Spring til hovedindholdet

Beskeder

Denne sektion tillader dig at se alle Beskeder lavet af denne bruger. Bemærk at du kun kan se Beskeder lavet i områder du har adgang til.

Beskeder - Nizzleroy

1
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Hvordan får du det jeg skriver til at betyde at jeg vil udskifte PM med en dårligere ung spiller? Jeg skrev netop hvor begejstret jeg er for ham og vi ikke skal udskifte ham med en der ikke er bedre. Det vi snakker om er hvis Schwartz-rygtet indikerer at man vil have en angriber mere i truppen.

Det var den her sætning jeg studsede over:

 
Vi skal ikke skifte PM ud med en der ikke er bedre og det tvivler jeg på vi kan finde til penge vi kan betale, så hvis der skal en angriber mere til truppen skal det være sådan et "yngre talent.

Jeg læste dit indlæg forkert. Beklager, og vi er heldigvis enige om, at skal PM skiftes ud, så skal det som minimum være med en på samme nuværende niveau :)

2
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg synes hurtigt der går inflation i begrebet "yngre talent". Sådan lidt Football Manager agtig  :)  Der er en grund til at spillere som Links, AA, Lunding osv ikke spiller mange kampe, og det er at de som talent stadig ikke bidrager væsentligt. Hvis vi skal skifte PM ud så SKAL det simpelthen være med en angriber man forventer kan bidrage fra dag ét. Hvis man vil have et ungt talent så skal han erstatte 2. eller 3. valget. Det andet er i mine øjne alt for risikabelt. Det har vi ikke råd til i mine øjne.
Jeg tænker "yngre talent" som en spiller der kan udvikles og gøres bedre over et par sæsoner og derefter stadig har en alder hvor den næste klub tænker at den kan gøre det samme. Der skal være noget salgspotentiale. Vi skal ikke skifte PM ud med en der ikke er bedre og det tvivler jeg på vi kan finde til penge vi kan betale, så hvis der skal en angriber mere til truppen skal det være sådan et "yngre talent." Spilleren kan godt være lidt længere fremme end Ammitzbøl, men skal også være en anden type. Jeg tænker sådan lidt en ny Bundu, ideelt set en der lidt hurtigere kan etablere sig selvom det så gør det sværere at fiske den spiller, men i mellemtiden en der kan sættes ind og bidrage med noget flair og individuel kvalitet. Jeg har svært ved at se hvad vi skal med Ronnie Schwartz hvis vi også har PM og NH.

Hvis ikke du kan skifte din førsteangriber for en som er bedre, hvorfor så gøre det? Det lyder helt vanvittigt i mine øjne. Den spiller du nævner henter man i stedet for sin 2. eller 3. angriber. Men erstatter da ikke sit førstevalg med en dårligere spiller. Eller jo, det gør man hvis man har akutte pengeproblemer, førstevalget er alt for god i forvejen eller man ikke rigtig har ambitioner, men ingen af disse tilfælde gælde AGF og PM. Hvis PM skal erstattes så skal det være fordi man mener man har en spiller der som minimum er på samme niveau øjeblikkeligt med potentiale for mere.

Det er det jeg mener med "Football manager" henvisningen for der er det så nemt bare at skifte sin erfarne angriber ud med en ung spiller, men i realiteten er det en alt for stor gamble. Hvis vi skal skifte i startopstillingen så skal det være med en bedre spiller. De andre satsninger kan man lave med de spillere der sidder på bænken, som vi har gjort med Links, Gersbach og Zach.
3
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg overgiver mig for argumenterne - synes jo også han er god, og rigtig nok man ved hvad man har... og han virker også til at have knækket koden lidt igen, og var naturligvis sat lidt tilbage i sæsonstarten af hovedskaden og deraf manglende form og 100% skarphed. Synes han brænder en del. Men okay det gør alle angribere. Og stats er i hvert fald gode for ham alle år som senior. Og rigtig nok han var stærk i EL også. Den er lukket herfra. Så må vi evaluere ham igen til sommer.
Jeg kom faktisk lige bagefter til at tænke på at der havde været det her rygte om Ronnie Schwartz. Jeg har jo lidt svært ved at forstå hvad vi skal med ham, men det kunne da i princippet godt være fordi der er bud efter PM. Jeg ved ikke hvor sandsynligt jeg selv tror det er, men der kan pludselig ske noget. Til sommer kan man håbe på at vi skal til at forholde os til europæiske kampe, men hvis det betyder en angriber mere håber jeg igen mere på et yngre talent.

