Spring til hovedindholdet

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle Vis indlæg lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Vis indlæg lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - ramloser

1
Kamptråde / Sv: Kamptråd 19/20: Brøndby - AGF 25.08.2019 kl. 18.00
Før sæsonstart proklamerede jeg, at hvis top 6 målet  skal opnås, er 8 pts efter 7 kampe det minimalt acceptable.  Jeg regnede ikke med points mod Brøndby. Men måske ligger der 1 eller 3 alligevel. Nøglen hertil er først og fremmest at Backman neutraliserer Wilczek. Dernæst præcision i indlæggene til NH eller PM. Før det tredje at Duncan og Amini får spillet sig fri af det pres, som de givetvis lægger på midtbanen. Bundu kan naturligvis sætte sine modstandere af, men her er spørgsmålet, om vores offensivspillere er hurtige nok til at komme i feltet. Jeg er behersket optimist, men realistisk set er procenterne 45 35 20 i deres favør. Håber på de 20.
2
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Vedrørende målmandsposten. Staffs 14 sæsoner som næsten urørlig på posten var et enestående tilfælde. De seneste 3 sæsoner har vi haft 4 inde over og det er så til gengæld uholdbart i længden. Så jeg håber, at William tager mindst 3 sæsoner, inden han prøver at nå en højere hylde.

Kampen mod Brøndby bliver vel sidste test af, om vi kan klare efterårssæsonen uden yderligere indkøb. Jeg håber, at PC har smækket døren i den anden vej. Det kan blive panisk, hvis fx Ankersen eller Amini skal erstattes i sidste øjeblik, inden vinduet smækker  i. Vi er nok en del klogere 3. september.
3
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Der er naturligvis stor forskel på situationen.for de klubber, der primært satser på at udvikle spillere fra ungdomsrækkerne eller et akademi og dem, der henter spillere udefra. Vi har ikke været specielt gode til at bruge egen avl. Sidste sæson var en undtagelse, bl. a på grund af skader, men de 4 ungersvende er jo ikke benyttet i år. Horsens satser på, at et par videoklip med Bo Henriksen kan tiltrække en halv snes beundrere af hans performance i hvert vindue. FCN har en velkendt og usympatisk fødekæde, hvor børn fra 12 års alderen får indoktrineret Hjulmands spillestil. Spændende, om Flemming P. kan fastholde konceptet. Som jeg ser det, hører  vi til de klubber, som hvert vindue er på jagt efter erstatninger for spillere, hvoraf flere knap nok har nået at finde vej fra midtbyen til stadion. Vi har ikke længere såkaldte kulturbærende profiler som Kure, Graulund og Jønsson, hvis dna var bygget af bogstaverne a, g og f. Backman er den eneste, der nærmer sig disse fortidskæmper. Til gengæld har vi fået en mere professionel forretningsgang, men det tiltrækker næppe mange romantikere. Og os, der har været fans i årtier må nødvendigvis være romantikere eller maschokister. Ellers var vi hensunket i dyb depression over de magre resultater.
4
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg savner lidt de gamle dage da Bent Wachmann, Stampe m.fl. spillede hele deres karierre i AGF. Eller da AaB fik to udlændinge og var nervøse for om de kunne falde til de kom jo fra København - Bo Elvar Jørgensen og Anders Sundstrup.

Men sådan er fodbold i dag på et par år kan hele holdet være skiftet.
Det værste er hykleriet, når en ny spiller bliver signet til en superligaklub- inkl os selv. Jeg glæder mig sådan til at komme til en storklub bla bla bla- og hele planen fra dag 1 er at komme videre dvs finde en, der giver en højere løn. Og klubberne er helt med på vognen med roser til den nyankomne, stor profil og bla bla bla
5
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg bøjer mig for de fundne eksempler fra andre klubbers startopstillinger. Hos os var eksemplet hele truppen, men alligevel ser det ud til, at gennemtræk er karakteristisk for hele ligaen. Det giver naturligvis en fordel til de pengestærke, men resten må uvægerligt svinge meget fra sæson til sæson, afhængigt af, om vinduet har givet reelle forstærkninger.
6
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg tror egentlig ikke vi er så ekstreme men det kræver nok en gennemgang.

