Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Dichio

1
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Ja stats er sgu helt vanvittigt gode for PM i foråret -  tænk hvis han bare fremover kan ramme et niveau bare lidt den vej. Bliver spændende at se ham resten af sæsonen. Kan ikke huske hvor mange straffe PM tog i foråret. Men ja også en god straffe skytte.

Nej det er måske bare ønsketæning at man gerne vil have agf lige laver en kauffmann (kun 18).

Og ja lad os se med Helenius - jeg er positiv over hans entre, eneste minus er småskader og de manglende mål, men heller ikke spillet meget. Men synes man kan se han var god en gang. Og stadig kun 28. Jo egentlig normalt den måske bedste alder, hvor man topper.
2
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Synes både pokalen og Europa er fantastisk at gå efter. Glemmer aldrig de pokalkampe, især ikke sejrene, men glemmer heller aldrig Europa kampene mod fx Nantes og Barcelona ... eller Dila Gori (suk både over hvor længe det er siden og nederlaget).

Problemet med pokalen er at den ingen værdi hvis man ryger ud inden finalen, og nederlag i finalen giver heller ikke noget - andet en god oplevelse. Man skal gennem en masse kampe inden finalen.
3
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Alligevel vildt nok at løningerne er blevet så høje i islandsk fodbold - ville svare til at lave en liga i Århus Kommune der har samme indbyggertal...

Forklarer også hvorfor fx Elmar Bjarnasson har valgt island fremfor fx en dansk klub, samme med BD Sverrison, der ikke vendte tilbage til norske Viking hvor han ellers var en stjerne, men tog til Island. Plus de gerne ville hjem. Vildt nok...

Pengene holder tidligere SL-angriber på Island
4
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Det var nu helller ikke mit budskab at rose AaB for at satse på talenter til start 11. For du har ret.

Mere omstændigheden at Kaufmann har grebet chancen (fordi han fik den)

Synes ofte de unge griber chancen når de får den (ikke altid men ofte - og de rutinrede har som også offdays og formnedgange i flere kampe).

Fx synes jeg vores egen Hausner greb chancen i foråret og igen nu i to kampe.  Hvidt vi var ved at afskrive - har spillet flot nu. Zach generelt flot i efteråret. TK faldt ikke igennem de gange han måtte ind. Thøger var spændende som venstreback. Lunding outstanding i foråret. Og endelig AA greb muligheden og scorede 3 mål selvom han var helt grøn.

Jeg siger ikke det er en sikker succes - siger bare jeg ikke synes PM (4 mål - plus 2 straffe) og NH (1 mål) har scoret nok, og tænker hvad hvis nu AA også havde fået nogle chancer... måske havde vi så faktisk gjort det bedre.

Er dog godt med på at PM og NH fylder mere i boksen end AA - som tilgengæld er noget hurtigere og måske netop derfor kommer oftere først på bolden.

Noget helt andet man så kan diskuere er sammen sætningen af de 3 angribere i truppen. Jeg havde foretrukket en sikker rutineret som PM/NH, et talent på 21-25 som førstevalg på samme niveau som de to og et ungt talent som AA. Men jeg ville nok have give AA bare nogle få indhop for at bevise sig. Men jeg følger ikke hver træning og måske er han bare ikke god nok pt.

Og du har 100% ret i det ene eksempel ikke er nok til at konkludere noget.
Men kigger man på topscorlisten i superligaen er der nu flere unge der sabbi, sander svendsen, bundu, wind og som altid et par unge fcn folk.
5
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Kunne være fedt med pokalefinale i Århus, fyldt stadion og AGF som vinder.

Det må give lidt ekstra motivation at gå efter det i år. FCK i Århus eller Odense er en helt anden kamp - end i parken.

JN har iøvrigt et par gode argumenter her om netural bane - og afvikling af monopollignende tilstand i Parken og udbud istedet:

Løbebaner eller ej? AGF-direktør vil have pokalfinalen til Ceres Park |...

Hvis man veksler mellem de 3-4 største stadions Parken, Århus, Brøndby - samt tildels Odense, så burde man være dækket godt ind ift at have netural bane og konkurrence om udbud. Man kan så diskutere om fx en evt. finale mellem FCK-AGF fx burde spilles i Odense fremfor Brøndby stadion, men der er naturligvis også økonomiske hensyn at tage ift der kan være 28.000 i Brøndby ift 16.000 i Odense.


Man kunne også vælge at tænke helt ud af boksen....

1) Sige det lavest placerede hold i sidste sæson automatisk får hjemmebane (altså nr 8 i superligaen får den, hvis de mødet et top 7 hold)
2) Lodtrækning mellem de to hold ift hjemmebanefordel

I tillæg kunne man give de hold lov til selv at lave andre løsninger. Hvis fx de gerne vil bytte hjemmebanefordelen i en mere attraktiv økonomisk deal for begge. Evt at hjemmeholdet kan sælge fordelen til modstanderen. Eller at begge hold fx gerne vil spille i Parken.
7
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
PS - jeg har overgivet mig med argumenterne for at beholde PM :-)
Så vil ikke umiddlebart komme med yderligere svar på det uanset hvad der kommer på mit. Tænker alt er belyst.

