Spring til hovedindholdet

Beskeder

Denne sektion tillader dig at se alle Beskeder lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Beskeder lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Stig AKA Frank Heskjær

1
Generelt / Sv: Superligaen 2019/2020
Jeg sidder og ser Randers mod FCK, og ved det 90.minut var stilling 0-0, og jeg sad og tænkte, at det var egentlig fucking typisk at Randers skulle møde FCK lige efter FCKs benhårde kamp i CL-kvalen med forlænget spilletid etc, og med N'Doye og Fischer begge to ude, mens vi selvfølgelig skulle møde FCK i stærkeste opstilling, hvor det endda var AGF der havde en dag mindre at restituere i...

Banede Randers langt væk i et par minutter... Hader vores mangel på held og evne til at tilspille os marginaler... 

Og vupti... Ud af det blå... så scorede FCK til 1-0 netop som overtiden skulle til at begynde på et Randers-selvmål som nærmest kun Kanstrup ville kunne have scoret det :D 
Det er der en smule balance i. Jeg er sgu egentlig ligeglad med om FCK vinder hver evig eneste kamp. Så længe de vinder over dem vi kommer til at ligge og rode rundt med, og det må vi jo gå ud fra at Randers bliver. 

Randers har 5, vi har 2, så kan indhente Randers med sejr mandag. Hobro, Lyngby og Horsens har alle 6 point. Så med en sejr kommer vi 1 point fra Horsens. Og Hobro møder FCM, så gode chancer for at tage point på dem også med en sejr. Lyngby møder EfB, og den kan ende hvad som helst...

Vinder vi mandag er vi sgu med igen.
2
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Det er også værd at bemærke at AaB og OB's største profiler begge er tidligere spillere de har hentet tilbage, så det påvirker sandsynligvis klubbernes muligheder i de tilfælde, selvom de nok stadig er højt i toppen af lønhierarkierne.
Enig. 
Da AGF hentede Duncan var han lige blevet mester, og lå nummer 3 på topscorerlisten med 13 mål. (Bag Pusic som vi hentede året efter sjovt nok) Så Duncan henter vi jo altså på linje med da OB henter Kadrii og AaB henter Lucas Andersen/Kusk.

Vi har bare ikke nogen af den slags lige nu. 
Vi kan måske snart hente Jønsson og Stage igen :D Og Sloth har vi ikke haft lyst til, og ift Lumb har timingen ikke været der, selvom det var tæt på. Og de to sidste har ikke været de ligaprofiler som Kusk, Kadrii og Lucas Andersen.
3
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Der må være både individuelle og holdbonusser, men man kan fx forestille sig Juelsgaards løn bliver bedre end den han havde fået på en fast løn hvis han ender med at spille fast hele sæsonen. Og ja, bonusserne gør at der så er lidt mindre forskel på at nå top-6 eller ej.
 
 
Tror jeg ingenlunde.

Han fik en god fast høj løn da han blev hentet fra BIF. Han fik ikke sin kontrakt forlænget selvom han gerne ville, da AGF lod den rende ud, så man kunne tilbyde ham en kontrakt på klubbens nye vilkår. Nu får han en lavere grundløn, og kan nærme sig sin gamle løn hvis han spiller, og klubben opnår noget. (er mit bud).

Citer
Det er svært at se det som andet end win - win for begge parter.
 
 
Det er et win win for begge parter når klubben opnår noget. AGF får flere penge, både i TV-penge og fra placeringspuljen, og spillerne får deres bonusser.
Men når AGF ikke opnår noget, så er det ikke win win, men derimod dårligt for spilleren som mister bonusser og lønposen, som AGF jo "vinder" ved at slippe for at betale. Det er vel "damage-control". Rykker klubben ud har den en højere grad af damage-kontrol med deciderede nedrykningsklausuler.
4
Kamptråde / Sv: Kamptråd 19/20: AGF - Horsens 19.08.2019 kl. 19.00
Det kunne man håbe. HVIS der kommer en ny 8'er... PC har sagt at han har planer om det, men han har tidligere vist, at han hellere venter et halvt år på den rette, frem for at rykke for langt ned af listen over kandidater...
 
 Altså denne gang har PC virkelig sagt, at vi skal ud og hente en ny. Med angribersituationen dengang synes jeg hele tiden at han snakkede indirekte om, at vi da havde brug for noget offensivt. Han ville ikke direkte sige at det var til Junkers position. Her nævner han, at vi har sagt farvel til 2 til netop den plads (8'eren), og at vi derfor skal ud og hente.

Men du kan jo godt ende med at få ret i, at vi kommer til at spille efteråret med Duncan/Blume på den 8'er, fordi de har set et lys i duncan, og ikke vil hente den forkerte spiller. Men uh ha, det ønsker vi fans jo bare ikke at klubben skal lave den satsning. Sidste år solgte vi Jova/Junker helt til sidst i vinduet. Så jeg vælger at tror at det er anderledes i år, da PC har haft længere tid at arbejde med, ganske enkelt.
6
Kamptråde / Sv: Kamptråd 19/20: AGF - Horsens 19.08.2019 kl. 19.00
Dermed ikke sagt at han ikke har spillet godt, men jeg synes der er noget der skal dæmpes, eller holdet skal støtte bedre op så han ikke er tvunget til at trække de gule kort.
   Helt enig. Jeg synes NP har været fremragende i de kampe jeg har set. Det trækker bare voldsomt ned, at han får så mange kort. Det er altså uholdbart, hvis han skal i karantæne hver 6-8 kamp. Dertil er han for vigtig, så det skal han have styr på.
 
 
Og der kunne man forestille sig at NP ville have mindre at skulle bremse, såfremt det var Stage der lå foran ham, og ikke Blume eller Sana, som jo ikke får bremset meget defensivt.

Så det kan jo blive mindre slemt når den nye 8'er kommer. Og da NP har 2 karantænedage nu (ha fik jo karantæne får det gule kort allerede, og dag 2 får det røde som jeg forstår det), så er den nye 8'er sikkert med efter kampene imod Horsens og BIF hjemme mod EfB den 1/9 kl 12:00. Og det kunne jo være fint at få ham ind inden BIF-kampen så han kan få debut der, og gøre karantæneproblemet mindre :D


OBS: Transfervinduet lukker først den 2/9 kl 23:59, så teknisk set, så kan man spille i september og stadig nå at købe en spiller derefter. Så det kan være at AGF spiller 3 kampe endnu og ikke kun de 2 hvor NP er i karantæne. 
7
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Jeg ser hele de her præstationskontrakter som en form for forsikring for klubben, men som alle andre forsikringer, så koster det altså noget at have en forsikring. Jo højere risikoen for at "forsikringspræmien" skal udbetales jo mere vil jeg kræve at få i betaling for den.  Hvis forsikringen baserer sig på top-6, så er det naturligvis meget dyrt for AGF, da vi jo endnu ikke har prøvet at være i mesterskabsslutspillet.
 Altså det eneste det "koster" er, at der kan være spillere der ikke vil skrive under på en sådan kontrakt. Så hvis PC danser på den balance, at ingen siger nej til de præstationskontrakter, så koster det jo ikke noget. Hvis der er spillere som ikke vil til AGF pga. det, og vi netop ikke indfrier vores målsætning pga. det, så koster det til gengæld. Men med spillere som Thorsteinsson, Tingager og Patrick Mortensen virker det jo ikke sådan. Og de har jo sikkert også tro på, at egne evner er gode nok til at sikre at de indfrier det.

Og vi ved jo ikke hvad målet er, for at indfri det. Og vi ved ikke hvor mange %/kroner det drejer sig om. 
Jeg kan ikke se hvorfor du tror at det koster klubben penge som en forsikring. Det her er jo mere en forretningsmodel som aflønner folk delvist efter provision. Få AGF i top 6, og du bliver belønnet. (indforstået at du glipper den bonus hvis AGF ikke kommer i top 6).
Og da AGF tjener langt flere penge i top 6 via TV/placeringer, så har AGF råd til at udbetale de penge. Så hvem ved om proportionen nærmest er den samme for AGF om vi kommer på en 5.plads som en 8.plads, netop fordi vi ikke skal af med de ekstra præstationsbetingede lønportioner??
Hvis nu eks. truppen fik en bonus for at undgå nedrykningskampene? Skulle få en bonus for at nå EL-playoff-finalen? 
Se det som udlovninger af bonusser istedet for udgifter til en forsikring.