Kan ikke huske hvor jeg faldt over det men op til kampen mod FCK blev der diskuteret lidt om startopstillinger.

Se evt. hvor mange Fck har tilbage og hvor mange vi har tilbage fra pokalfinalen AGF - FC København, Sydbank Pokalen 2015/2016 5/5-2016

Hvem har Fck tilbage i truppen - er det Peter Ankersen og vi har Backman.
Ja, når du går 4 år tilbage, så er der ikke mere end et par stykker pr. Hold som gengangere. Det er så hele ligaens problem.  Jeg gik kun to år tilbage og så er det de færreste klubber, der som os kun har 3  gengangere.
7
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Vi synes måske ikke vi har fået så meget som vi ønskede os, men det skyldes nok også det var 4 store profiler i Sana, YT, Grabara og Stage der rejste. Selvom vi ikke fik meget ud af YT og Sana kun fik halv spilletid i foråret.

Egentlig skal vi også regne med at 6 er gået fra mælketænder til voksne - og at vi har fået 4 nye mælketænder ind.
Lidt som når FCN ikke ser forstærket ud men bare hiver op fra U19.

Synes mest vi mangler en kreativ 10'er til at sætte spillet. Jakob Poulsen måske? Han kan så også dække ind som 6-8'er. Men naturligvis hellere en 5 års til et 21 årig supertalent af en 10'er.

IND:
Nicolai Poulsen (for Stage - to forskellige typer men okay)
Zach Duncan (for Guira - det er allerede et plus)
Jon Dagur Thorsteinsson (istedet for Sana/YT - anden type men et plus i effektivitet og arbejdsindsats - minus i kreativitet/sætte spillet)
Nicklas Helenius (for Riel og Mmaee - det er klart plus)
Alex Gersbach (hård konkurrence på vback)
William Eskelinen (for Grabara - store sko at efterfølge)

6 U19 der er gået fra mælketænder - reel A-trup:
Hausner, Anbo, Thøgersen, Hvidt, AA og TK er gået fra mælketænder

Til fremtiden (mange af vores U19 fik dog tid sidste år Anbo, Hvidt, TK, Hausner, Thøger, AA)
Daniel Gadegaard Andersen (egne rækker) og 3 andre U19-talenter der træner med.

UD:

2 kæmpe profiler
Kamil Grabara
Jens Stage

2 bredde-spillere i foråret
Sana (7 x start i foret og mange gode indhop) med 4 mål og 3 ass
Guira (11 kampe: 2 x 90, 3 x ca 45 min, 2 x ca 25 min og 4 x ca. 10 min)

5 som vi stort set ikke brugte i foråret
Youssef Toutouh (fik kun svarende til knap 6 kampe inkl. efteråret 1 må og 1 ass)
Oscar Whalley
Magnus Kaastrup
Ryan Mmaee
André Riel

Hvis vi skal vurdere kontinuiteten, som mange indlæg har kredset om, bør vi nok tage 3-4 vinduer med i betragtning:
IND vinter 2018/19
Munksgaard
Tingager
Mortensen
(Grabara må her i parentes)
Sommer 2018
Whalley (Solgt igen)
To lejesvende som er ude igen (Mysak, Mmaee)
Vinter 2017/18
Sverrisson (fra lejemål, solgt videre)
Pusic (Solgt videre)
Højer
Sommer 2017:
Hausner
Thøgersen
Kanstrup (blev hurtigt skibet af)
Ankersen
F. Møller (bed sig aldrig rigtig fast, overhalet af Højer)
Guira (Sogt)
Sana (Solgt)
Riel (Solgt)- kan vel betegnes som en af de største fiaskoer i nyere tid)

Solgt eller karrierestop:
 vinter 2018/19
Mysak, Sverrisson, Kanstrup, G. Mogensen (uprøvet), Mikanovic, Gribenco, Spelmann
Sommer 2018:
Rask, AJA, DAP, Staff, Zacho, Mads Boe (reelt uprøvet), Pusic, Møller, Jovanovic, Junker
Vinter 2017/18:
M. Duncan
Sommer 2017:
Stephan P. , Ikonomidis, Buur, Thomas Juel, Danny O., Bjarnasson, Christensen, Hagelskjær, Khodzhaniazov

I truppen er Bundu, Amini og Backman signet før 2017. Men det er vel også store profiler, som ikke "bare" sættes på porten? Ellers kan I hver især vurdere, om disse udskiftninger er forventelige, en konsekvens af skuffende resultater, en oprydning efter Glenn (og Wiggo) eller et udtryk for fejlagtig  transferstrategi. Under alle omstændigheder er det en af de største "udluftninger" blandt de 14 nuværende superligaklubber.