Vi må se om PC er fuldt tiltreds med vores 3 angribere eller hvad der sker. Og om PM kan kan holde et flot snit sidste 10 kampe og evt. slutspil.
8
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Anerkender fuldt ud den store tilfredsmed med PM. Også næsten umulig ikke at holde af Paddy.

Det korte svare på PM - jeg er super tilfreds med hans scoringsnit, personlighed og indsats.

Jeg er bare lidt bekymret for om det holder fremadrettet, samt ting som: alderen, en kontrakt der løber til han er ca 34, om han er effektiv nok ift antal chancer - og nogen gange skal man også kigge under talene.

PM har scoret alle sine mål i 1 div, norske liga (som er niveau under superliga), og alle mål undtagen et faldt nedrykningsspillet (som er også er under superligaens grundspil. I dette efterår: 2 på straffe, 2 mod Sif (1 div niveau) og ellers kun to mål.

Jeg er ikke 100% overbevist - men håber og tror da også på han kan løfte sit niveau. Nu må han vise, at han kan score mål i de resterende 10 kampe - og i slutspillet.

Jeg krydser fingre.

@ nizzelroy - fint nok, kan godt se hvad du mener :-)

Det korte svar er: nogengange kan det godt være en god ide at bytte en spiller ud der måske er 10% dårligere end den man har for på den lange bane at få en der måske er 20-100% så god.

Fx når man bytter en yngre med en ældre. Et eksempel lige nu i truppen er jo Anker - Jon, hvor man i Anker får en meget stabil præstation og målsnit, men alle kan vel se Jon har større potentiale, selvom outputet lige numåske er 10% under sådan teoretisk set (offensivt-defensivt).

Et andet eksempel er byttet med Sana og Blume fx
9
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
I virkeligheden er det et pisse godt tegn at vi overhovedet kan diskutere om vi skal beholde Anker, PM og Julle - samt evt. sælge Højer fordi vi har en god mand klar. PC har virkelig fået lavet en god trup siden nytår.
10
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Lige præcis og dem kan vi slå - det vil blive et godt jyske traditionsopgør som burde kunne fylde parken ret pænt - hvis ikke helt.
Vil også hellere have titller og vi må bare snuppe den 3. plads fra Brøndby - tager første skridt om to uger...

FCK i Aalborg er også største mulighed for at de ryger ud ...
11
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Synes football managerkortet bliver smidt lidt for ofte i diskussionerne. Jeg har fx ikke spillet footballmanager siden ca. 1985. Har jo intet med det at gøre.

Måske misforstod du mig ift at jeg mente vi lige kunne satse 300.000 kr og købe en 19 årig ny Bundu i 7. række og bare gøre ham til stjerne (som man måske også gør i football manager?). Jeg skrev det gerne måtte koste noget. Ville ikke have noget imod samlet at betale mere for en ny fx 10 mio, selvom vi kun kunne få 7 mio for PM. Jeg vil egentlig gerne opgradere lidt og bruge lidt af Stage. Et supertalent. Tag ikke beløbene alt for bogstaveligt. Bare eksempler.

AGFs strategi
Det handler om AGFs nye strategi som tydeligvis er at satse på spillere under generelt ca. 26 år. Kunne også være FCN strategien med ca. 18-23 årige. Begge klubber har undtagelser naturligvis. Der skal også være bare lidt rutine.

JN og PC har også tydeligvis udtalt at det er den vej vi er slået ind på, uden at det dog skal blive som i FCN (Europas yngste). Jeg ser AGFs nye vej som den rigtige.

PC udtalte det på et tidspunkt at man ville have unge sultne spillere mere med fremtiden foran sig end en store karriere bag sig.


Tydeligt AGF gik efter en yngre end PM for et år siden
Det var også tydelig at AGF i første omgang gik efter bl.a. Sven Braken og sikkert andre istedet for PM. Han var så for dyr. På den lange bane, kan han eller en tilsvarende spiller vise sig at blive billigere pga større sportslig output og transferindtægt.

Han får iøvrigt kun indhop i Livorno pt og kan måske blive aktuel igen. Også som en spiller tæt på PMs niveau men med større udviklingspotentiale. Han skal naturligvis ikke koste 10 mio. Men et bytte næsten lige over med de to kunne være godt. Braken er et eks på boksspiller der også kan skabe noget selv.

Sven Braken - Player profile 19/20 | TransfermarktPM er nu god nok...
PM var iøvrigt en rigtig løsning for AGF var mildest talt på røven mht angribere for et år siden. Det har ændret sig nu (altså at vi ikke er på røven - for PM er stadig den rigtige, hvis vi ikke kan få noget endnu bedre), hvor vi har Helenius, der vel på mange måder er næsten lige så god. Plus AA er en reel konkurrent og 3. valg. For et år siden var AA et talent på vej til at blive udlejet/ophævet.  Mmaee var en panik fejltagelse, da alt glippede.