Jeg synes hurtigt der går inflation i begrebet "yngre talent". Sådan lidt Football Manager agtig :) Der er en grund til at spillere som Links, AA, Lunding osv ikke spiller mange kampe, og det er at de som talent stadig ikke bidrager væsentligt. Hvis vi skal skifte PM ud så SKAL det simpelthen være med en angriber man forventer kan bidrage fra dag ét. Hvis man vil have et ungt talent så skal han erstatte 2. eller 3. valget. Det andet er i mine øjne alt for risikabelt. Det har vi ikke råd til i mine øjne.
4
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Til sammenligning har ligaens ubestridte topholds rekordindkøb kun scoret 4 mål, så det er bestemt ikke nemt lige at skifte angriber. Det var nemt for AGF i januar fordi vi gik fra 0 angribere til PM, men jeg vil være meget påpasselig med at skifte PM ud, for han scorer stadig en del mål, og et snit på mere end 1 mål pr. 2 kampe har jeg et eller andet sted svært ved at tro vi kan erstatte. Sansynligheden for at det går den anden vej er nok større - samtidig med at det nok er en fordyrende manøvre både hvad angår transfersum og løn.
5
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Helt ærlig, hvem skulle købe PM. En fin Superliga spiller der bliver 31 inden næste sæson går i gang. Det har jeg sgu svært ved at se nogen udenlandske klubber falde for. Ham kommer vi ikke af med, og spørgsmålet er om vi overhovedet kan forvente mere. Er han ikke den tredje mest scorende spiller i Superligaen i 2019? Han har 15 mål i år for AGF, og så synes jeg det er lidt underordnet at de fleste mål kom i et nedrykningsspil. Han er fin til AGF, men vi vil selvfølgelig alle gerne have den næste Wilzcek eller Ndoye.
6
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Kan Sabbi ikke spille begge kanter, dvs han fast kan overtage Bundus plads når han bliver solgt. Så kan han kæmpe med Thorsteinsson og Bundu om spilletid på kanterne frem til sommer og tage fast over når vi sælger bundu for en rekordsum.
7
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
SÅ ... konklusionen herfra er i dag var noget nær perfekt offensivt spil, og har sagt det mange gange i et par år, at jeg synes vi er bedst når vi presser højt og agressivt. Andre gode eksempler er mod AaB og Bif - som de store præstationer. Og det er mega underholdende. Synes vi har spillerne til det.

 
Udfordringen er nok når modstanderne, som SjE efter pausen, bare pumper lange bolde op. Så er det svært at presse højt - og vi er (endnu) ikke dygtige nok på bolden til bare at køre den rundt og kværne dem på den måde.

I øvrigt fedt at se videoen fra omklædningsrummet, hvor det er Hausner der dirigerer sejrssangen. Der er krummer i den knægt - når først han får 50 kampe under bæltet bliver han rigtigt god.

Ifølge den kære David Ortved er han jo også et “fænomen” ;)
8
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Når nu Anker er røget ud af holdet, ihverfald pt, og med hans kontraktsituation, så får jeg lidt en savlende tanke om, at han bliver solgt til januar og vi henter Sabbi. Sabbi og Bundu på kanterne med NP, Amini og Blume lige bag. Ja tak.
11
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Hej alle 😊 Jeg smider lige et spørgsmål, der godt nok ikke direkte er relateret til netop kamp, men alligevel handler om en kommende hjemmekamp. Sagen er nemlig den, at jeg skal på Ceres Park for første gang i umindelige tider, og jeg har min søn på 5 år med for første gang. Vi skal også sammen med min bror og min far, der ser omkring 80% af hjemmekampene fra C-tribunen. Vi napper selvfølgelig Brøndby kampen, men spørgsmålet er, om vi skal satse på pladser på C-tribunen eller på familietribunen? På C kan vi givet bedre se, og der er måske også lidt mere ro til at se kampen, hvor der på familietribunen sikkert er mere gang i den (og tættere på stemningsfans) og flere aktiviteter.

Men hvad siger I andre, der engang i mellem drager mod stadion med de små poder; hvad ville I anbefale?

Klart C-tribunen. Pladserne på B er unummererede og i har bestemt ikke lyst til at side forneden. Det er næsten umuligt at se hvad der sker i den anden ende af banen. Med børnenes dag på søndag kan jeg forestille mig, at der kommer mange på B tribunen, hvorfor i nok skal være i god tid, hvis i vil have pladser for oven og fire ved siden af hinanden. Nummererede pladser på C-øvre er klart at foretrække, hvis det er muligt. Alternativt C-nedre men de er også unummererede så der skal i også sikre jer nogle ordentlige pladser i god tid.

Generelt er pladserne på de nedre tribuner kun anvendelige hvis ikke det regner. Men sådan er det med et lortestadion.
13
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg er klart af den opfattelse at det er vores indlæg der er for dårlige. Munksgaards indlæg til PM's store chance i søndags er vel første gang han har ramt en medspiller. Højers indlæg er markant bedre, dog uden at være prangende. Statistisk set har Højer dog langt flere assists, så noget må han jo gøre rigtigt. Bundu har jo heller ikke klasseindlæg hver gang. Alt for ofte fucker han op i det afgørende indlæg, men vi ser også at når det lykkedes, så er det farlige indlæg - det er nok bare ungdommens kådhed, der gør, at han ikke er fuldt koncentreret hver gang. Munksgaard tror jeg simpelthen bare ikke har den tekniske kunnen, så det bliver næppe bedre. Og hvis hans elendige indkast tæller med som indlæg, så kan jeg godt forstå, hvorfor tallene ser så dårlige ud. Det bliver forhåbentlig bedre når Diks er helt klar - gerne efter den kommende landskampspause.