8
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg må indrømme, at jeg overhovedet ikke forstår mange af de ovenstående indlæg. Stort set alle er enige om, at kontinuitet og bredde er vigtigt for os, men så snart et par af profilerne ikke helt spiller op til niveau så skal de sælges? Det fatter jeg intet af.
 
Jeg har ikke set nogen skrive, at vi skal sælge profiler fordi de ikke spiller op til niveau?
Du citerede selv Ramloser længere oppe som mente at Amini og Ankersen skulle"raus" og Anra vil også sælge dem. Det var bare lige de to jeg faldt over, men der er flere med den holdning (ved godt du har et mere nuanceret syn på det).
Jeg har aldrig sagt at de nævnte skulle raus . Tværtimod skrev jeg, at det er meningsløst at ønske deres afgang med alle de udskiftninger, der er foretaget.
9
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg er fuldstændig enig Ankersen, Amini og Højer er helt sikkert færdige i AGF, det har overhovedet ikke været godt nok her i opstarten, så Raus med dem!

Derudover mener jeg heller ikke Frederik Tingager, Mustapha Bundu, Alexander Munksgaard og Patrick Mortensen har vist at de passer ind i den 3-4-3 som man ønsker at kunne spille, så farvel til dem også!!

Desuden må David Nielsen være Dead man walking, det kan ikke passe at han ikke har fået det til at lykkes endnu, og han har altså fået chancen!!!

Så kan vi få nogle nye spillere ind som helt sikker kan bringe AGF i top 6 lige om lidt, hvis bare vi også får en ny træner med en ny spillestil.


Men med en lidt mere seriøs tone, så er alle enige om at FCK er i en opbygningsfase fordi de har skiftet målmand, højreback, centerback og midtbanespiller. 4 spillere gør at relationerne ikke er på plads endnu, derfor er det acceptabelt at man ikke leverer på et højt niveau i denne sæson.

I AGF sker dette i hvert eneste transfervindue, fordi man konstant er utilfreds med de spillere man har, så AGF er altid i en genopbygningsfase og man kan derfor ikke forvente at spillerne nogensinde kommer til at vise deres reelle niveau. I kampen i går var Eskelinen, Duncan, Thorsteinsson og Helenius helt nye, mens Tingager, Munksgaard og Mortensen har været i klubben i et halvt år.

Et godt eksempel på betydningen af relationer for et hold, viste sig i kampen i går efter ca 20 minutters spil, Ankersen krydsede ind fra venstrekanten, og rullede bolden under foden i blinde bagud til Højer, som sendte bolden videre ind i feltet til en helt fri Thorsteinsson. (Hvis altså blot Thorsteinsson havde lavet det rigtige løb). Ankersen og Højer bliver bedre af at have spillet sammen i længere tid, og kender nu hinanden indgående, det bliver endda kun bedre og bedre fra nu af. Thorsteinsson bliver også rigtigt god om et år når han er spillet ind, men til den tid er Amini, Ankersen og Højer ikke i klubben længere og så kan man starte genopbygningen op igen :-(