Så altså 100% enig i, at hvis der skulle komme et bud på PM som PC accepterer skal der købes en til start11, og derfor jeg bruger udtrykket nogenlunde start-11 klar, for synes det bliver lige tyndt nok med en ny Bundu eller Aron, der skal bruge 1-2 år på at blive start 11 spiller. Fint nok med det, hvis fx AA udlejes for at sætte skub i hans udvikling.

Men jeg ville godt kunne leve med et ungt talent på 20-25 der nogenlunde på Helenius niveau, og de to så kæmper lige om en startplads med AA som backup. I løbet af en sæson er den ny måske bedre end PM. Det er sådan nogle valg man må træffe og tage chancen med hvis man vil udvikle holdet til et højere niveau end nu. Når man nu ikke lige kan har pengene til at købe N'doye eller Vildsæk.

PM er super god og kan måske også løfte sig ydererligere, men synes nok desværre risikoen for at han går ned i kvalitet og får skader er større hvis vi kigger de knap 4 år frem han er på kontrakt. Og vi har før haft fx en ældre dyr spiller højt i hierakiet siddend på bænken. Så at sælge PM nu eller sommer med flot CV ville være rettidig omhu. Kan også tænkes han faktisk lagde en 2-sidet plan med skiftet fra Norge til AGF 1) en fed superklub at være 4½ år 2) et bedre springbræt ud i Europa end de tilbud fra udlandet han havde for et år siden.

Det er nu ikke sådan jeg frygter vildt meget for PM, jeg synes han virker som en fornuftig fyr der holder sig godt, er mentalt stabil, en teamplayer og tror også han vil kunne leve med de sidste par år af kontrakten at være backup i truppen. Modsat andre.

Handler om strategi
For mig handler det egentlig mere om strategi og hvordan vi tager næste step, end at jeg synes at PM ikke skulle være god nok. For lige nu er vi synes jeg faktisk ikke vi har noget fyld i truppen, der bare skal skæres fra. Synes også alle har så høj en kvalitet at det virkelig skal være en profil eller spændende talent vi henter til for at rykke os. Gerne en kombi af de to ting.

Plaffe
Mht plaffefætteren, tror jeg mest det er rygter i medierne - og ekstra oplagt for PC hentede ham i AaB og fik udfoldet hans talent. Et bytte med plaffe for PM - er lidt et skridt til siden, bare en anden type. Og ser slet ikke plaffe som en Helenius type der er tilfreds med at være backup. Helenius smutter ikke, lige kommet og kan ikke sælges. AA kunne måske udlejes for at skaffes plads til en ny, og samtidig speede sin udvikling op og vende tilbage i en udgave tæt på start 11.

Men mand der scorer så meget og altid har gjort det - også på noget højere plan end PM er naturligvis interessant, også selvom han falder lidt uden for primær strategien med unge under 26 år.
12
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg overgiver mig for argumenterne - synes jo også han er god, og rigtig nok man ved hvad man har... og han virker også til at have knækket koden lidt igen, og var naturligvis sat lidt tilbage i sæsonstarten af hovedskaden og deraf manglende form og 100% skarphed. Synes han brænder en del. Men okay det gør alle angribere. Og stats er i hvert fald gode for ham alle år som senior. Og rigtig nok han var stærk i EL også. Den er lukket herfra. Så må vi evaluere ham igen til sommer.
13
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Tror også vi har PM næste knap 4 år. Og han er som også en fin nok angriber. Skal lige blive mere skarp mod de gode hold.

Men snittet indtil nu er fremrangende og med scoringssnit på 50% over sidste 10 måneder kunne det godt være en klub står og mangler en på papiret stabil målscorer. Men nej der er nok ikke 50 klubber i kø for ham der vil give 10 mio+

Men ifølge ham selv var der bud fra økonomisk større klubber end AGF sidste vinter. Det kan vel ikke være blevet værre efter så mange mål, især i foråret. Men AGF var den mest spændende udfordring.

Nå ... nu er han er vi nyder vi har en god fyr i truppen og håber han lægger lidt til, så han også begynder at lave mål mod de gode modstandere, men ser ud til at AGF måske kommer i slutspil, så vi får syn for sagen i foråret.

I nedryk spil scorede han jo vildt. Og i Norge. Men det er lavere niveau, begge steder end superliga grundspil, hvor han lavet 6 mål fordelt på 2 straffe mod FCN, 2 mod 1 divisionsholdet Sif og 2 mod alm modstandere (sønderjyske og bif).

