fra baglinjen og både Kadri og O Lund mistimer afslutning. Og bl.a. AJA var tæt på i dag. Så heldet var også med os.

Skød AGF på tredjepladsen: - Det er perfekt – Ekstra Bladet

Tingager viser i dag klassen både som oprydder og hvorfor det er vigtigt også at have en boldspillende MF. Det er ham der sætter spillet ved 2-1 med 3. sidste fod - en kreativ aflevering til Anker videre til Amini. Anker kunne have haft en flot assist mere hvis PM havde scoret. Og fedt Jon viste assist evner igen som 10er.

Highlights: OB-AGF | 1-2 | 20. september 2019 - AGF Fodbold

Enig Steen nr 3-12 ligger tæt. Men jeg går nu alligevel og tænker på hvad der er bedst om fcm vinder eller de skal spille uafgjort. Går vi efter 2. pladsen eller 1. pladsen haha....

18
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20: OB - AGF, fredag d. 20.09.2019 kl. 19.00
Enig i at sværdet rykker sig for tiden. Man kniber sig lidt i armen for tiden...

Synes især Tingager og Munks som elllers har fået lidt fan-kritik var bundsolide i dag. FT bedste i forsvaret - og Backmann som altid stærk, også Højer og NP.

Godt at se at Jon Dagu kan spille 10er lægge sådan en kreativ kattepote til Bundus mål. Plus fight (med obligatorisk gult) og den der havde løbet mest efter en time.

Links så fin ud. Anker var Jernmand. Bundu var også stærk defensivt i dag (selvom han tabte duellen med Opondo) og mål igen igen.
Mål fra Amini - lige til salgsvideoen, fedt hvis han lægger det til sit spil.

PM får ikke skabt meget, måske han skal have en time mod VSK og få åbnet målkontoen.
Det vil ikke være ufortjent at give AA en chance snart, spørgsmålet er dog hvem der lige taktisk ligger bedst til FCN....
19
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg er meget enig Steen, tror også det er derfor de ikke fast slutter som nr 4 og faktisk underpræstrerer en smule oftest, men dog slutter i top 6.

AGF skifter nu lige så meget ud i truppen, måske det bliver anderledes fremover, selvom vores model (ligesom alle i top7) handler om spillersalg, tildels alle i superligaen, selvom Hobros model er jo bygget op på salg af spillere.
20
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Men fra sommeren 2020 mister FCN sit årlige faste tilskud fra Manchester city på 8 mio, med mindre aftalen forlænges, og gør den ikke det synes jeg forskellen på ca. 50 og 60 mio gør at de næsten er i samme gruppe som os.
21
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Giver bare et totalt forskuet billede at FCN skulle virke som en mindre klub end agf, ob, aab - vi er nr 5-6-7 og derfor giver det ingen mening når journalister forlanger AGF skal slutte i top 6 ift hvad budgettet rækker til.

Det sker max hvert 2-3 år.
Sønderjyske, Horsens, Randers, EfB er tættere på AGF end vi er på FCN.

Journalisterne elsker historiefortællingen om AGFs potentiale, og bagefter at skrive om de uforløste potentialer. Pressens kæledægge på godt og ondt.

FCN bruger samme på akademier som AGF til A truppen stort set
For mig er investering i talenter ligeså direkte som investering i tranfers, og man kan ikke bare udelade FCNs årlige 37 mio i det billede, hvor AGF, AaB og OB bruger max ca. 1/6 trods øget satsning.


Michaelsen 10 kæmper om 4 pladser
Man kan også anskue det som Jakob Michaelsen, der siger der er to (fck og fcm) der er sikre i top6 og 10 andre klubber der kæmper om top 6. Men i det billede har FCN som sagt været med 8 af 9 gange og Bif burde være stensikre der, hvis de ellers kan holde ro på linjerne.

