Spring til hovedindholdet

Beskeder

Denne sektion tillader dig at se alle Beskeder lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Beskeder lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Ato Vari

2
Generelt / Sv: Talenterne: Hvor er de om 5 år?
Så er det vel også rimeligt at kalde det et totalt skud i tågen med de spillere?
Ja, det er det bestemt. Det er mest ment som en lille sommer-gætteleg. Jeg har ikke engang set meget til spillerne, men jeg tror at selv hvis man havde, ville det blive vildskud. Jeg kan huske engang for mange år siden, hvor Ekstra Bladets eksperter prøvede at gætte fremtidens landshold - måske var det også 5 år senere, måske lidt mere. Men der var nærmest udelukkende fejlskud - flere havde nærmest ikke længere en karriere. Jeg tror sådan en tråd her kan blive sjov at grave frem om 5 år, netop for at bevise den pointe.

Tror du, at vi selv er den top-6 klub, spm du tipper dem til? Eller er vi den bund-6 klub, som du tipper Hvidt til? Ham tror jeg forresten også, at der er mere i.
Hehe, ja det er jo det store spørgsmål...

I mener begge, at jeg er for pessimistisk. Men jeg tipper 7 af spillerne til at slå igennem på et niveau, som er højere end det AGF er på nu. Det burde være tilstrækkeligt til at få AGF i top 6 og mere til. Normalt regner man jo med at max 1-2 spillere pr årgang kan slå igennem i superligaen. Her er jeg oppe på 11 af 15. Jeg tror (desværre), at jeg har været alt for optimistisk, når vi ser tilbage om fem år. Men det er jo også svært at forudse fx alvorlige skadet. Har Lunding fx kroppen til topfodbold?
3
Generelt / Talenterne: Hvor er de om 5 år?
Min erfaring siger mig, at det er svært at gætte, hvem der har, hvad der skal til. Ikke mindst har jeg skrevet nogle dumme indlæg om 88-89-generationen, som heldigvis er forsvundet i cyberspace. Men her er mit bud, som man kan slå mig i hovedet med om 5 år og uden at have set flere af spillerne på banen:

Magnus Kaastrup 28.12.2000 (18)
Udenlandsk liga mellemniveau (6-10 i Europa)

Daniel Gadegaard Andersen 31.05.2001 (18)
1. division

Magnus Anbo 18.09.2000 (18)
2. division

Zachary Duncan 31.05.2000 (19)
Udenlandsk liga på superliganiveau eller lavere
 
Sebastian Hausner 11.04.2000 (19)
Superliga bund 6

Benjamin Hvidt 12.03.2000 (19)
Superliga bund 6

Daniel Thøgersen 08.01.2000 (19)
1. division

Kasper Kristensen 04.08.1999 (19)
2. division

Kasper Lunding Jakobsen 17.07.1999 (20)
Superliga top 6

Alexander Ammitzbøll 17.02.1999 (20)
Superliga top 6
 
Jón Dagur Thorsteinsson 26.11.1998 (20)
 Udenlandsk liga mellemniveau

Alexander Munksgaard 13.12.1997 (21)
Superliga bund 6
 
Alex Gersbach 08.05.1997 (22)
Superliga top 6

Mustapha Bundu 28.02.1997 (22)
Udenlandsk liga på topniveau (1-5)

William Eskelinen 03.09.1996 (22)
Udenlandsk liga mellemniveau
4
Kamptråde / Sv: Hobro - AGF, mandag d. 19.07.2019 kl. 19.00
Mit tip er, at holdene i top-6 til den tid kun har sat meget lidt til mod Silkeborg, Horsens og Hobro, og at der højst bliver et nederlag imellem blandt de i alt 12 kampe, som top-6 holdene får mod de tre.
Det er en farlig forudsigelse at lave. I sidste sæson slog Horsens både FCK, FCN og Brøndby og Hobro slog OB, FCN og Esbjerg. Ligaen er tættere end som så. Min forudsigelse vil være, at stort set alle hold vil tage point fra stort set alle hold.
5
Generelt / Sv: Artikler om spillerne og klubben 2019

Citer
På fyrværkeriet, der blev kastet ind gennem et vindue til lejligheden, var der ifølge politiets sigtelse lagt en seddel med ordene: "I Aarhus straffes forrædere, Judas svin".
 
Nej, ved du hvad kloge fyr, i Aarhus straffes brandstiftere. Gad vide hvordan de har fundet ham så hurtigt. Måske stod der "Hilsen Kenny" på bagsiden?
Tænk sig hvis dette er blevet planlagt af mere end en gal mand, det er ufatteligt at der i så fald ikke var en af dem der tænkte sig om og besluttede at det nok var ”lige i overkanten”!!
 
 
Ja, altså... det er jo ikke Brøndby, han er skiftet til ;)   <---- Se, der er en smiley her

9
Diskussion om (A)GF-Forum.dk / Sv: Ide
Altså mener du, at der slet ikke skal være sideinddeling, eller hvordan? Der er en indstilling for hvor mange indlæg, der skal være pr side, som pt er sat til 15 indlæg. Men jeg kan forestille mig, at det går ud over performance på sitet, hvis man øger det antal (uden at det er noget, jeg har særlig meget forstand på).
11
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
@Stig AKA Frank Heskjær‍:
Jeg tænker det nok lidt mere "holistisk" end dig. Det bliver meget excel-arks-agtigt at sammenligne trupper spiller for spiller og så lægge sammen og trække fra og sætte to streger under facit. Da især når man går et helt år tilbage, og der har været så mange udskiftninger. Sådan tror jeg ikke fodbold fungerer.