Mine to eneste bekymringer er kan han score stabilt mod de gode, og kan han holde dampen oppe knap 4 år mere. Men god fyr.
15
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Anker & Sabbi
Synes Sabbi vil være et godt bytte for Anker, og vel også en smule bedre end Jon pt som dog har et spændende udviklingspotentiale (ligesom lunding og links). Spørgsmålet er også om Anker vil være 3-4 valg de sidste par år i AGF? Eller om han skal sælges nu mens han er start11 spiller og har et superflot CV i AGF?

Men enig prisen på Sabbi bliver nok for høj og for dyr løn in mente at Bif bød hårdt på ham.

Men der findes vel også andre spændende talenter vi kan bytte med Anker. Men jeg har ikke afskrevet Anker og kan godt se ham forlænge to år, hvis han er ydmyg og kan se sig som en blanding af start11 og trupspiller fremover. Konkurrencen er hård og en anden end da han kom for 3 år siden, og han er ældre nu.

PM
Jeg er ikke utilfreds med PM, men er stadig lidt bekymret om han kan blive en stabil målscorer mod de gode hold. Kan vi skyde ham af for et pænt beløb til sommer, mens han stamspiller og har gode stats, så synes jeg vi skal det - han bliver ikke yngre. Men lad os se hvad PM kan fremadrettet.

Især hvis vi kan få noget bedre og yngre med udviklingspotentiale. En stærk angriber i start 20'erne som kan gå nogenlunde direkte ind og måske udvikle sig til en af ligaens allerbedste angribere. Det må godt koste lidt.

Alternativt synes jeg også det vil være fint hente plaffefætteren gratis til sommer og sælge PM for fx 1 mio euro - så har vi penge til at købe noget endnu bedre end plaffefætteren, når det dukker op...

Plaffefætteren og PM er vel ca lige gode. Han laver flere mål, kan mere på egenhånd, mens PM er en bedre teamplayer og god type for truppen.
16
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Blume er i gang med noget stort

Man har i 10 år vist der i Blume var en unik teknisk god spiller, og hans tid i AGF har været lidt op og ned, også pga efterslæb da han kom til uden kamptræning i en måned. Ind i mellem et par småskader og placering på kanten, hvor han ikke er allerbedst - dog okay der også.

Synes også han igennem efteråret har haft en opadgående præstationskurve med sit spil. Og blevet mere målfarlig. Synes også han er ved at bevise vi ikke mangler noget på den offensive 8er. Man kan diskutere hvor god bredden er på den plads, Hvor god er Jon der? Han kan bestemt noget der. Og helt sikkert en stærk kant.


Zach, Hvidt og Hausner - har vist vi har bredden

Enig med det efterår Zach har haft og som Hvidt nu har vist klasse et par kampe, mangler vi vel heller ikke rigtig bredde der alligevel faktisk. Og de er kun 19 år kan sagtens rykke sig meget begge to hen over vinteren. Hausner har også igen igen vist vi har bredden der - tænker han skubber Julle ned som 4. valg.


Vi skal finde noget ekstraordinært hvis noget skal byttes ...

Bredden er super. Det eneste vi skal hente er en erstatning for Amini nu eller til sommer - det må afhænge af hvornår den rigtige spiller er der på rette konditioner.

Skal vi hente noget skal det enten være virkelig klasse med udviklingspotentiale, eller unge talenter i start 20erne på vej frem - det sidste er nok mest realistisk.

Det ser godt ud....
17
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Ja synes Munksgaard kæmper godt, og vi skal som Mengsen skriver huske han kaster indkast og står som restforsvar på dødbolde, løber til baglinjen. Diks så godt - den bliver svær for Munks. Munks er også kun ca 21 og iøvrigt scoret mere end Højer i denne sæson, der ellers også tager frispark ind i mellem.

Tror vi starter samme måde næste gang. Med mindre Amini og FT er oppe i gear, ellers kommer Amini ind og får 35 min.
18
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Ja der kan godt sidde for mange løn-transfer kr på bænken, sidder allerede 5 mio på tribunen nu.

Kan huske i gamle dage, da FCK havde en brasser-svensker, der sad 25 mio på bænken som en kommentator tørt bemærkede .... mere end en gennemsnits superligaklubs samlede lønbudet dengang.

Nå men hvis Sabbi vil til AGF og ikke Bif eller udlandet og konditioner er rette, er det bare med at så til. Han kan gå direkte ind og give et løft. Måske han også kan lære at spille 10er. Jon kan i hvert fald komme i spil der.

Og især på kanten og som 9er må der gerne være ekstra god bredde og kvalitet, ofte der spillersalgene kommer fra...

Men tror ikke det er så let for os at matche de bud der kommer på Sabbi....
19
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Opløftende du hørte det. Lige Sønderjyske skal vel heller ikke have lov til at pumpe bolde op i vores felt. DN og spillerne var også ude inden kampen faktisk og løfte taktik sløret med at de skulle mærke egen medicin i dag.