Selvom jeg er enig i, at nedrykningsklausuler er en forsikring, så kan jeg ikke se at den koster AGF noget. Spilleren skriver jo under i den forstand, at klubben bliver nødt til at have den slags i kontrakten, og at det er et vilkår de må acceptere. Og da de ikke tror de bliver en del af en trup der på nogen måde rykker ud, så tror jeg ikke de har et problem med at gøre det frivilligt. 

Til gengæld mister AGF nok flere spillere hvis vi rykker ud, end dengang hvor de bare blev hængende og kostede klubben mange millioner ved nedrykning.. 
8
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
En sidste ting jeg godt vil kommentere på er præstationslønnen, som jeg tror mange overvurderer. Jeg nægter at tro på, at en spiller er så naiv, at de accepterer en meget kraftig præstationsbetinget kontrakt uden, at der er meget stor sandsynlighed for, at de vil kunne opfylde kravene til at få udbetalt bonusserne. Skulle en Backmann f.eks. acceptere en kontrakt, der er betinget af, at han spiller, når man tænker på, hvor meget han har været skadet? Skulle Helenius acceptere det samme, når han ved, at han nok er 2. valg og ellers er blevet forgøjlet noget af PC ved kontraktforhandlingerne? Vil spillerne generelt acceptere en kontrakt bundet op på top 6, når klubben meget sjældent når top 6?

Jeg tror simpelthen ikke, at det er en særlig stor del af kontrakterne, der er bundet op på præstationsløn, men den er helt sikkert større end, hvad den var tidligere. Spillerne og deres agenter er simpelthen for stærke forhandlere til at acceptere det, særligt når mange af spillerne havde alternativer til AGF, da de skulle underskrive deres seneste kontrakt.

 Tak for de positive kommentater omkring tråden, debatformen og stemningen. Jeg er enig. Godt at vi husker at rose og sætte ord på det også. 

Ift præstationslønnen, så er 10% af et budget på 40 millioner jo allerede 4 millioner kroner. Så lad os sige at spillerne får 10% mindre hvis de ikke spiller x antal kampe og/eller 10% mindre hvis AGF ikke kommer i top 6, så det det forskellen på et dumt 4 millioner kroners underskud, og et regnskab i 0. 

Hvor mange % det er, om det er større % på en spiller som Toutouh der måske skulle acceptere andre forhold andre spillere ved vi af gode grunde ikke. Men det er mit indtryk fra Egelund og andre, at der varieres fra kontrakt til kontrakt (fra spiller til spiller).

Tidligere ved første nedrykning var der ingen nedryknigsklausuler heller, det har vi oveni nu, go har haft i en længere periode. Så altså hvis holdet glipper målsætningen er lønnen billigere for at kompensere for glippede TV-indtægter, og hvis holdet rykker ud er der en stort løn-nedgang for at beskytte klubben.

Det medfører bl.a. at AGF kan lave overskud som sidste år, hvor vi glipper top 6, og dermed får færre TV-penge, og placeringspenge, men til gengæld sparer en portion løn. (bonus). Og lad os sige det var de 10% i snit, så er sidste års overskud på 6-10 millioner (inkl salg af Jova og Junker) jo reddet lidt af den slags ordninger, hvis vi ingen salg havde.
9
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
ÆÆÆVVV... Som nyligt flyttet til Kolding ærger jeg mig over denne formulering her:


Citer
Marstal/Rise kom til 2. runde ved at vinde over Kolding Boldklub i den første runde.
  Havde lige håbet på et gensyn med AGF på Kolding Stadion.
Sidst jeg så AGF spille der var da vi rykkede op med Ove P. og Graulund etc. (første gang vi rykkede ud)
  Vi kan stadig nå at trække Kolding IF - når de har slået Randers i denne runde.
DAMN... Anede ikke at der var to :D Jamen så er chancen der stadig :D 
10
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
ÆÆÆVVV... Som nyligt flyttet til Kolding ærger jeg mig over denne formulering her: 


Citer
Marstal/Rise kom til 2. runde ved at vinde over Kolding Boldklub i den første runde. 
Havde lige håbet på et gensyn med AGF på Kolding Stadion.
Sidst jeg så AGF spille der var da vi rykkede op med Ove P. og Graulund etc. (første gang vi rykkede ud)
11
Kamptråde / Sv: Kamptråd 19/20: AGF - Horsens 19.08.2019 kl. 19.00
Vi har før spillet enkelte gange med Amini+Blume+Sana.

Så mon ikke vi spiller med Amini+Blume+ enten Duncan/Thorsteinsson.

Amini overtager en mere defensiv rolle, og Blume den mere offensive. 
Så reelt overtager Blume Aminis rolle, mens Amini overtager NPs, og Duncan/Thorsteinsson overtager Sanas. 
12
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Jeg ser Thorsteinsson som en afløser i truppen for både Sana og YT (vi mangler bare at skibe YT afsted endnu). Altså en hængende angriber/fløj-type, som kunne presse/aflaste Ankersen og give alternativer som hængende angriber. At han så allerede har skubbet Ankersen ud på bænken er nok lidt overraskende, men bestemt ikke en udvikling jeg er ked af:)

Men på den vis ser jeg allerede Sana som afløst i truppen.
@Holmertz‍ 
Enig. Og så igen: hvis Ankersen ryger, så er Thorsteinsson jo direkte overtager af pladsen derude, ikke? Og så mangler Sana-afløseren måske alligevel. For det ville vel ikke give mening at hente en ny kant stedet for Ankersen for at sætte ham på bænken bag Thorsteinsson, især ikke med Kaastrup på udlejning, og Gersbach der kan spille pladsen ifølge PC.

13
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Sådan er fødekæden, de store klubber giver mere i løn, og skal derfor også kunne tiltrække bedre spillere, det er PCs ansvar at lønniveauet passer til evnerne, derfor skiller han sig af med dygtige spillere som Kanstrup og Sana, da de ikke er så dygtige som deres løn ligger op til. 
 Præcis. Dog har AGF betalt mere i løn end vi burde, for at kompensere for dårlige sportslige udsigter, og forældede/elendige træningsforhold. Tænk sig, at for 5 år siden var der end ikke en kondicykel ved træningsanlægget. Det varJN der stod for de ændringer og TVANG dem igennem. Han insisterede endda på, at der skulle stilles midlertidige skurvogne med træningslokaler op, indtil det nye klubhus var færdigt. Før i tiden skulle spillerne køre ned til stadion for at træne lidt ekstra i lokalerne der.... Amatøragtigt, ærligt talt.

Ift delen om at skille sig af med spillere som ikke præsterer ift lønnen, så kan det jo netop også nemmere lade sig gøre, når den løn de får ikke er overdrevet høj, og pumpet op af "AGF-skatten" som jeg vil døbe den sorte cirkel som AGF har været i i 20 år ift manglende sportslig succes/udsigter vs den løn der skulle lokkes med vs de følgeskader det medførte gennem årene.

14
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Samtidig er det vel alment kendt, at PC (JN) har gjort op med vores lønpolitik de seneste år? Så vidt jeg ved, er alle spillere nu ansat på præstationsbetingede kontrakter. Ergo må vi betale rekordlav løn lige nu...

Jeg synes det er svært at sige, hvor lønniveauet er lige nu, sammenlignet med f.eks. OB og Aab. Det bliver gætteri.
 Ja. Jeg talte i et historisk perspektiv. Og det er jo NETOP derfor jeg synes, at vi nu har nogle unikke muligheder i AGF-sammenhæng for at tro på, at der er nye tider på vej. Det andet var en lang sort cirkel at komme ud af. For hver gang du hentede en spiller på en dyr løn som andre klubber ikke ville tilbyde, så vandt du spilleren ja, men når han så fejlede, så kunne man ikke komme af med ham igen. Ingen ville overtage dem. Så vi så gentagne gange at spillere fik en pose penge for at ophæve, eller løb hele kontrakten ud. 

Under PC har han talrige eksempler på den ændring med Dino, Guira, Kanstrup, Sana og alle de andre er allesammen blevet overtaget/hentet inden udløb. Spelmann var vist på den gamle kontrakt, og jeg er i tvivl om Riel. Riel var ingen interesseret i, da han jo havde alt for høj løn, så ingen ville matche det AGF gav ham. Det er lidt pointen. Du kan ikke komme af med en Riel der har sit livs bedste løn.

Derfor er det bedre at betale en transfer for spilleren, og give lavere løn, da du så bedre/nemmere kan komme af med ham. Han har også nemmere ved at lade sig lokke af andre tilbud dog... Så når Randers, AaB og de andre gerne betaler for spillerne, og giver lavere lønninger, så brænder de ikke inde med spillerne på samme måde, men må også som i Randers' tilfælde se spillere smutte til AGF for bedre vilkår for dem personligt.