Men i forhold til foråret, hvor vi endte på 8. pladsen har vi i hvert fald mistet en meget stabil spiller (Stage), som stort set altid havde top 6-kvalitet. Jeg kan ikke sige, hvad SteenA tænker, men når jeg siger, at der er tre spillere: Amini, Højer og Mortensen, som har et top 6 bundniveau, så mener jeg, at de næsten altid leverer, hvad der kan forventes af en spiller på et tophold. Det betyder ikke, at de andre talentfulde spillere ikke kan levere top 6-præstationer, og måske endda flere top-6-præstationer end bund-8-præstationer. På sine gode dage er Bundu fx god nok til at spille for FCK. Og vi har nu så stor en bredde, at vi har god mulighed for at bruge de spillere, der toppræsterer netop nu. Men for at holde et konstant højt niveau, er der bare brug for nogle "søjler" på holdet, som altid giver det nødvendige. Og tre af dem er i underkanten. Det er derfor, jeg skriver, at der ikke er nogle åbenlyse mangler. Altså placeringer, hvor vi ikke har brugbare spillere, men jeg synes vi mangler en "søjle", som kan være med til at sikre stabiliteten i præstationerne.

Det bliver for forenklet at sige, at hvis vi får den ene spiller, så er vi sikre på top 6, og hvis vi ikke gør, så er vi sikre på bund 8. Sådan fungerer det ikke. Men jeg ville have en rigtigt, rigtigt god mavefornemmelse, hvis vi fik sådan en ekstra profil.
12
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Whalley er 25, så bestemt også en ung målmand der stadig vil kunne udvikle sig.

Hvis ikke Eskelinen er en klasse bedre end Whalley, så står vi lige nu - og formentlig de næste par sæsoner - med to målmænd der ikke er gode nok til vores top-6 ambitioner. Vi har ikke brug for endnu en målmand, der nok skal blive god nok engang i fremtiden. Dem har vi sådan set tre af i truppen i forvejen. Omvendt virker det til at man (målmandstræner Pold?) gerne vil have et ungt og konkurrenceivrigt team at arbejde med.
Isoleret set synes jeg ikke, at Eskelinen er en dårlig handel, heller ikke selvom han ikke skulle være markant bedre end Whalley. Jeg kan godt lide det setup, der er på målmandsposten nu med fire unge målmænd, der kan presse hinanden. Men måske skal TK lejes ud? Så vidt jeg kan se, er det Gadegaard, der er førstevalg for u19 nu, og Whalley vil så spille på reserveholdet. Så TK er nok bagest i køen og vil kun få sporadisk kamptræning. PC's våde drøm er nok, at Eskelinen bliver solgt om to år, og så er Gadegaard klar til at tage over.

For alle os, der ikke har set Eskelinen spille så meget som et minut, er det svært at vurdere niveauet. Positive ord fra diverse med svenske bekendtskaber, en kåring som den fjerdebedste keeper af et svensk medie og en anslået værdi på 750.000 euro hos transfermarkt (Whalley var på 300.000, da han kom til AGF). Jeg tror på det kan blive godt. Grabara er i mellemtiden næsten blevet helgenkåret. Han er god, men stadig ung og altså ikke fejlfri. Alle har tilsyneladende glemt to klare drops mod Horsens.

Når jeg starter med at sige, at handlen isoleret set er god, så har det mere at gøre med, at vi har købt rigtigt meget potentiale og bredde i dette vindue, men jeg deler Steens holdning om, at der måske kun er tre spillere i truppen som har et bundniveau, der er til top 6. Vi mangler de her 1-2 indkøb af topprofiler, som kan give ro i maven i forhold til den ambition. Men det kan godt vente til sidst i vinduet, for der er ikke nogen åbenlyse mangler nu og her.
13
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det lyder om ikke andet som en god business case at hente en lovende ung målmand et halvt år før kontraktudløb fra et (fattigt?) svensk bundhold, hvor han efter alt at dømme var deres største profil. Det bliver sikkert lidt mere åben konkurrence med Whalley, men til gengæld har PC formentlig stadig langt hovedparten af Stage-millionerne at brænde af på 1-2 højprofilerede spillere hen mod slutningen af vinduet, hvor de bliver tilgængelige.
15
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Foreløbig kan man vel sige om transfervinduet, at der er hentet nogle meget spændende unge spillere med stort potentiale, mens de klare forstærkninger er udeblevet. Det har i mange år været et problem i AGF, at der var for få talentfulde spillere i alderen 19-23. Det er mildest talt ikke tilfældet nu. I aldersrækkefølge: Anbo (19 til september), 19: Duncan, Hausner, Hvidt, Thøgersen, TK, Lunding. 20: Ammitzbøll, Thorsteinsson. 21: Munksgaard. 22: Bundu, Gersbach. Iblandt de spillere er der altså nogle sindssygt spændende spidskompetencer, så der er et potentiale næsten i hver eneste, som rækker ud over superligaen. Sådan går det selvfølgelig ikke. Det ved enhver, som har fulgt med siden 88-årgangen. Men der MÅ være gevinst på nogle af lodderne. De næste par år bliver meget spændende.