Mht til transfers så mener jeg ret kraftigt at vi ikke kan undgå at købe ind til startopstillingen. Det er fint med typer som Links og Gersbach - begge unge men med førsteholdserfaring - men vi skal købe ind til startopstillingen når en profil ala Bundu og Amini smutter. Så skal der simpelthen en spiller ind der kan bidrage fra dag 1.
14
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Fordelen er at spillerne måske lige er en tand mere fokuseret og tager det lidt mere seriøst. Vi har allerede haft det alt for svært i år mod to inferiøre hold og sidste år blev vi slået ud i Næverly Hills.
15
Kamptråde / Sv: kamptråd 19/20; AGF - Sønderjydske søndag d. 10.11.19 kl. 14.00
Kampen på søndag skal bare vindes. Det er naturligvis ikke en must-win kamp, men det er en af de kampe vi meget gerne skal tage tre point i for at komme i top-6. En sejr på søndag vil også give meget mere ro forud for kampen mod BIF, hvor det så ikke vil være så katastrofalt kun at få 1 point. De to næste hjemmekampe skal ihvertfald give 4 point for at holde os i top-6 (vil jeg tro). AAB og Randers mødes i en anden kamp så det kunne være super fedt lige at få et pointgab på 2-3 point på et eller begge hold.
16
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg synes helt klart vi skal hente en opgradering på Blume og en erstatning for Amini når han smutter dvs formentlig 2 til startopstillingen over de næste to vinduer. Det er ikke så slemt hvis vi henter en til januar og beholder amini til sommer.
17
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg kan slet ikke forestille mig andet, end at Bundu bliver solgt i det kommende vindue - og det åbner selvsagt for en række muligheder. Vi skal ikke nødvendigvis hente en ny kant til vinter, da vi allerede har Lunding og Links (+ Ankersen og Jon). Så man kunne godt forestille sig, at det bliver centralt vi laver en investering.

Jeg tror ikke Bundu bliver solgt allerede til januar. Dertil er han stadig for svingende i sine præstationer. AGF vil nok gerne lave et kæmpe salg, men for de penge tror jeg en interesseret klub vil se mere kontinuitet. Og så vil jeg være ovenud skuffet over at gå ind til foråret med Links, Lunding, Anker og Jon som eneste kanter. Det er simpelthen for ringe besat. Lunding, Links og Jon har vist potentiale, men så bliver det også ved det. Ingen har endnu vist at de kan være faste startere på kanten. Jeg føler der går lidt for meget Football Manager i den, når man synes tre så unge og uprøvede spillere kan regnes som faste startere. Anker kender vi og ham er jeg tryg ved.

Hvis Bundu sælges skal der selvfølgelig hentes en garanteret starter der har vist mere end bare ungdommelig glimt af hvad der potentielt kan komme i fremtiden.

I øvrigt tror jeg heller ikke Højer bliver solgt. Jeg har simpelthen svært ved at se hvem der skulle være interesseret. Det kommer nok også an på hvor meget AGF forventer at få. I sommers blev der snakket om 10-15 mio. kr. da der var rygter omkring FCK, men det er i mine øjne alt for meget. Jeg anser det desværre mere sansynligt at en 2. bundesliga klub kan vise interesse, men prisen tror jeg ikke kommer meget over de 5 mio. kr. Måske 1 mio. euro og så en videresalgsklausul, men det er nu også ganske fint taget i betragtning at han kom på en fri transfer og vi allerede har Gersbach i kulissen.
18
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg har svært ved at se alle pengene være brugt. Vi havde et solidt overskud sidste år og med Stages store salg er vi allerede garanteret noget der kunne ligne et rekordregnskab, med mindre alt går helt galt. Jeg er sikker på, at hvis den rigtige mulighed byder sig til, så har vi også pengene til det (inden for rimelighedens grænser naturligvis).
19
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Nu ved vi jo ikke hvilket budget PC opererer med, men det skulle undre mig, hvis ikke der var noget at tage af. Jeg mener vi børe hente spiller med kvalitet uanset om Amini bliver. Det perfekte scenarie er at han forlænger og vi henter en bedre spiller end Blume. Hvis Amini smutter, så mener jeg vi skal hente to spillere. Én til januar og én til sommer. Hvis Amini allerede smutter til Januar så kan det være nødvendigt at hente to allerede i januar, alternativt den ene på leje.
20
Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: FCN - AGF, søndag d. 03.11.2019 kl. 14.00
Jeg lagde efter kampen mærke til at Hausner havde en topfart på over 31 km/t, hvilket er ganske imponerende og et perfekt match til Backman som vinder det meste pga sin fremragende placeringsevne og læsning af spillet. Med den fart som Hausner viser, kan han løbe rigtig mange spillere op. Jeg synes han bør være foran Julle, men naturligvis stadig bag Tingager.
21
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Man kunne iøvrigt også tage debatten, hvad der vil give os mest en virkelig specialist, der løfter holdet og går direkte ind - eller vil vi gerne have en bare lidt mere rutineret backup end hvidt og zach?

