Spring til hovedindholdet

Beskeder

Denne sektion tillader dig at se alle Beskeder lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Beskeder lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Holmertz

1
Generelt / Sv: Evaluering sæson 18/19
Jeg forstår dig ikke her. Jeg har præsenteret dig for de fakta, som fortæller at AGF siden sidste oprykning i 2015 er steget stødt i pointhøst, og dermed også tilsvarende i hvor tæt man har været på at nå top 6. at andre hold også har været dygtigere til at lave point kan sgu da ikke tilskrives et argument for at AGF ikke er i fremgang,
  Det er forskellen på bores tilgang til tingene. Jeg kigger på vi har 4 største budget og præsterer 8-10 mens du kigger på det andet. Alle dine forklaringer er i min verden ikke så meget værd i min verden, når vi har så meget bedre forudsætninger end de andre. Det er der jeg vender den om og siger der altså er noget galt og enkelte debattører måske burde se realiteterne i øjnene og indse vi bare ikke er bedre. De forklaringer du kommer med, er vel nærmest de samme vi har hørt de sidste 20 år.

Du ser mig ingen steder kalde det et taberprojekt og helt afskrive Agf for næste år............. kan meget vel blive året.

Bottomline - relativt set præsterer vi elendigt, ligegyldigt hvad du finder af forklaringer (undskyldninger) denne gang.
Forklaringerne/undskyldningerne har det vel naturligt med at blive de samme år efter år, når problemerne er de samme ;)

Jeg er også på vognen, der tror på fremgang næste år. Ikke fordi jeg tror vi har været særskilt uheldige/hårde ramt end vores konkurrenter, men fordi de underliggende årsager til vores mange års underpræstation er ved at være væk. Vores træningsfaciliteter er blevet væsentligt opgraderet, ungdomsarbejdet producerer talenter der kan forstærke førsteholdet, økonomien er stabil (sådan da) og der er kontinuitet på træner- og ledelsesplan, hvilket har skabt grobunden for en ny solid kultur (som ganske vist stadig er i sine spæde start). Men alt sammen er det faktorer, isoleret fra spillerbudgettet, som har betydet, at vi har underpræsteret i 20 år.

Sammenligner vi med OB og AaB, så har OB et træningsanlæg, der knapt er en serie 5 klub værdigt mens AaBs to største kulturbærere (Risgård og Würtz) begge stopper karrieren til sommer samtidig med at de har en blodrød økonomi. Det er disse faktorer, holdt op mod AGFs ovenfor, der får mig (og kommentatorer som Brüchman) til at tro på at supertankeren endelig, endelig er ved at vende og at vi, også relativt ift. vores konkurrenter, kommer til at gå frem til næste år.
2
Generelt / Sv: Evaluering sæson 18/19
Allan Olsen stempler det som en fiasko Efter kæmpe Superliga-drama: Skandalen ligger i AGF – Ekstra Bladet
 
Selvfølgelig gør Allan Olsen det. I hans verden er fodbold sort eller hvidt, intet midt i mellem. Han er som en gennemsnitlig fan, der ikke tænker længere end den næste kamp og og som nægter at erkende, at for at få kontinuerlig sportslig succes, så skal økonomien være der og der skal være lavet et sportsligt fundament.

Javel, AGF kunne sikkert bruge rub og stub + lidt mere til og have sikret sig top 6, med hvad hjælper det, hvis jagten der til, har kostet på den lange bane.

Sat på spidsen så er jeg sikker på Lyngby fansene sidder i 1. division og glæder sig helt vildt over den 3. plads de lige nåede i Suppen inden de rykkede ud.
Nu er det jo en tabloid-avis, så alt får maksimal vinkling og patos. Hvis man fangede Allan Olsen på tomandshånd, kunne han sikkert redegøre for de finere nuancer i AGFs sæson. Men en lang udredning om det, med overskriften "AGF underpræsterer marginalt ift. de økonomiske strukturer" sælger bare ikke så godt som "Skandalen ligger i AGF!".