Forlæng med Ankersen, Amini og Højer, hvis der er reelle ambitioner om top 6, og man ikke er mere interesseret i at lave en masse (hovedløse) transfers i stedet. Det virker som om PC har fået Brian Steen Nielsen syge, og vil skifte ud i truppen konstant og dette er efter min opfattelse den primære årsag til at man stort set aldrig indfrier forventningerne i AGF. De få gange AGF er endt i toppen, er fordi man har holdt fast i truppen og udskiftningerne var minimale!
En smule sarkasme er godt for forståelsen. Nu er Stage, Sana, Guira og en lille håndfuld marginalspillere væk. Det vil da være tosset at skibe 3 af de mest erfarne af sted, med mindre de selv brænder for noget andet. En erstatning for Bror B. ser jeg gerne. Ellers må en back up for Munksgaard være oplagt.
11
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Hvis vi skal boykotte, må det være stadions, hvor udeholdets fans bliver placeret bag et stort, sort fiskenet, som I Lyngby. Det er jo umuligt at se en pind gennem nettet, alting ligner en horrorfilm i flashback. Denne uanstændige behandling fik mig i det mindste til at boykotte deres hypede pølser og tynde fadøl. Jeg sætter aldrig mine ben på Lyngby stadion fremover-
13
Kamptråde / Sv: Kamptråd: Lyngby - AGF mandag d. 5.8 kl. 19.00
 Nu så jeg desværre kun kampen gennem et sort fiskenet på udebaneafsnittet. Hvis man boykotter en
halvleg på grund af mandagskampe, så må næste skridt være at boykotte stadions med fiskenet. Men det jeg kunne se, var perioder med flot spil. Noget af det bedste i dette årti. Så må vi håbe, at skarpheden i begge felter snart kommer. Langtfra krise efter min mening. Men selvfølgelig kan vi ikke overleve med  hæderlige nederlag. Jeg stoler dog på at truppen har kvalitet til at klare skærene, dvs. undgå nedrykning. DN begik en fejl, da han hev bedste mand ud. Hvorfor bænker man næsten systematisk målscorere? Men op på hesten igen
18
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Politiken bragte for et par måneder siden utallige historier - lækkede - om Right to Dream. De historier fortalte slet, slet ikke noget rosenrødt billede af den måde afrikanske (ghanesiske) unge blev behandlet på. Nærmest moderne slaveri. Googl selv  !

Nu var det jo også noget, som overraskede ejeren, som derved tog det til efterretning og gjorde noget ved det.

Og nu skal jeg ikke prøve at forsvare meget, meget streng disciplin, og hvad der hører med. Men nu er Afrika og Danmark ikke det samme. Og den måde hvorpå vi opfatter, hvordan man bør behandle hinanden er unægteligt en socialkonstruktivistisk skabning fra vores egen verdensdel. Der er jo en grund til, at Kina beklager sig over, at fx menneskerettighederne er eurocentriske.
Nå ja, og Søren Krarup anser menneskerettigheder for at være ukristelige. Fundamentalister findes overalt
19
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Politiken bragte for et par måneder siden utallige historier - lækkede - om Right to Dream. De historier fortalte slet, slet ikke noget rosenrødt billede af den måde afrikanske (ghanesiske) unge blev behandlet på. Nærmest moderne slaveri. Googl selv  !
Jeg har også læst artiklerne samt de efterfølgende forklaringer. Kritikerne omtaler en kadaverdisciplin og ligegyldighed overfor de de drenge, som ikke udvikler sig i ønsket retning. Tilhængerne fortæller om udsatte unge drenge, som får deres livs chance.
Begge dele kan jo være rigtigt. Den anden vinkel er så på de spillere, som får en kontrakt med FCN. Det er småpenge, de får ved den første, typisk etårige kontrakt. Hvis de herefter får en rigtig kontrakt, så er vejen til en større liga startet. Men det er jo et mindretal, der når så langt.
20
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det er selvfølgelig imponerende, hvad FCN sælger for og umiddelbart lyder det som en model, AGF burde tage til sig, MEN det er dælme også et dyrt talentsetup.
En FCN fan på Twitter skrev til mig engang, at det koster FCN irc 40 mill. kr. om året at have deres akademi kørende i DK og Ghana. Derudover kommer de øvrige omkostninger til at drive et Superligahold, så der skal med andre ord også sælges for mange penge hver sæson.