Det her vil jeg gerne svare på. Vi skal selvfølgelig hente en spiller til startopstillingen. Det giver ingen mening at hente en spiller der ikke er bedre end det vi allerede har. Det er nok med to unge spillere som Duncan og Hvidt som backup. Vi skal ikke hente en mere. Vi skal have en spiller der enten erstatter Amini (fordi han sælges/smutter frit til sommer) eller Blume. Jeg ved ikke hvem det skal være, men når nu økonomien er så god, så skal vi simpelthen handle på en hylde der er over de nuværende spillere. Ellers bliver vi jo bare hængende hvor vi er, og så kan vi lige så godt lade være.

Jeg har dog ingen bud på hvem det skulle være. Jeg tror ikke FCN er klar til at sælge Rygaard med mindre det er til overpris.
22
Kamptråde / Sv: Pokal kamp: AGF - OB 31.10.2019 kl 20.15
PM som virker lettere fortabt i øjeblikket
Hvordan definerer du fortabt? Jeg synes Patrick kæmper godt, løber rigtig meget i kampene (11 km pr. kamp i gennemsnit - faktisk lidt over hvad Munksgaard og Højer løber pr. kamp) og fremfor alt synes jeg at han er en permanent trussel i feltet, hvad vi lige præcis manglede på den tid i sidste sæson. At vi så gerne vil se flere mål fra ham, kan vi sagtens blive enige om.

Fortabt er måske ikke det helt rigtige ord, men jeg synes ikke han passer voldsomt godt ind i den måde vi spiller vores angriber på. Han vinder ikke specielt mange dueller, og selvom han løber rigtig meget, så er det meget begrænset hvad han får ud af det. Jeg synes han er for nem at håndtere for forsvarsspillerne. Her er det mit håb at NH vil gøre det bedre. Helenius virker lige en tand stærkere kva sin størrelse og så er han også teknisk bedre. Helenius' største problem er hans psyke, men på nuværende tidspunkt er jeg villig til at give ham chancen fra start i et par kampe. Jeg synes også Helenius var bedre som opspilsstation i går end PM har været længe.
23
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Jeg synes helt sikkert vi mangler en profil på midten omend han skal være midt midtbane end angreb. Jeg synes ikke vores stil berettiger en Sana type. Vi skal hellere have en Blume type men fra en højere hylde. Jeg kender ikke rigtig til ham Silkeborg knægten, men han lyder meget spændende, selvom han vel endnu ikke er fra den hylde som PC tilsyneladende kigger på.
24
Kamptråde / Sv: Pokal kamp: AGF - OB 31.10.2019 kl 20.15
Håber i den grad at se de to "nye" backs. Især Diks fordi jeg synes Munksgaard er gennemført middelmådig og bidrager med stort set intet pånær tidsudtræk når han skal tage sine håbløse indkast. Indlæg har han aldrig lært at slå, og lærer det næppe heller. En Diks på 85% må være bedre. Og så vil jeg gerne se mere til Gersbach. Højer går godt med i spillet og er relativt fin defensivt, men hans sparketeknik er ikke specielt god og det resulterer alt for ofte i dårlige indlæg og 99/100 skud ryger langt forbi mål.

Jeg håber på spilletid til Links, for det har der ikke været meget af, og jeg er simpelthen bange for at han er for fysisk underlegen til at han får succes. Men der skal spilletid til, så lad os se ham fra start i aften. Og så skal Helenius vel starte for PM som virker lettere fortabt i øjeblikket.
25
Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - FCK, Mandag d. 28.10.2019 kl. 19.00
Jeg synes, at vores manglende bredde på den centrale midtbane bliver udstillet. Det går åbenbart ikke med Benjamin Hvidt som man håber og så er vi bare (som pt.) en skade til Amini fra ikke at have en 6'er/8'er på bænken.  Jon Dagur kan måske gå for at være en sådan, men han er vel mere 10'er såfremt, at han spiller centralt.

Det kan koste i et tæt kampprogram på et tidspunkt af sæsonen, hvor bredden begynder at få betydning. Alternativt skal David til at ændre lidt taktisk, så vi højest spiller med to centrale midtbanespillere. Det er dog et kompromis i forhold til den primære formation.Jeg kunne godt tænke mig at se Poulsen og Zach centralt med Jon lige foran, men det er nok en tand for offensivt mod FCK. Generalt kunne jeg godt tænke mig at se Jon i stedet for Blume.
26
Kamptråde / Sv: kamptråd 2019-20: AGF - FCK, Mandag d. 28.10.2019 kl. 19.00
Stadig ingen Tingager og Amini. Det lover ikke godt. Jeg tror kampen nok skal blive interessant i aften, men i sidste ende tror jeg desværre FCK er for stor en mundfuld. Det vil bare være så forbandet vigtigt at få brudt stimen af nederlag. Nuvel 2 nederlag i træk kan vel ikke betegnes som en stime, men med FCK og FCN ude i kampen efter kan det meget vel blive til en reel stime. Jeg vil være meget tilfreds med ét point i aften, mem jeg håber også at vi går efter sejren for FCK har vist svaghedtegn.
27
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Jeg blev lidt bekymret da Jesper møller idag udtaler de vil have svar fra kommunen inden for 6 måneder. Jeg kan godt frygte at Herning står klar med et tilbud allerede, og at kommunen nøler med 1000 høringer og andet bureaukratisk ævl, før de kan gå videre.