Ja overraskende nok - men Jon dagur og Blume går altså også super godt i spænd, der er så meget bold i de to, og det er ikke uden grund Anker føler sig livsgrundlag i AGF truet. Anker må nok mere se sig fremover som en spiller der er meget lige med Jon om den plads - med plus til Jon. Det bedste for alle ville være at AGF får en lille net sum og Anker får et eventyr i udlandet igen om 2 måneder.

David
JA der ser godt ud og spiller vi så målsøgende og agressivt som i dag, kan jeg også godt leve med stilen.

Vil faktisk sige at de sidste 4 kampe (og naturligvis mest udviklingen de to år) har overbevist mig pænt meget om ,at vi uanset hvordan det går sidste 4 runder, så synes jeg vi skal forlænge med DN.

Kan godt være jeg ønsker mig mere end type spillemæssigt som Michaelsen i OB, men DN gør det godt og har virkelig udviklet spillet, truppen, mentaliteten og resulstaterne over de to år. Under Glen gik vi jo ofte helt ned og lå også ofte nede som nr 10-11.

DN kan også noget andet ift ro, god kontakt med pressen og fans samt virker til at skabe en god stemningen og gejst i truppen.

Man ved også hvad man har... et stort lovende udlandsk navn kan også blive en fuser.

Kontinuitet giver nok også pote.
20
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Ja ville være fantastisk, synes også Sabbi har vist sig som stabil målscorer i år, hvori mod han sidste år tog sig en lang scoringspause på 10-12 kampe uden mål. Hvis 5 mio er godt investeret i Links, er de vel også givet godt ud for Sabbi.

Anker og PM må gerne blive skudt af til jul - de har faktisk flotte stats i AGF-tiden. Og kan også lave en flot YT-salgsvideo med mål...  Anker får man nok ikke meget for ½ år før tid, men PM må kunne bringe pæn sum.
21
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Ja du har ret - vi må øve os på det. Men vi er jo heller ikke fck endnu. Idag synes jeg er okay. Vi laver en super flot kamp og forstår slet ikke stats på kampen er imod os. Synes vi generelt smadrer dem. Men sønderjyske er altid duelstærke især med Glen.

Ja fedt med Hausner, så der også kommer en reel udfordrer og konkurrence derinde snart - Julle har kun været backup-standin...
Super ledertype.

Hvor finder man det klip?
23
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Ståle gentager nok bare vi er et internasjonaaaal mandskap - og fcm et nationalt mandskab.
AGFs placering som nr 4-5 er flottere end når FCK vinder guld.
24
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Jeg spurgte David i en podcast om hvornår vi ville komme til at se AGF spille mere som OB der har bibeholdt noget af posention fodbolden fra Kent N og tilført den hidsighed og agessivitet i spillet også - som DN også er kendt for i perioder med højt pres.

Men DN sagde vi bliver aldrig en posention hold. Og gentager jo også ofte vi er et hårdt arbejdende fodboldhold.

Jeg håber dog han finder en gylden middelvej...

Synes dog han sidste vinter snakkede om at der skulle bygges på ift angrebsspillet og mere offensiv stil. Så synes det har stukket lidt to veje.

Jeg synes vi har en fin base nu og så meget behøver han vel heller ikke træne den defensive base længere - den må sidde godt efterhånden. Så håber han finder tid til at holde fokus på angrebsspillet og hvordan vi kører bolden lidt rundt - bare lidt ind i mellem.

I dag var det også sønderflæskes egen fortjeneste de fik lagt pres på kortvarigt. Vil også godt give DN at banerne i dag og frem ikke er til poleret spil foran eget forsvar / midt på banen.

SÅ ... konklusionen herfra er i dag var noget nær perfekt offensivt spil, og har sagt det mange gange i et par år, at jeg synes vi er bedst når vi presser højt og agressivt. Andre gode eksempler er mod AaB og Bif - som de store præstationer. Og det er mega underholdende. Synes vi har spillerne til det.

Generelt synes jeg vi førhen (ind i mellem) - senest mod Sif overlader iniativet for meget. Det var fint i Farum at stå dybt, hvor det var umuligt at matche dem på det underlag.
25
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Fedt med to straffe vi ikke fik og to på stangen. Det udligner sig - så vi har noget til gode, gerne mod Bif...
Flot angrebsspil idag, vi skal jo føre 5-0 efter ½ time.

I det hele taget solidt. Eske, Jon og Hvidt voksede i dag. Blume lægger på i sin rolle som den kreative og målscorer. Lovende...
26
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Præcis - men jeg vil have det hele haha ;-)

Ja hvor var det fedt at slå Brøndby ude - og i sikker stil, hvor de ikke fik et ben til jorden. Samme med sejren over AaB.
27
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Det er rigtigt at kravene til at komme i start11 er højere end i foråret, vores trup har ikke været så bred og stærk længe.