Det som så er noget mere bekymrende, er at startopstillingen her og nu blot er blevet svækket i forhold til sidste sæson med frafaldet af de to måske største profiler på holdet. Hvis top 6 skal være realistisk må PC hente noget dyrt, men godt, der løfter holdet her og nu. Bare 1-2 spillere: En målmand og måske en mere afhængig af hvor langt Hvidt er, og hvor godt Backmanns helbred er. Så tror jeg på, at understrømmen af talent i løbet af sæsonen også nok skal give holdet et løft.
16
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det er sådan lidt den type transfer, hvor man håber på mindst mulig spilletid, for det vil betyde at plan a og plan b er slået fejl. Og den type transfer er jeg ikke sikker på er en god idé.

På den anden side giver det en ekstra indskiftningsmulighed. Helenius er mere kreativ end Mortensen og Ammitzbøll.
17
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
"spillere til bredden SKAL være unge+sultne".... Godt så. Jamen så er det jo afgjort. 

Var Blume sulten? Dont know. Men han var hentet til bredden. 
Og der findes jo også spillere som har haft et godt niveau før, omend længe siden, og som kæmper med at finde det igen. (Helenius). Og så er der spillere som man ikke længere vil satse på, men som er rutinerede og stadig har noget at byde ind med (Festersen), og så er der dem der bare er lidt leverpostej, og aldrig kommer op på et vildt højt topniveau, men som altid fighter og også får scoret lidt, men som ikke har alderen med sig (Finbogasson).
Det jeg mener er, at det ikke er en god idé at hente spillere til retræteposter som tydelig back up til en anden position. I et så udpræget konkurrencemiljø som et superligahold bliver det bare en stille fuser. Spillere som Bror Blume og Juelsgaard er i en eller anden forstand "squad players", men jeg er temmelig sikker på, at ingen af de to ser sig selv som reserver. De vil i start-11. Og hvis de ikke havde den ambition kunne de slet ikke bruges. Fælles for begge er også, at de har været de foretrukne, faktisk også når dem, man troede var førstevalget, var klar.

Da vi ikke har råd til at have en spiller mere af samme type som Mortensen og på samme niveau, giver det derfor bedre mening at gå efter en lidt anden type, der også kan trænge sig på for spilletid på andre positioner. Fx Sabbi.

Generelt mener jeg, at man KUN skal forsøge at hente spillere som man tror på er gode nok til startopstillingen enten nu og her eller på sigt (måske med andenmålmænd som en undtagelse i visse tilfælde). Det er sådan et hold vokser.
19
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Bundu er vel heller ikke så meget 2 angriber som Sabbi eller tager jeg fejl?
Hvis man kigger lidt på Hobros opstillinger på transfermarkt, er det ret tydeligt, at de spiller med 2 angribere mod de svagere hold og med 1 mod de bedste. Når de spiller med to angribere, er Sabbi altid den ene, mens han rykker ned på fløjen mod de bedste. Han matcher med andre ord den type, som nogle af os har ønsket til truppen for at supplere de to klassiske target-spillere, vi har i truppen. Personligt havde jeg dog ikke troet, at vi skulle lægge et større millionbeløb for denne ekstra spiller - især ikke nu hvor vi også har hentet Thorsteinsson. Men på den anden side: Man skal kun hente spillere, man virkelig tror på, hvad enten de koster penge eller ej.

Klaus Egelund har en lidt irriterende tendens til at skrive sine transferartikler på en måde, hvor man er i tvivl om, hvad der er hans egne refleksioner, og hvad han har en decideret kilde på. Så jeg er noget i tvivl, om vi virkelig er på jagt efter Sabbi, eller om han brygger det på informationer fra før vi hentede Thorsteinsson. Men hvis vi går efter Sabbi, nu hvor vi også har hentet Thorsteinsson, så synes jeg i hvert fald det lugter af, at David Nielsen ønsker at være en del mere fleksibel i sine startopstillinger end bare den 4-3-3 med to 8'ere, som vi spillede i nedrykningsspillet. I den opstilling er der reelt ikke rigtigt plads til hverken Sana, Thorsteinsson, (Sabbi) eller Toutouh på deres yndlingsplaceringer. Der ville blive meget mere plads til dem i enten en klassisk 4-3-3 med en 6'er, 8'er og 10'er, eller en 4-4-2, eller en 4-4-1-1. Så jeg tror, vi kommer til at veksle lidt efter modstander og spillernes form og tilgængelighed.