Nogle der ved om det overhovedet er realistisk at Aarhus som kommune kan give tilsagn inden for 6 måneder? Lad os sige AGF, DBU fonde og sponsorer smider 400m, og kommunen i teorien kun skal komme med 50-75 for at nå i mål. Har man fra politisk side en pulje der kan kastes i sådan et projekt, uden det skal gå 100 runder i byrådet?

Blot for at vide om det overhovedet er realistisk at have kommunen med.Jeg har absolut ingen tiltro til at de Aarhusianske politikere kommer frem til en skid. Vi taber nok igen til de mere handlekraftige og visionære Herningensere. Alternativt trekantsområdet. Så sidder der en eller anden nævenyttig gammel støvet politiker i byrådet der bremser alt fordi de gamle stadion er længe fint nok. Jeg er lidt bitter i dag.
28
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Når nu Aarhus stadion er i så latterlig ringe en forfatning og det alligevel stort set kun bliver brugt til fodbold, så bør det sgu ikke være noget problem at finde 5-600 mio. kr. i Danmarks anden største by i samarbejde med kommunen, klubben, sponsorer, fonde og med DBUs involvering. Der findes så mange penge til andet kultur rundt omkring i landet, at jeg simpelthen ikke kan tro det er noget problem. Også uden at det bliver en diskussion om at der tages penge fra de ældre osv. Det stadion er en skamplet på byens kulturtilbud og har været det siden det blev bygget under hensyntagen til den nichesport som atletikken er. I Herning satser man, og derfor har man uden problemer overhalet Aarhus, både hvad angår fodbold, men også nationale/internationale begivenheder. Find nu for helvede bare de penge. Det samme ville jeg i øvrigt mene, hvis atletikken, håndbold osv. havde så kummerlige forhold som fodboldholdet har. Det giver ingen mening at blive ved med at vedligeholde det gamle lort på stadion allé. På et tidspunkt stopper man jo også med at køre sin bil på værksted og må sande at det er tid til et nyt. De elendige politikere har allerede ødelagt stadionet én gang, det må ikke ske igen.
29
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Eftersom DBU har meldt klart ud, at KBH bliver deres hjemmebane, så er der for mig at se kun 2 valg:

Et stadion til 20.000 inkl. ståpladser (15.000-20.000 siddepladser) - så vi har DKs 3 største og nuværende kapacitet.
Et mindre dækker ikke behovet. Hvis man ønsker at spare lidt håndører, så sørg i det mindst for at smide 5000 ståpladser oveni, så vi beholder 20.000.

25.000 sæder og 5.000 ståpladser - hvis man man får en god og bindende aftale med DBU om vist antal arrangementer en årrække frem i tiden, og så man har DKs næst største stadion (Bif har 23.400/28.000).
Jeg synes en række ståpladser er godt for dem der genre vil have det og fylder ikke så meget.
Så vil man også være fremtidssikret ift flere tilskuere pga befolkningstilvækst, større sportslig succes og bedre totaloplevlse ift nuværende kapacitet.


Men må man benytte ståpladser under landskampe?
30
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Det bliver nok som frygtet.
AGF får sit stadion med +25000 med henvisning til landskampe - men glemmer nok at fortælle Århus Kommune at de mest attraktive landskampe aldrig kommer til byen - og slutrunder - igen glemmer at fortælle slutrunderne hvis de nogensinde kommer bliver ungdoms og kvindefodbold - og så har vi et overdimensioneret stadion, hvor der rundt omkring i landet bliver grinet højlydt når der sidder 6000 til en Superligakamp mod Lyngby i november måned.

Et stadion på 25.000 i Danmarks anden største by med mulighed for at få faste landskampe er da på ingen måde overdimensioneret. Såfremt det bliver designet rigtigt, så vil selv et kvart fyldt stadion formentlig skabe bedre stemning end 10.000 på det nuværende. Men det er jo ikke holdbart at tage udgangspunkt i en af sæsonens mest uinteressante kampe.

Jeg tror et nyt og lækkert stemningsdesignet stadion kan løfte det nuværende gennemsnit med mindst et par tusinde. I denne sæson er det 11.813 (hjulpet på vej af Silkeborg kampen.) Og sidste år 8.600. Jeg tror på vi kan løfte snittet til 11-12.000 såfremt vi realiserer målsætningen om vedvarende top-6. Muligvis mere da potentialet i by og opland er der. Og de to ting hører naturligvis sammen. Med et snit på lige omking et halvt fyldt stadion og nogle spikes på de mest interessante kampe vil 25.000 være ok. Designet er bare så vigtig. Brøndby har en kapacitet på 28.000 og har et snit på ca. 14.000.
31
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Rent økonomisk er forskellen nok ikke så stor. DBU har ikke mange penge, men måske kan de trække nogle flere/større fonde med ind i finansieringen. Og 25.000 jo ikke et gigant stadion, men nok kun en smule over hvad AGF selv ville bygge. Og bygges det rigtigt er det ikke sikkert den ekstra kapacitet bliver et minus i hverdagen for AGF.