Egentlig vil AGF og DN vel gerne vinde fodboldkampe, så naturligvis bruger han de bedste
Synes jeg også man skal. Og man skal også sørge for at have det bedste hold over sæsonen og langt sigt, det kan man ved at udvikle spillerne, spille et godt hold sammen der holder i en længere periode.

Plus der også er økonomiske hensyn. Spiller vi fx med en AA istedet for PM/NH, kan det godt være det giver lidt mindre sportsligt nu, men på længere sigt løfter AA sig måske højere op. Og der kommer også et økonomisk output fra en transfer, som rykker hele klubben sportsligt.

Bundu og Stage er gode eksempler, hvor spilletid til dem har løftet os sportsligt og økonomisk.

Men vi skal naturligvis også vinde. Mine tanker går mest på når man har to stort set lige gode, så spiller man den med fremtid i. Og den som kan give et output transfermæssigt. Et sted det virkelig bliver aktuelt er Anker, Lunding, Links, Jon.
28
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Hvor er det irriterende at SIF har fået ½ delen af sine point mod os... der skulle vi have vundet, og havde vi bare fået uafgjort i randers, havde de haft 22 og vi 27 point (30 når vi vinder i morgen) og ligaen var knækket over i en top5... nå hvis og hvis...
29
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Jeg synes det er lidt svært at vurdere det med talenterne - når man ikke ser den daglige træning og træningskampe. Det kan måske også skyldes at man generelt kun henter talenter ind som tydligvis er bedre end dem vi har - hvilket giver mening.

Synes ikke det er til at lægge noget i pokalkampene, det er svære kampe ofte på dårlige baner, et ikke sammenspillet hold på samme måde som superligaholdet, der er u19 spillere i mellem og spillere som ikke er i form (fx Lunding og Hvidt som var et stykke fra formen).

Synes de unge gjorde det godt på superligaholdet i foråret. Om de er så er lige så gode eller gode nok er ikke til at sige. Synes de skal have chanen for vi fører 2-3 mål med indhop, men det gør vi jo næsten aldrig :-)
32
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Savner lidt vi iige udvikler sådan en som Kauffman, 18 år og lavet 7 mål nu i 15 kampe. Gad vide hvad der var sket hvis AA havde fået flere chancer når nu NH og PM alligevel ikke har scoret ret meget (når de to på straffe fratrækkes).
35
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Præcis

Men jo højere vi ligger i tabellen - jo bedre talenter produceres alt andet lige også.
Og jo højere vi ligger i tabellen - jo større tiltrækningsevne har vi også på talenter.
MEN klart talenterne kigger også på om de kommer gennen systemet - på 1. hold og til udlandet, U-landshold, løn, generelle forhold osv. osv.

Det hele hænger sammen...
36
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Følger lidt med i hvad der kommer af talenter i AGF og rundt om, men slet ikke hvordan klubberne klarer sig - altså hvor attraktive er deres konkurrencemiljøj ift tiltrækning.

Det hedder godt nok talentudviklingen - men det kunne i lige så høj grad hedde talenttiltrækning. Der er næppe mange spillere i FCM som er født og opvokset i Herning, samme i Aalborg, Brøndby, Farum, Odense.

Ingen tvivl om vi ikke skal drage forhastede konklusioner på øjebliksbillede fx er Fæster vist ude pt og angribere er vigtige for restulater og tabellen. Desuden har det også meget at sige at AGFu19 sidste år blev svækket af at rykke mange op før tid til førsteholdet - og det er det ultimative mål. FCN svækker hele tiden deres ved tidligere oprykninger.

Uanset må vi dog konstatere, at vi ikke som i 80-90'erne var nr 1 i talentudvikling, hverken i stillingen (hvis man kigger 5-10 år tilbage fx) eller på antal der slår igennem på førsteholdet.

Så der forestår et vigtigt stykke arbejde. Tænker det er godt i gang og bare skal styrkes endnu mere - bla via nogle Stage-Bundu mio.

Let at klikke år tilbage på bold.dk:
U19 Ligaen 19/20: Tabel og kampprogram
U17 Ligaen 19/20: Tabel og kampprogram
37
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Synes helt klart også vi skal være bedre til at lave flade afleveringer oftest end høje bolde - anker, blume og jon er ikke stærke i det spil pga størrelsen, og selv bundu, pm eller helenius er heller ikke skræmmende i hovedspillet trods perfekt størrelse.

Skulle vores backs eller amini forvilde sig ind i eller til feltet er de også bedst med foden. Højer lider også under dårligt hovedspil defensivt. Men ellers god generelt og vild med sine mål og ass sidste sæson.

Stages vilje, fod og hoved er savnet i feltet. Og jeg kunne også godt tænke mig vi generelt fik en mand mere i boksen, men mon ikke dn og agf og også har overvejet det - man må jo have prioriteret restforsvaret og vuderet at Amini, NP, Munks og Højer ikke er stærke nok i boksen alligevel ift risiko.