Jeg er også lidt overrasket over, at FCK vil smide så mange penge efter Stage. Så meget er han ikke værd lige nu, men det er selvfølgelig fordi de tror på potentialet, at de gør det. Stage har jo også helt klart nogle af karakteristiska, som har skabt store spillere ud af ikke så store fodboldmæssige talenter: Dedikation, lederevne, taktisk intelligens, fysisk formåen. På det grundlag skabte Tøfting, Christian Poulsen, Brian Steen Nielsen m.fl. nogle meget store karrierer.
20
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jo længere tid der går uden nyt, jo mindre tror jeg på historien. Det ER altså en mulighed, at BT har fået det galt i halsen fra starten, og at de andre aviser lige skulle bruge nogle clicks...
De andre rygter dette forår har jo vist sig at holde stik, så det er næsten med garanti også tilfældet her. Måske skal Stage bare hjem fra ferie, så han kan komme til lægetjek, måske er der andre formaliteter, der hænger. Men det kommer til at ske - det tror jeg vi må se i øjnene.

Og som mange har været inde på, er det jo ikke kun skidt (så kunne PC jo reelt også bare sige nej). Plan A må have været at bygge holdet op omkring Stage de næste par år, og den plan bliver smadret nu. Men det kommer FCK så også til at betale for. Havde det været for et år eller to siden, havde vi nok sagt ja til 1 mio euro. Nu bliver det så to. Næste år, når Bundu skydes af, bliver det måske tre?
21
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg vil gætte på beløbet er noget lavere. Hvis vi virkelig har betalt 3 mio for en 20-årig spiller, er en kontraktlængde på 3 år i hvert fald meget kort.
22
Generelt / Sv: U-21 EM med AGF-deltagelse
Det er nemt at være bagklog, men der var for mange spillere på banen, som har spillet for få minutter det sidste halve år. Sikke en masse fejlafleveringer! Robert Skov satte sig til gengæld op til et salg til Bundesligaen.
23
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Den er helt sikker. Det ville være en rookie mistake for en sportschef at begynde at tale med pressen om en forlængelse med en spiller uden først at have lukket aftalen, det er PC alt for dreven til, det eneste der er uafklaret nu er aftalens varighed.
Hvorfor er det en rookie mistake? Tottenham har også sagt i et halvt år, at de gerne vil forlænge med Eriksen, uden at det dermed er en done deal. PC har ikke noget at tabe ved offentligt at sige, at de gerne vil forlænge. Det kan måske være for at lægge yderligere pres på en ubeslutsom Amini.

Jeg er dog under alle omstændigheder svært glad for PC's udmeldinger. Det er lige præcis vejen til succes at holde fast i stammen af holdet. Og der er ikke længere et økonomisk pres for at sælge for enhver pris.
25
Lidt af hvert / Sv: Landsholdet
På trods af ok resultater så har Hareide aldrig fået den folkelige opbakning
I modsætning til Morten Olsen? Kan nogen dansk landstræner blive populær? Folk tror jo landsholdet er barce-fucking-lona. Det er umuligt at være populær om man så er ubesejret nogle og tyve kampe i streg. Og Hjulmand? Tjah... Havde det været for nogle få år siden havde de peget på Glen. Men den ene kan være så god som den anden.
26
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Hvad mener du? Spillere kan godt spille flere positioner. Jens Stage har været 6'er i slutningen af foråret, men det forhindre ham ikke i at blive 8'er i den næste
Jeg mener, at der er en temmelig stor forskel på, hvordan Stage og NP vil udfylde en sekser-rolle, ligesom der var stor forskel på hvordan Stage og Guira gjorde det. Rollefordelingen mellem Stage, Amini og Blume var efter min mening langt mere flydende end mellem Guira, Amini og Sana.
28
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Men er NP hentet som en billigere og mere relevant anvendelig erstatning for Guira, som så sælges, og man står med sparede lønkroner bagefter, så er det jo et super godt bytte.
Jeg tror du tænker lidt mere firkantet i spiller for spiller, end PC gør. Han har set en mulighed for at hente en midtbanespiller transferfrit op til et vindue, hvor der er god grund til at antage, at der vil være bud efter vores midtbanespillere. Så ja, det kan være Guira kommer videre i stedet, da det jo er den spiller, han minder mest om. Men det er nok lige så sandsynligt, at han kan blive erstatning for Amini, og så må der rokeres på midten, og vi vil blive svækket.

En del af meningen med transferen tror jeg også skal findes i, at David Nielsen har ønsket en rigtig sekser. Guira har ikke rigtigt det taktiske format til at udfylde den rolle og Stage er også bedre som dynamo. Jeg kender ikke NP godt nok til at sige, om han har evnerne til sekseren, men det r netop de evner, der lægges vægt på i dagens pressemeddelelse. Det kunne i øvrigt komme til at betyde, at Sana får en større rolle i næste sæson, fordi der er langt bedre plads til ham i startopstillingen, hvis de to øvrige er en dynamo og en balancespiller.
29
Lidt af hvert / Sv: Superligaen 2018/2019
Forudsigelse: BIF har spist sin næste træner om to, maks tre år. 
Altså den næste efter Niels Frederiksen?

Ja. En svært introvert træner virker ikke som det kloge valg i en klub med massiv eksponering, en hysterisk ubegavet ejer og en stor, larmende fanskare.
Jeg giver ham halvandet år. Et år til ikke at komme i top tre med Brøndby Masterclass. Dernæst et halvt år til man kan se, at han heller ikke når det sæsonen efter. En ny træner skulle nødvendigvis være en stor kanon for at modstå presset længere tid end det. Niels Frederiksen er allerede upopulær inden han er startet.
31
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Der er hajer i farvandet. De er ude på at napse vores top 6-plads i næste sæson. Men egentlig undrer det mig, at den første lille sildehaj går efter Jens Stage. Det er ikke en størrelse klub, hvor det er lige meget om man bruger 1, 2 eller 3 mio euro på en spiller, så hvorfor har de lige kastet kærligheden på Jens Stage, som har en lang kontrakt og er på vej til u21 EM. Der bør være lignende spillere med nogle af de samme kompetencer, hvor ejer-klubben har større incitament for at sælge.