Hvis DBU kan garantere en væsentlig merindtægt gennem placering af et større antal kampe over en længere tidshorisont, så betyder det da noget.

Men når kommunen synes det er svært at prioritere fx 250 mio kr til et nyt stadion til AGF, så bliver det ikke lettere at finde fx 400 mio kr til AGF + DBU. Pengene skal immervæk stadig tages ud af en anlægsramme.

Kommer der - som ventet - økonomiske nedgangstider snart, så vil der nok blive lempet på anlægsloftet, så kommunen lettere kan bruge pengene (de har bare færre af dem).

Hvorfor skal kommunen finde 150 mio. kr. mere fordi DBU er med? Jeg anser det nu mere sansynligt at udgifterne bliver mindre for kommunen, herunder også de løbende udgifter. Læg dertil flere arrangementer der kommer byen til gode.
32
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Kører han stadig på den kontrakt han underskrev da vi hentede ham fra ingenting?

Jeg mener den er blevet forlænget, men han står selvfølgelig stadig til en stor lønstigning. Det ville være genialt at få ro på og ikke skulle overveje om det nødvendigvis lige skal være et salg til vinter eller til sommer, men det virker ikke helt oplagt for Bundu at forlænge, det øger vel ikke hans chancer for at blive solgt, han bliver ikke sat af i mellemtiden, og lønstigningen her vil være minimal ift det han vil komme til at tjene i udlandet. Det er lidt ærgerligt hvis han ikke får mindst en hel sæson her på det niveau, og måske endda europæiske kampe efterfølgende, men som situationen er, kan det også godt være det mest fornuftige for AGF at skyde ham af nu og måske få en fin videresalgsklausul med køber.

Jeg tror nu stadig ikke det vil betyde noget for et salg om han forlængede med 1 eller 2 år. Som sagt bliver pengene hurtigt for store til at AGF kan sige nej uanset om han har 1 eller 3 år tilbage af kontrakten. Jeg håber også at han forstår, at han "skylder" AGF at vi får en ordentlig sum for ham, for da han kom til klubben var han allerede blevet kasseret i England, og AGF har vist ham utrolig meget tiltro. Det er først nu han er begyndt at brænde igennem, og det skulle han gerne betale tilbage til klubben. Hvis ikke der kommer et stort bud til januar som han er interesseret i, så håber jeg han kan se det loyale i at han skriver under på en forlængelse med en fælles forståelse om, at AGF naturligvis ikke stiller sig på hælene hvis der kommer et acceptabelt bud. Han virker som en ung knægt, der trives i klubben og byen, og det er stadig begrænset hvor meget han egentlig har vist.
33
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
@Martin Hansen:

Jeg er med et godt stykke af vejen. Et bud over 30 mio er meget svært at afslå, også selvom det - hvis Bundu holder niveau og ikke bliver skadet - måske er mindre favorabelt end at sælge til sommer (med alle mulige forbehold). Der er et relativt stort element af sats i at vente.

Der er ikke én markedsværdi, så en spillers prof afhænger af få klubbers betalingsvillighed og dermed er timing meget centralt.

Til gengæld mener jeg godt AGF kan tillade sig et sats. Allerede nu må der være flere penge i kassen, så man kan styrke holdet yderligere. Og om man får 35 eller 30 mio nu hhv til sommer, bør ikke rykke alverden ift at finde en afløser.

Til gengæld er sikkerhed et centralt element, og det taler dit et salg nu. En knæskade i foråret ville være ret ond, på flere måder end normalt.

Hvis et bud kommer op i den størrelsesorden, så tager man den nok med Bundu. Hvis det er en klub som Bundu virkelig gerne vil skifte til, og siger at han ikke vil forlænge sin kontrakt hvis AGF nægter, så finder man nok en løsning hvor Bundu skifter. Hvis det derimod er en klub hvor Bundu er lidt mere lunken, så lader man ham nok forstå at det er rigtig mange penge for en klub som AGF, men at man gerne beholder ham, hvis han derimod forlænger sin kontrakt med et år eller to. Nuvel man kan ikke tvinge en spiller til at skifte, men derfor kan man godt forklare ham realiteterne.

En forlængelse af kontrakten betyder nok alligevel ikke det helt store i forhold til Bundus muligheder for et skifte, hvis han bliver ved med at imponere. Om han har 1 eller 3 år tilbage, så bliver buddene alligevel hurtigt så store, hvis han er eftertragtet, at AGF ikke kan sige nej.