Men hvornår begynder deres akademi i Ghana at kaste store transfers af sig? Jeg synes ikke det er Ghanesiske spillere der bliver solgt til store summer.
Faktisk en god pointe. Hvor mange af de afrikanske spillere har givet +20 millioner i salg for FCM/FCN?
::Det må ses i sammenhæng med, hvad de sælger. Hvis en spiller fra akademiet er en fuldgod erstatning  for fx Skov Olsen (De siger selv at de har tilført 2) så er nettogevinsten af denne manøvre omkring 40 mill.
I tillæg er der deres danske udviklingsafdeling
 Herfra stammer Victor N. solgt  til FCK for 28 mill. (Skriver Frederiksborg Amtsavis i torsdags. NB: Stages rekordsum holdt ikke længe). Men naturligvis skal omkostningerne til fødekæden indregnes. På bundlinjen ligner det en god forretning, og det har ikke, som jeg troede, bragt dem i nedtylningsfare, at de konstant sælger ud af guldet.
21
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
En alternativ aktion kunne være en anmeldt demonstration , gerne i samarbejde med Lyngbys fanklub , fra Lyngby Station til stadion med bannere og hele pivtøjet. Jeg lover på forhånd at deltage.
22
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Med salget af Skov Olsen til 45 mill. har FCN angiveligt solgt spillere for 93. Mill. i dette vindue og 334 mill de sidste 5 vinduer tilsammen. Den anden vej henter de jo de fleste i deres akademi i Ghana, hvor en 16 -  18 årig knægt efter 2-5 år på skolebænken sendes til Farum. Typisk har de en 1 årig kontrakt og skal vise, at de passer ind i FCN's system. Nogle ryger så tilbage til slummen i hjemlandet, andre får nogle år i FCN og sælges derefter til udlandet.  Farumbosserne investerer fortjenesten i klubbens udvikling - og noget vel i egne  lommer -  uden at få en dårlig smag i munden. Tværtom roser de deres enestående koncept. Tanken om at etablere en fødekæde, som skaber kontinuitet, kunne vi godt lære af. Det kan vel gøres uden at udnytte unge mennesker fra nogle af klodens fattigste egne.
23
Generelt / Sv: Ny stemningsboykot fra SFA/Nysir
Jeg forstår simpelthen ikke at nogen kan tro  at tv selskaberne bemærker denne såkaldte stemningsboykot. Det eneste den kan skade er klubben. Forhåbentlig er spillerne så professionelle, at de ikke lader sig påvirke negativt af disse tossestreger
24
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019
Vedrørende Backman har der været en del spekulationer bl. a. i transfertråden. Alt fra at an et helt klar til at han ikke kommer på banen igen, har været nævnt. Møn nogen her kan belyse hans reele tilstand?
25
Kamptråde / Sv: Hobro - AGF, mandag d. 19.07.2019 kl. 19.00
Jeg synes at det her er flovt.
AGF redder et point mod dominerende Hobro - TV 2
Ja du har helt ret i at det er flovt at Tv2 og Ritzau har fået formanden for randers fanclub til at skrive sådan noget sludder..

Man har absolut ingen forstand på fodbold, hvis man konkluderer, at Hobro dominerede gårsdagens kamp.
Hobro brugte det våben , de har. Enhver burde kunne se, at vi dominerede, men havde for få kvalificerede afslutninger.  Løbene sad heller ikke lige i skabet selv om det blev bedre den sidste halve time. Ankersen var sløjt spillende og Højer virkede ukoncentreret. Men vi dominerede i lange perioder
29
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Interessant detalje fra Stiftens interview med Nicklas Helenius: Han siger, at vi kan komme til at spille med to angribere, og at den mulighed var oppe at vende i samtalerne før der blev skrevet kontrakt. David: “Det er en mulighed, men ikke vores første prioritet”. Men døren er åbnet fra en træner, der for ikke så længe siden forsvor, at han nogensinde ville spille med mere end en angriber.

Nicklas Helenius ser frem til konkurrencen i Aarhus | AGF | stiften.dk

Patrick og Nicklas sammen på toppen kunne godt blive giftigt.
Ja, det et spændende om DN vover en 3 5 2 i nogle kampe. Måske en skæv af slagsen,  hvor fx højresiden er garderet af en fleksibel falsk 6 er eller lignende.
30
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
FCN skal nærmest pr defination svækkes i hvert vindue pga spillersalg som farum-firmaet bygger på. Og som altid står masser af nye klar fra talentafd. - det svarer vel meget godt til 2-4 markante indkøb i alm klub.

Apropos FCN - når man kigger på deres største salg gennem tiderne, så må man sige at Stage er en økonomisk god deal, selvom den smerter hver eneste dag, og vil gøre det længe.

De spillere der er handlet oppe i Stage-niveauet var vel næsten alle inde omkring A-landsholdet da de blev solgt.