Så man kan sige at når det går godt, så skal man gøre noget ekstra for at holde på spillerne.
Når det går dårligt, så skal man ikke have forgyldt dem så meget, at de ikke kan skifte selv når de er ubrugelige/uønskede/i overskud.
Det er en balance. 
15
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Nej men jeg siger man ikke skal tro på alt der bliver sagt i Randers😱. Der har tidligere været ting, hvor de har haft en tendens til lemfældig omgang med sandheden.

Så sandheden er nok et sted midtimellem.
 100% enig ift Randers. Ignorer bare dem så.. Men jeg tror altså på Klaus Egenlund når han skriver det. Han er den journalist/kilde i hele Danmark med mest finger på pulsen når det kommer til AGFs gøren og laden på transfermarkedet. 
16
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Jeg opfatter Thorsteinsson som en erstatning for Ankersen, som lige nu står på affyringsrampen (sammen med Højer i nogen grad). Så PC har været forudseende, på nær på den centrale midtbane, med mindre han da har regnet med Duncan som en spiller der kan løfte opgaven her og nu. 
@SteenA‍ 
Sådan så jeg det også, men jeg lod mig overtale til at tænke, at det kunne være for Sana, da Thorsteinsson har spillet hængende angriber før. Men jeg er enig med dig. Og selvom jeg ikke tror at Zach Duncan er afløseren for Sana, så er han mere hentet til Sanas plads. Og Helenius kan også spille den, ifølge PC. 

Men hvis Stage erstattes som type, så er jeg ikke sikker på at Sana erstattes som type. For Stage skulle jo trods alt have overtaget den plads. Så altså med Thorsteinsson, Helenius og Duncan ind, og en afløser for Stage i en hvis kaliber, så tror jeg ikke Sana erstattes 1:1. Det ville der jo ikke være plads til. Og ville være skørt at hente en profil til bænken lige nu ift vores økonomi. Hvis Hvidt ikke er 100% klar, så ønsker jeg hellere en god breddespiller som backup til NP.
17
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Alternativ konspirationsteori: Søren sagde......... det gjorde han fordi NP ikke ønskede at forlænge med Randers men skifte til storebror i Aarhus selvom de tilbød det samme i løn. Derfor så han sig nødsaget til at fremhæve AGF som dem der altid overbyder spillerne.... Signalet om at NP hellere ville spille i Aarhus end Randers var jo ikke sjovt at tænke på, så det var de andres fejl.....
Så du tror hverken på det Randers melder ud via Søren Pedersen, eller på det Ekstrabladet skriver som objektiv kommentator som ofte har fingeren på pulsen omkring AGF-handler (Egelund), men på din egen teori? :D hehe :D

Hvad er det nu man siger om heste og zebraer? (Apropos Randers) 

Citer
Ingen tvivl spillerne vil da helst spille om vinde noget, spille foran mange tilskuere, hvor der er størst tv/pressse bevågenhed, flotte omgivelser og stadions, historiske traditioner osv.
Og der har AGF jo de sidste 20 år ikke kunne tilbyde udsigt til noget som helst der var realistisk at vinde. Vi har dog arbejdet os frem til, at vores fundament ikke er til at rykke ud ´hvert 4.år, og til at vi ligger omkring 7-/8.pladsen, og er med i EL-playoff, og liiiige mangler det sidste for at komme i top 6 hvor det er RIGTIG sjovt. Og alt det der hører med til drømmene der kunne følge den salgstale.

Det med de mange tilskuere, tv/presse og byen har været der alle dage.
Men at vi nu ligger nummer 7/8 de to sidste år, og har deltaget i EL-playoff på kanten af top 6, og at vi har fået nogle af skandinaviens bedste træningsfaciliteter, det kan for alvor rykke noget. Det gør helt automatisk at man skal lokke mindre med lønnen, og kan lokke med faciliteterne, og en realistisk udsigt til at komme i top 6, såfremt holdet gør det godt, og spilleren siger ja til kontrakten man forsøger at hente ham på. 

Så altså selvfølgelig vil spillerne til AGF for andet end det sportslige, og faciliteterne. Men det har kostet mange lønkroner at vi ikke har haft det, er hele min pointe.

18
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Selvfølgelig fylder økonomi meget, men jeg tror på at den stemning og den opmærksomhed der er omkring AGF tiltrækker nogle spillere og gør at nogle spillere vil foretrække at spille her frem for i en mere anonym klub og det dermed vil fylde i kontraktforhandlingerne.
 Ja da.

Men hvis du tror at spillerne får ligeså høj løn i Randers, så tager du fejl ifølge EB og mange andre steder. (Men jeg kan ikke være 100% sikker på det, men kan ikke se hvordan kan kan bestride al den snak der har været i alle årene om, at AGF betalte for høje lønninger. Og selv NP fik også en bedre kontrakt i AGF end i Randers, omend de specifikt skrev, at den faktisk ikke var så meget bedre end det Randers havde tilbudt, og understregede det unormale i det. Men selv hvis han kun får 5000kr ekstra om måneden, så er det jo den samme spiller, og dermed et udtryk for at Randers får "mere for pengene" end AGF. 

Altså det er da meget normalt ude i det normale erhvervsliv også, at større virksomheder har højere lønninger for at tiltrække arbejdskraft!?
Citer
Så er det godt nok svært at debattere... 
Det er ikke min mening at "lukke debatten". Men jeg troede ærligt talt at det var et veletableret og alment accepteret emne, at AGF betalte mere i løn end andre klubber på lige fod. Betvivler du det da? Sådan ærligt talt? Altså eller har jeg bare helt misforstået alle de sidste 20 års elendigheder på den økonomiske front ift de store underskud på spillerbudgetterne.

De andre faktorer som du hører Amini og de andre beskrive, det er jo dem de fremhæver, og dem der vitterligt OGSÅ er rigtig dejlige. Men da AGF ikke havde gode træningsfaciliteter og nyt klubhus, der hørte du alle de nye spillere fremhæve fansene og byen. Nu er der bare endnu flere faktorer der gør, at AGF er attraktive at spille i. Og desto mere det går på det sportslige, desto mere behøver det gå på lønnen, er pointen. Gode fans og en god by er jo ikke det samme som top-faciliteter i nordeuropæisk sammehæng. 

Og en spiller som NP kan jo også skifte til AGF og få et klubtrin opad, uden at få den vilde lønopgang. 
Og med alle de lykkeriddere som AGF har haft gennem systemet, og spillere som har haft gode karriere inden, og skulle "igang igen", har været en dyr omgang, især fordi agenter kendte til lønniveauet.. 
21
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Han mener heldigvis AGF og AaB er foran OB.
 
 
Og må gentage, at det at AGF har et større beløb at handle for ikke er ensbetydende med, at AGF kan lokke spillere til ligeså lav løn som OB og AaB med vores sportslige historik og lønhistorik in mente. Den slags hænger ved længe tror jeg.

Hvad nytter det at have 40 millioner, hvis Lucas Andersen vil have 41 millioner for at skifte til AGF, og en mindre pose penge for at skifte til AaB? (stærkt overdrevet+sat på spidsen)
22
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
De bør også have gjort sig nogle tanker om at en spiller som Stage kunne blive solgt. Vi er ikke en klub der bare kan følge en spiller og købe ham fri, så det kan være lidt vanskeligt og der kan da også komme et lidt uventet salg eller en skade et sted hvor man ikke har scoutet så intensivt.
@Winther‍ 
Hvis man har begrænsede resourcer/folk til at scoute, så tænker jeg ikke man føler at man har alt for travlt med at scoute en afløser til en spiller man har på kontrakt i 4 år endnu, og har store planer for i den kommende sæson. Så jeg tror ærligt talt, at der var konsensus om, at Jens skulle blive her. Men jeg kan da se at AGF lige har søgt scouts til at kigge på spillere 10-12 timer ugenligt, haha :D  (ungdomsspillere, og ikke-relateret må vi gå ud fra).