Så kan han ligeså godt forlænge og score sig en øjeblikkelig lønforhøjelse, som må være anseelig, taget i betragtning hvor han var, da han underskrev sin nuværende kontrakt. Det er vel ikke utopisk at han sagtens kan fordoble sin nuværende løn ved at lave en forlængelse. Kører han stadig på den kontrakt han underskrev da vi hentede ham fra ingenting?
34
Transfers / Sv: Transfervindue efterår/vinter 2019/2020
Man kan krydse fingre for at Crystal Palace sælger Wilfried Zaha og så sætter sig til forhandlingsbordet vedr. Bundu i en syvhestes brandert, nøjagtig som da de købte Sørloth. Plukke plukke plukke.
35
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Jeg glæde mig til at se en venstre side med Gersbach og Links. Det synes jeg helt klart er det mest spændende aspekt ved denne kamp. Og så håber jeg, at Duncan kan fortsætte med at imponere, så han holder Amini og Blume helt oppe på tæerne, når startopstillingen i Superliga regi skal sættes. Thorsteinsson skal også stemple ind i sådan en kamp.
36
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg kunne forestille mig at klausulerne i Stage handlen er afhængig af FCKs bedrifter, dvs. mesterskaber og europæisk deltagelse. Vi ville garanteret have fået mere ud af at FCK kom i CL i stedet for EL. Måske er det 1 mio. kr. pr. mesterskab og 1 mio. kr. pr. europæisk deltagelse.
Mit gæt - og det er et rent gæt - er, at klausulerne er en blanding er personlige og klub-relaterede resultater. Så f.eks. flere penge efter et antal kampe, mål, landsholdsudtagelse o.lign. og så en række klausuler som dem beskrevet ovenfor.

Men kunne være spændende med lidt detaljeret viden om, hvordan den slags struktureres.
I hvert fald kunne man godt forvente, at noget af den bonus allerede er i hus, i og med at FCK er i et europæisk gruppespil og at Stage allerede har spillet ganske mange kampe (imponerende). Det er værd at bemærke, at FCK sikrede sig gruppespillet lige inden transferdeadline og det kan sagtens have været det der gjorde de sidste handler - eller i hvert fald Jovanovic-aftalen - mulig. Men ja, ren spekulation.

Jeg tænker ikke en 4 måneders leje af Jovanovic er kommet i hus pga. en Stage bonus. Jeg tror simpelthen bare Jovanovic handlen er et eksempel på at nogle gange går en masse omstændigheder bare op i en højere enhed. Til gengæld kan en evt. bonus måske have haft indflydelse på, at man pludselig to en chance med en mere omkostningstung satsning i Diks.
37
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg kunne forestille mig at klausulerne i Stage handlen er afhængig af FCKs bedrifter, dvs. mesterskaber og europæisk deltagelse. Vi ville garanteret have fået mere ud af at FCK kom i CL i stedet for EL. Måske er det 1 mio. kr. pr. mesterskab og 1 mio. kr. pr. europæisk deltagelse.
39
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Flere fans havde gerne set, PC også var med i kampen om Fossum. Måske spillede økonomien ind, billig var han i hvert fald ikke iflg. EB Indefra:


Citer
Bestyrelsen nikkede mod afslutningen af transfervinduet ja til to kolossale aftaler. I Hannover hentede nordjyderne Iver Fossum for omkring 500.000 euro - 3,75 millioner kroner.

Den investering blev samtidigt fulgt af en lønpakke, der gør nordmanden lønnet på niveau med Jores Okore - altså omkring tre millioner kroner årligt.


Thelander som AaB også hentede, får 2 mill. om året i løn. Det betyder iflg. EB at økonomien i AaB fremadrettet skal skæres til, hvis ikke der kommer nogle store indtægter i form af kraftige øgede sponsorater eller store spillersalg.


Superligaen Indefra: Klar med kæmpe pengesæk til stjernen – Ekstra BladetJa, det er jo en velvoksen investering ham nordmanden ligge i. Han var vel også kun interessant såfremt man havde solgt Amini. På nuværende tidspunkt vil det være lidt overkill med så dyr en spiller. Men omvendt ville han jo virkelig også pynte ved siden af Amini med NP bagved.

Thelander er også en pæn løninvestering, omend det ser noget mere rimeligt ud. Ca 170.000 om måneden er ikke voldsomt for en spiller der gerne skulle være en profil. HAm havde jeg gerne set i AGF, men heldigvis var man åbenbart klar over, at Backman var på nippet til at være 100% klar.
40
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Er der nogen der ved hvad der sker med Lasse Vigen i Brøndby? Jeg sad en stille stund og funderede over erstatninger til Amini når han ryger, enten til januar eller næste sommer. Og så lagde jeg mærke til at Vigen slet ikke har været i truppen til de seneste 6 kampe. Hvis det fortsætter og vi får lidt penge for Amini til januar, kunne det være en oplagt mulighed, såfremt BIF vitterligt vil slippe ham. De har jo en enorm trup og den skal vel slankes. Nuvel, det var bare en strøtanke, men Amini situationen skal der jo tages hånd om i den nære fremtid.
Han er skadet.