38
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Hvem laver popcorn?
Hvor er det underholdende med Ståle og FCM

Se lige hvordan armene kommer i forsvarsposition over kors, ligeså snart Laudrup nævner Riddersholm haha :-)

Og ellers sjovt tweet fra Ankersen nede i teksten.

FCM-boss svarer FCK igen: Solbakken skal have styr på matematikken |...

PS - ja det med vildsæk og plaffefætter, straffe, dommer osv burde over tid udligne sig ... vildt så meget medgang vi skal have fremover :-) og verdens fedeste stadion efter 20 år med et uheld...
39
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Jeg tror også stadig på Links - synes i hvert fald han i glimt har vist potentiale.

Mange gode betragtninger.Du har naturligvis ret i spillerne også har en trup-rolle i det dagelige, plus stå klar når der er skader og spillersalg.

Egentlig sagde JN vel også blot han kunne gå direkte ind, ikke at han skulle i start11 fra dag 1. Naturligvis også hård konkurrence med bundu, anker, jon - for links og lunding, der har et efterslæb hhv som ny og skade. Vi fik måske sat forventningerne ekstra højt...

Der er lidt dobbelt, tænker i hvert fald ikke 5 mio er en god investering for en trup spiller, men han bliver vel også start 11 en dag. Omvendt kan man sige, at PC næppe vil sælge Lunding for fx 3 mio fordi potentialet er større og i foråret heller ikke selvom der var kommet bud på fx 6 mio. bare for at tage nogle beløb der ligger tæt på Links 5 mio prislappen. Jvf også Junker. Så i det lys er 5 mio ingen dårlig investering for en u23-landsholdsspiller som Links.

Hvad Lunding skulle have kostet i foråret, sommer eller nu svært at afgøre, da prisen ville være en potentiale-pris. Jeg tror man satser på Lunding og sælger næppe før han indfriet potenialet.
40
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Faktisk mange spørsmålstegn til kampen!

Spændende om Diks - får spilletid igen? Synes ellers Munksgaard var god mod FCN, men Diks skal tage pladsen med det cv...
Starter Hausner inde eller Julle - Tingager tilbage?
Jova eller Eske?
Overhaler Gersbach - Højer?
Tager Hvidt pladsen fra Zach - eller Amini tilbage?
Jon eller Anker på kanten?

Og hvem scorer for os?
41
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Præcis Jakob - mon ikke det bliver både og med færdige profiler og talenter - eller mellemløsninger som Links JN sagde kunne gå direkte ind. Det ser så ud til at det først bliver efter nytår...

Jeg drømmer også om en dame, men PC sagde desværre at med de 3: PM, AA og NH er kabalen lukket - og vi har lange kontraker med dem. NH kan ikke sælges efter 2½ års måltørke selvom han viser gode ting, AA kan måske udlejes, PM må kunne skydes af på det CV og mål statistik ... men skal være nu inden måltørken sætter sig. Håber naturligvis han går amok fra nu af (som i foråret).

Så angriber drømme - bliver nok drømme. Desværre.
Tror mere det handler om ny mand for Amini
Om vi skal have en kant eller 8er (med 10 evner) eller 6-8er mere for Bundu.
Forsvaret ligner heller ikke stedet der sker noget - måske en afløser for Højer, hvis han sælges.

(selvom links og Gersbach er handler med rettig omhu ift bundu og højer salg).
42
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Sana var fantastisk for truppen - også en god mand for de unge indtil bataljen op til kampen i FCN for præcis et år siden (der hvor han fik tænkepause og ikke om med bussen). Derefter kørte det af sporet.

Jeg har prøvet at google efter PCs udtalelse i sommers - kan ikke huske om det var i trykt medie eller interview på tv. Men der fik vi i hvert fald den klare besked om Sana (og andre - at ingen er over holdet).

Nogen der er en haj i at finde det - og kan trylle det frem?
43
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Ja tænk hvad Plaffefætteren eller en endnu bedre angriber kunne få ud af alle de indlæg. Damen ville have lavet 50 mål for AGF i efteråret...

Nok svært at finde en super angriber, men jeg synes stadig vi skal sælge sympatiske Paddy mens han har sit flotte cv - også i agf med mål i hver anden kamp.

Hente Plaffe og evt. en ung lotto ala bundu-aron osv og udvikle på ham AA skal udlejdes og udvikles, hvis han ikke kommer tættere på holdet. Kør evt. gerne en halv sæson med alle 4 angribere (AA, ny ung, Helenius og plaffe) til vi har set den nye er klar på mindst AA-niveau. Gustav hjem fra Brentford fx

PS - spørgsmålet er så også om vores 4 offensive spillere ikke er gode nok til at finde sin plads i boksen, om de er skarpe nok, eller indlægende for ringe, og burde vi iøvrigt have 5 med i boksen - eller bliver restforsvaret for svagt så. PH sagde altid der skal angribes med mindst 5 - der må max være 5 til at forsvare...