Med den seneste opjustering af regnskabet bør det være en no brainer at sige nej tak. Sagen er, at selv hvis man fandt en spiller med nøjagtig de samme egenskaber, så ville han i hvert fald det første halve år give 20 % mindre til klubben end Jens Stage, fordi Stage er  spillet ind, er klubmand, er vice-anfører, er forbillede for de unge.

Det er sværere at sige nej, når nogen går efter Amini, som efter min mening er mindst lige så vigtig som Stage. Vi har ikke andre spillere, som er så dygtig til at modtage eller erobre bolden og hurtigt vende spillet fra forsvar til angreb. Så det er klart mest ham, jeg frygter at miste. Jeg tror ikke Nicolai Poulsen er hentet som direkte erstatning for nogen. Han er hentet fordi, PC forventer at der er bud efter en eller flere midtbanespillere, og så har han mulighed for at sælge uden panik. Hvis Amini ryger, vil argumentet nok være, at så kan man rotere på midtbanen, rykke Nicolai Poulsen ind på def midt og rykke Stage frem på 8'eren, hvor han er bedst. Men det vil i mine øjne virkelig koste i dynamik og kreativitet på holdet.
32
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Super god aftale med Kaastrup. Vi har længe gerne villet se nogle af boblerne lejet ud for erfaring. Nu bliver Kaastrup så lejet ud til en af verdens største klubber - det kan næsten kun være godt for hans udvikling. Og passer rygterne med de 5 mio euro, kan det også vise sig at blive en god forretning, hvis han ender med ikke at vende hjem.
33
Generelt / Sv: Evaluering sæson 18/19
Jeg synes foråret grundlæggende har været godt. Det var i efteråret at top 6 blev tabt. Hvis ellers det lykkes at holde sammen på truppen og måske endda tilføje en angriber, så kan jeg ikke se andet, end at AGF bør kunne klemme sig i top 6 næste sæson. At vinde 7 i streg med god brug af unge lovende spillere er altså stærkt, også selv om det er mod de næstbedste.

Jeg kan sagtens se tegninger i spillet. Det kniber nogle gange med at udføre det, fordi lidt for mange af spillerne lader sig stresse for nemt. Men med bare lidt større pasningssikkerhed kan det blive rigtig godt, for vi har individualisterne til at skabe chancer mod alle hold. Så pasningerne må de arbejde med frem mod næste sæson.

Nu må vi se, om den sportslige ledelse smider det hele væk igen i transfervinduet. Det ville virkelig være sørgeligt.
34
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Martin Koch Helsted i Køge eller Casper Johansen i Middelfart kunne også passe på profilen.
Udover Riel og Kjær har vi også forsøgt med Rasmus Katholm og Emil Nielsen. Måske er den slags bare ikke for en klub som AGF. I hvert fald har jeg meget svært ved at tro på, at David Nielsen i den situation, hvor PM er skadet og Ammitzbøl ikke leverer, så giver spilletid til Martin Koch Helsted, når det også er en mulighed at justere lidt i systemet og bruge spillere som Bundu, Toutouh og Sana. Nej hellere lede efter en ung spiller, der kan give flere taktiske muligheder (hurtig og direkte) og måske også byde sig til som partner i tomandsangreb med enten PM eller AA. Det giver langt større mulighed for succes.
35
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Originalhistorien om Sana: AVSLÖJAR: Allsvenska storklubbar i kontakt med förre MFF-stjärnan -FotbollDirekt
I den står der ikke noget om 15 mio. Ved ikke hvor det kommer fra. Men vi skal selvfølgelig også sælge en del under det, når nu DN ser ud til ikke at ville bruge en tier. Skulle Sana blive solgt så håber jeg (fandme) bare at PC ikke glemmer de mål og assits han har leveret i denne sæson. Der skal en erstatning til.
36
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
hvis PM er skadet i 10+ kampe, så er jeg pænt sikker på at det er penge givet super godt ud at have en god rutineret erstatning...
Så er min profeti, at det alligevel ikke bliver "Finnbogason eller Schwartz", der starter inde, men nogle af de andre angribere (Sana, Bundu, Lunding, Kaastrup, Toutouh) spillet lidt ude af position via en mindre ændring af systemet.
37
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Visne ligesom Juelsgård, der er 3.valg i midterforsvaret, og af mange blev ønsket kasseret tidligere? :-)
Juelsgaard blev hentet til at være førstevalg til venstre back. Han er hentet til at være profil. Det gik så ikke rigtigt som håbet, og det gør det ofte ikke, når man henter spillere, man tror skal i start-11. Men den eneste rigtige indkøbspolitik er efter min mening at gå benhårdt efter folk, som man tror på kan være i startopstillingen nu eller på sigt. Når man så har 20 af den slags spillere, så er de af gode grunde ikke alle i idealopstillingen, men så har man en sund konkurrence. Og spørger man Juelsgaard, så er han ikke i klubben for at være tredjevalg i midterforsvaret. Det kan jeg endda huske, at han har sagt i et interview i foråret.
38
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Hvis AGF spiller sæsonen med PM+Ammitzbøl som eneste angribere, så er vi den Superliga-klub med færrest angribere som jeg lige kan vurdere
Det er lidt en fortolkning, hvor mange angribere, vi har. Eftersom vi i øjeblikket spiller noget, der mest af alt minder om en 4-3-3, så spiller vi på sin vis med 3 angribere, men kun en "striker". Men udover PM og AA (og Riel og Mmaee) kan man også sige, at vi har Bundu, Sana, Lunding, Ankersen, Kaastrup og Toutouh som kan spille falske niere, offensive wingers og lignende. De fleste af dem vil også kunne operere som den ene part af en angrebsduo i en 4-4-2. Jeg synes også vi skal have en ekstra angriber som erstatning for Riel og Mmaee, men jeg ville gå efter en talentfuld spiller, som kan noget andet end PM og AA, sådan at der var andre veje ind på holdet, end at slå to lignende spillere af. Måske en goalgetter-type, der kunne supplere Sana på toppen i nogle kampe.