Nå OK. Der fremgik bare ikke nogen skade på transfermarkt, så jeg undrede mig over at han pludselig var helt ude i kulden.
41
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Er der nogen der ved hvad der sker med Lasse Vigen i Brøndby? Jeg sad en stille stund og funderede over erstatninger til Amini når han ryger, enten til januar eller næste sommer. Og så lagde jeg mærke til at Vigen slet ikke har været i truppen til de seneste 6 kampe. Hvis det fortsætter og vi får lidt penge for Amini til januar, kunne det være en oplagt mulighed, såfremt BIF vitterligt vil slippe ham. De har jo en enorm trup og den skal vel slankes. Nuvel, det var bare en strøtanke, men Amini situationen skal der jo tages hånd om i den nære fremtid.
42
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
En ny tråd er vel først aktuel når vi nærmer os afslutningen på efterårets kampe, så vi kan vurdere om der skal suppleres med en spiller. Vi skal nok også noget længere hen før der kommer egentlige spekulationer i pressen osv. Jeg tænker et naturligt tidspunkt for en ny tråd er omkring 1. december. Men altså, for mig er det lidt ligemeget, da jeg bare følger den tråd der er aktiv.
43
Generelt / Sv: Sydbank Pokalen 2019/2020
Hvordan er det med billetter til torsdag? Er det bare at købe i døren til udebaneafsnittet eller neutralt område? Synes ikke jeg kan finde noget info nogle steder på klubbernes hjemmesider.
44
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
For Tingager gælder, at han helt sikkert har en aftale med klubben om, at han skal ud igen. Og med så klare spidskompetencer og forhåbentligt en god sæson, kunne han sagtens ryge for 7-10 mio.

SÅ god synes jeg altså heller ikke at Tingager har været. Han har nogle spidskompetencer, men kan nogle gange også ligne Bambi på glatis. Han kom hertil i januar og jeg synes det er lidt tidligt at tale om at han skal videre. Vi tegnede godt nok kun en 2½-årig kontrakt med ham, men lad os nu se om ikke der kommer en forlængelse efter denne sæson.

Enig. Men selvom han kan ligne bambi så har han overraskende godt styr på bolden med fødderne. Jeg er dog en smule skuffet over hans relativt ringe tilstedeværelse når vi har dødbolde. Det er alt for sjældent han kommer frem til noget. Et par mål mere ville lige give værdien et nøk op. Men jeg tror nu heller ikke han bliver solgt inden næste sæson sparkes igang. Som du også siger, så tror jeg kontrakten bliver forlænget i denne sæson, når han har bevist at han kunne træde ind i superligaen og levere. Men altså en stor og velspillende forsvarsspiller kan jo hurtig blive interessant for en 2. bundesliga klub eller en hollandsk/belgisk klub. Hvis vi kan komme i top-6 så er vi heldigvis i en økonomisk situation, hvor vi kan være kræsne med buddene.
45
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Nå for Søren. Jeg var sikker på jeg så en nyhed på bold.dk hvor der stod at OB havde en 17 årig med og AGF havde Eskelinen med. Men jeg har nok set forkert.

Edit; der stod eskesen i overskriften. Same same but different.
46
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Eske er med i truppen til kampen i morgen, så han er nok over sin skade. Det bliver interessant at se hvem DN vælger når begge er fit. Den bedste bør under normale omstændigheder spiller, men der er mere potentiale i Eske og så er han vores egen spiller. Han bør spille indtil han spiller sig af, og det synes jeg ikke han har gjort endnu. Men hvis har kun er på 90% nu så bør Jova starte i morgen.
47
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Interview i Stiften i dag, hvor Jova giver udtryk for at befinde sig rigtigt godt i GF, hvor han også ser udvikling gennem det sidste år. Noget spændende om begge parter kunne være interesserede i en fortsættelse efter nytår.

Det skal vel i så fald være en forlængelse af lejeaftalen eller en fri transfer. Jeg kan ikke tro at AGF vil bruge penge på en transfer.
48
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg følger meget med i Championship. Og jeg synes Ikke bjarnason har nogle spidskompetencer. Han har altid været et ligegyldigt bekendtskab. Håber virkelig ikke vi gider bruge tid og penge på en aldrene islænding som tilsyneladende har høje tanker om sig selv. Mit ønske til udgangen af januars vindue er en forlængelse af kontrakterne med Amini, Bundu og DN. Selvom jeg er realistisk nok til at indse at Amini nok er historie senest til sommer.
Må indrømme, at jeg ikke kender så meget til ham, bortset fra at han har været ret fast mand for Island i lang tid. Hvad er det for nogle høje tanker han har om sig selv?

Det var med tanke på at han tilsyneladende føler sig bedre end superligaen på trods af at han stadig er transferfri og end ikke var nogen nævneværdig profil i Championship. Jeg mener ikke han vil være nogen nævneværdig forstærkning af os og da slet ikke FCK og Midtjylland.
49
Generelt / Sv: Nyt stadion / Ny Ceres Park
Fucking hell. 8 år. Jøsses da. Så skal det nuværende vel renoveres i mellemtiden for mange penge?

Stiften har et par artikler vedr info aftenen i går, men de kræver abonnement. Nogen der var med som kan skrive lidt om det?
50
Transfers / Sv: Transfervindue forår/sommer 2019.
Jeg følger meget med i Championship. Og jeg synes Ikke bjarnason har nogle spidskompetencer. Han har altid været et ligegyldigt bekendtskab. Håber virkelig ikke vi gider bruge tid og penge på en aldrene islænding som tilsyneladende har høje tanker om sig selv. Mit ønske til udgangen af januars vindue er en forlængelse af kontrakterne med Amini, Bundu og DN. Selvom jeg er realistisk nok til at indse at Amini nok er historie senest til sommer.
Simple Audio Video Embedder