Ingen tvivl om at alle undtagen Hobro, Lyngby og Silkeborg sagtens kan matche agf, ob, aab nogenlunde. Hobro og Lyngby har faktisk også via deres nicher fået samlet et stærkt mandskab for få penge. Hobro via held og dygtighed på prøvespillere udefra og talenter fra andre danske klubber. Lyngby en kombination af den altid gode talentafd, gode udefra og rutinerede folk der vel egentlig er mere værd end de lønnes (fordi de ingen investering er ift transfer salg). Silkeborg ser meget tynde ud.

I det hele taget er de tal noget tipsbladet noget usikre og hviler på gætterier. Fx kan ingen sjusse sig frem til OB, som er en stor koncern af 7-8 forskellige forretninger. Men man kan kigge på trupperne og alle kan i det store hele se, at ob, aab og agf er så tæt på hinanden styrkemæssigt at det ikke giver mening at snakke om hvem der er nr 5-6-7 af dem.

Det er tydeligt vi kan indele i lag:

FCK
FCM og BIF - fcm opruster og bif må slække lidt - burde sjældent slutte udenfor top6, men uro i bif kan bl.a få det til at ske
FCN (8 af 9 i top 6 - og bør slutte i top 6)
AaB- AGF - OB (lille forskel - favoritter til top 6 hvert 2-3 år)
Sønderjyske - Randers - Horsens - EfB (så lille forskel det ikke giver mening at placere dem ift hinanden) - kan komme i top6
Lyngby - Hobro - Sif (ret svært ved komme i top 6, vil ske sjældent, men DN lykkes med rutineret mandskab på discount løn)
22
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Man må endnu en gang konstatere at de glemmer at medregne FCNs giga investering i akademitet på 37 mio (30 mio + mere end AGF), og dermed er der agf 50 mio og fcn 70 mio.

Tænk hvis AGF fik 6 gange så stærke talentmasse op hver eneste sæson!

Der er også noget der ikke hænger for godt sammen, når AaB har betalt 25 mio transfers seneste år.

Iøvigt er det tal der sjusset frem til, og de elsker jo at skrive om AGFs store budget, potentiale og skrige AGF op - for derefter at kunne skrive om AGFs manglende evne til at realisere potentialet.

Uanset hvad er AGF, AaB og OB meget lige, og FCN pænt foran - det kan man også se på trupperne. 
23
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Man kan godt have flere hjerterklubber - også selvom det er i samme liga.

JN læste også 6 år i Århus fra 97-03 inden han blev direktør i Randers, og har også udtalt at på den måde fulgte meget godt med i hvad der skete i AGF og Århus.
24
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20: OB - AGF, fredag d. 20.09.2019 kl. 19.00
Hvis Backman er skadet halvdelen af tiden, er der okay sandsynlighed for at han kan sidde ude de dage vi taber :-)

Ej han er mega vigtigt og pissegod. Tror dog godt vi kan risikere det er slut på fredag. 1-0 eller 2-1 til OB er nok sandsynligt i ret lige kamp set med agf hjerte.
27
Generelt / Sv: Reserveholdet
Enig T-Knogle
Altså kunne man udtage 22 til pokalkamp skulle der da en del U19 på bænken, men tænker vi skal stille en god stamme med lidt unge.
28
Generelt / Sv: Reserveholdet
Bemærkede også at både lunding, hvidt og anbo der har døjet lidt med skader fik fuldt spilletid i mandags.

Jeg ville spille TK / evt Jova (for mere kamptræningen) - Anbo, Haus, Julle/Tingager, Gersbach - NP - Zach - Lunding, Jon (træne 10'er rollen), Links - AA.

Hvis Lunding er helt uskarp formmæssigt ville jeg spille enten Anker (første time) eller Marouf. Så kan Lunding komme ind senere.

Bundu ville jeg have på bænken og sætte ind efter 55 min hvis det kniber.Kører det ikke vil han være motiveret for at vise han er kørende.

PM vil jeg også have med - så der er muligheden for at spille med to angribere.