Generelt tror jeg ikke særlig meget på indkøb af rutinerede spillere til bredden. Rutinerede spillere skal man forsøge at hente til startopstillingen. En Schwartz eller Finnbogasson eller hvad der ellers er nævnt ville bare visne på bænken.
39
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Vi skal helt klart have en ekstra angriber ind, hvis (når) Mmaee og Riel smutter. Det kan godt være, at vi kun spiller med en på toppen, men det er også ret væsentligt at vi altid har en angriber siddende på bænken. Det har vi f.eks. ikke haft de to seneste kampe. Men det kan være vigtigt at have en joker at sætte ind til sidst. Så tre mand er minimum, hvis vi forventer at skulle bruge to i hver kamp.
I de her beregninger synes jeg flere har glemt, at vi også kan gå over i en 4-4-2 med fx Sana og Bundu på toppen. Det bør kunne fungere. Patrick Mortensen og Ammitzbøll er meget lig hinanden som typer, og de har begge vist, at de kan klare den svære rolle som eneangriber. Var vi FCK skulle vi satse helhjertet på 4-3-3 hver gang og have 2 ligeværdige førsteangribere + et talent. Men vi er ikke FCK. Jeg kan godt følge behovet for at hente en angriber mere, når nu Riel og Mmaee forhåbentlig forlader klubben, men jeg ville gå efter en ny Kasper Junker, altså en lidt anden type, fx en dybdeløber, der stadig er udviklingsspiller. Han ville kunne supplere muligheden for at skifte til 4-4-2.
Jeg synes ikke nogen af dem egner sig specielt godt til at være helt i front. Sana er for lille til at fylde pladsen og fælles for dem begge er, at de har brug for rum til at kunne boltre sig i. De er ikke deciderede goalgettere, som er klar til at afslutte direkte på en aflevering, når de er dækket op. Jeg kan dog godt se Bundu i en 4-4-2 sammen med Mortensen, men det ændrer ikke rigtig på, at vi har problemer, når Mortensen bliver skadet.

 Så er vi faktisk der, hvor vi var i efteråret. Talentet hedder bare Ammitzbøll i stedet for Mmaee, og selvom jeg godt kan se det positive ved det skifte, så er Ammitzbøll bare endnu ikke der, hvor man blot kan sætte sin lid til at han over en længere periode kan være ene angriber uden så meget som en backup på bænken, når Patrick er skadet. En tredje angriber kunne godt være en lidt anden type og han kunne også godt bare være et godt talent. Det væsentlige vil egentlig bare være, at en enkelt ung angriber ikke skal stå med ansvaret alene, som vi så det med Mmaee i efteråret.

Jeg synes ikke nogen af dem egner sig specielt godt til at være helt i front. Sana er for lille til at fylde pladsen og fælles for dem begge er, at de har brug for rum til at kunne boltre sig i. De er ikke deciderede goalgettere, som er klar til at afslutte direkte på en aflevering, når de er dækket op. Jeg kan dog godt se Bundu i en 4-4-2 sammen med Mortensen, men det ændrer ikke rigtig på, at vi har problemer, når Mortensen bliver skadet.

 Så er vi faktisk der, hvor vi var i efteråret. Talentet hedder bare Ammitzbøll i stedet for Mmaee, og selvom jeg godt kan se det positive ved det skifte, så er Ammitzbøll bare endnu ikke der, hvor man blot kan sætte sin lid til at han over en længere periode kan være ene angriber uden så meget som en backup på bænken, når Patrick er skadet. En tredje angriber kunne godt være en lidt anden type og han kunne også godt bare være et godt talent. Det væsentlige vil egentlig bare være, at en enkelt ung angriber ikke skal stå med ansvaret alene, som vi så det med Mmaee i efteråret.
Sana har da spillet en hel del kampe som angriber i en 442 - ganske vist hængende. Og jeg synes Sana er vores bedste mand i små rum.