Men på den anden side anderkender jeg, at man allerede ved Zulte Waregems bud burde have været sat en indkøbsliste i værks. Og det ved vi jo heller ikke om der har/er. PC fortalte sidste sommer, at den slags spillere vi jagtede havde mange tilbud og skulle sige nej til andet først, og at vi bl.a jagtede profiler. Tingager og PM er profiler i AGFs SL_sammenhæng. Vi må håbe at vi får en minimum ligeså god erstatning for Stage.
23
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Der har dog længe været rygter om Sana til bl.a. Rusland, og PC var også hurtigt ude og love en erstatning til 8’er positionen, så mon ikke han er meget langt i forhandlingerne med en spiller som pressen ikke har fået nys om endnu?
 Min teori er, at Thorsteinsson blev hentet som tidlig Sana/YT-erstatning, og intet havde med Stage at gøre. 
De er jo slet ikke samme typer, og PC/DN ville noget andet end Sana på pladsen. Så Thorsteinsson er ekstra spiller til kanten, men kan også spille dynamisk 10'er, hvis det er nødvendigt. 

Så altså jeg tror vi så PC lave en "typisk PC" som i min optik er at hente en spiller ind, for derefter at sælge en. 
Munksgaard ind, Dino ud kort efter.
Tingager ind, Kanstrup ud kort efter.
Eskelinen in, Whalley ud kort efter. 
Thorsteinsson ind, Sana ud kort efter.
NP ind, Guira ud kort efter.

Gersbach ind, Højer måske snart ud!? (lettere atypisk, og måske hentet som fremtidig gardering mere end til nu og her)
Stage var det atypiske og ikke-planlagte salg, som har heddet: Stage ud, ingen ind endnu.
24
Kamptråde / Sv: Kamptråd 19/20: AGF - Horsens 19.08.2019 kl. 19.00
Ja altså det må og skal ikke være en fordel at man sælger sin anfører under en uge før en kamp.
 
Det kan det dog desværre godt ende med at blive, når man henter en tidligere spiller tilbage et, år efter han er solgt. Han har oven i købet den position på banen som sin favorit og har spillet 29 kampe i OB i sidste sæson, så hans kampform fejler nok desværre heller ingenting :( :

Horsens henter gammel kending i OB
 Jojo, men det at man sælger anfører er ikke en fordel. Det er det først når man har hentet erstatningen, og han som i deres tilfælde er en mere relevant spiller for dem lige pt.

Vi står selv med vores erstatning til gode for vores viceanfører.
25
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Jeg hører tit det argument, men jeg forstår det ikke. Hvorfor skal AGF betale mere for spillerne, når det ofte nævnes, at det er fedt at spille for en stor klub, for den fanbase osv.?
 
 
 Fuldstændigt ligesom en oprykker skal betale mere end en etableret klub i top 6. 
 I alle de år hvor AGF var tæt på at rykke ud, eller lige var rykket op, der skulle AGF betale mere for deres spillere. Ligesom AGF også betalte mere for deres spillere de hentede i 1. division end andre klubber i 1. division.

Vi er en stor klub, men dårlige resultater. Det er vel altid dyrt? 
Noget PC har fået gjort godt op med. Men jeg kan slet ikke se at man kan bestride det ensige stille spørgsmålstegn ved det. 

Er det ikke netop derfor at vi har spillere som ikke kommer med på de "bedste hold" sammensat af OB/AAB/AGFs spillere, samtidig med at AGF stadig har ligeså mange penge bundet i spillerne som de tre? 
26
Generelt / Sv: Top6 er realistisk hvert 3 år - ellers skal lønbudget fordobles!
Der er en faktor som jeg synes disse gode gennemgange mangler. Det er den "skat" der pålægges at der har manglet resultater historisk.

Altså når AGF har skulle lokke spillere med højere løn end OB/AaB, så har man fået mindre for pengene.
Altså har de samme spillere været dyrere for AGF.

Så når AGF har 40 millioner i spillerbudget, og AGF eksempelvis har betalt 33% højere lønninger, så svarer det til et spillerbudget på 26,8 millioner. Den faktor synes jeg har været komplet undervurderet omkring AGF i mange mange år. Og det er komplet undervurderet at PC/JN har gennemført den nye lønstruktur der gør, at AGF fra nu af kommer til at få mere for pengene.

Når man har købt spillere der svarer til OB/AaBs 40 millioner har man altså en trup på 26,8 millioner hvis vi bruger det eksempel.
Når så den trup på 26,8 millioner underpræsterer ser det endnu værre ud. Når den præsterer forventeligt, så er vi stadig bagud. Så vi skal se eksempler som Peter Sørensens trup der overpræsterede, og havde en del marginaler med sig, for at kunne pege på den sidste trup der kom i top 6. I virkeligheden var det jo en trup der ikke burde være i top 6.

Jeg siger ikke at det er 100% 1:1, og at det altid har været sådan. Men det har da været en offentlig hemmelighed at AGF har betalt mere i løn end AaB, Randers og mange af de andre. Så 40 millioner i AGF er ikke det samme som 40 millioner i Randers, hvis de samme spillere får lønhop for at skifte til os. Og det har ikke været billigt at hente spillere som Søren Larsen hjem. Og jeg har i virkelig mange år ærgret mig over, hvor mange spillere vi havde, som jeg slet ikke kunne se være en del af fremtiden/konceptet.
Lige nu har vi næsten ingen, som jeg ikke er glad for at vi har, eller som passer ind, som minimum. YT er en speciel case, og man lavede en kort kontrakt til at afspejle den chance man tog med ham.

Spillere som Ankersen var jo hentet af Glen, og ligesom Guira og Kanstrup mm, så er de snart alle væk. Tilbage er der dem, som PC/David har hentet sammen. Og der synes jeg vitterligt ikke der er mange fejlskud af. De fleste spiller, og er supplerede af gode unge spillere. Og dem der ikke spiller 100% af tiden som Blume, Ankersen, og til dels Helenius/Backmann i rotation er alle relevante spillere for truppen og bredden. Ingen af dem ønsker jeg skudt af for ingenting.
Og PC får også penge for dem der ikke lykkes nu, se Dino, Kanstrup, Guira og Sana. Alle sendt afsted med en overtagelse af lønnen, og i flere tilfælde også en pose penge. Den slags løber op. Jeg ved ikke hvordan Riel og Spelmann kom afsted, men de kom afsted, og kostede ikke klubben kassen ved at have dem siddende til sidste dag af kontrakten. Den eneste der gjorde det var Juelsgård, endda fordi man ville forlænge med ham, eller rettere lave en NY aftale, der netop ikke var en forlængelse af den gamle kontrakt han fik da han kom fra BIF under en anden sportschef.

Vi har tit spurgt hinanden om, hvordan det kan være at AaB får mere ud af deres materiale. Men en af svarene har jo netop været at alt for store dele af AGFs spillerbudget er gået til for høje lønninger, hvor man dermed har fået mindre materiale for de samme penge. klart at det over 20 år præsterer under konkurrentens bedre materiale. Og selv når vi har haft gode start 11'ere, så har vi haft for tynde fundamenter, og for tynde trupper i det hele taget. Den del synes jeg virkelig vi arbejder med lige nu. 

Og hvis du skal lokke en spiller til at vælge AGF der var rykket op, eller lige havde fyret endnu en træner og/eller direktør, efterfulgt af en nedrykning eller oprykning, så skulle der noget til. Og det var altså højere lønninger. Den slags handicapper en trup mere end vi umiddelbart har indset tror jeg.
27
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Har man ikke spillere til alle pladser på sådan et? Enver spiller kan pludselig blive langtidssskadet, men i Stages tilfælde må man også have overvejet at der kunne komme et bud efter U21-EM. Der var i hvert fald interesse og også et (latterligt lavt) bud inden EM.
 
 

@Winther
Jeg kender ikke til PCs skyggehold, og om han har et der kun kigger på dem med et år tilbage af kontrakten eksempelvis. Ellers skal man jo kigge efter erstatninger hele tiden, også selvom man lige har forlænget med en spiller og/eller hentet ham. Og det kan også sagtens være at man gør det, og har nogen i kikkerten. Lad os sige at det er timingen der afgører, om ham man har er ledig vs nyligt skiftet = totalt forskellig situation. Tag Gersbach eksempelvis. Ham hentede PC denne gang, fordi han tidligere har vil have ham/holdt øje med ham (haft ham på skyggeholdet), og nu var han til at hente for en meget fordelagtig pris (i Pas optik). Faktisk så god, at det var værd at hente ham før tid, og betale dobbelt-løn indtil Højer er videre måske.

Hvis man eks. har udset en spiller som oplagt afløser for Stage, men han havde 2 år tilbage af kontrakten, og man tænkte at skulle sælge Stage om 1 år, så var timingen jo god. Stage blev jo solgt før den tid/timing man regnede med og arbejdede ud fra, så må må formode, at det har rykket lidt ved timingen af de spillere man følger ift at skulle hente en af dem ind.