Jeg vil også have enten Munks og/eller måske Blume med på bænken, så man har tre stærke at sætte ind, hvis det kniber. Går det godt kan man sætte et par unge ind.

Vil også have Backman med (hvis Julle ikke er klar), så der kan sættes rutine ind ved skader.

Sidste par pladser til unge folk som Hvidt (for mere kamptræning) og Marouf, evt. Dik (hvis klar), evt. Erlykke.

Vi skal ikke ryge ud til at et lokalhold og efter at have sovet på Ærø-kampen,synes jeg også AGF skal tage pokalen lidt mere seriøs (selvom den kun har noget værd når finalen spilles). MEN det er trods alt bedste chance for en klub som AGF til at vinde noget, og få lidt succes på image-kontoen og noget for fans at glæde sig over. Så kan det godt være den ikke giver noget økonomisk og top6 er 100 x vigtigere.

Men synes der må kunne spilles et godt mix af faste og unge, også så de kommer ind på et hold der fungerer, og det ikke bliver sammenrend af unge, u19 og skadede uden kampform. Det giver ikke de unge succes-oplevelser at ryge ud i pokal exit. Og spillere som NP, Tingager, Munks, Anker osv har fysisk til sagtens at kunne spille to kampe på en uge ind i mellem. Eller i hvert fald 60 min.

30
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Jeg er helt klart mest til at tage et år ad gangen, men 100% enig at det næppe er noget DN synes er fedt og der er også noget signalværdi i det ift omverdenen, spilllere, sponsorer alle. Så ingen tvivl det bliver 2 år. Frygter længere.

Men kunne løses smart med en funktionnær kontrakt, der siger DN er vores mand på ubestemt tid.... (hvis DN ellers vil, men flere har lavet en sådan før, fx Troels Bech).

Hvis DN gør det godt kan jeg sagtens se ham længere end 5 år, selvom jeg er med på din pointe og er rigtig nok. Men Ståle har været hhv 5 og nu 6 år i FCK og synes ikke det er slidt op - med to års pause. Bo Henriksen var 7 år i Brønshøj og været 5 år i Horsens. Ser egentlig bare deres lange ansættelser med kontinuitet som en styrke.

Peter Rudbæk var 6 år i AaB (1 ophold) og 7 år i AGF - med 3-4 år i Viborg ind i mellem, og skulle vel aldrig være blevet afsat før den dag han ikke orkede længere.

Ikke vi skal ud i en Guy Roux der var 44 år i Auxerre, men faktisk gik klubben ned efter han forsvandt.... og kommer vel aldrig tilbage i bedste række igen, hvor det blev til guld og europa succes for en klub på størrelse med Sønderjyske.

Jeg vil bare gerne se DN kan holde AGF i top6 to år i træk (eller to af tre år) før jeg for alvor tror på han er manden....
31
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Enig jeg er også med på at forlænge 1-2 år, men nu bare ikke noget med 3-4 års kontrakter så vi laver en Peter Sørensen. Tror dog David er mere holdbare, da han næppe er typen der lægger sig ud med hele truppen som PS - selvom dem ikke har været i varmen eller villet væk har der ikke været de store problemer omkring (BDS, Spelmann, Riel, Junker). De har gryntet lidt men ikke mere end forventet... snarere tværtimod.
32
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Synes det var noget tilfældigt det EfB fik mod os, men ja vi spillede kedeligt og halv ringe. Fint med 3 point der, men må være udviklingspunkt at spille bedre i sådanne kampe (som mod bif og AaB.

Ja hvis EfB havde fået 3 point mod os var Lammers nok ikke blevet fyret. Siger alt om marginaler i fodbold...