Enig Lumb er en klasse spiller - også til indlæg. Utroligt han har spillet på alt for lavt niveau i lyngby, vestsjælland og nu horsens. Han er top 5 spiller.
44
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Ingen tvivl om det, og komisk PC så omtaler Sana som 8er. Var også ved at falde af stolen af grin der. Men pyt det var nok for ikke at love en ny 10er og at vi ville spille med en 10er.

Jeg savner virkelig hans kreativitet, mål, assists og frispark - men ikke hans manglende defensive spil. Omend han måske nærmest havde fået 100% fri fra det defensive arbejde i en deal med DN.

Men ingen tvivl om at DN og PC blev trætte af hans mange meninger om egen rolle og hvordan holdet skulle spille. Håber han får succes i IFK og får en stor kontrakt i Kina eller noget - og der ryger noget videresalgssjov til AGF, når vi nu ikke fik skudt ham af sidste efterår (hvor han var på toppen i aug-sept).

Enig Blume er vel halv 8er og 10er. Jon det samme når han har startet centralt.
45
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Jeg er helt enig

Vil dog lige sige at naturligvis er det ligegyldigt hvilken placering man får i u19 og ned ... når jeg siger top 5, så mener jeg at vi skal kunne matche træningskvaliteten i fcm, bif og fck for at talenter vælger os. Og kan vi det hører vi også til i top5 (og så er vi sikkert enig).

Fischer og Duelund valgte jo først og fremmest fcm for deres udvikling. En simon kjær fra Horsens osv, som ellers er vores nærområde, valgte også fcm pga ambitionerne mere end kr og øre. Fordi det var et top5 træningsmiljø.

Men ja vejen til 1. holdet er helt, helt afgørende, og enig vi skal være bedre til at sende spillere på græs som vi ikke har tænkt os at bruge mellem de 15-16 bedste. Naturligvis kan man ikke vide det ved sæsonstart hvor man skal have ca. 23-24 styk. Men spillere der ikke har været inde omkring holdet i 6-12 måneder skal udlejes for en stund. Men har da noteret mig vi har lavet lange kontrakter med de unge, og senest Lassen der fik 5 år.

Håber Links har større potentiale end Lunding ellers er det spild af 5 mio. Synes også Lunding var en af vores bedste i foråret.

Jeg stiller mig dog en lille smule tvivlsom ift Thøgersen og interesse fra Bif. Men naturligvis kunne OB bruge ham som backup ligesom vi kan - og Bif også, men ingen af de klubber ville næppe betale mere pebernødder for ham. Mon ikke bare de lugtede et gratis talent fordi han var 3. valg hos os.

46
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
AB havde været fantastisk for både AGF, Holmertz og mange andre hvide i Kbh, men skal man finde det positive i det, så slipper vi for riskoen for en pokal-fiasko.
48
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Det er ikke godt - det skal der ganske enkelt gøres noget ved.

Jeg tror ikke man nødvendigvis får meget bedre u-hold af at hente store dyre træner-navne ind til høje lønninger. Selvom alt vel hjælper.

Det som er afgørende er:

- generelt hvad der kan tilbydes de unge fx

- at der er gode træningsfaciliteter
- at der er et akdemi så de kan bo tæt på
- at der er et godt unge miljø
- god ungdomskontrakt - eller i det mindste vilkår
- AGF ligger mindst i top 5 og dermed er et attraktivt træningsmiljø, hvor de unge kan de de udvikler sig  (pga konkurrencen og de formodede bedste vilkår)
- at de kan se mange komme i superligatrup bagefter, eller springbræt til andre klubber
- at nogle også får chancen i start11 og får succes - kommer til udlandet
49
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Nej slet ikke i dag, hvor halvdelen af holdet er skiftet fra sæson til sæson. Der kan måske være et lille bitte psykisk overtag ift sidste 1-2-3 kampe, men ikke mere. Men ellers er det vist mest lir for os fans og medierne.

Der er naturligvis også lidt i hvordan enkelte hold står godt ift hinanden - uanset tidligere resultatater. Eller AGF ofte præsterer godt mod de store hvor der ikke er noget pres - også mod fck trods dårlig statistik.

Egentlig er der nok mere noget med et lille psykisk overtag spillere i mellem fx back-wing.

Men alt i alt bør man være så profesionel at man fokuser på næste kamp og iøvrig er man en del af et team og en gameplan.
50
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Morgendagens talenter findes i det østjyske, ham kunne vi godt have brugt, nu må vi se om vi kan snuppe ham om et par år.

Men ellers også selv få forlænget med Thøgersen og hente ham hjem som backup hvis Højer bliver skud af. Ellers udleje Thøger som nu hvor han er på græs med succes i Næstved.

Så Marouff fik scoret på u19 - godt at få ham i gang igen. Spændende spiller.

Nogen der ved om Anders Fæster er skadet?SIF forlænger med Frederik Carstensen – Silkeborg IF
Simple Audio Video Embedder