Så PC kan stå i en situation hvor man er tvunget til at se på hvad der er ledig NU, og ikke hvad der vil passe på den plan han evt. havde lagt ift Stage med et salg om 1 eller 1,5 år. Han havde trods alt 4 år tilbage af kontrakten.


Citer
Jeg troede dog også der ville komme en spiller straks efter Sana blev solgt, men jeg kan ikke forestille mig at der ikke kommer en i det her vindue og jo længere frem vi kommer jo større forventninger har jeg også. Jeg håber så ikke man spiller for højt spiller og slet ikke får hentet noget.
 
 
Enig. Og jeg vil slet ikke konkludere noget før vinduet lukker. Me jeg får lavere og lavere forventninger som vinduet går. For PC har faktisk vist, at spillere som Tingager, NP, Eskelinen og andre bliver hentet i god tid. Det er i kategorien "gennemarbejdet". 
Så jeg frygter at vi får "nej tak" fra de spillere vi har gennemarbejdet pt, og må lede på må og få, og i desperation hente noget, og kan ende op med Mmaee-typer, som kun ser lovende ud på papir, og endda kun hvor det negative er skåret væk.

Men det er baseret i frygten, og ikke i troen og håbet. Jeg synes PC har flere træffere end ikke.
29
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Her synes jeg du er lidt for hurtig på aftrækkeren. Eskelinen har set ringe ud i sine første kampe. Han kan ikke gribe en bold og ser generelt enormt usikker ud. Der skal meget mere til, før jeg er overbevist om, at han er svaret. Jeg har på ingen måde afskrevet ham, for Grabara havde også startvanskeligheder og jeg håber naturligvis at han bliver en succes.
@Nizzleroy‍ 
Fair betragtning. Jeg mente faktisk mere at situationen havde løst sig ift det problem vi havde med at vi ikke havde fundet en førstekeeper. Og sitautionen er også "mindre løst" af at Whalley nu er taget afsted. Men det er normalvist få kampe en målmand misser på en sæson, og jeg ser et stort lys i TK. 

Ift Eskelinen så havde Jovanovic også en lang periode hvor han boksede for meget. Det kommer jo tit af, at man vælger at bokse for at "være sikker", mens man griber bolden når man har selvtilliden til at gøre det. Eskelinen er en ung keeper, men jeg synes det er tydeligt, at han kan komme derop, at han også er shotstopper og har et rigtig godt fodspil (paradoksalt at han kiksede netop det i en aktion i sin debut). Han er desuden fin til at dirregere, og har generelt et stort mod til at komme ud. Jeg kan ikke se, hvorfor han ikke skulle blive os en rigtig god keeper på linje med Jovanovic. Man kan og bør ikke sammenligne med Grabara. 

Ift forsvaret så skulle jeg have skrevet: "forudsat at Backmann er 100% skadesfri". For hvis der kommer følgeskader stadigvæk etc, så er det ikke løst på nogen måde. Men ift til sidste år, hvor Hausner ikke var nær så langt fremme, og vi havde Kanstrup istedet for Tingager, og en Juelsgård der slet ikke var på samme niveau, og ikke kunne vende sig til at spille med Kanstrup (uanset hvorfor), så står vi bedre i år dernede. Især fordi vi har Anbo+Hausner der kan dække højre back, fremfor før, hvor man jo kun havde Dino. Vildt at Dino nærmest aldrig gik i stykker. Munksgaards kvaliteter kommer muligvis ikke til syne så godt i disse kampe, men jeg synes han har været beskrevet noget hårdere end jeg har vurderet ham til. Og da bredden er stærkere med Anbo/Hausner, mener jeg at vi er minimum status quo derovre.

Venstre back med Højer+Gersbach er nærmest unødigt godt besat. Jeg har stadig en teori om, at Gersbach er købt til fremtiden, og at Højer nu kan sendes afsted på den rette timing. Man ser også andre klubber som FCM og FCK handle på den måde. Tænk på at FCM købte Okosun over et år før de havde tænkt sig at bruge ham fast. Indtil det punkt, så havde de en super sub. Og hvis man først køber når man har solgt, og salget som i vores tilfælde kommer ud af det blå, så skal man muligvis starte fra scratch ift at finde en. Jeg ved godt at mange arbejder med et "skyggehold". Men jeg tror ikke man har haft travlt med at finde en teoretisk afløser for en spiller man havde 4 års kontrakt med!
30
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Når det så er sagt, så har vi også givet ret store lønninger til spillere, der er endt på bænken - ja bare se på, hvis Tingager virkelig har mistet sin plads til Juelsgaard og Backmann eller Ankersen til fordel for Thorsteinson, for slet ikke at nævne Toutouh.
 
 
@Taktikfokus
Så for ikke at "spilde lønkroner" må vi kun have 1 profil til hver plads. Mener du virkelig at Ankersens løn går til spilde ved at vi har 2 spillere til den plads, og at de i 4 af 5 kampe er blevet brugt i rotation.

Og @Nizzleroy‍ skriver at vi kun må hente nogen hvis de er bedre end ham der allerede spiller på pladsen, og at det at hente til bredden trætter ham.

Jeg synes til tider at fans har et helt urimeligt billede af hvordan det er at være sportschef i en fodboldklub.
Men jeg husker også tider hvor alt for megen af vores løn var vundet til profiler som ikke KUNNE spille, som Søren Larsen. Det er bedre at Ankersens løn ikke kommer helt til sin ret på baggrund af at Thorsteinsson så gør, fordi han spiller rigtig godt.

Vi har lige nu en trup, hvor vi har backups til alle pladser, stort set. Og der mangler en stor profil på midten for, at jeg synes vi har det bedste HOLD længe. Men vi er lidt profilløse (læs: karakter ala en general) centralt med Amini og Blume, og hvis Blume bliver byttet med en general af stor kaliber, så synes jeg meget ser anderledes ud, sammenlagt med Backmann der er tilbage i forsvaret. Eskelinen skal nok blive godt.

Målmandsposten har løst sig.
Forsvaret har løst sig. (selvom en spiller til bredden som gardering ville være en mulig fornuftigt forsikring at tegne for Backmann)
Midtbanen har en god 8'er/6'er, mens vi med Sana og Stages afgang mangler LØSNINGEN der til den sidste 8'er/10'er..
Angrebet er blevet styrket i bredden, men mangler at komme igang. Helenius fik først debut for en uge siden, og PM var syg nu her.
Jeg synes ligeså meget det er midtbanen der har fejlet i at skabe for lidt til PM, og Bundu har endnu ikke scoret.

31
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
[font=Helvetica, Arial, "Nimbus Sans L", sans-serif]Det et fint hvis du synes det bringer os tættere på top 6 at hente spillere til bænken eller som ikke et deciderede forstærkninger, men der forventer jeg nok bare lidt mere.[/font][/size][/color]
 
 
@Nizzleroy
Selvfølgelig kunne et par breddespillere have bragt os tættere på top 6 i efteråret og foråret. I efteråret med Helenius istedet for Stage i angrebet havde sgu gjort en forskel. En Helenius at kunne rotere med Ammitzbøl med i EL-playoffkampene imod Randers her til slut havde måske været forskellen på at komme i Europa eller ej. Breddespillere til forsvaret havde måske givet os sejren i Vendsyssel istedet for et feltlazaret!?

Jagten på top 6 går ikke kun igennem en stærk start 11, men også igennem alle de kampe hvor man lige mangler en marginal eller to, og må stille med sårede trupper, og opstillinger hvor man er tvunget til at ændre i taktikken pga skader.

Og du må gerne fortælle mig logikken bag postulatet om, at Patrick Mortensen+Ammitzbøl og Helenius ikke er en forstærkning fremfor Patrick Mortensen+Ammitzbøl alene. Det er en styrkelse af truppen, af bredden, af holdet.
Så det du i virkeligheden lader til at mene, ret mig gerne, er at du ønsker forstærkninger i start 11, og ikke andre steder. Og der må man jo så kunne spørge dig om du så synes at vi skulle hente en angriber der var bedre en Patrick Mortensen før du var tilfreds!?

Ift om Helenius er en forstærkning af AGF, så vil jeg henlede til hvordan AGF fik et helt andet tryk på SøE efter han kom ind, og Thorsteinsson blev afløst af Ankersen, istedet for at vi igen igen igen skulle glo på en træt Ankersen der skulle spille 90 minutter, til trods for at han ikke havde leveret i 15-20 minutter (som store dele af sidste sæson). Det er en forstærkning af truppen at kunne skifte mellem de to i kampene, og ikke kun have den ene. Er det ikke pænt simpel logik i fodbold?