Sidste års nr 3. Og alle hold undtagen Hobro i ligaen har haft deres store sæson i i top 6 (Hobro en 7. plads og tæt på)
Så jeg falder ikke på halen hvis AGF bliver 3-6 i år. Bevars det vil være fantastisk. Det får mig dog ingenlunde til at sige at nu har vi holdet eller DN skal have lang kontrakt. Det skulle Lammers også eller David i Lyngby og sæsonen efter var de ordinære. DN så det også og skiftede til AGF.

Den store kunst at er gøre det to år i træk. Blive deroppe.
33
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
@ stone cold .... Whot, ja det viser jo at statistik nogen gange er en sjov størrelse, for det så da ud som om AGF var stærkeste i duellerne. I hvert fald synes jeg vi fik lagt meget af spillet på deres bane og vi mest farlige, selvom Kusk og Van Wert også var.
34
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
@ Ranger

Spillernes motivation må være, at den dag de bliver 18 år de lagt en god karriereplan, hvor de er sikre på at få 5 år til at slå igennem, hvor AGF gør alt med transitionstræner og jeg skal komme efter dig for at de bliver en succes i AGF.

Og bliver de ikke det gør AGF alt hvad man kan for, at de bliver udlejet til klubber og udvikles samtidig med de kan trække på vejledning fra transitionstræner osv i agf, genoptræning der ved skader, træne på højeste niveau i AGF mellem transfervinduer, spille med på reserveholdet (hvis de skulle være uheldige ikke at være på hold i Fremad, Skive eller hvor de nu er udlejet til

Laver de rent skifte til sådanne klubber, så er det et skidt reservehold at spille på som fx Nimo nu der ikke er fast i Island). Det sikrer en bund kvalitetsmæssigt.

Plus naturligvis muligheden for at slå igennem i deres hjerteklub.

20 k + gode bonus hvis de slår igennem. Det overgår vel hvad fx Lasse Vibe hentede i hyre i en del år, hvor han måtte starte som deltids spiller i FC Fyn.

Og hvis den løn er lav sat, så går det nok at investere lidt mere...

Jeg tænker at det kan give spillerne noget tryghed og være attraktivt at de er en del af noget større,

Om FCMs model holder ved jeg heller ikke. Tænker heller ikke AGF skal ud og investere så kraftigt i ældre spillere som FCM har gjort med Søren Reese, Sammy Skytte osv. Ikke at ideen er dum. Men den er måske dyr og omfattende. Jeg ville vælge i første omgang at gå efter det rendyrkede talentarbejde og undgå at spillere som Lasse Vibe smutter mellem hænderne.
35
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Som gammel journalist synes jeg naturligvis også man skal være kritisk, og det kan man også på en kærlig og konstruktiv måde. Jeg synes bestemt både JS og JN er dygtige - og begge er meget markante og har sine gode og dårlige sider. Men jeg synes det på nogen måder bliver lidt navlepillende med Stiften og deres forhold og betydning ift AGF og isærdeleshed ift JN.

Jeg har været stor fan af Stiften og læst den siden1991, selv inden jeg flyttede til Århus. Men det kører sgu i ring for tiden og trættende at høre på. Lad nu bare de to andre sportsjournalister køre det... så kan JS fortælle andekdoter fra gamle dage om AGF som hyggeonkel, for ja der kender han en masse. Men synes næsten han er blevet inhabil ift AGF.

Selvom jeg har kæmpe respekt for ham og også taget mine personlige debatter med ham under 4 øjne og synes han er dygtig til at argumentere og jeg er ikke i tvivl om han både elsker agf, århus og at debattere.

Men et selv kritisk service tjek - kan måske få ham til ikke at køre i ring ift JN (og AGF), og så vil det være fantastisk.
For han er et sandt opslagsværk ift klubben.