Ja, hvis PM bliver skadet står vi ligesom i efteråret, men hvis vi får endnu en ekstra profilangriber og han også bliver skadet, står vi også ligesom i efteråret. Der er jeg bare mere til en halvgardering, der som type kan supplere Sana eller Bundu i en 442 og i højere grad agere goalgetter, end de to kan.
40
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Er lidt bagud i tråden, men her er min to-krone:

Forestiller mig, at følgende forlader os:
- Mmaae
- Riel
- Guira
- Sana
- Amini

Indtil videre kan vi kun forvente, at NP kommer ind som erstatning for Guira.

Det efterlader os en smule sårbare på midtbanen, hvis både Amini og Sana forlader os. Det er høj kvalitet i toppen af truppen, der smutter. Det skal erstattes på en eller anden måde. Måske kun med en enkelt ind, hvis man tror på, at Hvidt er klar.

(Grunden til, at jeg tror, at Sana forlader os, er, at han ser ud til at blive klemt i systemet. Måske prøver vi noget nyt igen i den nye sæson, men forsætter vi med 4-1-4-1, så er det svært at se ham blive og være tilfreds. )

Det er lige præcis sådan, ledelsen i AGF traditionelt tænker, og det er lige præcis derfor, vi sikkert heller ikke kommer i top 6 næste år. Sana og Amini har i denne sæson stået for 8 mål og 13 assists. Det ville være typisk AGF at sælge dem billigt og kun delvist erstatte dem, for man tror på Hvidt er klar og Sana kommer sikkert ikke til at spille en rolle, og så bliver han utilfreds.

AGF kommer ikke i top 6 uden utilfredse spillere, og 8 mål og 13 assists kan man ikke regne med bare vokser op af græsset på Fredensvang. Jeg erkender, at man kan blive tvunget til salg af forskellige grunde, men så må man tage de statistiske data vedrørende salget alvorligt: kampe, mål og assists og gøre en helhjertet indsats for at udfylde hullet.
41
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Vi skal helt klart have en ekstra angriber ind, hvis (når) Mmaee og Riel smutter. Det kan godt være, at vi kun spiller med en på toppen, men det er også ret væsentligt at vi altid har en angriber siddende på bænken. Det har vi f.eks. ikke haft de to seneste kampe. Men det kan være vigtigt at have en joker at sætte ind til sidst. Så tre mand er minimum, hvis vi forventer at skulle bruge to i hver kamp.
I de her beregninger synes jeg flere har glemt, at vi også kan gå over i en 4-4-2 med fx Sana og Bundu på toppen. Det bør kunne fungere. Patrick Mortensen og Ammitzbøll er meget lig hinanden som typer, og de har begge vist, at de kan klare den svære rolle som eneangriber. Var vi FCK skulle vi satse helhjertet på 4-3-3 hver gang og have 2 ligeværdige førsteangribere + et talent. Men vi er ikke FCK. Jeg kan godt følge behovet for at hente en angriber mere, når nu Riel og Mmaee forhåbentlig forlader klubben, men jeg ville gå efter en ny Kasper Junker, altså en lidt anden type, fx en dybdeløber, der stadig er udviklingsspiller. Han ville kunne supplere muligheden for at skifte til 4-4-2.

I forsvaret kommer det helt an på Backmans status, om vi skal have en ekstra spiller. Jeg er rigtigt meget til at forlænge med Juelsgaard. Jeg synes, han gør det bedre og bedre, og i den netop overståede sæson har han haft en nøglerolle i klubben.

Derudover er der jo målmandsproblemet, og så kan der komme nogle fandens til salg, som man kan være nødt til at gøre. Nicolai Poulsen for Guira kan jeg godt købe, men hvis jeg kender klubben ret, så sælger man fx Amini uden at hente nogen til erstatning, "for man har jo hentet Toutouh og Hvidt skal også have spilletid." Lykkes det derimod at holde sammen på truppen er jeg overbevist om, at det rækker til top 6 i næste sæson.
42
Kamptråde / Sv: Dødens pulje
@Stig AKA Frank Heskjær: Jeg tror, Steen henviser til at 9 og 10 - efter som de ikke spiller placeringskamp - bliver placeret efter antal point efter gruppespillet. Sådan mener jeg i hvert fald det er. Og da vi havde flest point efter gruppespillet er vi garanteret mindst en niendeplads.
43
Kamptråde / Sv: Dødens pulje
Vi har fået enorm værdi ud af dette gruppespil.
Ja, det er ret vildt. Hvis nogen forud for gruppespillet havde sagt til mig, at vi kunne bruge alle unge spillere, spare profiler med småskader, give selvtillid til nærmest alle spillere og gøre næsten rent bord i kampene, havde jeg nok rystet overbærende på hovedet. Nu har vi vundet 5 i streg i superligaen, åbenbart for første gang nogensinde. Og det med et reservespækket hold. Måske er det bare tilfældigheder og stolpe ind, men jeg kan alligevel ikke lade være med at prøve at søge forklaringer. Er det fordi:
- Modstanden er ringe i nedrykningsspillet
- Bredden af truppen er så god, at vores friske spillere har overvundet deres trætte spillere?
- På grund af fraværet af negativt pres (eller med andre ord: sådan som holdet generelt ville præstere, hvis det ikke var fra Aarhus)