Gersbach vs Højer kender jeg simpelthen ikke planerne omkring. Om det er meningen at han bare skal vente på at Højer bliver solgt, eller om han er hentet som aktuel reserve.
32
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Nu er jeg snart lidt træt af at høre på alt den positive snak om "bredden". Bredden, dvs. fyld der ikke gør os bedre, er vel netop det der har gjort, at vi ikke har rykket os i mange år nu.
 
 
@Nizzleroy
Bredde er nu lig med "fyld"!.. Godt så. Tag du over til FCK og fortæl dem det.

@Winther
Citer
Det er altså ret godt at have en god leverpostej når der ellers slet ingen pålæg ville være.
 
 
PRÆCIS! Vi er gået fra at have PM og Ammitzbøl, og til at have PM, Helenius og Ammizbøl... Så sent som i går kom den bredde til udtryk, da man kunne skifte Helenius ind til sidst, og fik lagt kampens største tryk med ham som indskifter.......
33
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
https://twitter.com/AGFFodbold/status/1161239748591198208?s=20

Whalley solgt. Det blev aldrig helt godt med ham. Man troede at man kunne tillære ham den del han ikke havde ift dødbolde/luftstyrke, da han jo faktisk havde resten af pakken. Men den del han ikke havde er super vigtig i dansk fodbold. Der kan man blive en af de bedste hvis man ikke er god i luften, og tør give den hele armen som Jova/Eskelinen/Grytebust etc.

Eskelinen kommer til at vinde vores hjerter det er jeg sikker på. Netop af den grund.
Og PC skal roses for at få penge for vores fejlkøb, og dem der vil videre, og ikke bare give løbepas og lønpose med til dem allesammen som tidligere. Når man får 500.000-800.000 for 10 spillere der fejler, så har man lavet et pænt salg på 5-8 millioner sammenlagt. Og ja, det løber sgu op det skidt. Når han samtidig bringer lønnen ned, og henter til bredden, så kan vi præstere endnu mere kontinuerligt over længere tid. Vi har et resultatmæssigt dyk pt. Men jeg nægter at snakke krise, eller anden jammersnak, da spillet i 3-4 af kampene har været super godt. Jeg synes bestemt vi har fortjent mere, og det hører jeg også både Kuhn, KEP og nærmest alle de andre også mene og nævne. 
34
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; Sønderjyske - AGF mandag d. 12.08.2019
Citer
Man kunne se på tv, at den ikke blev blokeret. Han ramte bare bolden skidt.
Ja den første. Men nummer 2? Vildt hvis det er rigtigt. Vi stod lige ud for, og folk kunne endda "høre" blokeringen.. Men måske en blokering der ikke var der!? utroligt som den slags kan snyde.
35
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
UD: Mikkel Rask (stopper karrieren), Alexander Juel Andersen (Vendsyssel FF), Daniel A. Pedersen (Lillestrøm), Steffen Rasmussen (karrierestop), Michael Zacho (kontraktudløb), Mads Boe Mikkelsen (Vendsyssel FF), Martin Pusic (AC Horsens), Frederik Møller (Silkeborg IF), Aleksandar Jovanovic (SD Huesca), Kasper Junker (AC Horsens)

+
UD: Roman Mysak (kontraktudløb), Björn Daniel Sverrisson (kontrakt ophævet), Pierre Kanstrup (Erzurumspor), Gustav Mogensen (Brentford), Dino Mikanovic (FC Kairat Almaty)


= Udover Jovanovic, og Pusic så er der ikke en eneste spiller jeg synes er bedre end det vi har. Og Pusic+Junker vs Helenius+Mortensen er i sig selv svær, men jeg vile hellere have de to vi har nu. Og Eskelinen kan sagtens nå at vise sig lige så god som Jovanovic endnu. 

DAP og Juel ville jeg gerne have beholdt til bredden, men jeg synes Nicolai Poulsen er bedre end DAP, og at Juelsgård/Tingager/Backmann er bedre end Juel. Men som reserver havde jeg gerne set dem. Ser dem som Blume.

Jeg synes PC har gjort holdet stærkere, og dette vindue synes jeg indtil videre har handlet om bredden. En bredde der gjorde ondt på os offensivt sidste sæson, hvor de 12 efterårskampe var uden angribere, og foråret sluttede med PM ude i de sidste afgørende EL-kampe, og vi måtte kaste AA for løverne.
36
Lidt af hvert / Sv: Superligaen 2018/2019
Citer
Det er jo subjektivt, men jeg kan godt forstå du er utilfreds hvis du havde den slags forventninger. I min bog havde 5 point eller mere på nuværende tidspunkt været en helt fantastisk start.
 
@Winther

Hvis ikke modstanderen havde heddet både FCK i Parken, samt FCM, så havde jeg også håbet på 8 point i 6 kampe. Det har jeg flere gange snakket om. Også fordi vi så ville have 1,33 point i snit, som over en sæson ca. er det en 6.plads har "kostet". (1,35 = de 36 point som normalt er "sikkert) Det kan vi være 3 point efter eller 6 point efter i næste runde. Så i min logik er vi pt 3 point efter de 5 som jeg synes vi burde have forud for min forventning om en sejr imod Horsens. Hvis vi derimod taber eller spiller uafgjort til Horsens, så er vi 4 til 6 point efter mit personlige mål, som altså var de 8 point. Men er man 3 point efter sit mål, og har spillet 4 af 6 kampe ude, og mødt nummer 1 og 2, så skal man bare VIDERE!!!

Så for mig står der følgende:
Det point i Haderslev kan bruges til rigtig meget, af mange grunde, og det var en "ny start" ift at holde nullet, få point igen, endda imod et holde som var rigtig godt kørende.
Vinder vi imod Horsens hjemme, så er vi "med igen" og kun 3 point fra top 6 = VIDERE!
Vinder vi ikke, så vil vi skulle kæmpe os tilbage over de næste 4-6 runder, og bringe os til næste gang, hvor chancen for at spille os tilbage kan skabes. 
37
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Citer
I går udtalte Kenneth Emil Petersen og Gaxe i Viasats debatprogram (kan ikke huske hvad det hedder) at det var fedt at spille i Aarhus for det føltes ikke som at være på udebane pga. stadion. KEP nævnte som eksempel den famøse pokalsemifinale.
@anra‍ 
Ja og Kuhn sagde decideret, at man på ingen måde følte sig på udebane. 

Altså nærmere på neutral bane...
38
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; Sønderjyske - AGF mandag d. 12.08.2019
@Diobocca‍ 
Du kan ikke så nemt lave overlap på et hold der står med samtlige mand på egen bane. Jeg synes vi har set i flere af de andre kampe, især imod FCM og FCK hvor det jo også blev til en flot assist på en flot dybdeaflevering. Den slags var der 0 plads til i går. Det kan ikke kun være AGF der får skyld for at kampen var som den var, da de er holdet med den super start, nye spillere og på hjemmebane. De skabte nærmest intet. Imod Lyngby var der langt mere plads, ja, men de brugte også langt flere folk og kræfter fremad.

ift Helenius, så var jeg på stadion og så åbenbart ikke den første ordenligt. Men nummer to var kæmpe hjørne efter den blokering.
39
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; Sønderjyske - AGF mandag d. 12.08.2019
Citer
Ikke meget vi så til Alexander i dag, og jeg lurer lidt på, om det ikke havde været smartere med Helenius fra start.
 
 
@Jakob Marschner
Helt enig. Dog med den finte, at vores taktik i dag var at spille på omstilinger, og der har DN/PC udtalt at Ammitzbøl er manden, og at Helenius mere er når vi er dominerende på bolden. Da vi så sætter Helenius ind, så kommer hele holdet mere fremad. Men om det var fordi han kom ind, eller fordi det var planen at vi skulle det, og at Helenius kom ind i den forbindelse ved vi ikke helt. Men de udtalte i hvert fald, at Helenius er en anden type, og at fordelingen kunne tænkes sådan med AA når der skal løbes dybt, og Helenius i vores spildominerende kamp.

Citer
Vi skal spm minimum have Nicolai ned på det halve antal kort. Det her holder jo ikke, og det holder først slet ikke, at han trækket så mange af sine kort på ufarlige situationer, hvor han simpelthen kommer for sent. Karantæne i runde 6 OG 7. det siger jo alt
 
 
Vi kan håbe på, at den spiller der hentes ind til 8'eren som Stage skulle have spillet på kan aflaste NP lidt. For Sana og Blume har i hvert fald ikke kunne, og har efterladt store rum, og spillere der fik lov at vende på dem, og løbe frit der fra, hvor NP så har måtte trække i nødbremsen. Nogle gange mere kluntet og vigtigt end andre. Enig.