JNs mange bedrifter
JN er virkelig en direktør der ind i mellem får stukket hånden i hvepseboet - ikke just den diplomatiske type, men han kom med en solid håndværksmæssig erfaring og flotte resultater i Århus-forstanden Randers, og har skabt ro både med økonomien og vandrørerne ...  vi er da ikke rykket ud med ham, så sportsligt er vi også blevet stabiliseret, øget lønbudget til at være 4-6 største (engang var Sif, EfB, Randers stærkere end os på løn - må aldrig ske igen), vi er nr 2-3 på sponsorindtægter. Der er generelt kontinuitet. Han har fået styr på de elendige træningsforhold der var til Moesgaard Musemum og nu er tip-top verdensklasse, fået sat verdens største stadion bommet på dagsorden - at Århus fortjener til rigtig stadion.

Så kan de godt være han skal holde sig fra spillernes julefrokost og lade være med at kigge dem efter i Calvin Klein underbukserne og gå i clinch med JS osv... men ingen er perfekte.
36
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg har også tænkt på om DN virkelig vil spille med både Bundu og Links på samme tid, han har generelt foretrukket at den ene af kanterne er en løbestærk og hårdtarbejdende 2-vejstype som Lunding og Anker, men også generelt ønsket der var en ekstra kreativ kant man kunne sætte sin lid til.

Så selvom vi har 5 kanter nu, så kan Jon Dagur nemt være tilbage som kun kant snart ved Bundu salg.
37
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Bundu har nok ikke nogen stjerneløn, og han vil kunne sikre sig en stjerneløn i AGF, måske sign on fee, resten af året/sæsonen eller hvornår han nu bliver solgt. Kan også godt være Bundu gerne vil vente et år med at skifte for at lære noget mere.

Plus sikkerheden med en ny 4-5 års kontrakt til super god løn, hvis han nu bliver skadet i morgen. Om det så er nok til at han sætter navn på en ny kontrakt er måske ikke sikkert....
38
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Jeg synes det var teamwork i dag hvor alle udfyldte deres roller godt, naturligvis er Bundu i særklasse, men alle mand arbejder godt i pres, og synes også kampen for David må vise igen igen, at vi faktisk er bedst når er er i højt offensivt pres og at vi godt kan spille bolden rundt også.

Præcis Tingager er en af dem der kritiseres af nogen for tiden, det kører lidt på omgang. Men Tingager er jo en stor fyr og ind i mellem vil han se langsom ud i vendingerne osv. - men synes faktisk han trods svipsere spiller rigtig for tiden, og slet ikke enig med Morten Bruun. Munksgaard er også en af dem der snakkes om som en bølgedal, og så er det heller ikke værre. Begge har altså været med til at holde nullet i 5 kampe i træk nu og vundet 4, to stor sejre. Come on...

Tror højst vi kommer til at se Links og Diks i glimt i efteråret - det er til forår de folder talentet ud.

Rygaard spiller fantastisk i dag mod Bif, ser ham stadig gerne i AGF. selvom jeg er mest til spillere under 25. Men han kan passende tage Mikkel Damsgaard med sig haha m.f.

Blume gør det nu godt dog - og bliver også spændende at se Jon Dagur igen om han kan blive en kreatør med stærke defensive evner også. Links kunne også være vores kreative mand til at sætte spillet med tiden måske....

Hvis vi endelig skal tale om mangler synes jeg mest de ligger i at vi ikke har en Rygaard-Sana type med (lidt i Blume). Og vi mangler også angriberne scorer regelmæssigt (som PM gjorde i foråret).

Sabbi og Babayan var også stærke i dag - også gode i defensiven mod FCK. Det er vigtigt når det skal fungere som hold. Synes Babayan er lidt overset (selvom han ikke har scoret i år - sidste år var han indblandet i mål i hver anden kamp næsten) pga fokus på Sabbi, som naturligvis er et hit og vild speed.
39
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Det har du ret i, der var vist noget med spillerlønningerne lå på 7mio. Der var ikke noget loft tror for PC fortalte at de vendte tilbage med en anden pris, og så blev handlen alligevel til noget 2357 efter være afblæst, men indikerer jo at man egentlig havde sagt gentle til Riel du får lov at komme afsted til højeste bud.