Aarhus GF - Record departures | Transfermarkt

FC Nordsjaelland - Record departures | Transfermarkt
Der er 6 sider med spillere, som har forladt AGF. Det er kun spillere fra den 1. side, vi har fået penge for. Resten er gået gratis eller på fri transfer. Det siger lidt om, hvordan klubben hidtil har kørt. Man har haft mange spillere, som ikke mere er deres løn værd (for dyre i løn - eller/og for dårlige til prisen) og må søge andetsteds eller spillere som ikke vil forlænge og videre på en fri transfer til en større klub.

På den sidste side er der dog spillere, som transfermarkt åbenbart ikke kender prisen på: Kirkeskov, Dino, Kantstrup, Jovanovic, Daniel Christensen, Kasper Junker og flere.

Men sagen i en nøddeskal er, at PCs vigtigste opgave er, at der ikke går spillere rundt til en for høj løn, som man må lade slippe gratis p.gr.a løntrykket alene og at de spillere, som skal videre giver penge i kassen før kontraktudløb.
Ja. det handler nok også om kontinuitet, Hvis vi tager nuværende trup, så er Backman købt i vinterpausen 15/16.  Sommeren 2016 købte vi 9 spillere, hvor kun Amini, Juelsgaard og Bundu er tilbage. Sommeren  2017 købte vi 6, Sana, Ankersen og 4, der er fortid samt rykkede to unge op,  Vinteren 17/18 købte vi Højer og 2 der er ude igen.  Hvis man tror på kultur og klub-dna og den slags, må vi nok konkludere, at svingdøren forhindrer AGF i den slags. Ud og ind-pølsepind, som vi sagde i barndommen.
31
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg frygter ikke nedrykning med de spillere, vi har til rådighed nu. Det er en anden sag hvis både Højer og Amini bliver solgt. Så begynder frygten at komme snigende. I stedet for snakken om top 6 ser jeg hellere en målsætning med 36+ points i grundspillet. Så er der pæn luft til bunden og måske top 6.
32
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Nu tager jeg ja-hatten på. Vi har foreløbig solgt en vigtig spiller (Stage) til en pris, ingen kunne drømme om. Så fantastisk var han heller ikke. Desuden til en god defensivspiller (Guira), som dog er ved at være oppe i årene, hvor det gør ondt at løbe de 12+ km, han har været god for. Så er vi kommet af med noget såkaldt "dødvægt", bl.a en unævnelig person til Lyngby (held og lykke til dem, det får de brug for). Vi har så fået 3, der kan gå direkte ind i startelleveren (med konkurrence naturligvis), AG, NP og NH. Og lur mig, om ikke Jon kan blive efterårets overraskelse. Duncan er et noget ubeskrevet blad, men om ikke andet kan han vel slå Bror Blume af bænken? Så indtil videre er transfervinduet da positivt for os. Nej - hatten kan jeg sagtens se i spil, men lige nu lader jeg andre om det. Blandt andet fordi jeg ikke ser Top 6 som målet. Målet er at være i betryggende afstand fra den12. plads, som betyder nedrykning. Hvis vi som en sidegevinst kan komme i top 6, fint nok. Men husk at syvendepladsen i sidste ende er bedre end femtepladsen. 8) 
33
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Lidt statistik om Sundsvall. De har lukket 22 mål ind i 15 kampe. Men kun scoret 16. De er uden sejr 9 kampe i træk. Eskelinen har slået en 29 årig engelske keeper som 1. målmand. En svensk ven (fra Jonkoping ganske vist) mener, at de har et forsvar hullet som en si. Uanset, hvem de har på mål, siger han, er det en uriaspost.
34
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Johnsson har direkte adspurgt sagt, at AGF ikke har hans interesse. Så hvis han alligevel dukker op, er det af nød. Sidst vi havde en i truppen, der egentlig følte sig for stor til Aarhus, gik det helt galt. Jeg tænker selvfølgelig på Riel.
36
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Med hensyn til CB skyldes usikkerheden vel også PC's udmelding? Indtil videre har det dog vist sig at være spin.  Indkøbene har været til positioner, hvor vi regnede med at have en starter i forvejen. Jeg er mest spændt på, hvem der sælges i løbet af vinduet. Truppen er efterhånden ret omfangsrig og meningen er vel ikke, at de 5 nye skal have siddesår?
38
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Status so far er et uventet salg af Stage og fire overraskende indkøb af  Nicklas Thor Alex og Duncan. Ligningen vedrørende central midt går næppe op, før vi kender planerne mht. Amini og Sana. På kanterne er Ankersen vel til salg og måske Bundu?  Det ser spændende men også ret uforudsigeligt ud. Skal vi regne med 4 nye i startopstillingen?  Hvordan påvirker det skolesystemet  at vi har to targetmen i truppen? Det store plus er at købene ikke som vanligt er foretaget i sidste øjeblik