Citer
. Juelsgård fik i øvrigt sæsonens tredje gule i dag. Men nuvel, når han så snart får nummer fire, bliver det anledning til igen at spille Tingager + Backman, det naturlige midterforsvar.
 
Og ja, det er præcis der hvor kvalificeret bredde er godt. Og med PM ude i dag havde vi også stadig 2 angribere at vælge imellem, og lade den ene komme frisk ind til sidst og sætte et sidste tryk, modsat da vi kun havde PM/AA hvor Ammitzbøl imod Randers i EL-playoff løb tør, men bænken var tom for alternativer.
Samme har vi nede bagved når alle 3 er klar, kompetente alternativer. På kanterne Lunding/Bundu/Ankersen/Thorsteinsson. Det er sgu okay :D 
40
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Vi har masser af unge spillere - vi har brug for en general der kan dominere den midtbane konsekvent. NP gør det han kan men med en masse karantænepoint, Amini svinger som et pendul og Blume er fyld (sorry to say). For nuværende er midtbanen simpelthen for svag og nu må PC steppe op.
@Martinstranger‍ 
Jeg har mistet en hel masse for Blume. Han har en god skudfod, men kommer slet ikke til skud. Han kan vende med bolden, men får det slet ikke gjort nok. Og Amini har manglet at vise meget af sin gennembrudsstyrke ift at komme ind i feltet (på nær imod FCK hvor han var outstanding til at bryde, og drive bolden). Men for Blumes vedkommende har det bare ikke været helt godt alt for længe nu. Jeg har ham som en god reserve, men ikke en der skal være i nærheden af vores stærkeste start 11. 

Amini trænger til at få mere frie tøjler som under tiden med Glen, hvor Amini kom langt mere i feltet og også lavede 5 mål i den sæson hvor han fik mest lov. Der er masser af målfarlighed gemt i ham, men altså IKKE på skud udefra. Det nærmest NÆGTER han at turde.

Så jeg tror sagtens det kan ende med, at Amini bliver forsøgt som den Stage-rolle som Stage var tiltænkt forud for denne sæson, indtil man henter Stage/Sana-afløseren. 

Nu tvinges vi til at bytte godt rundt imod Horsens. Og Hvidt har ikke engang været udtaget til de fleste af trupperne. Så jeg vil ikke blive overrasket hvis man forsøger noget med Amini der, omend jeg ikke tror så meget på det.
41
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; Sønderjyske - AGF mandag d. 12.08.2019
Vi kommer fra en super hård start med 4 udekampe og kun 1 hjemmekamp(!), og vi har tabt 3 i træk, og møder Sønderjyske der er skide godt kørende, og har spillet sig til en plads i top 6. 

Vi holder nullet og får et point får det.
Backmann med sit clean sheet nummer 1000.
Eskelinen med sit første clean sheet, endda efter 1-2 gode redninger som var det eneste SøE havde.
Bunuda var god i begge ender af banen, og var vel 5 cm fra at blive matchvinder, og selv med vores førsteangriber ude, var det os der skabte mest til sidst. Helenius blev snydt for 2 hjørnespark, hvor hans afslutninger blev flot blokeret til slut.
Vi fik et point mere til samlingen, som kan gå fra 2 til 5 på mandag, hvor vi endelig kommer på hjemmebane igen.

Videre.
42
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Det viste han vel i vinters med PM og Tingager? Men jeg savner også en virkelig klokkeklar forstærkning - gerne til midtbanen. En af dem, hvor man tænker at det var en spiller BIF, FCK eller FCM kunne have hentet.
@Holmertz‍ 

Er tingager ikke en forstærkning af AGF? Er han ikke bedre end Kanstrup? Er han ikke PRÆCIS en spiller som BIF kunne have hentet, og som BIF endda jagtede ifølge EB..!?

Jeg ved ikke om PM er en forstærkning ift Pusic, men Pusic kom på en særaftale. Men det faktum at han skrev med Horsens beviste at han ikke var umulig for os at skrive med, kun at enten han eller AGF ikke ønskede det på baggrund af de forhandlinger som der var. 
Jeg synes PM er bedre end Junker, men at han ikke er bedre end den Duncan som spillede her i 16/17. Dog var Duncan som type ikke god ift Davids system, så man kan ikke kun sammenligne spillerne isoleret. Duncan i Davids system var ikke bedre end PM i Davids system. Sådan ser jeg det. Så holdet blev forstærket af at få PM ind.

FCK/BIF har angribere, som der virkelig er kastet mange millioner i. De penge har vi ikke som det ser ud nu. Det kom frem i går, at de 100 millioner som BIF regner med/håber på at få ind ved næste emmission allerede er brugt på forhånd!!! Jacob Nielsen og PC har skruet ned på udgifterne efter ankomst, og er ikke rykket ud endnu. De fik stabiliseret økonomien. Så resultaterne. Og nu begynder man så at kunne bygge på ved salg, og den nye lønstruktur. En af grundene til at man kan sælge trods at man ikke når i top 6 er jo bl.a. at man gik fra at spille nedrykningskampe med Glen, og til at spille EL-playoff. Det er trods alt midt i ligaen, ikke bundhold, og med flere kampe hvor AGF gjorde det godt over længere tid. 

Vi står på fundamentet nu. Og selvom DN skulle ryge, så har økonomien fået en helt anden sund karakter. Det ville en ny trænger også kunne gøre nytte af. Jeg håber nuværende setup får hele sæsonen. Som minimum.
43
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Nu har Whalley fået et par kampe her i opstarten til at gøre sig “lækker” overfor potentielle købere, hvis grunden til at han ikke er udtaget til dagens kamp, er fordi det er ved at lykkes PC at få ham solgt, så har han sgu gjort et godt stykke arbejde. Han solgte Dino, Kanstrup og senest Sana i situationer, hvor deres rolle i klubben var ved at være udspillet. Det er alle den slag små-salg der ikke får meget fokus, men som før i tiden bare var en udgift, fordi spilleren gik kontraktperioden ud, eller skulle have en “sign-off bonus” for at smutte. PC er en dygtig sportsdirektør, og de smuttere han har, er ikke større end det andre sportsdirektører har.
 Enig. Og han fik også penge for Spelmann..! Og spillere som Sverrison og Riel fik deres kontrakter opløst. Vi ved ikke hvor meget af den løn der var tilbage at Riel/Sverrison fik med, men spillere som Dino, Kanstrup, Sana og Spelmann blev overtaget/handlet af en klub direkte. 
44
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; Sønderjyske - AGF mandag d. 12.08.2019
Det lyder tvivlsomt, men det han skriver i artiklen er jo også "Komiske Ali-kopierne, der forsøger at mane til ro midt i virakken," altså at det er total fornægtelse af tingenes tilstand at mane til ro. Det er en holdning der ikke har noget at gøre med at der blandt AGF's fans selvfølgelig er nogle der har enhver holdning.
Men folk der synes DN skal fyres, og kalder os der forsøger at nuancere sagerne for "apologeter", "naive" og "komiske ali" sidder blot og venter på at skibet synker, så de kan råbe "HVAD SAGDE JEG"... 

Man får spat... 
Her Stoke på twitter.https://twitter.com/Stoke_AGF/status/1160864220038213633?s=20
"Kære Stig. Som jeg har prøvet at forklare hele sidste uge, så bliver i AGF fans nødt til at stoppe med at være så naive. Hvis AGF taber i aften, så er David på vej ud og sådan er branchen. Det er lidt komiske ali, hvis man ikke kan se, at skibet synker.."

45
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Det her kommer måske som et chok... 

Men FCK sælger deres bedste spillere, køber nogle på tæt på samme niveau (men nedgradering) med udviklingsmuligheder (der på lidt længere sigt kan blive opgradering). FCM gør det samme, BIF samme, AGF, AaB, OB.....osv...osv...

Man kan også vælge at sælge en profil og købe 2 spillere, som er gode, men ikke på niveau med ham der blev solgt, men som styrker 2 pladser på holdet = holdet er styrket på 2 pladser, og mindre skrøbelige ift skader til profilen mm.... 

Alle hold sælger nogle af deres bedste. Sådan er det.
46
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; Sønderjyske - AGF mandag d. 12.08.2019
Det imponerer heller ikke med den slags floskler, men han vil vel også bare gerne have at DN bliver fyret, så der kan det blive noget skandale og omvæltning de kan skrive en masse artikler om?