Og ikke fordi AGF kom med et bedre bud som overtalte dem til at sælge
40
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Ja ikke noget at skrive hjem om men det er jo også 37 mio vs en bolsjebutik

Vel næsten samme styrkeforhold som AGF-Marstal... ligefør
41
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Jeg kan godt li' både JS og JN - men det er vildt trættende at høre deres barnagtige drillerier. Kom nu videre... synes faktisk det til tider var ødelæggende for den ellers fine podcast, og Brückmann bør en anden kritiker end JS til at udtale sig, så fokus kan komme på rette ting fremfor person-fnidder.
42
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Okay kan være. Så må man bare sige Helsingør var dårlige købmænd, med mindre man vægtede at man ikke ville en spiller en truppen, der ville være et andet sted. Men godt PC ikke solgte Stage for 700.000 fordi han ville til Kbh :-)

At det så blev en dårlig handel for alle tre parter er noget andet...
43
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
PC plejer ikke smide om sig med mønterne, så deres gæt på 2-3 mio tror jeg helt sikkert ikke på. Men Helsingør slipper helt sikkert ikke en mand der havde scoret 4 må i 7 kampe, billigt så min en mio og max 1,5 tænker jeg. Men ja vi ved det ikke. Helenius havde kun en år tilbage og man ville bare gerne af med ham til højstbydende og det var AGF og klubber under det niveau, så ½ mio nok ca. ja

Uanset skulle Riel aldrig været hentet... men let at være bagklog
44
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - AaB søndag d. 15.09.2019 kl. 12.00
Fossum giver også David gode ord med på vejen ift at spille fin fodbold og motivation. Fint at høre.

AGF skal nærmest pr defination have kontakt med alle nordiske spillere der er rejst ud med højt niveau og kan være et emne for at vende hjem. Der skal PC have fingeren på pulsen ift. evig kontakt med deres agenter.
45
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg har ikke noget konkret, men bare hvad Graulund og Jesper Thygesen gættede på - de sagde 2-3 mio. Det tror jeg var højt sat.
Riel var et af de varme navne der med 4 mål i 7 kampe og tvivler på at Helsingør ville slippe deres topscorer for symbolsk beløb. En god øvelse er at sætte sig i Helsingørs sted tænke hvad de ville forlange ca ift mindske chancen for overlevelse i superligaen. Jeg tror vi ligger på ca. 1,5 mio

Året efter køber Horsens Juker for 3 x så meget.
46
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
de 3,6 mio - måske halvdelen i udleje fee ... 1,8 mio det var jo hvad alene Riel kostede at købe fri (for slet ikke at tale om han måske hævede stor løn oven i).

Eller en brøkdel af de 5 mio Gift Links kostede denne sommer... Eller brøkdel af hvad Stage gav os i transfer.

Plus man får udviklingspenge for spillere i alderen op til 23 år ved senere transfers.
47
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Enig at gå direkte fra U19 til superligae start 11 eller bare 16-18 bedste som er dem der får spilletid er for rigtig mange langt fra nærmeste udviklingszone...

Primært klart bedst at bruge danske og især jyske klubber, hvor de stadig kan bo i Århus, og hvor PC og teamet hurtigt kan komme forbi og se hvordan udviklingen går.

Men for nogen kan eventyr også være et plus ift lysten til at lave en kontrakt, at AGF hjælper med oplevelser i andre landet, og god udvikling der modner nogen. Andre skal have trygge rammer.

Enig det kommer til at koste, men 3,7 mio er billigt for 15 spillere ift at FCN bruger 37 mio om året på sine to akademier.  Og især billigt ift at da vi skulle købe Vibe hjem fra Sønderjylland 4 år efter kostede han 5 mio og valgte så IFK - det valg ville han slet ikke have haft hvis han havde et år tilbage med AGF, og iøvrigt havde vi så fået ham hjem efter to år istedet, og solgt ham til Brentford for 15 mio inkl. videresalgssjov. Randers fx skal nu også betale mio for at hente Babayan tilbagefra Hobro.