Ja indtil videre er det ikke helt krystalklart hvilken retning AGF er på vej i, men der er dog nok blevet længere vej til spilletid for talenterne. PC har afskibet en defensiv midt (Guira), en boks til boks spiller (Stage), en talentfuld kant (Kanstrup), to angribere der aldrig spillede (Riel og Maee) og en klassemålmand (Grabara). Ind er kommet en defensiv midt (Poulsen), an offensiv midt (Duncan), en kantspiller (Jon D), en angriber (Helenius) og en venstre back (Gersbach).

Umiddelbart kunne man godt få den tanke at der er planer om en mere offensiv spillestil, men det kan også være at de defensive stignings bare lader vente på sig, det er dog ikke blevet et stille og roligt transfervindue, hvor kontinuitet var i fokus. Svingdøren svinger fortsat med fuld styrke.
Jeg har tænkt i samme bane. Hvis Ankersen sælges kan Højer skubbes frem og AG spille backen. Man kan også med nyindkøbene forestille sig en 3 5 2. Det kræver dog en anden type målmand.  
Mht til  svingdøre må.vi håbe at den ikke er en boomerang
39
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Status so far er et uventet salg af Stage og fire overraskende indkøb af  Nicklas Thor Alex og Duncan. Ligningen vedrørende central midt går næppe op, før vi kender planerne mht. Amini og Sana. På kanterne er Ankersen vel til salg og måske Bundu?  Det ser spændende men også ret uforudsigeligt ud. Skal vi regne med 4 nye i startopstillingen?  Hvordan påvirker det skolesystemet  at vi har to targetmen i truppen? Det store plus er at købene ikke som vanligt er foretaget i sidste øjeblik
41
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Et kort bidrag til de mange efterrationaliseringer. Stage var dog først hvid i 2016, hvor  han kom fra Brabrand. Hvis vi forlænger med Amini og Ankersen er der stadig en rød tråd på midtbanen. Smutter de begge, er der grund til panderynken. Så første prioritet må være en kompetent målmand. Dernæst en sværere øvelse. At erstatte A og A hvis de sælges.
42
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Sagen Stage.
Såfremt EB er pålidelig kilde - i denne sag tyder alt vel derpå - kan vi opsummere for Stages vedkommende: På trods af tidligere udsagn om at der kun er én dansk klub, skal jeg videre, er det til udlandet og bl.a. bl.a. bl.a., må vi konstatere, at bankbogen tæller mere end hjertet. Der vil jeg ikke bebrejde den unge mand, at han sidste år sagde noget andet om den sag. Han er bare ikke mere "hvid" end gennemsnittet, og held og lykke fremover. Det kan blive hårdt nok at sidde på bænken i 2 ud af 3 kampe eller deromkring. For klubben er det nu en alvorlig opgave at undgå et forsømt efterår ligesom i den netop afsluttede sæson. Grabara og Stage har været 2 af de tre tydeligste profiler, så hvis Amini også smutter, ligner det som så ofte før: Slået tilbage til start. Det er måske i virkeligheden der, skoen trykker. At vi tror på top 6, når vi skal være glade, hvis vi kan holde pæn afstand til nedrykningen.
44
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.

Er jeg den eneste der i forhold til Amini ser en signalværdi i at man netop har købt et ungt australsk talent?
Jeg tænkte det samme. Så nej :D
Men jeg nåede konklusionen, at det enten betød at Amini allerede var planlagt at skulle blive, og at man brugte Amini for at lokke Duncan, og ikke den anden vej rundt. For jeg ved ærligt talt ikke hvorfor Amini skulle tillægge det stor betydning. Men det er ikke usædvanligt at spillere trives bedre med flere landsmænd. Dog især hvor de kulturelle forskelle er større, som med Georgierene, og mindre med Australiere.