Med andre ord - jeg er inderligt ligeglad med hvad EB og BT måtte mene om AGF i deres lederspalter. Jeg hæfter mig langt mere ved hvad f.eks. en Peter Brüchmann har at sige om udviklingen i klubben - og han er ret positiv uanset de aktuelle resultater på banen.
3
Kamptråde / Sv: Kamptråd: AaB - AGF, Søndag d. 17.03.2019 kl. 17.00
Lucas Andersen var satme god! Lidt ærgerligt at vores svenske version af Lucas Andersen svinger så meget. Noget helt andet er så, at jeg har svært ved at tro på, at AaB har lavere spillerbudget end os med store navne som Lucas Andersen, Okore og Kusk. Det kan næsten ikke passe.
Ja, som jeg har skrevet i evalueringstråden, så leverer Sana overhovedet ikke kontinuerligt på et højt nok niveau. Vi mangler lige den ene eller to spillere, som hæver sig markant over det solide superliganiveau uge efter uge. OB har Bashkim, AaB har Lucas, men jeg har meget svært ved at se den spiller hos os der gør det samme.

Lunding er vel den der kommer tættest på, men det havde AaB i den grad også læst, for der var næsten altid en AaB'er i overtal når bolden kom over i vores højre side. De få gange det lykkedes at få Lunding og Munksgaard sat op mand mod mand var AaB i problemer, men det var for sjældent det skete til at det for alvor gjorde en forskel. Og Lunding mangler måske også lige lidt erfaring og lidt redskaber til at håndtere når modstanderne gør så meget for at lukke ham ned (og holdet skal blive bedre til at udnytte det ved hurtigt at få flyttet bolden rundt).
4
Generelt / Sv: Evaluering sæson 18/19
Som jeg ser det, er det helt store problem, at vores "profiler" ikke leverer på et højt nok niveau. I de sidste to kampe har vi mødt hold, der på kvaliteten af bredden ikke er bedre end AGF. Men de har et par profiler i Lucas Andersen og Bashkim Kadrii der leverer på et helt, helt andet niveau end f.eks. Sana. AaB var jo farlige hver gang Lucas Andersen fik bolden i går, mens Sanas største bidrag var at sænke tempoet, ved at rører bolden 5-10 gange hver gang han fik den.

Lunding har i glimt vist prøver på det niveau, men er endnu for ung til at gøre det kamp efter kamp (men har vel alligevel været bedste mand i foråret sammen med Grabara). Sana leverede i den første kamp, men har været usynlig siden da og Tingager har virket mærket efter skaden. Derudover har jeg svært ved at se, hvem der ellers holder et niveau der er meget over et middel superliganiveau. Og når man så ikke er super godt sammenspillede, og dummer sig med personlige fejl, røde kort og er lidt uheldige med skader, så bliver det altså lidt leverpostej, hvilket vel er meget betegnende for denne sæson.

For et par kampe siden var jeg ret optimistisk omkring vores niveau, men efter et par klare nederlag mod AaB og OB, som nok er de to hold vi skal måle os mest med, så er jeg knap så positiv. Så håber transfervinduet indbringer et par ægte profiler og at de unge fortsætter fremgangen - ellers frygter jeg at næste sæson ligner denne.
5
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Så har Lunding også forlænget - frem til 2022: Lunding forlænger - AGF Fodbold

Godt at se noget rettidig omhu fra PC. Mon ikke også snart Hvidt forlænger sin aftale.
   
Benjamin Hvidt er lige blevet forlænget:
Tre år mere til hvidt

Doh! Hvad man ikke misser når man er på skiferie 8)
Også gode nyheder, at Benjamin Hvidt er i AGF frem til udgangen af 2021. I mine øjne har Hvidt et stykke op til startelveren, men unge spillere kan tage store ryk, både fysisk og nok endnu vigtigere på det mentale plan.

Både og. David udtalte i forbindelse med VFF-kampen, at Hvidt nok var den af de unge der havde gjort det bedst - men at den centrale midt også er der, hvor konkurrencen er størst. Så ja, han er længere fra startopstillingen end Lunding, men omvendt er han nok mindst lige så langt fremme i sin udvikling.
7
Generelt / Sv: Talentarbejdet i AGF
Ift. de unge talenter synes jeg man skal skele til den model FCK og FCN bruger. De forlænger/fornyer løbende kontrakterne så de reflekterer spillerens position i truppen. Mener f.eks. Cornelius nåede at lave nye kontrakter 3 gange inden han blev solgt første gang.

Så hvis Lunding f.eks. forlænger med 4 år men allerede næste år er en endnu større profil, inde omkring U-21 landsholdet m.m. så laves der en ny hvor lønnen løftes igen og der lægges 1 år mere på aftalen. Naturligvis med den aftale at man siger ja til et tilbud der er rigtigt for både spiller og klub.