Nogen af de 3,7 mio betales også at de klubber som lejer spillerne.

Man skal naturligvis også ind og prioritere, men man ved godt at angribere, venstreback og spillere med særligt gode spidskompetener (mål, fart, høj teknik, vild fysik og hovedspilsevner, vindermetalitet a la Stage) altid er i høj kurs.
48
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Jeg tror meget på at de skal have små indhop når vi har føringer og så fx i pokalturneringen - dog ikke så vildt som mod Marstal hvor alle var unge og 5 ikke have spillet længe.

Derudover tror jeg man skal tegne 5 års kontrakter med dem som 18 årig og udleje dem til divisionsklubber og udlandshold i island, norge og sverige osv., så de bliver udviklet på rette niveau.

De bedste stryger naturligvis direkte ind mellem de 11-17 bedste og får mere ellere mindre spilletid. Men fx en Lasse Vibe siger selv han ikke var god nok da han var i AGF, og derfor måtte starte i 2 div i FCN en måned før han blev 22 år. Synes der er mange eksempler på spillere der først slår igennem sent. Vibe bragede igennem i superligaen fra dag 1 som 25-årig, og kunne nok have gjort det før.

Men ved at lave en 5 års og udleje dem, kan de hentes hjem mellem vinduerne og træne med og man kan se om de har flyttet sig og skal blive i AGFs trup eller på leje igen.

Udlejet - men fra dag 1 en succes i FC Fyn i 2 div og det fortsatte bare år efter år
Lasse Vibe - Wikipedia, den frie encyklopædi
Lasse Vibe, statistik fra superligaen, all-time - SuperStats

Vibe fik først fart på som 22 årig (i 2 div), så Nimo kan nå det endnu, måske 2 div også i DK? Men han er helt sikkert en større trygheds narkoman end Vibe. Iøvrigt fint AGF har indledt et formelt samarbejde med den islandske klub.
49
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Enig - men 3 højrebacks var måske lige i overkanten, selvom han gerne ville give minutter til Mikkel.

Uanset Julle kunne spille, kunne Tingager have været fint at have at sætte også som ekstra angriber sidste 20 min i går med alle de høje bolde, Tingager, PM og AA ville have været en voldsom mundfuld for dem.

Men ja nemt at være bagklog og nu vandet vi jo også... og som en eller anden også skrev så får de 120 min nok ikke nogen betydning, det lød til det var en walk in the park sidste 25 min.

Og utroligt så engageret vi er over en pokalkamp på Ærø haha
50
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Ja synes også godt man kunne have overvejet at give Blume 45-60 min og Hvidt sidste 30-45 min (ved ikke om Blume trækker med noget)
Eller spillet PM første 45-60 min med AA som hængende (hvis Blume skulle spares)

Tingager skulle have været i truppen og inde istedet for Julle. Så meget ville Tingager vel ikke løbet i sådan en kamp, og havde været total overlegen i begge feltet på det her niveau. (måske Tingager skulle have spillet af taktiske grunde uanset Julle havde været klar - Tingager lignede også mod EfB en der kan trænge til kampe og få boldfølingen 100% i skabet).

Anker fra start og bytte ham med Luding efter 45-60 min.

Så kunne Mikkel M Lassen have fået siste 20 min for Anbo, når alt var på plads. Anbo mangler vist også lidt kampform.
NP trængte netop som Steen skriver til at få minutter i kroppen og Zach sad jo også på bænken meste af sidste kamp.

Så kunne vi have lukket den kamp ned i 1. halvleg. Hvidt og Lunding er ikke i kampform.

Håber David finder en gylden middelvej mod VSK, så vi stiller stærkt første 45-60 min og lukker kampen, og nogle unge får kamptræning og udvikling trods alt. Også godt med lidt ung sult.
Simple Audio Video Embedder