Men hvem ved. Og det skader i hvert fald ikke.

Jeg tænkte det netop den vej rundt. Ung fyr fristes til at rejse til Langbortistan. For i den for ham ukendte flække Aarhus er der en landsmand, endog inde omkring landsholdet, han kan støtte sig til. I en liga, som ikke er verdens hårdeste, men dog også en liga, hvorfra mange kommer videre til større europæiske klubber.
46
Lidt af hvert / Sv: Landsholdet
Hjulmand har haft succes med et koncept hvor alle fra u7 til superligaholdet samt det afrikanske akademi skulle spille det samme system. Det primære mål at udvikle spillere med salg for øje. Kan man tænke sig noget koncept længere fra landsholdsfodbold end det?  Møn ikke Eriksen ligesom under Olsens sidste tid vil blive låst i en taktisk spændetrøje?  Møn ikke vi bliver druknet i Ajax-light possesion stil. Jeg håber det ikke men frygter det værste.
47
Lidt af hvert / Sv: Landsholdet
Når vi tager i betragtning, at DBU valgte at sætte Peter Albue-Møller i sædet, er det en logisk udvikling. Han har - ofte med slag under bæltestedet - som kommentator været på nakken af Hareide. Måske er det i virkeligheden Jon T. der er anstødsstenen,  pga. misundelse over for en langt dygtigere angriber end ham selv. Hvem ved? Men at DBU endnu engang viser sig parat til at overtage galehuset fra os, er ingen overraskelse. Nr. 10 i verden, næstbedste snit pr. kamp i verden inden for de sidste to år - og det bedste snit, nogen dansk landstræner har leveret. Jamen, det er da logik at han erklæres "persona non grata" et år før kontraktudløb. Selvfølgelig håber grødhovederne i DBU, at Hareide siger op hurtigst muligt. Det kunne være en fin hævn at blive siddende og medvirke til, at vi kvalificerer os til EM. Omvendt, hvis Hjulmand og Wieghorst tager over og misser kvalifikationen - så er DBU selvforskyldt sat i gabestokken.
49
Kamptråde / Sv: Kamptråd: Europa Playoff mod Randers
Det kan vel ikke kun være tilfældigt når man vinder syv i streg, eller når man taber endnu en lige kamp til Randers. På den anden side er der mange af de foregående kampe vi kunne have tabt på to langskud og med effektiviteten i begge ender fra de kampe havde vi også vundet i dag.

Det sagt var det en skuffende anden halvleg hvor Randers vandt de fleste andenbolde og vi havde svært ved at spille rundt om deres pres. Det var forventeligt at de ville skrue op for fysikken efter første halvleg, det skulle vi have været klar på uanset om de har 5-10% ekstra fordi det er os de spiller imod. Men OK, måske er vi ved at være lidt trætte og de kan så bedre kompensere med ekstra gejst, mens vi ender lidt for sent i tacklingerne.

I returkampen skal vi være klar på 100% fight hele kampen - nu er vi heller ikke favoritter og skal komme bagfra. Denne gang kan udebanemålet dog godt blive afgørende og der er trods alt stadig gode muligheder.
Jeg ved ikke, om det kun er  i min fantasi , men jeg fik det indtryk, at  Ankersen og til dels Amini ikke virkede særligt engagerede i muligheden for EL. Måske er de så langt, at der kun mangler en underskrift før de er videre. Sanas indhop kommer for sent, hvis DN mente noget seriøst med det. DN havde også en underlig kommentar kort før anden halvlegs start: Hvorfor håbede han på en mere rodet 2. Halvleg? Det er da lige  hestenes kop te.
50
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Hvis Amini, Ankersen og Sana skal videre, må erstatninger være første prioritet. Mere kritisk bliver det, hvis vi får tilbud på Stage og Højer, som PC ikke kan sige nej til. Og så er målmandsposten jo også i spil. En 2. angriber må stå langt nede på listen. Som flere andre håber jeg, at PC kan forlænge med Amini og fastholde Stage og Højer. Vi har brug for kontinuitet.
Simple Audio Video Embedder