Set fra Lundings side ville jeg heller ikke være bange for en lang kontrakt. Fortsætter han udviklingen skal der nok komme gode tilbud og han har heller ikke interesse i, at udenlandske klubber kun henter ham fordi hans kontrakt er udløbet e.lign (i hvert fald ikke før han er betydeligt ældre). Det er den sikre vej til at komme nederst i hierarkiet - så er det meget bedre at havne et sted hvor klubben har investeret et væsentligt beløb i ham.
9
Generelt / Sv: AGFs jagt på top 6 - forår 2019
AaB vs AGF vises på kanal 9. Øv, den kanal har jeg ikke!
     Bliver Canal 9's kampe ikke også sendt i Eurosport Playeren?
 
 
Jo, man kan vælge at købe et månedsabonnement til 129 kr. Men det er da irriterende at man skal købe abonnementer i øst og vest for at følge superligaen på tv.
 Helt sikkert. Jeg har så et Eurosport abonnement pga. cykelløb, så jeg kan heldigvis se den😁
11
Generelt / Sv: AGFs jagt på top 6 - forår 2019
Citer
Så kort fortalt så begynder der at tegne sig et hold, der spiller til niveau, mod både de gode og dårlige hold (for første gang i 20 år) og selvom vi ikke kommer i top 6, vil jeg mene at foråret har vist, at vi har et af de 6 bedste hold pt. og i hvert fald et niveau over de dårligste 4-5 hold.
 @Holmertz
Ja og altså vi er stadig dem med de 4.bedste resultater for hele 2018/2019 sammenlagt (4. i hele 2018, og 5.bedst i 2019 so far).

Det er den slags vi skal fokusere på forud for næste sæson. Glens start på 17/18-sæsonen med Davids horrible første kampe i AGF, samt sorte november er det der har gjort, at vi har glippet top 6 to år i træk.


 Der kan man snakke om dårlig periodisering af resultaterne! Faktisk lidt en præstation, at vi misser top 6 på den baggrund...
12
Generelt / Sv: AGFs jagt på top 6 - forår 2019
Jeg er faktisk ikke så nervøs for nedrykningsspøgelset. Dels fordi jeg tror vi har gode chancer for at slå AaB og komme i den nemme pulje, men også fordi jeg synes der er så meget kvalitet og bredde i holdet, at jeg ikke kan se os for alvor komme i problemer uanset puljen (især ikke med Glens "proces" i Sønderjyske).

Ser man på foråret har vi tabt til FCM og OB - nok gode bude på nummer 2 og 3 i ligaen i år - mens vi har taget solide sejre mod SE og EfB og også havde taget en til mod VFF, hvis ikke Guira får sin hjerneblødning (og vi i forvejen var uden 3/4 af forsvaret).

Så kort fortalt så begynder der at tegne sig et hold, der spiller til niveau, mod både de gode og dårlige hold (for første gang i 20 år) og selvom vi ikke kommer i top 6, vil jeg mene at foråret har vist, at vi har et af de 6 bedste hold pt. og i hvert fald et niveau over de dårligste 4-5 hold.
13
Generelt / Sv: AGFs jagt på top 6 - forår 2019
Men jeg er enig i præmissen om, at jo flere gange man kommer i modstanderens felt, desto flere chancer har man for at få de situationer hvor man kan få et straffespark. Konklusion: vi har været for lidt offensive i for mange kampe.

Og det betyder så, at man for ofte har tilladt modstanderen at være omkring vores eget felt, og dermed tilladt en hel masse mål som dem imod AAB hjemme, hvor de scorer dybt i vores felt på noget retur-halløj, og OB der scorer 2 mål i går med 4-6 AGF'ere i feltet, og kun få af deres. Kadrii har jo 4 mand omkring sig, og Tingager sparker hul i luften. Ved anden scoring header Thøgersen simpelthen forbi bolden. Det er manglende kvalitet + spillestil + marginaler imod. (marginaler skal der jo til, når Grabara reder bolden, og den så tilfældigt havner lige ved en OB'er).
Se det er vi stort set enige om - bortset fra at en endnu bedre målmand måske sørger for at bolden ikke ryger ud i feltet, men et ufarligt sted hen. Bare for lige at sætte pointen på spidsen ;)
14
Generelt / Sv: AGFs jagt på top 6 - forår 2019
Citer
Jeg kan også huske en del straffespark imod, som ikke blev dømt - senest mod VFF
   @Holmertz
Ja det er let at huske 1-2 kampe tilbage. Men nævn gerne 1-2 andre tilfælde over sæsonen, hvor modstanderen skulle have straffe imod os og ikke fik det? Eneste tilfælde hvor modstanderen har snakket om det er i hjemmekampen imod FCK, hvor de vil have straffe imod Dame N'Doye. Det sjove er jo, at i samme kamp får Fischer et billigt straffe, hvor bolden er på vej ud over baglinjen, og Sana snydes for straffe i overtiden (ikke et voldsomt et, men han sparkes på benet).