Fornuftige spillere og hysteriske medier. Det er ikke kun Stiften, men andre aviser og kommentatorne på tv osv. Jeg tvivler på at EfB nu eller OB sidste sæson var udsat for helt det samme og jeg synes det understreger det fornuftige i at klubben har lavet lidt mere afstand til medierne og ikke giver fri adgang til spillerne osv.
 Det kan i hvert fald ikke undre, hvis klubben tager afstand til sådanne formuleringer om, at man er Komiske Ali hvis man "maner til ro i virakken"... Og den mindst hostile læsning er, at man journalisten har glemt at skrive: "og alt derimellem". og langt langt de fleste ligger jo imellem at ville fyre David og benægte at der er problemer. Jeg har tilbage at se nogen skriver at AGF ingen problemer har, og adspurgt kunne han da heller ikke pege på nogen/noget der decideret benægtede at der var problemer/udfordringer at tage fat på. 
Men da han henviste til sine personlige indbakker og facebook, så måtte jeg tage hans ord for gode varer. Der er muligvis nogen som sket ikke ser problemerne. Men fandme ikke herinde, på twitter eller andre steder hvor jeg har læst med i hvert fald.
Alle er enige om, at 1 point i 4 kampe er alt alt for lidt. Folk er jo bare uenige om hvad det skyldes, og om det nuværende team er de rette til at fortsætte. Det er jo ikke det samme som at benægte at AGF har fået en dårlig start, eller noget andet i den dur.

Backmann kommer iøvrigt med mange af nuancerne i artiklen.
47
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
[font="Segoe UI Semibold", "Segoe UI", "Helvetica Neue Medium", -apple-system, BlinkMacSystemFont, Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, "Droid Sans", "Helvetica Neue", "Trebuchet MS", Arial, sans-serif]Svar #1993[/url] – Idag kl. 11:22:57[/font][/size][/color]

Citat fra: Holmertz dato Idag kl. 10:48:48
Citer
[font="Segoe UI Semibold", "Segoe UI", "Helvetica Neue Medium", -apple-system, BlinkMacSystemFont, Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, "Droid Sans", "Helvetica Neue", "Trebuchet MS", Arial, sans-serif]Citat fra: Nizzleroy dato Idag kl. 10:42:32
[/font][/size][/color]
Citer
PC failede big time sidste sommer. Det var nærmest en fyreseddel i sig selv så ringe var det.
   Så har du åbenbart misset historien om, at det var bestyrelsen der blokerede for PC sidste sommer? Så sidste sommers vindue falder i høj grad tilbage på bestyrelsen og ikke PC.
   
Ja, den har jeg så misset. Jamen så må man håbe at bestyrelsen ikke blokerer ham denne gang.
 
 
Måske man skal få den slags med før man kræver fyresedler? Men jeg forstår godt at du og andre misser/glipper den slags EKSTREMT vigtige nuancer, som jo ændrer hele billedet. For det var en henslængt kommentar ifb med Stagesalget mange mange måneder senere!!! Det er jo nærmest helt unfair for PC, at han har skulle tage al den kritik, uden at det er kommet frem. Det er små detaljer som dog betyder en kæmpe forskel for det samlede billede. 

Jovanovic blev solgt sent i vinduet, og PC måtte ikke bruge pengene før de ankom, som de ikke gjorde i tide... Låst på hænder og fødder ift den sag. Og da Junker først blev solgt et par timer før luk, så kunne alle se at AGF havde solgt for ca. 12 millioner (20 med klausuler der aldrig blev indløst), men stod med 0kr for det i hænderne... Jeg begriber ikke at PC fik så lidt tillid fra Bestyrelsen. Men jeg forstår godt at det gik galt. PC havde iøvrigt en lejeaftale med Grabara klar allerede i sommers, som glippede i sidste øjeblik pga. en bøjet finger hos LFCs 3.målmand. Så lidt skulle der til for, at Jova havde været erstattet af Grabara i sommers!!!!!

48
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; Sønderjyske - AGF mandag d. 12.08.2019
Det er nu alligevel en meget frisk udmelding af Dennis Bjerre, at kalde dem der maner til ro for “Komiske Ali-kopier”.

https://stiften.dk/agf/AGF-anfoerer-om-pointkrise-Vi-bliver-noedt-til-at-se-lidt-mere-nuanceret-paa-det/artikel/594207

Citer
Der er både dem, der argumenterer for, at træneren skal fyres og Komiske Ali-kopierne, der forsøger at mane til ro midt i virakken.
   
 
 


Det er fuldstændigt latterligt. Som om, at det at mane til ro er det samme som benægtelse af enhver form for problemer... Sikke en retorisk falliterklæring fra en fucking journalist der lever af at jonglere med semantik.

Og rent kommunikativt får han sagt, at man enten vil have David fyret, eller også er man Komiske Ali.
Det er komplet latterlig retorik.. Det er som om, at nuancer, gråzoner, og alle os der "midt imellem" vi ikke findes. Det er ALT ELLER INTET... Fyret vs benægtelse. Højrefløj vs venstrefløj. Os vs dem... Jeg brækker mig!
49
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Jeg er ikke enig med dig. Hvis god kommunikation er de ligegyldigheder GF har på deres egen hjemmeside med “nyheder”, så har man misforstået begrebet.
 
 
@Di Stefano
Måske man bare skal passe på med at konkludere for meget på et enkeltstående tilfælde. Jeg mindes godt nok ikke mange tilfælde, hvor AGF har solgt en spiller, hvor køber har præsenteret ham først. Jeg tolkede det som en "smutter", hvor det ikke blev koordineret godt nok imellem AGF og IFK hvem der måtte kommunikere hvad ud hvornår. AGF plejer være gode til den slags. Måske der er lidt ferieramt på komm.afdelingen ift udsendelse af mails etc, som vi ellers plejer at få.

Citer
Det skaber ingen interesse.
 
 
Det er jo din holdning. Der er masser af "almindelige mennesker" som føler sig mere tætte på spillerne/holdet end nogensinde før. Det er mit indtryk, og flere samtaler med ansatte i klubben om emnet har bekræftet det. Familiedage, området uden for stadion etc, de mange video'er som er i okay høj kvalitet. Familietribunen er nærmest udsolgt hver gang, og er en stor faktor ift den tilskuerfremgang vi har oplevet.

Som fodboldnørd, som nysgerrig AGF-supporter der elsker rygter, og elsker at nørde god viden om ditte og hint, der kan jeg ofte heller ikke bruge klubbens udsendelser til det helt store. Men jeg vil da gerne se interview med klubbens spillere alligevel. Jeg havde bare ønsket det var mere både/og. Men jeg lever med, at dele af det jeg har mistet var decideret usundt for klubben, uanset hvor spændende det var at følge med i...

Citer
Det går ud på at have maximal lukkethed omkring spillere og trup. Som eksempler er, at man er den eneste klub i landet, der konsekvent først bringer spillertruppen på kampdagen og generelt bruger den nye persondatalovgivningen til at lukke ned for al interesse omkring spillertruppen.
 
 
Det går i hvert fald ud på at omvende mange års dårligdomme, og om at give trænerteamet bedst mulige betingelser. Hvis David/Selles ikke ville have lukkede træninger, så havde vi måske færre. Det er en kombination af at klubben beskytter sig efter at have været i konstant kaos og galehus-tilstand i 20 år. Det har man jo faktisk vundet lidt ind på med alt dette her.
Men jeg synes der mangler lidt balance. Eksempelvis som du skriver ift at bringe spillertruppen. Men jeg kan bare ikke hidse mig op over det. Jeg kigger bare på dagen i stedet for. Men jeg ville gerne have det dagen før, ligesom andre klubber gør. Hvad klubben forsøger at gøre er at give "maksimale" små fordele som den kan. Jeg synes ikke det er "prisen værd" heller på den del. Lad os da bruge dagen før til at kigge på truppen og diskutere den, og tale om holdet, så der er folk der kan finde på at hive hinanden med på stadion :D
50
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Citer
Jacob Poulsen anno 2019 er alt for langsom til at spille 8'er. Han har også spillet 6'er i de sidste par sæsoner. 

Jeg håber ikke, at PC kigger den vej.  
@Stats‍ 
Mon ikke han kan spille pladsen på linje med Nicolai Poulsen? Altså så det er NP der skal i løbedueller. Noget ala da Guira lå bag Amini.
Simple Audio Video Embedder