Nu kan det så ske, at vi falder fladt mod AaB - det ville være et antiklimaks, endda en sæson der slutter før alle andres. Men vinder vi den, har vi et boost frem mod næste sæson, der er mindst lige så stort som sidste sæson. Så er mit eneste håb for transfervinduet bare, at vi ikke bliver svækkede igen. De unge giver en formidabel bredde. Det sværeste bliver at erstatte Grabara.
44
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Jeg kan ikke rigtigt blive enig med mig selv om, hvorvidt Socialdemokratiet reelt har lagt projektet dødt, eller om det mere er forhandlingstaktisk, når de siger:

Citer
- Der skal en langt større privat medfinansiering til, end analyserapporten lægger op til. For det er ikke sådan, at man vil se Socialdemokraterne køre en vognfuld penge op foran stadion og så sige, at nu kan I bare gå i gang. Det kunne lade sig gøre at rejse et større privat beløb til finansiering af dette byggeri, sagde Steen Bording Andersen (S), som også er formand for byrådets kulturudvalg.
 
Egentlig er det vel også mest bare et udspil fra Jacob Nielsen med de 50 mio. Silkeborg IF lagde ifølge Wikipedia 70 mio for deres stadion, så set i det lys, kan politikerne sikkert have ret i at forvente noget i retning af det dobbelte af 50 mio fra AGF og AGF's investorer.

Problemet med anlægsloftet består dog uanset, hvordan man vender og drejer det, med mindre politikerne laver en finte a la metrobyggeriet i København. Sådan noget har jeg ikke forstand på, men det virker mildest talt ikke som om, der kører gravkøer ud på Stadion Allé i morgen. AGF's eneste presbold mod byrådet er i forhandlingen om videre leje af det bestående stadion, som politikerne åbent har erkendt til citat, er utidssvarende.
45
Kamptråde / Sv: Kamptråd: Sønderjyske - AGF - Dobbelttråd
Truppen er identisk med sidst bortset fra, at Toutouh og Hausner erstatter Blume og Thøgersen.

I start 11 har Stiften Toutouh, Sana, Hvidt og Guira i stedet for Blume, Ankersen, Bundu og Amini.
Karantænereglerne betyder så, at alt ruller videre indtil den afgørende play off, hvor alt bortset fra uafsonet rødt slettes.
Jeg synes, det er fint. De fire spillere er i hvert fald både friske og tændte. Om det lille dyk i kvalitet i forhold til idealopstillingen mod et topmotiveret SønderjyskE-hold så alligevel koster point, må vi se. De fire spillere ved i hvert fald, at de ikke får genvalg på søndag, med mindre de spiller en brandkamp.
46
Kamptråde / Sv: Dødens pulje
Rent mentalt tror jeg nu også at den kommende kamp mod SønderjyskE har større chance for et godt resultat, hvis man giver chancen til nogle friske spillere, der har noget at bevise. Fx Sana, Guira og Lunding. Stiller vi med samme opstilling som sidst lugter det rigtigt meget af et typisk post-redning nederlag.

Jeg tænkte på dig og pokal-kampsdebatten i forbindelse med de her kampe. Som jeg husker det, står du altid fart på, at man ikke vinder noget ved at smide pokalkampe, fordi det rammer momentum i ligaen.

I de situationer er holdningen imod at spare spillere, er det her anderledes?
Pokalkampe har en betydning. Det har de her ikke - for AGF. For at få lidt nerve ind i truppen kan det være godt at bringe nogen, der har noget at bevise.
47
Kamptråde / Sv: Dødens pulje
Rent mentalt tror jeg nu også at den kommende kamp mod SønderjyskE har større chance for et godt resultat, hvis man giver chancen til nogle friske spillere, der har noget at bevise. Fx Sana, Guira og Lunding. Stiller vi med samme opstilling som sidst lugter det rigtigt meget af et typisk post-redning nederlag.
48
Generelt / Sv: Fobier
Det er udviklingen i hvordan vi må beskrive hinanden og det kommunikations fængsel vi er i gang med at spænde os ind i, som jeg synes er interessant. Især når vi ikke er gode nok til at skelne mellem skældsord sagt i en kamp hvor formålet er at nedgøre hinanden, også den måde vi omtaler hinanden på i dagligdagen.
Er det et kommunikationsfængsel ikke at måtte råbe abelyde efter farvede spillere? Hvad med den berygtede situation for efterhånden nogle årtier siden, hvor folk hånede Vilfort med hans afdøde datter? Er der slet ingen grænser for dig?
49
Generelt / Sv: Fobier
Så homo-råbet er for at forbedre vores kommunikation? Og det samme kunne man vel også sige om at råbe abelyde efter de mørke spillere?
50
Generelt / Sv: Fobier
Der er dælme også ting jeg ikke kan fordrage ved bøsser og udlændinge
Glemmer du ikke lige at pointere, at det selvfølgelig kun er de muslimske udlændinge og åbenlyst homoseksuelle, du ikke kan fordrage ting ved? (Sådan som god skik og brug er i moderne politik) Ellers kunne man faktisk godt komme til at tænke, at der er en snært af racisme og homofobi i det udsagn.
Simple Audio Video Embedder