Men altså vi har jo 10+ situationer hvor vi kan sige at det er gået imod os. Den type straffe imod Vendsyssel for 2 kampe siden bliver jo dømt i Odense imod Kanstrup, og også i Aarhus mod Guira imod Vendsyssel, hvor de får billige straffespark imod os! (Og imod Kanstrup runde 1 mod FCM, imod Dino imod FCK hjemme etc etc etc)

Jeg kan umiddelbart kun huske 3 gange, hvor vi har skulle føle os heldige med dommerkendelser. Ift kampbilleder, så var vi også heldige med at Sønderjyske var så uskarpe imod os i Aarhus. Men sådan var det jo omvendt for os imod Horsens (og mere til).

1: Imod AAB hjemme, hvor vi får straffe og de fik rødt på noget der formentligt ikke burde have været dømt overhovedet.
2: Imod FCM hjemme, hvor Onuachu smides billigt ud.
3: Imod Vendsyssel, hvor de ikke får det straffe hvor Amini kanter spilleren.
 
 
Uden at have tjekket mener jeg BIF blev snydt for et straffe eller to, da vi slog dem 3-2 hjemme. Og i FCM kampen for nylig blokerer Stage (mener det er ham) en afslutning med armen, som ellers var gået i mål. Så det var da to.

Men min pointe er, at f.eks. Randers kan have haft lige så mange situationer imod sig, som vi har. Vi opdager det bare ikke, da vi ikke følger deres kampe så tæt. Og skal vi være bedre næste sæson nytter det ikke at give udefra kommende omstændigheder skylden. Bliver vi 10% bedre næste år - hvilket absolut ikke er urealistisk, med bedre sammenspil og ældre talenter - så er et straffespark fra eller til ligegyldigt. For mange af de kampe, hvor vi taber point på "marginaler", kunne vi have afgjort ved blot at være en smule skarpere.
15
Generelt / Sv: AGFs jagt på top 6 - forår 2019
@Holmertz
Citer
Når der er så mange enkelt-situationer der er gået en imod, så er det ikke et spørgsmål om held eller uheld. Så er det kort og godt mangel på kvalitet. Og der må vi erkende, at vi bare har manglet de sidste 5% som holdene umiddelbart over os har haft.
 Jeg har ikke styr på hvor mange af de andre hold er blevet snydt for straffespark eksempelvis. Men der rangerer vi sgu højt på kontoen.

Men jeg er med på, at et hold som OB i Odense i 2-2 kampen har større chance for at få den type straffespark netop fordi de kom meget mere frem i feltet. Så da AGF i Esbjerg kun var farlige i feltet 1-3 gange, så kommer det til at fremstå langt større at vi blev snydt for det straffespark i overtiden.

Så man kan sige: Vi har virkelig ikke haft marginalerne på vores side i mange kampe, men vi kan med større kvalitet komme i langt flere situationer, hvor marginalerne kommer over på vores side.
Over en hel sæson (eller 26 kampe) tror jeg ikke meget på held eller uheld. Jeg kan også huske en del straffespark imod, som ikke blev dømt - senest mod VFF. Som du selv er inde på, så er marginaler noget man får over på sin side ved at være dygtig og der har vi manglet de sidste 5%. For mange brændte store chancer og for mange nemme mål imod. Den balance skal ikke tippes meget før vi har en del flere point, men i denne sæson har vi ikke været skarpe nok.

Men det er da en fremgang ift. de foregående sæsoner hvor vi, marginaler eller ej, ikke har været i nærheden af noget...
Simple Audio Video Embedder